Lediga jobb som Helikoptertekniker i Luleå

Se lediga jobb som Helikoptertekniker i Luleå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Luleå som finns hos arbetsgivaren.

Civilanställd Helikoptertekniker till 1. Helikopterskvadron

Ansök    Mar 6    Försvarsmakten    Helikoptertekniker
Om tjänsten:  Vill du vara med och göra skillnad och bli en del av ett fantastiskt lag? Hos oss får du möjligheten att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. I tjänsten finns det goda förutsättningar för friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Sökande enhet:  1:a Helikopterskvadron i Luleå bedriver verksamhet med medeltunga helikoptrar av typen Helikopter 14/NH90. Skvadronen är u... Visa mer
Om tjänsten: 

Vill du vara med och göra skillnad och bli en del av ett fantastiskt lag?

Hos oss får du möjligheten att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. I tjänsten finns det goda förutsättningar för friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Sökande enhet: 

1:a Helikopterskvadron i Luleå bedriver verksamhet med medeltunga helikoptrar av typen Helikopter 14/NH90. Skvadronen är uppdelad i fyra enheter; stab, division, flygunderhållskompani och materielkompani. Inom skvadronen arbetar både militär personal och civilanställda. 1:a Helikopterskvadron har i dagsläget ett 100-tal anställda och är samlokaliserad med Norrbottens flygflottilj F 21. Tjänstens placering är vid skvadronens flygunderhållskompani, helikopterunderhållssektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 
Som helikoptertekniker utför du underhåll på Helikopter 14/NH90. Du arbetar i ett servicelag som utför underhållsuppdrag av olika svårighetsgrad. Arbetsuppgifterna innebär linje- och basunderhåll och innefattar såväl felsökning och felavhjälpande underhåll som kalender- och drifttidsunderhåll. Tjänsten omfattar även andra verksamhetsanknutna arbetsuppgifter, såsom deltagande i övningar. Du arbetar både självständigt och tillsammans med militär personal från förbandet. Tjänsten kan innebära att du tilldelas specialistkompetens för särskilda underhållsarbeten, exempelvis boroskopundersökning eller kompositreparation.

Du kommer att krigsplaceras som helikoptertekniker. Arbetet innebär till viss del resor inom Sverige och kan även innefatta arbete utomlands.

Kvalifikationer:

Basic examination EASA kat B1
Goda kunskaper i engelska (då arbetsmanualer och avrapportering av arbete sker på engelska)
 
Meriterande kvalifikationer:
Basic training EASA kat B1, B1:3, B2

Erfarenhet av flygunderhållstjänst på helikoptrar eller flygplan
 
Personliga egenskaper:
Du är noggrann, driven och engagerad samt har ett högt säkerhetstänk. Du arbetar självständigt under eget ansvar och din samarbetsförmåga är god. Du är flexibel och öppen för arbetsuppgifter inom andra arbetsområden än där du har din fackkompetens. God fysisk förmåga, detta då tjänsten innebär krigsplacering. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Jonas Johansson Chef Underhållssektionen 073-8508704
 
Fackliga representanter:
Fackliga företrädare nås via Helikopterflottiljens växel, 013-28 30 00

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Arbetsort: Luleå 
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

CV och personligt brev bifogas i ansökan.

Betyg från genomförda utbildningar samt intyg om behörigheter/certifikat.

Beräknat startdatum/tillträde: Enligt överenskommelse

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2023-04-19


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

1.HKPSKV. Systemingenjör inriktning Helikopter (14)

Ansök    Jun 8    Försvarsmakten    Helikoptertekniker
Systemingenjör inriktning Helikopter (14) Är du intresserad av en civil tjänst i Försvarsmakten? Vill du vara med och bygga upp Sveriges kris- och krigsförmåga? Nu har vi en plats för dig – 1:a helikopterskvadron rekryterar en civil systemingenjör för Hkp 14 (NH-90). Som systemingenjör ansvarar du för beslut om hantering av avvikande luftfartsprodukter, såsom kvarstående anmärkningar eller operativa restriktioner. Du rapporterar in materielavvikelser, beg... Visa mer
Systemingenjör inriktning Helikopter (14)
Är du intresserad av en civil tjänst i Försvarsmakten? Vill du vara med och bygga upp Sveriges kris- och krigsförmåga? Nu har vi en plats för dig – 1:a helikopterskvadron rekryterar en civil systemingenjör för Hkp 14 (NH-90).

Som systemingenjör ansvarar du för beslut om hantering av avvikande luftfartsprodukter, såsom kvarstående anmärkningar eller operativa restriktioner. Du rapporterar in materielavvikelser, begär förändringar i underhållsföreskrifter och andra rapporter för att upprätthålla luftvärdigheten. Du bevakar, bereder, återkopplar och informerar skvadronen om pågående luftvärdighetsärenden. Du är en viktig del för utvecklingen av sektionen och materielsystemet.

Du tjänstgör på första helikopterskvadrons flygsystemsektion. Flygsystemsektionen inkluderar verksamhetsnära ingenjörer, planeringsingenjörer, materielplanerare och handläggare teknisk bokföring. Sektionen är en del av flygoperatörens tekniska organisation som funktionsleds av central teknisk chef. Den tekniska organisationen ansvarar för Ledning Fortsatt Luftvärdighet (LFL) som motsvaras av det civila, Continuing Airworthiness Management Organisation (CAMO).

