Lediga jobb som Bibliotekarie i Luleå

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Luleå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Luleå som finns hos arbetsgivaren.

Bibliotekarie/bibliotekspedagog till Björkskatans bibliotek

Ansök    Sep 6    Luleå kommun    Bibliotekarie
LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + GRÖN INDUSTRI + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + DRÖMARBETE + TRYGGHET + MIDNATTSLJUS + SKÄRGÅRD + NÄRHET + LIVSPUSSEL + SPELA ROLL + DU Vill du också spela roll? Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare och är en stad med stor framtidstro. Alla våra yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad, vi skapar förutsättningar för ett hållbart samhälle och livskvalitet för dagens och morgondagens Luleåb... Visa mer
LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + GRÖN INDUSTRI + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + DRÖMARBETE + TRYGGHET + MIDNATTSLJUS + SKÄRGÅRD + NÄRHET + LIVSPUSSEL + SPELA ROLL + DU

Vill du också spela roll? Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare och är en stad med stor framtidstro. Alla våra yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad, vi skapar förutsättningar för ett hållbart samhälle och livskvalitet för dagens och morgondagens Luleåbor.

Ett rikt kultur- och fritidsutbud är en av förutsättningarna för ett fungerande välfärdssamhälle där olikhet är en tillgång och där det finns sammanhang och platser som lockar till möten mellan människor. Kultur- och fritidsförvaltningen ska erbjuda Luleåbor och besökare ett brett utbud av kulturupplevelser, fritidsaktiviteter och lärande av hög kvalité samt tillsammans med andra aktörer och civilsamhälle skapa värden som berikar våra liv, utmanar och får oss att tänka nytt. Allt vårt arbete ska vara hållbart och syfta till att öka jämställdheten och jämlikheten i samhället där prioriterad målgrupp är barn och unga

Folkbiblioteken i Luleå tillhör Kultur- och fritidsförvaltningen och placeras i avdelningen Kultur och mötesplatser. Folkbiblioteken i Luleå består av sex bibliotek och två bokbussar med ca 50 medarbetare. Folkbiblioteken i Luleå är även en del av det stora bibliotekssamarbetet Biblioteken i Norrbotten. Biblioteken är indelade i två enheter och leds av två enhetschefer. Denna tjänst är en anställning på biblioteksenheterna.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en medarbetare till Björkskatans bibliotek. Tjänsten är ett vikariat på heltid under sex månader, med god chans till förlängning. Du kommer tillhöra ett litet arbetslag på 3 personer där samarbete och god kommunikation är en förutsättning för att trivas på jobbet. Tillsammans med dina kollegor driver och utvecklar du den dagliga verksamheten på enhetsbiblioteket.

Du arbetar med bibliotekens grundläggande uppdrag kring läsfrämjande, demokrati och digital delaktighet. Det läsfrämjande arbetet görs genom mötet med besökare, genom fysiska och/eller digitala aktiviteter och program samt genom nyttjande av digitala eller analoga verktyg.

Du arbetar med att möta grupper, både i och utanför biblioteket och du jobbar utåtriktat för att bygga upp en god kunskap om lokalsamhället. Du skapar goda relationer med och verkar för samverkan mellan biblioteksbesökare, invånare och andra lokala aktörer/föreningsliv.

Helg- och sommartjänstgöring förekommer på andra biblioteksenheter.


KVALIFIKATIONER
Grundläggande krav:
• Relevant examen för biblioteksverksamhet. Till exempel Biblioteks- och informationsvetenskap, pedagogik, sociologi eller medie- kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Kunskaper i litteratur.
• Kunskaper och erfarenheter av att arbeta med digitala verktyg och digital teknik.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på bibliotek, har erfarenhet av arbete med olika metoder och verktyg för läsfrämjande, om du kan andra språk utöver svenska och engelska samt om du har en interkulturell kompetens och erfarenhet av arbete i flerspråkiga sammanhang.

För att lyckas i uppdraget behöver du ha en professionell inställning till service och bemötande, samt att kunna kan arbeta självständigt och planera och strukturera dina arbetsuppgifter. Du arbetar med kreativitet, vågar tänka nytt, experimentera och utvärdera samt ser möjligheter istället för hinder.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Tillsammans spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vi vill skapa goda förutsättningar för dig och ett hållbart arbetsliv. Hos oss är det viktigt att du utvecklas, trivs, mår bra och känner arbetsglädje. Vi har många förmåner som bland annat friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra boende i Riksgränsen och Stockholm.

Tillsammans jobbar vi för Framtidens Luleå med plats för minst 100 000 Luleåbor. Just nu pågår en omställning och nyetablering av industrin här i norr. Industrierna ställer om till fossilfri produktion och förutsättningarna finns här hos oss. Det innebär stora möjligheter för vår kommun att skapa mer Luleå för fler Luleåbor och öka takten i samhällsutvecklingen.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet och deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Tips!
Nyfiken på Luleå? www.flyttatilllulea.se
Nyfiken på jobb? www.jobbailuleakommun.se
Följ oss på Luleå kommuns LinkedIn Visa mindre

Bibliotekarie/bibliotekspedagog samt timvikarier till Råneå bibliotek

Ansök    Okt 10    Luleå kommun    Bibliotekarie
LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + GRÖN INDUSTRI + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + DRÖMARBETE + TRYGGHET + MIDNATTSLJUS + SKÄRGÅRD + NÄRHET + LIVSPUSSEL + SPELA ROLL + DU Vill du också spela roll? Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare och är en stad med stor framtidstro. Alla våra yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad, vi skapar förutsättningar för ett hållbart samhälle och livskvalitet för dagens och morgondagens Luleåb... Visa mer
LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + GRÖN INDUSTRI + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + DRÖMARBETE + TRYGGHET + MIDNATTSLJUS + SKÄRGÅRD + NÄRHET + LIVSPUSSEL + SPELA ROLL + DU

Vill du också spela roll? Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare och är en stad med stor framtidstro. Alla våra yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad, vi skapar förutsättningar för ett hållbart samhälle och livskvalitet för dagens och morgondagens Luleåbor.

Luleå folkbibliotek består av sex bibliotek och två bokbussar med ca 50 medarbetare. Biblioteken är indelade i två enheter och leds av två enhetschefer. Folkbiblioteken i Luleå tillhör Kultur- och fritidsförvaltningen och ligger i avdelningen Kultur och mötesplatser. I samma avdelning ligger även enheterna Ung i Luleå, samt Konst, scen och möten. Avdelningen leds av en avdelningschef tillsammans med fyra enhetschefer.

Råneå bibliotek ligger ca fyra mil norr om Luleå, och i samhället Råneå bor ca 2000 invånare. I upptagningsområdet finns också ett 10-tal byar, så Råneå med omnejd omfattar ca 5000 invånare.
På Råneå bibliotek möter du dagligen en mångfald av besökare i alla åldrar i livets olika skeden. Det är till exempel elever från skolan, personer från dagverksamheten, nyblivna föräldrar, pensionärer, människor som är nya i Sverige, turister och stammisar. Tillsammans i arbetsgruppen strävar vi efter att ge god service och ett trevligt bemötande till alla.

Råneå bibliotek söker en bibliotekarie/bibliotekspedagog för ett föräldravikariat på ungefär 9 månader med start i januari 2024. Vi söker också timvikarier som kan jobba på Råneå bibliotek vid behov.
Förutom traditionell biblioteksservice kopplat till bibliotekens grunduppdrag har Råneå bibliotek ett utökat uppdrag kring medborgarservice. Det kan till exempel kan handla om att hjälpa besökare med att kontakta olika myndigheter, turistvägledning och viss föreningsservice.
Föräldravikariat (bibliotekarie/bibliotekspedagog)
Arbetsuppgifter:
Du kommer att ha lite extra fokus på barn- och ungdomar, vilket bland annat innebär att tipsa om böcker, anordna aktiviteter riktat till målgruppen, köpa in litteratur och gallra i vårt bokbestånd.
Du kommer att ingå i nuvarande arbetsgrupp tillsammans med två bibliotekarier och en bibliotekspedagog. Tillsammans driver ni och utvecklar den dagliga verksamheten på Råneå bibliotek.
Dina arbetsuppgifter är kopplade till bibliotekens grundläggande uppdrag kring läsfrämjande, demokrati och digital delaktighet.
Du jobbar utåtriktat för att bygga upp en god kunskap om lokalsamhället. Du skapar goda relationer med och verkar för samverkan mellan biblioteksbesökare, invånare och andra lokala aktörer och föreningsliv.
Tjänsten är ett vikariat under ungefär nio månader då en av medarbetarna är föräldraledig.
Arbetet innebär kvällstjänstgöring.
Kvalifikationer:
• Examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Goda litteraturkunskaper och kan arbeta med olika metoder och verktyg för läsfrämjande.
• Goda kunskaper i digitala verktyg och e-tjänster.
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på bibliotek, har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar, kan andra språk utöver svenska och engelska samt har erfarenhet av arbete i flerspråkiga sammanhang. 
För att lyckas i uppdraget har du en professionell inställning till och stark känsla för service och bemötande. Du har en god förmåga att kunna samarbeta med andra, ta initiativ och skapa kontakter. Du kan arbeta självständigt och du är omvärldsorienterad, nyfiken och har ett öppet förhållningssätt. 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Timvikarie
Arbetsuppgifter:
Du kommer i första hand arbeta med att bemanna bibliotekets reception vid ordinarie personals frånvaro.
Du kommer arbeta med på bibliotek förekommande uppgifter som utlån och återlämning av böcker, bokuppsättning samt litteraturvägledning. Du kommer även att hjälpa besökare i digitala tjänster och den teknik som finns på biblioteket såsom lånedator, scanning, kopiering, utskrifter och viss medborgarservice.
Timanställningen passar extra bra för dig som är boende i Råneå med omnejd och är exempelvis universitetsstuderande då du kan komma att erbjudas tjänstgöring med kort varsel och med ojämn frekvens.
Kvalifikationer:
För att trivas hos oss så har du lätt för att samarbeta med och möta alla sorters människor, du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och du kan planera och organisera ditt arbete. Du har goda datorkunskaper och gärna erfarenhet av arbete med kundkontakt eller annat serviceyrke.
Språkkunskaper: goda kunskaper i svenska i tal och skrift, gärna fler språk.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Visa mindre

Bibliotekarie till Porsöns bibliotek

Ansök    Sep 6    Luleå kommun    Bibliotekarie
LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + GRÖN INDUSTRI + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + DRÖMARBETE + TRYGGHET + MIDNATTSLJUS + SKÄRGÅRD + NÄRHET + LIVSPUSSEL + SPELA ROLL + DU Vill du också spela roll? Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare och är en stad med stor framtidstro. Alla våra yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad, vi skapar förutsättningar för ett hållbart samhälle och livskvalitet för dagens och morgondagens Luleåb... Visa mer
LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + GRÖN INDUSTRI + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + DRÖMARBETE + TRYGGHET + MIDNATTSLJUS + SKÄRGÅRD + NÄRHET + LIVSPUSSEL + SPELA ROLL + DU

Vill du också spela roll? Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare och är en stad med stor framtidstro. Alla våra yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad, vi skapar förutsättningar för ett hållbart samhälle och livskvalitet för dagens och morgondagens Luleåbor.

Ett rikt kultur- och fritidsutbud är en av förutsättningarna för ett fungerande välfärdssamhälle där olikhet är en tillgång och där det finns sammanhang och platser som lockar till möten mellan människor. Kultur- och fritidsförvaltningen ska erbjuda Luleåbor och besökare ett brett utbud av kulturupplevelser, fritidsaktiviteter och lärande av hög kvalité samt tillsammans med andra aktörer och civilsamhälle skapa värden som berikar våra liv, utmanar och får oss att tänka nytt. Allt vårt arbete ska vara hållbart och syfta till att öka jämställdheten och jämlikheten i samhället där prioriterad målgrupp är barn och unga

Folkbiblioteken i Luleå tillhör Kultur- och fritidsförvaltningen och placeras i avdelningen Kultur och mötesplatser. Folkbiblioteken i Luleå består av sex bibliotek och två bokbussar med ca 50 medarbetare. Folkbiblioteken i Luleå är en del av det stora bibliotekssamarbetet Biblioteken i Norrbotten. Biblioteken är indelade i två enheter och leds av två enhetschefer. Denna tjänst är en anställning på biblioteksenheterna.

