Lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Luleå

Se lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Luleå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Luleå som finns hos arbetsgivaren.

Driven kommunikatör

Vill du vara med och utveckla vår kommunikation med Norrbottens bästa i fokus? Det är mycket som händer i Norrbotten just nu och Länsstyrelsen får utökade uppdrag av regeringen. Är du en driven kommunikatör och vill bidra till en hållbar utveckling? Då kan vi erbjuda ett utvecklande arbete på en av länets mest spännande arbetsplatser, där vi tillsammans gör skillnad och skapar samhällsnytta. Tjänsten är placerad på Länsstyrelsens kommunikationsenhet där ... Visa mer
Vill du vara med och utveckla vår kommunikation med Norrbottens bästa i fokus?

Det är mycket som händer i Norrbotten just nu och Länsstyrelsen får utökade uppdrag av regeringen. Är du en driven kommunikatör och vill bidra till en hållbar utveckling? Då kan vi erbjuda ett utvecklande arbete på en av länets mest spännande arbetsplatser, där vi tillsammans gör skillnad och skapar samhällsnytta. Tjänsten är placerad på Länsstyrelsens kommunikationsenhet där du blir en viktig kugge i ett professionellt och engagerat team som brinner för Norrbottens bästa.

Länsstyrelsen arbetar för att Norrbotten ska utvecklas. Det gör vi på uppdrag av regeringen och vårt ansvarsområde är brett – myndighetsutövning, utveckling, förvaltning och samordning av länets olika intressen inom många områden. Det vi gör skapar samhällsnytta, och vi ser till att nationella mål och beslut får genomslag i länet. Vi har stor kunskap och många specialister. Vi kan och förstår Norrbottens olika intressen. Med vår bredd och sakkunskap kan vi göra samlade bedömningar för Norrbottens bästa. Tillsammans gör vi skillnad genom att bidra till en hållbar utveckling.

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:
• meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter
• möjlighet att bidra till samhällsnytta
• kompetenta och engagerade kollegor
• goda utvecklingsmöjligheter och en hållbar arbetsmiljö
• individanpassade anställningsvillkor, möjlighet till distansarbete och hälsofrämjande aktiviteter

ARBETSUPPGIFTER
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att vara ett stöd och rådgivare till våra olika verksamheter. Arbetet omfattar både strategiska och operativa uppgifter. Du kommer att arbeta brett med att stötta olika enheter och projekt med allt ifrån att ta fram kommunikationsplaner, prioritera och genomföra kommunikationsaktiviteter och följa upp resultat. Länsstyrelsens ansvarsområden spänner över hela samhället och våra uppdrag förändras över tid. Det innebär stora möjligheter att få arbeta med kommunikationsfrågor inom varierande samhällsområden.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• universitets-/högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande.
• erfarenhet av liknande arbete, gärna med fokus på samhälls- och hållbarhetsfrågor.
• mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska. Du har en utmärkt stilistisk förmåga och kan kommunicera enkelt, begripligt och är van att formulera, skriva och sammanfatta budskap och texter.
• goda kunskaper i Adobe CC och erfarenhet av att arbeta operativt med webbpublicering och sociala medier.
• vana att beställa tjänster från kommunikations- och reklambyråer

För att trivas i den här rollen behöver du vara driven, kreativ, van vid att ta initiativ och att arbeta självständigt. Som person är du prestigelös, har hög servicekänsla och lätt för att samarbeta. Du har ett stort intresse för samhällsfrågor och hållbar utveckling.

Det en fördel om du har:
• erfarenhet av att hantera rörlig bild
• erfarenhet av tillgänglighetsanpassad kommunikation

Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Då vissa tjänster hos Länsstyrelsen i Norrbotten ställer krav på säkerhetsprövning kan du innan en anställning behöva genomgå en säkerhetsprövning som bland annat innebär samtal och registerkontroll. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. .

ÖVRIGT
Vi arbetar aktivt för en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att vår arbetsplats ska vara tillgänglig för alla.
Vi verkar för att ha medarbetare med kunskaper inom Sveriges minoritetsspråk och sätter därför värde på dina kunskaper i samiska, meänkieli, finska, romani chib och jiddisch.

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonseringskanler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Kommunikatör Nära vård, Luleå

Är du skicklig på kommunikation och vill vara med och utveckla framtidens vård närmare medborgarna? Sök då till kommunikatör på nya Utvecklingskansliet för Nära vård! För att möta framtidens utmaningar och behov pågår en omställning av hälso- och sjukvårdssystemet i hela Sverige. Den innebär både stora möjligheter, men också krav på omställningsförmåga, tillit och gränsöverskridande samarbete för att samhällets resurser ska kunna användas på bästa möjliga... Visa mer
Är du skicklig på kommunikation och vill vara med och utveckla framtidens vård närmare medborgarna? Sök då till kommunikatör på nya Utvecklingskansliet för Nära vård!

För att möta framtidens utmaningar och behov pågår en omställning av hälso- och sjukvårdssystemet i hela Sverige. Den innebär både stora möjligheter, men också krav på omställningsförmåga, tillit och gränsöverskridande samarbete för att samhällets resurser ska kunna användas på bästa möjliga sätt. Omställningen som benämns Nära vård handlar om utgå från personens behov och förmågor samt att på olika sätt främja hälsa. Vård och omsorg behöver komma närmare medborgarna och göra dem mer delaktiga. En stärkt primärvård, som tillhandahålls av både regioner och kommuner, utgör basen i den nära vården. Den specialiserade vården behöver ställas om till öppnare vårdformer och erbjudas på nya sätt.

Låter det intressant? Sök då till kommunikatör i omställningen till Nära vård.

Vi söker
Vi söker dig som har relevanthögskoleutbildning inom medie- och kommunikation. Du är utvecklingsinriktad, ser utmaningar som möjligheter och har god förmåga att kommunicera budskap som skapar genomförandekraft. Du är nytänkande och tar tillvara den digitala världens möjligheter och målgruppsanpassar komplex information för olika kanaler efter användarnas behov. Du är trygg i din yrkesroll och har tidigare erfarenhet av att stödja chefer i förändringskommunikation.Vi ser gärna att du har god erfarenhet av strategiskt och operativt kommunikationsarbete i offentlig verksamhet.

Som person är du strukturerad och drivande och kan självständigt planera, samordna, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser som styr mot uppsatta mål. Du har hög social kompetens och förmåga att bygga goda relationer och nätverk. Vi lägger stor vikt viddina personliga egenskaper.

Det här får du arbeta med
Region Norrbotten befinner sig i en spännande förändringsresa i omställningen till ett nytt hälso- och sjukvårdssystem och vi söker dig som har förmåga att kommunicera viktiga budskap på ett målgruppsanpassat och pedagogiskt sätt. Du kommer att tillhöra nya utvecklingskansliet för Nära vård som inrättats under regiondirektören. Utvecklingskansliet ska samordna, stödja och följa upp omställningen till en god och nära vård inom regionen. Som kommunikatör utgör du en viktig del i det team som byggs upp med olika kompetenser och du kommer att arbeta med strategiska och operativa frågor nära ledningen.

Som kommunikatör på utvecklingskansliet för Nära vård får du möjlighet att arbeta koncentrerat med omställningen till Nära vård. Du blir en viktig medspelare i vårt nybildade team. Du ansvarar för att planera, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser internt och externt såväl på strategisk som operativ nivå. I dina arbetsuppgifter arbetar du nära ledningen med förändringskommunikation. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att ta fram presentationsmaterial för olika plattformar, producera korta filmer, genomföra intervjuer, skriva nyhetsbrev och artiklar. Du kommer att ingå i Sveriges Kommuner och Regioners kommunikatörsnätverk för Nära vård.

Vi söker en person som har bred erfarenhet av kommunikatörsyrket och kan hantera en spännvidd av olika arbetsuppgifter. Du har möjlighet att samverka och delta i nätverk tillsammans med andra kommunikatörer på regionens kommunikationsavdelning.

Det här erbjuder vi dig
- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Länk till våra förmåner: https://www.norrbotten.se/sv/jobba-hos-oss/anstallningsvillkor-och-utveckling/
Information om tjänsten
Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid på Utvecklingskansli Nära vård. Utgångsläge är placeringsort Regionhuset i Luleå men alternativ placering kan vara möjlig efter dialog med rekryterande chef.

Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

För mer information om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Anneli Granberg 070-328 86 81.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Engagerad SAMORDNARE/ KOMMUNIKATÖR

Vill du bidra till ett bättre Norrbotten med fler företag som skapar samhällsnytta? Vill du tillhöra ett kompetent och inkluderande team som gör skillnad på riktigt? Då kan det vara dig vi söker! Uppdraget Coompanion främjar entreprenörskap som värnar om social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Vårt arbete resulterar i företag som tar samhällsansvar, lokal utveckling och en mångfald av ägarmodeller i det svenska näringslivet. Vi jobbar i olika uppdra... Visa mer
Vill du bidra till ett bättre Norrbotten med fler företag som skapar samhällsnytta? Vill du tillhöra ett kompetent och inkluderande team som gör skillnad på riktigt? Då kan det vara dig vi söker!
Uppdraget
Coompanion främjar entreprenörskap som värnar om social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Vårt arbete resulterar i företag som tar samhällsansvar, lokal utveckling och en mångfald av ägarmodeller i det svenska näringslivet. Vi jobbar i olika uppdrag och projekt för att främja kooperativa idéer, samhällsentreprenörskap och socialt företagande. Vi startar nu Impact Accelerator, en entreprenöriell utvecklingshub för samhällsentreprenörskap i Norrbotten där du blir kommunikatör och samordnare av en mängd olika aktiviteter.
Du kommer att mo?ta ide?ba?rare, grupper, fo?retag och fo?reningar inom omra?den som kooperativ affa?rsutveckling, samha?llsentrepreno?rskap och lokal utveckling. Du kommer att delta i utvecklingen av Impact Accelerator samt Coompanion som organisation och a?r en viktig pusselbit i det fortsatta arbetet med att erbjuda ho?g kvalitet till va?ra ma?lgrupper och samarbetspartners.
Arbetsuppgifter
Rollen som samordnare/kommunikato?r a?r ba?de bred och omva?xlande. Du har ansvar fo?r kommunikation av Impact Accelerator via Facebook, Instagram, LinkedIn, hemsida och nyhetsbrev. Du kommer lo?pande att ma?ta upplevelsen av Impact Accelerator i syfte att identifiera fo?rba?ttringar, via intervjuer med entrepreno?rer och enka?ter. Du samordnar utbildningstillfa?llen och fo?rela?sningar, sammansta?ller och registrerar resultat fra?n aktiviteter samt inga?r i styrgruppen.
Impact Accelerator inneha?ller planerade aktiviteter mot entrepreno?rer, fo?retag och andra akto?rer da?r vi ser att du bidrar till utveckling av konceptet.
Uppdraget innefattar a?ven att sta?rka Coompanions erbjudande och roll som fra?mjare av samha?llsnyttiga entrepreno?rer genom personliga mo?ten och na?tverkande. Va?r verksam­het a?r dynamisk och da?rfo?r kan dina arbetsuppgifter ocksa? utvecklas o?ver tid.
Vem so?ker vi?
Du gillar kommunikation och a?r kunnig inom sociala medier. Du uttrycker dig va?l, ba?de i tal och skrift. Du a?r driven, van vid att ta ansvar och kavlar ga?rna upp a?rmarna na?r sa? beho?vs. Du a?r noggrann och har inget emot administrativa uppgifter samtidigt som du trivs i sammanhang med nya ma?nniskor.
Du a?r intresserad av samha?llsfra?gor och entrepreno?rskap. Du har egenskaper som lo?sningsorienterad, nyfiken, initiativtagande och relationsbyggande. Vi vill att du delar va?r va?rdegrund om en ja?mlik och demokratisk samha?llsutveckling. Du vill bidra till att sta?rka Coompanion som organisation och till en god och inkluderande arbetsmiljo?.
Din profil
Du:
- är en god kommunikatör som kan uttrycka dig väl i tal och skrift
- har erfarenhet av att skapa och publicera för sociala medier
- har förmågan att inspirera och bidra till utveckling av personer och verksamheter
- jobbar nätverkande och skapar goda relationer
- har ett genuint samhällsintresse
- har en högskoleutbildning eller motsvarande. Arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet är av stor vikt vid urvalet.
- har B­-körkort och möjlighet att resa (främst inom länet).
Meriterande:
- Erfarenhet av samordning eller projektledning.
- Erfarenhet av entreprenörskap och företagande.
- Erfarenhet av värderingsdrivna verksamheter.
Vad kan Coompanion erbjuda dig?
Pa? Coompanion har vi kul pa? jobbet. Vi go?r skillnad pa? riktigt fo?r entrepreno?rer i Norrbotten. Vi erbjuder en arbetsplats med en tydlig va?rdegrund och ett samha?lls­ fra?mjande syfte. Hos oss fa?r du ett stort fo?rtroende och mo?jlighet att utvecklas i din yrkesroll. Vi har goda personalfo?rma?ner, mo?jligheter till kompetensutveckling och ett stort nationellt na?tverk inom Coompanion Sverige.
Om Coompanion
Coompanion är företagsrådgivaren för värderingsdrivna idébärare. Vi finns i hela Sverige med ca 130 medarbetare som tillsammans utgör en källa till stor kunskap och erfarenhet. Vi hjälper personer som vill bidra till att möta samhällsutmaningar genom sitt företagande. Det kan handla om alltifrån klimat och miljö till att integrera människor på arbetsmarknaden eller nya sätt att stärka lokalsamhället. Vi erbjuder rådgivning och är specialiserade på samhällsentreprenörskap och kooperativt företagande där vi bidrar med idéutveckling, organisation/ finansieringslösningar och hjälp med juridiska frågor. Genom samverkan med många olika aktörer i länet är vi också skapare och medskapare, påverkare och utförare i frågor om samhällsentreprenörskap och social innovation. Visa mindre

Kommunikatör (Stakeholder Relations)

Vattenfall Vattenkraft söker nu en relationsbyggande kommunikatör till Luleå eller Jokkmokk! Det här är en tjänst för dig som vill ha ett ansvarsfullt och varierat arbete där fokus ligger på kommunikation, relationer och vår visningsverksamhet. Du erbjuds ett självständigt och omväxlande arbete i en dynamisk miljö, här kommer några exempel på dina ansvarsområden: Relationsbyggare; genom vår visningsverksamhet samverka med olika intressenter, exempelvis my... Visa mer
Vattenfall Vattenkraft söker nu en relationsbyggande kommunikatör till Luleå eller Jokkmokk!
Det här är en tjänst för dig som vill ha ett ansvarsfullt och varierat arbete där fokus ligger på kommunikation, relationer och vår visningsverksamhet.
Du erbjuds ett självständigt och omväxlande arbete i en dynamisk miljö, här kommer några exempel på dina ansvarsområden:
Relationsbyggare; genom vår visningsverksamhet samverka med olika intressenter, exempelvis myndigheter, politiker, skolor och förklara Vattenfall och Vattenfall Vattenkrafts roll i Sveriges energisystem
Intern kommunikation; exempelvis skapa artiklar till Intranätet, förbereda och delta i interna möten samt utforma information för chefskanaler
Samordning av vår visningsverksamhet och visningsansvarig för utvalda vattenkraftanläggningar längs Lule älv.

Du har:
Universitetsexamen inom media, kommunikationsvetenskap eller likvärdig inriktning
Flera års erfarenhet av arbete med kommunikation och relation med intressenter (Stakeholder Relations)
Skapat nätverk i din bransch och med relevanta målgrupper/intressenter
Erfarenhet av att hitta lösningar och mervärden där det kan finnas motstående intressen
Arbetat med digitala kommunikationslösningar
Mycket goda språkkunskaper, du talar och skriver utmärkt svenska och engelska.

Det kan vara meriterande om du har erfarenhet av:
Energibranschen och vattenkraftens roll i Sveriges energisystem
Mediahantering och sociala medier
Kontakter med myndigheter och lokala intressenter
Guidning och visningsverksamhet inklusive ansvar för ferieanställda guider.

För att lyckas i rollen tror vi att du har ett öga för både övergripande strategier och små detaljer. Du måste kunna skapa hållbara samarbeten och uppskatta dialog och kontakt med både externa och interna intressenter.
Du förstår vikten av långsiktiga relationer och vet hur du ska arbeta för att balansera olika åsikter. Som person är du positiv och lösningsorienterad. Du trivs när du får arbeta med flera parallella frågeställningar och motiveras av varierande arbetsuppgifter och mötet mellan människor.
Du har ett strukturerat arbetssätt karaktäriserat av professionalism och initiativrikedom. Du är van vid att arbeta självständigt och med integritet. Resor ingår i arbetet, B-körkort är ett krav.
Placeringsort
Luleå eller Jokkmokk
Kontaktpersoner
Har du frågor om tjänsten kontakta HR-chef Anette Sundström eller Business Communications Monica Nordlund. Fackliga företrädare är Anneli Jönsson Ledarna, Samuel Jernlif Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.
Känns det här som ett jobb för dig?
För att förverkliga målet om ett fossilfritt liv behöver vi ta vara på olika perspektiv, erfarenheter och färdigheter. Vi behöver tänkare, skapare, utvecklare, problemlösare och en lång rad andra roller med en sak gemensamt - att alla bidrar med sin unika talang och frigör just sina superkrafter.
Vi arbetar mot vårt gemensamma mål i en förstklassig arbetsmiljö där alla ska få känna sig jämlika och inkluderade. Välkommen med din ansökan via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 8 januari, 2022.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Vattenfall Vattenkraft är en del av Sveriges samhällskritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är tjänsten du söker säkerhetsklassad kommer, i enlighet med säkerhetsskyddslagen, registerkontroll och säkerhetsintervju genomföras innan anställning.
Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och ca 300 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet! Visa mindre

Inflyttningskoordinator till Arbetsmarknadsförvaltningen i Luleå Kommun

Vill du bidra med din kompetens och spela en viktig roll i tillväxt- och kompetensförsörjningsarbetet i Luleå? Då har vi tjänsten för dig! LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + MIDNATTSSOL + SKÄRGÅRD + NÄRHET + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + VÄRLDSARV + DRÖMARBETE + TRYGGHET + GRÖN INDUSTRI + LIVSPUSSEL + NATUR + KULTUR + NÖJESLIV + SPÄNNANDE JOBB + SPELA ROLL + DU Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrk... Visa mer
Vill du bidra med din kompetens och spela en viktig roll i tillväxt- och kompetensförsörjningsarbetet i Luleå? Då har vi tjänsten för dig!

LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + MIDNATTSSOL + SKÄRGÅRD + NÄRHET + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + VÄRLDSARV + DRÖMARBETE + TRYGGHET + GRÖN INDUSTRI + LIVSPUSSEL + NATUR + KULTUR + NÖJESLIV + SPÄNNANDE JOBB + SPELA ROLL + DU

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?
Luleå växer!

På Arbetsmarknadsförvaltningen har du stora friheter i ditt arbete och möjligheter att delta i utvecklingen. Förvaltningens huvuduppdrag är kompetensförsörjning som bidrar till framtidstro och tillväxt för Luleå och hela arbetsmarknadsregionen. Ditt uppdrag spelar roll och skapar förutsättningar för ett hållbart samhälle. Tillväxt- och utvecklingsavdelningen på förvaltningen är en viktig aktör i regionens gröna omställning där fokus ligger på tillväxt, kompetensförsörjning och utvecklingsfrågor inom utbildning och arbetsmarknad. Avdelningen innefattar en tillväxtenhet och stab- och utvecklingsenhet där samverkan, innovation och nytänkande är ledord.

Nu söker vi dig som vill ha en intressant och utvecklande tjänst som inflyttningskoordinator i Kompetenslotsen som är Luleå kommuns stora satsning för ökad kompetensattraktion och kompetensförsörjning i den gröna omställningen. Luleå växer och i den här rollen får du vara med på tillväxtresan med fokus på att synliggöra Luleå som en attraktiv levnads- och arbetsort utifrån ett kompetensförsörjningsperspektiv för att bidra till ökad befolkning och tillväxt.

Som inflyttningskoordinator kommer du att ingå i ett team som tillsammans har i uppdrag att utveckla samverkan, arbetssätt och insatser för att öka kompetensattraktionen och underlätta kompetensförsörjningen för arbetsgivare inom både offentlig och privat sektor. Tjänsten är ny vilket innebär att du i hög grad får medverka till att utveckla och forma uppdraget med målsättningen att öka kompetensattraktionen för Luleå och få fler att välja att flytta och stanna i Luleå. Våra nya medarbetare och kollegor, grannar i kvarteret, kompisar i idrottslaget ska alla känna sig välkomna till Luleå och vår tillväxtresa. Tjänsten innefattar att underlätta för personer och familjer att flytta och etablera sig i Luleå, vara ett stöd i den processen samt visa på alla möjligheter som finns i Luleå. Uppdraget innefattar även att se hur vi kan få fler studenter, gästarbetare, ungdomar att välja Luleå som sin bostadsort. Rollen innebär breda kontaktytor inom den kommunala organisationen, arbetsgivare, branchorganisationen och civilsamhället.

Din profil
För att passa i den här rollen ser vi att du som person är serviceinriktad, driven och leder dig själv i stor utsträckning eftersom uppdraget och rollen är i ständig utveckling och förändring. Du har mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska med både individ och arbetsgivare. De många kontaktytorna som du i rollen kommer att möta förutsätter att du är god nätverkare, samarbetsorienterad och lösningsfokuserad.

För tjänsten krävs B-körkort.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av StudentConsulting, vid eventuella frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Veronica Nylund på mail: [email protected]

Fackliga representanter:
Birgitta Nyström, Vision, tel. 0920-45 35 66

Sista ansökningsdag 2023-01-08 men urvalet sker löpande, ansök redan idag. Välkommen med din ansökan!

Om företaget
Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se Visa mindre

Kommunikatörer – tre tjänster

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tek... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,9 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 815 anställda och har 19 155 studenter.

De kommande åren investeras mångmiljardbelopp i Norrbotten och Västerbotten i stora projekt som syftar till ett mer hållbart samhälle nationellt så väl som globalt. Luleå tekniska universitet är involverat i flera av dessa högaktuella forskningsprojekt och den samhällsomvandling som följer. Vi har ett brett utbud av utbildningar för att matcha den kompetens som efterfrågas. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att bygga framtidens hållbara företag och samhällen.



Inom Avdelningen kommunikation och samverkan vårdas och utvecklas varumärket Luleå tekniska universitet. Vi leder universitetets externa och interna kommunikation och marknadsföring med syfte att öka rekrytering av studenter och attrahera medarbetare och forskningsfinansiering.

Vi söker kommunikatörer med bred kompetens och som kan identifiera kommunikationsbehov och formulera vassa budskap som når fram i relevanta kanaler. Du är effektiv och van att arbeta självständigt, samtidigt som du trivs bra att jobba i team och med varierande kommunikatörsuppdrag.

Du kommer att planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser, producera texter om forskning och utbildning samt arbeta med enklare formgivning. En dag kan du sitta i ett kreativt idémöte, en annan är du spindeln i nätet i ett samverkansprojekt.

Enheten kommunikation och varumärke, som idag består av 20 personer, har en stor bredd av kompetenser. Här kommer du att bli en viktig del, tillsammans med kollegor som arbetar med allt från strategier och press till grafisk design, rörlig media och foto – ofta i team. Vi är en flexibel arbetsplats med moderna lokaler och med möjlighet att jobba viss tid hemifrån.

Kvalifikationer
Du bör ha:

- Akademisk examen och för tjänsten relevant examensinriktning.
- Erfarenhet av marknadsföring och kommunikation i olika kanaler samt sociala medier, både strategiskt och operativt.
- Erfarenhet av att arbeta med arrangemang och event.
- Dokumenterat goda kunskaper i svenska och engelska språket, tal och skrift.
- Erfarenhet av webbpubliceringsverktyg (CMS).
- Goda referenser och arbetsprover.
- B-körkort.

Det är meriterande om du har erfarenhet av stora organisationer eller den akademiska världen. Det är även meriterande om du har erfarenhet av projektledning. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Omfattning och ort
Vi söker två kommunikatör för tillsvidareanställning på heltid, samt en visstidsanställning på 10 månader med möjlighet till förlängning. Tjänsterna är placerade i Luleå. Provanställning kan eventuellt tillämpas på tillsvidareanställningarna.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Karl-Henrik Dagman, chef kommunikation och varumärke, 070-251 77 64 eller [email protected]

Fackliga företrädare: SACO-S Kjell Johansson 0920-49 1529 [email protected] och OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 8 januari 2022
Referensnummer: 4810-2022 Visa mindre

Gästkommunikatör till MAX

Är du serviceinriktad och gillar att kommunicera med kunder? Team Gästkommunikation behöver förstärkning till Luleå-kontoret! Om tjänsten Som gästkommunikatör ansvarar du tillsammans med team Gästkommunikation att bemöta, hjälpa och kommunicera med våra gäster. Du arbetar dagligen bland annat i ärendehanteringssystem och med sociala medier på såväl den svenska som norska marknaden. I rollen kommer du främst att arbeta operativt med fokus på service och kom... Visa mer
Är du serviceinriktad och gillar att kommunicera med kunder? Team Gästkommunikation behöver förstärkning till Luleå-kontoret!
Om tjänsten
Som gästkommunikatör ansvarar du tillsammans med team Gästkommunikation att bemöta, hjälpa och kommunicera med våra gäster. Du arbetar dagligen bland annat i ärendehanteringssystem och med sociala medier på såväl den svenska som norska marknaden. I rollen kommer du främst att arbeta operativt med fokus på service och kommunikation till MAX Burgers gäster. Du ingår i ett sammansvetsat team tillsammans med 4 kollegor där samarbete såväl inom teamet som över avdelningsgränserna är en självklarhet.

I din roll som Gästkommunikatör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:

• Gästkommunikation
• Service
• Sociala medier
• Utredning och handläggning av ärenden

Tjänsten som Gästkommunikatör är en tillsvidareanställning där vi tillämpar provanställning 6 månader.

Sista ansökningsdag 31 augusti, urvalet sker löpande så vänta inte med din ansökan!
Om dig
Vi söker dig som har erfarenhet av att jobba i kundtjänst och med gästkommunikation. Vi ser gärna att du har någon form av eftergymnasialutbildning inom administration eller kommunikation men din personlighet och attityd är viktigast. Då vi jobbar i olika system har du god erfarenhet inom det digitala landskapet och är intresserad av att hålla dig uppdaterad.
Då rollen innebär många kontakter både internt och externt ser vi att du är en kommunikativ person som älskar kontakten med människor i olika former och medier. Som person är du serviceinriktad och noggrann som gärna tar dig an ett brett ansvarsområde. Du är en team-spelare som precis som vi vill ha roligt på jobbet!

Viktiga egenskaper för tjänsten är:

• Kommunikativ och serviceinriktad
• Teamspelare
• Handläggare och administratör
• Noggrann

Meriterande är förutom arbetslivserfarenhet även språkkunskaper i norska och danska.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personlighet.
Om MAX Burgers som arbetsplats
Tillsammans har vi ett uppdrag att föra MAX starka kultur ut i världen. Vi sitter på kontoret i centrala Luleå i ett öppet kontorslandskap med liv, rörelse och en härlig laganda. Du får även ta del av uppskattade personalförmåner som exempelvis friskvårdsbidrag och after works och kanske det bästa av allt, då och då provsmaka en och annan nylanserad variant av Sveriges godaste burgare!

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare:

Filip Johansson via Adecco, [email protected]

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via [email protected]

Välkommen med din ansökan!

