Lediga jobb som Elektronikkonstruktör i Luleå

Se lediga jobb som Elektronikkonstruktör i Luleå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Luleå som finns hos arbetsgivaren.

Konsult inom Säkra OT-Miljöer till Combitech i Luleå eller Umeå

Ansök    Dec 22    Combitech AB    Elektronikkonstruktör
Combitech expanderar och vi vill därför bli fler konsulter inom cybersäkerhet i Luleå eller Umeå som vill arbeta med att bidra till ett tryggare samhälle! Vill du hjälpa oss bidra till att säkra och trygga leveranser av el, vatten och andra samhällskritiska funktioner genom att skapa medvetenhet om, och utreda säkerheten i, deras produktions- och processmiljöer? Din roll som konsult inom säkra OT-miljöer I Sverige idag sker en ökad digitalisering av... Visa mer
Combitech expanderar och vi vill därför bli fler konsulter inom cybersäkerhet i Luleå eller Umeå som vill arbeta med att bidra till ett tryggare samhälle! Vill du hjälpa oss bidra till att säkra och trygga leveranser av el, vatten och andra samhällskritiska funktioner genom att skapa medvetenhet om, och utreda säkerheten i, deras produktions- och processmiljöer?Din roll som konsult inom säkra OT-miljöer

I Sverige idag sker en ökad digitalisering av olika tillverknings- och processindustriers OT-miljöer, i och med visionen med Industri 4.0 som beskriver hur digitaliseringen kan öka effektiviteten och konkurrenskraften hos industrin. I takt med att dessa produktionsmiljöer digitaliseras och insamlad data hamnar i molntjänster, för att finnas tillgängliga för t ex analyser och simuleringar, ökar naturligtvis behovet av cybersäkerhet och en genomtänkt arkitektur.

I din roll kommer du stödja kunden i deras arbete med att granska befintliga OT-miljöer, med olika nätverk, OT-system och IIoT-lösningar, ur ett cybersäkerhetsperspektiv. Du kommer även föreslå hur olika säkerhetslösningar och åtgärder ska utformas samt vara med och implementera dem. Arbetet innebär även att ta fram policys och säkerhetsmålsättningar för att säkerställa att OT-miljöerna uppfyller gällande lagar, regelverk och kundkrav. Uppdragen spänner sig över hela livscykeln, från kravställning till uppföljning och driftsättning.


Vem är du?

Vi tror att du har en civil-eller högskoleingenjörsexamen inom data-, elektro- eller automationsteknik och har jobbat några år inom området. Uppdragen förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du en kreativ problemlösare med genuint teknikintresse som fokuserar på att leverera förstklassig service inom utsatt tid. Du är utåtriktad och har lätt för att knyta kontakter med nya människor. Vidare är du handlingskraftig och trivs med att arbeta både i team så väl som självständigt.

Konsulter hos oss kännetecknas av god samarbetsförmåga och hög professionalism. Vi värdesätter en hög ambitionsnivå och vilja att utvecklas. Som konsult är du ambassadör för Combitech hos våra kunder, därför sätter vi stor vikt vid din sociala förmåga och personlighet.

Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker efter sista ansökningsdag.Kom och gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor! Visa mindre

Senior Electronic Developer

Hardcore engineering and cutting-edge innovation in a fast-moving tech start-up. Interested? Are you up for a challenge? We are now searching for a Senior Hardware Engineer for our electronics engineering team. We’re looking for an experienced hardware developer, preferably with 5+ years of working experience within embedded system development. In this role, you will lead a team of ambitious developers and guide them in their work and daily challenges. Whi... Visa mer
Hardcore engineering and cutting-edge innovation in a fast-moving tech start-up. Interested? Are you up for a challenge? We are now searching for a Senior Hardware Engineer for our electronics engineering team. We’re looking for an experienced hardware developer, preferably with 5+ years of working experience within embedded system development. In this role, you will lead a team of ambitious developers and guide them in their work and daily challenges. While the role will be managerial in nature, you will also be a key part of the embedded system development and work with system designs yourself.
What you'll do:
Lead a team of developers and support and review their work
Develop hardware architecture on system level
Design and test complex and mixed signal multi-layer PCBs.
Bring your experience and ideas into projects and suggest possible solutions from ideation to implementation and testing
Quality assurance on work deliveries and implementations by the team
Collaborate with cross functional teams, hardware and software