ARBETSUPPGIFTER
Porsöns bibliotek har under det senaste två åren vuxit, verksamheten har utökat sina lokaler och gått från att ha varit ett mindre barnbibliotek till ett folkbibliotek för alla åldrar och målgrupper. Mediebeståndet har utökats och öppettiderna har blivit fler. Porsöns bibliotek är även meröppet. På Porsön arbetar du närmast med två bibliotekspedagoger och en projektledare men har även tät samverkan med övriga kollegor på andra biblioteksenheter.

Du arbetar i ett litet arbetslag på 3-4 personer, där samarbete och kommunikation är viktigt för att trivas. Tillsammans med dina närmaste kollegor driver och utvecklar du den dagliga verksamheten på enhetsbiblioteket. Utveckling av verksamheten sker i nära dialog med chef, kollegor och besökare.
Du arbetar med bibliotekens grundläggande uppdrag kring läsfrämjande, demokrati och digital delaktighet. Det läsfrämjande arbetet görs genom mötet med besökare, genom fysiska och/eller digitala aktiviteter och program samt genom nyttjande av digitala eller analoga verktyg.

Du arbetar med att möta grupper, både i och utanför biblioteket och du jobbar utåtriktat för att bygga upp en god kunskap om lokalsamhället. Du skapar goda relationer med och verkar för samverkan mellan biblioteksbesökare, invånare och andra lokala aktörer/föreningsliv.

Helg- och sommartjänstgöring förekommer på andra biblioteksenheter.


KVALIFIKATIONER
Grundläggande krav:
• Examen i Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan likvärdig utbildning.
• Kunskaper i barn- och ungdomslitteratur.
• Kunskaper och erfarenheter av att arbeta med digitala verktyg och digital teknik.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på bibliotek, har erfarenhet av arbete med olika metoder och verktyg för läsfrämjande, om du kan andra språk utöver svenska och engelska samt om du har en interkulturell kompetens och erfarenhet av arbete i flerspråkiga sammanhang.

För att lyckas i uppdraget behöver du ha en professionell inställning till service och bemötande, samt att kunna kan arbeta självständigt och planera och strukturera dina arbetsuppgifter. Du arbetar med kreativitet, vågar tänka nytt, experimentera och utvärdera samt ser möjligheter istället för hinder.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Tillsammans spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vi vill skapa goda förutsättningar för dig och ett hållbart arbetsliv. Hos oss är det viktigt att du utvecklas, trivs, mår bra och känner arbetsglädje. Vi har många förmåner som bland annat friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra boende i Riksgränsen och Stockholm.

Tillsammans jobbar vi för Framtidens Luleå med plats för minst 100 000 Luleåbor. Just nu pågår en omställning och nyetablering av industrin här i norr. Industrierna ställer om till fossilfri produktion och förutsättningarna finns här hos oss. Det innebär stora möjligheter för vår kommun att skapa mer Luleå för fler Luleåbor och öka takten i samhällsutvecklingen.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet och deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Tips!
Nyfiken på Luleå? www.flyttatilllulea.se
Nyfiken på jobb? www.jobbailuleakommun.se
Följ oss på Luleå kommuns LinkedIn Visa mindre

Bibliotekarie

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tek... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,9 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 840 anställda och har 17 670 studenter.

De kommande åren investeras mångmiljardbelopp i Norrbotten och Västerbotten i stora projekt som syftar till ett mer hållbart samhälle nationellt så väl som globalt. Luleå tekniska universitet är involverat i flera av dessa högaktuella forskningsprojekt och den samhällsomvandling som följer. Vi har ett brett utbud av utbildningar för att matcha den kompetens som efterfrågas. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att bygga framtidens hållbara företag och samhällen.
Nu söker vi en bibliotekarie till Luleå tekniska universitet. Universitetsbiblioteket har som uppdrag att stödja forskning och utbildning genom att tillhandahålla vetenskapliga informationsresurser, synliggöra universitetets publicering och erbjuda stöd för lärande. Du kommer arbeta med granskning och publicering av forskningsinformation i universitetets publikationsdatabas DiVA och vara en del av bemanningen av bibliotekets drop-in handledning. Även andra vanligt förekommande arbetsuppgifter på bibliotek kan vara aktuellt.

Vi söker dig som har drivkraft och förmåga att åstadkomma resultat och som tar ansvar för sina arbetsuppgifter och sitt lärande. Du har förmåga att uppfatta helhetsperspektiv, göra avvägningar och prioriteringar och är trygg i din profession. Du arbetar väl både självständigt och i grupp.

Det här erbjuder vi dig
Livskvalitet: Vi tror att din möjlighet att styra din egen tid hjälper dig att få ihop livspusslet och även oss att bli ett bättre universitet. Vi erbjuder flextid och möjlighet att arbeta på distans delar av arbetstiden.

Hälsa: Vi främjar ett hållbart och hälsosamt arbetsliv och erbjuder dig möjligheten att träna på arbetstid, två timmar per vecka. Under arbetstid har du dessutom möjlighet att använda det närbelägna gymmet Stil nästan helt gratis.

Trygghet: Vi vill att du har ett ordentligt skydd under din arbetstid hos oss och som anställd omfattas du av flera olika försäkringar.

Utvecklingsmöjligheter: Att utvecklas i arbetet är viktigt både för dig som individ och verksamheten. Därför strävar universitetet efter att erbjuda dig goda möjligheter till kompetensutveckling.

Kvalifikationer
Du ska ha som lägst kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande, goda IT-kunskaper och erfarenhet/intresse för utbildnings- och forskningsfrågor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som är utåtriktad och uttrycker sig väl och med god pedagogisk förmåga på svenska och engelska i både tal och skrift. Erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter är meriterande.

Omfattning och ort
Vi söker en bibliotekarie för tillsvidareanställning på heltid med placering i Luleå. Provanställning kan eventuellt tillämpas.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Kristoffer Palage, bibliotekschef, 0920-492890, [email protected] eller Erica Forsgren, gruppchef, 0920-491097, [email protected].

Fackliga företrädare:
SACO-S Kjell Johansson 0920-491529 [email protected] och
OFR-S Marika Vesterberg, 0920-491721 [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 2023-08-11
Referensnummer: 2433-2023 Visa mindre

Forskningsdatasamordnare

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tek... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,9 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 840 anställda och har 17 670 studenter.

De kommande åren investeras mångmiljardbelopp i Norrbotten och Västerbotten i stora projekt som syftar till ett mer hållbart samhälle nationellt så väl som globalt. Luleå tekniska universitet är involverat i flera av dessa högaktuella forskningsprojekt och den samhällsomvandling som följer. Vi har ett brett utbud av utbildningar för att matcha den kompetens som efterfrågas. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att bygga framtidens hållbara företag och samhällen.
Nu söker vi en forskningsdatasamordnare till Luleå tekniska universitet.

Universitetsbiblioteket har som uppdrag att stödja forskning och utbildning genom att tillhandahålla vetenskapliga informationsresurser, synliggöra universitetets publicering och erbjuda stöd för lärande. Du kommer att arbeta med att utveckla tjänster och stöd som underlättar för forskare att göra forskningsdata öppet tillgängliga för återanvändning och granskning. Du arbetar tillsammans med våra bibliotekarier som är specialiserade på forskningsdatafrågor och kommunicerar, utbildar och ger handledning inom god datahantering. Du leder arbetet tillsammans med befintlig forskningsdatasamordnare och i nära dialog med bibliotekschef.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som har mycket god samarbets- och organisationsförmåga och har lätt för att bygga upp och förvalta förtroendefulla relationer med personer i din omgivning. Du är handlingskraftig och utvecklingsinriktad med användarperspektivet i fokus.

Det här erbjuder vi dig
Livskvalitet: Vi tror att din möjlighet att styra din egen tid hjälper dig att få ihop livspusslet och även oss att bli ett bättre universitet. Vi erbjuder flextid och möjlighet att arbeta på distans delar av arbetstiden.

Hälsa: Vi främjar ett hållbart och hälsosamt arbetsliv och erbjuder dig möjligheten att träna på arbetstid, två timmar per vecka. Under arbetstid har du dessutom möjlighet att använda det närbelägna gymmet Stil nästan helt gratis.

Trygghet: Vi vill att du har ett ordentligt skydd under din arbetstid hos oss och som anställd omfattas du av flera olika försäkringar.

Utvecklingsmöjligheter: Att utvecklas i arbetet är viktigt både för dig som individ och verksamheten. Därför strävar universitetet efter att erbjuda dig goda möjligheter till kompetensutveckling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande samt forskarexamen. Du har grundläggande kunskaper inom öppen vetenskap och är intresserad av forskningsverksamhet och forskningsfrågor. Du har goda IT-kunskaper och uttrycker dig väl och med god pedagogisk förmåga på engelska i tal och skrift. Du har erfarenhet av arbete vid lärosätesbibliotek.

Omfattning och ort
Vi söker en forskningsdatasamordnare för tillsvidareanställning på heltid med placering i Luleå. Provanställning kan eventuellt tillämpas.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Kristoffer Palage, bibliotekschef, 0920-492890, [email protected].

Fackliga företrädare:
SACO-S Kjell Johansson 0920-491529 [email protected] och
OFR-S Marika Vesterberg, 0920-491721 [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 16 juni 2023
Referensnummer: 2557-2023 Visa mindre

Bibliotekarie

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tek... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,9 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 815 anställda och har 19 155 studenter.

De kommande åren investeras mångmiljardbelopp i Norrbotten och Västerbotten i stora projekt som syftar till ett mer hållbart samhälle nationellt så väl som globalt. Luleå tekniska universitet är involverat i flera av dessa högaktuella forskningsprojekt och den samhällsomvandling som följer. Vi har ett brett utbud av utbildningar för att matcha den kompetens som efterfrågas. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att bygga framtidens hållbara företag och samhällen.
Nu söker vi en bibliotekarie till Luleå tekniska universitet. Universitetsbiblioteket har som uppdrag att stödja forskning och utbildning genom att tillhandahålla vetenskapliga informationsresurser, synliggöra universitetets publicering och erbjuda stöd för lärande. Du kommer att arbeta med förvärv, fjärrlån, informationsförsörjning samt granskning och publicering av forskningsinformation i universitetets publikationsdatabas DiVA. Du kommer vara en del av bemanningen av bibliotekets drop-in handledning och hantera ärenden digitalt och i biblioteket. Även andra vanligt förekommande arbetsuppgifter på bibliotek kan vara aktuellt.

Vi söker dig som tar ansvar för dina arbetsuppgifter, ditt eget lärande, har ett självgående driv och en god samarbetsförmåga. Du har förmåga att uppfatta helhetsperspektiv, göra avvägningar och prioriteringar och är trygg i din profession.

Kvalifikationer
Du ska ha som lägst kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap, goda IT-kunskaper och erfarenhet/intresse för utbildnings- och forskningsfrågor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som är utåtriktad och uttrycker sig väl och med god pedagogisk förmåga på svenska och engelska i både tal och skrift. Erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter är meriterande.

Omfattning och ort
Vi söker en bibliotekarie för tillsvidareanställning på heltid med placering i Luleå. Provanställning kan eventuellt tillämpas.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Kristoffer Palage, bibliotekschef, 0920-492890, [email protected] eller Erica Forsgren, gruppchef, 0920-491097, [email protected].