Sökord
gästkommunkatör, kundtjänst, kundsupport, handläggare Luleå, MAX, MAX Burgers, Adecco Visa mindre

Demopersonal i Luleå september-december

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker nu event/demo-personal till höstens kommande butiksdemos. Det kan handla om allt från att bjuda på choklad till att grädda våfflor etc. Är man en person som gillar att prata med folk och som kan ta instruktioner väl så är jobbet i sig inte svårt. Är man glad och trevlig... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker nu event/demo-personal till höstens kommande butiksdemos.
Det kan handla om allt från att bjuda på choklad till att grädda våfflor etc. Är man en person som gillar att prata med folk och som kan ta instruktioner väl så är jobbet i sig inte svårt. Är man glad och trevlig kommer man väldigt långt i denna bransch!
Vi vill utöka vår personalbas med ytterligare glad och driven personal då vi börjat få förfrågningar från kunder som vill köra butiksdemos i höst.
Dagar och tider:
Varierar mellan uppdragen, men oftast är det:
Onsdag-fredag kl 11-19
Lördag kl 10-17
Lön: 140 kr/h (ink sem.ers och ob)


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Gå in på www.eventpersonal.se och skapa en profil (gör den så utförlig som möjligt). Skriv "FJ demo" som referensnummer i din profil.
2. Invänta sedan ett verifieringsmail, OBS detta kan hamna i din skräppost så titta där. Klicka på länken i verifieringsmailet för att slutföra din registrering av profil.
3. I nästa steg kommer vi skicka ut jobbförfrågningar till din mejl som du då svarar på om du kan och vill jobba.


?Sök nu, vi har massor av roliga event och demos på gång i höst! Visa mindre

LTU Business rekryterar Kommunikatör

Nu söker vi dig som är en resultatorienterad och engagerad kommunikatör och lockas av en varierande vardag och utmanade projekt. Placeringsort: Luleå   Din roll hos oss Du utvecklar och förverkligar LTU Business kommunikation hos våra målgrupper näringsliv, offentlig sektor och forskare/akademi. Du arbetar med allt från att analysera insikter och omsätta dem i utvecklade kommunikationsstrategier till att lägga planer och både producera och publicera i... Visa mer
Nu söker vi dig som är en resultatorienterad och engagerad kommunikatör och lockas av en varierande vardag och utmanade projekt.

Placeringsort: Luleå

 

Din roll hos oss
Du utvecklar och förverkligar LTU Business kommunikation hos våra målgrupper näringsliv, offentlig sektor och forskare/akademi. Du arbetar med allt från att analysera insikter och omsätta dem i utvecklade kommunikationsstrategier till att lägga planer och både producera och publicera innehåll. Kanalerna inkluderar bland annat LTU Business egen webb, sociala medier, samarbetspartners kanaler men även köpta kanaler.

- Du utför samma typ av uppgifter för LTU Business kunder – ibland på egen hand och ibland i team tillsammans med kollegor, kunders kommunikatörer m fl. I dessa fall tar du ett stort personligt ansvar för kundrelationen och att leverera det som förväntas inom uppdraget.
- Du arbetar datadrivet med att hjälpa uppdragsgivaren identifiera och analysera utmaningar samt ge rekommendationer som är genomförbara i verkligheten.
- Med utgångspunkt i kommunikationsstrategierna planera, koordinera, producera, implementera och utvärdera kommunikationsaktiviteter, t.ex. skapa redaktionellt innehåll för webb, sociala media och nyhetsbrev samt skapa annonskampanjer.
- Hanterar beställningar av tjänster som t.ex. köp av annonsering, tryckeri eller externa kommunikationstjänster utifrån budget.

 

Vi tror att du passar perfekt för rollen om du:
- Har relevant högskole-/universitetsutbildning.
- Är en generalist med passion och några års erfarenhet av marknadsföring och kommunikation.
- Du är resultatorienterad och ser kommunikation som en självklar del av affärsstrategin.
- Du trivs med en ombytlig och allsidig roll där du har möjligheten att arbeta i flera olika plattformar och kanaler.
- Är trygg i att självständigt driva projekt, har strategiskt tänk och metodiskt arbetssätt.
- Du är en rutinerad användare av vanliga tjänster och gränssnitt som t.ex. Adobe, Wordpress m.fl.
- Är duktig på att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

 

Är vi rätt för dig? 
Vi tror att du kommer att stormtrivas med oss om du:

- Kan möta människor på ett prestigelöst sätt som skapar förtroende och förutsättningar för långsiktiga relationer.
- Kan ta stort personligt ansvar för ditt arbete och vill engagera dig i kollegornas och bolagets utveckling.
- Vågar ta en vägledande roll och på ett professionellt sätt levererar det värde som våra kunder behöver.
- Tycker det är lika självklart som vi att alla medarbetare behandlas med omtanke, att vi ställer upp för varandra och är generösa med att dela med oss av vår kompetens.

 

Varför LTU Business?
LTU Business är ett affärsutvecklingsbolag som utan egen vinning arbetar för en bättre framtid. Hos oss kommer du in i ett kreativt team med stark gemenskap och stort engagemang.

LTU Business arbetar för en bättre framtid och ditt arbete hos oss kommer att präglas av en positiv framåtanda. Vi skapar möjligheter för våra kunder, för samhället och för dig som är vår medarbetare. Vi är lyhörda för dina idéer och erbjuder dig en plattform där du kan utforska nya riktningar i ditt yrkesliv och forma en vardag som passar dig.

Som arbetsgivare arbetar vi målmedvetet för att skapa en stark gemenskap, delaktighet och ett stort ömsesidigt förtroende. Därför är det naturligt för oss att alla medarbetare bjuds in att delta i vår egen affärsplanering och företagsutveckling. Vi har flera sociala grupper inom företaget som arrangerar gemensamma sportaktiviteter, afterworks, utflykter och mycket mer!

 

Kontakt
Om du har frågor eller vill prata mer med oss är du mer än välkommen att höra av dig till:

Maria Josefsson
Rekryteringskonsult, Axö Consulting
Tel 070-842 23 35
[email protected]

Beatrice Lind
Kommunikationschef, LTU Business
Tel 070-511 00 61
[email protected]

 

Urvalsprocessen sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt, dock senast den 22 november.

 

Välkommen med din ansökan! 

 

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Kommunikatör till Luleå

Om företaget Lumire, som står för Luleå Miljöresurs AB är vårt kommunala bolag för vatten och avlopp samt avfallshantering, återvinning och återbruk. Lumire ägs av Luleå kommunföretag och vi är idag närmare 200 anställda i bolaget. Det är vi som säkerställer att alla Luleåbor har ett friskt och välsmakande dricksvatten i kranen och att avfall och avlopp tas om hand. Vi deltar i stor utsträckning till att forma den framtida staden och landsbygden och är där... Visa mer
Om företaget
Lumire, som står för Luleå Miljöresurs AB är vårt kommunala bolag för vatten och avlopp samt avfallshantering, återvinning och återbruk. Lumire ägs av Luleå kommunföretag och vi är idag närmare 200 anställda i bolaget. Det är vi som säkerställer att alla Luleåbor har ett friskt och välsmakande dricksvatten i kranen och att avfall och avlopp tas om hand. Vi deltar i stor utsträckning till att forma den framtida staden och landsbygden och är därmed en viktig förutsättning för Luleås tillväxt. Som Norrbottens största livsmedelsproducent levererar vi 8 miljoner kubikmeter dricksvatten årligen, och inom vår avloppsverksamhet renar vi årligen 10 miljoner kubikmeter spillvatten samt producerar 2 miljoner kubikmeter grön biogas som bland annat driver ett antal bussar i Luleå. Vi hanterar närmare 55 000 ton avfall per år som vi samlar in från 38 000 hushåll och 700 företag i Luleå vilket vi sköter om via våra återvinningscentraler och vår avfallsanläggning.

Genom att samordna vatten- och avfallsfrågorna i samma bolag är vi en stark aktör inom hållbar miljöteknik och samhällsbyggnad.



Dina arbetsuppgifter
Rollen som kommunikatör är bred och du kommer att arbeta med många olika uppdrag, ofta parallellt. Tillsammans med dina kollegor inom kommunikation arbetar du med bolagets intern- och externkommunikation. Du kommer att arbeta organisationsövergripande och ansvara för att kommunikationen är enhetligt utformad i både stil/utseende och innehåll/språk. Du arbetar med olika kanaler som webbplats, nyhetsbrev och sociala medier. Att säkerställa att vår kommunikation skapar värde är viktigt för dig, och vi ser gärna att du har erfarenhet av CMS-system som Wordpress. Du rapporterar till vår hållbarhets- och kommunikationschef.
Rollen innebär bland annat att du:
• Skapar, genomför och följer upp kommunikationsplaner, kommunikationsinsatser och mindre event.
• Är intresserad av att hålla dig uppdaterad gällande sociala media och nya kommunikationsformer, samt producerar och publicerar innehåll anpassat efter kanal, plats och upplägg.



Din profil
Vi söker dig som har flera års erfarenhet som kommunikatör. Du har en utmärkt språkmässig förmåga, är duktig på innehållsproduktion och är väl förtrogen med varumärkes- och kommunikationsarbete i såväl traditionella kanaler som i sociala medier. Du har förmåga att planera, genomföra och följa upp både intern- och extern kommunikation. I grunden har du en relevant utbildning på universitets-/högskolenivå inom kommunikation, marknadsföring, journalistik eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig.

Att skriva intresseväckande och lättlästa texter anpassade till målgrupp och kanal är något du levererar med trygghet. Du har också en viss kunskap gällande design/form som foto, bild och rörligt material och vi ser gärna att du kan använda Indesign eller liknande program. För att trivas och lyckas i rollen bör du tycka om att ha varierande arbetsuppgifter, ha förmågan att arbeta självständigt, ta egna initiativ och driva arbetet mot uppsatta mål. Arbetet kräver att du har förmågan att hålla igång flera projekt samtidigt, och att du gillar att använda din kreativitet såväl som att skapa struktur.

Du är prestigelös och delar gärna med dig av dina kunskaper och idéer till kollegor. Du är en god relationsbyggare, och för att lyckas i rollen är du strukturerad och har förmåga att prioritera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Det är ett krav att du skriver och talar flytande svenska, samt behärskar engelska i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

Vill du bli en miljöresurs? Då kommer du att trivas på Lumire. Som anställd hos oss bidrar du till några av samhällets mest betydelsefulla funktioner: rent dricksvatten och en hållbar avfalls- och avloppshantering. Det vi gör har betydelse idag och i framtiden.


Ansökan
Vi samarbetar med Clockwork rekrytering och hänvisar varmt alla frågor om tjänsten till rekryteringskonsult Daniel Kalén på tfn 070-821 53 00. Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 09 augusti, sök via www.clockworkpersonal.se.
Notera att urvalet av ansökningar först kommer påbörjas efter sista ansökningsdag. Visa mindre

Eventpersonal till butikssampling i Luleå 19-20 augusti

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker nu driven, positiv och självständig personal till en smakfull butikssampling i Luleå, 19-20 augusti (fre-lör). Produkterna som ska delas ut som smakprover till butikens besökare är tre olika sorters kakor samt en choklad från ett känt varumärke. Arbetsuppgifterna är enk... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker nu driven, positiv och självständig personal till en smakfull butikssampling i Luleå, 19-20 augusti (fre-lör).
Produkterna som ska delas ut som smakprover till butikens besökare är tre olika sorters kakor samt en choklad från ett känt varumärke. Arbetsuppgifterna är enkla, det viktiga är att du ska känna dig bekväm i sociala sammanhang och vara lösningsorienterad då du kommer att arbeta själv.
Brinner du för att sprida glädje och är en kakälskare av rang är det självklart ett plus i kanten!


Dag och tid: (1 timmes rast)
Fredag 19 augusti, kl 11:00-19:00
Lördag 20 augusti, kl: 10.00-17.00
Lön: 140kr/h (ink sem.ers och OB)


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Skicka ett mail med rubriken "Kakor Luleå 19-20 aug" till [email protected]
2. Skriv vad du gjort tidigare inom kundbemötande, sampling, event, service etc
3. Skriv ditt aktuella mobilnummer så att jag snabbt kan nå dig
4. Skicka med ett nytaget foto
5. Skriv din tröjstorlek och längd (Kunden har kläder åt er)


VIKTIGT!
Efter att du mailat oss så går du även in på vår hemsida och registrerar dig som personal om du inte redan har en profil hos oss. Som referens anger du "Kakor Luleå 19-20 aug". Då kommer vi att kontakta dig gällande detta uppdrag samt så får du våra framtida jobbförfrågningar direkt via mail. Visa mindre

OBS Förlängd ansökningstid Kommunikatör, vikariat

Vill du arbeta med kommunikation på en av länets mest spännande arbetsplatser? Länsstyrelsen arbetar för att Norrbotten ska utvecklas. Det gör vi på uppdrag av regeringen och vårt ansvarsområde är brett – myndighetsutövning, utveckling, förvaltning och samordning av länets olika intressen inom många områden. Det vi gör skapar samhällsnytta, och vi ser till att nationella mål och beslut får genomslag i länet. Vi har stor kunskap och många specialister. Vi... Visa mer
Vill du arbeta med kommunikation på en av länets mest spännande arbetsplatser?

Länsstyrelsen arbetar för att Norrbotten ska utvecklas. Det gör vi på uppdrag av regeringen och vårt ansvarsområde är brett – myndighetsutövning, utveckling, förvaltning och samordning av länets olika intressen inom många områden. Det vi gör skapar samhällsnytta, och vi ser till att nationella mål och beslut får genomslag i länet. Vi har stor kunskap och många specialister. Vi kan och förstår Norrbottens olika intressen. Med vår bredd och sakkunskap kan vi göra samlade bedömningar för Norrbottens bästa. Tillsammans gör vi skillnad genom att bidra till en hållbar utveckling.

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:
• meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter
• möjlighet att bidra till samhällsnytta
• kompetenta och engagerade kollegor
• goda utvecklingsmöjligheter och en hållbar arbetsmiljö
• individanpassade anställningsvillkor, möjlighet till distansarbete och hälsofrämjande aktiviteter

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som brinner för kommunikation och har ett stort intresse för samhällsfrågor och hållbar utveckling. Du blir en del av vår kommunikationsenhet där du bidrar med kunskap, idéer och energi. Du kommer i första hand att arbeta med intern kommunikation och myndighetens intranät, bland annat planering, redaktionell produktion och support till verksamhetens intranätredaktörer. Du kommer också att arbeta med extern kommunikation i våra digitala kanaler och i samband med olika kommunikationsaktiviteter, exempelvis större events. Vidare kommer du med en regelbunden frekvens att utgöra dagens kommunikatör, vilket innebär ansvar för att ta emot, fördela och utföra löpande förfrågningar från verksamheten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
• har utbildning inom medie- och kommunikationsområdet eller motsvarande för tjänsten relevant utbildning
• har mycket goda kunskaper i Adobe CC
• är van att arbeta med webbpublicering, sociala medier och andra digitala kanaler.
• är en duktig skribent med mycket god förmåga att kommunicera enkelt, begripligt och engagerande.
• har mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska.

Som person tar du initiativ är analytisk och kan snabbt sätta dig in i komplexa frågor. Du arbetar strukturerat och har en drivkraft att ständigt utveckla dig själv och andra utifrån verksamhetens behov. Du har förmågan att se till helheten, är serviceinriktad och kan bygga goda relationer, både internt och med externa samarbetspartners.

Det är en fördel om du
• kan hantera rörlig media
• har kunskaper i tillgänglighetsanpassning och jämställd kommunikation

Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Då vissa tjänster hos Länsstyrelsen i Norrbotten ställer krav på säkerhetsprövning kan du innan en anställning behöva genomgå en säkerhetsprövning som bland annat innebär samtal och registerkontroll. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. .

ÖVRIGT
Vi ser mångfald bland våra medarbetare som en självklarhet. Vi sätter också stort värde på dina kunskaper i lulesamiska, nordsamiska, meänkieli och finska eftersom de nationella minoritetsspråken finns representerade i vårt län.

I och med denna annons så har Länsstyrelsen slutligt bestämt val av annonsmedia. Visa mindre

Projektledare studentrekrytering

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tek... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,9 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 815 anställda och har 19 155 studenter.

De kommande åren investeras mångmiljardbelopp i Norrbotten och Västerbotten i stora projekt som syftar till ett mer hållbart samhälle nationellt så väl som globalt. Luleå tekniska universitet är involverat i flera av dessa högaktuella forskningsprojekt och den samhällsomvandling som följer. Vi har ett brett utbud av utbildningar för att matcha den kompetens som efterfrågas. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att bygga framtidens hållbara företag och samhällen.



Vill du inspirera till högre studier? Vi söker en lagspelare som kan bidra till teamets arbete mot högt satta mål, för en tillsvidareanställning som projektledare vid Enheten samverkan och studentrekrytering.

Du kommer ingå i den samlade studentrekryteringsgruppen där ni planerar, genomför och utvärderar olika projekt, event och aktiviteter såsom öppet hus, minikurser, mässor och gymnasiebesök i linje med studentrekryteringsstrategin. Som studentrekryterare arbetar du också aktivt med att nå ut till målgrupperna på webb och i sociala medier. En viktig del av arbetet är att följa upp och utvärdera arbetet mot uppsatta mål samt löpande arbeta aktivt med verksamhetsutveckling och kvalitetsarbete inom aktuella områden. Ett inslag i arbetet är att vara en nätverksbyggare och skapa goda relationer med kollegor, våra studentambassadörer och externa nyckelpersoner.

Dina ansvarsområden innefattar bland annat att:

- hålla dig uppdaterad med kunskap om universitetets utbildningar, studentrekryteringsbehov och målgrupper
- följa upp att målsättningar uppfylls kopplat till studentrekrytering
- skapa innehåll i sociala media och på webb som lyfter universitetets studentliv och utbildningsutbud
- projektleda event och aktiviteter som inspirerar till högre studier

Gruppen som arbetar med studentrekrytering har i uppdrag att utveckla, genomföra och följa upp arbetet med studentrekrytering och vara en sammanhållande funktion för universitetets studentrekryteringsarbete. I enhetens uppdrag ingår också uppdragsutbildning samt samverkans- och innovationsstöd till personal och studenter.

Kvalifikationer
Du är resultat- och målfokuserad och har en akademisk examen inom för tjänsten lämpligt område, till exempel marknadsföring, kommunikation eller media. Du har erfarenhet av koordinering och projektledning och är en bra kommunikatör som uppskattar att driva och leda projekt i samarbete med andra. Viktiga inslag i rollen är att initiera, entusiasmera och leda utveckling framåt samt vara noggrann i kommunikation och dokumentering. Erfarenhet av kommunikation och marknadsföring i olika digitala och sociala medier och erfarenhet av att tala/hålla föreläsningar inför större grupper är meriterande.

Vi är en flerspråkig arbetsplats och i ditt arbete ingår kommunikation på både svenska och engelska i tal och text, det är därför viktigt att du har mycket goda kunskaper i båda språken. Du är en lagspelare som kan samverka med andra och jobba tillsammans för att nå högt uppsatta mål. Som person har du ett arbetssätt där du kombinerar god struktur med att du snabbt och flexibelt kan prioritera om vid behov. Det är också viktigt att vara lyhörd, serviceinriktad och lösningsorienterad. Den roll du får inom enheten kan få ett större fokus på till exempel kommunikation, projektledning eller event. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Omfattning och ort
Vi söker en projektledare för tillsvidareanställning på heltid med placering i Luleå. Tillträde i augusti 2022 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Robert Omberg, studentrekryteringsansvarig, 0920-49 3519, [email protected] eller Marita Holst, enhetschef samverkan och studentrekrytering, 0920- 49 2289, [email protected]

Fackliga företrädare: SACO-S Kjell Johansson 0920-49 1529 [email protected] och OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 22 juni 2022
Referensnummer: 2294-2022 Visa mindre

Kommunikatör, Barn- och utbildningsförvaltningen

LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + MIDNATTSSOL + SKÄRGÅRD + NÄRHET + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + VÄRLDSARV + DRÖMARBETE + TRYGGHET + GRÖN INDUSTRI + LIVSPUSSEL + NATUR + KULTUR + NÖJESLIV + SPÄNNANDE JOBB + SPELA ROLL + DU Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andr... Visa mer
LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + MIDNATTSSOL + SKÄRGÅRD + NÄRHET + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + VÄRLDSARV + DRÖMARBETE + TRYGGHET + GRÖN INDUSTRI + LIVSPUSSEL + NATUR + KULTUR + NÖJESLIV + SPÄNNANDE JOBB + SPELA ROLL + DU

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens förskola, grundskola och gymnasieskola. Uppdraget är att se till samhällets fortlevnad, tillväxt och utveckling. Grundläggande värden som demokrati, jämställdhet och hållbar utveckling måste föras vidare till nästa generation. Uppdraget ska genomsyra hela verksamheten.

Vi förändrar världen - med hjärtat hos varje barn utvecklar vi tron på framtiden!

Inom Barn- och utbildningsförvaltningens centrala funktioner finns kansliet, under ledning av kanslichef. Kansliet utgör ett ledningsstöd till skolchef, förvaltningsledning och nämnd. Förvaltningens styrprocesser och kvalitetsarbete samordnas inom kansliet. Här ligger den strategiska och operativa kommunikationen samlad. Förvaltningen har två kommunikatörstjänster. I kansliet finns också verksamhetscontroller med ansvar för övergripande kvalitetsuppföljning, förvaltningens registrator och en utredare med övergripande ansvar för skoljuridiska frågor.

ARBETSUPPGIFTER
Som kommunikatör bidrar du till demokratin. Du bidrar till att skapa transparens kring politiska beslut. En väl genomförd kommunikationsinsats kan göra skillnad för många medborgare, medarbetare, vårdnadshavare, barn och elever.

Det är stor variation i det dagliga arbetet som kommunikatör i förvaltningen. I tjänsten ingår samordning av såväl den interna som den externa kommunikationen. Du utgör ett strategiskt och operativt stöd till nämnd, förvaltningsledning, rektorer andra chefer.

Du tar fram kommunikationsplaner, skriver artiklar, pressmeddelanden, nyhetsbrev, publicerar på webb och intranät. Du ingår också i ett kommunövergripande kommunikationsnätverk. I din roll ingår även att samordna medborgardialoger.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en kreativ och initiativtagande kommunikatör med stort samhällsintresse och intresse för skolfrågor. Vi söker dig som självständigt kan göra en bedömning av behov och insatser.

Du har universitetsexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap, marknadsföring eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta med att strategiskt utveckla intern kommunikation och att redovisa resultat mot uppställda mål.

Du är en duktig skribent, har erfarenhet av att skapa målgruppsanpassade budskap och det är ett plus om du är vass på digitala kanaler. Du behöver ha en hög administrativ förmåga och god ordning. Arbetslivserfarenhet från offentlig förvaltning och politiskt styrd verksamhet är meriterande.

Du har ett serviceinriktat och professionellt förhållningssätt och är duktig på att prioritera och genomföra arbetsuppgifter självständigt. Du är trygg i dig själv och har lätt för att bygga relationer med chefer och kollegor. Du bidrar gärna med din kompetens och tvekar inte att komma med förbättringsförslag och utveckla arbetet.

Vi erbjuder dig bland annat

- ett framåtsyftande, roligt och viktigt uppdrag
- kontinuerlig utveckling
- stor frihet under ansvar med ett tillgängligt ledarskap
- trivsamma kontor i centrala Luleå
- flexibla arbetstider där vi anpassar vår arbetstid så att livspusslet går ihop och nyttjar de möjligheter som distansarbete ger

Dessutom har vi roligt på jobbet!
Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
För dig vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv. Hos oss är det viktigt att du utvecklas, trivs, mår bra och känner arbetsglädje. Vi har många förmåner som bland annat friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra boende i Riksgränsen och Stockholm.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet och deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Tips!
Nyfiken på Luleå? www.flyttatilllulea.se
Nyfiken på jobb? www.jobbailuleakommun.se
Följ oss på Luleå kommuns LinkedIn Visa mindre

Kommunikatör

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tek... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,9 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 815 anställda och har 19 155 studenter.

De kommande åren investeras mångmiljardbelopp i Norrbotten och Västerbotten i stora projekt som syftar till ett mer hållbart samhälle nationellt så väl som globalt. Luleå tekniska universitet är involverat i flera av dessa högaktuella forskningsprojekt och den samhällsomvandling som följer. Vi har ett brett utbud av utbildningar för att matcha den kompetens som efterfrågas. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att bygga framtidens hållbara företag och samhällen.



Inom Avdelningen kommunikation och samverkan vårdas och utvecklas varumärket Luleå tekniska universitet. Vi leder universitetets externa och interna kommunikation och marknadsföring med syfte att attrahera medarbetare och forskningsfinansiering samt rekrytera fler studenter.


Till Institutionen för system- och rymdteknik söker vi en kommunikatör på en tidsbegränsad anställning på ca 15 månader.

Kvalifikationer

- Högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan relevant högskoleutbildning eller examensinriktning.
- Erfarenhet av marknadsföring och kommunikation i olika kanaler samt enklare fotografering och fotoredigering.
- Erfarenhet av att arbeta med arrangemang och event.
- Dokumenterat goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift.
- Erfarenhet av webbpubliceringsverktyg (CMS).
- Goda referenser och arbetsprover.
- B-körkort.

Du har bred kompetens och kan identifiera kommunikationsbehov och formulera vassa budskap som når fram i olika kanaler. Du kommer att producera texter om forskning och utbildning och planera och utvärdera kommunikationsinsatser. Du är effektiv, van att arbeta självständigt men trivs också bra med att jobba i team med olika kommunikatörsuppdrag.

Det är meriterande om du har erfarenhet av den akademiska världen. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Omfattning och ort
Vi söker en kommunikatör för en tidsbegränsad anställning på ca 15 månader på heltid. Tjänsten är placerad i Luleå.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Karl-Henrik Dagman, chef Kommunikation och varumärke, 070-251 77 64 eller [email protected]

Fackliga företrädare: SACO-S Kjell Johansson 0920-49 1529 [email protected] och OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 25 juni 2022
Referensnummer: 2220-2022 Visa mindre

Utbildare

Bokningsservice i Sverige AB är Sveriges ledande aktör för besöksbokning inom finansbranschen. Vi bokar uteslutande möten åt finansiella rådgivare. Under årens lopp har vi utvecklat en utbildningstjänst som heter Pensionsinformation. Vi söker nu en utbildare till den här tjänsten. Du kommer utbilda privatkunder och egenföretagare om det svenska pensionssystemet. Alla våra utbildningar sker online. Du jobbar primärt hemifrån. Den vi söker ska ha följande ... Visa mer
Bokningsservice i Sverige AB är Sveriges ledande aktör för besöksbokning inom finansbranschen. Vi bokar uteslutande möten åt finansiella rådgivare.
Under årens lopp har vi utvecklat en utbildningstjänst som heter Pensionsinformation.
Vi söker nu en utbildare till den här tjänsten.
Du kommer utbilda privatkunder och egenföretagare om det svenska pensionssystemet. Alla våra utbildningar sker online. Du jobbar primärt hemifrån.
Den vi söker ska ha följande bakgrund samt egenskaper:
- Du måste ha erfarenhet Liv/Pensionsfrågor endera som rådgivare, utbildare eller kundtjänst medarbetare.
- Du måste vara tekniskt kunnig inom office paketet word , powerpoint, excel, mail samt webbsändningsverktyg.
- Du ska vara självgående och driven.
- Du bör vara allmänbildad och gilla att ta kontakt med folk. Visa mindre

Utbildare

Bokningsservice i Sverige AB är Sveriges ledande aktör för besöksbokning inom finansbranschen. Vi bokar uteslutande möten åt finansiella rådgivare. Under årens lopp har vi utvecklat en utbildningstjänst som heter Pensionsinformation. Vi söker nu en utbildare till den här tjänsten. Du kommer utbilda privatkunder och egenföretagare om det svenska pensionssystemet. Alla våra utbildningar sker online. Du jobbar primärt hemifrån. Den vi söker ska ha följande ... Visa mer
Bokningsservice i Sverige AB är Sveriges ledande aktör för besöksbokning inom finansbranschen. Vi bokar uteslutande möten åt finansiella rådgivare.
Under årens lopp har vi utvecklat en utbildningstjänst som heter Pensionsinformation.
Vi söker nu en utbildare till den här tjänsten.
Du kommer utbilda privatkunder och egenföretagare om det svenska pensionssystemet. Alla våra utbildningar sker online. Du jobbar primärt hemifrån.
Den vi söker ska ha följande bakgrund samt egenskaper:
- Du måste ha erfarenhet Liv/Pensionsfrågor endera som rådgivare, utbildare eller kundtjänst medarbetare.
- Du måste vara tekniskt kunnig inom office paketet word , powerpoint, excel, mail samt webbsändningsverktyg.
- Du ska vara självgående och driven.
- Du bör vara allmänbildad och gilla att ta kontakt med folk. Visa mindre

Kommunikatör, vikariat

Vill du arbeta med kommunikation på en av länets mest spännande arbetsplatser? Länsstyrelsen arbetar för att Norrbotten ska utvecklas. Det gör vi på uppdrag av regeringen och vårt ansvarsområde är brett – myndighetsutövning, utveckling, förvaltning och samordning av länets olika intressen inom många områden. Det vi gör skapar samhällsnytta, och vi ser till att nationella mål och beslut får genomslag i länet. Vi har stor kunskap och många specialister. Vi... Visa mer
Vill du arbeta med kommunikation på en av länets mest spännande arbetsplatser?

