Lediga jobb som Järnvägsingenjör i Luleå

Se lediga jobb som Järnvägsingenjör i Luleå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Luleå som finns hos arbetsgivaren.

Sweco söker junior konsult inom järnväg

Drivs du av nya utmaningar och ditt intresse för ny teknik. Sweco söker en ny stjärna som älskar att strukturera och planera projekt. Du kommer att jobba i en kommunikativ och administrativ roll mot järnvägsprojekt med att sätta ramarna för hur projekt hanteras och dokumenteras. Du får vara med från ax till limpa och både ha nära kontakt med projektörer och kunden. Ta chansen att få en av de mest uppskattade arbetsgivarna i Sverige som din nya karriärspart... Visa mer
Drivs du av nya utmaningar och ditt intresse för ny teknik. Sweco söker en ny stjärna som älskar att strukturera och planera projekt. Du kommer att jobba i en kommunikativ och administrativ roll mot järnvägsprojekt med att sätta ramarna för hur projekt hanteras och dokumenteras. Du får vara med från ax till limpa och både ha nära kontakt med projektörer och kunden. Ta chansen att få en av de mest uppskattade arbetsgivarna i Sverige som din nya karriärspartner. Sök redan idag! Urval sker löpande.

OM TJÄNSTEN
Järnväg är ett växande område och Sweco söker nu sin nästa stjärna för att stötta upp i arbetet med kravhantering och datasamordning. I rollen finns goda utvecklingsmöjligheter och du jobbar med frihet under ansvar med nära relationer mot såväl kollegor som dina kunder.

#

Du erbjuds


* Du blir en del av ett team med en stark teamkänsla och nyfikenhet som tar vara på varandras expertkunskaper och lär av varandra varje dag.
* Utvecklas och växa inom Sweco och rollen beroende på vilket område just du brinner för, bland annat genom Swecos egna utbildningar.


Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
Som junior konsult är du en viktig del i deras team i järnvägsprojekt inom Sweco. Du stödjer projekten i planerings- och projekteringsprocessen utifrån projektets behov och jobbar även med att samordna och processleda informationsstyrningen i projekten. Du arbetar oftast i flera projekt samtidigt beroende på storlek. Dina arbetsuppgifter kommer vara att se till att projekten jobbar på ett strukturerat och effektivt sätt. Du kommer även att arbeta med hantering av kravuppfyllnad i uppdragen.

VI SÖKER DIG SOM
- Har ett brinnande intresse för teknik
- Har högskoleutbildning med teknisk inriktning på minst 120 högskolepoäng eller har jobbat inom projektering eller produktion några år och vill ta nästa steg i karriären.
- Har goda kunskaper i Officepaketet
- Kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift

Vi lägger stor vikt på personligheten och ser att du är nyfiken och vågar tänka nytt och ser möjligheter i arbetat.

Som person är du:


* Kommunikativ
* En lagspelare
* Noggrann
* Strukturerad


#

Övrig information


* Start: Omgående, enligt överenskommelse
* Omfattning: heltid
* Placering: Luleå, Piteå eller Boden


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Sweco har Nordens bredaste kunskapsbas inom järnväg, spårväg och tunnelbana. Deras konsulter erbjuder tjänster inom hela kedjan, från utredning och analys till projektering, design samt drift och underhåll av anläggningar för spårburen trafik. Sweco har en stor och kraftfull järnvägsorganisation som strävar efter en proaktiv projekteringsmiljö. Därför vill Sweco stärka organisationen fler kompetenta medarbetare med inriktning på järnvägssektorn. Visa mindre

Railsystems växer i nord! - Är du vår nästa Teknikansvarig?

Ansök    Dec 16    Ramboll Sweden AB    Järnvägsingenjör
Vi erbjuder dig som Teknikansvarig inom BESTK ett utvecklande och stimulerande arbete med kompetenta medarbetare i ett framgångsrikt och lönsamt företag med god tillväxt. Vår globala verksamhet Railsystems i norra Europa består av 250 medarbetare som verkar inom områdena Bana, El-kontaktledning, El-lågspänning, Signal, Tele, Safety och Kapacitet. För att komplettera vårt tjänsteerbjudande i norra Sverige så kommer du att tillhöra en nystartad grupp som kom... Visa mer
Vi erbjuder dig som Teknikansvarig inom BESTK ett utvecklande och stimulerande arbete med kompetenta medarbetare i ett framgångsrikt och lönsamt företag med god tillväxt. Vår globala verksamhet Railsystems i norra Europa består av 250 medarbetare som verkar inom områdena Bana, El-kontaktledning, El-lågspänning, Signal, Tele, Safety och Kapacitet. För att komplettera vårt tjänsteerbjudande i norra Sverige så kommer du att tillhöra en nystartad grupp som kommer verka i tätt samarbete med våra enheter i resterande del av Sverige.
Inom Transport är Ramboll 3000 experter som skapar innovativa och levande stadsmiljöer världen över. Vi utvecklar urbana grönstrukturer för ett bättre stadsklimat och goda förutsättningar för gemenskap, hälsa och trygghet. Vi skapar hållbara transportlösningar där ekonomisk tillväxt och långsiktiga samhällsvinster går hand i hand med människors behov av frihet och närhet. Med vårt breda utbud av tjänster tar vi alltid ett långsiktigt helhetsansvar för de projekt vi är involverade i. Vi arbetar i några av världens största infrastrukturprojekt och är ledande på den nordiska marknaden.
Vill du vara med att bygga upp en enhet tillsammans med andra kompetenta medarbetare, vi söker teknikansvariga som kommer leda ett av våra teknikområden i uppdrag inom Järnväg:
Järnvägsmark
Bana/Spår
Signal
Kontaktledning
Lågspänning/fjärrstyrning
Kanalisation
Tele