Your profile:
Bachelor or master’s degree in electrical engineering or similar. Alternatively, you have gained similar knowledge from work experience.
Preferably 5+ years’ experience of hardware development within embedded systems.
Knowledge of high-speed design techniques and experienced in the layout of high-speed multi-layer PCBs including micro-via technology and controlled impedance traces.
Experience with PCB design tools and simulations environment.
Knowledge of how to design hardware according to standards for electrical safety. Visa mindre

Elkraftsingenjör till stor aktör i Luleå

Examinerad inom elkraft eller har du annan elbakgrund och vill ta nästa steg? Vi söker nu en elkraftsingenjör till vår kund i Luleå med omnejd. Här erbjuder vi dig möjligheten att utvecklas inom området och arbeta hos vår kund inom eldistribution. Är du den vi söker? Ansök idag, urval sker löpande! OM TJÄNSTEN Som elkraftsingenjör kommer du huvudsakligen att arbeta som projektledare i förstudie-fasen av ett anläggningsmodifieringsprojekt ute hos kund i... Visa mer
Examinerad inom elkraft eller har du annan elbakgrund och vill ta nästa steg? Vi söker nu en elkraftsingenjör till vår kund i Luleå med omnejd. Här erbjuder vi dig möjligheten att utvecklas inom området och arbeta hos vår kund inom eldistribution. Är du den vi söker? Ansök idag, urval sker löpande!

OM TJÄNSTEN
Som elkraftsingenjör kommer du huvudsakligen att arbeta som projektledare i förstudie-fasen av ett anläggningsmodifieringsprojekt ute hos kund i Norrbotten. Du kommer bland annat att driva och ansvara för faktainsamling, analys i samverkan med specialister för investeringar i anläggningar.

Du kommer vara anställd av Academic Work men arbeta ute hos kund i Umeå, Skellefteå eller Luleå. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifter kan variera av att:


* Driva och ansvara för faktainsamling och analysarbete
* Säkerställa alternativ för investering i anläggningar, med hänsyn till arbetsmiljö, miljö, säkerhet, teknik och ekonomi
* Analysera insamlad fakta från strategier
* Sammanställa fakta, analys och åtgärdsalternativ från förstudier i rapportform
* Presentera rekommenderat åtgärdsalternativ till styrgrupp för beslut
* Överlämna förstudie till projektplaneringsfasen


VI SÖKER DIG SOM
- Har en avslutad utbildning som civilingenjör eller med motsvarande kompetens inom elkraftsteknik eller generatorteknik.
- Har erfarenhet av arbete inom elkraft, koppling till generatorer och transformatorer
- Kan obehindrat kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift, detta då båda språk används dagligen i arbetet

Meriterande om du har erfarenhet att driva förstudier eller projekt.

Godkänd säkerhetsprövning samt undertecknad sekretess- och tystnadsförbindelse krävs innan uppstart av uppdraget.

Som person är du:


* Noggrann
* Ansvarstagande
* Problemlösande


Övrig information


* Start: Januari 2023
* Omfattning: Heltid
* Placering: Umeå, Luleå, Skellefteå


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

Sweco Rail söker Kontaktledningsprojektör!

Vi söker nu för Swecos räkning en kontaktledningsprojektör. Brinner du för att arbeta med teknik, är datakunnig och önskar att ha en dynamisk arbetsplats som uppmuntrar egen utveckling? Sweco erbjuder sina medarbetare goda utvecklingsmöjligheter och ett spännande vardag. Låter detta som en tjänst för dig? Ansök redan idag då urval sker löpande. OM TJÄNSTEN Academic Work söker för Swecos räkning en Kontakledningsprojektör till Piteå, Umeå eller Luleå. Du ... Visa mer
Vi söker nu för Swecos räkning en kontaktledningsprojektör. Brinner du för att arbeta med teknik, är datakunnig och önskar att ha en dynamisk arbetsplats som uppmuntrar egen utveckling? Sweco erbjuder sina medarbetare goda utvecklingsmöjligheter och ett spännande vardag. Låter detta som en tjänst för dig? Ansök redan idag då urval sker löpande.