Länsstyrelsen arbetar för att Norrbotten ska utvecklas. Det gör vi på uppdrag av regeringen och vårt ansvarsområde är brett – myndighetsutövning, utveckling, förvaltning och samordning av länets olika intressen inom många områden. Det vi gör skapar samhällsnytta, och vi ser till att nationella mål och beslut får genomslag i länet. Vi har stor kunskap och många specialister. Vi kan och förstår Norrbottens olika intressen. Med vår bredd och sakkunskap kan vi göra samlade bedömningar för Norrbottens bästa. Tillsammans gör vi skillnad genom att bidra till en hållbar utveckling.

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:
• meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter
• möjlighet att bidra till samhällsnytta
• kompetenta och engagerade kollegor
• goda utvecklingsmöjligheter och en hållbar arbetsmiljö
• individanpassade anställningsvillkor, möjlighet till distansarbete och hälsofrämjande aktiviteter

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som brinner för kommunikation och har ett stort intresse för samhällsfrågor och hållbar utveckling. Du blir en del av vår kommunikationsenhet där du bidrar med kunskap, idéer och energi. Du kommer i första hand att arbeta med intern kommunikation och myndighetens intranät, bland annat planering, redaktionell produktion och support till verksamhetens intranätredaktörer. Du kommer också att arbeta med extern kommunikation i våra digitala kanaler och i samband med olika kommunikationsaktiviteter, exempelvis större events. Vidare kommer du med en regelbunden frekvens att utgöra dagens kommunikatör, vilket innebär ansvar för att ta emot, fördela och utföra löpande förfrågningar från verksamheten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
• har utbildning inom medie- och kommunikationsområdet eller motsvarande för tjänsten relevant utbildning
• har mycket goda kunskaper i Adobe CC
• är van att arbeta med webbpublicering, sociala medier och andra digitala kanaler.
• är en duktig skribent med mycket god förmåga att kommunicera enkelt, begripligt och engagerande.
• har mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska.

Som person tar du initiativ är analytisk och kan snabbt sätta dig in i komplexa frågor. Du arbetar strukturerat och har en drivkraft att ständigt utveckla dig själv och andra utifrån verksamhetens behov. Du har förmågan att se till helheten, är serviceinriktad och kan bygga goda relationer, både internt och med externa samarbetspartners.

Det är en fördel om du
• kan hantera rörlig media
• har kunskaper i tillgänglighetsanpassning och jämställd kommunikation

Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Då vissa tjänster hos Länsstyrelsen i Norrbotten ställer krav på säkerhetsprövning kan du innan en anställning behöva genomgå en säkerhetsprövning som bland annat innebär samtal och registerkontroll. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. .

ÖVRIGT
Vi ser mångfald bland våra medarbetare som en självklarhet. Vi sätter också stort värde på dina kunskaper i lulesamiska, nordsamiska, meänkieli och finska eftersom de nationella minoritetsspråken finns representerade i vårt län.

I och med denna annons så har Länsstyrelsen slutligt bestämt val av annonsmedia. Visa mindre

Projektledare studentrekrytering

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tek... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,9 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 815 anställda och har 19 155 studenter.

De kommande åren investeras mångmiljardbelopp i Norrbotten och Västerbotten i stora projekt som syftar till ett mer hållbart samhälle nationellt så väl som globalt. Luleå tekniska universitet är involverat i flera av dessa högaktuella forskningsprojekt och den samhällsomvandling som följer. Vi har ett brett utbud av utbildningar för att matcha den kompetens som efterfrågas. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att bygga framtidens hållbara företag och samhällen.



Vill du inspirera till högre studier? Vi söker dig med kompetens i kommunikation via digitala kanaler för ett vikariat som projektledare vid Enheten samverkan och studentrekrytering.

Du kommer ingå i den samlade studentrekryteringsgruppen där ni planerar, genomför och utvärderar olika projekt, event och aktiviteter såsom öppet hus, minikurser, mässor och gymnasiebesök i linje med studentrekryteringsstrategin. Som studentrekryterare arbetar du också aktivt med att nå ut till målgrupperna på webb och i sociala medier. En viktig del av arbetet är att följa upp och utvärdera arbetet mot uppsatta mål samt löpande arbeta aktivt med verksamhetsutveckling och kvalitetsarbete inom aktuella områden. Ett inslag i arbetet är att vara en nätverksbyggare och skapa goda relationer med kollegor, våra studentambassadörer och externa nyckelpersoner.

Dina ansvarsområden innefattar bland annat att:

- hålla dig uppdaterad med kunskap om universitetets utbildningar, studentrekryteringsbehov och målgrupper
- följa upp att målsättningar uppfylls kopplat till studentrekrytering
- skapa innehåll i sociala media och på webb som lyfter universitetets studentliv och utbildningsutbud
- projektleda event och aktiviteter som inspirerar till högre studier

Gruppen som arbetar med studentrekrytering har i uppdrag att utveckla, genomföra och följa upp arbetet med studentrekrytering och vara en sammanhållande funktion för universitetets studentrekryteringsarbete. I enhetens uppdrag ingår också uppdragsutbildning och samverkans- och innovationsstöd till personal och studenter.

Kvalifikationer
Du är resultat- och målfokuserad och har en akademisk examen inom för tjänsten lämpligt område, till exempel marknadsföring, kommunikation eller media. Du har erfarenhet av koordinering och projektledning och är en bra kommunikatör som uppskattar att driva och leda projekt i samarbete med andra. Viktiga inslag i rollen är att initiera, entusiasmera och leda utveckling framåt samt vara noggrann i kommunikation och dokumentering. Erfarenhet av kommunikation och marknadsföring i olika digitala och sociala medier är ett krav. Projektledarerfarenheter kopplat till samverkansprojekt med flera parter och erfarenhet av att tala/hålla föreläsningar inför större grupper är meriterande.

Vi är en flerspråkig arbetsplats och i ditt arbete ingår kommunikation på både svenska och engelska i tal och text, det är därför viktigt att du har mycket goda kunskaper i båda språken. Du är en lagspelare som kan samverka med andra och jobba tillsammans för att nå högt uppsatta mål. Som person har du ett arbetssätt där du kombinerar god struktur med att du snabbt och flexibelt kan prioritera om vid behov. Det är också viktigt att vara lyhörd, serviceinriktad och lösningsorienterad. Den roll man får inom enheten kan få ett större fokus på till exempel kommunikation, projektledning eller event. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Omfattning och ort
Vi söker en projektledare för ett vikariat på heltid med placering i Luleå med start 15 augusti eller enligt överenskommelse, dock längst till och med augusti 2023.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Robert Omberg, studentrekryteringsansvarig, 0920-49 3519, [email protected] eller Marita Holst, enhetschef samverkan och studentrekrytering, 0920- 49 2289, [email protected] 

Fackliga företrädare: SACO-S Kjell Johansson 0920-49 1529 [email protected] och OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 7 juni, 2022
Referensnummer: 1758-2022 Visa mindre

Koordinator evenemang och projekt

Luleå befinner sig i en expansiv fas där både näringslivet och Luleå som besöksmål växer. Många nya företag kommer till Luleå och befintliga expanderar. Vårt uppdrag är att utveckla förutsättningarna för såväl näringslivet som destinationen Luleå. För att lyckas på bästa sätt behöver vi därför en koordinator som planerar och genomför våra interna och externa evenemang. Rollen innebär att du har ett projektledande och koordinerande ansvar för våra evenemang... Visa mer
Luleå befinner sig i en expansiv fas där både näringslivet och Luleå som besöksmål växer. Många nya företag kommer till Luleå och befintliga expanderar. Vårt uppdrag är att utveckla förutsättningarna för såväl näringslivet som destinationen Luleå. För att lyckas på bästa sätt behöver vi därför en koordinator som planerar och genomför våra interna och externa evenemang.
Rollen innebär att du har ett projektledande och koordinerande ansvar för våra evenemang. Du har innehålls- och informationsansvar, vilket innebär att du är skribent av kortare nyheter gällande evenemang och händelser, för evenemangswebbar och tillhörande sociala plattformar samt kalendarium på bolagets webb. Exempel på evenemang är Luleå Business Awards, Frukost med Näringslivet, Företagsbesök och andra evenemang kopplade till bolagets projekt och aktiviteter. I rollen ingår även att ha kontakt med kommunikationsbyråer, press och evenemangsdeltagare.
Du kommer att ingå i kommunikationsteamet där du också får möjlighet att bidra med övriga kommunikationsinsatser. Det är meriterande om du har grafisk kompetens och kan utföra enklare layouter såsom presentationer och nyhetsutskick.
Vi tror att du har många av dessa egenskaper, erfarenheter eller färdigheter:
Ett driv att vilja vara med och spela en stor roll i den historiska gröna industriomställningen och hållbara och gröna samhällsomställningen i regionen och Luleå.
Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom marknadsföring, kommunikation eller PR.
Goda kommunikationsfärdigheter.
Tidigare erfarenhet av att planera och genomföra evenemang.
Förmågan att skapa och bibehålla relationer och nätverk.
Kunskap och förståelse för den kommunala rollen och om beslutsprocesser och arbetssätt inom kommuner och myndigheter.
Mycket goda språkkunskaper i engelska både när du talar och skriver. God kunskap i fler språk är meriterande.



Är du rätt person är du välkommen med din ansökan – med CV och personligt brev Visa mindre

Kommunikatör

Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så s... Visa mer
Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?

Socialförvaltningen har medborgarnas behov i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Folkhälsa och hälso- och sjukvård, Stöd och service, Socialpsykiatri och öppenvård, Myndighetsutövning socialtjänst samt Vård och omsorg.

ARBETSUPPGIFTER
Är du en fena på kommunikation och söker nya utmaningar där du får arbeta med kreativa lösningar? Då vill vi spela roll tillsammans med dig!

Luleå kommuns verksamhetsområde Folkhälsa i Socialförvaltningen innefattar råd- och stödverksamheter till kommunens medborgare. Syftet med verksamheten är att tidigt förebygga sociala problem och social utestängning genom att erbjuda råd och stöd. Vi söker nu en kommunikatör till vårt team som får vara med och genom ett agilt arbetssätt utforma sitt uppdrag.

Som kommunikatör hos oss blir du viktig genom att du hittar sätt att förmedla lättillgänglig information om Folkhälsans råd- och stödverksamheter till våra medborgare. I rollen får du möjlighet att arbeta självständigt och strategiskt med extern kommunikation. Du hittar sätt att marknadsföra Folkhälsans råd- och stödverksamheter genom att kartlägga på vilka språk, i vilka forum samt på vilket sätt informationen ska förmedlas till medborgare. Du får arbeta aktivt med att knyta kontakter då kartläggningen sker i samverkan med Folkhälsans verksamheter samt externa aktörer. En del av dina arbetsuppgifter är att utforma en bild- och fotobank som ska användas för att förstärka budskapet om råd- och stödverksamheterna. I teamet bidrar du med engagemang, ansvar och kompetens men framför allt arbetsglädje.

Hos oss erbjuds du ett omväxlande arbete. Du får en unik inblick i många olika verksamheter och en bred förståelse för Socialförvaltningens uppdrag. Vi tycker det är viktigt med kompetensutveckling och förutom utbildning får du möjlighet till ett brett nätverk, studiebesök och föreläsningar. Inom ramen för ditt uppdrag erbjuds du stöd och inspiration som du behöver för att utvecklas inom ditt arbetsområde. Du har flexibel arbetstid och friskvårdsförmån som underlättar samspelet mellan arbete, fritid och familjeliv.

KVALIFIKATIONER
Vem är du?
Vi söker dig som är självgående och strukturerad. Du har en god kommunikativ och analytisk förmåga samt bidrar med kreativa lösningar. Du är nyfiken och trivs med att bygga nya relationer. Du är mån om att leverera med hög kvalitet, är initiativrik och har en god samarbetsförmåga. Du har ett genuint intresse för form och bild samt att förmedla budskap.

Vi söker dig som
- har universitetsexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- har erfarenhet av fotografering och/eller bildhantering
- har god digital kompetens och goda datorkunskaper (Office 365, Teams)
- har goda kunskaper i svenska i både tal, skrift och läsförståelse samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift

Det är meriterande om du
- har erfarenhet av arbete med moderna kommunikationsvägar
- har erfarenhet av arbete med projektledning

ÖVRIGT
Hos oss spelar du roll!
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Tips!
Nyfiken på Luleå? flyttatilllulea.se
Följ oss på Luleå kommuns LinkedIn
Nyfiken på jobb? jobbailuleakommun.se Visa mindre

Kommunikatör

Luleå befinner sig i en expansiv fas där både näringslivet och Luleå som besöksmål växer. Många nya företag kommer till Luleå och befintliga expanderar. Vårt uppdrag är att utveckla förutsättningarna för såväl näringslivet som destinationen Luleå. För att lyckas på bästa sätt behöver vi därför en skicklig kommunikatör med stort engagemang och intresse för näringslivs- och destinationsutveckling och samhällsfrågor i stort. Som kommunikatör kommer du att ha ... Visa mer
Luleå befinner sig i en expansiv fas där både näringslivet och Luleå som besöksmål växer. Många nya företag kommer till Luleå och befintliga expanderar. Vårt uppdrag är att utveckla förutsättningarna för såväl näringslivet som destinationen Luleå. För att lyckas på bästa sätt behöver vi därför en skicklig kommunikatör med stort engagemang och intresse för näringslivs- och destinationsutveckling och samhällsfrågor i stort.
Som kommunikatör kommer du att ha ansvar för att utveckla vår närvaro i egna och förtjänade kanaler. Det innebär ett redaktionellt ansvar för bolagets webbar och tillhörande sociala kanaler, samt att driva egna kommunikationsaktiviteter.
I ditt arbete skriver du artiklar, pressmeddelanden och nyhetsbrev. Du språkgranskar och korrekturläser material samt är en resurs i dina kollegors projekt. I din roll ingår att ha kontakt med kommunikationsbyråer, press och intressenter.
Vi tror att du har många av dessa egenskaper, erfarenheter eller färdigheter:
Ett driv att vilja vara med och spela en stor roll i den historiska gröna industriomställningen och hållbara, gröna samhällsomställningen i regionen och Luleå.
Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom marknadsföring, kommunikation eller PR.
Erfarenhet av att sätta upp kampanjer, tolka statistik och utföra målgruppsanalyser.Förmågan att skapa och bibehålla relationer och nätverk.
Kunskap och förståelse för den kommunala rollen och om beslutsprocesser och arbetssätt inom kommuner och myndigheter.
Mycket goda språkkunskaper i engelska både när du talar och skriver. God kunskap i fler språk är meriterande.

Är du rätt person är du välkommen med din ansökan Visa mindre

Kommunikatör

Det händer mycket på RJWC Powersports i Boden, vi förstärker gänget med en Kommunikatör, både digitalt och analogt. Pratar du flytande engelska, har ett driv att ta RWCs kommunikation ett steg längre? så kan det här vara tjänsten för dig. Vi jobbar med löpande urval så varmt välkommen med din ansökan redan idag! Om tjänsten På RJWC Powersports AB får du vara en del av ett härligt gäng på tio personer, här är det ett litet företag på en internationell a... Visa mer
Det händer mycket på RJWC Powersports i Boden, vi förstärker gänget med en Kommunikatör, både digitalt och analogt.

Pratar du flytande engelska, har ett driv att ta RWCs kommunikation ett steg längre? så kan det här vara tjänsten för dig. Vi jobbar med löpande urval så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten
På RJWC Powersports AB får du vara en del av ett härligt gäng på tio personer, här är det ett litet företag på en internationell arena. Företaget har kunder över hela världen, där största marknaden är Nordamerika. Våra kunder når du med hjälp av digitala verktyg från RJWC fräscha lokaler i Boden.

Vi är inte den största aktören på marknaden, men vi är ett företag som strävar efter att vara bäst i varje aspekt av vårt arbete. RJWC Powersports AB befinner sig just nu på en kraftig, men sund tillväxtresa.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Arbetet går främst ut på att ta över all extern kommunikation vilket då innefattar Sociala medier, produkttexter, nyhetsbrev, produktlanseringar, dokumentation med mera.
• Ska vi lansera en ny produkt, då skriver du texten!
• Ska vi kommunicera något på Facebook? Det blir du som gör det!
• Ny manual? Den skriver du.
I rollen som kommunikatör kommer du även ta fram presentationsmaterial, uppdatera och underhålla texter rörande villkor för garantier, frakter och dylikt. Du kommer även löpande uppdatera och utveckla produkttexter så att dom blir mer informativa och säljande.

Vem är du?
Vi söker dig som tidigare arbetat som kommunikatör, dig som har relevant utbildning och med erfarenhet av att driva mindre projekt.

För att lyckas är du prestigelös och ansvarstagande. Vi ser gärna att du är social, passionerad, effektiv och alltid sätter kunden först. En viktig egenskap är att du jobbar lösningsorienterat och tar hjälp av andra när så behövs. Här finns det frihet under ansvar, ditt eget driv är nyckeln till din egen och företagets framgång. Som Kommunikatör på RJWC Vi ser gärna att du har ett eget intresse i att hålla dig uppdaterad på de senaste inom digitala plattformar, digital kommunikation och vilka kanaler som finns där ute och var det finns anledning för oss att finnas. Har du även ett intresse för foto och redigering är det ett klart plus i kanten.

Vi förväntar oss att du har:
• Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
• God prioriteringsförmåga, kunna planera arbete både i närtid och framtid
• Är duktig på att formulera dig både pedagogiskt och försäljningsfrämjande
• Har förkunskaper kring verktyg som: Adobe inDesign, Slack, Power Point, Visme, Keynote, vi behöver någon som arbetat både med planerings, publicerings och presentationsverktyg.
• Har god kunskap i presentationsteknik.
• Skriver engagerande texter och kan målgruppsanpassa information.
• Inte håller inne på idéer, för oss är det viktigt att det ventileras och diskuteras, så når vi framgång


Om verksamheten
Som Kommunikatör på RJWC Powersports erbjuder vi dig en möjlighet att vara med på resan när företaget växer, att få arbeta på ett expansivt företag som har ett härligt positivt arbetsklimat, superbra lokaler och som ser dig som en viktig kugge för företaget framgång.

RJWC Powersports (RJ Weld & Custom AB) grundades 2008, i Boden. Vid det här laget har vi representation i Nordamerika, Europa, Asien och Australien. Totalt har vi över +150 återförsäljare som säljer våra produkter regelbundet med ett fåtal distributionscenter i Europa för att säkerställa fungerande logistik. Vi har egen utveckling för alla produkter vi gör och allt är vår egen design.

Vi är inte den största aktören på marknaden, men vi är ett företag som strävar efter att vara bäst i varje aspekt av vårt arbete. RJWC Powersports AB befinner sig just nu på en kraftig, men sund tillväxtresa. Vill du ta del av den resan, sök redan idag!


Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se.

Poolia är ett registrerat rekryterings och bemanningsföretag, vi är auktoriserade av Kompetensföretagen och har kvalitetssäkrade processer och rutiner. Visa mindre

Kommunikationsstrateg

Nu söker dig som är en resultatorienterad och engagerad kommunikationsspecialist som trivs med utmaningen att kombinera strategiskt ansvar med operativt genomförande. Placeringsort: Luleå Din roll hos oss Du delar ansvaret för att utveckla och förverkliga LTU Business kommunikation med en bredd av målgrupper. Du arbetar med allt från att analysera insikter och omsätta dem i utvecklade kommunikationsstrategier till att lägga planer och både producera oc... Visa mer
Nu söker dig som är en resultatorienterad och engagerad kommunikationsspecialist som trivs med utmaningen att kombinera strategiskt ansvar med operativt genomförande.

Placeringsort: Luleå

Din roll hos oss
Du delar ansvaret för att utveckla och förverkliga LTU Business kommunikation med en bredd av målgrupper. Du arbetar med allt från att analysera insikter och omsätta dem i utvecklade kommunikationsstrategier till att lägga planer och både producera och publicera innehåll. Kanalerna inkluderar bland annat LTU Business egen webb, sociala medier, samarbetspartners kanaler men även köpta kanaler.

Du utför samma typ av uppgifter för LTU Business kunder – ibland på egen hand och ibland i team tillsammans med kollegor, kunders kommunikatörer m fl. I dessa fall tar du ett stort personligt ansvar för kundrelationen och att leverera det som förväntas inom uppdraget.

- Du arbetar datadrivet med att hjälpa uppdragsgivaren identifiera och analysera utmaningar samt ge rekommendationer som är genomförbara i verkligheten.
- Du omsätter strategiska ramverk och värdeerbjudanden i koncept som är relevanta för våra viktigaste målgrupper.
- Med utgångspunkt i kommunikationsstrategierna planera, koordinera, producera, implementera och utvärdera kommunikationsaktiviteter.
- Skriva text (copy) för t.ex. nyheter, annonser, filmmanus, case-berättelser och guider som informerar och inspirerar.
- Du producerar och publicerar kampanjer och innehåll, främst för digitala kanaler.
- Till del på egen hand och ibland med hjälp av underleverantörer producera bild, grafik och film för digitala kanaler, annonsering, event med mera.
- Hanterar beställningar av tjänster som t.ex. köp av medieutrymme, tryckeri eller externa kommunikationstjänster utifrån budget.

 

Vi tror att du passar perfekt för den här rollen om du:

- Har relevant högskole-/universitetsutbildning.
- Är en generalist med passion och flerårig erfarenhet av marknadsföring och kommunikation.
- Du är resultatorienterad och ser kommunikation som en självklar del av affärsstrategin.
- Du trivs med en ombytlig och allsidig roll där du har möjligheten att arbeta i flera olika plattformar och kanaler.
- Är trygg i att självständigt driva projekt, har strategiskt tänk och metodiskt arbetssätt.
- Du är en rutinerad användare av Office och kan redigera foton och lägga på grafik i bildredigeringsprogram. Det en fördel om du dessutom är förtrogen med Wordpress, och om du har kunskaper i filmredigering. Om du inte själv kan producera video bör du ha erfarenhet av och omdöme att vara en god beställare av externa filmproduktionstjänster.
- Är duktig på att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

 

Din personlighet

Vi tror att du kommer att stormtrivas med oss om du:

- Har för vana att behandla dina teammedlemmar och kollegor med omtanke, att ställa upp för dem och vara generös med din kompetens – och att själv be om hjälp när du behöver den.
- Kan möta människor på ett prestigelöst sätt som skapar förtroende och förutsättningar för långsiktiga relationer.
- Kan ta stort personligt ansvar för ditt arbete och vill engagera dig i kollegornas och bolagets utveckling.
- Vågar ta en vägledande roll och på ett professionellt sätt levererar det värde som våra kunder behöver.
- Är kreativ och kan hitta nya tillvägagångssätt som fungerar i verkligheten.
- Kan ge och ta feedback.

 

Om oss

LTU Business är ett affärsutvecklingsbolag som utan egen vinning arbetar för en bättre framtid. Vi bidrar till framsteg och tillväxt i flera branscher och samhällsviktiga områden, genom att leda gränsöverskridande samarbeten och hjälpa modiga ledare, entreprenörer och forskare framåt.

Hos oss kommer du in i ett kreativt team med stark gemenskap och stort engagemang. Vi erbjuder dig en kreativ miljö där du kommer att ha goda möjligheter att göra skillnad och ta snabba utvecklingskliv.

I dag är vi ett fyrtiotal medarbetare i Norrbotten och Västerbotten. En del är nyexaminerade och i början av karriären medan andra är erfarna affärsutvecklare som startat bolag, varit vd:ar och suttit i bolagsstyrelser, som med sin kunskap och erfarenhet vill bidra till din utveckling.

 

Vårt löfte till dig
LTU Business arbetar för en bättre framtid och ditt arbete hos oss kommer att präglas av en positiv framåtanda. Vi skapar möjligheter för våra kunder, för samhället och för dig som är vår medarbetare. Vi är lyhörda för dina idéer och erbjuder dig en plattform där du kan utforska nya riktningar i ditt yrkesliv och forma en vardag som passar dig.

Som arbetsgivare arbetar vi målmedvetet för att skapa en stark gemenskap, delaktighet och ett stort ömsesidigt förtroende. Därför är det naturligt för oss att alla medarbetare bjuds in att delta i vår egen affärsplanering och företagsutveckling. Vi har flera sociala grupper inom företaget som arrangerar gemensamma sportaktiviteter, afterworks, utflykter och mycket mer!

 

Kontakt för mer information
Om du har frågor eller vill prata mer med oss är du mer än välkommen att höra av dig till:

Maria Josefsson
Rekryteringskonsult, Axö Consulting
Tel 070-842 23 35
[email protected]

Beatrice Lind
Kommunikationschef, LTU Business
Tel 070-511 00 61
[email protected]

Ansökan
Urvalsprocessen sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt, dock senast den 29 april.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Axö Consulting.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Engagerad kommunikatör med känsla för story

Skapa kampanjer, nyhetsbrev och budskap som engagerar och gör skillnad varje dag! Med din kommunikation bidrar du till att öka barn och ungdomars intresse för teknik, naturvetenskap och matematik och tända gnistor för en smartare framtid i Norrbotten. Som kommunikatör i Teknikens Hus, jobbar du med att stärka vårt varumärke både i och utanför huset. Arbetet kräver att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, god vana att hantera olika ... Visa mer
Skapa kampanjer, nyhetsbrev och budskap som engagerar och gör skillnad varje dag! Med din kommunikation bidrar du till att öka barn och ungdomars intresse för teknik, naturvetenskap och matematik och tända gnistor för en smartare framtid i Norrbotten.
Som kommunikatör i Teknikens Hus, jobbar du med att stärka vårt varumärke både i och utanför huset. Arbetet kräver att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, god vana att hantera olika kommunikationskanaler och ett kommunikativt tänk, där du anpassar budskap och tonalitet efter målgrupp. Här jobbar du både med den externa kommunikationen samtidigt som du stöttar den interna verksamheten med kommunikation. Som kommunikatör i Teknikens Hus ingår du i en liten marknad- och kommunikationsavdelning som är en del av staben. Teamet arbetar för att stötta, säkerhetsställa och utveckla Teknikens Hus kommunikation och public relations med allt från lärarhandledningar, relationsskapande digitala kampanjer till goda användarupplevelser i huset.
Vem är du?
Du är en skicklig skribent med förmåga att anpassa innehåll och utformning till olika målgrupper och medier. Utöver det är du social, nyfiken och kreativ. Du är strukturerad och serviceinriktad, tycker om att bolla och förankra idéer liksom att arbeta i grupp. Vi har ett högt tempo och söker en person med mycket driv som inte är rädd för utveckling.
Du kommer bland annat:
Arbeta med den löpande hanteringen av Teknikens Hus digitala närvaro. Ansvara för uppdatering av innehåll i de digitala plattformarna.
Skriva och bearbeta Copy
Utforma och ta fram content i sociala medier i samverkan med våra interna team.
Utforma och ta fram information och utställningskommunikation i samverkan med våra interna team
Producera och stötta med olika typer av kommunikationsmaterial hela vägen från idé till publicering.
Projektleda vissa kommunikationsinsatser
Producera grafiskt material
Involveras i strategiska frågor rörande varumärke, PR och positionering, som en del av vårt kommunikations- och marknadsteam
Omvärldsbevaka och analysera genomslag av olika kommunikationsinsatser.



