Lediga jobb som Mätningsingenjör/MBK-ingenjör i Luleå

Se lediga jobb som Mätningsingenjör/MBK-ingenjör i Luleå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Luleå som finns hos arbetsgivaren.

Mätningsingenjör till Metria i Luleå!

Gillar du kombinationen av att arbeta med siffor, med datorn som hjälpmedel och att arbeta både ute och inne? I rollen som mätningsingenjör kommer du att ha både interna och externa kontakter, med kunder, produktion och personer ute på fältet. Med din stöttning kommer företag och organisationer få hjälp att fatta beslut som driver samhällsutveckling och affärsnytta! Nu söker vi dig som vill jobba som mätningsingenjör på Metria, ta chansen och sök idag då v... Visa mer
Gillar du kombinationen av att arbeta med siffor, med datorn som hjälpmedel och att arbeta både ute och inne? I rollen som mätningsingenjör kommer du att ha både interna och externa kontakter, med kunder, produktion och personer ute på fältet. Med din stöttning kommer företag och organisationer få hjälp att fatta beslut som driver samhällsutveckling och affärsnytta! Nu söker vi dig som vill jobba som mätningsingenjör på Metria, ta chansen och sök idag då vi tillämpar löpande urval!

OM TJÄNSTEN
Metria har kontor över hela Sverige och hjälper byggföretag, kommuner, myndigheter, skogsföretag, energibolag, telekombolag, banker och försäkringsbolag att fatta smartare, säkrare och grönare beslut med hjälp av geodata.

På plats i Luleå kommer du ingå i ett team om fyra mätningsingenjörer på plats, och fyra till i Kiruna. Genom spännande uppdrag som varierar hos både privata och offentliga kunder över hela Sverige så kommer du få en bred erfarenhet av yrket. Som mätningsingenjör har du stora möjligheter att växa in i din yrkesroll genom en ordentlig introduktion där du får arbeta tillsammans med en mer erfaren kollega för att senare kunna ta uppdrag på egen hand.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som mätingenjör kommer du bland annat att:


* Delta och bidra i kvalitetskontroll av mätutrustning
* Sköta beräkningar och dokumentation
* Utföra olika typer av mätuppdrag


Du kommer att utgå från Luleå, men är involverad i regionens alla projekt, så resor förekommer.

VI SÖKER DIG SOM
- Har examen som Mätingenjör, lantmäteriingenjör/tekniker högskola, eller annan ingenjörsutbildning
- Har goda kunskaper inom svenska i tal och skrift
- Har B-körkort

Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av liknande tjänst, samt om du har anknytningar till Luleå då denna tjänst är långsiktig.

Som person är du:


* Ansvarstagande
* Bra på samarbete
* Problemlösande


Övrig information


* Start: Enligt överenskommelse
* Omfattning: Heltid
* Placering: Luleå


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Läs mer om företaget här: Metria Visa mindre

Mätnings- och kartingenjör, Luleå

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang. Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en ... Visa mer
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att vara en av våra mest erfarna mätnings- och kartingenjörer som arbetar teambaserat i ett nära samarbete med kollegor i förrättningsteam som består av förrättningslantmätare och förrättningsassistenter. För att trivas hos oss behöver du tycka om att arbeta självständigt men samtidigt uppskatta att samarbeta med kollegor i hela landet. Som en av Lantmäteriets mest erfarna mätnings- och kartingenjörer kommer du även delta i nätverk med kollegor inom samma bransch.

Du kommer självständigt att utföra komplicerade fastighetsrättsliga utredningar inför fältarbete och förbereder och genomför sammanträden med kunder.

I rollen ingår också att vara ett expertstöd till dina kollegor och handleda och bidra till kompetensöverföring gentemot andra mätnings- och kartingenjörer. Du bidrar också till utvecklingen av arbetssätt och kompetensutveckling inom mätningsområdet och förväntas biträda Lantmäteriets mätsamordnare. Du kommer vara en resurs för verksamheten på nationell nivå vilket kan innebära fler avancerade ärenden med mer komplext innehåll samt deltagande i nätverk.

En stor del av arbetet som mätnings- och kartingenjör sker i fält under hela året. Arbetet är fysiskt krävande och innebär resor inom Sverige.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har gedigen arbetslivserfarenhet inom mätningsområdet. Du har mycket god kännedom om geodesins grunder och behärskar avancerade geodetiska beräkningar. Som en av våra mest erfarna mätnings-och kartingenjörer kommer du att arbeta med våra mest komplicerade ärenden och du behöver ha god förmåga till rättslig analys och problemlösning.