Arbetsuppgifter


• Upprätta styrningar för upprätthållande av fortsatt luftvärdighet hos materielsystemet.
• Upprätta underlag till luftvärdighetsbeslut.
• Vara en länk mellan flygoperatörens tekniska organisation och skvadronen.
• Ansvara för avvikelsehantering inom materielsystemet.
• Stödja skvadronen med tekniskt systemstöd.
• Ingå i förbandet vid insats och övning

Kvalifikationer


• Minimum 2 års erfarenhet av arbete med militär (eller civil) ledning fortsatt luftvärdighet.
• Relevant eftergymnasial ingenjörsutbildning (systemingenjörsutbildning/högskoleingenjör/civilingenjör) eller minimum 4 års erfarenhet av arbete med militär (eller civil) ledning flygunderhåll och minst flygtekniker nivå B1/B2 eller motsv civil nivå.
• Kunskap i engelska motsv Stanag 2
• B körkort

Meriterande


• Kunskaper om avvikelserapportering avseende flygsäkerhetspåverkande brister och fel hos luftfartsprodukter.
• Utbildning och erfarenhet om Hkp 14 eller annat relevant FM flygsystem samt i Försvarsmakten förekommande flygdriftdatasystem.
• Erfarenhet av arbete med styrdokument och procedurer inom Ledning Fortsatt Luftvärdighet (LFL).
• God organisationskännedom om och förståelse för samspelet mellan Försvarsmakten, Försvarets materielverk och den militära industrin.
• Kunskap om stödsystem för flygdrift specifikt FENIX 
• God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna inom fortsatt luftvärdighets ställer höga krav på att du är noggrann som person. Då det förekommer samverkan både inom och utom skvadronen kräver det att du har en god samarbetsförmåga och social kompetens. Till det hör att kunna bygga nätverk inom de olika organisationerna du arbetar tillsammans med. Dessutom ska du kunna ta ansvar för och driva dina egna arbetsuppgifter framåt.

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Du kommer att vara placerad på Försvarsmaktens Helikopterflottilj i Luleå, tjänsteresor samt tjänstgöring och beredskap på kvällar och helger kan förekomma.

Tillträde efter överenskommelse.

Under anställningsprocessen kommer det ske intervjuer, fysiska tester, säkerhetsprövning och hälsokontroller.

Fackliga representanter:


• OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
• OFR/S Hkpflj, Christoffer Willers
• SACO-S Hkpflj 1SKV, Kajsa Ljungberg
• SECO Hkpflj Urban Hellqvist

Samtliga nås via växel på 013-28 30 00

Välkommen med din ansökan senast den 30/6 2023. Den ska innehålla CV samt personligt brev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig för tjänsten samt att tre referenser ska bifogas. Urval kommer ske löpande.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Civil helikoptertekniker till 1.Helikopterskvadron

Ansök    Maj 13    Försvarsmakten    Helikoptertekniker
1.Helikopterskvadron söker civil helikoptertekniker till helikopterverkstaden. 1.Helikopterskvadron är baserad i Luleå och har som huvuduppgift att bedriva markoperativ verksamhet med helikopter. På skvadronen arbetar idag ca. 120 medarbetare som hanterar Helikopter 14-systemet. Tjänsten är placerad vid helikopterverkstaden som bedriver flygunderhåll på helikoptersystemet. Huvudsakliga arbetsuppgifter: Som helikoptertekniker utför du underhåll på Helikop... Visa mer
1.Helikopterskvadron söker civil helikoptertekniker till helikopterverkstaden.

1.Helikopterskvadron är baserad i Luleå och har som huvuduppgift att bedriva markoperativ verksamhet med helikopter. På skvadronen arbetar idag ca. 120 medarbetare som hanterar Helikopter 14-systemet. Tjänsten är placerad vid helikopterverkstaden som bedriver flygunderhåll på helikoptersystemet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som helikoptertekniker utför du underhåll på Helikopter 14/NH90. Du arbetar i ett tillsynslag som utför underhållsuppdrag av olika svårighetsgrad. Arbetsuppgifterna innebär basunderhåll och innefattar både förebyggande underhåll i form av kalender- och drifttidsgenererade åtgärder, samt felsökning och felavhjälpande underhåll. Du arbetar både självständigt och tillsammans med militär personal från förbandet. Tjänsten kan innebära att du tilldelas specialistkompetens för särskilda underhållsarbeten, exempelvis boroskopundersökning eller kompositreparation. Du kommer att krigsplaceras som civil helikoptertekniker. Arbetet innebär till viss del resor inom Sverige och kan även innefatta arbete utomlands.

Kvalifikationer:
- Basic examination EASA kat B1
- Goda kunskaper i engelska (då arbetsmanualer och avrapportering av arbete sker på engelska)

Meriterande kvalifikationer:
- Basic training EASA kat B1, B1:3, B2
- Erfarenhet av flygunderhållstjänst på helikoptrar eller flygplan

Personliga egenskaper:
Du är noggrann, driven och engagerad samt har ett högt säkerhetstänk. Du arbetar självständigt under eget ansvar och din samarbetsförmåga är god. Du är flexibel och öppen för arbetsuppgifter inom andra arbetsområden än där du har din fackkompetens. God fysisk förmåga efterfrågas, detta då tjänsten innebär krigsplacering.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.  

