Lediga jobb som Laboratorieingenjör, metallurgi i Luleå

Se lediga jobb som Laboratorieingenjör, metallurgi i Luleå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Luleå som finns hos arbetsgivaren.

SSAB - Laborant - Verksamhetsutveckling

Är du en strukturerad person som vill vara med och bidra till utveckling. Vi söker nu en laborant till våtkemiska laboratoriet. Som Laborant arbetar du med provtagning, provberedning och analysering av miljöprover, processvatten, råmaterial samt rest- och biprodukter. Att bli en del av SSAB-familjen innebär att följa med på en resa. En resa som vi tror är avgörande för planetens framtid och hållbarhet. Stål har varit ett av de viktigaste materialen för vå... Visa mer
Är du en strukturerad person som vill vara med och bidra till utveckling. Vi söker nu en laborant till våtkemiska laboratoriet. Som Laborant arbetar du med provtagning, provberedning och analysering av miljöprover, processvatten, råmaterial samt rest- och biprodukter.
Att bli en del av SSAB-familjen innebär att följa med på en resa. En resa som vi tror är avgörande för planetens framtid och hållbarhet. Stål har varit ett av de viktigaste materialen för vår samhällsutveckling och kommer att vara det även i framtiden. I våra hem, i broar som förbinder våra städer och i morgondagens bilar. På SSAB är vi stolta över vår historia och vårt ledarskap inom höghållfast stål. Samtidigt är vi medvetna om att stålproduktion är en av de branscher som släpper ut mest växthusgaser i världen. Det måste förändras. Vi har därför utvecklat världens första fossilfria process för stålproduktion och omkring 2030 kommer vi att vara i stort sett fossilfria. Som en del av SSAB kommer du att vara viktig för att förverkliga detta mål och därmed bidra till en grön omställning av hela stålindustrin.
Om tjänsten
Du kommer att ingå i en grupp bestående av laboranter och laboratorieingenjörer. Våra miljöanalyser är ackrediterade av SWEDAC, vilket innebär att kraven på kvalitetssäkring är höga. Laboratoriet har nära samarbete med kunder och utför analyser åt hela produktionskedjan i Luleå.
Dina huvudsakliga ansvarsområden
Provtagning
Utföra våtkemiska analyser
Rapportera analysresultat till kund
Utföra förebyggande underhåll samt kontroll och kalibrering av instrument.

Om dig
Vi söker dig som har utbildning på gymnasienivå med inriktning naturvetenskap/teknik eller motsvarande. Har du erfarenhet av laboratoriearbete eller har processkännedom är det meriterande.
Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper. Som person är du engagerad, arbetar noggrant och systematiskt löser de problem du ställs inför.
Du kan arbeta både självständigt och i grupp, har förmåga att skapa kontakt och förtroende samt har god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift.
Körkort är ett krav.

Vårt erbjudande
På SSAB är mångfald och inkludering en del av vår kultur. Vi använder våra värderingar – drivande, äkta och steget före – i vårt dagliga beslutsfattande, alltid med kunden i fokus. Det gör oss alla till lagspelare, med en gemensam strävan att förbättra oss. När du börjar på SSAB blir du en del av en organisation med passionerade problemlösare som arbetar tillsammans med viktiga utmaningar. Vi kommer att stödja din tillväxt genom att erbjuda en säker och vänlig arbetsplats som bidrar till balansen mellan arbete och privatliv. På SSAB har du möjlighet att bredda dina kunskaper och växa.
Vi erbjuder ett brett spektrum av uppskattade förmåner till våra medarbetare. Här är några exempel på det:
Vinstdelning
Flexibla villkor för arbetstidsförkortning
Friskvårdsbidrag
Rekryteringsprocessen
1. Ansök
2. Intervju
3. Referenstagning
4. Hälsoundersökning
5. Signera
Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som en del i rekryteringsprocessen.
Har du frågor angående tjänsten?
Kontakta gärna rekryterande chef, Maria Niva, på 0920 - 925 79.
Kontakta Maria via e-post - [email protected]
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.
Vi undanbeder oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0920-920 00.
Några ord från din blivande chef
”Jag som blir din chef heter Maria Niva, jag leder ett engagerat och strukturerat team inom laboratoriet. För mig är det viktigt att alla trivs på jobbet och att arbetet utförs på ett säkert sätt. På våtkemiska laboratoriet får du ett ansvarsfullt och varierande jobb i en grupp med god gemenskap. Varmt välkommen med din ansökan till oss!” Visa mindre

SSAB - Laboratorieingenjör

Är du en strukturerad person som vill vara med och bidra till utveckling. Vi söker nu en vikarierande laboratorieingenjör till våtkemiska laboratoriet. Som Laboratorieingenjör arbetar du med provtagning, provberedning och analysering av miljöprover, processvatten, råmaterial samt rest- och biprodukter. Placeringsort Luleå. Du kommer att ingå i en grupp bestående av laboranter och laboratorieingenjörer. Våra miljöanalyser är ackrediterade av SWEDAC, vilket ... Visa mer
Är du en strukturerad person som vill vara med och bidra till utveckling. Vi söker nu en vikarierande laboratorieingenjör till våtkemiska laboratoriet. Som Laboratorieingenjör arbetar du med provtagning, provberedning och analysering av miljöprover, processvatten, råmaterial samt rest- och biprodukter. Placeringsort Luleå.
Du kommer att ingå i en grupp bestående av laboranter och laboratorieingenjörer. Våra miljöanalyser är ackrediterade av SWEDAC, vilket innebär att kraven på kvalitetssäkring är höga. Laboratoriet har nära samarbete med kunder och utför analyser åt hela produktionskedjan i Luleå.
I rollen ingår bland annat:
• Provtagning
• Utföra våtkemiska analyser
• Rapportera analysresultat till kund
• Utföra förebyggande underhåll samt kontroll och kalibrering av instrument
• Genomföra metodutveckling, modifiering och validering av analysmetoder
• Ta i drift och utvärdera instrument.
Tjänsten är ett vikariat.
Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning med inriktning kemi/analysteknik eller motsvarande. Erfarenhet av laboratorie- och kvalitetsarbete är meriterande.
Som person är du positiv, arbetar noggrant och systematiskt löser de problem du ställs inför. Du har god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift. Du kan arbeta både självständigt och i grupp och har förmåga att skapa kontakt och förtroende.
B-körkort är ett krav.
Vi erbjuder
Ett ansvarsfullt och varierande arbete, i ett arbetslag med god gemenskap och många kontakter inom företaget.
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång.
Vid frågor om tjänsten kontakta gärna
Maria Niva, Chef avsnitt Laboratoriet, tfn 0920-925 79.
Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0920-920 00.
Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som en del i rekryteringsprocessen.
Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com. Följ med oss även i sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube. Visa mindre