OM TJÄNSTEN
Academic Work söker för Swecos räkning en Kontakledningsprojektör till Piteå, Umeå eller Luleå. Du kommer att ingå i en grupp om 7 personer som har olika kompetensområden. Då du främst kommer att arbeta mot den norska marknaden och du kommer arbeta på plats i Norge några dagar i månaden.

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Sweco. Swecos intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

ARBETSUPPGIFTER
Som kontaktledningsprojektör kommer ditt arbete att rikta sig mot främst norsk marknad men även svensk. Du kommer att tilldelas en mentor som finns som stöd och som säkerställer din utveckling i rollen som projektör. Dina dagar kommer att se varierande ut och kommer exempelvis innebära följande arbetsuppgifter:


* Upprätta järnvägsplaner, system-, relations- och bygghandlingar samt förvaltningsdata
* Arbeta med el-och jordningplaner
* Utföra stolp- och fundamentberäkningar
* Bärtrådsberäkningar
* Utliggarprojektering
* Upprättande av kopplingsschema och andra typer av elritningar
* Projektering av transformatorer tillhörande kontaktledningsanläggningen
* Framtagning och hantering av modellfiler i 2D/3D


Projekteringsarbetet utförs med olika CAD-applikationer som exempelvis Microstation Catenary Design, Bentley Rail Overhead Design och Bentley Rail Signaling. Även Autocad aplikationer används.

Framtida projekteringar kommer utföras i 3D och BIM i marknadens modernaste CAD-applikation för kontaktledningsprojektering som SWECO i samarbete med CAD leverantörer utvecklat. Kabelberäkningar utförs med FEBDOK.

VI SÖKER DIG SOM
* Har minst ett års erfarenhet av kontaktledningsprojektering
* Har kunskap inom Microstation eller AutoCAD.
* Har goda datakunskaper
* Har utbildning på högskolenivå eller har läst YH-utbildning
* Kan uttrycka dig obehindrat i svenska och engelska språket, i både tal och skrift då en stor del i arbetet består av att kommunicera både med kunder och kollegor samt att skriva rapporter.

Som person är du:


* Ansvarstagande
* Serviceminded
* Kommunikativ
* Strukturerad


Övrig information


* Start: Omgående, enligt överenskommelse
* Omfattning: Heltid
* Placering: Piteå, Umeå eller Luleå, ska kunna jobba från Norge några dagar varje månad
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Swecos önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Sweco är ett internationellt konsultföretag med samlad kunskap inom teknik, miljö och arkitektur. De erbjuder kvalificerade konsulttjänster med högt kunskapsinnehåll. Uppdragen handlar om allt från förstudier, utredning och strategisk planering till design, konstruktion, projektering och projektledning. Swecos ingenjörer, arkitekter och miljöexperter samverkar för att bidra till utvecklingen av ett hållbart samhälle. Visa mindre

Electronics design engineer to TNTX with a mission of reducing global workp

Ansök    Nov 3    AB Terminalen    Elektronikkonstruktör
At TNTX, we deliver improvements in human performance, reducing workplace fatalities and injuries, using our patent-pending integrated cross-reality solutions. Industrialized countries lose 3.5 out of every 100,000 workers every year due to workplace fatalities. The workplace injury rate is significantly higher. Safe training in confined spaces, at high heights and with hazardous materials and equipment can be very expensive, difficult to scale and sometim... Visa mer
At TNTX, we deliver improvements in human performance, reducing workplace fatalities and injuries, using our patent-pending integrated cross-reality solutions. Industrialized countries lose 3.5 out of every 100,000 workers every year due to workplace fatalities. The workplace injury rate is significantly higher. Safe training in confined spaces, at high heights and with hazardous materials and equipment can be very expensive, difficult to scale and sometimes, not even possible to do outside the real-life work environment.

By deploying virtual reality integrated mechanical hardware to create smart training solutions, we can decentralize and lower training costs for workers in our target sectors and environments. Our plan is to cover the global Mining- , Powerline service & installation-, Steelworks & Steel processing-, Forestry & Logging-, Trucking & Shipyards and the Construction sectors.