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Kn Linus Hannu
0920-23 40 00 (Växel) 

Fackliga representanter:
Försvarsförbundet, Caroline Nilsson
OFR/O, Mats Häggström
OFR/S, Christoffer Willers
SACO, Kajsa Ljungberg
SECO, Urban Hellqvist

Samtliga kontaktas via Helikopterflottiljens växel: 013-28 30 00

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidareanställning, som inleds med sex månaders provanställning
Arbetsort: Luleå
Lön: Individuell lönesättning tillämpas
Beräknat startdatum/tillträde: Enligt överenskommelse

CV och personligt brev ska bifogas i ansökan, var beredd att lämna referenser.

Betyg från genomförda utbildningar samt intyg om behörigheter/certifikat bifogas.

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2024-06-09.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

1.Hkpskv söker Helikoptertekniker med CoR B1

Ansök    Mar 15    Försvarsmakten    Helikoptertekniker
1.Helikopterskvadron söker dig som idag har ett diplom på lägst nivå Basic Examination B1, och vill bli specialistofficer. Har du ett diplom från en flygteknisk yrkeshögskola på nivå basic examination B1 (CoR) och vill bli yrkesofficer? Då har du chansen att anställas direkt som yrkesofficer, med första graden kadett (elevgrad). Tidigare militär erfarenhet är inget krav. Anställningen börjar med att du genomför de utbilningar som krävs för att bli färdig ... Visa mer
1.Helikopterskvadron söker dig som idag har ett diplom på lägst nivå Basic Examination B1, och vill bli specialistofficer.

Har du ett diplom från en flygteknisk yrkeshögskola på nivå basic examination B1 (CoR) och vill bli yrkesofficer? Då har du chansen att anställas direkt som yrkesofficer, med första graden kadett (elevgrad). Tidigare militär erfarenhet är inget krav. Anställningen börjar med att du genomför de utbilningar som krävs för att bli färdig yrkesofficer i Försvarsmakten. Vi tar fram en kompetensutvecklingsplan tillsammans med dig som bygger på dina tidigare militära erfarenheter.

Efter utbildningen jobbar du som specialistofficer Helikoptertekniker vid Försvarsmaktens Helikopterflottilj (Hkpflj) i Luleå.

Utbildningen är uppdelad i fyra skeden:

Skede 1, Militär grundutbildning
Genomförs januari-juni 2023 för dig som saknar militär behörighet

Skede 2, Förberedande officerskurs (FOK) Uppsala
Genomförs vecka 29-33 2022 för dig som har militär behörighet vid ansökan och ungefär samma tid 2023 för dig som saknar.

Skede 3, Specialistofficersutbildning, Halmstad
Genomförs vid Militärhögskolan i Halmstad med start vecka 34 2022 till och med vecka 14 2023 (eller året efter för dig som ska genomföra militär grundutbildning). Du utnämns Sergeant vid examen.

Skede 4, certifikatspraktik, Luleå
Genomförs från vecka 15 2023 (2024) på 1.Helikopterskvadron i Luleå.

Kvalifikationer
• Svensk medborgare
• Basic examination EASA kat B1
• Du uppfyller Försvarsmaktens medicinska, fysiska och psykologiska krav för anställning som yrkesofficer
• Godkända tester från Plikt- och prövningsverket

Meriterande
• Goda kunskaper i engelska
• Militär grundutbildning om minst 6 månader
• Dokumenterad praktisk erfarenhet av flygunderhållstjänst på helikopter eller flygplan
• B2-behörighet
• RML-behörighet

Personliga egenskaper
Du är noggran, driven och engagerad samt har ett högt säkerhetstänk. Du arbetar sjävständigt under ansvar och din samarbetsförmåga är god. Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift. Dina värderingar överensstämmer med Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningsprocessen innehåller tester både i Luleå och Plikt- och prövningsverket, antingen i Malmö eller Stockholm.

Kontaktperson:
Kn Johan Bohman, nås via växeln på 013-28 30 00

Anställningen
Anställningsform: Tillsvidare med inledningsvis 6 månaders provanställning
Startdatum: Enligt överenskommelse
Befattningsnivå: Yrkesofficer, OR6 (Första tjänstegrad kadett)
Lön: Enligt Försvarsmaktens lönestruktur (nuvarande inplaceringslön 27 000kr/mån)

Fackliga representanter:
Officersförbundet: Mats Häggström
Försvarsförbundet: Caroline Nilsson
SACO: Anneli Helmersson
SEKO: Urban Hellqvist

Samtliga nås via växeln på 013-28 30 00

 

Välkommen med din ansökan senast 2022-04-10. Ansökan ska innehålla minst CV, personligt brev, diplom från en flygteknisk yrkeshögskola på lägst nivå Basic Examination B1, militär grundutbildning samt övriga meriterande dokument.

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 850 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Tillsynsledare/Flygplanansvarig sökes till helikopterverkstad

Ansök    Maj 12    Försvarsmakten    Helikoptertekniker
Om tjänsten:  Vill du vara med och göra skillnad och bli en del av ett fantastiskt lag? Hos oss får du möjligheten att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. I tjänsten finns det goda förutsättningar för friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.   Sökande enhet:  Helikopterverkstad 1:a Helikopterskvadron bedriver helikopterverksamhet med Helikopter 14. Skvadronen är uppdelad i st... Visa mer
Om tjänsten: 

Vill du vara med och göra skillnad och bli en del av ett fantastiskt lag?