Bland våra uppdrag kan nämnas Ostlänken, Norrbotniabanan, Göteborg-Borås ny höghastighetsjärnväg, Uppsala planskilda korsningar m.fl. Vi finns med i planerings- och byggprocessens alla skeden från första idé till drift och underhåll så här finns många möjligheter för dig som teknikansvarig att utvecklas tillsammans med oss.
Vi söker dig
För att möta efterfrågan på våra tjänster söker vi engagerade personer för att långsiktigt förstärka och bredda vårt tjänsteutbud. Vi kommer att göra vårt bästa för att stötta dig i din personliga och professionella utveckling. Till denna roll söker vi dig som har:
Minst 2 års erfarenhet som ledande projektör (teknikansvarig).
Du har utbildning från teknisk högskola eller annan relevant utbildning inom Järnvägsteknik, alternativt arbetslivserfarenhet vi bedömer likvärdigt
Du behärskar med fördel programvaror för ditt teknikområde.
Microstation Openrail Designer
Microstations underprogramvaror för ditt teknikområde
Det är meriterande om du har erfarenhet från projektering med BIM arbetssätt.

Som person är du nyfiken, lösningsorienterad och samordnande och du gillar att leda medarbetarna inom ditt teknikområde till en bra teknisk produkt på ett pedagogiskt sätt. Du måste vara tydlig i dialogen med medarbetare, uppdragsledare och gilla att förhandla med kund vad avser ändringar och tillägg i uppdragen. Är du genuint intresserad av kollektivtrafikfrågor i stort eller har ett mera specifikt teknikintresse inom järnväg, spårväg eller tunnelbana så kommer du definitivt känna dig hemma hos oss.
Varför Ramboll?
På Ramboll tror vi att nya idéer föds och utvecklas när människor med olika bakgrund, kompetenser och personligheter möts och interagerar över professionella och nationella gränser. I praktiken innebär det att vi med många kontor i hela Sverige och övriga världen kan erbjuda våra medarbetare flexibilitet och frihet i arbetet. Den globala kunskapen återspeglas i den lokala närvaron. Vi erbjuder teamets fördelar med det stora företagets möjligheter, resurser och kompetens i ryggen.
Vi har tydliga utvecklingsvägar och via vår Akademi erbjuds våra medarbetare utveckling med ett brett kursutbud. Vår arbetsmiljö uppmuntrar till fritt utbyte av idéer i en tillitsfull och hjälpsam atmosfär. Vår verksamhet är styrd av integritet där vi framhåller ärlighet och värnar om våra medmänniskor och vårt samhälle. Vår hållning är innovativ, analytiskt och professionell.
Så här söker du
Du söker jobbet genom att klicka på knappen Apply och följa instruktionerna via vår hemsida. Har du några frågor är du välkommen att kontakta Robin Lindgren 070-374 51 01. Vi undanber samtal från säljare och rekryteringsföretag, vänligen respektera detta. Vi ser fram emot din ansökan senast den 2023-01-16 Urval och intervjuer kommer att ske löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt.
Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Junior signalprojektör till Sweco

Brinner du för att arbeta med teknik och önskar att ha en dynamisk arbetsplats som uppmuntrar personlig utveckling? Då kan detta vara drömjobbet för dig! Vi söker nu dig som vill kickstarta din karriär och vill vara med och bygga ett hållbart samhälle tillsammans med Sweco! I denna rollen kommer du att successivt få växa och få en mentor som coachar dig i din nya roll. Sök redan idag! Urval sker löpande OM TJÄNSTEN Som projektör på Sweco kommer du med st... Visa mer
Brinner du för att arbeta med teknik och önskar att ha en dynamisk arbetsplats som uppmuntrar personlig utveckling? Då kan detta vara drömjobbet för dig! Vi söker nu dig som vill kickstarta din karriär och vill vara med och bygga ett hållbart samhälle tillsammans med Sweco! I denna rollen kommer du att successivt få växa och få en mentor som coachar dig i din nya roll. Sök redan idag! Urval sker löpande

OM TJÄNSTEN
Som projektör på Sweco kommer du med stöd av mentorer samt seniora kollegor att till en början ingå i olika uppdragsorganisationer. Du kommer ingå i ett team om 16 signalprojektörer som arbetar från Örnsköldsvik i söder till Kiruna i norrDu erbjuds


* Bli en del av en organisation med en god och hjälpande företagskultur.
* Få en kickstart i din karriär inom en spännande bransch
* Vara en del av att utveckla en miljömässig infrastruktur
* Att få tillgång till ett unikt kompetensnätverk över hela landet som hjälper dig att utvecklas i ditt kunnande och i rollen som konsult
* Frihet under ansvar med flextid och möjligheten att ta initiativ och styra ditt eget arbete


Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
Som signalprojektör inom trafikstyrning järnväg kommer du i första hand arbeta med projektering. Du kommer genomgå en introduktion där hela Sweco presenteras samt introduktion kopplat till dina arbetsuppgifter. Du kommer ingå i en grupp med erfarna kollegor där arbetsgruppen är hjälpsam, öppen och omtänksam, det finns alltid någon du kommer kunna kan vända dig till. Du kommer utföra projekteringsarbete med cad-applikationer i 3D och 2D som Microstation och AutoCad. Du kommer även att arbeta med Office paketet och andra webbaserade verktyg. Du kommer främst sitta inhouse men beroende på vad du har för intresse och ambitioner kan du arbeta på uppdrag på anläggningar eller ute hos kund.

Projekteringsarbetet omfattar i huvudsak:


* Tolka läsa och förstå föreskrifter
* Framtagning av system-, bygg,- och förvaltningshandlingar
* Förfrågningsunderlag och utredningsmaterial i tidiga skeden.


