Lediga jobb Sveriges Geologiska Undersökning i Luleå

Se alla lediga jobb från Sveriges Geologiska Undersökning i Luleå. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Luleå som finns inom det yrket.

Fullstackutvecklare med Java och React-kompetens till SGU

SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön. Avdelningen IT och digitalisering består av ett 50-tal personer, e... Visa mer
SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön.
Avdelningen IT och digitalisering består av ett 50-tal personer, experter inom allt från systemutveckling, IT-arkitektur, IT-säkerhet till drift och support. Vi behöver bli fler för att bygga och ta hand om våra framtida lösningar och därför söker vi nu en fullstackutvecklare med Java och React-kompetens.
Arbetsuppgifter
Som systemutvecklare arbetar du i team. Teamet arbetar enligt agil metodik i nära dialog med beställare och andra specialister. Teamet ansvarar för utvecklingen av system och komponenter, med inslag av allt från kravanalys, UX, implementation, test, driftsättning och förvaltning.
Kompetens
I denna rekryteringsprocess ska enbart CV bifogas och i din ansökan kommer du svara på urvalsfrågor kring kompetenserna nedan.
Vi söker dig som har:
en relevant universitets- och högskoleutbildning med inriktning mot IT, eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är likvärdig
aktuell arbetslivserfarenhet av Java
aktuell erfarenhet av React
aktuell arbetslivserfarenhet och goda kunskaper i systemutveckling inom någon/några av följande:
Maven/Spring/Spring Boot
JavaScript/TypeScript/Bootstrap
Server/Postgre
Docker/Kubernetes/Rancher
Tillgänglighetsanpassning
erfarenhet av agila arbetssätt
god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har någon eller några erfarenheter och kompetens inom:
iOS
QA
Dev(sec)ops
IntelliJ IDEA
GitLab
GIS
IT-säkerhet
Teamledare

Du kommer även att kortfattat beskriva dina kunskaper och erfarenheter inom dessa områden:
Back-end
Front-end
Agila arbetssätt
Teamledare

Personliga kvalifikationer
För denna tjänst är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga, där du kan arbeta bra med ditt team och andra interna och externa parter. Vi ser att du är lyhörd, kommunikativ på ett tydligt sätt och har lätt för att se möjligheter i förändringar och ändrade omständigheter. Du ska kunna ta egna initiativ, strukturera och prioritera dina arbetsuppgifter för att kunna driva arbetet framåt på ett effektivt sätt, både för dig själv och teamet. Vi ser gärna att du trivs med ett mer mål- och resultattänk i din planering, dina prioriteringar och ditt agerande, likaväl som du har förmågan att, utifrån verksamhetens behov, se helheten och agera utifrån ett större perspektiv.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid, där sex månaders provanställning tillämpas. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.
Antal: 1-4
Anställningsort: Uppsala, Lund, Göteborg, Malå eller Luleå. Distansarbete och tjänsteresor förekommer.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 22 augusti 2024. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. Som statlig myndighet omfattas SGU av offentlighetsprincipen. Det innebär att vi är skyldiga att lämna ut dina ansökningshandlingar om någon efterfrågar dem. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef Marina Becher eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar för Saco-S och Annika Törnkvist för ST-geologiska via vår växel 018-17 90 00. Eftersom annonsen är ute under semesterledigheter så hänvisar vi till våra SGU-mejladress vid frågor om tjänsten: [email protected]. Skriv diarienumret i ämnesraden för ditt mejl.
Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Vikarierande gruvingenjör till Bergsstaten

På Bergsstaten skapar vi förutsättningar för en hållbar mineralnäring genom effektiv, rättssäker och kvalitativ ärendehandläggning. Vårt arbete lägger grunden för en försörjningstrygghet vad gäller metaller och mineral samt bidrar till samhällets möjligheter att klara klimatutmaningarna. På Bergsstaten arbetar 13 medarbetare varav majoriteten av oss sitter på kontoret i Luleå. Gruppen består av flera olika yrkesgrupper och vi söker nu en vikarierande gruv... Visa mer
På Bergsstaten skapar vi förutsättningar för en hållbar mineralnäring genom effektiv, rättssäker och kvalitativ ärendehandläggning. Vårt arbete lägger grunden för en försörjningstrygghet vad gäller metaller och mineral samt bidrar till samhällets möjligheter att klara klimatutmaningarna.
På Bergsstaten arbetar 13 medarbetare varav majoriteten av oss sitter på kontoret i Luleå. Gruppen består av flera olika yrkesgrupper och vi söker nu en vikarierande gruvingenjör som kan bidra med teknisk kompetens och erfarenhet från gruv- eller prospekteringsbranschen. På Bergsstaten bidrar alla med sin kompetens och vi tar ett gemensamt ansvar för våra ärenden. Vi arbetar med tillstånd från prospekteringsskedet till gruvdrift (från undersökningstillstånd till bearbetningskoncessioner och markanvisningar) samt med tillsyn av verksamheter i alla skeden. Verksamheten leds av bergmästaren som också beslutar i frågor enligt minerallagen.
Arbetsuppgifter
Du kommer i huvudsak att jobba med granskning av prospekteringsresultat och med tekniska bedömningar i ärenden om förlängningar av undersökningstillstånd. Vårt arbete sker i skärningen mellan geologi, ekonomi och juridik och det är viktigt att du har intresse för ämnesöverskridande frågor samt en god förmåga att samarbeta och skapa kontakter, även med andra yrkeskategorier.
Det finns i dagsläget två gruvingenjörer i gruppen där den ene kommer att vara föräldraledig under en tid varför vi söker en vikarie. Här finns möjlighet att växa in i rollen med stöd av en erfaren kollega.
Kompetens
Vi söker dig som har:
en relevant eftergymnasial utbildning, exempelvis inom malmgeologi eller som ingenjör
minst två års arbetslivserfarenhet från gruv-, prospekterings- eller bergmaterialbranschen
mycket god förmåga att uttrycka sig väl i både tal och skrift på svenska
god förmåga att uttrycka sig väl i både tal och skrift på engelska

Meriterande erfarenheter och kompetens:
goda kunskaper om mineral- och miljölagstiftningen
erfarenhet från svensk statsförvaltning
kunskaper om näringslivets villkor

Personliga kvalifikationer
Du har lätt för att samarbeta, men har samtidigt förmågan att självständigt och effektivt driva dina ärenden framåt. Du har en positiv inställning till ditt arbete och bidrar till arbetsplatsens utveckling. Du har god analytisk förmåga där helheten står i fokus. Du har förmågan att kommunicera på ett förtroendeingivande sätt och kan pedagogiskt förklara komplexa geologiska och gruvtekniska frågor.
Om anställningen
Anställningsform: Vikariat på heltid till och med den 31 september 2025. Tillträde enligt överenskommelse.
Anställningsort: Luleå. Arbetet är förlagt dagtid, måndag till fredag med goda möjligheter till växlande distansarbete.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 11 augusti 2024. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Som statlig myndighet omfattas SGU av offentlighetsprincipen. Det innebär att vi är skyldiga att lämna ut dina ansökningshandlingar om någon efterfrågar dem.
Vill du veta mer, hör av dig till bergmästare Helena Kjellson telefon 018-17 92 92 eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar för Saco-S och Annika Törnkvist för ST-geologiska via vår växel 018-17 90 00. Eftersom annonsen är ute under semesterledigheter så hänvisar vi även till våra SGU-mejladress vid frågor om tjänsten: [email protected]. Skriv gärna diarienumret i ämnesraden för ditt mejl. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU och Bergsstaten
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se
Bergsstaten är ett särskilt beslutsorgan som organisatoriskt tillhör SGU men har en oberoende ställning avseende sin myndighetsutövning. Bergsstaten har till uppgift att handlägga ärenden som rör prospektering och utvinning av mineral. Bergsstaten prövar frågor om tillstånd för undersökning och bearbetning av mineralfyndigheter. En annan viktig uppgift är att utöva tillsyn av efterlevnaden av minerallagen (1991:45). Bergsstaten leds av bergmästaren som beslutar i frågor enligt minerallagen.
Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

Upphandlare till SGU

Just nu pågår ett arbete med att vidareutveckla SGU:s inköpsfunktion med målet att öka rättssäkerhet och trygghet för den enskilde och för SGU, samt effektivisera och automatisera våra processer. Utvecklingsarbetet omfattar även att implementera hela eller delar av den Nationella upphandlingsstrategin, ta fram ett arbetssätt för hållbara inköp och utveckla arbetssätt för uppföljning av leverantörer och avtal. Nu söker vi en erfaren upphandlare med driv som... Visa mer
Just nu pågår ett arbete med att vidareutveckla SGU:s inköpsfunktion med målet att öka rättssäkerhet och trygghet för den enskilde och för SGU, samt effektivisera och automatisera våra processer. Utvecklingsarbetet omfattar även att implementera hela eller delar av den Nationella upphandlingsstrategin, ta fram ett arbetssätt för hållbara inköp och utveckla arbetssätt för uppföljning av leverantörer och avtal. Nu söker vi en erfaren upphandlare med driv som vill bidra i vårt viktiga arbete att utveckla SGU:s inköps- och upphandlingsfunktion!
Vi erbjuder:
Möjligheten att arbeta i en spännande bransch som ständigt utvecklas genom teknik, forskning och internationella samarbeten och bidra till att inventera, utreda och åtgärda förorenade områden så att de inte utgör något hot mot miljö eller människors hälsa
En varierande roll där du både är delaktig i spännande projekt och bidrar till att utveckla verksamheten
Goda utvecklingsmöjligheter i din roll och inom verksamheten, där du erbjuds kompetensutveckling inom din roll
En trygg anställning med bra anställningsförmåner, t.ex., flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag, möjlighet till utökad semester, föräldrapenningtillägg, företagshälsovård och förmånliga pensionsvillkor
Flexibilitet gällande arbete på kontoret och på distans

Arbetsuppgifter
I rollen som upphandlare kommer du självständigt och tillsammans med kollegor att ansvara för upphandlingar och inköp av varor och tjänster. Beroende på vad du har med dig i bagaget finns stora möjligheter att utvecklas även inom IT-och entreprenadupphandlingar. Ditt uppdrag är att säkerställa att upphandlingarna sker professionellt, affärsmässigt och i enlighet med gällande lagar, regler och policys.
Du kommer att ha ett brett och variationsrikt arbete där du jobbar mot uppställda mål och tidsramar. Du har helhetsansvar för upphandlingsprocessen, från marknadsundersökning, upprättande av upphandlingsdokument, annonsering, kvalificering och utvärdering av anbud, avtalsskrivning och avtalsuppföljning. Du genomför direktupphandlingar och avrop från ramavtal. På sikt kan arbetsuppgifterna justeras, vilket innebär att du kan komma att göra säkerhetsklassade upphandlingar och därmed själv bli placerad i en säkerhetsklassad tjänst.
Du är delaktig i att ta fram, utveckla och underhålla processer och rutiner för upphandling och inköp samt säkerställa att arbetet följer fastslagna metoder och rutiner. Du bidrar till utveckling av gränssnitten mellan inköp- och upphandlingsfunktionen och övriga delar av verksamheten, där du bidrar med din kunskap om processer och inköp. Du utbildar och informerar verksamheten inom området. Utöver det har du en viktig roll i att skapa och underhålla goda relationer med externa intressenter såväl leverantörer som interna beställare, på olika nivåer.
Kompetens
Vi söker dig som har:
en relevant universitets-/högskoleexamen för tjänsten eller förvärvad arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är likvärdig
flera års erfarenhet från att självständigt genomföra upphandlingar enligt lagen om offentlig upphandling (LOU) som anställd vid eller på uppdrag av upphandlande myndighet eller enhet
erfarenhet av att arbeta med digitala arbetssätt/elektronisk upphandling (t.ex. Excel, e-Avrop, Mercell TendSign)
mycket god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska

Meriterande erfarenheter och kompetens:
erfarenhet av upphandlingsverktyget e-Avrop
erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete av inköpsprocesser samt framställning av styrdokument
erfarenhet av arbete med behovs- och marknadsanalyser

Personliga kvalifikationer
Du kan självständigt planera, genomföra och dokumentera de upphandlingar du ansvarar för från start till slut. Du drivs av att utveckla och effektivisera våra processer och förändringsarbete i vardagen. Du har en god analytisk förmåga och kan belysa och analysera frågor i ett större sammanhang: utifrån verksamhetens, organisationens och samhällets perspektiv. Vi ser gärna att du har förmågan att, inom givna lagar och regler, finna flexibla lösningar på utmaningar och levererar förväntade resultat med hög kvalité.
Vi vill vara en lärande organisation, vilket ställer krav på att du kan skapa och underhålla goda relationer, oavsett motpart och nivå, där du har förmågan att utifrån ett integritetsperspektiv svara på de frågor som är relevanta och viktiga för verksamheten i stort. Vi ser gärna att du som person har en nyfikenhet och vilja att lära dig nya IT-system/-verktyg, då digitala arbetssätt och elektroniska upphandlingar är av vikt för oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för denna tjänst.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid där sex månaders provanställning tillämpas. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Antal lediga tjänster: 1-2
Anställningsort: Uppsala, Göteborg, Malå eller Luleå. Ange i din ansökan vilken ort du önskar.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 11 augusti 2024. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer, hör av dig till funktionsansvarig inköpschef Sara Nordström eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar för Saco-S och Annika Törnkvist för ST-geologiska via vår växel 018-17 90 00. Eftersom annonsen är ute under semesterledigheter så hänvisar vi även till våra SGU-mejladress vid frågor om tjänsten: [email protected]. Skriv gärna diarienumret i ämnesraden för ditt mejl. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