Eftersom tjänsten innehåller förberedelser och genomförande av sammanträden krävs det att du har god förmåga att utrycka dig muntligt och skriftligt i det svenska språket. Tjänsten kräver B-körkort för manuell växellåda. Det är meriterande om du har skoterkörtkort.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team. Du har ett tydligt och kommunikativt sätt att nå fram med budskap och ett intresse för att vidareutveckla dig själv och andra inom verksamhetsområdet. Du bemöter kollegor och kunder på ett vänligt, sakligt och professionellt sätt. I det dagliga arbetet krävs att du är noggrann, effektiv och kvalitetsmedveten. För tjänsten krävs att du är trygg och bekväm med att kunna hantera motstridiga intressen och lösa komplicerade problem som kan uppstå vid förrättningar

ÖVRIGT
På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Vi vet att våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. Genom att arbeta med jämställdhet och mångfald som självklara delar av verksamheten skapar vi en inkluderande kultur där olikheter är en av våra framgångsfaktorer. I vårt medarbetarskap ingår det att alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund: service, öppenhet och handlingskraft.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om tjänsten besvaras av de kontaktpersoner som anges i annonsen.

Urval sker löpande under ansökningstiden. Visa mindre

Senior Mätningsingenjör / Uppdragsledare till Luleå

Noggrann och exakt position är idag viktigt i de flesta byggprojekt, oavsett vad som byggs eller projekteras. Eftersom vi behärskar flera olika former av utrustning och programvaror har vi möjlighet att vara flexibla och anpassa oss efter våra kunders önskemål. Det går bra för oss, nu växlar vi upp, vi har stor efterfrågan på mätningsingenjörer i Norrbotten. Vi behöver därför utöka vår verksamhet med fler seniora mätningsingenjörer. Som senior mätningsin... Visa mer
Noggrann och exakt position är idag viktigt i de flesta byggprojekt, oavsett vad som byggs eller projekteras. Eftersom vi behärskar flera olika former av utrustning och programvaror har vi möjlighet att vara flexibla och anpassa oss efter våra kunders önskemål.

Det går bra för oss, nu växlar vi upp, vi har stor efterfrågan på mätningsingenjörer i Norrbotten. Vi behöver därför utöka vår verksamhet med fler seniora mätningsingenjörer.

Som senior mätningsingenjör hos oss har du stora möjligheter att utvecklas och ta mer ansvar i din yrkesroll.  Vi har varierande och spännande uppdrag inom alla delar av samhällsbyggnadsprocessen för såväl offentliga som privata kunder. Uppdragen kan innefatta både mätning ute i projekt, likväl som att agera mätteknisk specialist och beställarstöd. I den här rollen förväntas du nyttja ditt nätverk av kundkontakter för nya intressanta uppdrag, uppdragsleda uppdragen i lämpliga fall, samt coacha och vägleda dina juniora kollegor såväl i egna uppdrag som genom att vara tillgänglig för stöd i mätningstekniska frågor.

Vi söker dig som har flerårig yrkeserfarenhet som mätningstekniker eller -ingenjör. Du har ett brett nätverk inom byggbranschen och har varit ansvarig för större uppdrag som involverat fler mätningsresurser än dig själv.

B-körkort är ett krav och det svenska språket skall du behärska flytande i tal och skrift då vi håller kommunikationskunskapen högt i våra uppdrag där såväl rapporter som avtal och ändringar kräver detta.

Dina arbetsuppgifter:


• agera Uppdragsledare för stora projekt samt ansvara för resultat och ekonomi
• agera som samordnare i projekt
• kunna, och vara bekväm med, att vara ute i, leda och utföra uppdrag och mättjänster.
• räkna på offerter och lämna anbud
• aktivt säkerställa merförsäljning inom de uppdrag du leder
• kunna agera rådgivare samt agera som konsult
• delta som specialist vid kundmöten, anbud eller produktutveckling.

Vi erbjuder dig:

Det vi erbjuder dig är en spännande arbetsplats med eget ansvar och personlig utveckling bland annat genom vår Mitta akademi. Del i ett team med härliga kollegor som du jobbar tätt tillsammans med och en arbetsplats där alla medarbetare har ett lika värde och där vi bemöter varandra, våra kunder och samarbetspartners med professionalism, kompetens och engagemang och respekt.

För att lyckas i rollen:

Du behöver gilla att ta ansvar, vara strukturerad och arbeta på ett organiserat sätt. Du har lätt för att planera om och ser möjligheter i förändringar. Vidare är du utåtriktad, skapar kontakter och arbetar bra med andra människor. Du drivs av en vilja att förbättra både för den egna verksamheten, dig själv och för kunden. Du tycker det är riktigt roligt att vara med från ax till limpa i våra större uppdrag mot våra nyckelkunder och drivs av både tekniken, projektet och affären samt att skapa värde för våra kunder i allt du gör.

Som person är du en naturlig relationsskapare med stort driv, arbetar självgående och tar för dig i arbetsrelaterade göromål. Du är välkänd hos dina kunder och har ett brett nätverk som du underhåller och bygger vidare på. Du trivs i en roll där du får dela med dig av dina erfarenheter och samarbetar med kollegor i uppdrag.