VI SÖKER DIG SOM
- Har ett stort tekniskt intresse och viljan att lära sig
- Har avklarad gymnasieutbildning, gärna inom el eller annan teknisk inriktning
- Kan komunicera obehindrat på svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du:


* Har erfarenheter eller kunskaper inom CAD
* Har arbetat inom järnvägssektorn, gärna inom just projektering
* Har högskole- eller universitetsexamen inom teknikområdet


Som person är du:


* Självgående
* En lagspelare
* Strukturerad


Sweco värdesätter också din nyfikenhet och vilja till att ta dig an nya och spännande uppdrag.

Övrig information


* Start: Omgående, Enligt överenskommelse
* Omfattning: Heltid
* Placering: Luleå


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Läs mer om Sweco här Visa mindre

Projektör inom bana till Sweco!

Vill du vara med och göra visioner till verklighet och bygga upp ett hållbart samhälle? Ser du möjligheter när andra ser hinder? Sweco söker nu fler kollegor som vill vara med och utforma framtidens hållbara samhällen och städer! Ta chansen att bli en del av det tillsammans med Sweco. Sök idag, urval sker löpande! OM TJÄNSTEN Sweco erbjuder goda utvecklingsmöjligheter i from av en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö. Du ingår i ett team med seniora och d... Visa mer
Vill du vara med och göra visioner till verklighet och bygga upp ett hållbart samhälle? Ser du möjligheter när andra ser hinder? Sweco söker nu fler kollegor som vill vara med och utforma framtidens hållbara samhällen och städer! Ta chansen att bli en del av det tillsammans med Sweco. Sök idag, urval sker löpande!

OM TJÄNSTEN
Sweco erbjuder goda utvecklingsmöjligheter i from av en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö. Du ingår i ett team med seniora och duktiga tekniker, specialister och ledare som ger goda möjligheter till erfarenhetsutbyte och utveckling. Sweco tror på styrkan i att arbeta tillsammans och hjälpa varandra för att nå resultat och ta sig framåt.

Du erbjuds


* En arbetsplats som har gemensamma mål som arbetar mycket med tillit och delaktighet för att bygga upp starka team för att kunna leverera i alla projekt
* En coachande chef för att engagera och motivera dig i ditt arbete, genom att sätta upp mål tillsammans för dig att arbeta mot
* Frihet och eget ansvar i ditt arbete
* Handledning av erfarna kollegor och teknikspecialister


ARBETSUPPGIFTER
I rollen som projektör inom spår, mark eller kanalisation hos Sweco arbetar du med små och stora uppdrag i olika skeden i processen. Från tidiga utredningar och förfrågningsunderlag och bygghandlingar för att möjliggöra byggnationer till att ta fram förvaltningsdata efter avslutat projekt av anläggningen. I arbetet har du ett nära samarbete med kollegor och kunder. Du kommer arbeta med egna uppdrag och även ingå i multidiciplinära uppdragsgrupper. Du kommer exempelvis att jobba med:


* Projektering
* Granskning
* Byggplatsuppföljning
* Anbud


VI SÖKER DIG SOM
- Har en ingenjörsutbildning
- Trivs att arbeta digitalt och i projektform mot uppsatta mål
- Är flytande i svenska och engelska i såväl skrift som tal

Vi ser det som meriterande om du


* Har arbetslivserfarenhet inom järnvägsbranschen
* Har erfarenhet av CAD


Som person är du:


* Strukturerad
* Resultatinriktad
* Noggrann


Övrig information


* Start: Augusti
* Omfattning: Heltid
* Placering: Umeå, Luleå eller Piteå


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Läs mer om Sweco här. Visa mindre

Sweco söker el- och kontaktledningsprojektör!

Brinner du för att arbete med el och mekanik samt vill vara på en dynamisk arbetsplats som uppmuntrar till egen utveckling? Vi söker nu för Swecos räkning el- och kontaktledningsprojektörer som erbjuder sina medarbetare en spännande vardag och utvecklingsmöjligheter! Låter det som det du söker efter? Ansök redan idag då vi använder oss av löpande urval. OM TJÄNSTEN Hos Sweco får du möjlighet att delta i flera av Nordens största samhällsbyggnadsuppdrag in... Visa mer
Brinner du för att arbete med el och mekanik samt vill vara på en dynamisk arbetsplats som uppmuntrar till egen utveckling? Vi söker nu för Swecos räkning el- och kontaktledningsprojektörer som erbjuder sina medarbetare en spännande vardag och utvecklingsmöjligheter! Låter det som det du söker efter? Ansök redan idag då vi använder oss av löpande urval.

OM TJÄNSTEN
Hos Sweco får du möjlighet att delta i flera av Nordens största samhällsbyggnadsuppdrag inom spårbunden trafik. Sweco har stort fokus på att teamarbete som gör det möjligt till mycket erfarenhetsutbyte inom deras stora kunskapsorganisation med Nordens ledande teknikspecialister. Du kommer att få kontakt med professionella tekniker, specialister och ledare som har stort fokus på teamarbete. Har passar du in som är nyfiken och lyhörd. Du gillar att dela med dig av dina erfarenheter och lära dig av kollegor.

Du erbjuds


* En involverad chef som stöttar och motiverar dig i ditt arbete.
* Stor frihet och eget ansvar i ditt arbete för att maximera din utveckling.
* Handledning av erfarna kollegor och teknikspecialister


ARBETSUPPGIFTER
I rollen som el- och kontaktledningsprojektör kommer du att få


* Ta fram system-, bygg- och förvaltningshandlingar, förfrågningsunderlag och utredningsmaterial i tidiga skeden.
* Möjlighet att arbeta med projektering, granskning, byggplatsföljning och besiktning.
* Arbeta med egna uppdrag och även ingå i multidiciplinära uppdragsgrupper
* Ha nära samarbete och kommunikation med kollegor och kunder.