Fullstackutvecklare med Java och React-kompetens till SGU

SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön. Avdelningen IT och digitalisering består av ett 50-tal personer, e... Visa mer
SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön.
Avdelningen IT och digitalisering består av ett 50-tal personer, experter inom allt från systemutveckling, IT-arkitektur, IT-säkerhet till drift och support. Vi behöver bli fler för att bygga och ta hand om våra framtida lösningar och därför söker vi nu en fullstackutvecklare med Java och React-kompetens.
Arbetsuppgifter
Som systemutvecklare på SGU arbetar du i team. Teamet arbetar enligt agil metodik i nära dialog med beställare och andra specialister. Teamet ansvarar för utvecklingen av system och komponenter, med inslag av allt från kravanalys, UX, implementation, test, driftsättning och förvaltning.
Kompetens
Vi söker dig som har:
en relevant universitets- och högskoleutbildning med inriktning mot IT, eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är likvärdig
aktuell erfarenhet av Java
aktuell erfarenhet av React
aktuell arbetslivserfarenhet och goda kunskaper i systemutveckling inom någon/några av följande:
Maven/Spring/Spring Boot
JavaScript/TypeScript/Bootstrap
Server/Postgre
Docker/Kubernetes/Rancher
Tillgänglighetsanpassning
erfarenhet av agila arbetssätt
god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har någon eller några erfarenheter och kompetens inom:
QA
Dev(sec)ops
IntelliJ IDEA
GitLab
GIS
IT-säkerhet
Teamledare

Enbart CV ska bifogas och i din ansökan kommer du även att besvara fritextfrågor gällande vilka kunskaper och erfarenheter du har inom systemutvecklingsområdena nedan:
Back-end
Front-end
Agila arbetssätt
Teamledare

Personliga kvalifikationer
För denna tjänst är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga, där du kan arbeta bra med ditt team och andra interna och externa parter. Vi ser att du är lyhörd, kommunikativ på ett tydligt sätt och har lätt för att se möjligheter i förändringar och ändrade omständigheter. Du ska kunna ta egna initiativ, strukturera och prioritera dina arbetsuppgifter för att kunna driva arbetet framåt på ett effektivt sätt, både för dig själv och teamet. Vi ser gärna att du trivs med ett mer mål- och resultattänk i din planering, dina prioriteringar och ditt agerande, likaväl som du har förmågan att, utifrån verksamhetens behov, se helheten och agera utifrån ett större perspektiv.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid, där sex månaders provanställning tillämpas. Tillträde v.35 eller enligt överenskommelse.
Antal: 1-2
Anställningsort: Uppsala, Lund, Göteborg, Malå eller Luleå. Distansarbete och tjänsteresor förekommer.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 28 april 2024. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef Marina Becher eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar för Saco-S och Annika Törnkvist för ST-geologiska via vår växel 018-17 90 00.
Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

Fullstackutvecklare med fokus på iOS till Sveriges geologiska undersökning

SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön. Avdelningen IT och digitalisering består av ett 50-tal personer, e... Visa mer
SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön.
Avdelningen IT och digitalisering består av ett 50-tal personer, experter inom allt från systemutveckling, IT-arkitektur, IT-säkerhet till drift och support. Vi behöver bli fler för att bygga och ta hand om våra framtida lösningar och därför söker vi nu en fullstackutvecklare som tycker om att arbeta med hela kedjan men har ett stort intresse för apputveckling inom iOS.
Arbetsuppgifter
Som systemutvecklare på SGU arbetar du i team. Teamet arbetar enligt agil metodik i nära dialog med beställare och andra specialister. Teamet ansvarar för utvecklingen av system och komponenter, med inslag av allt från kravanalys, UX, implementation, test, driftsättning och förvaltning.
Kompetens
Vi söker dig som har:
en relevant universitets- och högskoleutbildning med inriktning mot IT, eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är likvärdig
aktuell erfarenhet av apputveckling inom iOS
aktuell erfarenhet av Java
aktuell arbetslivserfarenhet och goda kunskaper i systemutveckling inom någon eller några av följande:
Maven/Spring/Spring Boot
JavaScript/TypeScript/React/ Bootstrap
Server/Postgre
Docker/Kubernetes/Rancher
Swift/Swift UI
Tillgänglighetsanpassning
erfarenhet av agila arbetssätt
god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har någon eller några erfarenheter och kompetens inom:
QA
Dev(sec)ops
IntelliJ IDEA
GitLab
GIS
MapKit
Xcode
IT-säkerhet
Teamledare

Enbart CV ska bifogas och i din ansökan kommer du även att besvara fritextfrågor gällande vilka kunskaper och erfarenheter du har inom systemutvecklingsområdena nedan:
Applikationsutveckling i iOS
Back-end
Front-end
Agila arbetssätt
Teamledare

Personliga kvalifikationer
För denna tjänst är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga, där du kan arbeta bra med ditt team och andra interna och externa parter. Vi ser att du är lyhörd, kommunikativ på ett tydligt sätt och har lätt för att se möjligheter i förändringar och ändrade omständigheter. Du ska kunna ta egna initiativ, strukturera och prioritera dina arbetsuppgifter för att kunna driva arbetet framåt på ett effektivt sätt, både för dig själv och teamet. Vi ser gärna att du trivs med ett mer mål- och resultattänk i din planering, dina prioriteringar och ditt agerande, likaväl som du har förmågan att, utifrån verksamhetens behov, se helheten och agera utifrån ett större perspektiv.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid, där sex månaders provanställning tillämpas. Tillträde v.35 eller enligt överenskommelse.
Antal: 1-2
Anställningsort: Uppsala, Lund, Göteborg, Malå eller Luleå. Distansarbete och tjänsteresor förekommer.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 28 april 2024. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef Marina Becher eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar för Saco-S och Annika Törnkvist för ST-geologiska via vår växel 018-17 90 00.
Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

GIS-utvecklare till Sveriges geologiska undersökning

SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön. Avdelningen IT och digitalisering består av ett 50-tal personer, e... Visa mer
SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön.
Avdelningen IT och digitalisering består av ett 50-tal personer, experter inom allt från systemutveckling, IT-arkitektur, IT-säkerhet till drift och support. Vi behöver bli fler för att bygga och ta hand om våra framtida lösningar och därför söker vi nu en GIS-utvecklare.
Arbetsuppgifter
Som GIS-utvecklare på SGU arbetar du i team. Teamet arbetar enligt agil metodik i nära dialog med beställare och andra specialister. Teamet ansvarar för utvecklingen av system och komponenter, med inslag av allt från kravanalys, implementation, driftsättning och förvaltning.
Med vår verksamhet inom olika området, med egna utmaningar, så finns det möjlighet till både bredd och omväxling i arbetsuppgifterna. Du kommer att arbeta tillsammans med dina kollegor genom hela processen. Arbetsuppgifterna sker främst i ETL-applikationer men består även av hantering och administration av de olika GIS-plattformarna och konfigurering av webb- och mobilapplikationer för datainsamling.
Kompetens
Vi söker dig som har:
en relevant universitets- och högskoleutbildning med inriktning mot GIS, eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är likvärdig
aktuell arbetslivserfarenhet och goda kunskaper inom någon/några av följande:
ESRI-plattformen
FME/FME-server
OGC Tjänster/API
databaser och
erfarenhet av agila arbetssätt
god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har någon eller några erfarenheter och kompetens inom:
QGIS
Geoserver
GeoNetworks
Metadata katalog
-server
Postgres/postgis
Python
Webbutveckling
AI/Maskininlärning
GitLab
Teamledare
IT-säkerhet
Enterprise Architect

Enbart CV ska bifogas och i din ansökan kommer du även att besvara fritextfrågor gällande vilka kunskaper och erfarenheter du har inom GIS och systemutvecklingsområdena nedan:
GIS-utveckling
Agila arbetssätt
Teamledare

Personliga kvalifikationer
För denna tjänst är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga, där du kan arbeta bra med ditt team och andra interna och externa parter. Vi ser att du är lyhörd, kommunikativ på ett tydligt sätt och har lätt för att se möjligheter i förändringar och ändrade omständigheter. Du ska kunna ta egna initiativ, strukturera och prioritera dina arbetsuppgifter för att kunna driva arbetet framåt på ett effektivt sätt, både för dig själv och teamet. Vi ser gärna att du trivs med ett mer mål- och resultattänk i din planering, dina prioriteringar och ditt agerande, likaväl som du har förmågan att, utifrån verksamhetens behov, se helheten och agera utifrån ett större perspektiv.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid, där sex månaders provanställning tillämpas. Tillträde v.35 eller enligt överenskommelse.
Antal: 1-2
Anställningsort: Uppsala, Lund, Göteborg, Malå eller Luleå. Distansarbete och tjänsteresor förekommer.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 28 april 2024. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef Marina Becher eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar för Saco-S och Annika Törnkvist för ST-geologiska via vår växel 018-17 90 00.
Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

Upphandlare med inriktning entreprenadupphandling till SGU

SGU:s uppgift är att ta fram geologisk information som samhället behöver. Hos oss arbetar geovetare med flera med att samla in, dokumentera och anpassa information om Sveriges geologi så att den kan användas inom bland annat samhällsplanering, miljövård och prospektering. För att vi ska kunna göra detta behövs också stöd från kunnig personal inom upphandling, IT, ekonomi, administration, kommunikation med mera. Alla kompetenser och yrkesroller är samlade u... Visa mer
SGU:s uppgift är att ta fram geologisk information som samhället behöver. Hos oss arbetar geovetare med flera med att samla in, dokumentera och anpassa information om Sveriges geologi så att den kan användas inom bland annat samhällsplanering, miljövård och prospektering. För att vi ska kunna göra detta behövs också stöd från kunnig personal inom upphandling, IT, ekonomi, administration, kommunikation med mera. Alla kompetenser och yrkesroller är samlade under samma tak och vi arbetar tillsammans för att skapa en hållbar samhällsutveckling. SGU växer och det innebär krav på att tidigt möta verksamhetens behov och använda myndighetens resurser effektivt.
En spännande tid väntar då vi har fått uppdraget att vidareutveckla SGU:s inköpsfunktion med målen att öka rättssäkerhet och trygghet för den enskilde och för SGU, samt effektivisera och automatisera våra processer. Utvecklingsarbetet omfattar även att implementera hela eller delar av den Nationella upphandlingsstrategin, ta fram ett arbetssätt för hållbara inköp och utveckla arbetssätt för uppföljning av leverantörer och avtal. Nu söker vi en erfaren upphandlare med driv som vill bidra till att vi blir en inköp- och upphandlingsfunktion i världsklass!
Vi erbjuder:
Möjligheten att arbeta i en spännande bransch som ständigt utvecklas genom teknik, forskning och internationella samarbeten och bidra till att inventera, utreda och åtgärda förorenade områden så att de inte utgör något hot mot miljö eller människors hälsa
En varierande roll där du både är delaktig i spännande projekt och bidrar till att utveckla verksamheten
Goda utvecklingsmöjligheter i din roll och inom verksamheten, där du erbjuds kompetensutveckling inom din roll
En trygg anställning med bra anställningsförmåner exempelvis möjlighet till utökad semester, flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg, företagshälsovård och förmånliga pensionsvillkor
Flexibilitet gällande arbete på kontoret och på distans

Arbetsuppgifter
I rollen som upphandlare kommer du självständigt och tillsammans med kollegor att ansvara för upphandling och inköp av komplexa saneringsentreprenader, varor och tjänster. Ditt uppdrag är att säkerställa att upphandlingarna sker professionellt, affärsmässigt och i enlighet med gällande lagar, regler och policys.
Som upphandlare kommer du ha ett brett och variationsrikt arbete där du jobbar mot uppställda mål och tidsramar. Du har helhetsansvar för upphandlingsprocessen, från marknadsundersökning, upprättande av upphandlingsdokument, annonsering, kvalificering och utvärdering av anbud, avtalsskrivning och avtalsuppföljning. Du genomför direktupphandlingar och avrop från ramavtal. På sikt kan arbetsuppgifterna justeras, vilket innebär att du kan komma att göra säkerhetsklassade upphandlingar och därmed själv bli placerad i en säkerhetsklassad position.
Du är delaktig i att ta fram, utveckla och underhålla processer och rutiner för upphandling och inköp samt säkerställa att arbetet följer fastslagna metoder och rutiner. Du bidrar till utveckling av gränssnitten mellan inköp- och upphandlingsfunktionen och övriga delar av verksamheten, där du bidrar med din kunskap om processer och inköp. Du utbildar och informerar verksamheten inom området. Utöver det har du en viktig roll i att skapa och underhålla goda relationer med externa intressenter såväl leverantörer som interna beställare, på olika nivåer.
Kompetens
Vi söker dig som har:
en relevant universitets-/högskoleexamen inom relevant område för tjänsten eller förvärvad arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är likvärdig
flera års erfarenhet från att självständigt genomföra upphandlingar enligt lagen om offentlig upphandling (LOU) som anställd vid, eller på uppdrag av, upphandlande myndighet eller enhet
flera års erfarenhet av anläggningsentreprenader, vilket även omfattar god kunskap och erfarenhet av att arbeta med AB04, ABT06 och ABK09
erfarenhet och förmåga av att arbeta med digitala arbetssätt/elektronisk upphandling, exempelvis att du har arbetat med Excel, e-Avrop, Mercell TendSign
mycket god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska

Meriterande erfarenheter och kompetens:
erfarenhet av upphandlingsverktyget e-Avrop
erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete av inköpsprocesser samt framställning av styrdokument
erfarenhet av arbete med behovs- och marknadsanalyser

Personliga kvalifikationer
Utifrån beskrivningen av arbetsuppgifterna ser vi att du självständigt kan planera, genomföra och dokumentera de upphandlingar du genomför från start till slut, likaväl drivs av att utveckla och effektivisera våra processer och förändringsarbete i vardagen. Det innebär att vi gärna ser att du har förmågan att, inom givna lagar och regler, finna flexibla lösningar på utmaningar och levererar förväntade resultat med hög kvalité.
Tjänsten kräver att du har en god analytisk förmåga och kan belysa samt analysera frågor i ett större sammanhang - utifrån verksamhetens, organisationens och samhällets perspektiv. I detta ligger fokus på att du kan skapa och underhålla goda relationer, oavsett motpart och nivå, där du har förmågan att utifrån ett integritetsperspektiv svara på de frågor som är relevanta och viktiga för verksamheten i stort. Vi ser därför gärna att du har ett genuint intresse för att bidra till en lärande organisation.
Att arbeta med digitala arbetssätt och elektroniska upphandlingar är av vikt för vår organisation, och därför ser vi att du som person är nyfiken och har en vilja att lära dig nya IT-system/-verktyg, t.ex., att du vill testa dig fram i system eller kommer med förbättringsförslag kring våra digitala arbetssätt.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid där sex månaders provanställning tillämpas. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Anställningsort: Uppsala, Lund, Göteborg, Malå eller Luleå. Ange i din ansökan vilken ort du önskar.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 3 mars 2024. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer hör av dig till funktionsansvarig Sara Nordström eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar för Saco-S och Annika Törnkvist för ST-geologiska via vår växel 018-17 90 00. Visa mindre

Hydrogeolog med inriktning mot modellering och analys till SGU

Vill du som hydrogeolog vara med och utveckla SGU:s arbete inom grundvatten med fokus på grundvattenmodellering? Nu har du chansen att jobba med nationella frågeställningar kring både grundvattnets kvalitet och kvantitet. Som hydrogeolog tillhör du enheten Vatten i berg som ingår i avdelningen Mark och Grundvatten. Avdelningen består av drygt 60 engagerade medarbetare med bred kompetens inom grundvatten och förorenade områden. Inom grundvatten arbetar avde... Visa mer
Vill du som hydrogeolog vara med och utveckla SGU:s arbete inom grundvatten med fokus på grundvattenmodellering? Nu har du chansen att jobba med nationella frågeställningar kring både grundvattnets kvalitet och kvantitet.
Som hydrogeolog tillhör du enheten Vatten i berg som ingår i avdelningen Mark och Grundvatten. Avdelningen består av drygt 60 engagerade medarbetare med bred kompetens inom grundvatten och förorenade områden. Inom grundvatten arbetar avdelningen både övergripande och på djupet med allt från platsspecifika undersökningar och utredningar till nationella underlag i syfte att utveckla och stärka informationen om grundvatten i Sverige. Arbetet sker ofta i samverkan med andra myndigheter och organisationer.
Arbetsuppgifter
I rollen kommer du att delta och vara drivande i att stärka och utveckla SGU:s arbete inom grundvatten med fokus på modellering vilket kommer inkludera programmering och dataanalys. Du kommer bland annat att ha en nyckelroll i vårt arbete med att förvalta och vidareutveckla SGU:s arbete baserat på HYPE-modellen med veckovisa uppdateringar av grundvattennivåer och klimatmodellering. Du kan även komma att ingå i de forskningsprojekt som SGU deltar i kopplat till grundvatten.
Vårt löpande arbete och våra projekt och uppdrag kan komma att förändras över tid inom avdelningen Mark och grundvatten, vilket innebär att även andra arbetsuppgifter rörande grundvattenfrågor kommer att ingå i tjänsten och vi eftersträvar därför en flexibilitet bland medarbetarna.
Kompetens
Vi söker dig som har:
en naturvetenskaplig eller teknisk utbildning på högskole/- universitetsnivå med inriktning mot grundvatten, eller motsvarande relevant utbildning
flerårig erfarenhet inom grundvattenfrågor
kunskap och erfarenhet av grundvattenmodellering
kunskap och erfarenhet av programmering
kunskap och erfarenhet av geografiska informationssystem
mycket god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska
god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på engelska

Meriterande erfarenheter och kompetens:
analys av grundvattennivåer
statistiska analyser inklusive tidsserieanalys och geostatistik
databashantering
Python
HYPE- eller HBV-modeller
B-körkort

Personliga kvalifikationer
Utifrån beskrivningen av arbetsuppgifterna, där kontakten med interna och externa aktörer är av vikt, söker vi dig som har en god förmåga att samarbeta med andra och kommunicera tydligt och förtroendegivande. Du kommer att vara drivande inom SGU:s grundvattenarbete och det är därför viktigt att du har förmågan att ta initiativ i ditt arbete, det vill säga att du har förmågan att fundera fram och skapa de förutsättningar som behövs för att driva arbetet framåt. Som person är du noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning, där sex månaders provanställning tillämpas.
Anställningsort: Uppsala, Göteborg, Lund, Malå eller Luleå.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 6 februari 2024. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef Kirlna Skeppström, telefon 018 17 92 69 eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för Saco-S och Annika Törnkvist, telefon 018- 17 92 29 för ST-geologiska.
Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

Sommarjobb som handläggare till Bergsstaten

Vi söker studenter inom gruv- och metall eller juridik som vill arbeta på Bergsstaten under sommaren. På Bergsstaten skapar vi förutsättningar för en hållbar mineralnäring genom effektiv, rättssäker och kvalitativ ärendehandläggning. Vårt arbete lägger grunden för en försörjningstrygghet vad gäller metaller och mineral samt bidrar till samhällets möjligheter att klara klimatutmaningarna. På Bergsstaten arbetar 12 medarbetare varav majoriteten av oss sitter... Visa mer
Vi söker studenter inom gruv- och metall eller juridik som vill arbeta på Bergsstaten under sommaren. På Bergsstaten skapar vi förutsättningar för en hållbar mineralnäring genom effektiv, rättssäker och kvalitativ ärendehandläggning. Vårt arbete lägger grunden för en försörjningstrygghet vad gäller metaller och mineral samt bidrar till samhällets möjligheter att klara klimatutmaningarna.
På Bergsstaten arbetar 12 medarbetare varav majoriteten av oss sitter på kontoret i Luleå. Gruppen består av många olika kompetenser och vi söker nu tillfälliga resurser under sommaren för att hjälpa oss bemanna kontoret i Luleå. Vi arbetar med tillstånd enligt minerallagen i hela kedjan, från prospekteringsskedet till gruvdrift, samt med tillsyn av verksamheter i alla skeden. Verksamheten leds av bergmästaren som också beslutar i frågor enligt minerallagen.
Arbetsuppgifter
Som sommarjobbare kommer du att arbeta med att ta emot inkommande post, både analog och digital, registrera handlingar samt svara på frågor från både bolag och allmänhet. Beroende på din utbildningsbakgrund och erfarenhet kan även andra arbetsuppgifter vara aktuella, till exempel handläggning av ärenden. Du behöver kunna jobba en stor del av sommaren, där vårt behov är som störst under juli och början av augusti. Däremot kommer en introduktion till arbetet behöva ske innan ordinarie personal går på semester. Vi ser gärna att du har läst något år på ett för verksamheten relevant högskoleprogram, det kan vara till exempel inom gruv- och metallområdet eller juridik.
Kompetens
Vi söker dig som har:
en påbörjad eftergymnasial utbildning inom, för verksamheten, relevant område, till exempel inom gruv- och metall eller juridik
kunskap om eller erfarenhet av gruv- och mineralbranschen eller myndighetsarbete
mycket goda förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska
god förmåga att uttrycka dig väl i både i tal och skrift på engelska

Meriterande erfarenheter och kompetens:
erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
erfarenhet av servicebetonade arbetsuppgifter

Personliga kvalifikationer
Vi söker dig som kan strukturera upp ditt arbetssätt och driva dina arbetsuppgifter på egen hand. Därmed har du förmågan att arbeta självständigt samtidigt som du har lätt för att samarbeta med andra. Du tycker om att lära dig nya saker och ta dig an nya utmaningar. Du har en känsla för service och en positiv inställning till din omgivning. Vi söker dig som har möjlighet att jobba en stor del av sommaren. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Om anställningen
Anställningsform: Särskild visstidsanställning med start tidigast 2024-06-01, längst till och med 2024-08-20. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetet är förlagt dagtid, måndag till fredag
Anställningsort: Luleå
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 15 mars 2024. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer, hör av dig till bergmästare Helena Kjellson, eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar för Saco-S och Annika Törnkvist för ST-geologiska via vår växel 018-17 90 00.
Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU och Bergsstaten
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se
Bergsstaten är ett särskilt beslutsorgan som organisatoriskt tillhör SGU men har en oberoende ställning avseende sin myndighetsutövning. Bergsstaten har till uppgift att handlägga ärenden som rör prospektering och utvinning av mineral. Bergsstaten prövar frågor om tillstånd för undersökning och bearbetning av mineralfyndigheter. En annan viktig uppgift är att utöva tillsyn av efterlevnaden av minerallagen (1991:45). Bergsstaten leds av bergmästaren som beslutar i frågor enligt minerallagen. Visa mindre

Administratör med ansvar för ekonomiadministration på Bergsstaten

Vi på Bergsstaten skapar förutsättningarna för en hållbar mineralnäring genom en effektiv, rättssäker och kvalitativ ärendehandläggning. Vårt arbete lägger grunden för en försörjningstrygghet vad gäller metaller och mineral samt bidrar till samhällets möjligheter att klara klimatutmaningarna. På Bergsstaten arbetar 12 medarbetare varav majoriteten av oss sitter på kontoret i Luleå. Gruppen består av många olika kompetenser och vi söker nu en driven adminis... Visa mer
Vi på Bergsstaten skapar förutsättningarna för en hållbar mineralnäring genom en effektiv, rättssäker och kvalitativ ärendehandläggning. Vårt arbete lägger grunden för en försörjningstrygghet vad gäller metaller och mineral samt bidrar till samhällets möjligheter att klara klimatutmaningarna.
På Bergsstaten arbetar 12 medarbetare varav majoriteten av oss sitter på kontoret i Luleå. Gruppen består av många olika kompetenser och vi söker nu en driven administratör som kan bidra med ordning och reda samt ett proffsigt bemötande gentemot våra intressenter. Alla på Bergsstaten bidrar med sin kompetens och vi tar ett gemensamt ansvar för våra ärenden. Vi arbetar med tillstånd från prospekteringsskedet till gruvdrift (från undersökningstillstånd till bearbetningskoncessioner och markanvisningar) samt med tillsyn av verksamheter i alla skeden. Verksamheten leds av bergmästaren som även beslutar i frågor enligt minerallagen.
Arbetsuppgifter
Som administratör med ansvar för ekonomiska frågor har du en viktig uppgift i att stötta handläggare och ledning i det dagliga arbetet. Tillsammans med övriga administratörer registrerar du inkommande handlingar i vårt diarium, upprättar sändlistor, hanterar post och utskick, sköter utlämnande av handlingar samt informerar och ger service till allmänhet, myndigheter, intressenter, media och näringsliv. Ofta sker den första kontakten med myndigheten genom dig. Du kommer också att ha ett särskilt ansvar för viss ekonomiadministration såsom att bevaka och registrera inbetalningar i ärenden, månadsvisa kontoavstämningar, ajourhållande av kundregister och framtagande av underlag till prognoser. Här krävs ett nära samarbete med både handläggarna på Bergsstaten och med ekonomifunktionen centralt på SGU.
Kompetens
Vi söker dig som har:
godkänd gymnasieutbildning
minst ett års erfarenhet av administrativt arbete
erfarenhet av grundläggande ekonomisk redovisning
mycket goda kunskaper i Microsoft Office, och lätt att sätta sig in i nya system
mycket god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska
god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på engelska

Meriterande erfarenheter och kompetens:
erfarenhet av arbete med registratur/diarium
erfarenhet av statlig redovisning
kunskap om eller erfarenhet av minerallagstiftning
kunskap om eller erfarenhet från mineralbranschen

Personliga kvalifikationer
I rollen som administratör samarbetar du såväl med dina kollegor inom bergsstaten och SGU som med externa intressenter och det är därför viktigt att du har lätt för att bygga relationer samt kommunicera och förmedla information på ett förtroendeingivande och pedagogiskt sätt. Du har en hög känsla för service och stimuleras av ett varierande arbete. För att lyckas och trivas i rollen krävs att du är självgående, har en god fallenhet för struktur, stor integritet samt ett prestigelöst förhållningssätt. Vidare har du en förmåga att proaktivt se vilka behov som behöver hanteras och driva detta framåt. Du trivs med att arbeta både självständigt och i team. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för denna tjänst.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning, där sex månaders provanställning tillämpas.
Anställningsort: Luleå
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 6 februari 2024. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer, hör av dig till bergmästare Helena Kjellson eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar för Saco-S och Annika Törnkvist för ST-geologiska via vår växel 018-17 90 00.
Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU och Bergsstaten
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se
Bergsstaten är ett särskilt beslutsorgan som organisatoriskt tillhör SGU men har en oberoende ställning avseende sin myndighetsutövning. Bergsstaten har till uppgift att handlägga ärenden som rör prospektering och utvinning av mineral. Bergsstaten prövar frågor om tillstånd för undersökning och bearbetning av mineralfyndigheter. En annan viktig uppgift är att utöva tillsyn av efterlevnaden av minerallagen (1991:45). Bergsstaten leds av bergmästaren som beslutar i frågor enligt minerallagen. Visa mindre