Om oss

På Mitta AB brinner vi för att lösa uppgifter och vi är måna om våra anställdas utveckling, både på ett personligt och kompetensmässigt plan. Med stora resurser och hängivenhet är vi företaget som kan lova både våra anställda och kunder en relation som bygger på professionalitet, trygghet och kompetens. Mitta AB är ett kraftigt expanderande företag med en trygg och spännande framtid framför sig. Vi tillhandahåller kvalitativa tjänster inom samhällsbyggnad på ett hållbart sätt, genom ett brett utbud inom geoteknik, laboratorium, mätning, vatten och miljö. Vi sysselsätter över 400 specialister på över 30 orter runt om i Sverige och Finland och fortsätter stadigt att växa.

Placering:

Luleå. Resor kommer förekomma beroende på vart projekten är belägna.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in din ansökan senast 2022-08-31. Intervjuer kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Simon Hjelm, avdelningschef, på tel. 070 683 0101 alternativt Henrik Malmberg, affärsområdeschef, på tel. 073 624 68 43 eller Annika Engberg, HR-chef, på tel. 072 522 93 30.

Läs gärna mer om oss på www.mitta.se

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Mätningsingenjör till Metria i Luleå!

Gillar du kombinationen av att arbeta med siffor, med datorn som hjälpmedel och att arbeta både ute och inne? I rollen som mätningsingenjör kommer du att ha både interna och externa kontakter, med kunder, produktion och personer ute på fältet. Med din stöttning kommer företag och organisationer få hjälp att fatta beslut som driver samhällsutveckling och affärsnytta! Nu söker vi dig som vill jobba som mätningsingenjör på Metria, ta chansen och sök idag då v... Visa mer
Gillar du kombinationen av att arbeta med siffor, med datorn som hjälpmedel och att arbeta både ute och inne? I rollen som mätningsingenjör kommer du att ha både interna och externa kontakter, med kunder, produktion och personer ute på fältet. Med din stöttning kommer företag och organisationer få hjälp att fatta beslut som driver samhällsutveckling och affärsnytta! Nu söker vi dig som vill jobba som mätningsingenjör på Metria, ta chansen och sök idag då vi tillämpar löpande urval!

OM TJÄNSTEN
Metria har kontor över hela Sverige och hjälper byggföretag, kommuner, myndigheter, skogsföretag, energibolag, telekombolag, banker och försäkringsbolag att fatta smartare, säkrare och grönare beslut med hjälp av geodata.

På plats i Luleå kommer du ingå i ett team om fyra mätningsingenjörer på plats, och fyra till i Kiruna. Genom spännande uppdrag som varierar hos både privata och offentliga kunder över hela Sverige så kommer du få en bred erfarenhet av yrket. Som mätningsingenjör har du stora möjligheter att växa in i din yrkesroll genom en ordentlig introduktion där du får arbeta tillsammans med en mer erfaren kollega för att senare kunna ta uppdrag på egen hand.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som mätingenjör kommer du bland annat att:


* Delta och bidra i kvalitetskontroll av mätutrustning
* Sköta beräkningar och dokumentation
* Utföra olika typer av mätuppdrag


Du kommer att utgå från Luleå, men är involverad i regionens alla projekt, så resor förekommer.

VI SÖKER DIG SOM
* Har examen som Mätingenjör, lantmäteriingenjör/tekniker högskola, eller annan ingenjörsutbildning
* Har goda kunskaper inom svenska i tal och skrift
* Har B-körkort

Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av liknande tjänst, samt om du har anknytningar till Luleå då denna tjänst är långsiktig.

Som person är du:


* Ansvarstagande
* Bra på samarbete
* Problemlösande


Övrig information


* Start: Enligt överenskommelse
* Omfattning: Heltid
* Placering: Luleå


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Läs mer om företaget här: Metria Visa mindre

Mätningsingenjör Luleå

Noggrann och exakt position är idag viktigt i de flesta byggprojekt, oavsett vad som byggs eller projekteras. Eftersom vi behärskar flera olika former av utrustning och programvaror har vi möjlighet att vara flexibla och anpassa oss efter våra kunders önskemål. Nu söker Mitta AB Mätningsingenjörer/Mätningstekniker! Vi är ett flexibelt, kundorienterat och entreprenörsdrivet företag, verksamma och lokaliserade på 14 orter med huvudkontor i Linköping. Mitta... Visa mer
Noggrann och exakt position är idag viktigt i de flesta byggprojekt, oavsett vad som byggs eller projekteras. Eftersom vi behärskar flera olika former av utrustning och programvaror har vi möjlighet att vara flexibla och anpassa oss efter våra kunders önskemål.