Fackliga företrädare:
SACO-S Kjell Johansson 0920-491529 [email protected] och OFR-S Marika Vesterberg, 0920-491721 [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 24 mars 2023
Referensnummer: 991-2023 Visa mindre

Bibliotekarie med ungdomsinriktning till Luleå Stadsbibliotek

Ansök    Jan 26    Luleå kommun    Bibliotekarie
LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + GRÖN INDUSTRI + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + DRÖMARBETE + TRYGGHET + MIDNATTSLJUS + SKÄRGÅRD + NÄRHET + LIVSPUSSEL + SPELA ROLL + DU Vill du också spela roll? Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare och är en stad med stor framtidstro. Alla våra yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad, vi skapar förutsättningar för ett hållbart samhälle och livskvalitet för kommunens invånare. Med andra ... Visa mer
LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + GRÖN INDUSTRI + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + DRÖMARBETE + TRYGGHET + MIDNATTSLJUS + SKÄRGÅRD + NÄRHET + LIVSPUSSEL + SPELA ROLL + DU

Vill du också spela roll? Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare och är en stad med stor framtidstro. Alla våra yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad, vi skapar förutsättningar för ett hållbart samhälle och livskvalitet för kommunens invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå.

Ett rikt kultur- och fritidsutbud är en av förutsättningarna för ett fungerande välfärdssamhälle där olikhet är en tillgång och där det finns sammanhang och platser som lockar till möten mellan människor.

Kultur- och fritidsförvaltningen ska därför erbjuda Luleåbor och besökare ett brett utbud av kulturupplevelser, fritidsaktiviteter och lärande av hög kvalité samt tillsammans med andra aktörer och civilsamhälle skapa värden som berikar våra liv, utmanar och får oss att tänka nytt. Allt vårt arbete ska vara hållbart och syfta till att öka jämställdheten och jämlikheten i samhället där prioriterad målgrupp är barn och unga.

ARBETSUPPGIFTER
Du erbjuds tillhöra ett stort arbetslag som har nära till skratt, ställer upp för varandra och bär en stor stolthet till sitt uppdrag. Som medarbetare på Luleå stadsbibliotek kommer du arbeta med bibliotekens grundläggande uppdrag kring läsfrämjande, demokrati och digital delaktighet. Det läsfrämjande arbetet görs genom mötet med besökare, genom fysiska och/eller digitala aktiviteter och program samt genom nyttjande av digitala eller analoga verktyg.

Luleås stadsbibliotek är Norrbottens största bibliotek och har sina lokaler centralt i Kulturens hus. Stadsbiblioteket har ett spännande arbete framför sig 2023 gällande utformningen av lokalerna för framtidens biblioteksbesökare. Biblioteket har idag förutom ett brett utbud av litteratur även en mindre scen, Skaparyta, Upplevelserum och Digidel-center.

I tjänsten kommer fokuset vara på barn och då främst ungdomar. Detta i form av att möta ungdomar exempelvis genom aktiviteter formade för målgruppen. Som medarbetare på Luleå stadsbibliotek blir du i hög grad delaktig i utvecklingsarbetet samtidigt som du tillsammans med dina närmaste kollegor driver den dagliga verksamheten. Särskilda fokusområden som du vill arbeta med kommer att tas i beaktning och du kommer att få påverka utformningen av tjänsten beroende på din erfarenhet.

Du jobbar utåtriktat för att bygga upp en god kunskap om lokalsamhället. Du skapar goda relationer med och verkar för samverkan mellan biblioteksbesökare, invånare och andra lokala aktörer/föreningsliv. Du utvecklar biblioteksverksamheten i nära dialog med chef, kollegor och besökare. Du är kreativ, vågar tänka nytt, experimentera och utvärdera samt ser möjligheter i stället för hinder. Du ser bibliotekens viktiga roll i samhället som bärare av demokrati, källkritiskt förhållningsätt och främjare av digital delaktighet.

Tjänsten är ett vikariat på minst 75% till våren 2024 då en av våra medarbetare kommer att vara föräldraledig. Önskat startdatum är april 2023 eller enligt överenskommelse. Möjlighet till förlängning.

Helg- och kvällstjänstgöring förekommer.


KVALIFIKATIONER
Grundläggande krav:

• Har examen i Biblioteks- och informationsvetenskap (eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig).

• Goda kunskaper och erfarenheter av att arbeta med digitala verktyg och digital kommunikation.

• Goda litteraturkunskaper och kan arbeta med olika metoder och verktyg för läsfrämjande.


Utöver grundläggande krav är det meriterande om du:
• Har erfarenhet av arbete på bibliotek.

• Har erfarenhet av att arbeta med ungdomar.

• Har förmågan att ta initiativ och skapa kontakter, gärna erfarenhet av att arbeta i olika samverkansgrupper och nätverk.
• Kan arbeta självständigt och själv ta ansvar för att planera och strukturera dina arbetsuppgifter.

• Har ett professionellt förhållningssätt till service och bemötande och tycker om att möta, vägleda och samtala med människor, både stora och små.

• Tycker om ett utåtriktat arbete och att möta grupper både i och utanför biblioteket.

• Har lätt för att samarbeta med andra.

• Är omvärldsorienterad och har en lyhördhet för besökarnas önskemål.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
För dig vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv. Hos oss är det viktigt att du utvecklas, trivs, mår bra och känner arbetsglädje. Vi har många förmåner som bland annat friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra boende i Riksgränsen och Stockholm.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet och deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Tips!
Nyfiken på Luleå? www.flyttatilllulea.se
Nyfiken på jobb? www.jobbailuleakommun.se
Följ oss på Luleå kommuns LinkedIn Visa mindre

Bibliotekarie/bibliotekspedagog till Råneå

Ansök    Mar 3    Luleå kommun    Bibliotekarie
LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + GRÖN INDUSTRI + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + DRÖMARBETE + TRYGGHET + MIDNATTSLJUS + SKÄRGÅRD + NÄRHET + LIVSPUSSEL + SPELA ROLL + DU Vill du också spela roll? Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare och är en stad med stor framtidstro. Alla våra yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad, vi skapar förutsättningar för ett hållbart samhälle och livskvalitet för dagens och morgondagens Luleåb... Visa mer
LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + GRÖN INDUSTRI + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + DRÖMARBETE + TRYGGHET + MIDNATTSLJUS + SKÄRGÅRD + NÄRHET + LIVSPUSSEL + SPELA ROLL + DU

Vill du också spela roll? Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare och är en stad med stor framtidstro. Alla våra yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad, vi skapar förutsättningar för ett hållbart samhälle och livskvalitet för dagens och morgondagens Luleåbor.

Ett rikt kultur- och fritidsutbud är en av förutsättningarna för ett fungerande välfärdssamhälle där olikhet är en tillgång och där det finns sammanhang och platser som lockar till möten mellan människor.

Kultur- och fritidsförvaltningen ska därför erbjuda Luleåbor och besökare ett brett utbud av kulturupplevelser, fritidsaktiviteter och lärande av hög kvalité samt tillsammans med andra aktörer och civilsamhälle skapa värden som berikar våra liv, utmanar och får oss att tänka nytt. Allt vårt arbete ska vara hållbart och syfta till att öka jämställdheten och jämlikheten i samhället där prioriterad målgrupp är barn och unga.

Luleå folkbibliotek består av sex bibliotek och två bokbussar med ca 50 medarbetare. Biblioteken är indelade i två enheter och leds av två enhetschefer. Folkbiblioteken i Luleå tillhör Kultur- och fritidsförvaltningen och ligger i avdelningen Kultur och mötesplatser. I samma avdelning ligger även enheterna Ung i Luleå, samt Konst, scen och möten. Avdelningen leds av en avdelningschef tillsammans med fyra enhetschefer.

Råneå bibliotek ligger ca fyra mil norr om Luleå, och i samhället Råneå bor ca 2000 invånare. I upptagningsområdet finns också ett 10-tal byar, så Råneå med omnejd omfattar ca 5000 invånare.
På Råneå bibliotek möter du dagligen en mångfald av besökare i alla åldrar i livets olika skeden. Det är till exempel elever från skolan, personer från dagverksamheten, nyblivna föräldrar, pensionärer, människor som är nya i Sverige, turister och stammisar. Tillsammans i arbetsgruppen strävar vi efter att ge god service och ett trevligt bemötande till alla.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ha lite extra fokus på barn- och ungdomar, vilket bland annat innebär att tipsa om böcker, anordna aktiviteter riktat till målgruppen, köpa in litteratur och gallra i vårt bokbestånd.

Förutom traditionell biblioteksservice har Råneå bibliotek just nu också ett utökat uppdrag kring medborgarservice, vilket till exempel kan handla om att hjälpa besökare med att kontakta olika myndigheter, turistvägledning och viss föreningsservice.

Du kommer att ingå i nuvarande arbetsgrupp tillsammans med tre bibliotekarier. Tillsammans driver vi och utvecklar den dagliga verksamheten på Råneå bibliotek.
Dina arbetsuppgifter är kopplade till bibliotekens grundläggande uppdrag kring läsfrämjande, demokrati och digital delaktighet.

Du jobbar utåtriktat för att bygga upp en god kunskap om lokalsamhället. Du skapar goda relationer med och verkar för samverkan mellan biblioteksbesökare, invånare och andra lokala aktörer och föreningsliv.

Tjänsten är ett vikariat under ungefär ett år då en av våra kollegor kommer att vara föräldraledig.

Arbetet innebär även kvällstjänstgöring.

Önskat startdatum: juli 2023 eller enligt överenskommelse.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
· Har examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
· Har goda litteraturkunskaper och kan arbeta med olika metoder och verktyg för läsfrämjande.
· Har goda kunskaper i digitala verktyg och e-tjänster.
· Har en stark känsla för service och bemötande.

Meriterande:
· Erfarenhet från arbete på bibliotek.
· Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar.
· God förmåga att arbeta självständigt.
· God förmåga att samarbeta med andra, ta initiativ och skapa kontakter.
· Du är omvärldsorienterad, nyfiken och har ett öppet förhållningssätt.
· Gärna talar och förstår andra språk än svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Tillsammans spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vi vill skapa goda förutsättningar för dig och ett hållbart arbetsliv. Hos oss är det viktigt att du utvecklas, trivs, mår bra och känner arbetsglädje. Vi har många förmåner som bland annat friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra boende i Riksgränsen och Stockholm.

Tillsammans jobbar vi för Framtidens Luleå med plats för minst 100 000 Luleåbor. Just nu pågår en omställning och nyetablering av industrin här i norr. Industrierna ställer om till fossilfri produktion och förutsättningarna finns här hos oss. Det innebär stora möjligheter för vår kommun att skapa mer Luleå för fler Luleåbor och öka takten i samhällsutvecklingen. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå!

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet och deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Tips!
Nyfiken på Luleå? www.flyttatilllulea.se
Nyfiken på jobb? www.jobbailuleakommun.se
Följ oss på Luleå kommuns LinkedIn Visa mindre

Timvikarier till Biblioteken i Luleå

Ansök    Nov 1    Luleå kommun    Bibliotekarie
LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + MIDNATTSLJUS + SKÄRGÅRD + NÄRHET + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + VÄRLDSARV + DRÖMARBETE + TRYGGHET + GRÖN INDUSTRI + LIVSPUSSEL + NATUR + KULTUR + NÖJESLIV + SPÄNNANDE JOBB + SPELA ROLL + DU Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med and... Visa mer
LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + MIDNATTSLJUS + SKÄRGÅRD + NÄRHET + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + VÄRLDSARV + DRÖMARBETE + TRYGGHET + GRÖN INDUSTRI + LIVSPUSSEL + NATUR + KULTUR + NÖJESLIV + SPÄNNANDE JOBB + SPELA ROLL + DU

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?