Administratör med ansvar för ledningsstöd till Bergsstaten

Vi på Bergsstaten skapar förutsättningarna för en hållbar mineralnäring genom en effektiv, rättssäker och kvalitativ ärendehandläggning. Vårt arbete lägger grunden för en försörjningstrygghet vad gäller metaller och mineral samt bidrar till samhällets möjligheter att klara klimatutmaningarna. På Bergsstaten arbetar 12 medarbetare varav majoriteten av oss sitter på kontoret i Luleå. Gruppen består av många olika kompetenser och vi söker nu en driven adminis... Visa mer
Vi på Bergsstaten skapar förutsättningarna för en hållbar mineralnäring genom en effektiv, rättssäker och kvalitativ ärendehandläggning. Vårt arbete lägger grunden för en försörjningstrygghet vad gäller metaller och mineral samt bidrar till samhällets möjligheter att klara klimatutmaningarna.
På Bergsstaten arbetar 12 medarbetare varav majoriteten av oss sitter på kontoret i Luleå. Gruppen består av många olika kompetenser och vi söker nu en driven administratör som kan bidra med ordning och reda samt ett proffsigt bemötande gentemot våra intressenter. Alla på Bergsstaten bidrar med sin kompetens och vi tar ett gemensamt ansvar för våra ärenden. Vi arbetar med tillstånd från prospekteringsskedet till gruvdrift (från undersökningstillstånd till bearbetningskoncessioner och markanvisningar) samt med tillsyn av verksamheter i alla skeden. Verksamheten leds av bergmästaren som även beslutar i frågor enligt minerallagen.
Arbetsuppgifter
Som administratör med ansvar för ledningsstöd har du en viktig uppgift i att stötta handläggare och ledning i det dagliga arbetet. Tillsammans med övriga administratörer registrerar du inkommande handlingar i vårt diarium, upprättar sändlistor, hanterar post och utskick, sköter utlämnande av handlingar samt informerar och ger service till allmänhet, myndigheter, intressenter, media och näringsliv. Ofta sker den första kontakten med myndigheten genom dig. Du kommer också att ha ett särskilt ansvar för att bistå bergmästaren administrativt, bl.a. med kalender och mail, mötesbokningar och bokningar av resor. Arbetet innebär att du har många kontaktytor både inom Bergsstaten och SGU och utanför myndigheten.
Kompetens
Vi söker dig som har:
godkänd gymnasieutbildning
minst ett års erfarenhet av administrativt arbete
mycket goda kunskaper i Microsoft Office, och lätt att sätta sig in i nya system
mycket god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska
god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på engelska

Meriterande erfarenheter och kompetens:
erfarenhet av arbete med registratur/diarium
erfarenhet av att ge stöd till chefer
erfarenhet av att beställa och samordna mindre konferenser och avdelningsevenemang
kunskap om eller erfarenhet av minerallagstiftning
kunskap om eller erfarenhet från mineralbranschen

Personliga kvalifikationer
I rollen som administratör samarbetar du såväl med dina kollegor inom Bergsstaten och SGU som med externa intressenter och det är därför viktigt att du har lätt för att bygga relationer samt kommunicera och förmedla information på ett förtroendeingivande och pedagogiskt sätt. Här krävs att du planerar med framförhållning, har god kontroll samtidigt som du är flexibel och snabbt kan anpassa dig till ändrade förutsättningar. Du har en hög känsla för service och stimuleras av ett varierande arbete. För att lyckas och trivas i rollen krävs att du är självgående, har en god fallenhet för struktur, stor integritet samt ett prestigelöst förhållningsätt. Vidare har du en förmåga att proaktivt se vilka behov som behöver hanteras och driva detta framåt. Du trivs med att arbeta både självständigt och i team. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för denna tjänst.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning, där sex månaders provanställning tillämpas.
Anställningsort: Luleå
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 6 februari 2024. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer, hör av dig till bergmästare Helena Kjellson, eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar för Saco-S och Annika Törnkvist för ST-geologiska via vår växel 018-17 90 00.
Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU och Bergsstaten
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se
Bergsstaten är ett särskilt beslutsorgan som organisatoriskt tillhör SGU men har en oberoende ställning avseende sin myndighetsutövning. Bergsstaten har till uppgift att handlägga ärenden som rör prospektering och utvinning av mineral. Bergsstaten prövar frågor om tillstånd för undersökning och bearbetning av mineralfyndigheter. En annan viktig uppgift är att utöva tillsyn av efterlevnaden av minerallagen (1991:45). Bergsstaten leds av bergmästaren som beslutar i frågor enligt minerallagen. Visa mindre

Infrastrukturarkitekt till Sveriges geologiska undersökning

SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön. Avdelningen IT och digitalisering består av ett 40-tal personer, e... Visa mer
SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön.
Avdelningen IT och digitalisering består av ett 40-tal personer, experter inom allt från systemutveckling, IT-arkitektur, IT-säkerhet till drift och support. Vi behöver bli fler för att bygga och ta hand om våra framtida lösningar och därför söker vi nu fler lösningsarkitekter.
Arbetsuppgifter
Som infrastruktur-arkitekt arbetar du tillsammans med andra lösningsarkitekter nära verksamheten med att utforma krav och med att leverera lösningsförslag till IT-produktionen. Du kommer framför allt att jobba i och nära vår förvaltningsorganisation och våra utvecklingsteam. Du ansvarar för att realiseringen av infrastrukturlösningarna ska fungerar i vår infrastruktur och blir därmed länken mellan objektspecialisterna i verksamheten och utvecklingsteamen. Din uppgift är att förstå och beskriva hur infrastrukturen hänger ihop med resten av lösningsarkitekturen och visualisera detta i modeller. I samband med driftsättning dokumenterar du, tillsammans med utvecklarna, den färdiga lösningen samt uppdaterar och kompletterar därmed vår referensarkitektur.
Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning inklusive registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att utföras på slutkandidat. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap och en godkänd säkerhetsprövning innan beslut om anställning fattas.
Kompetens
I din ansökan till denna tjänst vill vi att du utformar ditt CV/personliga brev utifrån punkterna nedan. Vi söker dig som har:
en universitets- eller högskoleutbildning med relevant IT-inriktning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är likvärdig
erfarenhet av att ha jobbat med IT-infrastruktur i driftsmiljöer
erfarenhet av hela utvecklingskedjan från behovsanalys, kravspecificering, system- och lösningsdesign, implementation till testning
övergripande kunskap av nätverksarkitektur, nätverksteknik, lagringsarkitektur och lagringsteknik
erfarenhet av virtuell infrastruktur
erfarenhet av att använda grafiska modeller för att beskriva och kommunicera
förståelse för hur verksamhetsprocesser, applikationslager och infrastrukturlager hänger ihop
god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelskaMeriterande kunskaper och erfarenheter:
Sparx EA
UML
Archimate
Astrakan-profilen
interaktioner mellan olika IT-system (både egenutvecklade och köpta)
IT-säkerhet och IT-säkerhetslösningar inom IT-infrastruktur, identitetshantering IAM/IGA, DAAS eller VDI-lösningar
hyperkonvergerad infrastruktur

Personliga kvalifikationer
För att lyckas i denna tjänst behöver du ha en nyfikenhet och en vilja att förstå verksamhetens behov och den analytiska förmågan att omsätta dessa till tekniska lösningar. Du behöver kunna fånga upp och beskriva samt omsätta verksamhetskrav till tekniska lösningar och bevaka att lösningarna följer målarkitekturen.
Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra, oberoende av vilken nivå av tekniskt kunnande. Du behöver vara trygg i din kompetens för att kunna prioritera, planera och strukturera ditt arbete på ett självständigt sätt. Eftersom avdelningen är i förändring är det viktigt att du är lösningsorienterad, strategisk och lyhörd. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid där sex månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.
Anställningsort: Uppsala, Lund, Göteborg, Malå eller Luleå. Ange i din ansökan vilken anställningsort du söker dig till. Vid annan ort än kontoret i Uppsala kommer tjänsteresor att tillkomma.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 28 januari 2024. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer, hör av dig via SGU:s växel, 018-17 90 00, till: enhetschef Marina Becher eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar, ordförande för Saco-S och Annika Törnkvist, ordförande för ST-geologiska.
Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

Fullstackutvecklare med iOS-bakgrund till Sveriges geologiska undersökning

SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön. Avdelningen IT och digitalisering består av ett 40-tal personer, e... Visa mer
SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön.
Avdelningen IT och digitalisering består av ett 40-tal personer, experter inom allt från systemutveckling, IT-arkitektur, IT-säkerhet till drift och support. Vi behöver bli fler för att bygga och ta hand om våra framtida lösningar och därför söker vi nu fullstackutvecklare som tycker om att arbeta med hela kedjan men har ett stort intresse för apputveckling inom iOS.
Arbetsuppgifter
Som systemutvecklare på SGU arbetar du i team. Teamet arbetar enligt agil metodik i nära dialog med beställare och andra specialister. Teamet ansvarar för utvecklingen av system och komponenter, med inslag av allt från kravanalys, implementation, driftsättning och förvaltning.
Kompetens
Vi söker dig som har:
relevant universitets- och högskoleutbildning med inriktning mot IT, eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är likvärdig
aktuell arbetslivserfarenhet och goda kunskaper i systemutveckling inom någon/några av följande:

Java/Maven/Spring/Spring Boot
JavaScript/TypeScript/React/OpenLayers/Highcharts/Bootstrap
Server/Postgre
Docker/Kubernetes/Rancher
Swift/Swift UI
Objective-C
erfarenhet av agila arbetssätt
god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande erfarenheter och kompetens:
QA
Dev(sec)ops
IntelliJ IDEA
GitLab
MapKit
Xcode
IT-säkerhet
Teamledare

Enbart CV ska bifogas och i din ansökan kommer du även att besvara fritextfrågor gällande vilka kunskaper och erfarenheter du har inom systemutvecklingsområdena nedan:
Applikationsutveckling i iOS
Fullstack
Agila arbetssätt
Teamledare

Personliga kvalifikationer
Du ska ta ansvar för teamets uppgifter och tillsammans med resten av teamet strukturera upp de tillvägagångssätt ni använder i processerna och driva dem vidare. Som person har du en förmåga att skapa en öppen dialog med både interna och externa parter, där du är lyhörd till behoven samtidigt som du är tydlig i din kommunikation framåt. Vi ser gärna att du löser situationer och frågor på ett konstruktivt sätt genom att ge nya förslag på komplexa frågeställningar och kan snabbt ändra ditt förhållningssätt vid förändrade omständigheter. Vi lägger stor vikt vid personliga kvalifikationer.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid där sex månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.
Anställningsort: Uppsala, Lund, Göteborg, Malå eller Luleå. Ange i din ansökan vilken anställningsort du söker dig till. Vid annan ort än kontoret i Uppsala kommer tjänsteresor att tillkomma.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 9 januari 2024. I denna rekrytering vill vi att du enbart inkommer med CV (arbetslivserfarenhet, utbildning och de kunskaper och erfarenheter du har inom systemutvecklingsområdena, se under ”kompetens”). Personligt brev ska ej bifogas. Som sökande kommer du istället få besvara urvalsfrågor.
Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer, hör av dig via SGU:s växel, 018-17 90 00, till antingen enhetschef Marina Becher eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar, ordförande för Saco-S och Annika Törnkvist, ordförande för ST-geologiska.
Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

Databasadministratör till Sveriges geologiska undersökning

SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön. Avdelningen IT och digitalisering består av ett 40-tal personer, e... Visa mer
SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön.
Avdelningen IT och digitalisering består av ett 40-tal personer, experter inom allt från systemutveckling, IT-arkitektur, IT-säkerhet till drift och support. Flera av myndighetens viktiga satsningsområden behöver ett utbyggt IT-stöd i form av nya och förstärkta förmågor vilket gör att utbyggnaden av infrastrukturen inom IT är ett av myndighetens viktiga områden. Målsättningen är att vår geologiska data ska bidra till välgrundade beslut för en omställning till ett mer hållbart samhälle.
Det som du kan erbjuda SGU är viktigt men lika viktigt är balans mellan jobb och fritid vilket vi ser som en förutsättning för att trivas och göra en bra insats.
Arbetsuppgifter
I rollen som databasadministratör kommer du ansvara för att installera, konfigurera och underhålla databaser samt säkerställa att de är optimerade och tillgängliga. Du kommer även i hög utsträckning att samarbeta med utvecklare och andra IT-professioner för att definiera databaskrav och implementera dem, ofta som en viktig del i våra utvecklingsprojekt.
Vi söker dig som har en teknisk bakgrund inom databasområdet och är bekväm med att skriva -frågor för att hämta och manipulera data. Du bör också ha erfarenhet av att hantera och optimera databaser, att hantera tillgänglighetsfrågor och informationssäkerhetsfrågor inom området eller har ett intresse att vilja lära dig om dessa frågor.
Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning inklusive registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att utföras på slutkandidat. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap och en godkänd säkerhetsprövning innan beslut om anställning fattas.
Kompetens
Du har:
en relevant universitets-/högskoleexamen inom IT eller förvärvad arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är likvärdig
flera år av arbetslivserfarenhet av installation, konfiguration, felsökning och optimering av Microsoft och/eller Postgre på Linux
flera år av arbetslivserfarenhet av arbete i Windows Server-plattformen
god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, i både tal och skrift