Nu söker Mitta AB Mätningsingenjörer/Mätningstekniker!
Vi är ett flexibelt, kundorienterat och entreprenörsdrivet företag, verksamma och lokaliserade på 14 orter med huvudkontor i Linköping. Mitta är en av de ledande aktörerna på marknaden och drivs av engagerade medarbetare som levererar kvalificerade konsulttjänster och lösningar.

Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats med eget ansvar och personlig utveckling, där alla medarbetare har ett lika värde och där vi bemöter varandra, våra kunder och samarbetspartners med professionalism, kompetens och engagemang.

Dina arbetsuppgifter:

Som mätningsingenjör/mätningstekniker hos oss, blir du en del av ett team med konsulter som jobbar med mätuppdrag som till exempel inmätning och utsättning inom bygg, anläggning, väg och industri samt mängdreglering, skanning och underlag för relationshandlingar.

Kunskaper/erfarenhet:

Vi söker dig som har:


• utbildning med inriktning mot affärsområdet geodetisk mätteknik
• Grundläggande kunskaper i flertal olika mätmetoder och mjukvaror såsom SBG Geo, Topocad eller liknande mjukvara
• B-körkort är ett krav och meriterande är behörighetsklassning från Trafikverket.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som är självständig och kan planera ditt arbete, är strukturerad och prioriterar aktiviteter på ett effektivt sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, är utåtriktad och kan samarbeta bra med andra människor. Vidare ser vi gärna att du drivs av en vilja att se möjligheterna till förbättringar både för den egna verksamheten, för dig själv och för kunden.

Låter det intressant? Då är du välkommen att skicka in din ansökan! Senast den 2021-05-31. Intervjuer kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Vill du veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta avdelningschef, Simon Hjelm på tfn 070 683 0101.

Läs gärna mer om oss på www.mitta.se .

Placeringsort är Luleå.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Mätingenjör till WSP Samhällsbyggnad Norrbotten

WSP Samhällsbyggnad Norrbotten består av ca 50 medarbetare med kompetens inom en rad olika teknikområden. Vi har en väletablerad position och gott rykte på den lokala marknaden vilket ger oss goda förutsättningar för att landa spännande projekt som formar vårt framtida samhälle. Nu söker vi en självgående mätingenjör till vår verksamhet i Norrbotten med placering i Luleå. Om tjänsten Som mätingenjör kommer du att tillhöra vår väggrupp i Luleå som består a... Visa mer
WSP Samhällsbyggnad Norrbotten består av ca 50 medarbetare med kompetens inom en rad olika teknikområden. Vi har en väletablerad position och gott rykte på den lokala marknaden vilket ger oss goda förutsättningar för att landa spännande projekt som formar vårt framtida samhälle. Nu söker vi en självgående mätingenjör till vår verksamhet i Norrbotten med placering i Luleå.

Om tjänsten
Som mätingenjör kommer du att tillhöra vår väggrupp i Luleå som består av ca 12 konsulter med bred kompetens inom utredning och projektering av vägar och gator. Nu ser vi ett behov av att förstärka vårt team för att följa med i den aktivitet som råder inom Samhällsbyggnad i Norrbotten. I egenskap av mätingenjör hos oss genomför du mätningstekniska uppdrag genom olika skeden: från insamling, bearbetning och förädling till presentation av geografiska data, på uppdrag av myndigheter och företag inom infrastruktur, transport och industri. Tjänsterna kan variera mellan bl.a. sättningsavvägningar, detalj-/projekteringsavmätningar och utsättningar. Du arbetar främst självständigt och ansvarar för planering, utförande i fält samt beräkning och redovisning.

Din profil
Vi tror att du som söker är en mätingenjör/mättekniker som har arbetat med praktisk mätning i minst ett par år och har någon form av mätutbildning som grund. Som person ser vi att du är självgående och arbetar strukturerat. Det är viktigt att du trivs med ett varierande arbete, inte räds att arbeta på annan ort under kortare perioder och att du känner dig bekväm med att jobba ute i fält såväl som inne på kontor.

Vi tror också att du är tekniskt intresserad av olika programvaror och har en god vana att bearbeta mätdata. God kännedom och vana av Autodesk och Bentleys produkter samt SBG:Geo är meriterande. Även behörighet Trafikverket I eller II är meriterande.

Det är viktigt för oss att du vill arbeta och utvecklas i konsultrollen, och därmed är egenskaper såsom prestigelöshet och affärsmässighet är uppskattade. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är en förutsättning, liksom B-körkort.

Vi erbjuder
WSP har de senaste åren klättrat snabbt på listorna över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och vi har dessutom lyckats med goda resultat i våra medarbetarundersökningar. Vi fokuserar på ett närvarande ledarskap samt samverkan över avdelningsgränser. Genom denna utveckling har vi kunnat skapa starka team både lokalt och nationellt, som vi tror att du med din framåtanda och energi kan bidra till att stärka ytterligare.