Kvalifikationer
Eftergymnasial utbildning inom kommunikation
Ett par års erfarenhet från arbete inom kommunikation och Copy
Stor förmåga och intresse att skriva och producera copy och innehåll som skapar värde
Grundkunskaper i Adobe Creative Suite program så som Photoshop, Illustrator eller Indesign.
Kunskaper inom webbpublicering



Meriterande
Erfarenhet av bildhantering samt enklare produktion av film och -redigering.
Goda kunskaper i engelska



Om Teknikens Hus
Stiftelsen Teknikens Hus är hela Norrbottens Science Center och ett av länets mest attraktiva besöksmål. Verksamhetens uppdrag är att öka intresse för teknik, naturvetenskap och matematik hos främst barn och unga, som långsiktigt ska stimulera till ökad kompetens, högre utbildning och tillväxt i regionen. Teknikens Hus bidrar till att öka det vetenskapliga kapitalet och har en viktig roll i ett starkt civilsamhälle. Med bas i Norrbottens näringar och dess starka roll i det gröna innovationssystemet förmedlar Teknikens Hus kunskap, hopp och framtidstro till barn och unga.
Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid 40 timmar/vecka. Vi tillämpar sex månaders provanställning
Sök snart, sista ansökningsdag söndag den 15 Maj. Rekrytering sker löpande.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Kommunikatör för platsvarumärket Luleå

Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så s... Visa mer
Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?

Det är här det händer. Den gröna omställningen i norr. Världens framtid. De stora industrisatsningar som planeras innebär att vi behöver fler som ska leva, arbeta och bo i Luleå. Som kommunikatör med samordningsansvar för platsvarumärket Luleå kommer du spela en viktig roll i vår resa framåt.

Tjänsten är placerad inom Kommunstabens kommunikationsenhet som i dagsläget har 13 medarbetare.

Vi erbjuder dig:
• Att vara en del av vårt inhouse-team som har bred kompetens inom kommunikationsområdet, med allt från strategisk kommunikation till grafisk formgivning och rörlig media.
• Ett närvarande ledarskap, med stor frihet under ansvar.
• Flexibla arbetstider.
• Flexibel arbetsplats med fina lokaler i centrala Luleå och möjlighet att jobba på distans ibland om så önskas.
• Att få arbeta med ett otroligt spännande varumärke.

Dessutom har vi roligt på jobbet!

ARBETSUPPGIFTER
Du samordnar, processleder och utvecklar varumärkesarbetet i samverkan med andra lokala och regionala aktörer.

I din roll kommer du att jobba både strategiskt och operativt med att planera, genomföra och utvärdera kommunikationsaktiviteter och kampanjer. Det innebär till exempel att skapa budskap och innehåll som inspirerar och engagerar, välja kanaler efter målgrupp, projektleda event, skriva text och kunna hantera såväl webb som sociala medier.

Du kommer att jobba i team tillsammans med andra kommunikatörer på enheten och vår upphandlade byrå.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har universitetsexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap, marknadsföring eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du har minst fem års arbetslivserfarenhet inom strategiskt kommunikationsarbete, gärna med fokus på platsmarknadsföring.

Du är driven och engagerad med koll på trender och omvärld. Du är en lagspelare som har lätt för att skapa relationer och som gillar att prata med och inför människor. Självklart kan du även uttrycka dig väl, både på svenska och engelska.

Du är kreativ och kan tänka nytt, samtidigt som du förstår vikten av planerad kommunikation. Du har erfarenhet av att skapa målgruppsanpassade budskap och det är ett plus om du är vass på digitala kanaler.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Tips!
Nyfiken på Luleå? flyttatilllulea.se
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb Visa mindre

Kommunikatör

Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så s... Visa mer
Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?

Det är här det händer. Den gröna omställningen i norr. Världens framtid. De stora industrisatsningar som planeras innebär att vi behöver fler som ska leva, arbeta och bo i Luleå. Som kommunikatör med fokus på bland annat platsvarumärket Luleå kommer du spela en viktig roll i vår resa framåt.

Tjänsten är placerad inom Kommunstabens kommunikationsenhet som i dagsläget har 13 medarbetare.

Vi erbjuder dig:
• Att vara en del av vårt inhouse-team som har bred kompetens inom kommunikationsområdet, med allt från strategisk kommunikation till grafisk formgivning och rörlig media.
• Ett närvarande ledarskap, med stor frihet under ansvar.
• Flexibla arbetstider.
• Flexibel arbetsplats med fina lokaler i centrala Luleå och möjlighet att jobba på distans ibland om så önskas.
• Att få arbeta med ett otroligt spännande varumärke.

Dessutom har vi roligt på jobbet!

ARBETSUPPGIFTER
Du förväntas självständigt planera och driva kommunikationsinsatser från idé till uppföljning, främst med fokus på platsvarumärket Luleå.

Det innebär till exempel att skapa engagerande och inspirerande innehåll för olika målgrupper och kanaler, genomföra event, producera text och hantera såväl webb som sociala medier. Du jobbar mot uppställda mål och utvärderar löpande kommunikationsinsatser.

Du kommer att jobba i team tillsammans med andra kommunikatörer på enheten och vår upphandlade byrå.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har universitetsexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är max 1 år sedan du har tagit din examen.

Du är nyfiken och kreativ med ett positivt förhållningssätt. Du bidrar med nya idéer, mycket energi och innovativa lösningar. Du har koll och är vass på sociala medier och andra digitala kanaler. Det är ett plus om du har erfarenhet av rörlig media.

Du arbetar strukturerat och effektivt och har en drivkraft att ständigt utveckla dig själv och andra utifrån verksamhetens behov. Du är en lagspelare som har lätt för att bygga goda relationer. Självklart är du även en duktig skribent, både på svenska och engelska.

Är du en talang där karriären just tagit fart som kommunikatör? Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Tips!
Nyfiken på Luleå? flyttatilllulea.se
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb Visa mindre

Turistinformatör

Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så s... Visa mer
Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?

Ett rikt kultur- och fritidsutbud är en av förutsättningarna för ett fungerande välfärdssamhälle där olikhet är en tillgång och där det finns sammanhang och platser som lockar till möten mellan människor.

Kultur- och fritidsförvaltningen ska därför erbjuda Luleåbor och besökare ett brett utbud av kulturupplevelser, fritidsaktiviteter och lärande av hög kvalité samt tillsammans med andra aktörer och civilsamhälle skapa värden som berikar våra liv, utmanar och får oss att tänka nytt. Allt vårt arbete ska vara hållbart och syfta till att öka jämställdheten och jämlikheten i samhället där prioriterad målgrupp är barn och unga.

Luleå turistcenter söker nu en Turistinformatör!

ARBETSUPPGIFTER
Turistinformatörens arbetsuppgifter är att välkomna och informera våra besökare över disk, telefon och e-post om bland annat besöksmål, evenemang/föreställningar logi och aktiviteter i Luleå. Vi informerar även om övriga Swedish Lapland. Vi administrerar och hyr ut kommunens skärgårdsstugor och har ett särskilt fokus på skärgårdsfrågor under sommaren. I arbetet ingår kassa och försäljning av bland annat souvenirer. I arbetet ingår också administrativa uppgifter, kassahantering samt uppdatering av sociala medier.
Arbetstiderna är dagtid, helgarbete förekommer

Luleå turistcenter finns i entréplanet i Kulturens hus.


KVALIFIKATIONER
Luleå turistcenter söker dig med hög känsla för service och värdskap samt god lokalkännedom, om Luleå med omnejd. Du ska vara intresserad av att sälja Luleå som besöksmål. Ett trevligt kundbemötande ser vi som en självklarhet. Samarbetsförmåga, stresstålighet och flexibilitet är personliga egenskaper som vi sätter stort värde på.

Gymnasieexamen är ett krav. Tidigare arbete med turistinformation eller likartade arbeten inom besöksnäringen är meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav, ytterligare språkkunskaper är meriterande. B-körkort är ett krav.



ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet.

Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips! Följ oss på Facebook -Jobba i Luleå kommun Visa mindre

Projektledare – kommunikation och event

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tek... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 770 anställda och har 17 200 studenter.

De kommande åren investeras mångmiljardbelopp i Norrbotten och Västerbotten i stora projekt som syftar till ett mer hållbart samhälle nationellt så väl som globalt. Luleå tekniska universitet är involverat i flera av dessa högaktuella forskningsprojekt och den samhällsomvandling som följer. Vi har ett brett utbud av utbildningar för att matcha den kompetens som efterfrågas. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att bygga framtidens hållbara företag och samhällen.



Luleå tekniska universitetet söker en projektledare med bakgrund inom kommunikation för att projektleda såväl större som mindre event, konferenser, marknadsföringsinsatser och produktioner. I rollen ingår bland annat projektledning av Akademisk högtid – universitetets största och mest prestigefyllda arrangemang. Till ditt stöd för detta projekt har du en arbetsgrupp, styrgrupp och en extern galakoordinator.

Kvalifikationer
Du är resultat- och målfokuserad och har en akademisk examen, inom för tjänsten lämpligt område - till exempel marknadsföring, kommunikation eller media. Du har god erfarenhet av koordinering och projektledning och är en erfaren kommunikatör som uppskattar att driva och leda projekt i samarbete med andra. Viktiga inslag i rollen är att initiera, förankra och leda utveckling framåt samt vara noggrann i kommunikation och dokumentering. Erfarenhet av kommunikation och marknadsföring i olika digitala kanaler är ett krav.

Du är effektiv och van att arbeta självständigt men trivs lika bra med att jobba i team och med olika projektlednings-, marknadsförings- och kommunikationsuppdrag.

Vi är en flerspråkig arbetsplats och i ditt arbete ingår kommunikation på både svenska och engelska i tal och skrift, det är därför viktigt att du har mycket goda kunskaper i båda språken. Du är en lagspelare som kan samverka med andra och jobba tillsammans för att nå högt uppsatta mål. Som person har du ett arbetssätt där du kombinerar god struktur med att du snabbt och flexibelt kan prioritera om vid behov. Du är lyhörd, serviceinriktad och lösningsorienterad. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Enheten kommunikation och varumärke, som idag består av 19 personer, har en stor bredd av kompetenser. Här kommer du att bli en viktig del tillsammans med kollegor som arbetar med allt från kommunikationsstrategier och press till grafisk design, rörlig media och foto – ofta i team. Vi erbjuder dig ett arbete som är både utmanande och inspirerande i en kreativ och innovativ miljö med goda statliga arbetsvillkor såsom flextid, friskvård på arbetstid och mycket mer.

Omfattning och ort
Vi söker en projektledare inom kommunikation och event för tillsvidareanställning på heltid. Tjänsten är placerad i Luleå.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Karl-Henrik Dagman, chef kommunikation och varumärke, 070-251 77 64 eller [email protected]

Fackliga företrädare:SACO-S Kjell Johansson 0920-49 1529 [email protected] och OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 20 april 2022
Referensnummer:  1003-2022 Visa mindre

Kommunikatör

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tek... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 770 anställda och har 17 200 studenter.

De kommande åren investeras mångmiljardbelopp i Norrbotten och Västerbotten i stora projekt som syftar till ett mer hållbart samhälle nationellt så väl som globalt. Luleå tekniska universitet är involverat i flera av dessa högaktuella forskningsprojekt och den samhällsomvandling som följer. Vi har ett brett utbud av utbildningar för att matcha den kompetens som efterfrågas. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att bygga framtidens hållbara företag och samhällen.



Inom Avdelningen kommunikation och samverkan vårdas och utvecklas varumärket Luleå tekniska universitet. Vi leder universitetets externa och interna kommunikation och marknadsföring med syfte att öka rekrytering av studenter och attrahera medarbetare och forskningsfinansiering.

Vi söker en kommunikatör med bred kompetens och som kan identifiera kommunikationsbehov och formulera vassa budskap som når fram i olika kanaler. Du är effektiv och van att arbeta självständigt, men trivs bra att jobba i team och med olika kommunikatörsuppdrag.

Kvalifikationer
Du ska ha:

- Akademisk examen och för tjänsten relevant examensinriktning.
- Erfarenhet av marknadsföring och kommunikation i olika kanaler samt sociala medier, både strategiskt och operativt.
- Erfarenhet av att arbeta med arrangemang och event.
- Dokumenterat goda kunskaper i svenska och engelska språket, i tal och skrift.
- Erfarenhet av webbpubliceringsverktyg (CMS).
- Goda referenser och arbetsprover.
- B-körkort.

Du kommer att planera och utvärdera kommunikationsinsatser, producera texter om forskning och utbildning samt arbeta med enklare formgivning. En dag kan du sitta i ett kreativt spånmöte, en annan dag är du spindeln i nätet i ett samverkansprojekt.

Enheten kommunikation och varumärke, som idag består av 19 personer, har en stor bredd av kompetenser. Här kommer du att bli en viktig del tillsammans med kollegor som arbetar med allt från strategier och press till grafisk design, rörlig media och foto – ofta i team.

Det är meriterande om du har erfarenhet av stora organisationer eller den akademiska världen. Det är även meriterande om du har erfarenhet av projektledning. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Omfattning och ort
Vi söker en kommunikatör för tillsvidareanställning på heltid. Tjänsten är placerad i Luleå.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Karl-Henrik Dagman, chef kommunikation och varumärke, 070-251 77 64 eller [email protected]

Fackliga företrädare:SACO-S Kjell Johansson 0920-49 1529 [email protected] och OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 8 april, 2022
Referensnummer:  1004-2022 Visa mindre

Eventpersonal till butiksevent i Luleå

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker nu mycket eventpersonal till olika butiksaktiveringar runtom i Luleå för vårens stora kampanjer. Våra kunders butiksdemos har nu äntligen ett startdatum, 25 april! Sedan löper detta på under våren. Det kan handla om att bjuda på något så enkelt som inslagen godis till a... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker nu mycket eventpersonal till olika butiksaktiveringar runtom i Luleå för vårens stora kampanjer.
Våra kunders butiksdemos har nu äntligen ett startdatum, 25 april! Sedan löper detta på under våren. Det kan handla om att bjuda på något så enkelt som inslagen godis till att tillreda en maträtt. (Självklart får man all utbildning som krävs) Är man en person som gillar att prata med folk och som kan ta instruktioner väl så är jobbet i sig inte svårt. Är man glad och trevlig kommer man väldigt långt i denna bransch!
Dagar och tider:
Vecka: 17-20 (25 april - 20 maj)
Vecka: 22-24 (30 maj - 19 juni)
Vi matchar ihop dig med de uppdrag som passar din tillgänglighet! Vanligtvis sker butiksdemos onsdag-lördag under butikens öppettider.
Lön: från 135kr/h och uppåt beroende på uppdrag, tid etc. (ink sem.ers och OB)


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Gå in på www.eventpersonal.se och skapa en profil (gör den så utförlig som möjligt). Skriv " RH Luleå" som referensnummer i din profil. (Har du redan en profil hos oss så behöver du inte ansöka denna väg. Vi kontaktar dig för detta uppdrag om din profil passar jobbet)
2. Skriv i din profil vilka dagar du är tillgänglig under vecka 17-20 samt vecka 22-24. Skriv också vad du gjort tidigare inom butiksdemo, event, kundbemötande etc. eller om du har annan relevant erfarenhet.
3. Invänta sedan ett verifieringsmail, OBS detta kan hamna i din skräppost så titta där. Klicka på länken i verifieringsmailet för att slutföra din registrering av profil.
4. I nästa steg kommer vi kontakta dig som ansökt och gjort en profil på vår webbsida och boka in en kort Zoom-intervju.
?Sök nu, vi har massor av roliga event och demos på gång! Visa mindre

Valsamordnare/Sociala medier-ansvarig till Miljöpartiet Norrbotten

I september är det dags för ett av nutidens viktigaste val. Klimatkrisen är redan här och samtidigt är humanistiska värden och solidariteten i samhället under hot av nationalistiska och högerkonservativa krafter både i Europa och i Sverige. Nu måste vi göra allt vi kan för att rädda klimatet, utveckla demokratin och skapa ett starkare samhälle för alla! Miljöpartiet Norrbotten söker en engagerad medarbetare med gröna värderingar som kan hålla ihop arbetet ... Visa mer
I september är det dags för ett av nutidens viktigaste val. Klimatkrisen är redan här och samtidigt är humanistiska värden och solidariteten i samhället under hot av nationalistiska och högerkonservativa krafter både i Europa och i Sverige. Nu måste vi göra allt vi kan för att rädda klimatet, utveckla demokratin och skapa ett starkare samhälle för alla!
Miljöpartiet Norrbotten söker en engagerad medarbetare med gröna värderingar som kan hålla ihop arbetet inför valet 2022. Tjänsten är en visstidsanställning som kan utformas i sin omfattning efter dina möjligheter och önskemål.
Vad: Valsamordnare/Sociala medier-ansvarig, Miljöpartiet de gröna i Norrbotten
Omfattning:
Tjänsten/ tjänsterna är flexibel/flexibla i sin omfattning. Kvälls- och helgarbete förekommer. Arbetsområdet är i hela Norrbotten.
När: Tillträde snarast. Visstid t.o.m. 2022-09-30.
Runt om i Europa är gröna partier på frammarsch och även i Sverige går Miljöpartiet bättre. Därför söker vi nu valarbetare inför nästa år i olika omfattning, såväl lokalt som åt distriktsorganisationen i länet. Vi är öppna för att organisera en eller flera tjänster i olika omfattning då vi tror att våra kandidater kanske redan har sysselsättning som studier eller andra arbeten. Denna annons kan alltså handla om både deltids- och heltidstjänster.
Tilltänkta ansvarsområden:
Samordna aktiviteter, kampanjer och utbildningar i valrörelsen.
Intern kommunikation med medlemmar.
Stödja lokalavdelningar och toppkandidater med debattinlägg och förberedelser för debatter och andra aktiviteter
Hantera administration, planering och myndighetskontakter.
Produktion av innehåll till och hantering av partiets digitala kommunikation i sociala medier, inklusive annonsering.
Ansvara för samordning och kommunikation med riksorganisationen.
Samordna valaktiviteter, stötta och serva medlemmar med att delta på dessa
Ansvara för att föra ut MP Norrbottens valbudskap
Ansvara för att utveckla och driva trafik till sociala kanaler
Arbeta med digital och analog annonsering grafisk formgivning
Stötta lokalavdelningar i deras arbete med social media



Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett stort engagemang för gröna värderingar och en förmåga att leda, organisera och engagera ideella krafter. Det är viktigt att du är prestigelös, strukturerad och kan arbeta självständigt.
Vi vill att du:
Delar Miljöpartiets värderingar (att vara medlem är inget krav).
Har god språklig förmåga, såväl i tal som i skrift.
Har erfarenhet av att producera och marknadsföra innehåll på sociala medier.
Är van att strukturera, genomföra och leda projekt.

Det är meriterande om du:
Har erfarenhet av att arbeta med bild- och videobehandling och har grundläggande kunskaper inom Adobe-paketet.
Har arbetat åt ideella organisationer tidigare.
Har arbetat eller engagerat dig i valrörelse tidigare.
Har B-körkort.

Välkommen med din ansökan
Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete i en dynamisk arbetsmiljö. Miljöpartiet vet att olika erfarenheter är utvecklande och bidrar till en modern och mänsklig arbetsplats. Vi välkomnar därför alla sökande oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsvariation eller etnisk eller religiös tillhörighet.
Skicka din ansökan till [email protected] med en beskrivning av dig själv, vad du har gjort tidigare och vilken omfattning du är intresserad av (hel- eller deltid). Bifoga CV och referenser. Märk ditt mejl med Valsamordnare. Vi kommer kalla till intervjuer löpande, skicka in din ansökan omgående, dock senast den 27 mars 2022.
Kontaktperson för frågor: Distriktsordföranden Henrik Blind, 070-398 58 97.


VI SÖKER OCKSÅ FRIVILLIGA AKTIVA. Fler aktiva medlemmar behövs redan nu, inför det viktigaste klimatvalet någonsin. Hör av dig om hur du kan bidra!




Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Kommunikationsstrateg

Nu söker dig som är en resultatorienterad och engagerad kommunikationsspecialist som trivs med utmaningen att kombinera strategiskt ansvar med operativt genomförande. Placeringsort: Luleå Din roll hos oss Du delar ansvaret för att utveckla och förverkliga LTU Business kommunikation med en bredd av målgrupper. Du arbetar med allt från att analysera insikter och omsätta dem i utvecklade kommunikationsstrategier till att lägga planer och både producera oc... Visa mer
Nu söker dig som är en resultatorienterad och engagerad kommunikationsspecialist som trivs med utmaningen att kombinera strategiskt ansvar med operativt genomförande.

Placeringsort: Luleå

Din roll hos oss
Du delar ansvaret för att utveckla och förverkliga LTU Business kommunikation med en bredd av målgrupper. Du arbetar med allt från att analysera insikter och omsätta dem i utvecklade kommunikationsstrategier till att lägga planer och både producera och publicera innehåll. Kanalerna inkluderar bland annat LTU Business egen webb, sociala medier, samarbetspartners kanaler men även köpta kanaler.

Du utför samma typ av uppgifter för LTU Business kunder – ibland på egen hand och ibland i team tillsammans med kollegor, kunders kommunikatörer m fl. I dessa fall tar du ett stort personligt ansvar för kundrelationen och att leverera det som förväntas inom uppdraget.

- Du arbetar datadrivet med att hjälpa uppdragsgivaren identifiera och analysera utmaningar samt ge rekommendationer som är genomförbara i verkligheten.
- Du omsätter strategiska ramverk och värdeerbjudanden i koncept som är relevanta för våra viktigaste målgrupper.
- Med utgångspunkt i kommunikationsstrategierna planera, koordinera, producera, implementera och utvärdera kommunikationsaktiviteter.
- Skriva text (copy) för t.ex. nyheter, annonser, filmmanus, case-berättelser och guider som informerar och inspirerar.
- Du producerar och publicerar kampanjer och innehåll, främst för digitala kanaler.
- Till del på egen hand och ibland med hjälp av underleverantörer producera bild, grafik och film för digitala kanaler, annonsering, event med mera.
- Hanterar beställningar av tjänster som t.ex. köp av medieutrymme, tryckeri eller externa kommunikationstjänster utifrån budget.

 

Vi tror att du passar perfekt för den här rollen om du:

- Har relevant högskole-/universitetsutbildning.
- Är en generalist med passion och flerårig erfarenhet av marknadsföring och kommunikation.
- Du är resultatorienterad och ser kommunikation som en självklar del av affärsstrategin.
- Du trivs med en ombytlig och allsidig roll där du har möjligheten att arbeta i flera olika plattformar och kanaler.
- Är trygg i att självständigt driva projekt, har strategiskt tänk och metodiskt arbetssätt.
- Du är en rutinerad användare av Office och kan redigera foton och lägga på grafik i bildredigeringsprogram. Det en fördel om du dessutom är förtrogen med Wordpress, och om du har kunskaper i filmredigering. Om du inte själv kan producera video bör du ha erfarenhet av och omdöme att vara en god beställare av externa filmproduktionstjänster.
- Är duktig på att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

 

Din personlighet

Vi tror att du kommer att stormtrivas med oss om du:

- Har för vana att behandla dina teammedlemmar och kollegor med omtanke, att ställa upp för dem och vara generös med din kompetens – och att själv be om hjälp när du behöver den.
- Kan möta människor på ett prestigelöst sätt som skapar förtroende och förutsättningar för långsiktiga relationer.
- Kan ta stort personligt ansvar för ditt arbete och vill engagera dig i kollegornas och bolagets utveckling.
- Vågar ta en vägledande roll och på ett professionellt sätt levererar det värde som våra kunder behöver.
- Är kreativ och kan hitta nya tillvägagångssätt som fungerar i verkligheten.
- Kan ge och ta feedback.

 

Om oss

LTU Business är ett affärsutvecklingsbolag som utan egen vinning arbetar för en bättre framtid. Vi bidrar till framsteg och tillväxt i flera branscher och samhällsviktiga områden, genom att leda gränsöverskridande samarbeten och hjälpa modiga ledare, entreprenörer och forskare framåt.

Hos oss kommer du in i ett kreativt team med stark gemenskap och stort engagemang. Vi erbjuder dig en kreativ miljö där du kommer att ha goda möjligheter att göra skillnad och ta snabba utvecklingskliv.

I dag är vi ett fyrtiotal medarbetare i Norrbotten och Västerbotten. En del är nyexaminerade och i början av karriären medan andra är erfarna affärsutvecklare som startat bolag, varit vd:ar och suttit i bolagsstyrelser, som med sin kunskap och erfarenhet vill bidra till din utveckling.

 

Vårt löfte till dig
LTU Business arbetar för en bättre framtid och ditt arbete hos oss kommer att präglas av en positiv framåtanda. Vi skapar möjligheter för våra kunder, för samhället och för dig som är vår medarbetare. Vi är lyhörda för dina idéer och erbjuder dig en plattform där du kan utforska nya riktningar i ditt yrkesliv och forma en vardag som passar dig.

Som arbetsgivare arbetar vi målmedvetet för att skapa en stark gemenskap, delaktighet och ett stort ömsesidigt förtroende. Därför är det naturligt för oss att alla medarbetare bjuds in att delta i vår egen affärsplanering och företagsutveckling. Vi har flera sociala grupper inom företaget som arrangerar gemensamma sportaktiviteter, afterworks, utflykter och mycket mer!

 

Kontakt för mer information
Om du har frågor eller vill prata mer med oss är du mer än välkommen att höra av dig till:

Maria Josefsson
Rekryteringskonsult, Axö Consulting
Tel 070-842 23 35
[email protected]

Beatrice Lind
Kommunikationschef, LTU Business
Tel 070-511 00 61
[email protected]

Ansökan
Urvalsprocessen sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt, dock senast den 8 april.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Axö Consulting.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Turistinformatör

Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så s... Visa mer
Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?

Ett rikt kultur- och fritidsutbud är en av förutsättningarna för ett fungerande välfärdssamhälle där olikhet är en tillgång och där det finns sammanhang och platser som lockar till möten mellan människor.

Kultur- och fritidsförvaltningen ska därför erbjuda Luleåbor och besökare ett brett utbud av kulturupplevelser, fritidsaktiviteter och lärande av hög kvalité samt tillsammans med andra aktörer och civilsamhälle skapa värden som berikar våra liv, utmanar och får oss att tänka nytt. Allt vårt arbete ska vara hållbart och syfta till att öka jämställdheten och jämlikheten i samhället där prioriterad målgrupp är barn och unga.

Luleå turistcenter söker nu en Turistinformatör!

ARBETSUPPGIFTER
Turistinformatörens arbetsuppgifter är att välkomna och informera våra besökare över disk, telefon och e-post om bland annat besöksmål, evenemang/föreställningar logi och aktiviteter i Luleå. Vi informerar även om övriga Swedish Lapland. Vi administrerar och hyr ut kommunens skärgårdsstugor och har ett särskilt fokus på skärgårdsfrågor under sommaren. I arbetet ingår kassa och försäljning av bland annat souvenirer. I arbetet ingår också administrativa uppgifter, kassahantering samt uppdatering av sociala medier.
Arbetstiderna är dagtid, helgarbete förekommer

Luleå turistcenter finns i entréplanet i Kulturens hus.


KVALIFIKATIONER
Luleå turistcenter söker dig med hög känsla för service och värdskap samt god lokalkännedom, om Luleå med omnejd. Du ska vara intresserad av att sälja Luleå som besöksmål. Ett trevligt kundbemötande ser vi som en självklarhet. Samarbetsförmåga, stresstålighet och flexibilitet är personliga egenskaper som vi sätter stort värde på.

Gymnasieexamen är ett krav. Tidigare arbete med turistinformation eller likartade arbeten inom besöksnäringen är meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav, ytterligare språkkunskaper är meriterande. B-körkort är ett krav.



ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet.

Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips! Följ oss på Facebook -Jobba i Luleå kommun Visa mindre

Opinionsbildare med regional placering i Norrbotten

Ansök    Mar 1    Unionen    Informatör/Kommunikatör
Vill du få kraft att göra skillnad? Unionen är Sveriges största fackförbund och vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd ... Visa mer
Vill du få kraft att göra skillnad?
Unionen är Sveriges största fackförbund och vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

Det är i norra Sverige det händer. Nya företag etableras och flera tusen nya jobb kommer att skapas. Här växer nya jobb fram inom industri, innovation, tjänster och besöksnäring. Flyttar du till Norrbotten erbjuds du en god miljö att bo och verka i samt närhet till kust och fjäll.