Meriterande erfarenheter och kompetens:
kunskaper av arbete i Linux (Ubuntu Server)
kunskaper om nätverk och TCP/IP
erfarenhet av att ingå i utvecklingsprojekt
erfarenhet av att arbeta i team med agila verktyg och metoder
kunskaper inom tillgänglighetsfrågor och informationssäkerhetsfrågor

Personliga kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete i IT-miljöer där all drift sköts av den egna organisationen. Det är således viktigt att du trivs med att ta ansvar för dina egna uppgifter, kan identifiera, konkretisera och utföra åtgärder inom ditt område. Du ska kunna stötta så väl driftpersonal som utvecklare i det dagliga arbetet samt bidra med kunskaper inom ny- och vidareutveckling av våra egna tjänster. Du behöver därmed vara lyhörd till verksamhetens behov, samtidigt som du är tydlig i din kommunikation i rollen som databasadministratör. Vi ser att du som person är en duktig problemlösare och har en förmåga att samarbeta med personer från olika områden. Du har ett stort tekniskt intresse och gillar att arbeta med den senaste tekniken och hänga med i branschens utveckling.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid, där sex månaders provanställning tillämpas.
Anställningsort: Uppsala, Göteborg, Lund, Malå eller Luleå. Goda möjligheter till omväxlande distansarbete. Arbetet är förlagt dagtid, måndag till fredag. Beredskap kan förekomma.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 7 januari 2024. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Som statlig myndighet omfattas SGU av offentlighetsprincipen. Det innebär att vi är skyldiga att lämna ut dina ansökningshandlingar om någon efterfrågar dem.
Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef Mikael Dellsand, eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar för Saco-S och Annika Törnkvist för ST-geologiska via vår växel 018-17 90 00.
Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

Fullstackutvecklare med tyngdpunkt i API-utveckling till SGU

SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön. Avdelningen IT och digitalisering består av ett 40-tal personer, e... Visa mer
SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön.
Avdelningen IT och digitalisering består av ett 40-tal personer, experter inom allt från systemutveckling, IT-arkitektur, IT-säkerhet till drift och support. Vi behöver bli fler för att bygga och ta hand om våra framtida lösningar och därför söker vi nu en fullstackutvecklare som tycker om att utveckla API:er.
Arbetsuppgifter
Som systemutvecklare på SGU arbetar du i team. Teamet arbetar enligt agil metodik i nära dialog med beställare och andra specialister. Teamet ansvarar för utvecklingen av system och komponenter, med inslag av allt från kravanalys, implementation, driftsättning och förvaltning.
Kompetens
Vi söker dig som har:
relevant universitets- och högskoleutbildning med inriktning mot IT, eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är likvärdig
aktuell arbetslivserfarenhet och goda kunskaper i systemutveckling inom någon/några av följande:

Java/Maven/Spring/Spring Boot
JavaScript/TypeScript/React/OpenLayers/Highcharts/Bootstrap
Server/Postgre
Docker/Kubernetes/Rancher
erfarenhet av agila arbetssätt
god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande erfarenheter och kompetens:
QA
Dev(sec)ops
IntelliJ IDEA
GitLab
IT-säkerhet
Teamledare

Enbart CV ska bifogas och i din ansökan kommer du även att besvara fritextfrågor gällande vilka kunskaper och erfarenheter du har inom systemutvecklingsområdena nedan:
Fullstack
API
Agila arbetssätt
Teamledare

Personliga kvalifikationer
Du ska ta ansvar för teamets uppgifter och tillsammans med resten av teamet strukturera upp de tillvägagångssätt ni använder i processerna och driva dem vidare. Som person har du en förmåga att skapa en öppen dialog med både interna och externa parter, där du är lyhörd till behoven samtidigt som du är tydlig i din kommunikation framåt. Vi ser gärna att du löser situationer och frågor på ett konstruktivt sätt genom att ge nya förslag på komplexa frågeställningar och kan snabbt ändra ditt förhållningssätt vid förändrade omständigheter. Vi lägger stor vikt vid personliga kvalifikationer.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid där sex månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.
Anställningsort: Uppsala, Lund, Göteborg, Malå eller Luleå. Ange i din ansökan vilken anställningsort du söker dig till. Vid annan ort än kontoret i Uppsala kommer tjänsteresor att tillkomma.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 9 januari 2024. I denna rekrytering vill vi att du enbart inkommer med CV (arbetslivserfarenhet, utbildning och de kunskaper och erfarenheter du har inom systemutvecklingsområdena, se under ”kompetens”). Personligt brev ska ej bifogas. Som sökande kommer du istället få besvara urvalsfrågor.
Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer, hör av dig via SGU:s växel, 018-17 90 00, till antingen enhetschef Marina Becher eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar, ordförande för Saco-S och Annika Törnkvist, ordförande för ST-geologiska.
Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

UX-designer/kravanalytiker till Sveriges geologiska undersökning

SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön. Avdelningen IT och digitalisering består av ett 40-tal personer, e... Visa mer
SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön.
Avdelningen IT och digitalisering består av ett 40-tal personer, experter inom allt från systemutveckling, IT-arkitektur, IT-säkerhet till drift och support. Vi behöver bli fler för att bygga och ta hand om våra framtida lösningar och därför söker vi nu fler UX-designers. Är det du?
Arbetsuppgifter
Som UX-designer skapar du bryggan mellan användarna, verksamheten och utvecklingsteamet med ett helhetsperspektiv av användarupplevelsen av de digitala systemen. Du arbetar tillsammans med systemutvecklare i team. Teamet arbetar enligt agil metodik i nära dialog med beställare och andra specialister. Teamet ansvarar för utvecklingen av system och komponenter, med inslag av allt från kravanalys, implementation, driftsättning och förvaltning.
Kompetens
Vi söker dig som har:
relevant universitets- och högskoleutbildning med inriktning mot IT, eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är likvärdig
erfarenhet av agila arbetssätt
arbetslivserfarenhet av att arbeta som UX-designer (kartlägga behov med användare och verksamhet, kartlägga arbetsflöden och processer, konceptutveckling, utföra användningstester, validera ideér och koncept, ta fram wireframes och skisser)
goda kunskaper om WCAG
erfarenheter av att skriva krav och User stories
god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande erfarenheter och kompetens:
förvaltat ett Designsystem
UX/Copy-writing

Personliga kvalifikationer
Utifrån beskrivningen av arbetsuppgifterna ser vi att du om person har en förmåga att skapa en öppen dialog med både interna och externa parter, där du har en god förståelse för olika behov och kunskapsnivåer hos dina motparter. Du behöver därför vara lyhörd till behoven samtidigt som du är tydlig i din kommunikation framåt. Du ska ta ansvar för teamets uppgifter och tillsammans med resten av teamet strukturera upp de tillvägagångssätt ni använder i processerna och driva dem vidare. Vi ser gärna att du löser situationer och frågor på ett konstruktivt sätt genom att ge nya förslag på komplexa frågeställningar och kan snabbt ändra ditt förhållningssätt vid förändrade omständigheter. Vi lägger stor vikt vid personliga kvalifikationer.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid där sex månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.
Anställningsort: Uppsala, Lund, Göteborg, Malå eller Luleå. Ange i din ansökan vilken anställningsort du söker dig till. Vid annan ort än kontoret i Uppsala kommer tjänsteresor att tillkomma.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 28 november 2023. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer, hör av dig via SGU:s växel, 018-17 90 00, till:
Enhetschef Marina Becher
Våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar, ordförande för Saco-S och Annika Törnkvist, ordförande för ST-geologiska.

Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

IT-utvecklingschef/Enhetschef till Sveriges geologiska undersökning

SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön. Avdelningen IT och digitalisering består av ett 40-tal personer, e... Visa mer
SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön.
Avdelningen IT och digitalisering består av ett 40-tal personer, experter inom allt från systemutveckling, IT-arkitektur, IT-säkerhet till drift och support. Vi har en central roll på SGU för att skapa förutsättningar till en mer digitaliserad och effektiv verksamhet för att kunna tillgängliggöra den geologiska expertkunskap och data som krävs för samhället.
Arbetsuppgifter
Vi söker en IT-utvecklingschef som genom nyttjande av digitaliseringens möjligheter kan bidra till att förflytta SGU framåt inom samtliga verksamhetsområden. Din huvudsakliga uppgift är att i god dialog fånga upp verksamhetsbehov och skapa synergier mellan olika verksamhetsområden, för att därefter genomdriva den gemensam inriktningen för SGU:s digitaliseringsresa.
Du kommer ha en central roll både internt inom och externt för myndigheten. Som IT-utvecklingschef leder du med hjälp av vedertagna metoder och verktyg de förflyttningar som SGU ska genomföra både på kort och lång sikt. Du kommer bidra till helheten men kan på ett förtroendeingivande sätt säkerställa att även det operativa arbetet drivs framåt. Du ingår i avdelning IT och digitaliserings ledningsgrupp och rapporterar direkt till avdelningschefen.
Utöver din roll som IT-utvecklingschef så kommer du även vara chef över en enhet på avdelningen IT och digitaliseringen. Där ingår att vara personalansvarig chef och därmed att leva upp till de krav som SGU som statlig arbetsgivare ställer på chefer.
Då avdelningen IT och digitalisering befinner sig i kraftig tillväxt så är den exakta organisationen inte utformad ännu. Det innebär att du tillsammans med avdelningens ledningsgrupp får vara med och skapa organisationen, samt arbeta med att kompetensförsörja den. Rekrytering kommer därmed vara en naturlig och viktig del av din vardag vilket också skapar möjligheten till att vara med och forma olika team på avdelningen.
Kompetens
Vi söker dig som har:
en, för tjänsten, relevant akademisk examen eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är likvärdig
minst fem års erfarenhet av att leda och genomföra IT-utveckling i en större organisation
minst två års erfarenhet av förändringsledning
minst två års erfarenhet av personalansvar
god förmåga att uttrycka dig väl i svenska och engelska, i både tal och skrift

Meriterande erfarenheter och kompetens:
erfarenhet av att arbeta inom den statliga sektorn
erfarenhet av att arbeta över organisationsgränser både vertikalt och horisontellt
erfarenhet av arbete i en ledningsgrupp
erfarenhet av att kommunicera visioner, mål och planer på olika nivåer i verksamheten
erfarenhet av att arbeta i en säkerhetskänslig verksamhet

Personliga kvalifikationer
Som person har du ett högt säkerhetsmedvetande och en god förmåga att se möjligheter i komplexa organisationer. Du har en förmåga att entusiasmera kollegor runtomkring dig, oavsett nivå i organisationen. Kommunikation faller sig därmed naturligt för dig och vi ser att du är en prestigelös, driven, självgående och pedagogisk person. Du trivs bra med att leda och har lätt för att situationsanpassa ditt ledarskap för att få dina medarbetare att utvecklas och prestera på bästa sätt. Vi lägger stor vikt vid personliga kvalifikationer.
Om anställningen
Tillsvidareanställning på heltid med ett chefsförordnande som är tidsbegränsat upp till fyra år, med möjlighet till förlängning. Provanställning på sex månader tillämpas.
Anställningsort: Uppsala, Göteborg, Lund, Luleå eller Malå. Ange i ansökan vilken ort du avser att arbeta på.
Övrig information: Tjänsten kommer att kräva regelbundna resor till Uppsala. Möjlighet till distansarbete finns. I din roll som enhetschef tillämpas förtroendearbetstid.
Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning inklusive registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att utföras på slutkandidat. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap och en godkänd säkerhetsprövning innan beslut om anställning fattas.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 30 november 2023. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer, hör av dig till avdelningschef Björn Karlsson, telefon 018-17 90 00 eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för Saco-S och Annika Törnkvist, telefon 018- 17 92 29 för ST-geologiska.
Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

Lösningsarkitekt infrastruktur till Sveriges geologiska undersökning

SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön. Avdelningen IT och digitalisering består av ett 40-tal personer, e... Visa mer
SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön.
Avdelningen IT och digitalisering består av ett 40-tal personer, experter inom allt från systemutveckling, IT-arkitektur, IT-säkerhet till drift och support. Vi behöver bli fler för att bygga och ta hand om våra framtida lösningar och därför söker vi nu fler lösningsarkitekter.
Arbetsuppgifter
Som lösningsarkitekt arbetar du nära verksamheten med att utforma krav och med att leverera lösningsförslag till IT-produktionen. Du kommer framför allt att jobba i och nära vår förvaltningsorganisation och våra utvecklingsteam. Du ansvarar för att realiseringen av lösningarna fungerar i förhållande till andra IT-lösningar och blir därmed länken mellan objektspecialisterna i verksamheten och utvecklingsteamen. I samband med driftsättning dokumenterar du, tillsammans med utvecklarna, den färdiga lösningen samt uppdaterar och kompletterar därmed vår referensarkitektur.
Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning inklusive registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att utföras på slutkandidat. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap och en godkänd säkerhetsprövning innan beslut om anställning fattas.
Kompetens
I din ansökan till denna tjänst vill vi att du utformar ditt CV/personliga brev utifrån punkterna nedan. Vi söker dig som har:
en universitets- eller högskoleutbildning med relevant IT-inriktning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är likvärdig
minst fem års erfarenhet av att ha jobbat med IT-infrastruktur i större driftsmiljöer
erfarenhet av hela utvecklingskedjan från behovsanalys, kravspecificering, system- och lösningsdesign, implementation till testning
övergripande kunskap av nätverksarkitektur, nätverksteknik, lagringsarkitektur och lagringsteknik
erfarenhet av att ha arbetat med serverlösningar baserat på Windows och Linux
erfarenhet av att bygga klient-server lösningar och virtuell infrastruktur
erfarenhet av att använda grafiska modeller för att beskriva och kommunicera
god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande kunskaper och erfarenheter:
Sparx EA
UML
Archimate
Astrakan-profilen
interaktioner mellan olika IT-system (både egenutvecklade och köpta)
IT-säkerhet och IT-säkerhetslösningar inom IT-infrastruktur, identitetshantering IAM/IGA, DAAS eller VDI-lösningar
hyperkonvergerad infrastruktur