Sista ansökningsdag är 10 oktober 2021 och urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 48 700 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 100.

wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (https://www.linkedin.com/company/wsp-sverige/) (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare. Visa mindre

Mätningsingenjör som vill utvecklas tillsammans med oss i Luleå!

Nu söker vi dig som vill arbeta som Mätningsingenjör hos oss och bli en del av vår arbetsgrupp i Luleå. Brinner du för att utvecklas, har ett tekniskt intresse och uppskattar ett varierat arbete där du får möjlighet att arbeta såväl inomhus som ute i fält? Då ser vi fram emot din ansökan! Mätningsingenjör på Metria Som Mätningsingenjör hos oss får du möjligheten att arbeta med kommunal MBK, projekteringsinmätning samt produktionsmätning mot infrastruktur-... Visa mer
Nu söker vi dig som vill arbeta som Mätningsingenjör hos oss och bli en del av vår arbetsgrupp i Luleå. Brinner du för att utvecklas, har ett tekniskt intresse och uppskattar ett varierat arbete där du får möjlighet att arbeta såväl inomhus som ute i fält? Då ser vi fram emot din ansökan!

Mätningsingenjör på Metria
Som Mätningsingenjör hos oss får du möjligheten att arbeta med kommunal MBK, projekteringsinmätning samt produktionsmätning mot infrastruktur- och byggsektorn. Arbetet innefattar husutstakningar, lägeskontroller, nybyggnadskartor och grundkartor samt mätningsuppdrag mot infrastruktur- och industrisektorn. Arbetet utförs till stor del ute i fält i form av självständiga geodetiska mätningar och förberedelser samt efterarbete utförs inne på vårt kontor. Resor är vanligt förekommande i arbetet.

I Luleå är vi en arbetsgrupp som idag består av fyra mätningsingenjörer med hög kompetens inom geodetisk mätning och vi arbetar med moderna instrument från Leica. Vi har en bra stämning och högt i tak i gruppen - och vi delar kontoret på Stationsgatan med våra kollegor som arbetar inom andra affärsområden på Metria. Vi ingår även i samma Region som våra kollegor i Kiruna.

På Metria arbetar vi konsultativt och har stor frihet i vår roll, samt ser möjligheter i de arbeten vi tar oss an - och därför behöver vi vara drivna och initiativtagande. Som mätningsingenjör hos oss behöver du tycka om att arbeta självständigt men samtidigt uppskatta att samarbeta och verka för en god sammanhållning i gruppen. På Metria finns goda utvecklingsmöjligheter och möjlighet till specialisering.

Vem söker vi?
Vi välkomnar ansökan från dig som nyligen tagit din examen från studier inom kart- eller mätningsteknik, lantmäteri eller annan teknisk utbildning inom vårt område. Om du har tidigare erfarenhet av arbete inom mätning är det ett plus. Du har B-körkort samt goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift.

Som person är du flexibel, initiativtagande, nyfiken och du driver ansvarsfullt ditt arbete framåt. Du är lyhörd, kvalitetsmedveten och agerar serviceinriktat och affärsmässigt i kontakten med Metrias kunder och med dina kollegor.

Ansökningsprocessen och kontakt
Metria söker engagerade och duktiga medarbetare som kan sitt område. Vi lägger stort fokus vid din personlighet och hur du med din erfarenhet och kunskap kan komplettera oss inom affärsområdet Plan & Mät. Sista ansökningsdag är 30 juni 2020. Tjänsten är tillsvidare och start sker enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt.

För mer information om tjänsten, kontakta rekryterande chef:
Robert Vilhelmsson, telefon: 010-121 82 06

Fackliga representanter:
Sveriges Ingenjörer, Henrik Bylund, telefon 010-121 81 17
Unionen, Per-Åke Jureskog, telefon 010-121 84 83

Vilka är vi på Metria?
På Metria är vi cirka 300 medarbetare som tillsammans kan allt om geografisk information. Vi har både bredden och djupet och vår spridning över landet gör att vi alltid är nära våra kunder. Genom att förädla, visualisera och paketera den data som är viktig för våra kunder, hjälper vi dem att ta fram beslutsunderlag som gör deras affär mer effektiv och stabil. Det är vårt sätt att bidra till ett hållbart samhälle.

Vår ambition är att våra värdeord mod, respekt och nyfikenhet ska vara vägledande i vårt arbete och att vi tillsammans skapar förutsättningar för en arbetsplats där vi är affärsmässiga och innovativa.

Vill du vara med på vår resa? Visa mindre

Mätningsingenjör som vill utvecklas tillsammans med oss i Luleå!