Rollen som opinionsbildare med regional placering i Norrbotten tillhör sedan en kort tid tillbaka ett av Unionens förbundsgemensamma arbetsområden. Du jobbar i tätt samarbete med medarbetare på sektionen för press- och opinion på Unionens förbundskontor samt med övriga opinionsbildare med regional placering. Arbetsflöden och det operativa arbetet är under uppbyggnad och du har god möjlighet att vara med och forma arbetssätt och metoder i syfte att lyfta Unionens frågor och företrädare ur olika perspektiv där det regionala och arbetsplatsnära är viktiga utgångspunkter. Unionens opinionsarbete utgörs både av traditionellt påverkansarbete gentemot politiken och beslutsfattare såväl som genom digitala kanaler och press. Som regionalt placerad har du ett särskilt ansvar i att stötta Unionens regionstyrelser i opinionsbildningsarbetet. 

 

Arbetsbeskrivning
Årligen skapas en opinionsplan som tar sikte på Unionens frågor utifrån såväl prioriteringar som strategi. Utifrån opinionsplanen ramsätts och struktureras det vidare arbetet för året med tydlighet kring frågor och ansvarsområden för dig som opinionsbildare med regional placering. Utöver arbete med för året prioriterade frågor och planerat arbete krävs följsamhet och ett snabbfotat arbetssätt utifrån aktuella frågor för Unionens medlemmar och arbetsmarknadens utveckling.

I arbetet ingår bland annat:


• Bidra till Unionens opinionsbildningsarbete genom att delta och forma aktuella forum, möten och sammanhang.
• Bidra till Unionens pressarbete genom samarbete med Unionens pressekreterare.
• Tillsammans med sektionen för press- och opinion ansvara för att likvärdig och behovsanpassad opinionsbildning kan ske över hela landet.
• Ta initiativ till och ansvara för stöd, aktivitetsplanering och bidra till genomförande av aktiviteter/produktioner med regionalt fokus såväl som utifrån Opinionsplan och löpande verksamhet.
• Stötta regionstyrelser i opinionsbildningsarbetet.
• Bidra till utvärdering och aktuella mätningar av Unionens synlighet i media, genomslag och opinionsbildningsarbete.
• Då området är förbundsgemensamt och arbetssätten nyligen införda samt under utveckling finns goda möjligheter att vara med och påverka arbetets operativa utformning.

Om du gillar utveckling och förändring, om du vill bidra i vår strävan att vara en professionell organisation i alla lägen och om du drivs av de frågor som Unionen jobbar för kommer du att trivas hos oss!

 

Kvalifikationer
Du har:


• Eftergymnasial utbildning i t ex kommunikation, marknadsföring, journalistik eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet.
• Erfarenhet av att arbeta strategiskt och långsiktigt med samhällsfrågor
• Erfarenhet av att arbeta med omvärldsanalys
• Troligen erfarenhet av arbete i intresseorganisationer och/eller den politiska världen.
• Troligen erfarenhet av liknande arbetsinnehåll sedan tidigare och/eller påverkansarbete
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering, och söker dig som har:


• Problemlösningsförmåga och kan planera, slutföra och följa upp ditt arbete, detta då arbetet är omväxlande och kräver både uthållighet och att du samtidigt är snabb på att ställa om vid behov.
• Intresse för att knyta kontakter och bygga relationer
• Intresse för arbetsmarknadspolitiska frågor och kännedom om den fackliga världen
• Kreativitet och stilistisk förmåga
• Förmåga till både samarbete samt att ta egna initiativ och driva arbetet vidare på egen hand

Det är viktigt att du har ett genuint engagemang för människor och deras olika situationer i arbetslivet och delar Unionens värderingar.

Unionen välkomnar olikheter i personalgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden.

 

Omfattning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Månadslön och goda villkor enligt kollektivavtal.

Placeringen är vid Unionens regionkontor i Luleå.

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 20 mars. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

 

Kontakt
Regionchef: Maria Karlsson, 072-749 56 93, [email protected]

Facklig kontakt: Siw Ahlfort 0920-23 35 10, [email protected]

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss! Visa mindre

Opinionsbildare med regional placering i Norrbotten

Ansök    Feb 28    Unionen    Informatör/Kommunikatör
Vill du få kraft att göra skillnad? Unionen är Sveriges största fackförbund och vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd ... Visa mer
Vill du få kraft att göra skillnad?
Unionen är Sveriges största fackförbund och vi finns för tjänstemän på den privata arbetsmarknaden. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

Det är i norra Sverige det händer. Nya företag etableras och flera tusen nya jobb kommer att skapas. Här växer nya jobb fram inom industri, innovation, tjänster och besöksnäring. Flyttar du till Norrbotten erbjuds du en god miljö att bo och verka i samt närhet till kust och fjäll.

Rollen som opinionsbildare med regional placering i Norrbotten tillhör sedan en kort tid tillbaka ett av Unionens förbundsgemensamma arbetsområden. Du jobbar i tätt samarbete med medarbetare på sektionen för press- och opinion på Unionens förbundskontor samt med övriga opinionsbildare med regional placering. Arbetsflöden och det operativa arbetet är under uppbyggnad och du har god möjlighet att vara med och forma arbetssätt och metoder i syfte att lyfta Unionens frågor och företrädare ur olika perspektiv där det regionala och arbetsplatsnära är viktiga utgångspunkter. Unionens opinionsarbete utgörs både av traditionellt påverkansarbete gentemot politiken och beslutsfattare såväl som genom digitala kanaler och press. Som regionalt placerad har du ett särskilt ansvar i att stötta Unionens regionstyrelser i opinionsbildningsarbetet. 

 

Arbetsbeskrivning
Årligen skapas en opinionsplan som tar sikte på Unionens frågor utifrån såväl prioriteringar som strategi. Utifrån opinionsplanen ramsätts och struktureras det vidare arbetet för året med tydlighet kring frågor och ansvarsområden för dig som opinionsbildare med regional placering. Utöver arbete med för året prioriterade frågor och planerat arbete krävs följsamhet och ett snabbfotat arbetssätt utifrån aktuella frågor för Unionens medlemmar och arbetsmarknadens utveckling.

I arbetet ingår bland annat:


• Bidra till Unionens opinionsbildningsarbete genom att delta och forma aktuella forum, möten och sammanhang.
• Bidra till Unionens pressarbete genom samarbete med Unionens pressekreterare.
• Tillsammans med sektionen för press- och opinion ansvara för att likvärdig och behovsanpassad opinionsbildning kan ske över hela landet.
• Ta initiativ till och ansvara för stöd, aktivitetsplanering och bidra till genomförande av aktiviteter/produktioner med regionalt fokus såväl som utifrån Opinionsplan och löpande verksamhet.
• Stötta regionstyrelser i opinionsbildningsarbetet.
• Bidra till utvärdering och aktuella mätningar av Unionens synlighet i media, genomslag och opinionsbildningsarbete.
• Då området är förbundsgemensamt och arbetssätten nyligen införda samt under utveckling finns goda möjligheter att vara med och påverka arbetets operativa utformning.

Om du gillar utveckling och förändring, om du vill bidra i vår strävan att vara en professionell organisation i alla lägen och om du drivs av de frågor som Unionen jobbar för kommer du att trivas hos oss!

 

Kvalifikationer
Du har:


• Eftergymnasial utbildning i t ex kommunikation, marknadsföring, journalistik eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet.
• Erfarenhet av att arbeta strategiskt och långsiktigt med samhällsfrågor
• Erfarenhet av att arbeta med omvärldsanalys
• Troligen erfarenhet av arbete i intresseorganisationer och/eller den politiska världen.
• Troligen erfarenhet av liknande arbetsinnehåll sedan tidigare och/eller påverkansarbete
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering, och söker dig som har:


• Problemlösningsförmåga och kan planera, slutföra och följa upp ditt arbete, detta då arbetet är omväxlande och kräver både uthållighet och att du samtidigt är snabb på att ställa om vid behov.
• Intresse för att knyta kontakter och bygga relationer
• Intresse för arbetsmarknadspolitiska frågor och kännedom om den fackliga världen
• Kreativitet och stilistisk förmåga
• Förmåga till både samarbete samt att ta egna initiativ och driva arbetet vidare på egen hand

Det är viktigt att du har ett genuint engagemang för människor och deras olika situationer i arbetslivet och delar Unionens värderingar.

Unionen välkomnar olikheter i personalgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden.

 

Omfattning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Månadslön och goda villkor enligt kollektivavtal.

Placeringen är vid Unionens regionkontor i Luleå.

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 20 mars. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

 

Kontakt
Regionchef: Maria Karlsson, 072-749 56 93, [email protected]

Facklig kontakt: Siw Ahlfort 0920-23 35 10, [email protected]

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss! Visa mindre

Kommunikatör, stiftskansliet i Luleå

Ansök    Feb 24    Luleå Stift    Informatör/Kommunikatör
Beskrivning Att arbeta hos oss innebär en stor spännvidd, här ryms allt från teologi och rättvisefrågor till utbildningar och fastighetsfrågor. Luleå stift är ett av tretton regionala stift i Svenska kyrkan och sträcker sig över Norrbotten och Västerbotten, en tredjedel av landet. Som en del av kansliets kommunikationsgrupp kommer du arbeta tillsammans med ett erfaret team bestående av en till kommunikatör och en pressekreterare. Vi har olika spetskomp... Visa mer
Beskrivning
Att arbeta hos oss innebär en stor spännvidd, här ryms allt från teologi och rättvisefrågor till utbildningar och fastighetsfrågor.

Luleå stift är ett av tretton regionala stift i Svenska kyrkan och sträcker sig över Norrbotten och Västerbotten, en tredjedel av landet.

Som en del av kansliets kommunikationsgrupp kommer du arbeta tillsammans med ett erfaret team bestående av en till kommunikatör och en pressekreterare. Vi har olika spetskompetenser och det är självklart att hjälpas åt. Gruppen är knuten till kansliets stab och ansvarar för intern och extern kommunikation. Vi främjar och stöttar också de 55 lokala församlingarna i Norrbotten och Västerbotten genom konsultativt arbete och utbildningsinsatser.





Arbetsuppgifter
Vi söker nu dig som är en driven och nyfiken kommunikatör med öga för det grafiska. Rollen som kommunikatör på stiftskansliet är omväxlande och innefattar både strategiskt, långsiktigt arbete och snabb operativ hantering.

Dina arbetsuppgifter är bland annat att:

- Planera och genomföra olika kommunikationsinsatser.
- Ansvara för Luleå stifts grafiska arbete, i tryck och digitalt.
- Skriva och publicera nyheter på webb, sociala medier och intranät.





Kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning eller har annan erfarenhet som bedöms likvärdig, är en duktig skribent och har öga för det grafiska.

Vi vill att du:

- har dokumenterad erfarenhet av kommunikationsarbete
- kan uttrycka dig mycket väl i skrift och tal.
- har goda kunskaper i Adobe Creative Suite och grafisk form.
- har god pedagogisk förmåga.
- har god samarbetsförmåga och kan skapa förtroendefulla relationer till både församlingar och den egna stiftsorganisationen.

 

Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta med CMS-verktyg (Luleå stift använder Content Studio), Office 365 samt att filma och redigera rörlig bild. Du delar Svenska kyrkans värderingar (svenskakyrkan.se/svenskakyrkansvardegrund) och vi ser också gärna att du har god kunskap om Svenska kyrkan eller erfarenhet från annan idéburen verksamhet. B-körkort är ett krav.





Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100 %, med placering vid stiftskansliet i centrala Luleå. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning under sex månader kan komma i fråga. 

 

Information

Ola Johansson, kommunikatör, 0920-26 47 46

Emma Berkman, pressekreterare, 0920-26 47 45

Sara Tidebro, personalsekreterare, 090-10 54 41

Jon Falk, facklig företrädare Vision, 0920-26 47 43

 

Sista ansökningsdag är den 28 februari 2022.

 

Luleå stift strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald bland sina anställda. Vi undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare platsannonser. Visa mindre

Kommunikatör till Kommunikationsavdelningen, Region Norrbotten

Kommunikationsavdelningen är en central stödresurs för hela Region Norrbotten med placering i Luleå. Avdelningen ansvarar för att producera, utveckla och omvärldsbevaka regionens kommunikation och marknadsföring. Vi är 16 medarbetare. Vi söker Vi söker dig som har akademisk examen inom kommunikation, marknadsföring eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har en god språkkänsla och har känsla för form, bild och budskap vilket du har tillgodogjo... Visa mer
Kommunikationsavdelningen är en central stödresurs för hela Region Norrbotten med placering i Luleå. Avdelningen ansvarar för att producera, utveckla och omvärldsbevaka regionens kommunikation och marknadsföring. Vi är 16 medarbetare.

Vi söker
Vi söker dig som har akademisk examen inom kommunikation, marknadsföring eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har en god språkkänsla och har känsla för form, bild och budskap vilket du har tillgodogjort dig efter ett antal år med kvalificerat arbete som kommunikatör eller informatör. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av projektledningsarbete.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är självgående och strukturerar ditt arbete på ett självständigt sätt, har förmåga att ta initiativ, är strategisk och har god samarbetsförmåga. Det är meriterande för tjänsten om du har helhetssyn och ser till verksamhetens bästa i både agerande och beslut samt är kreativ och kan komma med förslag på nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor

Det här får du arbeta med
Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten. Kommunikationsavdelningen är en central stödresurs för hela Region Norrbotten med placering i Luleå. Avdelningen ansvarar för att producera, utveckla och omvärldsbevaka regionens kommunikation och marknadsföring. En av våra medarbetare har valt att gå vidare till annan arbetsgivare och vi söker nu en ersättare.

Vi söker en driven kommunikatör och innehållsproducent som kommer att arbeta främst mot sjukvården, men även andra uppdrag kan förekomma. Vi söker dig som är kreativ, utåtriktad och har lätt för att samarbeta och uppskattar lagarbete. Du har stor vana av att arbeta självständigt, har god språkkänsla och ser planerad kommunikation som en förutsättning för ett lyckat arbete. Vidare gillar du att bygga relationer och att redovisa resultat mot uppställda mål. Allt det här har du skaffat dig efter ett antal år med kvalificerat arbete som kommunikatör eller informatör. Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med digitala kanaler och god kännedom om Officepaketet.

Det här erbjuder vi dig
- Utvecklings- och karriärmöjligheter där du får vara med och skapa framtidens hälsa och vård
- Hälsofrämjande arbetsplatser med tillgång till friskvårdsaktiviteter och friskvårdsbidrag
- Länk till våra förmåner
Information om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, arbetstiden är dagtid måndag - fredag kl 08,00-17,00 med flextidsavtal.
Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kommunikatör

Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så s... Visa mer
Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?


Luleå med sina drygt 78 000 invånare är en tillväxtkommun och en viktig motor för hela Norrbotten. Kommunen består av sju förvaltningar med en total omsättning på runt 5 miljarder kronor per år. Våra 6900 medarbetare arbetar dagligen med att bygga ett hållbart samhälle, ge service genom hela livet och skapa attraktion för att medborgare, besökare och inflyttare ska trivas.

Arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att direkt underställd kommunstyrelsen, ansvara för arbetsmarknadspolitiska frågor, integrationsfrågor och vuxenutbildning.

Förvaltningen har över 4000 kunder/klienter per år i olika utbildningar, anställningsformer, praktikplaceringar, sommarjobb och integrationsåtgärder. Förvaltningen har idag 190 medarbetare och omsätter 235 miljoner kronor.

På Arbetsmarknadsförvaltningen finns frihet i arbetet och stora möjligheter att delta i utveckling, både lokalt och i länet. Ledordet är kompetensförsörjning och med det skapar förvaltningen förutsättningar för en framtid i Luleå.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsmarknadsförvaltningen söker en kreativ och analytisk kommunikatör med stort samhällsintresse. Du kommer i samarbetet med övriga kommunikatörer att arbeta nära verksamheten med både operativa och strategiska kommunikationsfrågor. Det kan handla om allt ifrån att löpande initiera och genomföra kommunikationsåtgärder till att ingå i större kommunikationsuppdrag. Du identifierar och analyserar kommunikationsbehov, planerar och genomför kommunikationsaktiviteter samt följer upp resultat. Samtidigt hanterar du löpande operativt arbete med exempelvis interna och externa webben, pressmeddelanden, nyheter, enklare grafisk formgivning och sociala medier.

Du har stor vana av att arbeta självständigt, men i nära samarbete med verksamheten. Du har en god känsla för språk, form, bild och budskap. Tjänsten är placerad på Utveckling och ekonomiavdelningen på Arbetsmarknadsförvaltningen.

Arbetsuppgifter
I samarbete med övriga kommunikatörer på respektive förvaltningen kommer du jobba med;
- Förvaltningsövergripande intern och extern kommunikation
- Ta initiativ och driva olika kommunikationsinsatser
- Samordna information på interna och externa webbsidorna och digitala kanalerna
- Publicera information på webb
- Stödja och utbilda förvaltningens medarbetare inom kommunikation
- Framtagande av grafiskt informationsmaterial och marknadsföring, pressmeddelande, nyheter, presentationer m.m.


KVALIFIKATIONER
- Akademisk utbildning inom kommunikation eller annan utbildning/erfarenhet som bedöms som likvärdig
- Erfarenhet av arbete inom kommunikationsområdet
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
- Mycket god datorvana och erfarenhet av att hantera relevanta system och sociala medier
- Kunskaper i Adobe InDesign, Photoshop och Premiere är meriterande
- Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du har förmåga att se helhet och är en duktig skribent. Du har lätt för att samarbeta samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt. Kreativitet, problemlösning och nytänkande är värdefulla egenskaper liksom att du är strukturerad och kan göra avvägningar och prioriteringar.


ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Tips!
Nyfiken på Luleå? flyttatilllulea.se
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb Visa mindre

Kommunikatör

Inom avdelningen Kommunikation och Samverkan vårdas och utvecklas varumärket Luleå tekniska universitet. Vi leder universitetets externa och interna kommunikation och marknadsföring med syfte att öka rekrytering av studenter och attrahera medarbetare och forskningsfinansiering. Vi söker en kommunikatör med bred kompetens och som kan identifiera kommunikationsbehov och formulera vassa budskap som når fram i olika kanaler. Du är effektiv, van att arbeta sjä... Visa mer
Inom avdelningen Kommunikation och Samverkan vårdas och utvecklas varumärket Luleå tekniska universitet. Vi leder universitetets externa och interna kommunikation och marknadsföring med syfte att öka rekrytering av studenter och attrahera medarbetare och forskningsfinansiering.

Vi söker en kommunikatör med bred kompetens och som kan identifiera kommunikationsbehov och formulera vassa budskap som når fram i olika kanaler. Du är effektiv, van att arbeta självständigt men trivs bra att jobba i team och med olika kommunikatörsuppdrag.

Kvalifikationer
Du ska ha:

* Högskoleexamen och för tjänsten relevant examensinriktning.
* Erfarenhet av marknadsföring och kommunikation i olika kanaler samt sociala medier både strategiskt och operativt.
* Erfarenhet av att arbeta med arrangemang och event.
* Dokumenterat goda kunskaper i svenska och engelska språket, tal och skrift.
* Erfarenhet av webbpubliceringsverktyg (CMS).
* Goda referenser och arbetsprover.
* B-körkort.

Du har bred kompetens och kan identifiera kommunikationsbehov och formulera vassa budskap som når fram i olika kanaler. Du kommer att producera texter om forskning och utbildning och planera och utvärdera kommunikationsinsatser. Du är effektiv, van att arbeta självständigt men trivs också bra med att jobba i team med olika kommunikatörsuppdrag.

Det är meriterande om du har erfarenhet av stora organisationer eller den akademiska världen. Det är även meriterande om du har erfarenhet av projektledning. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Omfattning och ort
Vi söker en kommunikatör för tillsvidareanställning på heltid. Tjänsten är placerad i Luleå.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Karl-Henrik Dagman, chef Kommunikation och varumärke, 070-251 77 64 eller [email protected]

Fackliga företrädare: SACO-S Kjell Johansson 0920-49 1529 [email protected] och OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 2021-11-03
Referensnummer: 3723-2021 Visa mindre

Kommunikatör

Inom avdelningen Kommunikation och samverkan vårdas och utvecklas varumärket Luleå tekniska universitet. Vi leder universitetets externa och interna kommunikation och marknadsföring med syfte att rekrytera fler studenter och öka rekrytering av studenter och attrahera medarbetare och forskningsfinansiering. Till Institution för system- och rymdteknik söker vi en kommunikatör på en tidsbegränsad anställning på två år. Vi söker också en kommunikatör till Ins... Visa mer
Inom avdelningen Kommunikation och samverkan vårdas och utvecklas varumärket Luleå tekniska universitet. Vi leder universitetets externa och interna kommunikation och marknadsföring med syfte att rekrytera fler studenter och öka rekrytering av studenter och attrahera medarbetare och forskningsfinansiering.

Till Institution för system- och rymdteknik söker vi en kommunikatör på en tidsbegränsad anställning på två år. Vi söker också en kommunikatör till Institutionen för teknikvetenskap och matematik för ett föräldravikariat på drygt nio månader.

Kvalifikationer

* Högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan relevant högskoleutbildning eller examensinriktning.
* Erfarenhet av marknadsföring och kommunikation i olika kanaler samt enklare fotografering och fotoredigering.
* Erfarenhet av att arbeta med arrangemang och event.
* Dokumenterat goda kunskaper i svenska och engelska språket, såväl i tal som skrift.
* Erfarenhet av webbpubliceringsverktyg (CMS).
* Goda referenser och arbetsprover.
* B-körkort.

Du har bred kompetens och kan identifiera kommunikationsbehov och formulera vassa budskap som når fram i olika kanaler. Du kommer att producera texter om forskning och utbildning och planera och utvärdera kommunikationsinsatser. Du är effektiv, van att arbeta självständigt men trivs också bra med att jobba i team med olika kommunikatörsuppdrag.

Det är meriterande om du har erfarenhet av stora organisationer, myndigheter eller den akademiska världen. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Omfattning och ort
Vi söker en kommunikatör för en tidsbegränsad anställning på två år på heltid.
Vi söker en kommunikatör för en tidsbegränsad anställning på nio månader på heltid.
Tjänsterna är placerade i Luleå.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Karl-Henrik Dagman, chef Kommunikation och varumärke, 070-251 77 64 eller [email protected]

Fackliga företrädare: SACO-S Kjell Johansson 0920-49 1529 [email protected] och OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 2021-11-03
Referensnummer: 3722-2021 Visa mindre

Eventpersonal i Luleå december - juni

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker nu otroligt mycket event/demo-personal samt informatörer. Främst har vi väldigt mycket butiksdemos som drar igång lite smått nu i december men som tar fart mer och mer från årsskiftet. Det kan handla om allt från att bjuda på choklad till att grädda våfflor etc. Är man ... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker nu otroligt mycket event/demo-personal samt informatörer.
Främst har vi väldigt mycket butiksdemos som drar igång lite smått nu i december men som tar fart mer och mer från årsskiftet. Det kan handla om allt från att bjuda på choklad till att grädda våfflor etc. Är man en person som gillar att prata med folk och som kan ta instruktioner väl så är jobbet i sig inte svårt. Är man glad och trevlig kommer man väldigt långt i denna bransch!
Vi vill utöka vår personalbas med ytterligare glad och driven personal då vi förväntar oss en kraftig ökning av eventjobb framöver.
Dagar och tider:
Vill du jobba någon gång i månaden eller flera gånger i veckan? Vi matchar ihop dig med de uppdrag som passar din tillgänglighet! Vanligtvis sker butiksdemos onsdag-lördag under butikens öppettider.
Lön: från 135kr/h (ink sem.ers och ob)
Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Gå in på www.eventpersonal.se och skapa en profil (gör den så utförlig som möjligt). Skriv "Demo Luleå" som referensnummer i din profil.
2. Invänta sedan ett verifieringsmail, OBS detta kan hamna i din skräppost så titta där. Klicka på länken i verifieringsmailet för att slutföra din registrering av profil.
3. I nästa steg kommer vi kontakta dig som ansökt och gjort en profil på vår webbsida och boka in gruppintervjuer senare i höst.
?Sök nu, vi har massor av roliga event och demos på gång i höst och vinter! Visa mindre

Projektledare studentrekrytering, ref nr 2938-2021

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som LKAB, Ericsson, Boliden, ABB, Epiroc och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kron... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som LKAB, Ericsson, Boliden, ABB, Epiroc och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 770 anställda och har 17 200 studenter.

De kommande åren investeras mångmiljardbelopp i Norrbotten och Västerbotten i stora projekt för ett fossilfritt samhälle. Luleå tekniska universitet är involverat i flera av dessa högaktuella forskningsprojekt och vi har även ett brett utbud av utbildningar för att matcha den kompetens som efterfrågas.



Vill du inspirera till högre studier?

Vi söker nu fem projektledare för studentrekrytering med kompetens i kommunikation via digitala kanaler.

Tjänsterna är placerade vid Enheten samverkan och studentrekrytering, som har i uppdrag att utveckla, genomföra och följa upp arbetet med studentrekrytering och vara en sammanhållande funktion för universitetets studentrekryteringsarbete. I enhetens uppdrag ingår också uppdragsutbildningar och samverkans- och innovationsstöd till personal och studenter.

Du kommer ingå i den samlade studentrekryteringsgruppen där det ingår att planera, genomföra och utvärdera olika projekt, event och aktiviteter såsom öppet hus, minikurser, mässor och gymnasiebesök. Som studentrekryterare arbetar du också aktivt med att nå ut till målgrupperna på webb och i sociala medier. En viktig del av arbetet är att följa upp och utvärdera arbetet mot uppsatta mål samt löpande arbeta aktivt med verksamhetsutveckling och kvalitetsarbete inom aktuella områden. Ett inslag i arbetet är att vara en nätverksbyggare och skapa goda relationer med kollegor, våra studentambassadörer och externa nyckelpersoner.

Dina ansvarsområden innefattar bland annat:


• hålla dig uppdaterad med kunskap om universitetets utbildningar, studentrekryteringsbehov och målgrupper
• tillsammans med processledare och kollegor ta fram målsättningar inom studentrekrytering
• följa upp att målsättningar uppfylls kopplat till studentrekrytering
• skapa innehåll i sociala media och på webb som lyfter universitetets studentliv och utbildningsutbud
• projektleda event och aktiviteter som inspirerar till högre studier

Kvalifikationer
Du är resultat- och målfokuserad och har en akademisk examen inom för tjänsten lämpligt område, till exempel marknadsföring, kommunikation eller media. Du har erfarenhet av koordinering och projektledning och är en bra kommunikatör som uppskattar att driva och leda projekt i samarbete med andra. Viktiga inslag i rollen är att initiera, entusiasmera och leda utveckling framåt samt vara noggrann i kommunikation och dokumentering. Erfarenhet av kommunikation och marknadsföring i olika digitala och sociala medier är ett krav. Projektledarerfarenheter kopplat till samverkansprojekt med flera parter, och erfarenhet av att tala och hålla föreläsningar inför större grupper är meriterande.

Vi är en flerspråkig arbetsplats och i ditt arbete ingår kommunikation på både svenska och engelska i tal och text, det är därför viktigt att du har mycket goda kunskaper i båda språken. Du är en lagspelare som kan samverka med andra och jobba tillsammans för att nå högt uppsatta mål. Som person har du ett arbetssätt där du kombinerar god struktur med att du snabbt och flexibelt kan prioritera om vid behov. Det är också viktigt att vara lyhörd, serviceinriktad och lösningsorienterad. Den roll man får inom enheten kan få ett större fokus på till exempel kommunikation, projektledning eller event. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Omfattning och ort
Vi söker fem projektledare för studentrekrytering för tillsvidareanställning på heltid med placering i Luleå. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Robert Omberg, studentrekryteringsansvarig, 0920-49 3519, [email protected] eller Marita Holst, tf enhetschef samverkan och studentrekrytering, 0920- 49 2289, [email protected]

Fackliga företrädare: SACO-S Kjell Johansson, 0920-49 1529 [email protected] eller OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 24 september 2021
Referensnummer: 2938-2021 Visa mindre

Luleå domkyrkoförsamling söker kommunikatör 100%

Vill du jobba med kommunikation och är en fena på rörlig bild och digitala sändningar? Klappar ditt hjärta för kyrkans viktiga uppdrag? Sök denna tjänst! Läs mer om tjänsten och hur du ansöker på vår hemsida. Visa mer
Vill du jobba med kommunikation och är en fena på rörlig bild och digitala sändningar? Klappar ditt hjärta för kyrkans viktiga uppdrag? Sök denna tjänst!
Läs mer om tjänsten och hur du ansöker på vår hemsida. Visa mindre

Vi söker en medarbetare till vår konferensverksamhet med hög IT kompetens

Norrbottens Kommuner är en intresseorganisation som företräder landets 14 nordligaste kommuner. Vi verkar för ett utökat kommunalt samarbete och ett hållbart samhällsbygge. I samverkan skapar vi konkurrenskraftiga arenor för dialog och kunskapsutveckling. Norrbottens Kommuner ska genom ett processinriktat arbetssätt driva och stödja kommunerna i deras samarbete för en positiv och hållbar regional utveckling såväl i ett nationellt- som internationellt persp... Visa mer
Norrbottens Kommuner är en intresseorganisation som företräder landets 14 nordligaste kommuner. Vi verkar för ett utökat kommunalt samarbete och ett hållbart samhällsbygge. I samverkan skapar vi konkurrenskraftiga arenor för dialog och kunskapsutveckling. Norrbottens Kommuner ska genom ett processinriktat arbetssätt driva och stödja kommunerna i deras samarbete för en positiv och hållbar regional utveckling såväl i ett nationellt- som internationellt perspektiv.