Ett rikt kultur- och fritidsutbud är en av förutsättningarna för ett fungerande välfärdssamhälle där olikhet är en tillgång och där det finns sammanhang och platser som lockar till möten mellan människor.

Kultur- och fritidsförvaltningen ska därför erbjuda Luleåbor och besökare ett brett utbud av kulturupplevelser, fritidsaktiviteter och lärande av hög kvalité samt tillsammans med andra aktörer och civilsamhälle skapa värden som berikar våra liv, utmanar och får oss att tänka nytt. Allt vårt arbete ska vara hållbart och syfta till att öka jämställdheten och jämlikheten i samhället där prioriterad målgrupp är barn och unga.

Luleå folkbibliotek består av sex biblioteksenheter och två bokbussar. Våra bibliotek är Stadsbiblioteket, Björkskatan, Gammelstad, Hertsön, Porsön och Råneå bibliotek.
Vi söker nu timvikarier till Luleås biblioteksenheter. Vikariatet kan vara uppdelat mellan flera bibliotek och det kan variera i tid och omfattning beroende på behoven i verksamheten.


ARBETSUPPGIFTER
Som vikarie ansvarar du tillsammans med kollegorna för nedanstående arbetsuppgifter:
• Hjälp och vägledning till bibliotekets besökare vid bibliotekets informationsdiskar.
• Bokuppsättning och annan mediehantering.
• Andra på folkbibliotek förekommande arbetsuppgifter.

KVALIFIKATIONER
• Lägst gymnasiekompetens
• Du har ett stort intresse av att läsa böcker och vill med lust och engagemang förmedla lästips till andra läsare och låntagare både barn, ungdomar och vuxna.
• Goda IT-kunskaper
• Dokumenterad erfarenhet av biblioteksarbete, servicearbete eller pedagogiskt arbete

Meriterande:
• Examen i biblioteks- och informationsvetenskap
• Pågående studier i biblioteks- och informationsvetenskap
• Annan utbildning inom litteratur och kultur
• Språkkunskaper utöver engelska

Personliga egenskaper:
• Du är en utåtriktad person som har intresse av och förmåga att samarbeta med andra.
• Du är mån om att ge en god service och har ett trevligt bemötande gentemot kunder och medarbetare.
• Du är självständig, flexibel och har lätt att skapa bra relationer.
• Du har förmåga att se möjligheter framför svårigheter.

ÖVRIGT
För dig vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv. Hos oss är det viktigt att du utvecklas, trivs, mår bra och känner arbetsglädje. Vi har många förmåner som bland annat friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra boende i Riksgränsen och Stockholm.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet och deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Tips!
Nyfiken på Luleå? www.flyttatilllulea.se
Nyfiken på jobb? www.jobbailuleakommun.se
Följ oss på Luleå kommuns LinkedIn Visa mindre

Bibliotekarie med fokus på forskarstöd

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tek... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,9 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 815 anställda och har 19 155 studenter.

De kommande åren investeras mångmiljardbelopp i Norrbotten och Västerbotten i stora projekt som syftar till ett mer hållbart samhälle nationellt så väl som globalt. Luleå tekniska universitet är involverat i flera av dessa högaktuella forskningsprojekt och den samhällsomvandling som följer. Vi har ett brett utbud av utbildningar för att matcha den kompetens som efterfrågas. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att bygga framtidens hållbara företag och samhällen.



Nu söker vi en bibliotekarie till vårt bibliotek vid Luleå tekniska universitet. Du kommer att arbeta i vårt forskarstöd där vi erbjuder goda möjligheter att bidra till verksamhetens utveckling. I dina arbetsuppgifter ingår utåtriktat arbete, arbete med publikationsdatabasen och vårt forskningsdatastöd. Stödet kan vara i form av digitala tjänster, möten med forskare och dialog med grupper av forskare. Du deltar i arbetet med bemanning av biblioteket och även andra på bibliotek förekommande arbetsuppgifter kan förekomma.

Kvalifikationer
Du ska ha lägst kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap, erfarenhet av forskning och vetenskaplig kommunikation samt goda IT-kunskaper. Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Meriterande är kunskap om flera eller något av dessa ämnen: utåtriktat biblioteksarbete, stöd till forskare, arbete med metadata, arbete med forskningsdata.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som har förmåga att skapa förtroendefulla relationer, som trivs med att möta människor, som har pedagogisk kompetens och erfarenhet av väl fungerande samarbeten. Vi ser förmågan att skapa resultat som mycket viktigt.

Omfattning och ort
Vi söker en bibliotekarie för tillsvidareanställning på heltid med placering i Luleå. Provanställning kan eventuellt tillämpas.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Eva Nyman, tf enhetschef 0920-49 1001, [email protected]

Bekanta dig med universitetsbiblioteket genom vår digitala rundvandring.

Fackliga företrädare: SACO-S Kjell Johansson, 0920-49 1529 [email protected] och OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 8 maj 2022
Referensnummer: 1419-2022 Visa mindre

Bibliotekarie till Norrbottens museum, Luleå

Ansök    Maj 30    REGION NORRBOTTEN    Bibliotekarie
Med den rika paletten av kompetenser och unika samlingar på Norrbottens museum får du arbeta med Norrbottens kulturarv.  Vi söker Vi  söker dig med examen från bibliotekshögskola, informations- och biblioteksvetenskap eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har goda kunskpar i svenska. Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete som bibliotekarie samt erfarenhet av katalogisering i Libris och/eller erfarenhet av ansvar för... Visa mer
Med den rika paletten av kompetenser och unika samlingar på Norrbottens museum får du arbeta med Norrbottens kulturarv. 

Vi söker
Vi  söker dig med examen från bibliotekshögskola, informations- och biblioteksvetenskap eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har goda kunskpar i svenska. Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete som bibliotekarie samt erfarenhet av katalogisering i Libris och/eller erfarenhet av ansvar för olika bibliotekssystem. Du är självgående, struktureread, har lätt för att samarbeta och är utåtråktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet och förstår det fackmässiga aspekterna av arbetet särskilt bra. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Det här får du arbeta med
Norrbottens museum har ett 40-tal anställda med många olika professioner och återfinns på museet i centrala Luleå och i stadsdelen Björkskatan. Inom museet bedrivs både utvecklingsarbete och förvaltande av Norrbottens kulturarv. Du kommer in med din kompetens och bidrar till detta arbete.Vi söker nu en engagerad och kunnig bibliotekarie. Du får arbeta med bibliotekspedagogik riktad mot allmänheten och med barn och unga som prioriterad målgrupp, men även med interna uppdrag gentemot kollegorna. Arbetet består också av katalogisering, utlån/inlån, fjärrlån och andra på bibliotek förekommande arbetsuppgifter. 
Biblioteket, som är ett referensbibliotek återfinns inom avdelningen arkiv och bibliotek och är samlokaliserat med arkivverksamheten. Avdelningen arkiv och bibliotek samt Norrbottens Föreningsarkiv bildar tillsammans Arkivcentrum och jobbar tillsammans i lokaler på Björkskatan Luleå.

Det här erbjuder vi dig-
- Tjänsten inbjuder till nära samarbete med hela museets personalgrupp och i synnerhet arkivpersonal. Ett arkivpedagigiskt program är under framtagagande och återkommande anordnas arkivcaféer.
- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Länk till våra förmåner: https://www.norrbotten.se/sv/Jobb-och-utbildning/Jobba-hos-oss/
Information om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50%. Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Bibliotekarie till Norrbottens museum, Luleå

Ansök    Maj 18    REGION NORRBOTTEN    Bibliotekarie
Med den rika paletten av kompetenser och unika samlingar på Norrbottens museum får du arbeta med Norrbottens kulturarv.  Vi söker Vi  söker dig med examen från bibliotekshögskola, informations- och biblioteksvetenskap eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har goda kunskpar i svenska. Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete som bibliotekarie samt erfarenhet av katalogisering i Libris och/eller erfarenhet av ansvar för... Visa mer
Med den rika paletten av kompetenser och unika samlingar på Norrbottens museum får du arbeta med Norrbottens kulturarv. 

Vi söker
Vi  söker dig med examen från bibliotekshögskola, informations- och biblioteksvetenskap eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har goda kunskpar i svenska. Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete som bibliotekarie samt erfarenhet av katalogisering i Libris och/eller erfarenhet av ansvar för olika bibliotekssystem. Du är självgående, struktureread, har lätt för att samarbeta och är utåtråktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet och förstår det fackmässiga aspekterna av arbetet särskilt bra. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Det här får du arbeta med
Norrbottens museum har ett 40-tal anställda med många olika professioner och återfinns på museet i centrala Luleå och i stadsdelen Björkskatan. Inom museet bedrivs både utvecklingsarbete och förvaltande av Norrbottens kulturarv. Du kommer in med din kompetens och bidrar till detta arbete.Vi söker nu en engagerad och kunnig bibliotekarie. Du får arbeta med bibliotekspedagogik riktad mot allmänheten och med barn och unga som prioriterad målgrupp, men även med interna uppdrag gentemot kollegorna. Arbetet består också av katalogisering, utlån/inlån, fjärrlån och andra på bibliotek förekommande arbetsuppgifter. 
Biblioteket, som är ett referensbibliotek återfinns inom avdelningen arkiv och bibliotek och är samlokaliserat med arkivverksamheten. Avdelningen arkiv och bibliotek samt Norrbottens Föreningsarkiv bildar tillsammans Arkivcentrum och jobbar tillsammans i lokaler på Björkskatan Luleå.

Det här erbjuder vi dig-
- Tjänsten inbjuder till nära samarbete med hela museets personalgrupp och i synnerhet arkivpersonal. Ett arkivpedagigiskt program är under framtagagande och återkommande anordnas arkivcaféer.
- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Länk till våra förmåner: https://www.norrbotten.se/sv/Jobb-och-utbildning/Jobba-hos-oss/
Information om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50%. Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Bibliotekarie/Bibliotekspedagog, inriktning barn och ungdomar till Råneå

Ansök    Jan 28    Luleå kommun    Bibliotekarie
Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så s... Visa mer
Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?

Ett rikt kultur- och fritidsutbud är en av förutsättningarna för ett fungerande välfärdssamhälle där olikhet är en tillgång och där det finns sammanhang och platser som lockar till möten mellan människor.

Kultur- och fritidsförvaltningen ska därför erbjuda Luleåbor och besökare ett brett utbud av kulturupplevelser, fritidsaktiviteter och lärande av hög kvalité samt tillsammans med andra aktörer och civilsamhälle skapa värden som berikar våra liv, utmanar och får oss att tänka nytt. Allt vårt arbete ska vara hållbart och syfta till att öka jämställdheten och jämlikheten i samhället där prioriterad målgrupp är barn och unga.

Luleå folkbibliotek består av sex bibliotek och två bokbussar med ca 50 medarbetare. Biblioteken är indelade i två enheter och leds av två enhetschefer. Folkbiblioteken i Luleå tillhör Kultur- och fritidsförvaltningen och ligger under avdelningen Kultur och mötesplatser. I samma avdelning ligger även enheterna Ung i Luleå, samt Konst, scen och möten. Avdelningen leds av en avdelningschef tillsammans med fyra enhetschefer. Utvecklingsarbetet på biblioteket sker dels i övergripande team och arbetsgrupper där alla bibliotek inkluderas, dels avdelnings-/förvaltningsövergripande. Ledord för avdelningen är samverkan och samarbete för ständiga förbättringar. Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Biblioteksavdelningen i kommunen arbetar just nu med att utveckla och forma det demokratiska och digitala uppdraget med särskilt fokus på våra prioriterade målgrupper; barn- och ungdomar, personer med funktionsvariation samt personer med annat modersmål än svenska.