Nu söker vi dig som vill arbeta som Mätningsingenjör hos oss och bli en del av vår arbetsgrupp i Luleå. Brinner du för att utvecklas, har ett tekniskt intresse och uppskattar ett varierat arbete där du får möjlighet att arbeta såväl inomhus som ute i fält? Då ser vi fram emot din ansökan! Mätningsingenjör på Metria Som Mätningsingenjör hos oss får du möjligheten att arbeta med kommunal MBK, projekteringsinmätning samt produktionsmätning mot infrastruktur-... Visa mer
Nu söker vi dig som vill arbeta som Mätningsingenjör hos oss och bli en del av vår arbetsgrupp i Luleå. Brinner du för att utvecklas, har ett tekniskt intresse och uppskattar ett varierat arbete där du får möjlighet att arbeta såväl inomhus som ute i fält? Då ser vi fram emot din ansökan!

Mätningsingenjör på Metria
Som Mätningsingenjör hos oss får du möjligheten att arbeta med kommunal MBK, projekteringsinmätning samt produktionsmätning mot infrastruktur- och byggsektorn. Arbetet innefattar husutstakningar, lägeskontroller, nybyggnadskartor och grundkartor samt mätningsuppdrag mot infrastruktur- och industrisektorn. Arbetet utförs till stor del ute i fält i form av självständiga geodetiska mätningar och förberedelser samt efterarbete utförs inne på vårt kontor. Resor är vanligt förekommande i arbetet.

I Luleå är vi en arbetsgrupp som idag består av fyra mätningsingenjörer med hög kompetens inom geodetisk mätning och vi arbetar med moderna instrument från Leica. Vi har en bra stämning och högt i tak i gruppen - och vi delar kontoret på Stationsgatan med våra kollegor som arbetar inom andra affärsområden på Metria. Vi ingår även i samma Region som våra kollegor i Kiruna.

På Metria arbetar vi konsultativt och har stor frihet i vår roll, samt ser möjligheter i de arbeten vi tar oss an - och därför behöver vi vara drivna och initiativtagande. Som mätningsingenjör hos oss behöver du tycka om att arbeta självständigt men samtidigt uppskatta att samarbeta och verka för en god sammanhållning i gruppen. På Metria finns goda utvecklingsmöjligheter och möjlighet till specialisering.

Vem söker vi?
Vi välkomnar ansökan från dig som nyligen tagit din examen från studier inom kart- eller mätningsteknik, lantmäteri eller annan teknisk utbildning inom vårt område. Om du har tidigare erfarenhet av arbete inom mätning är det ett plus. Du har B-körkort samt goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift.

Som person är du flexibel, initiativtagande, nyfiken och du driver ansvarsfullt ditt arbete framåt. Du är lyhörd, kvalitetsmedveten och agerar serviceinriktat och affärsmässigt i kontakten med Metrias kunder och med dina kollegor.

Ansökningsprocessen och kontakt
Metria söker engagerade och duktiga medarbetare som kan sitt område. Vi lägger stort fokus vid din personlighet och hur du med din erfarenhet och kunskap kan komplettera oss inom affärsområdet Plan & Mät. Sista ansökningsdag är 30 juni 2020. Tjänsten är tillsvidare och start sker enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt.

För mer information om tjänsten, kontakta rekryterande chef:
Robert Vilhelmsson, telefon: 010-121 82 06

Fackliga representanter:
Sveriges Ingenjörer, Henrik Bylund, telefon 010-121 81 17
Unionen, Per-Åke Jureskog, telefon 010-121 84 83

Vilka är vi på Metria?
På Metria är vi cirka 300 medarbetare som tillsammans kan allt om geografisk information. Vi har både bredden och djupet och vår spridning över landet gör att vi alltid är nära våra kunder. Genom att förädla, visualisera och paketera den data som är viktig för våra kunder, hjälper vi dem att ta fram beslutsunderlag som gör deras affär mer effektiv och stabil. Det är vårt sätt att bidra till ett hållbart samhälle.

Vår ambition är att våra värdeord mod, respekt och nyfikenhet ska vara vägledande i vårt arbete och att vi tillsammans skapar förutsättningar för en arbetsplats där vi är affärsmässiga och innovativa.

Vill du vara med på vår resa? Visa mindre

Geofysiker till ledande företaget GeoVista i Luleå!

Är du kunnig inom geofysik och vill arbeta med de främsta kollegorna inom geofysik, geologi, mineralprospektering och gruvutveckling? GeoVista kan garantera ett spännande och varierande arbete med gott om utmaningar. De har projekt mot hela Norden och en stor variation på kunder. Läs vidare och se om det är dig vi söker! OM TJÄNSTEN GeoVista är ett av Nordens ledande konsultföretag inom mineralprospektering och ingenjörsgeologi. De har lång erfarenhet me... Visa mer
Är du kunnig inom geofysik och vill arbeta med de främsta kollegorna inom geofysik, geologi, mineralprospektering och gruvutveckling? GeoVista kan garantera ett spännande och varierande arbete med gott om utmaningar. De har projekt mot hela Norden och en stor variation på kunder. Läs vidare och se om det är dig vi söker!