VI SÖKER DIG SOM
- Har utbildning från högskola eller universitet som ingenjör inom mekanik, elkraft, elsystem eller likvärdig utbildning
- Har arbetslivserfarenhet av en liknande tjänst
- Kan uttrycka dig obehindrat i svenska och engelska språket, i både tal och skrift då en stor del i arbetet består av att kommunicera både med kunder och kollegor samt att skriva rapporter.

Vi ser det även som meriterande om du har tidigare erfarenhet av järnvägsbranschen som entreprenör eller projektör

Som person är du:


* Ansvarstagande
* Noggrann
* Serviceinriktad
* Strukturerad


Övrig information


* Start: Augusti
* Omfattning: Heltid
* Placering: Umeå, Luleå eller Piteå


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Läs mer om Sweco här. Visa mindre

Projektingenjör till internationellt bolag i Luleå!

Är du utbildad inom byggnadsteknik eller liknande utbildning och vill bli en del av en stort internationellt bolag? Här är din chans att bidra med ditt engagemang till teamet i Luleå och driva projekt i rollen som projektingenjör. Här får du en varierande vardag där du får möjlighet att nyttja dina kunskaper och lära dig nytt inom flera olika områden. Sök tjänsten redan idag, vi jobbar löpande med urval för denna tjänst. OM TJÄNSTEN Som projektingenjör h... Visa mer
Är du utbildad inom byggnadsteknik eller liknande utbildning och vill bli en del av en stort internationellt bolag? Här är din chans att bidra med ditt engagemang till teamet i Luleå och driva projekt i rollen som projektingenjör. Här får du en varierande vardag där du får möjlighet att nyttja dina kunskaper och lära dig nytt inom flera olika områden. Sök tjänsten redan idag, vi jobbar löpande med urval för denna tjänst.

OM TJÄNSTEN
Som projektingenjör hos vår kund i Luleå blir du en del av ett byggprojekt där du tillsammans med några kollegor ansvarar för projektets lönsamhet, produktivitet och kvalitet. Du blir en del av ett stort företag i branschen och kommer att ha kollegor med samma roll som du att bolla med, men är själv i din roll i aktuellt projekt. Du rapporterar till projektchefen. I din roll har du stort kundfokus och mycket kontakt med entreprenörer. Du arbetar även för att skapa en säker arbetsplats och gör exempelvis riskinventeringar.

Du erbjuds


* En roll där du får en väldigt varierande vardag och möjlighet att hela tiden lära nytt
* Bli en det av ett stort internationellt företag med mycket kompetens
* Få stort ansvar och vara med i hela byggprocessen


Du kommer att bli anställd som konsult hos Academic Work och jobba hos vår kund. Kundens intention är att på sikt ta över anställningen under förutsättningen att alla parter är nöjda med samarbetet. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

ARBETSUPPGIFTER
Som projektingenjör kommer du att vara på plats ute hos den kund du jobbar hos, det finns tillfälliga kontor där ditt arbete kommer att bedrivas. Du kommer att få en allsidig roll som innebär bland annat projektering, projektekonomi och administration.

Du kommer till exempel att:
* Vara delaktig i att upprätta produktionskalkyl och budget och löpande följa upp dessa
* Hantera förändringar mot kund och underentreprenör/leverantörer
* Hantera gällande avtal med kund, hantering av kontrakts- och avtalsfrågor med underentreprenörer och övriga leverantörer
* Arbeta med inköp i projekt
* Granska och följa upp kvalitetsaspekter i kontrakt med olika parter
* Arbeta med och stämma av mot krav enligt miljöcertifieringssystem samt arbetsmiljö
* Arbeta med projektplan, tidsplan samt vara med i anbudsarbete
* Delta i upprättande av omkostnadskalkyl (AK) och upprätta kalkyler för ÄTA

VI SÖKER DIG SOM
* Ha utbildning inom byggnadsteknik eller liknande alternativt har jobbat i en liknande roll
* Har körkort B samt tillgång till bil för att kunna ta dig till jobbet
* Behärskar god svenska och engelska för att kunna kommunicera med olika parter i projektet

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet i liknande tjänst. Då tjänsten är långsiktig och behovet är omgående ser vi det som en fördel på sökande från Luleå.

Som person är du:


* Problemlösande
* Strukturerad
* Ansvarstagande


Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Heltid
* Placering: Luleå
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

Järnvägsingenjör inom signalteknik i norra Sverige

Ansök    Dec 23    Trafikverket    Järnvägsingenjör
Som järnvägsingenjör inom signalteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Järnvägsingenjör inom signalteknik i norra Sverige Arbetsuppgifter Hur fungerar underhållet av järnvägssystemet och hur ser vi till helheten? Som järnvägsingenjör har du svaren och ser utvecklingsmöjligheter. Du arbetar nära ditt team, ett av fem ... Visa mer
Som järnvägsingenjör inom signalteknik på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Järnvägsingenjör inom signalteknik i norra Sverige