Hos oss får du möjligheten att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. I tjänsten finns det goda förutsättningar för friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

 

Sökande enhet: 

Helikopterverkstad 1:a Helikopterskvadron bedriver helikopterverksamhet med Helikopter 14.

Skvadronen är uppdelad i stab, division, flygunderhållskompani samt materielkompani. Inom skvadronen arbetar både militär och civilanställd personal. 1:a Helikopterskvadronen är lokaliserad på flygflottiljen F21 i Luleå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

Som tillsynsledare/flygplanansvarig stödjer du beredaren i planering av den dagliga verksamheten. Du leder ett av servicelagen på Helikopter 14 och är delaktig i planeringen av basunderhåll samt kalender- och drifttidsunderhåll. Tjänsten omfattar även andra verksamhetsanknutna arbetsuppgifter, som deltagande i övningar. Du som person skall trivas med att jobba i grupp och att ta en ledande roll men skall även vara mycket praktiskt lagd. Arbetet är till huvuddel i den civila arbetsgruppen men även med övrig teknisk personal.

Du kommer att krigsplaceras samt kombatantutbildas som tillsynsledare/flygplanansvarig.Kvalifikationer:
Giltig licens enligt EASA part 66 och/eller RML/EMAR part 66, mekaniker ska ha fullständig COR.
Erfarenhet från Flygplan/ Helikopterunderhåll.
Goda kunskaper i engelska (då arbetsmanualer och avrapportering av arbete sker på engelska).
 
Meriterande kvalifikationer:
EASA part 66 licens B1:3, B2 samt C.

RML behörighet.

Typkurs HKP14 och/eller HKP15 och/eller HKP16.

Fenix behörighet.

Chefsbefattningar inom flygunderhållstjänst.

Tidigare arbete inom teknisk tjänst inom Försvarsmakten.

Annan tillräcklig erfarenhet som B1:3 för behörighet till kategori C eller motsvarande.
 
Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är säkerhetsmedveten med ett högt säkerhetstänk. Du skall vara noggrann, driven och engagerad. Du skall gilla att arbeta i en ledande roll men mer kopplat till flygunderhållsverkstaden än skrivborsarbete. Du ska vara flexibel och öppen för arbetsuppgifter inom andra arbetsområden än där du har din fackkompetens. God fysisk förmåga efterfrågas, då tjänsten innebär krigsplacering. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Jonas Johansson, Chef Helikopterverkstad 1.hkpskv (073-8508704)

  
 

FACKLIGA FÖRETRÄDARE
OFR-S, SEKO, SACO och OFR-O nås genom Försvarsmaktens telefonväxel, 0920-23 40 00. 

 

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Kategori: Civil

Arbetsort: Luleå 
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Beräknat startdatum/ tillträde enligt överenskommelse.

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2022-06-12

Din ansökan ska innehålla:


• Personligt brev (ange gärna ett löneanspråk i din ansökan)
• CV med referenser, här bör två referenser anges
• Betyg från genomförda utbildningar samt intyg om behörigheter/ certifikat


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 850 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Civilanställd Helikoptertekniker till 1. Helikopterskvadron

Ansök    Sep 27    Försvarsmakten    Helikoptertekniker
Om tjänsten:  Vill du vara med och göra skillnad och bli en del av ett fantastiskt lag? Hos oss får du möjligheten att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. I tjänsten finns det goda förutsättningar för friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Sökande enhet:  1:a Helikopterskvadron i Luleå bedriver verksamhet med medeltunga helikoptrar av typen Helikopter 14/NH90. Skvadronen är u... Visa mer
Om tjänsten: 

Vill du vara med och göra skillnad och bli en del av ett fantastiskt lag?

Hos oss får du möjligheten att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. I tjänsten finns det goda förutsättningar för friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Sökande enhet: 

1:a Helikopterskvadron i Luleå bedriver verksamhet med medeltunga helikoptrar av typen Helikopter 14/NH90. Skvadronen är uppdelad i fyra enheter; stab, division, flygunderhållskompani och materielkompani. Inom skvadronen arbetar både militär personal och civilanställda. 1:a Helikopterskvadron har i dagsläget ett 100-tal anställda och är samlokaliserad med Norrbottens flygflottilj F 21. Tjänstens placering är vid skvadronens flygunderhållskompani, helikopterunderhållssektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 
Som helikoptertekniker utför du underhåll på Helikopter 14/NH90. Du arbetar i ett servicelag som utför underhållsuppdrag av olika svårighetsgrad. Arbetsuppgifterna innebär linje- och basunderhåll och innefattar såväl felsökning och felavhjälpande underhåll som kalender- och drifttidsunderhåll. Tjänsten omfattar även andra verksamhetsanknutna arbetsuppgifter, såsom deltagande i övningar. Du arbetar både självständigt och tillsammans med militär personal från förbandet. Tjänsten kan innebära att du tilldelas specialistkompetens för särskilda underhållsarbeten, exempelvis boroskopundersökning eller kompositreparation.

Du kommer att krigsplaceras som helikoptertekniker. Arbetet innebär till viss del resor inom Sverige och kan även innefatta arbete utomlands.