Råneå bibliotek har sedan 1997 varit samlokaliserat med och till viss del samverkat med kommunens Medborgarkontor. Över tid har det skett förändringar av Medborgarkontorets verksamhet. Under perioden 2022-2024 kommer biblioteket att överta Medborgarkontorets service i den gemensamma receptionen. Det innebär bland annat att biblioteket i Råneå får ett utökat ansvar som servicepunkt under två år. För att svara upp mot det utökade serviceuppdraget behöver biblioteksverksamheten omfördela arbetsuppgifter och arbetslaget förstärks med en ny medarbetare.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill vara del av förändringen av biblioteksverksamheten med särskilt fokus på barn- och ungdomar. Tjänsten är en tillsvidareanställning där du under de två första åren kommer jobba med det utökade uppdraget. Du kommer att ingå i nuvarande arbetsgrupp tillsammans med tre andra bibliotekarier.
I ditt arbete ingår förmedling av litteratur och andra kulturella uttryck, där du också ges möjlighet att använda digitala verktyg. Du kommer också ha andra på biblioteket vanligen förekommande arbetsuppgifter, där bemanning av bibliotekets reception är en viktig del. I rollen kommer det även att ingå arbetsuppgifter relaterade till medborgarservice och viss administration.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:

• Har akademisk examen relevant för biblioteksverksamheten, exempelvis inom biblioteks- och informationsvetenskap, pedagogik, sociologi eller medie- och kommunikationsvetenskap.

• Har goda litteraturkunskaper och kan arbeta med olika metoder och verktyg för läsfrämjande.

• Har goda kunskaper i digitala verktyg och e-tjänster.


Vi vill också att:

• Du har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare.

• Du har en professionell inställning till service och bemötande. Du är lyhörd och tycker om att möta, vägleda och samtala med människor i alla åldrar.

• Du kan arbeta självständigt och planera och strukturera dina arbetsuppgifter.

• Du har lätt för att samarbeta, ta initiativ och skapa kontakter.

• Du har gärna erfarenhet av att arbeta i olika samverkansgrupper och nätverk.

• Du är omvärldsorienterad

• Du är kreativ, nyfiken och har ett öppet förhållningssätt.

• Du ser bibliotekens viktiga roll i samhället som bärare av demokrati, källkritiskt förhållningsätt och främjare av digital delaktighet.


Kan du andra språk utöver svenska och engelska är det meriterande.


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Tips!
Nyfiken på Luleå? flyttatilllulea.se
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb Visa mindre

Bibliotekarie med fokus på lärande

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tek... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,9 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 815 anställda och har 19 155 studenter.

De kommande åren investeras mångmiljardbelopp i Norrbotten och Västerbotten i stora projekt som syftar till ett mer hållbart samhälle nationellt så väl som globalt. Luleå tekniska universitet är involverat i flera av dessa högaktuella forskningsprojekt och den samhällsomvandling som följer. Vi har ett brett utbud av utbildningar för att matcha den kompetens som efterfrågas. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att bygga framtidens hållbara företag och samhällen.



Nu söker vi en medarbetare till vårt bibliotek vid Luleå tekniska universitet. Du kommer att arbeta med universitetsbibliotekets pedagogiska verksamhet, tillsammans med både bibliotekarier och pedagogiska utvecklare och vi erbjuder goda möjligheter att bidra till verksamhetens utveckling. Vi söker dig med förmåga att skapa förtroendefulla relationer med både kollegor, studenter och universitetets lärare. I dina arbetsuppgifter ingår att hålla workshops i medie- och informationskunnighet för studentgrupper, att delta i arbetet med utveckling av bibliotekets digitala läranderesurser, samt att i olika former stödja studenters informationskunnighet, presentationsteknik och akademiska skrivande. Du deltar i arbetet med bemanning av biblioteket och även i andra på bibliotek förekommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
För anställningen krävs lägst kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan examen som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Du ska ha förmåga att uttrycka dig väl, skriftligt och muntligt, på både svenska och engelska.

Meriterande är kunskap om flera eller något av dessa ämnen: pedagogiskt arbetssätt vid bibliotek, erfarenhet av informationssökning, akademiskt skrivande, programverksamhet eller erfarenhet av digital medieproduktion.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som har förmåga att skapa förtroendefulla relationer, som har förståelse för och kan hantera människors olika förutsättningar, som är trygg i dig själv och som har erfarenhet av goda samarbeten. Vi ser också förmågan att skapa resultat som mycket viktig.

Omfattning och ort
Vi söker en bibliotekarie för tillsvidareanställning på heltid med placering i Luleå. Provanställning kan eventuellt tillämpas.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Erica Forsgren, gruppchef, 0920-49 1097 [email protected]

Bekanta dig med universitetsbiblioteket genom vår digitala rundvandring.

Fackliga företrädare:
Fackliga företrädare: SACO-S Kjell Johansson, 0920-49 1529 [email protected] och OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 8 maj 2022
Referensnummer: 1420-2022 Visa mindre

Bibliotekarie med fokus på publicering

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tek... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 770 anställda och har 17 200 studenter.

De kommande åren investeras mångmiljardbelopp i Norrbotten och Västerbotten i stora projekt som syftar till ett mer hållbart samhälle nationellt så väl som globalt. Luleå tekniska universitet är involverat i flera av dessa högaktuella forskningsprojekt och den samhällsomvandling som följer. Vi har ett brett utbud av utbildningar för att matcha den kompetens som efterfrågas. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att bygga framtidens hållbara företag och samhällen.



Nu söker universitetsbiblioteket en bibliotekarie till vårt forskarstöd där vi arbetar med stöd för vetenskaplig publicering, prenumerationsavtal samt frågor kopplade till öppen vetenskap. I arbetsuppgifterna kommer att ingå arbete med vår publikationsdatabas DiVA, att stödja forskare i deras publiceringsprocess genom utbildnings- och informationsinsatser som exempelvis handledning och workshoppar. I tjänsten ingår även bemanning av biblioteket och det kan komma att ingå annat biblioteksarbete beroende på intresse och erfarenheter.

Kvalifikationer
Du ska ha lägst kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap, erfarenhet/intresse för forskning och vetenskaplig kommunikation samt goda IT-kunskaper. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska, i både tal och skrift. Erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som har drivkraft att lära och som vill kommunicera dina kunskaper. Du är ansvarsfull, noggrann, nyfiken, intresserad och pigg på nya grepp för kommunikation med våra användare. Du tycker om att arbeta både självständigt och tillsammans med andra.

Omfattning och ort
Vi söker en bibliotekarie för tillsvidareanställning på heltid med placering i Luleå. Provanställning kan eventuellt tillämpas.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Eva Nyman gruppchef, 0920-491001. [email protected]

Du kan bekanta dig med universitetsbiblioteket med vår digitala rundvandring:https://youtu.be/ArlO_f7vb6k

Fackliga företrädare: SACO-S Kjell Johansson, 0920-491529 [email protected] och OFR-S Marika Vesterberg, 0920-491721 [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 5 december 2021
Referensnummer: 3920-2021 Visa mindre

Gruppchef vid universitetsbiblioteket

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som LKAB, Ericsson, Boliden, ABB, Epiroc och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 770 anställda och 17 200 studenter. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångsp... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som LKAB, Ericsson, Boliden, ABB, Epiroc och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 770 anställda och 17 200 studenter.

Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta.



Nu söker vi en gruppchef till vårt bibliotek vid Luleå tekniska universitet. Biblioteket har som uppdrag att stödja forskning och utbildning genom att skapa åtkomst till vetenskapliga informationsresurser, synliggöra universitetets publicering samt erbjuda stöd för lärande, publicering och forskning. Som gruppchef arbetar du bland annat med att utveckla vårt pedagogiska stöd för studenter med starkt fokus på digitala tjänster och stöd, du leder också arbetet med att utveckla och etablera arbetssätt i våra nyrenoverade bibliotekslokaler. Du har personalansvar för ca 20 medarbetare och arbetar nära bibliotekschefen och tillsammans utgör ni enhetens ledningsgrupp. Du arbetar genom coachande och stödjande ledarskap som ger medarbetarna utrymme och ansvar att påverka och driva utvecklingen framåt. Vi söker dig som är utvecklingsinriktad och med god förmåga att åstadkomma resultat. Du är nyfiken och ser positivt på förändringar och de möjligheter som det medför.

Vi erbjuder ett arbete som är utmanande och inspirerande i en kreativ och akademisk miljö. Välkommen med din ansökan om du vill vara med och bidra till universitetets utveckling och förverkligandet av nydanande utbildning och banbrytande forskning.

Kvalifikationer
Du ska ha lägst kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap, goda IT-kunskaper och du uttrycker dig väl och med god pedagogisk förmåga på svenska och engelska i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har chefs- eller ledarerfarenhet och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete vid forskningsbibliotek eller utbildnings- och forskningsfrågor. Du är väl förtrogen med samhällets digitalisering och är intresserad av möjligheterna det för med sig att förbättra arbetsprocesser och tjänster. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Omfattning och ort
Vi söker en gruppchef för tillsvidareanställning på heltid med placering i Luleå. Provanställning kan eventuellt tillämpas.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Kristoffer Palage, enhetschef, 0920-49 2890, [email protected], eller Anna Lindahl, avdelningschef, 0920-49 1782, [email protected]

Intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan.

Du kan bekanta dig med universitetsbiblioteket med vår digitala rundvandring: https://youtu.be/ArlO_f7vb6k

Fackliga företrädare
SACO-S Kjell Johansson, 0920-49 1529, [email protected] och OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721, [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 9 juni, 2021
Referensnummer: 1820-2021 Visa mindre

Bibliotekarie med fokus på forskarstöd

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som LKAB, Ericsson, Boliden, ABB, Epiroc och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 770 anställda och 17 200 studenter. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångsp... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som LKAB, Ericsson, Boliden, ABB, Epiroc och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 770 anställda och 17 200 studenter.

Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta.



Nu söker vi en bibliotekarie till vårt forskarstöd. Universitetsbiblioteket har som uppdrag att stödja forskning och utbildning genom att skapa åtkomst till vetenskapliga informationsresurser, synliggöra universitetets publicering samt erbjuda stöd för lärande, publicering och forskning.

Befattningen är placerad inom delområdet forskningsstöd, vetenskapliga e-resurser och system där vi arbetar med förlagsavtal, frågor kopplade till öppen vetenskap och stöd för vetenskaplig publicering. I arbetet ingår bland annat arbete i universitetets publikationsdatabas DiVA, bibliometrisk analys och bemanning av vår drop-in handledning men även andra arbetsuppgifter kan vara aktuella beroende på kompetens och intresse. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som tar ansvar för dina arbetsuppgifter och ditt lärande och som har drivkraft och åstadkommer resultat. Du är analytisk och kvalitetsmedveten och kan arbeta självständigt och i samarbete med andra. Det är viktigt att du stimuleras av nya utmaningar eftersom arbetsuppgifterna ibland kan vara av utredande karaktär.

Kvalifikationer
Du ska ha lägst kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap, goda IT-kunskaper och erfarenhet/intresse för forskning och vetenskaplig kommunikation och ha lätt för att sätta dig in i nya tekniska lösningar. Du är utåtriktad och uttrycker dig väl och med god pedagogisk förmåga på svenska och engelska i både tal och skrift. Erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter är meriterande.

Omfattning och ort
Vi söker en bibliotekarie för tillsvidareanställning på heltid med placering i Luleå. Provanställning kan eventuellt tillämpas.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Kristoffer Palage, bibliotekschef, 0920-492890, [email protected].

Du kan bekanta dig med universitetsbiblioteket med vår digitala rundvandring:
https://youtu.be/ArlO_f7vb6k

Fackliga företrädare
SACO-S Kjell Johansson, 0920-491529 [email protected] och OFR-S Marika Vesterberg, 0920-491721 [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 13 augusti, 2021

Referensnummer: 2052–2021 Visa mindre

Bibliotekarie till Medborgarhuset i Råneå.