Arbetsuppgifter

Hur fungerar underhållet av järnvägssystemet och hur ser vi till helheten? Som järnvägsingenjör har du svaren och ser utvecklingsmöjligheter. Du arbetar nära ditt team, ett av fem på enheten, och ni stödjer och delar kunskap med varandra. Ni verkar inom teknikområden för Järnvägssystem Underhåll, och tillhör Sektionen Regional Teknik, med medarbetare på 8 olika orter från Luleå till Malmö. Du och ditt team bestående av järnvägsingenjörer inom el, spår och-signalteknik skapar en helhetssyn genom att lyfta olika perspektiv med målet att effektivisera underhållet av de svenska järnvägarna. Du tar initiativ och kommer med kreativa förslag samtidigt som du driver frågor för att hitta nya smarta lösningar i projekt, samarbeten och olika nätverk.
Ditt arbete leder till utveckling för dig och andra, samt underhållet av det svenska järnvägsnätet genom ett livscykelperspektiv. Du nätverkar och har möten med leverans- och samarbetsorienterade kollegor, analyserar järnvägsanläggningar genom att ta del av information om dessa och utför platsbesök för att studera utpekade delar av en anläggning som hjälper dig att utgöra ett stöd i bl.a. underhållsplaneringen. Du bedömer och beskriver det tekniska och funktionella tillståndet i anläggningarna inom ditt Teknikområde. Utifrån detta föreslår du olika åtgärder och beskriver effekterna de har på järnvägsanläggningen. I dina arbetsuppgifter, med fokus på signalteknik ingår att:
Delta vid framtagning av underhållskontrakt och underhållsplaner inom teknikområdet.
Planera regionala reinvesteringar och underhåll.
Känna till anläggningens tekniska status och lyfta regionala behov av åtgärder.
Delta i skrivandet och läsa remisser för anläggningsspecifika krav Järnväg (AKJ) för nya anläggningsförändringar med tanke på framtida underhåll.
Kontinuerligt arbeta med uppföljning och analys av anläggningen.
Delta i nationell åtgärdsprioritering inom teknikområdet.
Deltar i projektarbete med anläggningsutformning, funktionsutredningar och kravställning.

Vi möjliggör din framgång genom att erbjuda ett närvarande ledarskap med en chef som tror på din förmåga och vill att du ska trivas på jobbet. Du får vara med och bidra till utvecklingen av ett starkare team som får ännu bättre förutsättningar att planera underhåll av de svenska järnvägarna samtidigt som du har ett flexibelt arbetsliv med ett självständigt, varierande och spännande jobb.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.
Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten har du som vill möjlighet att ha en dialog kring att arbeta hemifrån eller från ett annat Trafikverkskontor ett par dagar i veckan.
Intervjuer sker via Skype. Planerat datum för intervjuer är vecka 5 och 6.

Kvalifikationer

Vem är du?
Du har god problemlösningsförmåga och utvecklar lösningar i ett helhetsperspektiv. Du lyckas genom att ha god kommunikations- och samarbetsförmåga där du agerar så att du hittar lösningar som gynnar alla parter på bäst sätta sätt samtidigt som du är en god relationsbyggare som drivs av att leverera resultat som skapar nytta och bidrar till att organisationen når sina mål.
Vi söker dig som
Har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning. Alternativt annan utbildning och aktuell erfarenhet som vi sammantaget bedömer som jämförbar.
Har minst ett års arbetslivserfarenhet av arbete med anläggningar inom Signalteknik, främst med underhållsverksamhet av signalanläggning.
Har god förmåga att läsa och förstå de ritningar och dokument som beskriver hur spåranläggningar är uppbyggda och hur de fungerar.
Har god datorvana och erfarenhet av administrativt arbete.
Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
Har körkort för personbil.

Det är meriterande om du
Har erfarenhet av Trafikverkets baninformationssystem BIS, Optram, Ofelia och eller Bessy.
Erfarenhet av ekonomiska kalkyler inom LCC (Life cycle cost) eller LCA (livscykelanalys).
Har kunskaper inom säkerhetsanalyser, exempelvis metoden FMECA.
Har kunskap inom eller erfarenhet av BIM-modeller.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

Intresserad av verksamhetsområdet Underhåll? Läs mer om oss och våra lediga tjänster här!

https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/Lediga-jobb/medarbetare-till-underhall/ Visa mindre

Vill du bidra till Norrbotniabanan? Projektingenjör sökes!

Nu har du med en högskole- eller civilingenjörsexamen inom samhällsbyggnad, samhällsplanering, industriell ekonomi eller bygg en unik möjlighet att bidra till ett av Trafikverkets största infrastrukturprojekt, Norrbotniabanan! Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur, växer och söker dig som vill arbeta med koordinering, struktur och har ambitioner att på längre sikt växa in i rollen som projektledare! Är du vår nästa projektingenjör? Läs... Visa mer
Nu har du med en högskole- eller civilingenjörsexamen inom samhällsbyggnad, samhällsplanering, industriell ekonomi eller bygg en unik möjlighet att bidra till ett av Trafikverkets största infrastrukturprojekt, Norrbotniabanan! Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur, växer och söker dig som vill arbeta med koordinering, struktur och har ambitioner att på längre sikt växa in i rollen som projektledare! Är du vår nästa projektingenjör? Läs mer och sök tjänsten redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

OM TJÄNSTEN
Tillsammans med Trafikverket söker vi nu en projektingenjör till enheten Stora Projekt i Luleå där du kommer att bli en del av projektet Norrbotniabanan. Du kommer att utgå från deras projektkontor i Luleå och arbeta nära erfarna projektledare.

Du erbjuds


* Ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.
* En unik start på karriären och möjlighet att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som exempelvis projektledare.


Som konsult för Academic Work erbjuder vi även stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande här. :)

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta nära och direkt under erfarna projektledare med en stor bredd och variation i arbetsuppgifter där du snabbt får möjligheten att ta eget ansvar.

Du kommer till exempel att:


* Biträda projektledarna i alla förekommande projektledaruppgifter i form av genomförande och dokumentation.
* Vara insatt i kontraktsinnehållet för konsultuppdrag och entreprenader.
* Biträda projektledarna med projektuppföljning avseende tid, kostnad, kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö och miljö, samt prognostisering av slutkostnader.
* Medverka vid och protokollföra möten, kontakter med myndigheter, projektörer, fastighetsägare mm.
* Bidra med erfarenhetsåterföring från projektens samtliga delar.
* Arbeta med underrättelsehanteringen.