Kvalifikationer:

Basic examination EASA kat B1
Goda kunskaper i engelska (då arbetsmanualer och avrapportering av arbete sker på engelska)
 
Meriterande kvalifikationer:
Basic training EASA kat B1, B1:3, B2

Erfarenhet av flygunderhållstjänst på helikoptrar eller flygplan
 
Personliga egenskaper:
Du är noggrann, driven och engagerad samt har ett högt säkerhetstänk. Du arbetar självständigt under eget ansvar och din samarbetsförmåga är god. Du är flexibel och öppen för arbetsuppgifter inom andra arbetsområden än där du har din fackkompetens. God fysisk förmåga, detta då tjänsten innebär krigsplacering. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Jonas Johansson Chef Underhållssektionen 073-8508704
 
Fackliga representanter:
Fackliga företrädare nås via Helikopterflottiljens växel, 013-28 30 00

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Arbetsort: Luleå 
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

CV och personligt brev bifogas i ansökan.

Betyg från genomförda utbildningar samt intyg om behörigheter/certifikat.

Beräknat startdatum/tillträde: Enligt överenskommelse

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2022-10-27Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 850 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Civilanställd Helikoptertekniker till 1. Helikopterskvadron

Ansök    Aug 20    Försvarsmakten    Helikoptertekniker
Sökande enhet:  1:a Helikopterskvadron i Luleå bedriver verksamhet med medeltunga helikoptrar av typen Helikopter 14/NH90. Skvadronen är uppdelad i fyra enheter; stab, division, flygunderhållskompani och materielkompani. Inom skvadronen arbetar både militär personal och civilanställda. 1:a Helikopterskvadron har i dagsläget ett 100-tal anställda och är samlokaliserad med Norrbottens flygflottilj F 21. Tjänstens placering är vid skvadronens flygunderhållsk... Visa mer
Sökande enhet: 

1:a Helikopterskvadron i Luleå bedriver verksamhet med medeltunga helikoptrar av typen Helikopter 14/NH90. Skvadronen är uppdelad i fyra enheter; stab, division, flygunderhållskompani och materielkompani. Inom skvadronen arbetar både militär personal och civilanställda. 1:a Helikopterskvadron har i dagsläget ett 100-tal anställda och är samlokaliserad med Norrbottens flygflottilj F 21. Tjänstens placering är vid skvadronens flygunderhållskompani, helikopterunderhållssektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 
Som helikoptertekniker utför du underhåll på Helikopter 14/NH90. Du arbetar i ett servicelag som utför underhållsuppdrag av olika svårighetsgrad. Arbetsuppgifterna innebär linje- och basunderhåll och innefattar såväl felsökning och felavhjälpande underhåll som kalender- och drifttidsunderhåll. Tjänsten omfattar även andra verksamhetsanknutna arbetsuppgifter, såsom deltagande i övningar. Du arbetar både självständigt och tillsammans med militär personal från förbandet. Tjänsten kan innebära att du tilldelas specialistkompetens för särskilda underhållsarbeten, exempelvis boroskopundersökning eller kompositreparation.

Du kommer att krigsplaceras som helikoptertekniker. Arbetet innebär till viss del resor inom Sverige och kan även innefatta arbete utomlands.

Kvalifikationer:

Basic examination EASA kat B1
Goda kunskaper i engelska (då arbetsmanualer och avrapportering av arbete sker på engelska)
 
Meriterande kvalifikationer:
Basic training EASA kat B1, B1:3, B2

Erfarenhet av flygunderhållstjänst på helikoptrar eller flygplan
 
Personliga egenskaper:
Du är noggrann, driven och engagerad samt har ett högt säkerhetstänk. Du arbetar självständigt under eget ansvar och din samarbetsförmåga är god. Du är flexibel och öppen för arbetsuppgifter inom andra arbetsområden än där du har din fackkompetens. God fysisk förmåga, detta då tjänsten innebär krigsplacering. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Jonas Johansson Chef Helikopterverkstad 0920-234000
 
Fackliga representanter:
Fackliga företrädare nås via Helikopterflottiljens växel, 013-28 30 00

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Arbetsort: Luleå 
Lön: Individuell lönesättning tillämpas, lämna löneanspråk i ansökan.

CV med referenser ska bifogas i ansökan, här bör två referenser anges.

Betyg från genomförda utbildningar samt intyg om behörigheter/certifikat.

Beräknat startdatum/tillträde: Enligt överenskommelse

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2021-09-19Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Militär Helikoptertekniker till 1. Helikopterskvadron

Ansök    Feb 23    Försvarsmakten    Helikoptertekniker
Sökande enhet 1:a Helikopterskvadron i Luleå bedriver verksamhet med medeltunga helikoptrar av typen Helikopter 14/NH90. Skvadronen är uppdelad i fyra enheter; stab, division, flygunderhållskompani och materielkompani. Inom skvadronen arbetar både militär och civilanställd personal. 1:a Helikopterskvadron har i dagsläget ett 100-tal anställda och är samlokaliserad med Norrbottens flygflottilj F 21. Tjänstens placering är vid skvadronens flygunderhållskomp... Visa mer
Sökande enhet