Personliga kvalifikationer
För att lyckas i denna tjänst behöver du ha en nyfikenhet och en vilja att förstå verksamhetens behov och den analytiska förmågan att omsätta dessa till tekniska lösningar. Du behöver kunna fånga upp och beskriva samt omsätta verksamhetskrav till tekniska lösningar och bevaka att lösningarna följer målarkitekturen.
Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra, oberoende av vilken nivå av tekniskt kunnande. Du behöver vara trygg i din kompetens för att kunna prioritera, planera och strukturera ditt arbete på ett självständigt sätt. Eftersom avdelningen är i förändring är det viktigt att du är lösningsorienterad, strategisk och lyhörd. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid där sex månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.
Anställningsort: Uppsala, Lund, Göteborg, Malå eller Luleå. Ange i din ansökan vilken anställningsort du söker dig till. Vid annan ort än kontoret i Uppsala kommer tjänsteresor att tillkomma.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 28 november 2023. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer, hör av dig via SGU:s växel, 018-17 90 00, till:
Enhetschef Marina Becher
Våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar, ordförande för Saco-S och Annika Törnkvist, ordförande för ST-geologiska.

Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

Erfarna teknikutvecklare inom Windows för vår IT-infrastruktur till SGU

SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön. Avdelningen IT och digitalisering består av ett 40-tal personer, e... Visa mer
SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön.
Avdelningen IT och digitalisering består av ett 40-tal personer, experter inom allt från systemutveckling, IT-arkitektur, IT-säkerhet till drift och support. Flera av myndighetens viktiga satsningsområden behöver ett utbyggt IT-stöd i form av nya och förstärkta förmågor vilket gör att utbyggnaden av infrastrukturen inom IT är ett av myndighetens viktiga områden. Målsättningen är att vår geologiska data ska bidra till välgrundade beslut för en omställning till ett mer hållbart samhälle.
Arbetsuppgifter
Dina främsta arbetsuppgifter innebär att tillsammans med ditt team ansvara för att utveckla myndighetens nya generation av IT-infrastruktur och dess komponenter. Du får möjlighet att ansvara för helheten genom att vara med från kravanalys till utveckling, driftsättning och förvaltning. Dina arbetsuppgifter kan även inkludera att agera som expert till andra som till exempel IT arkitekter, driftpersonal, supportpersonal och inköpare. Du kommer att arbeta nära både ditt team och våra systemutvecklare, där ni i samarbetet stöttar varandra och samtidigt lär er av varandra. Vi utför vårt arbete enligt agila principer oavsett om vi arbetar i vårt hemmateam eller ingår som del i ett projekt.
Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning inklusive registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att utföras på slutkandidat. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap och en godkänd säkerhetsprövning innan beslut om anställning fattas.
Kompetens
Vi söker dig som har erfarenhet av:
en universitets- eller högskoleutbildning med relevant IT-inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet inom området
flerårig allmän teknisk erfarenhet av IT-infrastruktur
flerårig erfarenhet av Windows Server, Microsoft Server och Powershell
flerårig erfarenhet av Active Directory och tillhörande funktioner (DNS, DHCP, mm)
god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande kunskaper/erfarenhet inom tekniker och produkter, dessa kommer du att besvara som urvalsfrågor i din ansökan:
Microsoft back-end system (ex. SCCM)
Microsoft Exchange
Microsoft Windows klienter
IT-säkerhetsfrågor och säkerhetskonfigurationer
Intune
Hårdvara och managering av teknik och produkter för datacenter
kunskap och erfarenhet av Azure AD
kunskap och erfarenhet av PKI lösningar
virtualiserade klientmiljöer
VMware vSphere
Containerteknik (inkl. Kubernetes)
Git
Scripting (Bash)
backuphantering (Veeam, Quantum)
lagringshantering (NetApp, NFS)
nätverkshantering (Switchar, VLAN, TCP/IP)
brandväggar (routing, TCP/IP, säkerhet)
övervakning och larmhantering
Microsoft Server
Postgre

Personliga kvalifikationer
För att trivas i denna tjänst behöver du ha ett genuint intresse för teknik och ha lätt för att samarbeta och kommunicera. Då vi är under utveckling där inga givna svar finns behöver du kunna verka i en föränderlig miljö, där vi tror att prestigelöshet och laganda är vårt framgångsrecept. Utifrån detta behöver du även kunna arbeta självständigt och trivas med att själv ta ansvar att sätta dig in i arbetsuppgifter och/eller läsa in dig på det du behöver veta. Därför behöver du även vara nyfiken och strukturerad. Vi lägger stor vikt vid personliga kvalifikationer.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid, vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
Anställningsort: Uppsala, Göteborg, Malå, Lund eller Luleå. Ange i din ansökan vilken ort du önskar. Det finns goda möjligheter till att arbeta viss tid på distans. Vid annan ort än Uppsala kan vissa tjänsteresor till detta kontor förekomma.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 28 november 2023. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer, hör av dig via SGU:s växel, 018-17 90 00, till:
Enhetschef Mikael Dellsand
Våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar, ordförande för Saco-S och Annika Törnkvist, ordförande för ST-geologiska.

Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se
Diarienummer:411-2476/2023 Visa mindre

Erfarna teknikutvecklare inom Linux för vår IT-infrastruktur till SGU

SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön. Avdelningen IT och digitalisering består av ett 40-tal personer, e... Visa mer
SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön.
Avdelningen IT och digitalisering består av ett 40-tal personer, experter inom allt från systemutveckling, IT-arkitektur, IT-säkerhet till drift och support. Flera av myndighetens viktiga satsningsområden behöver ett utbyggt IT-stöd i form av nya och förstärkta förmågor vilket gör att utbyggnaden av infrastrukturen inom IT är ett av myndighetens viktiga områden. Målsättningen är att vår geologiska data ska bidra till välgrundade beslut för en omställning till ett mer hållbart samhälle.
Arbetsuppgifter
Dina främsta arbetsuppgifter innebär att tillsammans med ditt team ansvara för att utveckla myndighetens nya generation av IT-infrastruktur och dess komponenter. Du får möjlighet att ansvara för helheten genom att vara med från kravanalys till utveckling, driftsättning och förvaltning. Dina arbetsuppgifter kan även inkludera att agera som expert till andra som till exempel IT arkitekter, driftpersonal, supportpersonal och inköpare. Du kommer att arbeta nära både ditt team och våra systemutvecklare, där ni i samarbetet stöttar varandra och samtidigt lär er av varandra. Vi utför vårt arbete enligt agila principer oavsett om vi arbetar i vårt hemmateam eller ingår som del i projekt.
Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning inklusive registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att utföras på slutkandidat. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap och en godkänd säkerhetsprövning innan beslut om anställning fattas.
Kompetens
Vi söker dig som har:
en universitets- eller högskoleutbildning med relevant IT-inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet inom området
flerårig allmän teknisk erfarenhet av utveckling och förvaltning av IT-infrastruktur
flerårig erfarenhet utav Linux i professionell miljö
erfarenhet av automatisering i Linuxmiljöer (exempelvis Ansible & Terraform)
erfarenhet av containerteknik (Docker, Kubernetes, Rancher)
goda kunskaper och intresse av relaterade IT-säkerhetsfrågor och säkerhetskonfigurationer
god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande kunskaper/erfarenhet inom tekniker och produkter, dessa kommer du att besvara som urvalsfrågor i din ansökan:
kunskap och erfarenhet av Azure AD
kunskap och erfarenhet av PKI lösningar
virtualiserade klientmiljöer
VMware vSphere
Scripting (Bash)
lagringshantering (NetApp, NFS)
nätverkshantering (Switchar, VLAN, TCP/IP)
brandväggar (routing, TCP/IP, säkerhet)
övervakning och larmhantering
Microsoft Server
Postgre, ElasticSearch
Exchange VMware eller motsvarande

Personliga kvalifikationer
För att trivas i denna tjänst behöver du ha ett genuint intresse för teknik och ha lätt för att samarbeta och kommunicera. Då vi är under utveckling där inga givna svar finns behöver du kunna verka i en föränderlig miljö, där vi tror att prestigelöshet och laganda är vårt framgångsrecept. Utifrån detta behöver du även kunna arbeta självständigt och trivas med att själv ta ansvar att sätta dig in i arbetsuppgifter och/eller läsa in dig på det du behöver veta. Därför behöver du även vara nyfiken och strukturerad. Vi lägger stor vikt vid personliga kvalifikationer.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid, vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
Anställningsort: Uppsala, Göteborg, Malå, Lund eller Luleå. Ange i din ansökan vilken ort du önskar. Det finns goda möjligheter till att arbeta viss tid på distans. Vid annan ort än Uppsala kan vissa tjänsteresor till detta kontor förekomma.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 28 november 2023. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer, hör av dig via SGU:s växel, 018-17 90 00, till:
Enhetschef Mikael Dellsand
Våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar, ordförande för Saco-S och Annika Törnkvist, ordförande för ST-geologiska.

Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se
Diarienummer: 411-2475/2023 Visa mindre

Systemutvecklare till Sveriges geologiska undersökning

SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön. Avdelningen IT och digitalisering består av ett 40-tal personer, e... Visa mer
SGU är en myndighet som funnits sedan 1858. Trots dess ansenliga ålder är det en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökad samhällsnytta krävs IT-lösningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera kvalitativa resultat till stöd för samhället, industrin och miljön.
Avdelningen IT och digitalisering består av ett 40-tal personer, experter inom allt från systemutveckling, IT-arkitektur, IT-säkerhet till drift och support. Vi behöver bli fler för att bygga och ta hand om våra framtida lösningar och därför söker vi nu fler systemutvecklare inom olika inriktningar, t.ex., applikationsutveckling, databasutveckling och fullstackutveckling.
Arbetsuppgifter
Som systemutvecklare på SGU arbetar du i team. Teamet arbetar enligt agil metodik i nära dialog med beställare och andra specialister. Teamet ansvarar för utvecklingen av system och komponenter, med inslag av allt från kravanalys, implementation, driftsättning och förvaltning.
Då vi söker systemutvecklare inom olika inriktningar vill vi att du i din ansökan besvarar vilket område du är mest intresserad av. För att underlätta, finns detta som en urvalsfråga i ansökningsprocessen.
Kompetens
Vi söker dig som har:
relevant universitets- och högskoleutbildning med inriktning mot IT, eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är likvärdig
aktuell arbetslivserfarenhet och goda kunskaper inom systemutveckling
erfarenhet av agila arbetssätt
god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande erfarenheter och kompetens:
GIS
QA
OGC API
maskininlärning
Dev(sec)ops
IT-säkerhet

Du kommer att besvara urvalsfrågor i din ansökning gällande vilka kunskaper och erfarenheter du har inom systemutvecklingsområdena nedan:
Databaser
API
Back-end
Front-end
Applikationsutveckling i iOS
Test
Teamledare

Personliga kvalifikationer
Du ska ta ansvar för teamets uppgifter och tillsammans med resten av teamet strukturera upp de tillvägagångssätt ni använder i processerna och driva dem vidare. Som person har du en förmåga att skapa en öppen dialog med både interna och externa parter, där du är lyhörd till behoven samtidigt som du är tydlig i din kommunikation framåt. Vi ser gärna att du löser situationer och frågor på ett konstruktivt sätt genom att ge nya förslag på komplexa frågeställningar och kan snabbt ändra ditt förhållningssätt vid förändrade omständigheter. Vi lägger stor vikt vid personliga kvalifikationer.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid där sex månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.
Anställningsort: Uppsala, Lund, Göteborg, Malå eller Luleå. Ange i din ansökan vilken anställningsort du söker dig till. Vid annan ort än kontoret i Uppsala kommer tjänsteresor att tillkomma.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 28 november 2023. I denna rekrytering vill vi att du enbart inkommer med CV (arbetslivserfarenhet, utbildning och de kunskaper och erfarenheter du har inom systemutvecklingsområdena, se under ”kompetens”). Personligt brev ska ej bifogas. Som sökande kommer du istället få besvara urvalsfrågor.
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer, hör av dig via SGU:s växel, 018-17 90 00, till:
Enhetschef Marina Becher
Våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar, ordförande för Saco-S och Annika Törnkvist, ordförande för ST-geologiska.

Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

En entreprenadupphandlare och en varu- och tjänsteupphandlare, till SGU

SGU:s uppgift är att ta fram geologisk information som samhället behöver. Hos oss arbetar geovetare med flera med att samla in, dokumentera och anpassa information om Sveriges geologi så att den kan användas inom bland annat samhällsplanering, miljövård och prospektering. För att vi ska kunna göra detta behövs också stöd från kunnig personal inom upphandling, IT, ekonomi, administration, kommunikation med mera. Alla kompetenser och yrkesroller är samlade u... Visa mer
SGU:s uppgift är att ta fram geologisk information som samhället behöver. Hos oss arbetar geovetare med flera med att samla in, dokumentera och anpassa information om Sveriges geologi så att den kan användas inom bland annat samhällsplanering, miljövård och prospektering. För att vi ska kunna göra detta behövs också stöd från kunnig personal inom upphandling, IT, ekonomi, administration, kommunikation med mera. Alla kompetenser och yrkesroller är samlade under samma tak och vi arbetar tillsammans för att skapa en hållbar samhällsutveckling. SGU växer och det innebär krav på att tidigt möta verksamhetens behov och använda myndighetens resurser effektivt.
En spännande tid väntar då vi har fått uppdraget att vidareutveckla SGU:s inköpsfunktion med målen att öka rättssäkerhet och trygghet för den enskilde och för SGU, samt effektivisera och automatisera våra processer. Utvecklingsarbetet omfattar även att implementera hela eller delar av den Nationella upphandlingsstrategin, ta fram ett arbetssätt för hållbara inköp och utveckla arbetssätt för uppföljning av leverantörer och avtal. Nu söker vi två erfarna upphandlare med driv som vill bidra till att vi blir en inköp- och upphandlingsfunktion i världsklass!
Vi erbjuder:
Möjligheten att arbeta i en spännande bransch som ständigt utvecklas genom teknik, forskning och internationella samarbeten och bidra till att inventera, utreda och åtgärda förorenade områden så att de inte utgör något hot mot miljö eller människors hälsa
En varierande roll där du både är delaktig i spännande projekt och bidrar till att utveckla verksamheten
Goda utvecklingsmöjligheter i din roll och inom verksamheten, där du erbjuds kompetensutveckling inom din roll
En trygg anställning med bra anställningsförmåner exempelvis möjlighet till utökad semester, flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg, företagshälsovård och förmånliga pensionsvillkor
Flexibilitet gällande arbete på kontoret och på distans

Arbetsuppgifter
I rollen som upphandlare kommer du självständigt och tillsammans med kollegor att ansvara för upphandling och inköp av komplexa saneringsentreprenader, varor och tjänster. Ditt uppdrag är att säkerställa att upphandlingarna sker professionellt, affärsmässigt och i enlighet med gällande lagar, regler och policys.
Som upphandlare kommer du ha ett brett och variationsrikt arbete där du jobbar mot uppställda mål och tidsramar. Du har helhetsansvar för upphandlingsprocessen, från marknadsundersökning, upprättande av upphandlingsdokument, annonsering, kvalificering och utvärdering av anbud, avtalsskrivning och avtalsuppföljning. Du genomför direktupphandlingar och avrop från ramavtal. På sikt kan arbetsuppgifterna justeras, vilket innebär att du kan komma att göra säkerhetsklassade upphandlingar och därmed själv bli placerad i en säkerhetsklassad position.
Du är delaktig i att ta fram, utveckla och underhålla processer och rutiner för upphandling och inköp samt säkerställa att arbetet följer fastslagna metoder och rutiner. Du bidrar till utveckling av gränssnitten mellan inköp- och upphandlingsfunktionen och övriga delar av verksamheten, där du bidrar med din kunskap om processer och inköp. Du utbildar och informerar verksamheten inom området. Utöver det har du en viktig roll i att skapa och underhålla goda relationer med externa intressenter såväl leverantörer som interna beställare, på olika nivåer.
Kompetens
Vi söker dig som har:
en relevant universitets-/högskoleexamen inom relevant område för tjänsten eller förvärvad arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är likvärdig
flera års erfarenhet från att självständigt genomföra upphandlingar enligt LOU som anställd vid, eller på uppdrag av, upphandlande myndighet eller enhet
för tjänsten som entreprenadupphandlare ska du ha flera års erfarenhet av anläggningsentreprenader, vilket även omfattar god kunskap och erfarenhet av att arbeta med AB04, ABT06 och ABK09
mycket goda kunskaper i lagen om offentlig upphandling (LOU)
erfarenhet och förmåga av att arbeta med digitala arbetssätt/elektronisk upphandling, exempelvis att du har arbetat med Excel, e-Avrop, Mercell TendSign
mycket goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift

Meriterande erfarenheter och kompetens:
erfarenhet av upphandlingsverktyget e-Avrop
erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete av inköpsprocesser samt framställning av styrdokument
erfarenhet av arbete med behovs- och marknadsanalyser
meriterande för tjänsten som varu- och tjänsteupphandlaren är om du har erfarenhet av att upphandla entreprenad och tekniska konsulter

Personliga kvalifikationer
Utifrån beskrivningen av arbetsuppgifterna ser vi att du självständigt kan planera, genomföra och dokumentera de upphandlingar du genomför från start till slut, likväl drivs av att utveckla och effektivisera våra processer och förändringsarbete i vardagen. Det innebär att vi gärna ser att du har förmågan att, inom givna lagar och regler, finna flexibla lösningar på utmaningar och levererar förväntade resultat med hög kvalité.
Tjänsten kräver att du har en god analytisk förmåga och kan belysa samt analysera frågor i ett större sammanhang - utifrån verksamhetens, organisationens och samhällets perspektiv. I detta ligger fokus på att du kan skapa och underhålla goda relationer, oavsett motpart och nivå, där du har förmågan att utifrån ett integritetsperspektiv svara på de frågor som är relevanta och viktiga för verksamheten i stort. Vi ser därför gärna att du har ett genuint intresse för att bidra till en lärande organisation.
Att arbeta med digitala arbetssätt och elektroniska upphandlingar är av vikt för vår organisation, och därför ser vi att du som person är nyfiken och har en vilja att lära dig nya IT-system/-verktyg, t.ex., att du vill testa dig fram i system eller kommer med förbättringsförslag kring våra digitala arbetssätt.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid där sex månaders provanställning tillämpas. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Anställningsort: Uppsala, Lund, Göteborg, Malå eller Luleå. Ange i din ansökan vilken ort du önskar.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-11-5. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Observera att detta är en förkortad version av annonsen, vänligen klicka på "Ansök här". Visa mindre

Studentmedarbetare till Bergsstaten

Är du student och vill arbeta extra samtidigt som du får en inblick i hur det är att arbeta på Bergsstaten? Är du noggrann och ansvarstagande? Då kan denna tjänst på Bergsstaten vara något för dig! På Bergsstaten skapar vi förutsättningar för en hållbar mineralnäring genom effektiv, rättssäker och kvalitativ ärendehandläggning. Vårt arbete lägger grunden för en försörjningstrygghet vad gäller metaller och mineral samt bidrar till samhällets möjligheter att... Visa mer
Är du student och vill arbeta extra samtidigt som du får en inblick i hur det är att arbeta på Bergsstaten? Är du noggrann och ansvarstagande? Då kan denna tjänst på Bergsstaten vara något för dig!
På Bergsstaten skapar vi förutsättningar för en hållbar mineralnäring genom effektiv, rättssäker och kvalitativ ärendehandläggning. Vårt arbete lägger grunden för en försörjningstrygghet vad gäller metaller och mineral samt bidrar till samhällets möjligheter att klara klimatutmaningarna. Bergsstaten har idag 11 medarbetare varav majoriteten av oss sitter på kontoret i Luleå.
Nu söker vi söker dig som studerar och som vill arbeta extra under veckorna med administrativa uppgifter för att avlasta vår ordinarie personal. Vi ser gärna att du har ett eller ett par år kvar på din utbildning.
Arbetsuppgifter
Vi arbetar med tillstånd enligt minerallagen i hela kedjan, från prospekteringsskedet till gruvdrift, samt med tillsyn av verksamheter i alla skeden. Verksamheten leds av bergmästaren som också beslutar i frågor enligt minerallagen. Som studentmedarbetare kommer du att arbeta med att ta emot inkommande post, både analog och digital, registrera handlingar samt svara på frågor från både bolag och allmänhet. Beroende på din utbildningsbakgrund och erfarenhet kan även andra arbetsuppgifter vara aktuella, till exempel handläggning av ärenden.
Kompetens
Vi söker dig som har:
en påbörjad högskoleutbildning inom relevant område för verksamheten, till exempel inom gruv- och metall eller juridik. Du ska ha fullgjort lägst 60 högskolepoäng och ej påbörjat en forskarutbildning
ett intresse av gruv- och mineralbranschen eller myndighetsarbete
mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift

Meriterande erfarenheter och kompetens:
erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
erfarenhet av att arbeta med kundtjänst
erfarenhet av att arbeta med diarieföring

Personliga kvalifikationer
Vi söker dig som har möjlighet att jobba under veckorna när du studerar. Du har lätt att lära dig nya saker och tycker om att ta dig an nya utmaningar. Du har ett eget driv och kan jobba självständigt samtidigt som du har lätt att samarbeta med andra. Du har en känsla för service och en positiv inställning till din omgivning.
Om anställningen
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som studentmedarbetare på högst 25% av heltid per termin. Start enligt överenskommelse men gärna omgående till och med 2024-12-31.
Anställningsort: Luleå
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 26 september 2023. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer, hör av dig till vikarierande bergmästare Helena Kjellson, telefon 018-179292 eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för Saco-S och Annika Törnkvist, telefon 018- 17 92 29 för ST-geologiska.
Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU och Bergsstaten
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Myndigheten tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Myndighetens vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå.
Bergsstaten är ett särskilt beslutsorgan som organisatoriskt tillhör SGU men har en oberoende ställning avseende sin myndighetsutövning. Bergsstaten har till uppgift att handlägga ärenden som rör prospektering och utvinning av mineral. Bergsstaten leds av bergmästaren som beslutar i frågor enligt minerallagen.
Bergsstaten prövar frågor om tillstånd för undersökning och bearbetning av mineralfyndigheter. En annan viktig uppgift är att utöva tillsyn av efterlevnaden av minerallagen (1991:45). Bergsstaten informerar också om lagstiftningen och om pågående prospektering och bearbetning till företag, sakägare, myndigheter, media och allmänheten.
Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

1-2 sommarresurser till Bergsstaten (Sveriges hetaste myndighet*)

Bergsstaten söker studenter inom gruv- och metall eller juridik som vill arbeta hos dem under sommaren. På Bergsstaten skapar vi förutsättningar för en hållbar mineralnäring genom effektiv, rättssäker och kvalitativ ärendehandläggning. Vårt arbete lägger grunden för en försörjningstrygghet vad gäller metaller och mineral samt bidrar till samhällets möjligheter att klara klimatutmaningarna. På Bergsstaten arbetar 11 medarbetare varav majoriteten av oss sitt... Visa mer
Bergsstaten söker studenter inom gruv- och metall eller juridik som vill arbeta hos dem under sommaren. På Bergsstaten skapar vi förutsättningar för en hållbar mineralnäring genom effektiv, rättssäker och kvalitativ ärendehandläggning. Vårt arbete lägger grunden för en försörjningstrygghet vad gäller metaller och mineral samt bidrar till samhällets möjligheter att klara klimatutmaningarna.
På Bergsstaten arbetar 11 medarbetare varav majoriteten av oss sitter på kontoret i Luleå. Gruppen består av många olika kompetenser och vi söker nu en tillfällig resurs under sommaren för att hjälpa oss bemanna kontoret i Luleå. Vi arbetar med tillstånd enligt minerallagen i hela kedjan, från prospekteringsskedet till gruvdrift, samt med tillsyn av verksamheter i alla skeden. Verksamheten leds av bergmästaren som också beslutar i frågor enligt minerallagen.
* Energi- och närings­minister Ebba Busch kallade, vid myndighetsbesök den 14 mars 2023, SGU för Sveriges hetaste myndighet.
Arbetsuppgifter
Som sommarresurs kommer du att arbeta med att ta emot inkommande post, både analog och digital, registrera handlingar samt svara på frågor från både bolag och allmänhet. Beroende på din utbildningsbakgrund och erfarenhet kan även andra arbetsuppgifter vara aktuella, till exempel handläggning av ärenden. Du behöver kunna jobba en stor del av sommaren, där vårt behov är som störst under juli och början av augusti. Däremot kommer en introduktion till arbetet behöva ske innan ordinarie personal går på semester. Vi ser gärna att du har läst något år på ett för verksamheten relevant högskoleprogram, det kan vara till exempel inom gruv- och metallområdet eller juridik.
Kompetens
Vi söker dig som har:
en påbörjad eftergymnasial utbildning inom, för verksamheten, relevant område, till exempel inom gruv- och metall eller juridik
ett intresse av gruv- och mineralbranschen eller myndighetsarbete
mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift

Meriterande erfarenheter och kompetens:
erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
erfarenhet av servicebetonade arbetsuppgifter