VI SÖKER DIG SOM
* Har minst en högskoleutbildning om 180 hp inom samhällsbyggnad, arkitektur, samhällsplanering eller industriell ekonomi alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som relevant för uppdraget.
* Har stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar med en orädd attityd gentemot nya arbetsuppgifter.
* Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet.
* Har goda kunskaper i både engelska och svenska, då kommunikation kommer att ske på båda språken.
* Innehar B-körkort.

Det är meriterande om du har erfarenhet från projektledning och administration eller från bygg- och anläggningsbranschen, men detta är inget krav.

Som person är du
* Ansvarstagande
* Strukturerad
* En lagspelare

Övrig information


* Start: Våren 2022
* Omfattning: Heltid, tillsvidare
* Placering: Luleå


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen

INFORMATION OM FÖRETAGET
Norrbotniabanan är en 27 mil ny kustnära järnväg mellan Umeå och Luleå som kommer att göra det snabbare, säkrare och mer miljövänligt att resa och transportera gods i hela landet. Läs mer om Trafikverket här. Visa mindre

Vi söker konsulter inom järnvägssystem!

Ansök    Jan 29    AFRY AB    Järnvägsingenjör
Företagsbeskrivning AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 17 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Jobbeskrivning AFRYs järnvägsorganisation är nationell med kontor från Luleå till Malmö och genom ett nära samarbete mellan olika teknik... Visa mer
Företagsbeskrivning


AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.
Vi är 17 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Jobbeskrivning


AFRYs järnvägsorganisation är nationell med kontor från Luleå till Malmö och genom ett nära samarbete mellan olika teknikområden utgör vi tillsammans en stark helhet. Därför kan vi också erbjuda flexibel stationeringsort utefter dina behov och önskemål. Vi inom sektionen Järnvägssystem arbetar med signalsystem, järnvägsfordon och homologering/olika typer av tredjepartsgranskningar.
Vårt arbete sträcker sig ifrån idé- och konceptfasen till ibruktagning.
Våra uppdrag är ofta komplexa med inriktning mot järnvägsindustrin. Vi ställer höga krav på oss själva och genom att hjälpa och använda varandras kunskaper växer vi som individer och har kul tillsammans.
Nu söker vi dig som vill arbeta som teknisk projektledare inom området järnvägssystem samtidigt som du även åtar dig uppdrag som tredjepartsgranskare i rollen som handläggare inom vår AFRY AsBo verksamhet.
Rollen som teknisk projektledare innebär arbete i kunduppdrag inom utveckling och fordonsanpassning. Projekten innefattar kravställning, design, implementation, verifiering och validering, leverans och tester i anläggningen eller fordonen. I rollen arbetar du med allt från offertarbete, kravställning, projektplaneringen samt uppföljning till rapportskrivning, kundmöten och leverantörsdiskussioner. Denna roll kan med fördel kombineras med rollen som handläggare inom AFRY AsBo’s granskningsverksamhet, där du utför tredjepartsgranskning inom områdena CCS, LoC& Pas respektive safe integration.
Kravspecifikation


Du har gedigen yrkeserfarenhet (helst mer än 9 år) inom järnvägssystemet och behärskar både ERTMS och ATC-2. Du är nyfiken och har ett starkt eget driv och skaparglädje, därtill är du strukturerad och tydlig i din kommunikation. Du är resultatorienterad och ställer höga krav på dig själv såväl som på din omgivning.
You make it happen helt enkelt.
Du uppfyller följande krav:
· Tidigare arbetat som teknisk projektledare eller delprojektledare
· Arbetat enligt EN 50126, 50128 samt 50129
· Arbetat med Signalsystem Wayside och/eller Onboard
· Kunskap inom CSM-RA
· Erfarenhet av att upprätta och granska rapporter
· Behärskar svenska och engelska
Har du därtill tidigare god erfarenhet av:
402/2013 och 17020:2012, samt arbete med bedömningar av interaktionen mellan fordon och bana och dess delsystem så är det meriterande!
Ytterligare information


Hos oss på AFRY får du tillgång till närmare 17 000 kollegor som är riktigt duktiga inom sina specialistområden och vår förhoppning är att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig. Vi vill få våra medarbetare att trivas och utvecklas genom tydliga kompetensutvecklingsprogram som anpassas efter varje person.
Vi vet också att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför är vi måna om en god arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Vi vill vara din ideala arbetsgivare, oavsett fas i livet, och vi förstår vikten av en fungerande helhet. För alla våra medarbetare erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med både framåtanda och trygghet.
I samarbete med Gapminder verkar AFRY också för att dela kunskap och förmedla en mer faktabaserad världsbild. Hur mycket vet du om världen? Prova Gapminders test https://afry.com/en/gapminder ”When you know better – you do better”
Sista ansökningsdag 31/3 - 2022
Stationeringsort: Vi har kontor runt om i landet och är måna om att du ska jobba på det kontor som passar utifrån dina behov.
Kontaktuppgifter för vidare frågor
Gruppchef Anders Johnson
Telefonnummer: +46 10 505 05 05
Mejladress: [email protected]


AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

Uppdragsledare, Datasamordnare och BAS-P inom Järnvägsteknik

Ansök    Dec 3    Norconsult AB    Järnvägsingenjör
Att utveckla ett hållbart samhälle kräver engagemang, helhetssyn och förmåga att knyta ihop enskilda expertkunskaper till en komplett lösning. Detta är en del av vardagen för oss på Norconsult. Vi är en av Nordens största rådgivare inom samhällsplanering och projektering. Med helhetsperspektiv och tydlig miljöprofil hjälper vi våra uppdragsgivare att lyckas på resan från vision till verklighet. Job DescriptionNorconsults team för spår- och järnvägstekni... Visa mer
Att utveckla ett hållbart samhälle kräver engagemang, helhetssyn och förmåga att knyta ihop enskilda expertkunskaper till en komplett lösning. Detta är en del av vardagen för oss på Norconsult. Vi är en av Nordens största rådgivare inom samhällsplanering och projektering. Med helhetsperspektiv och tydlig miljöprofil hjälper vi våra uppdragsgivare att lyckas på resan från vision till verklighet.