1:a Helikopterskvadron i Luleå bedriver verksamhet med medeltunga helikoptrar av typen Helikopter 14/NH90. Skvadronen är uppdelad i fyra enheter; stab, division, flygunderhållskompani och materielkompani. Inom skvadronen arbetar både militär och civilanställd personal. 1:a Helikopterskvadron har i dagsläget ett 100-tal anställda och är samlokaliserad med Norrbottens flygflottilj F 21. Tjänstens placering är vid skvadronens flygunderhållskompani.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som helikoptertekniker utför du underhåll på Helikopter 14/NH90. Du arbetar i en underhållspluton som utför underhållsuppdrag av olika svårighetsgrad. Arbetsuppgifterna innebär linje- och basunderhåll och innefattar såväl felsökning och felavhjälpande underhåll som kalender- och drifttidsunderhåll. Tjänsten omfattar även andra verksamhetsanknutna arbetsuppgifter, såsom deltagande i övningar. Du arbetar både självständigt och tillsammans med  civil personal från förbandet. Tjänsten kan innebära att du tilldelas specialistkompetens för särskilda underhållsarbeten, exempelvis boroskopundersökning eller kompositreparation. Tjänsten kan innebära flygtjänst om den sökande bedöms lämplig.

Du kommer att krigsplaceras som helikoptertekniker. Arbetet innebär till viss del resor inom Sverige och kan även innefatta arbete utomlands.

Personliga egenskaper

Du är noggrann, driven och engagerad samt har ett högt säkerhetstänk. Du arbetar självständigt under eget ansvar och din samarbetsförmåga är god. Du är flexibel och öppen för arbetsuppgifter inom andra arbetsområden än där du har din fackkompetens. God fysisk förmåga, detta då tjänsten innebär krigsplacering. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer


• Godkänd officersutbildning
• Erfarenhet av flygunderhållstjänst på helikoptrar eller flygplan
• Goda kunskaper i engelska (då arbetsmanualer och avrapportering av arbete sker på engelska)
• Körkort klass B

Meriterande


• RML behörighet
• B2 behörighet
• Besättningsutbildning
• Typkurs på NH90

Övrig information
Antal tjänster: 2 
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Luleå
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Lön: Individuell lönesättning tillämpas, ange gärna löneanspråk i ansökan.Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Kn Johan Bohman 0920-234000 (växel)
 
Fackliga representanter

Fackliga företrädare nås via Helikopterflottiljens växel, 013-28 30 00

Övrigt

CV samt personligt brev med motivering till varför du passar för denna tjänst skall bifogas ansökan.

Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-03-27.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 850 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Helikoptertekniker 1.hkpskv - SOFU 2022

Ansök    Sep 10    Försvarsmakten    Helikoptertekniker
Har du en diplom från en flygteknisk yrkeshögskola på nivå basic training B1 (COR) och vill bli yrkesofficer? Då har du chansen att anställas direkt som yrkesofficer, med första graden kadett (elevgrad). Tidigare militär erfarenhet är inget krav. Anställningen börjar med att du genomför de utbilningar som krävs för att bli färdig yrkesofficer i Försvarsmakten. Vi tar fram en individuell kompetensutvecklingsplan tllsammans med dig om du blir erbjuden tjänst... Visa mer
Har du en diplom från en flygteknisk yrkeshögskola på nivå basic training B1 (COR) och vill bli yrkesofficer? Då har du chansen att anställas direkt som yrkesofficer, med första graden kadett (elevgrad). Tidigare militär erfarenhet är inget krav. Anställningen börjar med att du genomför de utbilningar som krävs för att bli färdig yrkesofficer i Försvarsmakten. Vi tar fram en individuell kompetensutvecklingsplan tllsammans med dig om du blir erbjuden tjänsten. Efter utbildningen jobbar du som specialistofficer Helikoptertekniker vid Försvarsmaktens Helikopterflottilj (Hkpflj) i Luleå.

 

Utbildningen är uppdelad i fyra skeden:

Skede 1, Militär grundutbildning

Genomförs januari-juni 2022 för dig som saknar militär behörighet

Skede 2, Förberedande officerskurs (FOK) Uppsala

Genomförs under fem veckor sommaren 2022.

Skede 3, Specialistofficersutbildning, Halmstad

Genomförs vid Militärhögskolan i Halmstad med start vecka 34 2022 till och med vecka 14 2022 

Skede 4, certifikatspraktik, Linköping

Genomförs från vecka 15 2022 på helikopterskvadron i Luleå.

 

Kvalifikationer
• Svensk medborgare
• Basic training EASA kat B1
• Du uppfyller Försvarsmaktens medicinska, fysiska och psykologiska krav för anställning som yrkesofficer
 

Meriterande
• Goda kunskaper i engelska
• Militär grundutbildning om minst 6 månader
• Dokumenteras praktisk erfarenhet av flygunderhållstjänst på helikopter eller flygplan
• B2-behörighet
• RML-behörighet
 

Personliga egenskaper
Du är noggran, driven och engagerad samt har ett högt säkerhetstänk. Du arbetar sjävständigt under ansvar och din samarbetsförmåga är god. Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift. Dina värderingar överensstämmer med Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Övrigt
Anställningsprocessen innehåller tester i Luleå och på plikt- och prövningsverket antingen i Malmö eller Stockholm.
 
Kontaktperson:
Kn Johan Bohman 0920-23400
 
 
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med inledningsvis 6 månaders provanställning
Startdatum: I anslutning till utbildnings start
Befattningsnivå: Yrkesofficer, OR6 (Första tjänstegrad kadett)
Lön: Enligt FM lönestruktur.
 