OM TJÄNSTEN
GeoVista är ett av Nordens ledande konsultföretag inom mineralprospektering och ingenjörsgeologi. De har lång erfarenhet med 30 år i branschen och erbjuder sina kunder helhetslösningar med spetskompetens inom geofysik, mineralresurser, prospektering, tillståndsärenden samt vatten och miljöfrågor. De vill nu stärka upp sitt team med ytterligare en geofysiker. Kontoret är beläget i centrala Luleå och där kommer du sitta tillsammans med 11 kollegor som arbetar med olika områden inom geofysik/geologi. Det är ett prestigelöst team som hjälper varandra mellan uppdragen för att utföra arbetet på bästa möjliga sätt.

Du erbjuds


* Frihet under ansvar med stora möjligheter att utvecklas kompetensmässigt på området
* En mentor med lång erfarenhet från branschen
* En möjlighet att ta del av företagets stora kundnätverk, både inom Sverige och utrikes


ARBETSUPPGIFTER
Som geofysiker har du huvudkontakten med GeoVistas kunder, du stöttar upp med expertkunskap i området och hjälper GeoVistas kunder utefter behov. Din huvudsakliga uppgift är att bearbeta, modellera och tolka geofysiska data (t.ex. TEM, heli-TEM, Resistivitet/IP, Magnetfält och Tyngdkraft). Du får tillgång till de bästa mjukvarorna på marknaden. Du intar ibland en projektledande roll och koordinerar projekt som startas upp. Du planerar för projektet, som innefattar utrustning, resurser och sätter mål.

I rollen finns möjlighet för dig att själv forma din plats i teamet utifrån kompetens och intresse. För rätt driv och nyfikenhet finns många dörrar att öppna hos GeoVista. I och med deras breda kundkrets kommer du få möjlighet till en varierande vardag med blandade projekt och områden.

Du möts av en arbetsplats där ingen dag är den andra lik, och du har alltid flera projekt i gång samtidigt där du behöver kunna prioritera mellan projekt utefter behov.

VI SÖKER DIG SOM
* Har högskoleutbildning inom geovetenskap (alla inriktningar) med kandidat, master eller doktorsgrad, alternativt bergsingenjör
* Har arbetslivserfarenhet inom geofysik
* Talar och skriver obehindrat i både svenska och engelska

Meriterande om du:


* Har goda kunskaper i andra språk, framförallt finska
* Har jobbat med mineralresurser och geologisk modellering


Som person är du:


* Ansvarstagande
* Flexibel
* Strukturerad
* Samarbetsförmåga


Övrig information


* Start: Enligt överenskommelse
* Omfattning: Heltid
* Placering: Helst Luleå, alternativt kombinera Luleå med arbete på annan ort


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och GeoVistas önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Läs mer om GeoVista här Visa mindre

Mätingenjör till SKKAB!

Är du noggrann, gillar ansvar och vill ha ett jobb där du både får jobba på kontor men även tillbringa mycket tid ute på fält? Som mätningsingenjör är hos SKKAB får du en roll där frihet under ansvar är ledorden och du får möjlighet att utvecklas än mer i rollen som mätingenjör! Ansök idag, urval sker löpande. OM TJÄNSTEN Skogs- och Kraftkonsulterna är ett konsultföretag med säte i Boden. Företaget har mångårig yrkeserfarenhet inom skogsbruk, elkraft och... Visa mer
Är du noggrann, gillar ansvar och vill ha ett jobb där du både får jobba på kontor men även tillbringa mycket tid ute på fält? Som mätningsingenjör är hos SKKAB får du en roll där frihet under ansvar är ledorden och du får möjlighet att utvecklas än mer i rollen som mätingenjör! Ansök idag, urval sker löpande.

OM TJÄNSTEN
Skogs- och Kraftkonsulterna är ett konsultföretag med säte i Boden. Företaget har mångårig yrkeserfarenhet inom skogsbruk, elkraft och infrastruktur. Där företagets specialitet är infrastrukturprojekt inom järnväg, väg och elkraft. Vi söker dig som är i början av din karriär som mätingenjör och som vill utmanas i en spännande roll ute på fält. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult för SKKAB.

Du erbjuds


* Möjligheten att påverka din egen utveckling
* Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande


ARBETSUPPGIFTER
På SKKAB kommer du främst jobba med fältmätning. Du kommer exempelvis att:


* Förbereda uppdrag genom att ta fram relevanta underlag och göra beräkningar inför fältarbetet
* Arbeta med att mäta markprofiler
* Ansvara för efterarbete och se till att det som mätts kommer in i företagets databas


VI SÖKER DIG SOM
* Har en eftergymnasial utbildning som mätingenjör
* Behärskar svenska väl i tal och skrift
* Har goda kunskaper inom CAD och Auto-CAD
* Besitter kunskaper i Officepaketet

Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter sen tidigare.