Norrbotten är ett län med stora avstånd. Ett viktigt område är för oss att skapa mötesplatser och att genom den digitala tekniken skapa ett utökat utbyte mellan kommunerna. Detta innefattar allt från gemensamma verksamhetssystem till digitala möten och konferenser. Att hitta strukturer för digital kommunikation är ett prioriterat utvecklingsområde i vår verksamhet.

I denna tjänst kommer du att arbeta med och ha ansvar inom ovanstående områden. Du kommer ha eget systemansvar för verksamheten inom Kurs och Konferens. Du kommer vara en del av organisationens teknikstöd där support och utbildningar i digitala verktyg ingår. Förutom digitala möten innehåller uppdraget administration runt förbundets fysiska kurs och konferensverksamhet.

Vi söker dig som har en adekvat utbildning/erfarenhet inom området. Mycket goda kunskaper i digitala verktyg och mötesplattformar. Vi ser gärna att du har erfarenhet där du arbetat i liknande verksamheter.
Rollen kräver att du har ett professionellt förhållningssätt, är flexibel och snabbt kan ställa om när det behövs. Du ska både kunna hantera konkreta uppdrag från ledning och vara självgående inom ramen för dina ansvarsområden. Ett gott värdskap är viktigt i den här funktionen.

Som person är du drivande, serviceinriktad, har en god kommunikationsförmåga, lätt för att samarbeta och möta olika intressenter. Du är positiv och förtroendeingivande som person och drivs av utvecklingsinriktat arbete. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats under ständig utveckling.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Individuell lönesättning. Placeringsort är Norrbottens Kommuners kontor i Luleå. Resor förekommer. Möjlighet till distansarbete finns. Vi ser gärna att du har körkort för bil.

För mer information om tjänsten kan du, from 9 augusti, kontakta Stabschef Lars Sandström 070- 578 38 53. Fackliga ombud är Thomas Lindmark (Vision) 070-6665338 Helena Asklund 070-6935477 (SACO).

Välkommen att skicka in din ansökan till [email protected] Senast den 20 augusti vill vi ha din ansökan. Visa mindre

Gästkommunikatör till MAX Burgers

Är du serviceinriktad och gillar att kommunicera med kunder? Team Gästkommunikation behöver förstärkning till Luleå-kontoret! Om tjänsten Som gästkommunikatör ansvarar du tillsammans med team Gästkommunikation att bemöta, hjälpa och kommunicera med våra gäster. Du arbetar dagligen bland annat i ärendehanteringssystem och med sociala medier på såväl den svenska som norska marknaden initialt. I rollen kommer du främst att arbeta operativt med fokus på servic... Visa mer
Är du serviceinriktad och gillar att kommunicera med kunder? Team Gästkommunikation behöver förstärkning till Luleå-kontoret!
Om tjänsten
Som gästkommunikatör ansvarar du tillsammans med team Gästkommunikation att bemöta, hjälpa och kommunicera med våra gäster. Du arbetar dagligen bland annat i ärendehanteringssystem och med sociala medier på såväl den svenska som norska marknaden initialt. I rollen kommer du främst att arbeta operativt med fokus på service och kommunikation till MAX Burgers gäster. Du ingår i ett sammansvetsat team tillsammans med 4 kollegor där samarbete på jobbet är en självklarhet.
I din roll som Gästkommunikatör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:

• Gästkommunikation
• Service
• Sociala medier
• Utredning och handläggning av ärenden

Tjänsten som Gästkommunikatör är ett tidsbegränsat uppdrag om 6 månader på MAX Burgers, med tillträde i början av september.
Om dig
Vi söker dig som har erfarenhet av att jobba i kundtjänst och med gästkommunikation. Vi ser gärna att du har någon form av eftergymnasialutbildning inom administration eller kommunikation men din personlighet och attityd är viktigast. Då vi jobbar i olika system har du god erfarenhet inom det digitala landskapet och är intresserad av att hålla dig uppdaterad.
Meriterande är erfarenhet av utredning eller handläggning av försäkringsärenden samt om du har norska- och/eller danska språkkunskaper.
Då rollen innebär många kontakter både internt och externt ser vi att du är en kommunikativ person som älskar kontakten med människor i olika former och medier. Som person är du serviceinriktad och noggrann som gärna tar dig an ett brett ansvarsområde. Du är en team-spelare som precis som vi vill ha roligt på jobbet!

Viktiga egenskaper för tjänsten är:

• Kommunikativ och serviceinriktad
• Teamspelare
• Handläggare och administratör
• Noggrann

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personlighet.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare:

Filip Johansson via Adecco, [email protected]

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via [email protected]

Välkommen med din ansökan!

Sökord
gästkommunikatör, kundtjänst, kundsupport, handläggare Luleå, MAX,MAX Burgers, Adecco Visa mindre

Gästkommunikatör till MAX Burgers

MAX är Sveriges äldsta burgarkedja och den enda rikstäckande burgarkedjan som bara använder svenskt kött, kyckling och bacon. Vi vill bli världens bästa burgarkedja och vägen dit är att göra världen lite godare, både genom att servera de godaste burgarna och genom att vara en god kraft i samhället. Vi har över 150 restauranger och sysselsätter cirka 5000 medarbetare. Beskrivning Som gästkommunikatör ansvarar du tillsammans med team Gästkommunikation ... Visa mer
MAX är Sveriges äldsta burgarkedja och den enda rikstäckande burgarkedjan som bara använder svenskt kött, kyckling och bacon. Vi vill bli världens bästa burgarkedja och vägen dit är att göra världen lite godare, både genom att servera de godaste burgarna och genom att vara en god kraft i samhället. Vi har över 150 restauranger och sysselsätter cirka 5000 medarbetare.




Beskrivning
Som gästkommunikatör ansvarar du tillsammans med team Gästkommunikation att bemöta, hjälpa och kommunicera med våra gäster.

Du arbetar dagligen bland annat i ärendehanteringssystem och med sociala medier på såväl den svenska som övriga skandinaviska marknaden. I rollen kommer du främst att arbeta operativt med fokus på service och kommunikation till MAX Burgers gäster. Tjänsten innebär också ansvar för regelbunden utredning och handläggning av ärenden i samarbete med våra försäkringsbolag. Det är därför viktigt att du också gillar att utreda, administrera och koordinera alla de kontakter det innebär för att lösa ett ärende på bästa sätt. Du ingår i ett sammansvetsat team tillsammans med fyra kollegor där samarbete på jobbet är en självklarhet.





Arbetsuppgifter
I din roll kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:

- Ge muntliga och skriftliga svar på gästers synpunkter och frågor i alla våra kanaler
- Sociala medier
- Utredning och handläggning av ärenden




Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av att jobba i kundtjänst eller med motsvarande erfarenhet av service och kommunikation till kunder. Vi ser gärna att du har någon form av eftergymnasialutbildning inom administration och/eller kommunikation men din personlighet och attityd är viktigast. Då vi jobbar i olika system har du god erfarenhet inom det digitala landskapet och är intresserad av att hålla dig uppdaterad.

Meriterande är erfarenhet av utredning eller handläggning av försäkringsärenden samt om du har norska- och/eller danska språkkunskaper.

Då rollen innebär många kontakter både internt och externt ser vi att du är en kommunikativ person som älskar kontakten med människor i olika former och medier. Du är serviceinriktad, noggrann och tar dig gärna tar an ett brett ansvarsområde. Du är en teamspelare som precis som vi vill ha roligt på jobbet!

Viktiga egenskaper för tjänsten är:

- Kommunikativ och serviceinriktad
- Teamspelare
- Handläggare och administratör
- Noggrann

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personlighet




Villkor
Tjänsten som Gästkommunikatör är en direktrekrytering för en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast möjligt då vi hittat rätt person.



Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta:

Marina Rosendahl, Chef, Gästkommunikation

Mejl: [email protected]

Telefon: +46 (0)72-545 31 68



Välkommen med din ansökan!

Vill du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter? Gå in på www.max.se/dataskydd Visa mindre

Kommunikatör - 2 -3 tjänster

Länsstyrelsen har fått utökade uppdrag av regeringen och i söker nu två kommunikatörer som ska förstärka vår kommunikationsenhet. Är du en driven kommunikatör som tycker om att arbete både strategiskt och operativt med kommunikation? Då kan vi erbjuda dig ett utvecklande arbete där vi tillsammans skapar samhällsnytta. Länsstyrelsen arbetar för att Norrbotten ska utvecklas. Det gör vi på uppdrag av regeringen och vårt ansvarsområde är brett myndighetsutö... Visa mer
Länsstyrelsen har fått utökade uppdrag av regeringen och i söker nu två kommunikatörer som ska förstärka vår kommunikationsenhet. Är du en driven kommunikatör som tycker om att arbete både strategiskt och operativt med kommunikation? Då kan vi erbjuda dig ett utvecklande arbete där vi tillsammans skapar samhällsnytta.

Länsstyrelsen arbetar för att Norrbotten ska utvecklas. Det gör vi på uppdrag av regeringen och vårt ansvarsområde är brett myndighetsutövning, utveckling, förvaltning och samordning av länets olika intressen inom många områden. Det vi gör skapar samhällsnytta, och vi ser till att nationella mål och beslut får genomslag i länet. Vi har stor kunskap och många specialister. Vi kan och förstår Norrbottens olika intressen. Med vår bredd och sakkunskap kan vi göra samlade bedömningar för Norrbottens bästa. Tillsammans gör vi skillnad genom att bidra till en hållbar utveckling.

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:
• meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter
• möjlighet att bidra till samhällsnytta
• kompetenta och engagerade kollegor
• goda utvecklingsmöjligheter och en hållbar arbetsmiljö
• individanpassade anställningsvillkor och hälsofrämjande aktiviteter.

Tjänsten är placerad på kommunikationsenheten som idag består av 8 medarbetare. I Länsstyrelsens uppdrag ingår att kommunicera vad vi gör och varför, så att invånare och olika aktörer i samhället förstår och får bästa möjliga service. Vår kommunikationsenhet har en central roll i detta arbete.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu två kommunikatörer som ska förstärka vår kommunikationsenhet, en tillsvidare- och en visstidsanställning.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att vara ett stöd till våra olika verksamheter och utifrån behov, skapa, och genomföra kommunikationsinsatser. Arbetet omfattar både strategiska och operativa arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta brett, bland annat med att stötta olika projekt med allt ifrån att ta fram kommunikationsplaner, prioritera och utforma kommunikationsaktiviteter och följa upp resultat. Du kommer även att arbeta operativt med löpande kommunikationsuppgifter och aktivt driva och utveckla vår digitala kommunikation tillsammans med dina kollegor.

Ansvarsområdena i dessa tjänster kan komma att ändras och andra arbetsområden tillkomma, dels för att främja din utveckling men också för att våra uppdrag förändras över tid.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• universitets-/högskoleutbildning med gedigna kunskaper inom medie- och kommunikationsvetenskap
• några års erfarenhet av liknande arbete i mångsidig verksamhet med komplexa budskap, gärna med fokus på samhälls- och hållbarhetsfrågor.
• vana att arbeta såväl strategiskt som operativt med kvalificerade kommunikationsfrågor
• mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Du har en utmärkt stilistisk förmåga och kan kommunicera enkelt, begripligt och är van att formulera, skriva och sammanfatta budskap och texter.
• vana att beställa tjänster från kommunikations- och reklambyråer
• goda kunskaper i Adobe CC och erfarenhet av att arbeta operativt med digital kommunikation.

För att trivas i den här rollen behöver du vara driven, kreativ, van vid att ta initiativ och att arbeta självständigt. Som person är du prestigelös, har hög servicekänsla och lätt för att samarbete. Du har ett stort intresse för samhällsfrågor och hållbar utveckling.

Det en fördel om du har:
• erfarenheter av projektledning
• erfarenhet av publiceringsverktyg i större organisationer, exempelvis Site vision • erfarenhet av sociala medier och rörlig bild
• erfarenhet av motsvarande arbete inom statlig eller annan offentlig verksamhet
• kännedom om språklagen och jämställd kommunikation
• kunskaper om tillgänglighetsanpassad kommunikation

Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Arbetsprov blir aktuellt för dig som kallas på intervju.
.

ÖVRIGT
Vi ser mångfald bland våra medarbetare som en självklarhet. Vi sätter också stort värde på dina kunskaper i lulesamiska, nordsamiska, meänkieli och finska eftersom de nationella minoritetsspråken finns representerade i vårt län.

I och med denna annons så har Länsstyrelsen slutligt bestämt val av annonsmedia. Visa mindre

Kommunikatör

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som Boliden, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1.8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 770 anställda och 17 200 studenter. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångsp... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som Boliden, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1.8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 770 anställda och 17 200 studenter.

Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta.



Inom avdelningen Kommunikation och Samverkan vårdas och utvecklas varumärket Luleå tekniska universitet. Vi leder universitetets externa och interna kommunikation och marknadsföring med syfte att öka rekrytering av studenter och attrahera medarbetare och forskningsfinansiering.

Vi söker en kommunikatör för tillsvidareanställning med bred kompetens och som kan identifiera kommunikationsbehov och formulera vassa budskap som når fram i olika kanaler. Du är effektiv, van att arbeta självständigt men trivs bra att jobba i team och med olika kommunikatörsuppdrag.

Kvalifikationer
Du ska ha:


• Högskoleexamen och för tjänsten relevant examensinriktning
• Erfarenhet av marknadsföring och kommunikation i olika kanaler samt sociala medier
• Erfarenhet av fotografering och bildbehandling
• Dokumenterat goda kunskaper i svenska och engelska språket, tal och skrift
• Erfarenhet av webbpubliceringsverktyg (CMS)
• Goda referenser och arbetsprover
• B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av stora organisationer eller den akademiska världen samt av att producera rörligt innehåll och redigering. Det är även meriterande om du har erfarenhet av projektledning. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Omfattning och ort
Vi söker en kommunikatör för tillsvidareanställning på heltid. Tjänsten är placerad i Luleå. Provanställning kan eventuellt tillämpas.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Anita Byström, tf enhetschef Kommunikation och varumärke, 070-689 16 21 eller [email protected]

Fackliga företrädare; SACO-S Kjell Johansson, 0920-49 1529 [email protected] eller OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 17 mars, 2021
Referensnummer: 669-2021 Visa mindre

TURISTINFORMATÖR

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Luleå med sina drygt 78 000 invånare är en tillväxtkommun och en viktig motor för hela Norrbotten. Kommunen består av sju förvaltningar med en total omsättning på runt 5 miljarder kronor per år. Våra 6900 me... Visa mer
Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå med sina drygt 78 000 invånare är en tillväxtkommun och en viktig motor för hela Norrbotten. Kommunen består av sju förvaltningar med en total omsättning på runt 5 miljarder kronor per år. Våra 6900 medarbetare arbetar dagligen med att bygga ett hållbart samhälle, ge service genom hela livet och skapa attraktion för att medborgare, besökare och inflyttare ska trivas.

Ett rikt kultur- och fritidsutbud är en av förutsättningarna för ett fungerande välfärdssamhälle där olikhet är en tillgång och där det finns sammanhang och platser som lockar till möten mellan människor.

Kultur- och fritidsförvaltningen ska därför erbjuda Luleåbor och besökare ett brett utbud av kulturupplevelser, fritidsaktiviteter och lärande av hög kvalité samt tillsammans med andra aktörer och civilsamhälle skapa värden som berikar våra liv, utmanar och får oss att tänka nytt. Allt vårt arbete ska vara hållbart och syfta till att öka jämställdheten och jämlikheten i samhället där prioriterad målgrupp är barn och unga.

ARBETSUPPGIFTER
Turistinformatörens arbetsuppgifter är att välkomna och informera våra besökare över disk, telefon och mail om bland annat besöksmål, evenemang/föreställningar logi och aktiviteter i Luleå. Vi informerar även om övriga Swedish Lapland. I arbetet ingår kassa och försäljning av bland annat souvenirer. Luleå Turistcenter har ett stort focus på skärgården, vi administrerar och hyr ut kommunens Skärgårdsstugor. I arbetet ingår också administrativa uppgifter, kassahantering samt uppdatering av sociala medier.
Arbetstiderna är dagtid, helgarbete förekommer

Luleå turistcenter finns i Kulturens hus.

KVALIFIKATIONER
Luleå turistcenter söker dig med hög känsla för service och värdskap samt god lokalkännedom, om Luleå med omnejd. Du ska vara intresserad av att sälja Luleå som besöksmål. Ett trevligt kundbemötande ser vi som en självklarhet. Samarbetsförmåga, stresstålighet och flexibilitet är personliga egenskaper som vi sätter stort värde på.

Gymnasieexamen är ett krav. Tidigare arbete med turistinformation eller likartade arbeten inom besöksnäringen är meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav, ytterligare språkkunskaper är meriterande. B-körkort är ett krav.



ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet.

Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips! Följ oss på Facebook -Jobba i Luleå kommun Visa mindre

Kommunikatör

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som Boliden, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1.8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 770 anställda och 17 200 studenter. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångsp... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som Boliden, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1.8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 770 anställda och 17 200 studenter.

Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta.



Inom avdelningen Kommunikation och Samverkan vårdas och utvecklas varumärket Luleå tekniska universitet. Vi leder universitetets externa och interna kommunikation och marknadsföring med syfte att öka rekrytering av studenter och attrahera medarbetare och forskningsfinansiering.

Vi söker en kommunikatör på en tidsbegränsad anställning i två år med bred kompetens och som kan identifiera kommunikationsbehov och formulera vassa budskap som når fram i olika kanaler. Du är effektiv, van att arbeta självständigt men trivs bra att jobba i team och med olika kommunikatörsuppdrag.

Kvalifikationer
Du ska ha:


• Högskoleexamen och för tjänsten relevant examensinriktning
• Erfarenhet av marknadsföring och kommunikation i olika kanaler samt sociala medier
• Erfarenhet av att arbeta med arrangemang och event
• Dokumenterat goda kunskaper i svenska och engelska språket, tal och skrift
• Erfarenhet av webbpubliceringsverktyg (CMS)
• Goda referenser och arbetsprover
• B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av stora organisationer eller den akademiska världen. Det är även meriterande om du har erfarenhet av projektledning. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Omfattning och ort
Vi söker en kommunikatör för en tidsbegränsad anställning på två år på heltid. Tjänsten är placerad i Luleå.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Anita Byström, tf enhetschef Kommunikation och varumärke, 070-689 16 21 eller [email protected]

Fackliga företrädare; SACO-S Kjell Johansson, 0920-49 1529 [email protected] eller OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 17 mars, 2021
Referensnummer: 670–2021 Visa mindre

Kommunikationsansvarig till Norrbotniabanan

Ansök    Nov 19    Trafikverket    Informatör/Kommunikatör
Som Kommunikationsansvarig på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Vi söker nu en kommunikationsansvarig med huvudfokus på Norrbotniabanan. Du kommer tillhöra avdelningen Kommunikation Mitt-Nord och vårt ansvar är att hålla samman den externa bilden av Trafikverket i norra Sverige.   Kommunikationsansvarig till Norrbotniabanan A... Visa mer
Som Kommunikationsansvarig på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vi söker nu en kommunikationsansvarig med huvudfokus på Norrbotniabanan. Du kommer tillhöra avdelningen Kommunikation Mitt-Nord och vårt ansvar är att hålla samman den externa bilden av Trafikverket i norra Sverige.

 


Kommunikationsansvarig till Norrbotniabanan

Arbetsuppgifter

I den här tjänsten ansvarar du för att ur ett helhetsperspektiv utveckla, planera, genomföra och hålla samman kommunikationen för Norrbotniabanan, såväl externt som internt. Vi söker en medarbetare som har strategisk höjd och en stor erfarenhet av att arbeta och agera utifrån det som sker i vår omvärld.  Du ser till att kommunikationen blir genomförd och tillsammans med andra tar du fram och utvecklar nya kommunikationsidéer. Du ansvarar för att kommunikationsaktiviteterna hålls inom givna ramar, budget och tidplan. Du har god kunskap om hur man kan använda rörlig bild, sociala medier och media för att nå ut mer rätt kunskap och information till våra målgrupper.

 

Övrig information

Skypeintervjuer är planerade till v 51.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person har du god samarbetsförmåga och kan bygga långsiktiga relationer. För att lyckas i uppdraget måste du kunna ta egna initiativ och genom ditt engagemang och driv nå uppsatta mål och visioner.



Vi ser även att du har förmågan att analysera och definiera kommunikationsbehov inom utpekat ansvarsområde och har förmågan att arbeta proaktivt och omsätta strategier i praktiken.



Mest troligt drivs du av att skapa enastående kommunikation.



Vi söker dig som


har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig

har flera års relevant och aktuell erfarenhet av varierat kommunikationsarbete

har god kunskap om webbpubliceringsverktyg

har arbetat med kommunikation i sociala medier

kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift

har körkort för personbil

 



Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

 #LI-EW1 Visa mindre

Kommunikatör - med engagemang för webbpublicering

Ansök    Okt 22    Trafikverket    Informatör/Kommunikatör
Som kommunikatör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Digitala Kanaler är en del av Trafikverkets kommunikationsavdelning. Här jobbar vi i högt tempo med publicering av både nyheter och fast innehåll på våra webbplatser. Vi förvaltar och utvecklar Trafikverkets digitala kanaler för att uppnå en effektiv och bra kommunikation. Det är ... Visa mer
Som kommunikatör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Digitala Kanaler är en del av Trafikverkets kommunikationsavdelning. Här jobbar vi i högt tempo med publicering av både nyheter och fast innehåll på våra webbplatser. Vi förvaltar och utvecklar Trafikverkets digitala kanaler för att uppnå en effektiv och bra kommunikation. Det är ett viktigt samhällsuppdrag och en stor del i vårt arbete med att vara en attraktiv arbetsgivare.


Kommunikatör - med engagemang för webbpublicering

Arbetsuppgifter

Är du vår nya kollega?

Till vårt team söker vi nu ytterligare en kommunikatör. Tillsammans med kreativa och engagerade kollegor kommer du att arbeta med publicering. I den här tjänsten ligger även ett övergripande ansvar när det gäller vår funktion för nyhetspublicering. Det innebär t.ex. att säkerställa bemanning enligt schema, att driva på arbetet med att utveckla våra arbetssätt och rutiner och utveckla vårt samarbete med de avdelningar som ansvarar för kommunikationens innehåll. Detta ställer krav på en god samarbetsförmåga och ett coachande förhållningsätt.

Du kommer ingå i ett team av webbredaktörer som arbetar med webbanpassning av kommunikation. Tillsammans med övriga kommunikatörer bygger vi upp våra digitala kanaler så att de svarar mot högt ställda kvalitetskrav, är anpassade för målgruppen och lever upp på kraven på tillgänglighet enligt de lagar som finns inom området. Du har en god språkkänsla och förmåga att uttrycka dig väl i skrift på svenska.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Möjliga placeringsorter: Solna/Stockholm, Eskilstuna, Gävle, Borlänge, Luleå, Göteborg eller Kristianstad. 

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker dig som är drivande och klarar av att växla mellan olika typer av arbetsuppgifter i ett bitvis högt tempo. Du är strukturerad och tycker om att se resultat av ditt arbete. För att lyckas i denna roll behöver du ha ett coachande förhållningssätt, där du tycker om att hjälpa andra att utveckla sina förmågor. Detta ställer krav på en god samarbetsförmåga och där du bidrar till samsyn och arbete mot ett gemensamt mål.

Vi söker dig som


har flera års erfarenhet av webbpublicering

har erfarenhet som kommunikatör i en större organisation

har en högskoleexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig

har baskunskaper inom bildhantering



Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Kommunikatör, vikariat

Vi söker nu en kommunikatör för ett varierande och utvecklande uppdrag. Har du känsla för både detaljer och helhetsperspektiv och trivs att arbete i en organisation som jobbar för samhällsnytta, då är detta jobbet för dig! Länsstyrelsen arbetar för att Norrbotten ska utvecklas. Det gör vi på uppdrag av regeringen och vårt ansvarsområde är brett myndighetsutövning, utveckling, förvaltning och samordning av länets olika intressen inom många områden. Det ... Visa mer
Vi söker nu en kommunikatör för ett varierande och utvecklande uppdrag. Har du känsla för både detaljer och helhetsperspektiv och trivs att arbete i en organisation som jobbar för samhällsnytta, då är detta jobbet för dig!

Länsstyrelsen arbetar för att Norrbotten ska utvecklas. Det gör vi på uppdrag av regeringen och vårt ansvarsområde är brett myndighetsutövning, utveckling, förvaltning och samordning av länets olika intressen inom många områden. Det vi gör skapar samhällsnytta, och vi ser till att nationella mål och beslut får genomslag i länet. Vi har stor kunskap och många specialister. Vi kan och förstår Norrbottens olika intressen. Med vår bredd och sakkunskap kan vi göra samlade bedömningar för Norrbottens bästa. Tillsammans gör vi skillnad genom att bidra till en hållbar utveckling.

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:
• Utmanande och intressanta arbetsuppgifter
• Möjlighet att bidra till samhällsnytta
• Goda utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö
• Bra anställningsvillkor och hälsofrämjande aktiviteter.

Tjänsten är placerad Länsstyrelsens kommunikationsenhet som idag består av 8 medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta nära Länsstyrelsens olika verksamheter med såväl intern som extern kommunikation. Tjänsten innebär främst huvudansvar för Länsstyrelsens intranät, med bland annat redaktionell produktion och support till myndighetens intranätredaktörer. Du kommer även att hantera löpande kommunikationsfrågor och stötta vår verksamhet med rådgivning och produktion. Vidare kommer du med en regelbunden frekvens att utgöra dagens kommunikatör, vilket innebär ansvar för att ta emot, fördela och utföra löpande förfrågningar från verksamheten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• utbildning inom medie- och kommunikationsområdet eller motsvarande för tjänsten relevant utbildning
• vana att arbeta såväl strategiskt som operativt med kommunikationsfrågor
• erfarenhet av att arbeta med avancerade publiceringsverktyg i en större organisation, främst Sharepoint och Site vision.
• goda kunskaper i Adobe CC
• mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Du har en utmärkt stilistisk förmåga och kan kommunicera enkelt, begripligt och engagerande
• vana att beställa tjänster från kommunikations- och reklambyråer
• erfarenhet av liknande arbete i mångsidig verksamhet med komplexa budskap

Som person tar du initiativ och driver dina idéer framåt mot fastställda mål. Du är analytisk och kan snabbt sätta dig in i komplexa frågor. Du har förmågan att se till helheten, är serviceinriktad och kan bygga goda relationer, både internt och med externa samarbetspartners. Du har ett stort intresse för samhällsfrågor och hållbar utveckling.

Det är en fördel om du har
• kännedom om språklagen, jämställd kommunikation och har kunskaper i tillgänglighetsanpassning av dokument


Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
.

ÖVRIGT
Vi ser mångfald bland våra medarbetare som en självklarhet. Vi sätter också stort värde på dina kunskaper i lulesamiska, nordsamiska, meänkieli och finska eftersom de nationella minoritetsspråken finns representerade i vårt län.