Ansökan ska innehålla minst CV, personligt brev, diplom från en flygteknisk yrkeshögskola på nivå Basic Training B1, militär grundutbildning samt övriga meriterande dokument.
Fackliga representanter:

Officersförbundet: Mats Häggström
Försvarsförbundet: Caroline Nilsson
SACO: Anneli Helmersson
SEKO: Urban Hellqvist
Samtliga nås via växeln på 013-28 30 00
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 850 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

MIL Helikoptertekniker B1:3

Ansök    Sep 24    Försvarsmakten    Helikoptertekniker
Sökande enhet 1:a Helikopterskvadron i Luleå bedriver verksamhet med medeltunga helikoptrar av typen Helikopter 14/NH90. Skvadronen är uppdelad i fyra enheter; stab, division, flygunderhållskompani och materielkompani. Inom skvadronen arbetar både militär personal och civilanställda. 1:a Helikopterskvadron har i dagsläget ett 100-tal anställda och är samlokaliserad med Norrbottens flygflottilj F 21. Tjänstens placering är vid skvadronens flygunderhållskom... Visa mer
Sökande enhet

1:a Helikopterskvadron i Luleå bedriver verksamhet med medeltunga helikoptrar av typen Helikopter 14/NH90. Skvadronen är uppdelad i fyra enheter; stab, division, flygunderhållskompani och materielkompani. Inom skvadronen arbetar både militär personal och civilanställda. 1:a Helikopterskvadron har i dagsläget ett 100-tal anställda och är samlokaliserad med Norrbottens flygflottilj F 21. Tjänstens placering är vid skvadronens flygunderhållskompani.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som helikoptertekniker utför du underhåll på Helikopter 14/NH90. Du arbetar i en underhållspluton som utför underhållsuppdrag av olika svårighetsgrad. Arbetsuppgifterna innebär linje- och basunderhåll och innefattar såväl felsökning och felavhjälpande underhåll som kalender- och drifttidsunderhåll. Tjänsten omfattar även andra verksamhetsanknutna arbetsuppgifter, såsom deltagande i övningar. Du arbetar både självständigt och tillsammans med  civil personal från förbandet. Tjänsten kan innebära att du tilldelas specialistkompetens för särskilda underhållsarbeten, exempelvis boroskopundersökning eller kompositreparation. Tjänsten kan innebära flygtjänst om den sökande bedöms lämplig.

Du kommer att krigsplaceras som helikoptertekniker. Arbetet innebär till viss del resor inom Sverige och kan även innefatta arbete utomlands.

Personliga egenskaper

Du är noggrann, driven och engagerad samt har ett högt säkerhetstänk. Du arbetar självständigt under eget ansvar och din samarbetsförmåga är god. Du är flexibel och öppen för arbetsuppgifter inom andra arbetsområden än där du har din fackkompetens. God fysisk förmåga, detta då tjänsten innebär krigsplacering. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer


• Specialistofficersexamen/officersexamen
• Erfarenhet av flygunderhållstjänst på helikoptrar eller flygplan
• Goda kunskaper i engelska (då arbetsmanualer och avrapportering av arbete sker på engelska)
• Körkort klass B

Meriterande


• RML behörighet
• B2 behörighet
• Besättningsutbildning
• Typkurs på NH90

Övrig information
Antal tjänster: 2 
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Arbetsort: Luleå
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Lön: Individuell lönesättning tillämpas, ange gärna löneanspråk i ansökan.
Oberoende befattning.  

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Kn Mats Westermark 0920-234000, Kn Linus Eriksson 0920-234000
 
Fackliga representanter

Fackliga företrädare nås via Helikopterflottiljens växel, 013-28 30 00

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Arbetsort: Luleå 
Lön: Individuell lönesättning tillämpas. 

CV med referenser ska bifogas i ansökan, här bör två referenser anges.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-10-31


Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Civilanställd Helikoptertekniker till 1. Helikopterskvadron

Ansök    Aug 12    Försvarsmakten    Helikoptertekniker
Sökande enhet:  1:a Helikopterskvadron i Luleå bedriver verksamhet med medeltunga helikoptrar av typen Helikopter 14/NH90. Skvadronen är uppdelad i fyra enheter; stab, division, flygunderhållskompani och materielkompani. Inom skvadronen arbetar både militär personal och civilanställda. 1:a Helikopterskvadron har i dagsläget ett 100-tal anställda och är samlokaliserad med Norrbottens flygflottilj F 21. Tjänstens placering är vid skvadronens flygunderhållsk... Visa mer
Sökande enhet: 

1:a Helikopterskvadron i Luleå bedriver verksamhet med medeltunga helikoptrar av typen Helikopter 14/NH90. Skvadronen är uppdelad i fyra enheter; stab, division, flygunderhållskompani och materielkompani. Inom skvadronen arbetar både militär personal och civilanställda. 1:a Helikopterskvadron har i dagsläget ett 100-tal anställda och är samlokaliserad med Norrbottens flygflottilj F 21. Tjänstens placering är vid skvadronens flygunderhållskompani, helikopterunderhållssektionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 
Som helikoptertekniker utför du underhåll på Helikopter 14/NH90. Du arbetar i ett servicelag som utför underhållsuppdrag av olika svårighetsgrad. Arbetsuppgifterna innebär linje- och basunderhåll och innefattar såväl felsökning och felavhjälpande underhåll som kalender- och drifttidsunderhåll. Tjänsten omfattar även andra verksamhetsanknutna arbetsuppgifter, såsom deltagande i övningar. Du arbetar både självständigt och tillsammans med militär personal från förbandet. Tjänsten kan innebära att du tilldelas specialistkompetens för särskilda underhållsarbeten, exempelvis boroskopundersökning eller kompositreparation.