Vill du bidra till att utveckla den kommunala servicen på landsbygden utifrån din erfarenhet och dina lärdomar. Tycker du om mötet med människan? Då har vi jobbet för dig! Luleå folkbibliotek är en del av regionsamarbetet Biblioteken i Norrbotten. I samarbetet ingår gemensamt bibliotekssystem, och webb, låneregler, transporter av medier samt kompetensutvecklande aktiviteter och utvecklingsarbeten. Just nu arbetas det extra mycket med att utveckla och for... Visa mer
Vill du bidra till att utveckla den kommunala servicen på landsbygden utifrån din erfarenhet och dina lärdomar. Tycker du om mötet med människan? Då har vi jobbet för dig!

Luleå folkbibliotek är en del av regionsamarbetet Biblioteken i Norrbotten. I samarbetet ingår gemensamt bibliotekssystem, och webb, låneregler, transporter av medier samt kompetensutvecklande aktiviteter och utvecklingsarbeten. Just nu arbetas det extra mycket med att utveckla och forma bibliotekens demokratiska och digitala uppdrag, dels i den dagliga verksamheten, dels strategiskt med fokus på framtiden. Biblioteket i Råneå vill stärka biblioteket som servicepunkt i Medborgarhuset genom att utöka bibliotekets serviceuppdrag.
Vi söker nu dig som vill vara del av utvecklingen av biblioteksverksamheten i nära dialog med chef, kollegor och besökare. Tjänsten är en projektanställning under två år för att utveckla medborgarservicen och digital delaktighet för besökarna i Medborgarhuset. Du jobbar utåtriktat för att bygga upp en god kunskap om lokalsamhället. Du skapar goda relationer med och verkar för samverkan mellan biblioteksbesökare, medborgare och andra lokala aktörer/föreningsliv. Fokus är på bibliotekens uppdrag inom demokrati, samhälle och digital delaktighet.

Din profil
Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan likvärdig utbildning. Du kan även ha jobbat med likdanade arbetsuppgifter tidigare.
Du ska ha goda kunskaper och erfarenheter av att arbeta med digitala verktyg och e-tjänster.

Du ska kunna arbeta självständigt och själv ta ansvar för att planera och strukturera dina arbetsuppgifter. Ha ett professionellt förhållningssätt till service och bemötande och tycka om att möta, vägleda och samtala med människor, både stora och små. Du är bra på att ta egna initiativ och skapa kontakter, samt har lätt för att samarbeta med andra. Är omvärldsorienterad och har en lyhördhet för besökarnas önskemål.

Kan du andra språk utöver svenska och engelska är det meriterande.

Om företaget
Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se Visa mindre

Bibliotekarie/Bibliotekspedagog

Ansök    Mar 17    Luleå kommun    Bibliotekarie
Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 6900 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för k... Visa mer
Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 6900 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 000 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?


Ett rikt kultur- och fritidsutbud är en av förutsättningarna för ett fungerande välfärdssamhälle där olikhet är en tillgång och där det finns sammanhang och platser som lockar till möten mellan människor.

Kultur- och fritidsförvaltningen ska därför erbjuda Luleåbor och besökare ett brett utbud av kulturupplevelser, fritidsaktiviteter och lärande av hög kvalité samt tillsammans med andra aktörer och civilsamhälle skapa värden som berikar våra liv, utmanar och får oss att tänka nytt. Allt vårt arbete ska vara hållbart och syfta till att öka jämställdheten och jämlikheten i samhället där prioriterad målgrupp är barn och unga.

Luleå folkbibliotek består av sex biblioteksenheter, med sammanlagt två bokbussar och åtta bibliotek, varav två barnbibliotek. Utvecklingsarbetet på biblioteksavdelningen sker i enhetsövergripande arbetsgrupper och team. Luleå folkbibliotek är en del av regionsamarbetet Biblioteken i Norrbotten. I samarbetet ingår gemensamt bibliotekssystem, och webb, låneregler, transporter av medier samt kompetensutvecklande aktiviteter och utvecklingsarbeten. Folkbiblioteken i Luleå tillhör Kultur- och fritidsförvaltningen och ligger under avdelningen Kultur och mötesplatser. I samma avdelning ligger även enheterna Ung i Luleå och Konst, scen och möten.

Du kommer ha din anställning på enheten bibliotek, med placering på Porsöns bibliotek. Just nu är målgruppen barn och unga, men ambitioner finns att utveckla biblioteket för alla åldrar. På Porsön arbetar du närmast tillsammans med en bibliotekspedagog men har även tät samverkan med övriga kollegor på andra biblioteksenheter. Helg- och sommartjänstgöring förekommer på andra biblioteksenheter.


ARBETSUPPGIFTER
Som bibliotekarie eller bibliotekspedagog på Porsöns barnbibliotek arbetar du med bibliotekens grundläggande uppdrag kring läsfrämjande, demokrati och digital delaktighet. Det läsfrämjande arbetet görs genom mötet med besökare, genom fysiska och/eller digitala aktiviteter och program samt genom nyttjande av digitala eller analoga verktyg.

Porsöns barnbibliotek befinner sig i en utvecklingsfas, ambitionen är att få tillgång till större lokaler och utvidga verksamheten till att omfatta alla åldrar och målgrupper. Det fysiska mediebeståndet kan komma att utökas och arbetet med att tillgängliggöra och synliggöra digitala verktyg och medier kan utvecklas. Som bibliotekarie eller bibliotekspedagog på Porsön blir du i hög grad delaktig i utvecklingsarbetet samtidigt som du tillsammans med dina närmaste kollegor driver den dagliga verksamheten. Den dagliga verksamheten består av att möta besökare/bemanna biblioteket och andra på bibliotek förekommande uppgifter. Ditt fokus kommer att vara mot målgruppen ungdomar och vuxna.

Du jobbar utåtriktat för att bygga upp en god kunskap om lokalsamhället. Du skapar goda relationer med och verkar för samverkan mellan biblioteksbesökare, invånare och andra lokala aktörer/föreningsliv. Du utvecklar biblioteksverksamheten i nära dialog med chef, kollegor och besökare. Du är kreativ, vågar tänka nytt, experimentera och utvärdera samt ser möjligheter istället för hinder. Du ser bibliotekens viktiga roll i samhället som bärare av demokrati, källkritiskt förhållningsätt och främjare av digital delaktighet.



KVALIFIKATIONER
Grundläggande krav:

• Har examen i Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan likvärdig utbildning.

• Goda kunskaper och erfarenheter av att arbeta med digitala verktyg och digital kommunikation.

• Goda litteraturkunskaper och kan arbeta med olika metoder och verktyg för läsfrämjande.


Utöver grundläggande krav är det meriterande om du:

• Kan arbeta självständigt och själv ta ansvar för att planera och strukturera dina arbetsuppgifter.

• Har ett professionellt förhållningssätt till service och bemötande och tycker om att möta, vägleda och samtala med människor, både stora och små.

• Har en interkulturell kompetens och erfarenhet av arbete i flerspråkiga sammanhang.

• Tycker om ett utåtriktat arbete och att möta grupper både i och utanför biblioteket.

• Har förmågan att ta initiativ och skapa kontakter, gärna erfarenhet av att arbeta i olika samverkansgrupper och nätverk.

• Har lätt för att samarbeta med andra.

• Är omvärldsorienterad och har en lyhördhet för besökarnas önskemål.

• Är kreativ och driven med ett nyfiket och öppet förhållningssätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.




ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalavdelningen.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Jan 20    Luleå kommun    Bibliotekarie
Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 6900 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för k... Visa mer
Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med närmare 6900 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 000 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?


Luleå med sina drygt 78 000 invånare är en tillväxtkommun och en viktig motor för hela Norrbotten. Kommunen består av sju förvaltningar med en total omsättning på runt 5 miljarder kronor per år. Våra 6900 medarbetare arbetar dagligen med att bygga ett hållbart samhälle, ge service genom hela livet och skapa attraktion för att medborgare, besökare och inflyttare ska trivas.

Ett rikt kultur- och fritidsutbud är en av förutsättningarna för ett fungerande välfärdssamhälle där olikhet är en tillgång och där det finns sammanhang och platser som lockar till möten mellan människor.

Kultur- och fritidsförvaltningen ska därför erbjuda Luleåbor och besökare ett brett utbud av kulturupplevelser, fritidsaktiviteter och lärande av hög kvalité samt tillsammans med andra aktörer och civilsamhälle skapa värden som berikar våra liv, utmanar och får oss att tänka nytt. Allt vårt arbete ska vara hållbart och syfta till att öka jämställdheten och jämlikheten i samhället där prioriterad målgrupp är barn och unga.

Luleå folkbibliotek består av sex biblioteksenheter, med sammanlagt två bokbussar och åtta bibliotek, varav två barnbibliotek. Utvecklingsarbetet på biblioteksavdelningen sker i team och arbetsgrupper. Luleå folkbibliotek är en del av regionsamarbetet Biblioteken i Norrbotten. I samarbetet ingår gemensamma upphandlingar, transporter, låneregler och bibliotekssystem. Folkbiblioteken i Luleå tillhör Kultur- och fritidsförvaltningen och ligger under avdelningen Kultur och mötesplatser. I samma avdelning ligger även enheterna Ung i Luleå och Konst, scen och möten. Tjänsten är placerad på Porsöns barnbibliotek, ett mindre bibliotek med målgruppen barn och unga. På Porsön arbetar du närmast tillsammans med en bibliotekspedagog men har även tät samverkan med övriga kollegor på andra biblioteksenheter. Kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma.


ARBETSUPPGIFTER
Som bibliotekarie på Porsöns barnbibliotek arbetar du läs- och språkfrämjande med och för små barn samt vuxna i deras närhet. En stor del i det läs- och språkfrämjande arbetet handlar om planering och genomförande av aktiviteter. Genom ett utåtriktat arbete skapar du förutsättningar för att barns språk, fantasi och nyfikenhet utvecklas. Övriga arbetsuppgifter är att bemanna biblioteket, förnya och hantera mediebeståndet samt andra på bibliotek förekommande uppgifter.
Du utvecklar biblioteksverksamheten i nära dialog med chef, kollegor och besökare. Genom god kunskap om lokalsamhället bygger du goda relationer med biblioteksbesökare, invånare och andra lokala aktörer. Du har stor frihet att tillsammans med kollegorna forma verksamheten, och du är kreativ och kommer med nya idéer.







KVALIFIKATIONER
Grundläggande krav:

• Examen i Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan likvärdig utbildning.

• Goda kunskaper i digitala verktyg och digital kommunikation.

• God kännedom och kunskap kring barn- och ungdomslitteratur.


Utöver grundläggande krav är det meriterande om du:

• Kan arbeta självständigt och själv ta ansvar för att planera och strukturera dina arbetsuppgifter.

• Har ett professionellt förhållningssätt till service och bemötande och tycker om att möta, vägleda och samtala med människor, både stora och små.

• Tycker om ett utåtriktat arbete och att möta grupper både i och utanför biblioteket.

• Har förmågan att ta initiativ och skapa kontakter, gärna erfarenhet av att arbeta i olika samverkansgrupper och nätverk.

• Har lätt för att samarbeta med andra.

• Är omvärldsorienterad och har en lyhördhet för besökarnas krav och önskemål.

• Har förmågan att vara med och utveckla bibliotekets barnverksamhet utifrån barnkonventionen och mänskliga rättigheter.

• Är kreativ och driven med ett nyfiket och öppet förhållningssätt.


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet och deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanliga och prioriterade i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb Visa mindre

Bibliotekarie med fokus på lärandestöd

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som LKAB, Ericsson, Boliden, ABB, Epiroc och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 770 anställda och 17 200 studenter. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångsp... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som LKAB, Ericsson, Boliden, ABB, Epiroc och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 770 anställda och 17 200 studenter.

Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta.