This enables fun, safe and more frequent training that is scalable and will strengthen the workforce relative to safe and repeatable work procedures. Training repetition consistency will be high and testing easy to integrate with the training.

Our background
TNTX is founded by Thomas Vikström and Thomas Lindgren.
Vikström is a Boden native now based in Silicon Valley. Vikström was a foundational senior engineering leader at Tesla from 2009 to 2019 leading the Model S/X and Semi Truck engineering from concept to post-production. Vikström is a technologist, serial entrepreneur and angel investor who brings rigorous technical innovation and business development focus to TNTX. Vikström is a Board Member of Australian Neobank, Xinja.

Lindgren is a serial entrepreneur, professional board member, chairman and angel investor who is responsible for several international ventures. He has built successful companies across a variety of industries, with a focus on gaming, e-learning and simulation. Lindgren has been integral to drive financing and divestiture to companies such as Autodesk, Saab and Tencent. Thomas Lindgren is an ambassador for Boden and driving initiatives to build a digital industry in the area, including setting up a couple of game studios, in addition to the work with TNTX.

The management team also include Karen Orford and Bill Fisher.
Orford, an Australian entrepreneur based in Silicon Valley. Orford is a start-up specialist, mentor, and an experienced marketing, PR, and business development professional with a demonstrable track record of success within the technology industry.

Fisher established Englishtown.com (now EF English Live), building it to 350MUSD in sales across 12 major markets. He also served as China CEO for EF Education First, growing EF China into a national brand with 6000+ team members across hundreds of learning centers.

Our location
Our solutions have an global focus with our headquarter located in the north part of Sweden in the city of Boden in the county of Norrbotten and in detail, in the middle of Boden Business Park (GPS: 65°45'28.5"N 21°45'38.5"E).

Norrbotten County, home of the Aurora Borealis (northern lights), is the host of many of the major local industries within our target sectors, with Boden being at the heart of many of the transport and logistic routes. Furthermore, by situating ourselves in the rapidly developing region, we are at the heart of innovation, with support from the local education programs that are at the forefront of adapting technology for different industries, including machine and mechanical engineering integrations.

With our proximity to Luleå University of Technology, where there are many post-graduate programs that work closely with our target industries, as well as with emerging technologies in Augmented Reality and Virtual Reality, we will have no shortage of expertise.
Boden have warm summers where the sun shines 24/7 and cold crispy winters with plenty of snow. E.g. you can use the surfboard on the summer and snowboard on the winter within 20 minutes by car :-)

Your new challenge
We are now hiring a electronics design engineer that will be one of our team key players. We are looking for your creative brain to succeed in our joint mission and in exchange, we are giving you the development journey of your lifetime (and of course a salary with benefits).

Some of the technologies we use are data logging from sensors, GPS, microcontrollers, control modules as well as integration of LIDAR and camera technology for collecting geospatial data. the systems consists of several different circuit boards, microprocessor, microSD card, radio, WIFI and bluetooth hardware together with acceleration, magnetic direction, barometer and gyros. You will work in tight cooperation with mechanical design engineers to create world class solutions.

At TNTX, you will be working in an open and innovative environment where you, together with your team, strive to develop the best system-solutions possible for smarter education. You will survey and set the mechanical requirements needed to produce true-to-life virtual/augmented reality training programmes and design the machines used in our cutting-edge competence development programmes. You will be the link between idea and reality.

The most important thing for us is your creative, forward thinking-i will-resolve-this-attitude and your ability to present and explain complicated things to common people. To succeed we also believe that you have an engineering degree and at least a few years of experience in the electronics design area.

Read more about us at:
www.tnt-x.com

If you have any questions about the position please contact:
Recruitment consultant, Peder Hansson at Terminalen Executive Search on phone +46 730 26 80 30 or via e-mail [email protected]

If you are applying for this position and wish to move to Boden, Sweden we can in this recruitment actively support you and your family in the relocation issues that may arise. Read more about these relocation services at terminal5.nu.

Interviews are ongoing and the position can be filled before the application deadline so do not wait to submit your application.
We welcome your confidential application, in English or Swedish, at the latest of 30th of November 2020 through https://terminalen.nu/rekryteringar/?jobid=128397&language=en_GB

Are you ready for a fast-paced personal development journey? Visa mindre