Job DescriptionNorconsults team för spår- och järnvägsteknik har som mål att växa i Norrbotten/Västerbotten. Hos oss kan vi alla vara delägare, det gör att vi har en företagskultur där vi alla gläds när det går bra för företaget. Vårt lyckade arbetssätt bygger på kreativitet och samarbete.


Din roll

Du kommer att vara en del av vårt nationella Team ”Spår- och Järnvägsteknik”, idag ca 45 välmeriterade konsulter. Till teamet söker vi nu medarbetare till våra kontor i Luleå, Piteå, Skellefteå och Umeå.

Vi har en bred kompetens inom järnvägsteknik och vi jobbar i uppdrag åt kunder som Trafikverket och Stockholms lokaltrafik. Vi har bland annat uppdrag inom projektering av ERTMS både i norra och södra Sverige samt uppdrag på tunnelbanan i Stockholm.

För att möta framtida utmaningar så vill vi förstärka organisationen inom uppdragsledning, datasamordning och arbetsmiljö (BAS-P).

I våra uppdrag samarbetar vi ofta med Norconsults övriga kompetenser. Du kommer att arbeta i uppdrag som utredningar, järnvägsplaner, systemhandlingar och bygghandlingar.


Din profil

Vi söker dig med högskoleutbildning eller YH-utbildning inom samhällsbyggnad, infrastruktur eller järnvägsteknik. Vi vill att du har minst 2 års erfarenhet av projekteringsuppdrag och det är meriterande om du har erfarenhet av Bentleys programvaror som Microstation och ProjectWise.

Vi vill att du är en prestigelös, nyfiken och utvecklingsorienterad person som tycker om att jobba tillsammans med andra.


Vårt erbjudande

På Norconsult har vi som ambition att spegla det samhälle vi lever i, det gör oss till en samhällsbyggare med helhetssyn. Därför eftersträvar vi rekryteringar som leder till ökad mångfald - såväl inom bolaget som stort som i aktuellt team.

Norconsult har ett stort fokus på hållbarhetsfrågor, både ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi är 5000 medarbetare i koncernen och 1000 medarbetare i Sverige utspridda på 34 kontor.  Att arbeta tillsammans med oss här på Norconsult innebär att du får vara med och forma företagets och din egen framtid då vi är ett 100 % medarbetarägt företag. Med ägarengagemang, erfarenhet och intresse för samhällsbyggnad, utvecklar du tillsammans med övriga kompetenser hållbara lösningar för våra kunder.


Bekanta dig med din blivande chef:
Jan Svensson Gävle | LinkedIn


Välkommen med din ansökan!
Our OfferEn anställning i ett företag som till 100 % ägs av sina medarbetare
Spännande och intressanta projekt
Bra anställningsvillkor och goda karriärmöjligheter
Kompetensutveckling
Samarbete med många olika kompetenser över hela Sverige och i olika länder
NA Visa mindre

Vill du påverka framtidens samhälle? Trafikverket söker dig!

Har du en högskole- eller civilingenjörsexamen inom bygg, samhällsbyggnad eller industriell ekonomi och vill bidra till att förbättra Sveriges framtida infrastruktur? Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur, växer och söker dig som har talang för koordinering, vana att jobba administrativt och har ambitioner att på längre sikt växa in i rollen som projektledare! Är du den vi söker? Läs mer och sök tjänsten redan idag, vi ser fram emot at... Visa mer
Har du en högskole- eller civilingenjörsexamen inom bygg, samhällsbyggnad eller industriell ekonomi och vill bidra till att förbättra Sveriges framtida infrastruktur? Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur, växer och söker dig som har talang för koordinering, vana att jobba administrativt och har ambitioner att på längre sikt växa in i rollen som projektledare! Är du den vi söker? Läs mer och sök tjänsten redan idag, vi ser fram emot att höra från dig!

OM TJÄNSTEN
Academic Work söker för Trafikverkets räkning dig som vill utvecklas i en roll som projektingenjör där du stöttar seniora projektledare i komplexa väg - och järnvägsprojekt. Som projektingenjör har du en koordinerande roll med varierande arbetsuppgifter där du kommer att få lära dig om anläggningsbranschen och därför krävs ingen tidigare arbetslivserfarenhet för att komma in i tjänsten.

Du erbjuds


* Ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.
* Som konsult för Academic Work erbjuder vi även stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande här. :)


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta nära och direkt under en projektledare med en stor bredd och variation i arbetsuppgifter där du snabbt får möjligheten att ta eget ansvar.

Du kommer till exempel att:


* Biträda projektledarna i alla förekommande projektledaruppgifter i form av genomförande och dokumentation.
* Vara insatt i kontraktsinnehållet för konsultuppdrag och entreprenader.
* Biträda projektledarna med projektuppföljning avseende tid, kostnad, kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö och miljö, samt prognostisering av slutkostnader.
* Medverka vid och protokollföra möten, kontakter med myndigheter, projektörer, fastighetsägare mm.
* Bidra med erfarenhetsåterföring från projektens samtliga delar.
* Arbeta med underrättelsehanteringen.


Utvecklingsmöjligheter

Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och möjlighet att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som exempelvis projektledare. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet och löpande coachningen får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an eget ansvar och utvecklas hos Trafikverket!

VI SÖKER DIG SOM
* Har minst en högskoleutbildning om 180 hp inom bygg, samhällsbyggnad eller industriell ekonomi alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som relevant för uppdraget.
* Har stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar med en orädd attityd gentemot nya arbetsuppgifter.
* Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet.
* Har goda kunskaper i både engelska och svenska, då kommunikation kommer att ske på båda språken.
* Innehar B-körkort.