I och med denna annons så har Länsstyrelsen slutligt bestämt val av annonsmedia. Visa mindre

TURISTINFORMATÖR

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Luleå med sina drygt 78 000 invånare är en tillväxtkommun och en viktig motor för hela Norrbotten. Kommunen består av sju förvaltningar med en total omsättning på runt 5 miljarder kronor per år. Våra 6900 me... Visa mer
Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå med sina drygt 78 000 invånare är en tillväxtkommun och en viktig motor för hela Norrbotten. Kommunen består av sju förvaltningar med en total omsättning på runt 5 miljarder kronor per år. Våra 6900 medarbetare arbetar dagligen med att bygga ett hållbart samhälle, ge service genom hela livet och skapa attraktion för att medborgare, besökare och inflyttare ska trivas.

Ett rikt kultur- och fritidsutbud är en av förutsättningarna för ett fungerande välfärdssamhälle där olikhet är en tillgång och där det finns sammanhang och platser som lockar till möten mellan människor.

Kultur- och fritidsförvaltningen ska därför erbjuda Luleåbor och besökare ett brett utbud av kulturupplevelser, fritidsaktiviteter och lärande av hög kvalité samt tillsammans med andra aktörer och civilsamhälle skapa värden som berikar våra liv, utmanar och får oss att tänka nytt. Allt vårt arbete ska vara hållbart och syfta till att öka jämställdheten och jämlikheten i samhället där prioriterad målgrupp är barn och unga.

ARBETSUPPGIFTER
Turistinformatörens arbetsuppgifter är att välkomna och informera våra besökare över disk, telefon och mail om bland annat besöksmål, evenemang/föreställningar logi och aktiviteter i Luleå. Vi informerar även om övriga Swedish Lapland. I arbetet ingår kassa och försäljning av bland annat souvenirer. Luleå Turistcenter har ett stort focus på skärgården, vi administrerar och hyr ut kommunens Skärgårdsstugor. I arbetet ingår också administrativa uppgifter, kassahantering samt uppdatering av sociala medier.
Arbetstiderna är dagtid, helgarbete förekommer

Luleå turistcenter finns i Kulturens hus.

KVALIFIKATIONER
Luleå turistcenter söker dig med hög känsla för service och värdskap samt god lokalkännedom, om Luleå med omnejd. Du ska vara intresserad av att sälja Luleå som besöksmål. Ett trevligt kundbemötande ser vi som en självklarhet. Samarbetsförmåga, stresstålighet och flexibilitet är personliga egenskaper som vi sätter stort värde på.

Tidigare arbete med turistinformation eller likartade arbeten inom besöksnäringen är meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav, ytterligare språkkunskaper är meriterande.



ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet.

Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips! Följ oss på Facebook -Jobba i Luleå kommun Visa mindre

Kommunikatör till välkänt bolag

Gillar du att kommunicera? Team Gästkommunikation behöver förstärkning till Luleå-kontoret! Om tjänsten Som kommunikatör ansvarar du för gästkommunikation och arbetar i flera kanaler. Du arbetar dagligen bland annat i ärendehanteringssystem och med sociala medier. I rollen kommer du att arbeta operativt och strategiskt med fokus på kommunikation till företagets gäster. Du kommer även delvis bevaka och analysera möjliga trender samt utvärdera effekter av g... Visa mer
Gillar du att kommunicera? Team Gästkommunikation behöver förstärkning till Luleå-kontoret!

Om tjänsten
Som kommunikatör ansvarar du för gästkommunikation och arbetar i flera kanaler. Du arbetar dagligen bland annat i ärendehanteringssystem och med sociala medier. I rollen kommer du att arbeta operativt och strategiskt med fokus på kommunikation till företagets gäster. Du kommer även delvis bevaka och analysera möjliga trender samt utvärdera effekter av gästdialoger kopplat till kampanjer. Du ingår i ett sammansvetsat team tillsammans med 5 kollegor där samarbete är en självklarhet.

I din roll som Kommunikatör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
- Gästkommunikation
- Service
- Sociala medier

Tjänsten som Kommunikatör är ett konsultuppdrag med start 8 juni, med chans till övertag.

Om dig
Vi söker dig som har erfarenhet av att jobba med kommunikation. Du har eftergymnasialexamen inom kommunikation eller likvärdig utbildning. Vidare har du god erfarenhet inom det digitala landskapet och är intresserad av att hålla dig uppdaterad.
Erfarenhet av kriskommunikation är meriterande.

Rollen innebär många kontakter både internt och externt och därför ser vi att du är en kommunikativ person som älskar kontakten med människor i olika former och medier. Som person är du serviceinriktad, prestigelös och tar dig an ett brett ansvarsområde. Du är en team-spelare som precis som vi vill ha roligt på jobbet!

Viktiga egenskaper för tjänsten är:
- Kommunikativ
- Nyfiken
- God samarbetsförmåga
- Prestigelös

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare:

Filip Johansson via Adecco 073 – 684 70 01, [email protected]

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via [email protected]

Välkommen med din ansökan!

Sökord
kommunikatör, marknadsföring, sociala medier, kommunikation, Luleå, Adecco Visa mindre

Affärsdriven kommunikatör (föräldravikariat)

Ansök    Sep 17    Experis AB    Informatör/Kommunikatör
LTU Business är ett affärsutvecklingsbolag som ägs av Luleå tekniska universitet och verkar i en unik skärning mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor. Verksamheten går ut på att stötta våra kunder och uppdragsgivare med expertis, metoder och nätverk för affärsutveckling, innovationsledning, kompetensutveckling och processledning. Just nu befinner vi oss i stark tillväxt och kommunikation är avgörande för att nå våra mål. MER INFO OM LTU BUSINESS ... Visa mer
LTU Business är ett affärsutvecklingsbolag som ägs av Luleå tekniska universitet och verkar i en unik skärning mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor. Verksamheten går ut på att stötta våra kunder och uppdragsgivare med expertis, metoder och nätverk för affärsutveckling, innovationsledning, kompetensutveckling och processledning. Just nu befinner vi oss i stark tillväxt och kommunikation är avgörande för att nå våra mål.

MER INFO OM LTU BUSINESS www.ltubusiness.se

Är du en passionerad kommunikationsspecialist med hjärtat i norr?

Nu söker dig som är en värderingsdriven och engagerad kommunikationsspecialist som trivs med utmaningen att kombinera strategiskt ansvar med operativt genomförande.

ARBETSUPPGIFTER

Som kommunikationsstrateg driver du kommunikation för bolagets egen räkning samt i kunduppdrag. Du ansvarar för att utveckla och förverkliga företagets kommunikation på strategisk nivå, såväl som för praktiskt genomförande och produktion. Ditt fokus kommer vara att planera, producera och publicera innehåll för bolagets egna plattformar, köpta och/eller samarbetspartners kanaler. Du är en stjärna på att skapa innehåll som är engagerande och tydligt. Du ser kommunikation som en självklar del av försäljningsstrategin och fokuserar på att skapa användarupplevelser och innehåll som driver mer affärer. Du trivs med en ombytlig och allsidig roll där du har möjligheten att kombinera grafisk produktion, foto- och videoproduktion/redigering och textproduktion för flera olika plattformar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:
- planera, producera, koordinera och utvärdera kommunikationsaktiviteter.
- producera innehåll som t.ex. nyheter, event, annonser och case för webb, sociala media, print samt fysiska kanaler och mötesplatser.
- hantera beställningar av tjänster som t.ex. annonsering, tryckeri eller externa kommunikationstjänster utifrån budget.
- ta fram interna mallar och underlag för t.ex. styrelserapporter, personalmöten och projektrapporter.

KVALIFIKATIONER

* Relevant högskole-/universitetsutbildning
* Passion och flerårig erfarenhet av kommunikation och marknadsföring samt de områden som våra uppdrag berör.
* Du är en utåtriktad person som skapar förtroende och knyter nya kontakter. Som en lösningsorienterad lagspelare har du vana att arbeta både självständigt och i team. Du tar snabbt in ny kunskap och tar en aktiv roll i gruppens gemensamma arbete.
* Rollen ställer krav på att du också är en analytisk och ansvarstagande person som har såväl kundens som bolagets bästa för ögonen där systematiskt och metodiskt arbete är din ledstjärna.
* För tjänsten är det även viktigt att du är duktig på att strukturera, presentera och sammanfatta information på såväl svenska och engelska, både i tal och i skrift. Du är rutinerad användare av Office, Adobe, verktyg för webbpublicering och filmredigering. Du har kunskaper i att producera och redigera foto och video.
* I tjänsten ingår resor, därför är B-körkort önskvärt.

OM ARBETSPLATSEN

LTU Business konsulter driver uppdrag inom områdena affärsutveckling, innovationsledning, kompetensutveckling och processledning. Vi jobbar regionalt, nationellt och internationellt. Bolaget ägs av Luleå tekniska universitet och har därmed en nära och exklusiv samverkan. Våra uppdrag är en blandning av ägaruppdrag, regionala utvecklingsprojekt med tyngdpunkt på näringsliv, samt kommersiella uppdrag.

Vi erbjuder ett utvecklande och självständigt arbete i ett företag med starkt varumärke, god marknadsnärvaro, gedigna omvärldsrelationer. Kollegor med spetskompetenser skapar en inspirerande och trygg lärandemiljö och vi verkar på orterna Luleå, Skellefteå, Kiruna, Piteå och Lycksele.

Välkommen med din ansökan!

ANSTÄLLNINGENS OMFATTNING
Anställningsform: Vikariat 1 år (med möjlighet till förlängning)
Omfattning: Heltid
Placeringsort: Luleå
Tillträde enligt överenskommelse

FÖR ATT SÖKA

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Experis. Eventuella frågor kan ställas till Beatrice Lind e:post: [email protected] eller till Experis kontaktperson Inger Sundgren på telefonnummer: 070-3774891 eller via e-post: [email protected]

Vi arbetar med löpande urval - välkommen med din ansökan så snart som möjligt! Visa mindre

Kommunikatör

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,7 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 650 anställda och 15 500 studenter. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångspunkt ... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,7 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 650 anställda och 15 500 studenter.

Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta.

Kommunikation och varumärke jobbar med att vårda och utveckla varumärket Luleå tekniska universitet. Vi leder universitetets externa och interna kommunikation och marknadsföring med syfte att öka rekrytering av studenter, personal och forskningsfinansiering.

Till en av universitetets institutioner söker vi nu en mångsidig och nyfiken kommunikatör som självständigt kan identifiera kommunikationsbehov och formulera vassa budskap som når fram i olika kanaler. Du är effektiv, trivs att samarbeta med människor i olika roller och har hög integritet.

Kvalifikationer
Du ska ha:


• Högskoleexamen, inom exempelvis ekonomi med marknadsföringsinriktning, medie- och kommunikationsvetenskap, eller övriga för tjänsten relevanta examensinriktningar
• Erfarenhet av att arbeta med event och arrangemang
• Dokumenterat goda kunskaper i svenska och engelska språket, tal och skrift
• Erfarenhet av marknadsföring och kommunikation
• Erfarenhet av webbpubliceringsverktyg (CMS)
• Goda kunskaper i MS Office och Adobe CS
• Goda referenser


• B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av stora organisationer, komplexa tekniska frågor eller från den akademiska världen. Det är även meriterande om du har erfarenhet av projektledning, film- och fotoproduktion, bildbehandling och videoredigering.

Omfattning och ort
Anställningen är ett vikariat, barnledighet på heltid ca 12 månader. Tillträde i maj 2020 eller enligt överenskommelse. Tjänsten är underställd marknadschef och i huvudsak placerad i Luleå.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Anita Byström, biträdande marknadschef, 070-689 16 21 eller [email protected]

Fackliga företrädare; SACO-S Christer Gardelli, 0920-49 1809 [email protected] eller OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 [email protected]

Ansökan 
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och kopior av examensbevis. Vänligen och märk din ansökan med referensnumret nedan. Både din ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska. 

Sista ansökningsdag: 20 mars, 2020 
Referensnummer: 86-2020 Visa mindre

Senior kommunikatör

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,7 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 650 anställda och 15 500 studenter. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångspunkt ... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,7 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 650 anställda och 15 500 studenter.

Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta.

Kommunikation och varumärke jobbar med att vårda och utveckla varumärket Luleå tekniska universitet. Vi leder universitetets externa och interna kommunikation och marknadsföring med syfte att öka rekrytering av studenter, personal och forskningsfinansiering.

Till Kommunikation och varumärke söker vi nu en mångsidig och nyfiken kommunikatör som självständigt kan identifiera kommunikationsbehov och formulera vassa budskap som når fram i olika kanaler. Du är effektiv, trivs att samarbeta med människor i olika roller och har hög integritet.

Kvalifikationer
Du ska ha:


• Högskoleexamen, inom exempelvis ekonomi med marknadsföringsinriktning, medie- och kommunikationsvetenskap, eller övriga för tjänsten relevanta examensinriktningar
• Minst 2 års dokumenterad erfarenhet av att arbeta med event och arrangemang
• Dokumenterat goda kunskaper i svenska och engelska språket, tal och skrift
• Minst 2 års dokumenterad erfarenhet av marknadsföring och kommunikation
• Erfarenhet av webbpubliceringsverktyg (CMS)
• Goda kunskaper i MS Office och Adobe CS
• Goda referenser
• B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av stora organisationer, komplexa tekniska frågor eller från den akademiska världen. Det är även meriterande om du har erfarenhet av projektledning, film- och fotoproduktion, bildbehandling och videoredigering.

Omfattning och ort
Anställningen är ett vikariat, barnledighet, på heltid ca 12 månader. Tillträde sker i maj 2020 alternativt enligt överenskommelse. Tjänsten är underställd marknadschef och i huvudsak placerad i Luleå.

Ytterligare information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Anita Byström, biträdande marknadschef, 070-689 16 21, eller [email protected]

Fackliga företrädare; SACO-S Christer Gardelli, 0920-49 1809 [email protected] eller OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 [email protected]

Ansökan 
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och kopior av examensbevis. Vänligen och märk din ansökan med referensnumret nedan. Både din ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska. 

Sista ansökningsdag: 20 mars, 2020
Referensnummer: 303-2020 Visa mindre

Kommunikatör Sociala medier

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Kommunikationsenheten ansvarar för att utveckla Luleå kommuns kommunikation och marknadsföring för både varumärket Luleå kommun och platsvarumärket Luleå, enligt de politiska besluten för respektive varumärk... Visa mer
Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Kommunikationsenheten ansvarar för att utveckla Luleå kommuns kommunikation och marknadsföring för både varumärket Luleå kommun och platsvarumärket Luleå, enligt de politiska besluten för respektive varumärke och enligt fastställda riktlinjer. Enheten ska stötta kommunledning och förvaltningar, producera kommunövergripande informationsmaterial, administrera och utveckla kommunens kommunikationskanaler samt sköta kommunledningens mediekontakter.

Vårt arbete ska kännetecknas av öppenhet, saklighet och tillgänglighet. De som bor i Luleå ska veta vad som är på gång, bakgrunden till besluten samt vad som har beslutats, så att de är välinformerade och kan delta i den demokratiska processen.

Vi är i dagsläget 13 personer på kommunikationsenheten: en chef, två grafiska formgivare, två som jobbar med utveckling och underhåll av våra digitala kanaler, en som jobbar med rörligt material, tre strateger och projektledare, en redaktör för vår tidning och nyhetswebb samt tre kommunikatörer som är generalister. Vi ser fram emot att välkomna dig som en del av vårt team.

ARBETSUPPGIFTER
En av våra medarbetare slutar och går vidare till nya utmaningar hos annan arbetsgivare. Vi söker därför en erfaren kommunikatör med spetskompetens mot sociala medier. Du ska driva utveckling och producera innehåll på sociala medier som fördjupar det demokratiska samtalet, informerar om vad som är på gång och vad som har beslutats. Du kommer även att producera underlag när det gäller evenemang, print, press och digitalt i alla dess former. Tjänsten är placerad på kommunikationsenheten som ingår i kommunstaben.

KVALIFIKATIONER
Du har universitetsexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan akademisk utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att planera, producera och marknadsföra innehåll för sociala medier. Det är ett plus om du har erfarenhet av att leda projekt och att jobba med nyheter, digitala kanaler, evenemang och mediefrågor samt är intresserad av samhällsfrågor.

Vi söker dig som gillar att ta initiativ, komma med idéer och uppskattar lagarbete. Du är van att arbeta självständigt och ser planerad kommunikation som en förutsättning för ett lyckat resultat mot uppställda mål. Du har en god språkkänsla och känsla för sociala mediers tonalitet, form och specifika förutsättningar.

Välkommen att läsa mer om kommunikationsenheten och jobbet på http://www.lulea.se/kommunikator

ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb Visa mindre

Kommunikatör

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,7 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 600 anställda och 15 000 studenter. Kommunikation och varumärke jobbar med att vårda och utveckla varumärket Luleå tekniska universitet. V... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,7 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 600 anställda och 15 000 studenter.

Kommunikation och varumärke jobbar med att vårda och utveckla varumärket Luleå tekniska universitet. Vi leder och samordnar universitetets externa och interna kommunikation och marknadsföring i arbetet med annonsering och medieval, konferenser och event, press och media, webb och sociala medier samt print.

Vi söker dig som är van att driva ditt arbete framåt på ett självständigt sätt och som trivs att jobba i team. Du har bred kompetens inom marknadsföring och kommunikation och du är en skicklig skribent med god erfarenhet av att jobba med event, VIP-besök och stora arrangemang.

Du kan analysera kommunikationsbehov, skriva nyhetsartiklar, kommunikationsplaner, broschyrer, kommunikation via sociala medier med mera och föreslå lösningar men också ta ansvar för att arbetet genomförs.

Kvalifikationer
Du ska ha:
- Högskoleexamen inom ekonomi med marknadsföringsinriktning, medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande.
- Dokumenterat goda kunskaper i svenska och engelska språket, tal och skrift
- Erfarenhet av kommunikations- och marknadsföringsarbete
- Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med event, konferenser och arrangemang
- Marknadsmässig erfarenhet av sociala medier och kanalval
- B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av stora organisationer och eller den akademiska världen. Det är även meriterande om du har erfarenhet av projektledning, film-, video- och fotoproduktion.

Som person är du nyfiken och social med god samarbetsförmåga, intresserad av att möta människor i olika roller samt strukturerad och med god organisatorisk förmåga.
Du är självgående, stresstålig och lösningsinriktad och du ser det som självklart att arbeta och driva frågor självständigt men även tillsammans med andra i olika team beroende på typ av uppdrag. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Omfattning
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på två år. Tillträde sker enligt överenskommelse under jan-feb 2020. Tjänsten är placerad på Kommunikation och varumärke och underställd marknadschef.

Frågor
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Anita Byström, biträdande marknadschef, 070-689 16 21, eller via mail; [email protected]

Fackliga företrädare
SACO-S Christer Gardelli, 0920-491809 [email protected]
OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 [email protected]

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, tillit, samarbete, öppenhet och ansvar.

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och kopior av examensbevis. Vänligen märk din ansökan med referensnumret nedan. Både din ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 2019-09-29
Referensnummer: 3498-2019 Visa mindre

Kommunikationsansvarig till Luleå Miljöresurs

Om tjänsten Som kommunikationsansvarig på Luleå Miljöresurs, Lumire, ansvarar du för bolagets kommunikation internt och externt. Du kommer att arbeta strategiskt och operativt med att ta fram och utveckla lämpliga kommunikationskanaler men även med att hantera sociala medier och vår hemsida. Ditt ansvarsområde innefattar bland annat att ta fram kommunikationskampanjer, beställa och framställa medieproduktion och genomföra kommunikationsinsatser mot kommune... Visa mer
Om tjänsten
Som kommunikationsansvarig på Luleå Miljöresurs, Lumire, ansvarar du för bolagets kommunikation internt och externt. Du kommer att arbeta strategiskt och operativt med att ta fram och utveckla lämpliga kommunikationskanaler men även med att hantera sociala medier och vår hemsida. Ditt ansvarsområde innefattar bland annat att ta fram kommunikationskampanjer, beställa och framställa medieproduktion och genomföra kommunikationsinsatser mot kommunens invånare, företagspresentationer samt interna budskap. Rollen ställer krav på att operativt driva processer framåt samt samordna kontakten med medialeverantörer. Du rapporterar direkt till VD och stöttar verksamhetens avdelningar i kommunikationsfrågor.

Tjänsten som kommunikationsansvarig är en tillsvidareanställning med start omgående eller enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma.

Om dig
Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet inom kommunikation med några års erfarenhet inom området. Du har relevant akademisk bakgrund eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Vi tror att du har erfarenhet av att leda projekt och en god förståelse för kommunikationskanaler, print, sociala medier och webb, både i budskap och grafiskt. Praktisk erfarenhet av layout- och bildbehandlingsprogram som Indesign och Photoshop är meriterande. Lumire använder Sitevision som webbverktyg idag.

Vidare ser vi att du är nyfiken, kreativ och uppskattar frihet under ansvar. Du har god förmåga att leda och driva projekt och trivs i att ta ansvar över processen och har en förmåga att få saker genomförda både på egen hand och i samarbete med andra. Vi ser att du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och har en förmåga att anpassa budskap efter målgrupp.

För tjänsten krävs att du har B-körkort.

För oss är det viktigt att du står bakom och lever upp till Lumires värdegrund, hur vi förhåller oss till varandra och våra kunder samt hur vi genomför våra uppgifter. Hjälpsamhet, ansvar, respekt och engagemang är våra värdeord.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Lumire
Luleå Miljöresurs AB ägs av Luleå Kommunföretag AB. Vi samlar in och återvinner avfall från 38 000 hushåll och 700 företag i Luleå, vi driver de fyra återvinningscentralerna i Luleå och avfallsanläggningen i Sunderbyn. Totalt hanterar vi 55 000 ton per år och omsätter 135 miljoner kronor. Idag är vi 70 anställda som arbetar med att skapa miljönytta för Luleås invånare.

Lumire står inför spännande förändringar då vikten av kommunikation kommer att öka. Vi arbetar även aktivt för ett hållbarare Luleå.

Kontaktuppgifter
Sista ansökningsdag är 17 november. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Anna Roslin via 073 684 77 48

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via [email protected]

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Kommunikatör, Kommunikationsansvarig, Lumire, Adecco, Renhållning, Återvinning Visa mindre

Administratör Landskap & Trafik

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Ökad tillväxttakt ställer stora krav på att skapa och utveckla attraktiva livsmiljöer. Ett viktigt område är därför utveckling och utformning av det offentliga rummet. Avdelning Stadsplanering och infrastr... Visa mer
Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Ökad tillväxttakt ställer stora krav på att skapa och utveckla attraktiva livsmiljöer. Ett viktigt område är därför utveckling och utformning av det offentliga rummet.

Avdelning Stadsplanering och infrastrukturdrift består av kompetenser inom arkitektur, landskapsarkitektur, exploatering samt stads- och trafikplanering. Avdelningen ansvarar för utveckling och utformning av allmän plats samt för planarbete och utredningar i samband med nyexploatering och förädling av redan befintliga områden. Avdelningen tar ansvar för att skapa vackra, tillgängliga och trivsamma platser och stråk för medborgare och besökare. Luleå är en växande stad där den gröna strukturen och livet mellan husen värderas högt. Vi lyfter de olika årstidernas kvaliteter för att skapa variation och nya upplevelser. Sommartid ger de ljusa nätterna, blomsterfägringen och den ständiga närheten till vatten en unik stämning. På vintern ser vi kyla, snö och mörker som en möjlighet att skapa plats för ljus, lek och rekreation.

Vi behöver förstärka vårt administrativa stöd och söker därför efter en administratör till vår avdelning med placering på sektion Landskap & Trafik.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att vara ett administrativt och kommunikativt stöd till sektionschefer och handläggare tillsammans med avdelningens två administratörer . Dina arbetsuppgifter innefattar administration i samhällsbyggnadsprocessen, allt från deltagandet i samhällsbyggnadsprojekt samt uppföljning dessa, förberedelse- och efterarbete i samband med framtagandet av utredningar, statistik och remisshantering. Ekonomihantering av fakturor och beställningar är en betydande del av arbetet. Du kommer att utgöra stöd i tid- och resursplanering, sammanställa verksamhetsstatistik och ansvara för avdelningens webbsidor.

På Stadsbyggnadsförvaltningen är engagemang, ansvar och kompetens, nyckelord för framgång. Vi strävar efter att hålla hög servicenivå och kvalitet, både internt och externt.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med minst gymnasieexamen eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har erfarenhet och intresse av administrativt arbete och är noggrann, strukturerad, kvalitetsmedveten, ansvarsfull och självständig. Du tycker om att utveckla rutiner och arbetssätt. Du är bra på att samarbeta och har social kompetens.

Då arbetet innebär många interna och externa kontakter är det av stor vikt att du har ett serviceinriktat förhållningssätt. Du ska behärska de grundläggande programmen i Microsoft Office och ha lätt för att lära dig nya datasystem. Det är meriterande om du har erfarenhet av ekonomisystemet Raindance.

Goda kunskaper i det svenska språket, i både tal och skrift är en förutsättning för arbetet.

Erfarenhet av kvalificerad service och administrativt stöd inom samhällsbyggnad i offentlig förvaltning är meriterande. Erfarenhet av arbete med tid- och resursplanering, statistik samt arbete med webb är meriterande.
Det är meriterande om du har erfarenhet som kommunikatör/informatör.




ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb Visa mindre

Kommunikatör, vikariat, Ref nr 3279-2019

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet.  Kommunikation och varumärke jobbar med att vårda och utveckla varumärket Luleå tekniska universitet. Vi leder och samordnar universitetets externa och interna kommunikation och marknadsföring i arbetet med annonsering och ... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. 

Kommunikation och varumärke jobbar med att vårda och utveckla varumärket Luleå tekniska universitet. Vi leder och samordnar universitetets externa och interna kommunikation och marknadsföring i arbetet med annonsering och medieval, konferenser och event, press och media, webb och sociala medier samt print.

Vi söker dig som är van att driva ditt arbete framåt på ett självständigt sätt och som trivs att jobba i team. Du driver, i nära samarbete med institutionsledningen, institutionens kommunikation. Du stöttar ledningen och den enskilde forskaren i deras arbete med intern- och extern marknadskommunikation. Det kan handla om nyhetsartiklar, kommunikations-planer, broschyrer, kommunikation via sociala medier, besök och konferenser med mera.

Du kan analysera kommunikationsbehov, föreslå lösningar men också ta ansvar för att arbetet genomförs. Du är en skicklig skribent och kan hitta budskap som når fram och ger
effekt.

Kvalifikationer
Du ska ha:
- Högskoleexamen inom ekonomi med marknadsföringsinriktning, medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande
- Dokumenterat goda kunskaper i svenska och engelska språket, tal och skrift
- Erfarenhet av kommunikations- och marknadsföringsarbete
- Erfarenhet av projektledning, film-, video- och fotoproduktion
- Erfarenhet av att arbeta med event, konferenser och arrangemang
- Marknadsmässig erfarenhet av sociala medier och kanalval
- B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av stora organisationer och eller den akademiska världen. Det är meriterande med erfarenhet av projektledning, film-, video- och fotoproduktion och har ett uttalat intresse för teknik.

Som person är du nyfiken och social med god samarbetsförmåga, intresserad av att möta människor i olika roller samt strukturerad och med en utpräglad god organisatorisk förmåga. Du är självgående, stresstålig och lösningsinriktad och du ser det som självklart att arbeta och driva frågor självständigt men även tillsammans med andra i olika team beroende på typ av uppdrag. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Omfattning
Anställningen är ett vikariat på heltid 8 månader och tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad på Institutionen för teknikvetenskap och matematik men underställd marknadschef vid kommunikation och varumärke.

Information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Anita Byström, biträdande marknadschef, 070-689 16 21, eller mail; [email protected]

Fackliga företrädare:
SACO-S Christer Gardelli, 0920-491809 [email protected]
OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 [email protected]

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, tillit, samarbete, öppenhet och ansvar.

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och kopior av examensbevis. Vänligen märk din ansökan med referensnumret nedan. Både din ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 190925
Referensnummer: 3279-2019 Visa mindre

Kommunikatör, vikariat

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,7 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 600 anställda och 15 000 studenter. Kommunikation och varumärke jobbar med att vårda och utveckla varumärket Luleå tekniska universitet. V... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,7 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 600 anställda och 15 000 studenter.

Kommunikation och varumärke jobbar med att vårda och utveckla varumärket Luleå tekniska universitet. Vi leder och samordnar universitetets externa och interna kommunikation och marknadsföring i arbetet med annonsering och medieval, konferenser och event, press och media, webb och sociala medier samt print.