Nu söker vi en bibliotekarie till vårt bibliotek vid Luleå tekniska universitet. Du kommer att arbeta med universitetsbibliotekets pedagogiska verksamhet, tillsammans med både bibliotekarier och pedagogiska utvecklare och vi erbjuder goda möjligheter att bidra till verksamhetens utveckling. Vi söker dig med förmåga att skapa förtroendefulla relationer med både kollegor, studenter och universitetets lärare. I dina arbetsuppgifter ingår att hålla workshops i medie- och informationskunnighet för studentgrupper, att delta i arbetet med utveckling av bibliotekets digitala läranderesurser samt att i olika former stödja studenters informationskunnighet och akademiska skrivande. Du deltar i arbetet med bemanning av biblioteket.

Kvalifikationer
Arbetet kräver lägst kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap, pedagogisk erfarenhet samt god förmåga att använda nätbaserade verktyg. Du ska ha kunskap om informationssökning och akademiskt skrivande och erfarenhet av att arbeta med grupper. Du uttrycker dig väl, skriftligt och muntligt, på både svenska och engelska.

Meriterande är akademiska poäng i svenska och/eller engelska samt erfarenhet av att producera material för nätbaserat lärande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig med god samarbetsförmåga, stort ansvarstagande och intresse för ditt eget och andras lärande.

Omfattning och ort
Vi söker en bibliotekarie för tillsvidareanställning på heltid med placering i Luleå. Provanställning kan eventuellt tillämpas.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Eva Nyman, gruppchef och biträdande bibliotekschef, 0920–491001, [email protected]

Fackliga företrädare: SACO-S Kjell Johansson, 0920-49 1529 [email protected] och OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 6 juni, 2021
Referensnummer: 1734–2021 Visa mindre

Bibliotekarie

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 700 anställda och 15 100 studenter. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångspun... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 700 anställda och 15 100 studenter.

Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta.



Nu söker vi en bibliotekarie till vårt pedagogiska stöd. Universitetsbiblioteket har som uppdrag att stödja forskning och utbildning genom att skapa åtkomst till vetenskapliga informationsresurser, synliggöra universitetets publicering samt erbjuda stöd för lärande, publicering och forskning.

Befattningen är placerad inom delområdet pedagogiskt stöd och användarsupport där vi arbetar med stöd till studenter i informationskunnighet och akademiskt skrivande. I arbetet ingår workshops för studentgrupper, utveckling av digitala lärresurser, handleda och stödja studenter samt bemanning i biblioteket. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som tar ansvar för dina arbetsuppgifter, ditt lärande och som har drivkraft och åstadkommer resultat. Vi värdesätter ditt goda värdskap och din förmåga att motivera andra. Du har förmågan att arbeta självständigt och att samarbeta med andra. Det är viktigt att du stimuleras av att tänka nytt.

Kvalifikationer
För arbetet krävs lägst kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap, dokumenterad pedagogisk erfarenhet samt god förmåga att använda nätbaserade verktyg. Du har kunskap om informationssökning och akademiskt skrivande och erfarenhet av att stå inför grupper. Du uttrycker dig väl, skriftligt och muntligt, på både svenska och engelska. Erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter är meriterande.

Omfattning och ort
Vi söker en bibliotekarie för tillsvidareanställning på heltid med placering i Luleå. Provanställning kan eventuellt tillämpas.

Ytterligare information
Du är välkommen att kontakta Eva Nyman, biträdande bibliotekschef på 0920 - 49 10 01, [email protected] eller Teresa Pettersson, pedagogisk utvecklare, på 0920 – 49 32 30, [email protected]

Du kan bekanta dig med universitetsbiblioteket med vår digitala rundvandring: https://youtu.be/ArlO_f7vb6k

Fackliga företrädare: SACO-S Kjell Johansson, 0920-491529 [email protected] och OFR-S Marika Vesterberg, 0920-491721 [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 19 februari, 2021
Referensnummer: 4067-2020 Visa mindre

Bibliotekarie/Biblioteksassistent Timvikarie

Ansök    Aug 12    Luleå kommun    Bibliotekarie
Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Luleå med sina drygt 78 000 invånare är en tillväxtkommun och en viktig motor för hela Norrbotten. Kommunen består av sju förvaltningar med en total omsättning på runt 5 miljarder kronor per år. Våra 6900 me... Visa mer
Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå med sina drygt 78 000 invånare är en tillväxtkommun och en viktig motor för hela Norrbotten. Kommunen består av sju förvaltningar med en total omsättning på runt 5 miljarder kronor per år. Våra 6900 medarbetare arbetar dagligen med att bygga ett hållbart samhälle, ge service genom hela livet och skapa attraktion för att medborgare, besökare och inflyttare ska trivas.

Ett rikt kultur- och fritidsutbud är en av förutsättningarna för ett fungerande välfärdssamhälle där olikhet är en tillgång och där det finns sammanhang och platser som lockar till möten mellan människor.

Kultur- och fritidsförvaltningen ska därför erbjuda Luleåbor och besökare ett brett utbud av kulturupplevelser, fritidsaktiviteter och lärande av hög kvalité samt tillsammans med andra aktörer och civilsamhälle skapa värden som berikar våra liv, utmanar och får oss att tänka nytt. Allt vårt arbete ska vara hållbart och syfta till att öka jämställdheten och jämlikheten i samhället där prioriterad målgrupp är barn och unga.

Luleå folkbibliotek består av sex biblioteksenheter, med sammanlagt två bokbussar och åtta bibliotek, varav två barnbibliotek och ett profilerat bibliotek, Kvinnobiblioteket.
Vi söker nu timvikarier till biblioteksavdelningen. Vikariatet kan vara uppdelat mellan flera bibliotek och det kan variera i tid och omfattning beroende på behoven i verksamheten.
Tjänstgöring förekommer på dagtid, kvällstid och helger.

ARBETSUPPGIFTER
Som vikarie ansvarar du tillsammans med kollegorna för nedanstående arbetsuppgifter:

• Hjälp och vägledning till bibliotekets besökare vid bibliotekets informationsdiskar.

• Bokuppsättning och annan mediehantering.

• Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter på folkbibliotek.

KVALIFIKATIONER
• Lägst gymnasiekompetens

• Goda IT-kunskaper

• Du har ett stort intresse av litteratur och vill med lust och engagemang förmedla lästips till besökare.

• Du är en utåtriktad person som har intresse av och förmåga att samarbeta med andra.

• Du är mån om att ge en god service och har ett trevligt bemötande gentemot besökare och medarbetare.

• Du är självständig, flexibel och har lätt att skapa bra relationer.

• Goda kunskaper i svenska.



ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb Visa mindre

Bibliotekarie

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 700 anställda och 15 100 studenter. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångspun... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 700 anställda och 15 100 studenter.

Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta.



Nu söker vi en bibliotekarie till vårt forskarstöd. Universitetsbiblioteket har som uppdrag att stödja forskning och utbildning genom att skapa åtkomst till vetenskapliga informationsresurser, synliggöra universitetets publicering samt erbjuda stöd för lärande, publicering och forskning.

Befattningen är placerad inom delområdet forskningsstöd, vetenskapliga e-resurser och system där vi arbetar med prenumerationsavtal, frågor kopplade till öppen vetenskap och stöd för vetenskaplig publicering. I arbetet ingår bland annat arbete i vår publikationsdatabas DiVA, stöd till forskare inom open access-publicering och bemanning i biblioteket. Vi stödjer universitetets forskare genom utbildnings- och informationsinsatser, handledning och webb och att samordna forskarstödets utåtriktade arbete kan bli aktuellt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som tar ansvar för dina arbetsuppgifter och ditt lärande och som har drivkraft och åstadkommer resultat. Du är noggrann och kvalitetsmedveten och kan arbeta självständigt och i samarbete med andra. Det är viktigt att du stimuleras av nya utmaningar eftersom arbetsuppgifterna ibland kan vara av utredande karaktär.

Kvalifikationer
Du ska ha lägst kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap, goda IT-kunskaper och erfarenhet/intresse för forskning och vetenskaplig kommunikation och ha lätt för att sätta dig in i nya tekniska lösningar. Du är utåtriktad och uttrycker dig väl och med god pedagogisk förmåga på svenska och engelska i både tal och skrift. Erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Omfattning och ort
Vi söker en bibliotekarie för tillsvidareanställning på heltid med placering i Luleå. Provanställning kan eventuellt tillämpas.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Kristoffer Palage, bibliotekschef, 0920-492890, [email protected] eller Eva Nyman, biträdande bibliotekschef, 0920-491001, [email protected]

Du kan bekanta dig med universitetsbiblioteket med vår digitala rundvandring: https://youtu.be/ArlO_f7vb6k

Fackliga företrädare: SACO-S Kjell Johansson, 0920-491529 [email protected] och OFR-S Marika Vesterberg, 0920-491721 [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 19 februari, 2021
Referensnummer: 4060-2020 Visa mindre

Bibliotekarie

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 700 anställda och 15 100 studenter. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångspun... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 700 anställda och 15 100 studenter.

Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta.

Nu söker vi en bibliotekarie till vårt universitetsbibliotek som har uppdrag att stödja forskning och utbildning. Vi har precis flyttat in i ett ombyggt bibliotek med spännande lärmiljöer och som ger bra stöd att prova nya arbetssätt. Vi behöver en bibliotekarie till vårt arbete med inköp av böcker, katalogarbete, gallring och arbete med den tryckta samlingen. Arbete med vägledning av våra besökare är också en viktig del av arbetet. Du deltar självklart i ett ständigt förbättringsarbete av dina arbetsområden men också för biblioteket som helhet.

Kvalifikationer
Du ska ha lägst kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap, goda IT-kunskaper samt tydligt användarfokus. Erfarenhet av katalogisering och arbete med både tryckta böcker och e-böcker är meriterande. Du uttrycker dig väl, skriftligt och muntligt, på både svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som har lätt att lära nytt och att förstå sammanhang, som har blick för vad som behöver göras och som är analytisk. Du behöver kunna arbeta självständigt men också förstå när samarbete och kommunikation behövs. Vi söker dig som tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och som åstadkommer resultat.

Omfattning och ort
Vi söker en bibliotekarie för tillsvidareanställning på heltid med placering i Luleå. Provanställning kan eventuellt tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Ytterligare information
För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande bibliotekschef Eva Nyman, 0920-491001, [email protected] eller tillförordnad gruppchef Teresa Pettersson, 0920-493230, [email protected]

Fackliga företrädare: SACO-S Kjell Johansson, 0920-49 1529 [email protected] och OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 16 augusti, 2020
Referensnummer: 2425-2020 Visa mindre

Bibliotekarie/skolbibliotekarie/bibliotekspedagog med inriktning barn och u

Ansök    Jun 11    Luleå kommun    Bibliotekarie
Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Luleå med sina drygt 78 000 invånare är en tillväxtkommun och en viktig motor för hela Norrbotten. Kommunen består av sju förvaltningar med en total omsättning på runt 5 miljarder kronor per år. Våra 6900 me... Visa mer
Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå med sina drygt 78 000 invånare är en tillväxtkommun och en viktig motor för hela Norrbotten. Kommunen består av sju förvaltningar med en total omsättning på runt 5 miljarder kronor per år. Våra 6900 medarbetare arbetar dagligen med att bygga ett hållbart samhälle, ge service genom hela livet och skapa attraktion för att medborgare, besökare och inflyttare ska trivas.

Ett rikt kultur- och fritidsutbud är en av förutsättningarna för ett fungerande välfärdssamhälle där olikhet är en tillgång och där det finns sammanhang och platser som lockar till möten mellan människor.

Kultur- och fritidsförvaltningen ska därför erbjuda Luleåbor och besökare ett brett utbud av kulturupplevelser, fritidsaktiviteter och lärande av hög kvalité samt tillsammans med andra aktörer och civilsamhälle skapa värden som berikar våra liv, utmanar och får oss att tänka nytt. Allt vårt arbete ska vara hållbart och syfta till att öka jämställdheten och jämlikheten i samhället där prioriterad målgrupp är barn och unga.