Det är meriterande om du har erfarenhet från projektledning och teknik samt från bygg- och anläggningsbranschen, men detta är inget krav.

Som person är du
* Ansvarstagande
* Strukturerad
* En lagspelare

Övrig information


* Start: Februari 2022
* Omfattning: Heltid
* Placering: Luleå


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen

INFORMATION OM FÖRETAGET
Läs mer om Trafikverket här. Visa mindre

Sweco söker nu projekteringledare mot järnväg!

Ta chansen att bli en del av Sweco och få möjligheten att vara med i utvecklingen av infrastrukturen i Norrland tillsammans med kompetenta medarbetare i en organisation med hög kompetens och framåtanda. Som projekteringsledare hos Sweco får du ta mycket ansvar och fortsätta utvecklas hos Europas största teknikkonsulsbolag. OM TJÄNSTEN Som projekteringsledare kommer du jobba i projekt med att leda projekteringsarbetet inom området järnväg. Du jobbar tills... Visa mer
Ta chansen att bli en del av Sweco och få möjligheten att vara med i utvecklingen av infrastrukturen i Norrland tillsammans med kompetenta medarbetare i en organisation med hög kompetens och framåtanda. Som projekteringsledare hos Sweco får du ta mycket ansvar och fortsätta utvecklas hos Europas största teknikkonsulsbolag.

OM TJÄNSTEN
Som projekteringsledare kommer du jobba i projekt med att leda projekteringsarbetet inom området järnväg. Du jobbar tillsammans med projektörer, projektledare och specialister, men du har även mycket kontakt med myndigheter, kommuner, leverantörer och även privatpersoner. Beroende på projekt så förekommer resor med övernattningar i tjänsten, uppskattningsvis någon gång i månaden.

Du erbjuds


* Årsbonus beräknat på resultat
* Tillgång till Swecos egna utbildningsportal så du kan utvecklas i rollen
* Friskvårdsbidrag på 3000 kr/år
* Förmånsportal


ARBETSUPPGIFTER
Som projekteringsledare jobbar du med att leda projekteringsorganisationen och bland annat ansvara för:


* Måluppföljning
* Teamplanering
* Ekonomiuppföljning


VI SÖKER DIG SOM
* Har erfarenhet av att jobba som projektledare och upprättat till exempel vägplaner, bygghandlingar och järnvägsplaner
* Kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift
* Har körkort B

Det är meriterande om du har en universitetsexamen inom relevant teknikområde.

Som person är du:


* Strukturerad
* Självgående
* En lagspelare
* Resultatinriktad


Övrig information


* Start: Enligt överenskommelse
* Omfattning: Heltid
* Placering: Luleå, Umeå eller Boden
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Swecos önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med sina kunder utvecklar våra arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 21 miljarder SEK. I Sverige erbjuder Sweco ett brett utbud av tjänster inom arkitektur, byggkonstruktion, installation, infrastruktur, vatten & miljö, projektledning, energisystem, IT för samhällsutveckling och industri. Visa mindre

Sweco Rail söker Kravhanterare!

Var med och bygg ett hållbart samhälle tillsammans med Sweco! I rollen som Kravhanterare erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter och jobbar med frihet under ansvar med nära relationer mot såväl kollegor som dina kunder. Sök tjänsten redan idag! Urval sker löpande. OM TJÄNSTEN Systematisk kravhantering (SKH) är ett växande område som blir allt mer aktuellt inom järnväg, både i stora och små uppdrag. Sweco letar nu efter en Kravhanterare som kommer tillhöra... Visa mer
Var med och bygg ett hållbart samhälle tillsammans med Sweco! I rollen som Kravhanterare erbjuds du goda utvecklingsmöjligheter och jobbar med frihet under ansvar med nära relationer mot såväl kollegor som dina kunder. Sök tjänsten redan idag! Urval sker löpande.

OM TJÄNSTEN
Systematisk kravhantering (SKH) är ett växande område som blir allt mer aktuellt inom järnväg, både i stora och små uppdrag. Sweco letar nu efter en Kravhanterare som kommer tillhöra gruppen utredning och kravhantering där man ingår i ett team om 9 personer som sitter i Piteå, Boden och Luleå. Teamet tillhör Rail nord där det totalt jobbar ungefär 200 personer.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

ARBETSUPPGIFTER
* Stödja och styra olika projekt inom kravhantering.
* Ansvara för administrering av krav i kravhanteringsverktyg.
* Samordna och kvalitetssäkra krav
* Dokumentera krav på ett systematisk och strukturerat sätt
* Genomföra utbildning

VI SÖKER DIG SOM
* Har en högskoleutbildning på minst 120 högskolepoäng inom tillexempel samhällsplanering eller annan relevant inriktning.
* Har erfarenhet av att jobba med kravhantering
* Kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har kunskaper inom infrastrukturprojekt och arbetat i verktyget Doors NG. Det är även meriterande om du jobbat med projektledning eller jobbat i en roll som uppdragledare.

Som person är du:


* Strukturerad
* Kommunikativ
* Självgående


Övrig information


* Start: Omgående, enligt överenskommelse
* Omfattning: Heltid
* Placering: Vi kommer i första hand prioritera att hitta en resurs i Luleå men Piteå och Boden är även aktuellt
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Swecos önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Resultatet av deras arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. De har runt 17 500 medarbetare i Europa och genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 20,6 miljarder. De erbjuder kvalificerade konsulttjänster med högt kunskapsinnehåll. Uppdragen handlar om allt från förstudier, utredning och strategisk planering till design, konstruktion, projektering och projektledning. Visa mindre