Vi söker dig som är van att driva ditt arbete framåt på ett självständigt sätt och som trivs att jobba i team.  Du har bred kompetens inom marknadsföring och kommunikation och har erfarenhet av att skriva nyhetsartiklar, kommunikationsplaner, broschyrer, kommunikation via sociala medier, ta emot VIP-besök med mera.

Du kan analysera kommunikationsbehov, föreslå lösningar men också ta ansvar för att arbetet genomförs. Du är även en skicklig skribent och kan hitta budskap som når fram och ger effekt.

Kvalifikationer
Du ska ha:
- Högskoleexamen, inom ekonomi med marknadsföringsinriktning, medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande.
- Dokumenterat goda kunskaper i svenska och engelska språket, tal och skrift
- Erfarenhet av kommunikations- och marknadsföringsarbete samt foto
- Erfarenhet av att arbeta med event, konferenser och arrangemang
- Marknadsmässig erfarenhet av sociala medier och kanalval
- B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av stora organisationer och eller den akademiska världen. Det är även meriterande om du har erfarenhet av projektledning, film-, video- och fotoproduktion.

Som person är du nyfiken och social med god samarbetsförmåga, intresserad av att möta människor i olika roller samt strukturerad och med en utpräglad god organisatorisk förmåga. Du är självgående, stresstålig och lösningsinriktad och du ser det som självklart att arbeta och driva frågor självständigt men även tillsammans med andra i olika team beroende på typ av uppdrag. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Omfattning
Anställningen är ett vikariat på heltid 6 månader och tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad på Kommunikation och varumärke och underställd marknadschef.

Frågor
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Anita Byström, biträdande marknadschef, 070-689 16 21, eller via mail; [email protected]

Fackliga företrädare
SACO-S Christer Gardelli, 0920-491809 [email protected]
OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 [email protected]

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, tillit, samarbete, öppenhet och ansvar.

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och kopior av examensbevis. Vänligen märk din ansökan med referensnumret nedan. Både din ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 190918
Referensnummer: 3276-2019 Visa mindre

Kommunikatör, Ref nr 3282-2019

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,7 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 600 anställda och 15 000 studenter. Kommunikation och varumärke jobbar med att vårda och utveckla varumärket Luleå tekniska universitet. V... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,7 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 600 anställda och 15 000 studenter.

Kommunikation och varumärke jobbar med att vårda och utveckla varumärket Luleå tekniska universitet. Vi leder och samordnar universitetets externa och interna kommunikation
och marknadsföring i arbetet med annonsering och medieval, konferenser och event, press och media, webb och sociala medier samt print.

Vi söker dig som är van att driva ditt arbete framåt på ett självständigt sätt och som trivs att jobba i team. Du driver, i nära samarbete med institutionsledningen, institutionens kommunikation. Du stöttar ledningen och den enskilde forskaren i deras arbete med intern- och extern marknadskommunikation. Det kan handla om nyhetsartiklar, kommunikations-planer, broschyrer, kommunikation via sociala medier, besök och konferenser med mera.

Du kan analysera kommunikationsbehov, föreslå lösningar men också ta ansvar för att arbetet genomförs. Du är en skicklig skribent och kan hitta budskap som når fram och ger
effekt.

Kvalifikationer
Du ska ha:
- Högskoleexamen inom ekonomi med marknadsföringsinriktning, medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande.
- Goda kunskaper i svenska och engelska språket, tal och skrift
- Erfarenhet av kommunikations- och marknadsföringsarbete
- Erfarenhet av arbete med web, video- och fotoproduktion
- Erfarenhet av att arbeta med event, konferenser och arrangemang
- Marknadsmässig erfarenhet av sociala medier och kanalval
- B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av stora organisationer och eller den akademiska världen. Det är meriterande med god kännedom om utbildnings- och forskningsområdet hälsovetenskap.

Som person är du nyfiken och social med god samarbetsförmåga, intresserad av att möta människor i olika roller samt strukturerad och med en utpräglad god organisatorisk förmåga. Du är självgående, stresstålig och lösningsinriktad och du ser det som självklart att arbeta och driva frågor självständigt men även tillsammans med andra i olika team beroende på typ av uppdrag. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Omfattning
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse.
Tjänsten är placerad på Institutionen för hälsovetenskap men underställd marknadschef vid Kommunikation och varumärke.

Information
Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Anita Byström, biträdande marknadschef, 070-689 16 21, eller mail: [email protected]

Fackliga företrädare
SACO-S Christer Gardelli, 0920-491809 [email protected]
OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 [email protected]

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, tillit, samarbete, öppenhet och ansvar.

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och kopior av examensbevis. Vänligen märk din ansökan med referensnumret nedan. Både din ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 190925
Referensnummer: 3282-2019 Visa mindre

Kommunikatör till Akademiska Hus i Luleå

Vill du bidra till att stärka Kunskapssverige? Vi söker nu en kommunikatör med fokus på campusutveckling, projekt- och förvaltningskommunikation för vårt fastighetsområde som omfattar campuset vid Luleå tekniska universitet. Som ett av Sveriges största fastighetsbolag möter vi våra kunder och partners där de är. I förvaltning och utveckling av effektiva och attraktiva kunskapsmiljöer, genom tjänster och produkter som förenklar för studenter och forskare,... Visa mer
Vill du bidra till att stärka Kunskapssverige?

Vi söker nu en kommunikatör med fokus på campusutveckling, projekt- och förvaltningskommunikation för vårt fastighetsområde som omfattar campuset vid Luleå tekniska universitet.

Som ett av Sveriges största fastighetsbolag möter vi våra kunder och partners där de är. I förvaltning och utveckling av effektiva och attraktiva kunskapsmiljöer, genom tjänster och produkter som förenklar för studenter och forskare, och i skapandet av hållbara campus som en tillgång för hela samhället. Genom erfarenhet och innovation skapar vi förutsättningar för framgångsrik forskning och utbildning. Tillsammans lyfter vi Sverige som kunskapsnation.

Kommunikationsavdelningen på Akademiska Hus ansvarar för det strategiska varumärkesarbetet och företagsövergripande intern och extern kommunikation. En av våra största utmaningar är att bredda bilden av Akademiska Hus och förtydliga vår roll och värdet av det vi gör. Kommunikationsavdelningen, vår "in house"-byrå, består av 13 personer placerade i Göteborg och Stockholm med olika specialistinriktningar, som med ett redaktionellt och teambaserat arbetssätt utgör en strategisk och operativ resurs för hela bolaget.

Campusområdet i Luleå är just nu under omvandling och det kommer att hända mycket de närmaste åren. Därför förstärker vi kommunikationsavdelningen med en visstidstjänst på ca 75% under två år framåt. Tjänsten innebär bland annat att du är ansvarig för kommunikation i byggprojekten, men också för kommunikation i campusplaner och samverkansprojekt mm. Du rapporterar till kommunikationsdirektör, men jobbar i nära samverkan med fastighetschef, projektchef och övrig lokal organisation både på strategisk och operativ nivå.



Exempel på ansvarsområden och arbetsuppgifter

* Kommunikationsplaner för byggprojekt i tidiga skeden
* Planera i dialogprocesser med exv. närboende kring kommande byggprojekt
* Nätverka med kontakter hos kund, kommun och andra relevanta aktörer
* Initiera och projektleda campusnära externa event
* Identifiera, producera och publicera nyheter och redaktionellt innehåll till olika kanaler, exempelvis nyhetsbrev, webbplats, intranät och sociala kanaler
* Grafisk produktion i Adobe av bland annat byggskyltar, infoaffischer etc.
* Framtagande av budskap, Q&As; samt underlag till pressmeddelanden
* Lokala presskontakter
* Innehållsansvarig för campussidor på akademiskahus.se
* Planer och produktion i lokala förvaltningsfrågor



Din erfarenhet och utbildning

Du har en akademisk utbildning, eller motsvarande, inom kommunikation och minst 3 års relevant yrkesmässig erfarenhet. Erfarenhet inom samhällsbyggnadssektorn är meriterande.

Du är en operativ strateg med goda kunskaper i Indesign och photoshop. Du har erfarenhet av att ta fram kommunikationsplaner, skapa och publicera innehåll för olika kanaler, projektleda event och du är nyfiken på digitaliseringens möjligheter till nya kommunikationsvägar.



Dina personliga egenskaper

Du är driven, engagerad och entusiasmerande. Arbetet innebär ett nära samarbete med dina kollegor över hela landet. Därför är det viktigt att du är samarbetsorienterad och får andra att vilja kommunicera mera. Du är kreativ och får saker att hända.

Så om du är en snabbfotad och trevlig lagspelare som är sugen på att ta dig an en stor kommunikativ utmaning ser vi fram emot din ansökan!



Din ansökan

Välkommen med din ansökan direkt till Akademiska Hus via länken:

https://www.akademiskahus.se/om-oss/jobba-hos-oss/lediga-jobb/?aguid=0ADD35D3871D473D8C491EFECA5050D9

Vänligaen observera att du INTE söker tjänsten via Experis ansökningsknapp nedan eller till höger, utan via länken ovan.

Önskar du mer information är du välkommen att kontakta Cecilia Wide, kommunikationsdirektör, på telefonnummer 072-544-24-56. Alla ansökningshandlingar behandlas löpande. Visa mindre

Kommunikatör

Luleå stifts kommunikationsgrupp består av tre medarbetare som arbetar tillsammans som ett team. Nu söker vi en vikarie för vår pressekreterare/kommunikatör under ett år.Gruppens arbetsuppgifter är varierande och handlar bland annat om:×         mediekontakter×         närvaro på stiftets webb och i sociala medier×         trycksaker/annat grafiskt material×         kommunikationsstöd åt församlingar och egna medarbetare×         textarbete, exempelvis rep... Visa mer
Luleå stifts kommunikationsgrupp består av tre medarbetare som arbetar tillsammans som ett team. Nu söker vi en vikarie för vår pressekreterare/kommunikatör under ett år.Gruppens arbetsuppgifter är varierande och handlar bland annat om:×         mediekontakter×         närvaro på stiftets webb och i sociala medier×         trycksaker/annat grafiskt material×         kommunikationsstöd åt församlingar och egna medarbetare×         textarbete, exempelvis reportage och bearbetningarVilka arbetsuppgifter som blir ditt huvudansvar beror på din kompetens och tidigare erfarenheter.Vi ser gärna att du har…×         relevant högskole-/universitetsutbildning eller motsvarande×         goda kunskaper i webbpublicering och sociala medier×         förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift×         erfarenhet av att arbeta med mediefrågor×         god pedagogisk förmåga ×         god samarbetsförmåga och är en god strateg×         erfarenhet av grafisk formgivning×         kunskaper i InDesign, Illustrator och PhotoshopStor vikt läggs vid personlig lämplighet. Att ha god kännedom om Svenska kyrkan och dess organisation är meriterande.ÖvrigtTjänsten är ett vikariat, 100 %, under ett år, med placering vid stiftskansliet i Luleå.Eftersom arbetet innebär församlingsbesök ser vi gärna att du har B-körkort.Tillträde den 1 november eller enligt överenskommelse.Luleå stift strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald bland sina anställda.Vi undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare platsannonser.InformationÅsa Sköld, personalsekreterare, tfn 0920-26 47 06 [email protected] Ola Johansson, kommunikatör, tfn 0920-26 47 46 [email protected] Emma Berkman, pressekreterare/kommunikatör, tfn 0920-26 47 47 [email protected] AnsökanVälkommen med din ansöka till [email protected] eller Luleå stift, Box 942, 971 28 Luleå.Sista ansökningsdag: 9 september 2019. Visa mindre

Pressansvarig

Ansök    Jul 15    Trafikverket    Informatör/Kommunikatör

Vill du jobba med kommunikation som gör skillnad? Det vi på Trafikverket gör, har betydelse för människor och företag - varje dag och varje minut. Hos oss ställs du hela tiden inför nya utmaningar och verksamheten inrymmer allt från operativa till strategiska frågor.

Avdelningen Kommunikation Mitt-Nord ansvarar för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket, i ett område från Gävle till Treriksröset. Vi samordnar och anpassar all region... Visa mer

Vill du jobba med kommunikation som gör skillnad? Det vi på Trafikverket gör, har betydelse för människor och företag - varje dag och varje minut. Hos oss ställs du hela tiden inför nya utmaningar och verksamheten inrymmer allt från operativa till strategiska frågor.



Avdelningen Kommunikation Mitt-Nord ansvarar för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket, i ett område från Gävle till Treriksröset. Vi samordnar och anpassar all regional extern kommunikation, samt analyserar regionala samhällsfrågor som påverkar eller påverkas av Trafikverket. Nu behöver vi dig, som gillar att befinna dig i händelsernas centrum och som kan ansvara för regionala mediekontakter och mediebevakning.



Pressansvarig

Trafikverket syns och hörs dagligen i media, och i den här tjänsten blir du vår länk till media. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att identifiera befintliga som kommande ämnen/frågor som är av relevans för media. I samverkan med andra kommunikatörer planerar och genomför du medieaktiviteter. Du analyserar även vårt mediearbete så att vi hela tiden kan förbättra oss.



Du kommer arbeta proaktivt och strategiskt med mediefrågor i region Nord och region Mitt och vara ett stöd till övriga kommunikatörer på avdelningen kring dessa frågor. Du kommer även stötta medarbetare i verksamheten inför och i deras kontakter med media. Du kommer också hantera frågor från media vilket innebär att du kan behöva söka såväl svar som talespersoner inom organisationen och i vissa fall även företräda myndigheten.



Arbetet är framför regionalt och innefattar alltså både proaktiva delar, där vi själva planerar aktiviteterna, men också hantering av plötsligt uppkomna frågor.



En del av tjänsten innebär också arbete i vår nationella presstjänst. I presstjänsten hjälper du journalister med relevant information och rätt talesperson inom Trafikverket och här handlar det om frågor i hela landet. Du kan också komma att ge intervjuer efter väldigt kort förberedelsetid och behöver känna dig bekväm med det. Arbete i presstjänsten är schemalagd dagtid men schemalagd beredskap övrig tid ingår också.



Vi söker dig som




  • har högskoleexamen inom journalistik eller medie- och kommunikationsvetenskap, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

  • har flera års erfarenhet av arbete som journalist eller med mediekontakter

  • har god kunskap om medias uppdrag, arbetssätt och värderingar

  • har vana av att skriva texter i eller till media

  • har körkort för personbil



Det är meriterande om du




  • har erfarenhet av arbete med samhällsfrågor



Vi söker dig som kanske arbetat ett flertal år som journalist, är nyfiken och allmänbildad, och inte rädd för att plötsligt hamna i rampljuset. Du är självgående och tycker om att arbeta både strategiskt och operativt. Du är strukturerad och duktig på att formulera budskap som är enkla och slagkraftiga. För att lyckas i den här rollen är det viktigt att du kan skapa och bibehålla goda relationer både internt och externt. Du har en förmåga att se helheten och är kommunikativ och lyhörd för verksamhetens behov.

Visa mindre

Kommunikatör med fokus på film och foto

Arbetsplats: Kommunikationsavdelningen, Regionhuset, Luleå Referensnummer: 198083 Om arbetsplatsen Region Norrbotten jobbar för alla som bor och verkar i Norrbotten. Vi är en demokratisk organisation där invånarna påverkar styret genom politiska val. Tillsammans är vi 7200 medarbetare med ett brett uppdrag, från hälso- och sjukvård till regional utveckling och kultur. På kommunikationsavdelningen arbetar drygt 20 medarbetare. Vi ger kommunikationsstöd... Visa mer
Arbetsplats: Kommunikationsavdelningen, Regionhuset, Luleå
Referensnummer: 198083


Om arbetsplatsen

Region Norrbotten jobbar för alla som bor och verkar i Norrbotten. Vi är en demokratisk organisation där invånarna påverkar styret genom politiska val. Tillsammans är vi 7200 medarbetare med ett brett uppdrag, från hälso- och sjukvård till regional utveckling och kultur. På kommunikationsavdelningen arbetar drygt 20 medarbetare. Vi ger kommunikationsstöd till regionens verksamheter och kommunicerar för att skapa insyn och ge förutsättningar för demokrati och delaktighet. Hos oss finns erfarna kommunikationsrådgivare, specialister på press- och kriskommunikation och en professionell produktionsenhet för regionens kanaler och media.
 
Vill du vara med om en spännande utveckling av framtidens hälsa och vård och bidra till länets utveckling?
Du får vara med och utveckla Region Norrbottens kommunikation och kreativt kommunicera regionens viktiga uppdrag i välfärden. Vi tror att du kommer tycka att det är ett meningsfullt och utvecklande arbete där du har gott om engagerade kollegor med olika kompetenser inom kommunikationsområdet.

Arbetsuppgifter

Vi söker en kommunikatör som vill ta huvudansvaret för film och foto. Du kommer främst producera rörligt material för webb och sociala medier men du är även en snabb och driftig kommunikatör som är trygg med att skapa kommunikationsplaner, strategier och målgruppsanpassa budskap.
 
Som kommunikatör med fokus på film och foto arbetar du med olika projekt och har ansvar för hela processkedjan, från planering till färdig film. I arbetsuppgifterna ingår manusskrivande, filmning, fotografering och redigering av film och foto samt ansvar för regionens bildbank. Uppdragen inkommer dels från verksamheterna men rollen omfattar även självständigt arbete där du söker upp material för produktion. Du kommer att utbilda kollegor i baskunskaper gällande foto/film samt hålla presentationer i utbildnings- och inspirationssyfte inom organisationen. Tillgänglighet är ett förbättringsområde och vi ser fram emot en kombination av skriven text, ljud, bild och film som gör informationen mer tillgänglig och lättare för alla att förstå. I rollen ingår även att skriva för olika digitala kanaler och att utifrån behov och möjligheter föreslå och samt genomföra effektiva kommunikationsinsatser.

Din bakgrund

För att trivas hos oss är du självklart intresserad av frågor som rör hälso- och sjukvård och regional utveckling. Som person är du självgående, idérik och utvecklingsinriktad. Du är mån om att lära dig mer inom ditt område och delar gärna med dig av kunskapen till dina kollegor. Uppdraget och arbetsuppgifterna kommer att utvecklas och vi söker en trygg individ som vill driva utvecklingen framåt. Du tar ansvar för dina uppdrag och trivs med att ha flera arbetsuppgifter igång samtidigt. För att lyckas i den här rollen är det givet att du har mycket god förmåga att samverka med kollegor och samarbetspartners.
 
Kvalifikationer
- Erfarenhet av att fotografera och filma professionellt. Minst några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
- Högskoleutbildning inom området kommunikation eller liknande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
- God vana av olika bildbehandlings- och filmredigeringsprogram.
- Vana att agera projektledare, kommunikatör samt producera innehåll för digitala kanaler.

Anställningsfakta

Region Norrbotten erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete i en dynamisk arbetsmiljö. Regionen strävar mot ökad jämställdhet, större mångfald och god arbetsmiljö.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Luleå. Tillträde efter överenskommelse.

Vill du veta mer?
Anna Rosendahl, Kommunikationsdirektör, 072-206 20 08, [email protected]

Fackliga företrädare
Vision: Per Vestin: 070-365 02 70
SACO: Maria Sjöberg: 070-616 08 31
Sista ansökningsdag är den: 2019-05-02 Visa mindre

Kommunikatör , Digitala medier

Arbetsplats: Kommunikationsavdelningen, Regionhuset, Luleå Referensnummer: 198085 Om arbetsplatsen Region Norrbotten jobbar för alla som bor och verkar i Norrbotten. Vi är en demokratisk organisation där invånarna påverkar styret genom politiska val. Tillsammans är vi 7200 medarbetare med ett brett uppdrag, från hälso- och sjukvård till regional utveckling och kultur. På kommunikationsavdelningen arbetar drygt 20 medarbetare. Vi stöttar regionens verk... Visa mer
Arbetsplats: Kommunikationsavdelningen, Regionhuset, Luleå
Referensnummer: 198085


Om arbetsplatsen

Region Norrbotten jobbar för alla som bor och verkar i Norrbotten. Vi är en demokratisk organisation där invånarna påverkar styret genom politiska val. Tillsammans är vi 7200 medarbetare med ett brett uppdrag, från hälso- och sjukvård till regional utveckling och kultur. På kommunikationsavdelningen arbetar drygt 20 medarbetare. Vi stöttar regionens verksamheter och kommunicerar för att skapa insyn och ge förutsättningar för demokrati och delaktighet. Hos oss finns erfarna kommunikationsrådgivare, specialister på press- och kriskommunikation och en professionell produktionsenhet för regionens kanaler och media.
 
Vill du vara med om en spännande utveckling av framtidens hälsa och vård och bidra till länets utveckling?
Hos oss blir du en viktig kollega för en ökad digitalisering och skapandet av webbplatser som utgår från användarens behov. Vi tror att du kommer tycka att det är ett meningsfullt och utvecklande arbete där du har gott om engagerade kollegor med olika kompetenser inom kommunikationsområdet.

Arbetsuppgifter

I rollen som Kommunikatör för digitala media jobbar du strategiskt och operativt med innehållet på regionens webbplatser och övriga digitala kanaler. Arbetet omfattar innehållsutveckling, publicering och verksamhetsnära kommunikation. Du ingår i arbetsgruppen för webb och i redaktionen som planerar och följer upp vad och var vi publicerar vårt innehåll.  Tillgänglighet är ett utvecklingsområde och en del av uppdraget är att bearbeta komplexa texter så att innehållet blir lätt att förstå och anpassat till både målgrupp och kanal. Våra webbplatser står inför en ombyggnation och du kommer att lägga stort fokus på att skapa innehåll som utgår från användarens behov.

Din bakgrund

För att trivas hos oss är du intresserad av frågor som rör hälso- och sjukvård samt regional utveckling. Som person är du initiativtagande, kreativ och utvecklingsinriktad. Du är mån om att lära dig mer inom ditt område och delar gärna med dig av kunskapen till dina kollegor. För att lyckas i den här rollen är det givet att du har mycket god förmåga att samverka med kollegor och samarbetspartners. Uppdrag och arbetsuppgifter kommer att utvecklas i samband med ökad digitalisering och vi söker dig som vill vara med och driva utvecklingen framåt.
 
Kvalifikationer
- Universitets- eller högskoleutbildning i medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. 
- Några års erfarenhet av att arbeta med kommunikation i olika digitala kanaler.
- Goda kunskaper i att uttrycka dig skriftligt på svenska.
- Erfarenhet av att målgruppsanpassa, följa upp och utvärdera kommunikation för olika kanaler.
- Erfarenhet av publiceringsverktyg, erfarenhet från EpiServer är meriterande.
- Kunskap om användbarhet och webbtillgänglighet.

Anställningsfakta
Region Norrbotten erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete i en dynamisk arbetsmiljö. Regionen strävar mot ökad jämställdhet, större mångfald och god arbetsmiljö.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Luleå. Tillträde efter överenskommelse.


Vill du veta mer?
Anna Rosendahl, Kommunikationsdirektör, Telefon: 072-206 20 08, [email protected]

Fackliga företrädare
Vision: Per Vestin, tfn: 070-365 02 70
SACO: Maria Sjöberg, tfn:  070-616 08 31
Sista ansökningsdag är den: 2019-05-02 Visa mindre

Forskningskommunikatör

Polarforskningssekretariatet är en statlig myndighet som främjar och samordnar svensk polarforskning. Det innebär bland annat att följa och planera forsknings- och utvecklingsarbete samt att organisera och leda forskningsexpeditioner till Arktis och Antarktis. Myndigheten har ett trettiotal anställda i Luleå och i Abisko. Vår vision är ökat internationellt genomslag av svensk polarforskning. Polarforskningssekretariatet söker nu en forskningskommunikatör ... Visa mer
Polarforskningssekretariatet är en statlig myndighet som främjar och samordnar svensk polarforskning. Det innebär bland annat att följa och planera forsknings- och utvecklingsarbete samt att organisera och leda forskningsexpeditioner till Arktis och Antarktis. Myndigheten har ett trettiotal anställda i Luleå och i Abisko. Vår vision är ökat internationellt genomslag av svensk polarforskning.

Polarforskningssekretariatet söker nu en forskningskommunikatör till funktionen Strategiskt forskningsstöd och kommunikation, med placering i Luleå. En viktig uppgift för funktionen är utåtriktad kommunikation om polarforskning och expeditioner samt att vara myndighetens operativa och strategiska stöd i kommunikationsfrågor. Inom funktionen finns förutom denna tjänst också en kommunikatör och två forskningssekreterare. Arbetet kommer att bedrivas i tät samverkan med dessa.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att

• kommunicera forskning för målgrupper inom och utanför forskningssektorn
• delta i nationella och internationella nätverk
• tillsammans med övriga medarbetare inom funktionen organisera, genomföra och dokumentera konferenser, möten och workshops
• tillsammans med den andra kommunikatören arbeta med myndighetens samtliga kommunikationsuppgifter, till exempel producera och bearbeta text och bild för olika kanaler, publicera innehåll på webben, i nyhetsbrev och sociala medier.

Vi söker dig som har

• kommunikationsutbildning från högskola, universitet eller motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig
• minst ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
• ett stort intresse för, och kunskap om, forskning och forskningskommunikation
• god strategisk förmåga samt förmåga att översätta strategier till operativt arbete
• mycket god språklig förmåga och lätt för att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på svenska och engelska
• erfarenhet av arbete i publiceringsverktyg som till exempel Wordpress.

Du får gärna ha erfarenhet av

• egen naturvetenskaplig forskning
• internationellt samarbete
• att arbeta inom universitets- och högskolesektorn eller annan myndighet
• videoproduktion
• arbete i redigeringsverktyg som till exempel Photoshop, InDesign och Premiere Pro.


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där egenskaper som samarbetsförmåga, noggrannhet och engagemang är viktiga.

Övrigt
Anställningen är på heltid och tillsvidare, med sex månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse. Vi har flexibel arbetstid.

Polarforskningssekretariatet strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar vår verksamhet. Hos oss är det också viktigt att medarbetarna ska ha möjlighet att kunna kombinera arbetsliv och privatliv.

Kontaktpersoner
Information om tjänsten lämnas av direktör Katarina Gårdfeldt, telefon 08-450 25 01. Har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-ansvarig Niklas Hemphälä, telefon 070-344 17 80. Facklig företrädare: Annika Kristoffersson, OFR/ST, telefon 0980-401 18.

Intresserad?
Ansök via Polarforskningssekretariatets rekryteringssystem. Ansökan ska ha inkommit senast 19 maj 2019.

Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring inför denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

TURISTINFORMATÖR

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Kultur- och Fritidsförvaltningen arbetar för att ge möjligheter till ett rikt utbud av idrotts- och fritidsaktiviteter, upplevelser och rekreation under alla årstider. ARBETSUPPGIFTER Som turistinformat... Visa mer
Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Kultur- och Fritidsförvaltningen arbetar för att ge möjligheter till ett rikt utbud av idrotts- och fritidsaktiviteter, upplevelser och rekreation under alla årstider.



ARBETSUPPGIFTER
Som turistinformatör är du ett av Luleås ansikten utåt. Att leverera ett gott värdskap är en självklarhet. Dina kontakter sker huvudsakligen med besökare och övriga aktörer som är verksamma inom besöksnäringen. Som turistinformatör arbetar du med att informera, inspirera och leverera en god service till gäster, Du ska kunna informera om sevärdheter och boende, evenemang och föreställningar i Luleå med omnejd.
Bokning av logi, aktiviteter och försäljning ingår också i dina arbetsuppgifter.
Luleå Turistcenter finns i Kulturens hus

KVALIFIKATIONER
Luleå Turistcenter söker Dig med hög känsla för service och värdskap samt god lokalkännedom, om Luleå med omnejd. Du ska vara intresserad av att sälja Luleå som besöksmål. God servicekänsla, och ett trevligt kundbemötande ser vi som en självklarhet. Samarbetsförmåga, stresstålighet, flexibilitet är personliga egenskaper som vi sätter stort värde på.

Tidigare arbete med turistinformation eller likartade arbeten inom besöksnäringen är meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav, ytterligare språkkunskaper är meriterande.



ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet.

Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips! Följ oss på Facebook -Jobba i Luleå kommun Visa mindre