Som person är du:


* Noggrann
* Självgående


Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Heltid
* Placering: Boden eller Luleå
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och företagets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Läs mer här: SKKAB. Visa mindre

Erfaren mätningsingenjör , Norrbotten

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande oc... Visa mer
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen.

Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.

ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter innebär att du kommer att arbeta med mätnings-, beräknings- och kartarbeten m.m. i lantmäteriförrättningar.
Arbetet består även i att utföra transformationer och plantolkning m.m. Andra arbetsuppgifter som förekommer är exempelvis fastighetsrättsliga utredningar inför fältarbete. Vårt karthanteringssystem är Geosecma.

Arbetet i förrättningshandläggningen är till stor del teambaserat och sker i nära samarbete med förrättningslantmätare och förrättningsassistenter.

Fältarbetet sker både sommar- och vintertid och kan vara fysiskt krävande. Arbetet innebär normalt resor inom i första hand enhet som består av Norrbotten och Västerbotten. Som MBK-ingenjör behöver du även vara beredd på att resa inom resten av landet, då uppdrag kan förekomma på andra orter.

Tjänsten kan placeras till något av våra kontor i Norrbotten (Luleå, Arvidsjaur, Haparanda, Gällivare eller Kiruna).

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskole- eller YH-utbildning i mät- och kartteknik eller motsvarande utbildning/kompetens som
Lantmäteriet bedömer som relevant för tjänsten. Du har goda kunskaper inom geodesi, mätningsteknik, kartproduktion och
fältarbete. Du har tidigare erfarenhet av mätning inom förrättningsverksamhet, har goda kunskaper inom fastighetsrätt samt erfarenhet av arkivforskning i lantmäteriförrättningar.

Vi vill även att du har god förmåga att kommunicera både skriftligt och muntligt med sakägare och kollegor. Du tar egna initiativ och planera ditt arbete på ett strukturerat sätt. Vidare är du effektiv och kvalitetsmedveten, har god samarbetsförmåga, samt trivs med att arbeta i team och dela med dig av dina kunskaper.

Du har B-körkort.

ÖVRIGT
På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen. Visa mindre

Mätningsingenjör, Norr- och Västerbotten

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen. Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande oc... Visa mer
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som vill få en stor betydelse för samhällsutvecklingen.

Genom effektiv, rättssäker och kvalitativ fastighetsbildning skapar du som medarbetare på Lantmäteriet förutsättningar för en hållbar tillväxt i det svenska samhället. Det lägger grunden för ett tryggt fastighetsägande och bidrar till en stabil samhällsekonomi.ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter innebär att du kommer att arbeta med mätnings-, beräknings- och kartarbeten m.m. i lantmäteriförrättningar. Arbetet består även i att utföra transformationer och plantolkning m.m. Andra arbetsuppgifter som förekommer är exempelvis fastighetsrättsliga utredningar inför fältarbete.

Vårt karthanteringssystem är Geosecma. Arbetet i förrättningshandläggningen är till stor del teambaserat och sker i nära samarbete med förrättningslantmätare och förrättningsassistenter.

Fältarbetet sker både sommar- och vintertid och kan vara fysiskt krävande. Arbetet innebär normalt resor inom i första hand enhet som består av Norr- och Västerbotten. Som MBK-ingenjör behöver du även vara beredd på att resa inom resten av landet, då uppdrag kan förekomma på andra orter.

Placeringsort för tjänsten är på något av Lantmäteriets kontor i Norr- och Västerbotten (Kiruna, Gällivare, Haparanda, Luleå, Arvidsjaur, Skellefteå, Umeå, Lycksele, Vilhelmina).


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskole- eller YH-utbildning inom mät- och kartteknik eller motsvarande utbildning/kompetens som Lantmäteriet bedömer som relevant för tjänsten. Du har goda kunskaper inom geodesi, mätningsteknik, kartproduktion och fältarbete. 

Det är meriterande om du har fastighetsrättsliga kunskaper, erfarenheter av arkivforskning samt mätning i lantmäteriförrättningar.

Förutom sakkunskaper fäster vi stor vikt vid att du är bra på att dela med dig av din kunskap och har lätt för att samarbeta med kollegor. Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper där vi söker en person som har ett väl utvecklat bemötande samt är effektiv och kvalitetsmedveten. Då du kommer att kommunicera med personer berörda i lantmäteriförrättningarna i varierande utsträckning är det viktigt att du har en god förmåga att uttrycka dig, framförallt på svenska, i tal och skrift. 

Du har B-körkort.ÖVRIGT
På Lantmäteriet förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktperson som anges i annonsen. Visa mindre