Du kommer att krigsplaceras som helikoptertekniker. Arbetet innebär till viss del resor inom Sverige och kan även innefatta arbete utomlands.

Kvalifikationer:

Basic examination EASA kat B1
Goda kunskaper i engelska (då arbetsmanualer och avrapportering av arbete sker på engelska)
 
Meriterande kvalifikationer:
Basic training EASA kat B1, B1:3, B2

Erfarenhet av flygunderhållstjänst på helikoptrar eller flygplan
 
Personliga egenskaper:
Du är noggrann, driven och engagerad samt har ett högt säkerhetstänk. Du arbetar självständigt under eget ansvar och din samarbetsförmåga är god. Du är flexibel och öppen för arbetsuppgifter inom andra arbetsområden än där du har din fackkompetens. God fysisk förmåga, detta då tjänsten innebär krigsplacering. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Kn Johan Bohman 0920-234000
 
Fackliga representanter:
Fackliga företrädare nås via Helikopterflottiljens växel, 013-28 30 00

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Arbetsort: Luleå 
Lön: Individuell lönesättning tillämpas, lämna löneanspråk i ansökan.

CV med referenser ska bifogas i ansökan, här bör två referenser anges.

Betyg från genomförda utbildningar samt intyg om behörigheter/certifikat.

Beräknat startdatum/tillträde: Enligt överenskommelse

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2020-09-13--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Civilanställd B2-tekniker till 1. Helikopterskvadron

Ansök    Aug 31    Försvarsmakten    Helikoptertekniker
Sökande enhet:  1:a Helikopterskvadron i Luleå bedriver verksamhet med medeltunga helikoptrar av typen Helikopter 14/NH90. Skvadronen är uppdelad i fyra enheter; stab, division, flygunderhållskompani och materielkompani. Inom skvadronen arbetar både militär personal och civilanställda. 1:a Helikopterskvadron har i dagsläget ett 100-tal anställda och är samlokaliserad med Norrbottens flygflottilj F 21. Tjänstens placering är vid skvadronens flygunderhållsko... Visa mer
Sökande enhet: 
1:a Helikopterskvadron i Luleå bedriver verksamhet med medeltunga helikoptrar av typen Helikopter 14/NH90. Skvadronen är uppdelad i fyra enheter; stab, division, flygunderhållskompani och materielkompani. Inom skvadronen arbetar både militär personal och civilanställda. 1:a Helikopterskvadron har i dagsläget ett 100-tal anställda och är samlokaliserad med Norrbottens flygflottilj F 21. Tjänstens placering är vid skvadronens flygunderhållskompani, helikopterunderhållssektionen.


Huvudsakliga arbetsuppgifter: 
Som helikoptertekniker utför du underhåll på Helikopter 14/NH90. Du arbetar i ett servicelag som utför underhållsuppdrag av olika svårighetsgrad. Arbetsuppgifterna innebär linje- och basunderhåll och innefattar såväl felsökning och felavhjälpande underhåll som kalender- och drifttidsunderhåll. Tjänsten omfattar även andra verksamhetsanknutna arbetsuppgifter, såsom deltagande i övningar. Du arbetar både självständigt och tillsammans med militär personal från förbandet. Tjänsten kan innebära att du tilldelas specialistkompetens för särskilda underhållsarbeten, exempelvis boroskopundersökning eller kompositreparation.

Du kommer att krigsplaceras som helikoptertekniker. Arbetet innebär till viss del resor inom Sverige och kan även innefatta arbete utomlands.

Kvalifikationer:
Basic examination EASA kat B2 och B1
Goda kunskaper i engelska (då arbetsmanualer och avrapportering av arbete sker på engelska)
 
Meriterande kvalifikationer:
Basic training EASA kat B1, B1:3
EASA Certifikat B2, alt. B1
Erfarenhet av flygunderhållstjänst på helikoptrar eller flygplan, civilt eller militärt
 
Personliga egenskaper:
Du är noggrann, driven och engagerad samt har ett högt säkerhetstänk. Du arbetar självständigt under eget ansvar och din samarbetsförmåga är god. Du är flexibel och öppen för arbetsuppgifter inom andra arbetsområden än där du har din fackkompetens. God fysisk förmåga, detta då tjänsten innebär krigsplacering. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Kn Johan Bohman alt. Kn Linus Hannu, 0920-234000
 
Fackliga representanter:
Fackliga företrädare nås via Helikopterflottiljens växel, 013-28 30 00

Övrigt:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Arbetsort: Luleå 
Lön: Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan.

CV med referenser ska bifogas i ansökan, här bör två referenser anges.
Betyg från genomförda utbildningar samt intyg om behörigheter/certifikat.

Beräknat startdatum/tillträde: Enligt överenskommelse

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2020-09-27--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre