Lediga jobb som Trafikchef i Luleå

Se lediga jobb som Trafikchef i Luleå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Luleå som finns hos arbetsgivaren.

Hamntrafikchef till Luleå Hamn

Ansök    Jun 28    ByHart AB    Trafikchef
Luleå Hamn är Luleås och Norrbottens hållbara länk till världen. Vi är en stolt samhällsbyggare och en viktig möjliggörare för industrin, näringslivet och livet i norr. Vi jobbar inte minst för att Luleå ska vara en livskraftig sjöfartsstad även för kommande generationer. Det är vi stolta över att få göra. Välkommen till alla tiders hamn i Luleå. Norrbotten växer och är en av de mest spännande platserna i Sverige. Luleå Hamn söker nu en ansvarstagande o... Visa mer
Luleå Hamn är Luleås och Norrbottens hållbara länk till världen. Vi är en stolt samhällsbyggare och en viktig möjliggörare för industrin, näringslivet och livet i norr. Vi jobbar inte minst för att Luleå ska vara en livskraftig sjöfartsstad även för kommande generationer. Det är vi stolta över att få göra. Välkommen till alla tiders hamn i Luleå.

Norrbotten växer och är en av de mest spännande platserna i Sverige. Luleå Hamn söker nu en ansvarstagande och trygg Hamntrafikchef som vill vara med och bidra till en livskraftig framtid i Luleå och Norrbotten. Hos oss arbetar du tillsammans med engagerade och skickliga kollegor och har goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Välkommen till oss!

En växande hamn för framtiden

Luleå Hamn är Sveriges tredje största transporthamn och omsätter drygt 8,5 miljoner ton gods varje år. Mellan 2022 och 2030 beräknas dock godshanteringen trefaldigas och antalet anlöpande fartyg mer än fördubblas; allt för att möta industrins hållbara tillväxt i norr. Trots isbeläggning från januari till maj är hamnen öppen och i full drift året om. Tack vare våra statliga isbrytare och våra egna isbrytande bogserbåtar kan vi alltid vara tillgängliga för Norrbotten och omvärlden, i såväl tjock is som öppet vatten.

Luleå Hamn är och ska vara en hållbar länk till världen. På ett hållbart och engagerat sätt och tillsammans med våra intressenter skapar och tillvaratar vi möjligheter med regionens behov i fokus. Vår verksamhet styrs och förbättras ständigt genom hållbara beslut och arbetssätt

• där säkerheten sätts främst
• som skyddar miljön och förebygger förorening
• där sociala aspekter beaktas
• som är ekonomiskt försvarbara
• där risker och möjligheter analyseras och beaktas

Besök gärna vår webbplats för att läsa mer om oss.

Bli en av oss

Vår arbetsplats sträcker sig från våra hamnar, kontor och kajer till skärgården och havet. Jobbet vi gör skapar värde för såväl Luleå och Norrbotten som världen bortom horisonten. Det är en spännande tid att jobba för hamnen i Luleå! Just nu formar vi framtidens hamn. Vi växer och utvecklas i en rasande fart och en hållbar riktning, men allting förändras inte. Vi kommer alltid tro på att vara en schysst arbetsgivare och en trygg arbetsplats där vi stöttar varandra i vått och torrt, såväl på land som till sjöss. Bli en av oss och bidra till en livskraftig framtid i Luleå och Norrbotten!

Vad ingår i arbetet?

Luleå Hamn är under expansion och förändring! Med anledning av detta söker vi nu en Hamntrafikchef. Som Hamntrafikchef på Luleå Hamn ansvarar du för trafikledningen i Luleå hamn, såväl till sjöss som på land. Din målsättning är att fartygsanlöp till Luleå hamn sker både effektivt och säkert. Du innehar ansvar för bevakning av regelverk inom området samtidigt som du utvecklar Luleå Hamns egna föreskrifter.

Vidare bygger du upp och underhåller processer och organisation för styrning av hamntrafiken. Du samarbetar nära organisationens säkerhets- och driftsfunktioner samtidigt som du samverkar med lotsar, bogserbåtar, terminaler, fartygsagenter, lastägare och andra i fartygsanlöp involverade parter. I ditt arbete ingår även myndighetskontakt.

Då rollen är ny kan både placering i organisation och uppdragets karaktär förändras över tid. Som hamntrafikchef rapporterar du till Drift- och säkerhetschef.

Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du har erfarenhet från sjöfart eller hamnverksamhet. Kanske har du tidigare arbetat som sjöbefäl eller haft andra uppdrag inom sjöfart eller hamndrift och är nu redo att ta nästa steg. Har du nautisk kompetens är det meriterande.

Du har lätt för att organisera ditt arbete och samarbetar gärna och enkelt både med interna och externa parter. Som person är du trygg, säkerhetsmedveten, ansvarstagande och drar dig inte för att fatta beslut.

Vi ser att du har lätt för att kommunicera både skriftligt och verbalt, på engelska och på svenska. Vidare har du en god datavana.

Därför ska du jobba för Luleå Hamn

• Vi utvecklas! Det händer otroligt mycket just nu! Vi är en hamn och arbetsplats som just nu växer och moderniseras som aldrig förr, som breddar sitt erbjudande och utvecklar hela verksamheten i en hållbar och digital riktning.
• Vi ska må bra! Luleå Hamn är en schysst och trygg arbetsgivare. Här stöttar vi varandra i vårt dagliga jobb och sätter vårt välmående och vår säkerhet högst upp på dagordningen.
• Vi samarbetar! I nära samarbete med näringslivet, myndigheter, globala kunder, rederier och systerhamnar runt Östersjön, utvecklar vi oss själva, vår hamn och världens sjöfart.
• Vi skapar värde! Luleå Hamn är en stolt samhällsbyggare som skapar förutsättningar för hållbar, regional tillväxt och ett livskraftigt Luleå och Norrbotten.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 5e augusti, urval och intervjuer kan komma att ske löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdag. Se därför till att skicka in din ansökan omgående.

Bakgrundskontroller kan komma att göras i samband med denna rekryteringsprocess.

Anställningsform: Tillsvidare (vi tillämpar 6 månaders provanställning).
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Enligt överenskommelse
Tillträde: Enligt överenskommelse

Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta Drift- och Säkerhetschef Luleå Hamn, Anna Josefsson på 0920-45 68 04 eller [email protected]. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-partner, ByHart, Ellen Englund på [email protected] eller 079-104 45 65.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Trafikchef till Alviks Bulk AB

Är du den vi söker till Alviks Trafiks Bulkverksamhet? Motiveras du av ledarskap, transportfrågor och vill jobba affärsinriktat – då är du den vi söker! Alviks Trafik satsar på fortsatt utveckling och söker en trafikchef till Luleå. Som trafikchef i vårt koncernbolag Alviks Bulk AB blir du en nyckelperson i företaget med stor möjlighet att påverka bolagets fortsatta utveckling. Vi ser mycket positivt på framtiden i och med de omfattande industrisatsninga... Visa mer
Är du den vi söker till Alviks Trafiks Bulkverksamhet? Motiveras du av ledarskap, transportfrågor och vill jobba affärsinriktat – då är du den vi söker!
Alviks Trafik satsar på fortsatt utveckling och söker en trafikchef till Luleå.
Som trafikchef i vårt koncernbolag Alviks Bulk AB blir du en nyckelperson i företaget med stor möjlighet att påverka bolagets fortsatta utveckling. Vi ser mycket positivt på framtiden i och med de omfattande industrisatsningarna i norr.
I rollen ansvarar du för att leda, styra och utveckla trafiken och medarbetarna inom trafikområdet bulk mot uppsatta mål. Ditt uppdrag blir att optimera planeringen och logistiken i trafiken samt vidareutveckla affärer tillsammans med uppdragsgivare. Bulkverksamheten bedriver transporter över norra delen av Norden. Till din hjälp har du en erfaren transportledare och tjugotvå engagerade förare. Genom dialog skapar du långsiktiga relationer med både medarbetare och uppdragsgivare/kunder.
Rollen innebär ett ansvar för personal, budget, arbetsmiljö, fordon och investeringsplaner där du har fokus på lönsamhet och hållbar utveckling. Du arbetar verksamhetsnära och ansvarar för att ni efterföljer de bestämmelser som råder inom branschen.
För att trivas i rollen uppskattar du att interagera med andra eftersom rollen innebär många kontaktytor såväl internt som externt. Tillsammans med dina medarbetare och olika stödfunktioner utvecklar ni verksamheten framåt. Som trafikchef bulk rapporterar du till vice vd.
Vi söker dig som delar våra värderingar och har god erfarenhet av ledarskap från affärsdrivande verksamhet med resultatansvar. Om du har erfarenhet från transportbranschen eller andra kunskaper i logistik och fordon ser vi det som meriterande.
För att lyckas i rollen är du en trygg, kommunikativ och inkluderande ledare med ett relationsinriktat arbetssätt kombinerat med ett affärsmässigt sinne och stort kundfokus. Vidare är du lösningsorienterad och prestigelös samt kan lätt växla mellan det operativa och strategiska perspektivet. Du är van att arbeta i olika IT-system och har förståelse för ekonomi, budget och kalkyler. Det är viktigt att du har lätt för att kommunicera i både tal och skrift på svenska och det är även meriterande med kunskaper i engelska och finska.
Vi erbjuder dig en familjär företagskultur där våra kärnvärden är Engagerade, Nära, Kompetens och Trygghet. För oss är det självklart att jobba nära och med omtanke om medarbetare, kunder, uppdragsgivare och miljö. Delaktighet är en naturlig del av vardagen och vi är alla med och tar ansvar för helheten, oavsett vilken roll eller position du har. Vi ser alla som lika mycket värda och vi agerar med respekt för den enskilda individen.
Alviks Trafik är ett av Norrbottens ledande transportföretag med totalt 28 bussar, 120 lastbilar och drygt 190 anställda. Personal finns i Luleå, Boden, Gällivare, Kiruna, Umeå och Sundsvall. Huvudkontoret finns i Luleå och bolagets historia började redan år 1920 i Alvik, strax utanför Luleå. Precis då som nu är det familjen Åström som äger och driver bolaget som vuxit till en hel koncern. Hela koncernen omsätter idag 585 miljoner kronor och innefattar även Nex resebyrå och fastighetsbolag. Läs gärna mer på www.alvikstrafik.se
Visst låter det intressant! För ytterligare information är du välkommen att kontakta:
Merja Kenttälä, konsult, Rätt Rekrytering & HR, tel. 076-866 22 77.
Varmt välkommen med din ansökan senast den 28 maj 2024.
Nu kör vi – tillsammans! Visa mindre