Luleå folkbibliotek består av sju bibliotek, varav två barnbibliotek, samt två bokbussar. Biblioteken vill erbjuda besökarna en inspirerande plats för kreativa möten, lustfyllt lärande och berikande pauser. Luleå Stadsbibliotek inryms i Kulturens Hus tillsammans med konsthall och evenemang- och konferensverksamhet.

Luleå folkbibliotek bemannar Tunaskolans nyinrättade skolbibliotek som ligger på Mjölkudden. Skolbiblioteket är en läranderesurs i skolan riktad både till elever och pedagoger. På skolan finns elever från förskoleklass till åk 9.


ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten är fördelad på två arbetsplatser, Stadsbiblioteket 60% och Tunaskolans skolbibliotek 40%. Tjänsten är tidsbegränsad med ev möjlighet till förlängning. Du kommer att arbeta pedagogiskt med förmedling av litteratur och andra kulturella uttryck samt ges möjlighet att använda digitala verktyg i läsfrämjandearbetet.

I tjänsten som bibliotekarie/bibliotekspedagog vid Stadsbiblioteket ingår att bemanna biblioteket, arbeta med mediehantering, förmedla litteratur, arbeta läsfrämjande, samverka med bibliotekspersonal som har barn och ungdomar som målgrupp. Arbetet omfattar kvälls- och helgtjänstgöring.

Som skolbibliotekarie/skolbibliotekspedagog på Tunaskolan består arbetsuppgifterna av ansvar för inköp och annan mediehantering, förmedla litteratur, klassbesök, bemanna skolbibliotekslokalen, samverka med pedagoger.


KVALIFIKATIONER
• Akademisk utbildning inom pedagogik eller biblioteks- och informationsvetenskap.
• Erfarenhet av att arbeta pedagogiskt med kultur riktat till barn och ungdomar samt deras vuxna.
• Dokumenterade kunskaper och erfarenheter av att arbeta med digitala verktyg och sociala medier.
• Ett stort intresse för människors läsande och lärande och vill med lust och engagemang förmedla lästips till andra.
• Lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
• Vana av biblioteksarbete är meriterande.
• Flerspråkighet är meriterande.

Personliga egenskaper
• Vi sätter stort värde vid din sociala kompetens.
• Du är mån om att ge god service och har ett trevligt bemötande till andra.
• Du har lätt för att ta egna initiativ och att kunna arbeta självständigt.
• Du är flexibel och ser möjligheter.
• Du är en utåtriktad person som har intresse av och förmåga att samarbeta med andra.


ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb Visa mindre

Bibliotikarie till Norrbottens Museum

Ansök    Dec 6    Region Norrbotten    Bibliotekarie
Norrbottens museum är länsmuseum för Sveriges nordligaste län. Vårt län stäcker sig från fjäll till skärgård och har en spännande kulturhistoria som präglats av långväga kontakter. Genom alla tider har vårt län varit en kulturell smältdegel och nationella minoritetsspråk som samiska, tornedalsfinska, romani chib och finska hörs vid sidan av svenska, somaliska, afganska och över 90 andra nya minoritetsspråk. Norrbottens museum söker nu dig som tillsammans m... Visa mer
Norrbottens museum är länsmuseum för Sveriges nordligaste län. Vårt län stäcker sig från fjäll till skärgård och har en spännande kulturhistoria som präglats av långväga kontakter. Genom alla tider har vårt län varit en kulturell smältdegel och nationella minoritetsspråk som samiska, tornedalsfinska, romani chib och finska hörs vid sidan av svenska, somaliska, afganska och över 90 andra nya minoritetsspråk. Norrbottens museum söker nu dig som tillsammans med engagerade och kompetenta kolleger och medarbetare vill arbeta i en spännande och framåtsiktande organisation.

Vi söker
Vi söker dig som har examen från bibliotekshögskola/informations- och biblioteksvetenskap eller utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har goda kunskaper i svenska. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom bibliotek. Vi ser gärna att du har erfarenhet av katalogisering i Libris och/eller erfarenhet av systemansvar för bibiliotekssystem.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi ser att du är trygg, stabil och har god självinsikt. Du är utåtriktad, social, är bra på att kommunicera och ser nyttan av att samarbeta med andra. Vidare har du goda kunskaper inom ditt kompetensområde och du har förmåga att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. 

Det här får du arbeta med
Norrbottens museum arbetar med att bevara, använda och utveckla regionens kulturarv och kulturmiljöer genom kunskapsuppbyggnad, samlingsförvaltning och publik verksamhet. Norrbottens museum har sitt säte i Luleå och bedriver verksamhet i hela regionen. Museets lokaler ligger i centrala Luleå och i stadsdelen Björkskatan där denna tjänst kommer att vara placerad. Biblioteket är en del av avdelningen arkiv och aibliotek som tillsammans med Norrbottens föreningsarkiv bemannar Arkivcentrums verksamhet. Totalt arbetar 10 personer vid Arkivcentrum. Biblioteket är en del av Arkivcentrum Norrbottens verksamhet och tillsammans tar vi hand om vårt gemensamma kulturarv, det lokala, regionala och nationella.
I tjänsten ingår att ansvara för bibliotekets verksamhet. I detta ingår arbete med informationssökning, informationsförmedling, katalogisering, visningar och programverksamhet. Du kategoriserar, systematiserar och gallrar bibliotekets bestånd och är delaktig i arbetet med bibliotekets registrering i Libris. Du kommer att ha stora möjligheter att arbeta med strategiska framtidsfrågor, stärka nätverk och biblioteksutveckling. Genom att vara en aktiv medaktör i verksamheten bidrar du till att erbjuda litteratur och kultur till Norrbottens innevånare. Tjänsten är underställd avdelningschefen för arkiv och bibliotek vid Norrbottens museum.

Det här erbjuder vi dig
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Ett utvecklande arbete på en trivsam arbetsplats där vi alla bidrar till en god arbetsmiljö.
- Vi har en friskvårdsgrupp som erbjuder en mängd olika aktiviteter som syftar till att stärka hälsa, främja samhörighet och återhämtning vid arbetsplatsen.
- Länk till våra förmåner
Information om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50%. Tillträde enligt överenskommelse.
Tjänsten är underställd Avdelningschefen för Arkiv och Bibliotek vid Norrbottens museum.
Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Bibliotekarie

Luleå tekniska universitet är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med forskning och utbildning i världsklass och omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 650 anställda och 15 500 studenter. Verksamhetsstödet är organiserat under en gemensam ledning. Verksamhetsstödet finns både centralt placerat och på institutionerna och har bland annat som uppdrag att säkerställa en väl fungerande administration, initiera och driva utveckling... Visa mer
Luleå tekniska universitet är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med forskning och utbildning i världsklass och omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 650 anställda och 15 500 studenter.

Verksamhetsstödet är organiserat under en gemensam ledning. Verksamhetsstödet finns både centralt placerat och på institutionerna och har bland annat som uppdrag att säkerställa en väl fungerande administration, initiera och driva utvecklingsarbete, kommunicera Luleå tekniska universitets övergripande synsätt och policys samt ge stöd och service till studenter, lärare och övriga anställda.

Universitetsbiblioteket har som uppdrag att stödja forskning och utbildning genom att skapa åtkomst till vetenskapliga informationsresurser och att stödja lärande, publicering och forskning.

Befattningen är placerad inom området forskningsstöd och vetenskapliga e-resurser där vi arbetar med prenumerationsavtal och frågor relaterade till öppen vetenskap. Vi stödjer publicering av lärosätets forskning och använder publiceringsdatabasen DiVA.

Vi har behov av ytterligare en bibliotekarie som en välkommen förstärkning inom området.

Arbetsuppgifter
I arbetet ingår att stödja forskare om Open Access-publicering både genom utåtriktat arbete, handledning och webb. I arbetsuppgifterna ingår beläggnings och valideringsarbete i DiVA, underlag till uppföljningar och analys av publiceringsmönster. Även arbete med forskningsdatahantering kan bli aktuellt.

Kompetens och erfarenhet
Du ska ha lägst kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap, goda IT-kunskaper och erfarenhet/intresse för forskning och vetenskaplig kommunikation och ha lätt att sätta dig in i nya tekniska lösningar. Du är utåtriktad och du uttrycker dig väl med god pedagogisk förmåga, i tal och skrift både på svenska och engelska. Erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som tar ansvar för dina arbetsuppgifter och ditt lärande, som ser helheter och är noggrann och kvalitetsmedveten. Det är viktigt att du kan arbeta både självständigt och i samarbete.

Omfattning
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Information
För ytterligare information är du välkommen att kontakta tillförordnad chef för universitetsbiblioteket Eva Nyman på 0920 - 49 10 01, e-post [email protected]

Fackliga företrädare; SACO-S Christer Gardelli, 0920-49 18 09 [email protected] och OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 17 21 [email protected]

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, tillit, öppenhet, samarbete och ansvar.

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och kopior av verifierade examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Både ansökan och examensbevis ska vara skrivna på svenska eller engelska.

Referensnummer: 4035-2019
Sista ansökningsdag: 20 oktober, 2019 Visa mindre

Bibliotekarie vikariat

Luleå tekniska universitet är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med forskning och utbildning i världsklass och omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 650 anställda och 15 500 studenter. Verksamhetsstödet är organiserat under en gemensam ledning. Verksamhetsstödet finns både centralt placerat och på institutionerna och har bland annat som uppdrag att säkerställa en väl fungerande administration, initiera och driva utveckling... Visa mer
Luleå tekniska universitet är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med forskning och utbildning i världsklass och omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 650 anställda och 15 500 studenter.

Verksamhetsstödet är organiserat under en gemensam ledning. Verksamhetsstödet finns både centralt placerat och på institutionerna och har bland annat som uppdrag att säkerställa en väl fungerande administration, initiera och driva utvecklingsarbete, kommunicera Luleå tekniska universitets övergripande synsätt och policys samt ge stöd och service till studenter, lärare och övriga anställda.

Universitetsbiblioteket har som uppdrag att stödja forskning och utbildning genom att skapa åtkomst till vetenskapliga informationsresurser samt att stödja lärande, publicering och forskning. Befattningen är placerad inom bibliotekets område forskningsstöd och vetenskapliga informationsresurser.

Inom området forskningsstöd och vetenskapliga informationsresurser arbetar vi med prenumerationsavtal och frågor relaterade till öppen vetenskap. Vi stödjer publicering av lärosätets forskning och använder publiceringsdatabasen DiVA.

Vi har behov av ytterligare en bibliotekarie som en välkommen förstärkning inom området.

Arbetsuppgifter
I arbetet ingår att arbeta med data och metadata i publiceringsdatabasen DiVA. Det kan också bli aktuellt med arbetsuppgifter av annat slag inom forskningsdatastödet.

Kompetens och erfarenhet
Du ska ha lägst kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap, goda IT-kunskaper och erfarenhet/intresse för forskning och vetenskaplig kommunikation. Du har god pedagogisk förmåga och sätter dig lätt in i nya tekniska lösningar. Du är utåtriktad, uttrycker dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som tar ansvar för dina arbetsuppgifter och ditt lärande, som ser helheter, är noggrann och kvalitetsmedveten. Det är viktigt att du kan arbeta både självständigt och i samarbete.

Omfattning
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på heltid under två år. Tillträde enligt överenskommelse.

Information
För ytterligare information är du välkommen att kontakta tillförordnad chef för universitetsbiblioteket Eva Nyman på 0920 - 49 1001, e-post [email protected]

Fackliga företrädare; SACO-S Christer Gardelli, 0920-49 1809 [email protected] och OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 [email protected]

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, tillit, öppenhet, samarbete och ansvar.

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och kopior av verifierade examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Både ansökan och examensbevis ska vara skrivna på svenska eller engelska.

Referensnummer: 4037-2019
Sista ansökningsdag: 20 oktober, 2019 Visa mindre