Personliga kvalifikationer
Vi söker dig som har möjlighet att jobba en stor del av sommaren. Du har lätt att lära dig nya saker och tycker om att ta dig an nya utmaningar. Du har ett eget driv och kan jobba självständigt samtidigt som du har lätt att samarbeta med andra. Du har en känsla för service och en positiv inställning till din omgivning.
Om anställningen
Anställningsform: Särskild visstidsanställning med start tidigast 2023-06-01, längst till och med 2023-08-20. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetet är förlagt dagtid, måndag till fredag.
Anställningsort: Luleå
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 2023-05-09. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer, hör av dig till vikarierande bergmästare Helena Kjellson, telefon 018-179292 eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för Saco-S och Annika Törnkvist, telefon 018- 17 92 29 för ST-geologiska.
Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Som statlig myndighet omfattas SGU av offentlighetsprincipen. Det innebär att vi är skyldiga att lämna ut dina ansökningshandlingar om någon efterfrågar dem.
Om SGU och Bergsstaten
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Myndigheten tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Myndighetens vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå.
Bergsstaten är ett särskilt beslutsorgan som organisatoriskt tillhör SGU men har en oberoende ställning avseende sin myndighetsutövning. Bergsstaten har till uppgift att handlägga ärenden som rör prospektering och utvinning av mineral. Bergsstaten leds av bergmästaren som beslutar i frågor enligt minerallagen. Bergsstaten prövar frågor om tillstånd för undersökning och bearbetning av mineralfyndigheter. En annan viktig uppgift är att utöva tillsyn av efterlevnaden av minerallagen (1991:45). Bergsstaten informerar också om lagstiftningen och om pågående prospektering och bearbetning till företag, sakägare, myndigheter, media och allmänheten.
Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

Bergsstaten söker tillfällig resurs som handläggare av mineralärenden

Gillar du att vara med i händelsernas centrum samtidigt som du brinner för rättssäkerhet, struktur, ordning och reda? Gruvbranschen är viktig för Sverige. Nu söker vi dig som vill vara med och bidra till Bergsstatens verksamhet och bli vår nya handläggare. Bergsstaten är en organisatorisk enhet som ingår i Sveriges geologiska undersökning (SGU) men har en oberoende ställning avseende sin myndighetsutövning. Bergsstatens verksamhet är förlagd till Luleå och... Visa mer
Gillar du att vara med i händelsernas centrum samtidigt som du brinner för rättssäkerhet, struktur, ordning och reda? Gruvbranschen är viktig för Sverige. Nu söker vi dig som vill vara med och bidra till Bergsstatens verksamhet och bli vår nya handläggare.
Bergsstaten är en organisatorisk enhet som ingår i Sveriges geologiska undersökning (SGU) men har en oberoende ställning avseende sin myndighetsutövning. Bergsstatens verksamhet är förlagd till Luleå och har till uppgift att handlägga ärenden som rör prospektering och utvinning av mineral. Verksamheten leds av bergmästaren som beslutar i frågor enligt minerallagen.
Arbetsuppgifter
Som handläggare på Bergsstaten kommer du främst att handlägga tillståndsärenden enligt minerallagen och närliggande lagar. Resterande arbetsuppgifter kommer att anpassas efter din utbildning och erfarenhet, vilket betyder att vissa arbetsuppgifter kan tillkomma och andra utgå. Det kan bland annat handla om att ge information och service till allmänheten, myndigheter, intressenter, media och näringsliv. Andra arbetsuppgifter som skulle kunna bli aktuella är juridiska utredningar eller granskning av de tekniska delarna i ansökningar om tillstånd för prospektering och gruvverksamhet. Vidare kan det handla om att utveckla Bergsstatens arbetsverktyg (IT-stöd och informationsmaterial), hantera arkiv- och diariefrågor samt ekonomifrågor.
Kompetens
Vi söker dig som har:
en akademisk examen med inriktning mot något av följande områden: lantmäteri, juridik, ekonomi, gruvteknik, geologi (t.ex., bergsingenjör eller bergsskoleingenjör) eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet,
mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift,
goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift,

Meriterande erfarenheter och kompetens:
erfarenhet från svensk statsförvaltning och kunskaper om näringslivets villkor,
goda kunskaper om mineral-, miljö- och/eller fastighetslagstiftning,
kunskaper inom GIS.

Personliga kvalifikationer
Som handläggare på Bergsstaten är det av vikt att du har en god samarbetsförmåga, att du kan arbeta självständigt och strukturerat samt att du har ett prestigelöst förhållningssätt. Som person bör du vara trygg i din kompetens, utåtriktad och positiv. Vi ser gärna att du trivs med en mer tillitsbaserad styrning, vilket innebär att du bör vara ansvars- och initiativtagande. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.
Om anställningen
Anställningsform: Allmän visstidsanställning på heltid, i cirka 8 månader dock längst till och med 31 januari 2023.
Anställningsort: Luleå
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör av dig till Bergmästaren Åsa Persson, telefon 0920-23 79 07. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för Saco-S och Annika Törnkvist, telefon 018- 17 92 29 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast den 2022-03-28. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår webbplats. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Diarienummer: 411-483/2022 Visa mindre

Gruvingenjör till Bergsstaten

Vill du bidra till genomförandet av Sveriges mineralpolitik? På Bergsstaten skapar vi förutsättningar för en hållbar mineralnäring genom effektiv, rättssäker och kvalitativ ärendehandläggning. Vårt arbete lägger grunden för en försörjningstrygghet vad gäller metaller och mineral samt bidrar till samhällets möjligheter att klara klimatutmaningarna. På Bergsstaten arbetar 11 medarbetare varav majoriteten av oss sitter på kontoret i Luleå. Gruppen består av m... Visa mer
Vill du bidra till genomförandet av Sveriges mineralpolitik? På Bergsstaten skapar vi förutsättningar för en hållbar mineralnäring genom effektiv, rättssäker och kvalitativ ärendehandläggning. Vårt arbete lägger grunden för en försörjningstrygghet vad gäller metaller och mineral samt bidrar till samhällets möjligheter att klara klimatutmaningarna.
På Bergsstaten arbetar 11 medarbetare varav majoriteten av oss sitter på kontoret i Luleå. Gruppen består av många olika kompetenser och vi söker nu en gruvingenjör som kan bidra med teknisk kompetens och erfarenhet från gruv- eller prospekteringsbranschen. På Bergsstaten bidrar alla med sin kompetens och vi tar ett gemensamt ansvar för våra ärenden. Vi arbetar med tillstånd från prospekteringsskedet till gruvdrift (från undersökningstillstånd till bearbetningskoncessioner och markanvisningar) samt med tillsyn av verksamheter i alla skeden. Verksamheten leds av bergmästaren som också beslutar i frågor enligt minerallagen.
Arbetsuppgifter
Du kommer att få jobba med alla våra ärendetyper. Vårt arbete sker i skärningen mellan geologi, ekonomi och juridik. Därför är det viktigt att du har intresse för ämnesöverskridande frågor samt en god förmåga att samarbeta och skapa kontakter, även med andra yrkeskategorier. Som gruvingenjör arbetar du främst med att bedöma de tekniska delarna i våra tillståndsärenden såsom relevansbedömningar av undersökningsmetoder och malmbevisning. Du ansvarar tillsammans med en annan kollega för årliga gruvinspektioner och bidrar i vårt tillsynsarbete. Att representera Bergsstaten och presentera information om vår verksamhet och den lagstiftning vi tillämpar, i t.ex. externt hållna föredrag, ingår i arbetsuppgifterna.
Det finns i dagsläget en senior gruvingenjör i gruppen och din kompetens och bakgrund kommer att påverka hur arbetsuppgifterna fördelas er emellan. Här finns möjlighet att växa in i rollen med stöd av en erfaren kollega.
Kompetens
Vi söker dig som har:
en relevant akademisk examen, exempelvis inom malmgeologi eller som ingenjör.
minst två års arbetslivserfarenhet från gruv-, prospekterings- eller bergmaterialbranschen
mycket goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift
goda kunskaper i engelska, i både tal och skrift

Meriterande erfarenheter och kompetens:
goda kunskaper om mineral- och miljölagstiftningen
erfarenhet från svensk statsförvaltning
kunskaper om näringslivets villkor

Personliga kvalifikationer
Du har lätt för att samarbeta, men har samtidigt förmågan att självständigt och effektivt driva dina ärenden framåt. Det är också viktigt att du är kvalitetsmedveten, strukturerad och noggrann. Du har en positiv inställning till ditt arbete och bidrar till vår utveckling. Du har förmågan att kommunicera på ett förtroendeingivande sätt och kan pedagogiskt förklara komplexa geologiska och gruvtekniska frågor.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid, där vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
Anställningsort: Luleå, Malå, Uppsala, Lund eller Göteborg. Ange i ansökan vilken ort du är intresserad av. Viss närvaro och vissa arbetsuppgifter kräver att du befinner dig på kontoret i Luleå. Arbetet är förlagt dagtid, måndag till fredag med goda möjligheter till växlande distansarbete.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 4 april 2023. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.
Vill du veta mer, hör av dig till vikarierande bergmästare Helena Kjellson telefon 018-17 92 92 eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för Saco-S och Annika Törnkvist, telefon 018- 17 92 29 för ST-geologiska.
Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU och Bergsstaten
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Myndigheten tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Myndighetens vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå.
Bergsstaten är ett särskilt beslutsorgan som organisatoriskt tillhör SGU men har en oberoende ställning avseende sin myndighetsutövning. Bergsstaten har till uppgift att handlägga ärenden som rör prospektering och utvinning av mineral. Bergsstaten leds av bergmästaren som beslutar i frågor enligt minerallagen.
Bergsstaten prövar frågor om tillstånd för undersökning och bearbetning av mineralfyndigheter. En annan viktig uppgift är att utöva tillsyn av efterlevnaden av minerallagen (1991:45). Bergsstaten informerar också om lagstiftningen och om pågående prospektering och bearbetning till företag, sakägare, myndigheter, media och allmänheten.
Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

Tillfällig resurs som handläggare av mineralärenden till Bergsstaten

Vi söker dig som vill vara med och bidra till en rättssäker och effektiv handläggning av ärenden hos Bergsstaten. Bergsstaten är en organisatorisk enhet inom Sveriges geologiska undersökning (SGU) som har en oberoende ställning avseende sin myndighetsutövning. Bergsstatens verksamhet är koncentrerad till Luleå och har till uppgift att handlägga ärenden som rör prospektering och utvinning av mineral. Verksamheten leds av bergmästaren som beslutar i frågor e... Visa mer
Vi söker dig som vill vara med och bidra till en rättssäker och effektiv handläggning av ärenden hos Bergsstaten.
Bergsstaten är en organisatorisk enhet inom Sveriges geologiska undersökning (SGU) som har en oberoende ställning avseende sin myndighetsutövning. Bergsstatens verksamhet är koncentrerad till Luleå och har till uppgift att handlägga ärenden som rör prospektering och utvinning av mineral. Verksamheten leds av bergmästaren som beslutar i frågor enligt minerallagen.
Arbetsuppgifter
Som handläggare på Bergsstaten kommer du främst att handlägga tillståndsärenden enligt minerallagen och närliggande lagar, framför allt ärenden om undersökningstillstånd. I arbetet ingår även att ge information och service till allmänheten, myndigheter, intressenter, media och näringsliv. Arbetsgruppen är liten och vi hjälps åt när det behövs, vilket innebär att även andra administrativa uppgifter såsom arkivering, diarieföring och administrativt stöd till andra handläggare kan förekomma.
Kompetens
Vi söker dig som har:
en, för tjänsten, relevant universitets-/högskoleexamen
erfarenhet av ärendehandläggning på myndighet
mycket goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift
goda kunskaper i engelska, i både tal och skrift

Meriterande erfarenheter och kompetens:
erfarenhet från svensk statsförvaltning
kunskaper om näringslivets villkor, framför allt inom gruvnäringen
goda kunskaper om mineral-, miljö- och/eller fastighetslagstiftning

Personliga kvalifikationer
Som handläggare på Bergsstaten är det av vikt att du har en god samarbetsförmåga, att du kan arbeta självständigt och strukturerat samt att du har ett prestigelöst förhållningssätt. Som person bör du vara trygg i din kompetens, utåtriktad och lösningsorienterad. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.
Om anställningen
Anställningsform: Särskild visstidsanställning på heltid, start omgående dock längst till och med den 30 juni 2023.
Anställningsort: Luleå
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 15 januari 2023. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Diarienummer: 411-2973/2022
Vill du veta mer, hör av dig till Tillförordnad bergmästare Helena Kjellson, telefon 018-17 92 92 eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar för Saco-S och Annika Törnkvist för ST-geologiska via vår växel 018-17 90 00.
SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Som statlig myndighet omfattas SGU av offentlighetsprincipen. Det innebär att vi är skyldiga att lämna ut dina ansökningshandlingar om någon efterfrågar dem.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

Bergsstaten söker handläggare av mineralärenden

Gillar du att vara med i händelsernas centrum samtidigt som du brinner för rättssäkerhet, struktur, ordning och reda? Gruvbranschen är viktig för Sverige. Nu söker vi dig som vill vara med och bidra till Bergsstatens verksamhet och bli vår nya handläggare. Bergsstaten är en organisatorisk enhet som ingår i Sveriges geologiska undersökning (SGU) men har en oberoende ställning avseende sin myndighetsutövning. Bergsstatens verksamhet är förlagd till Luleå och... Visa mer
Gillar du att vara med i händelsernas centrum samtidigt som du brinner för rättssäkerhet, struktur, ordning och reda? Gruvbranschen är viktig för Sverige. Nu söker vi dig som vill vara med och bidra till Bergsstatens verksamhet och bli vår nya handläggare.
Bergsstaten är en organisatorisk enhet som ingår i Sveriges geologiska undersökning (SGU) men har en oberoende ställning avseende sin myndighetsutövning. Bergsstatens verksamhet är förlagd till Luleå och har till uppgift att handlägga ärenden som rör prospektering och utvinning av mineral. Verksamheten leds av bergmästaren som beslutar i frågor enligt minerallagen.
Arbetsuppgifter
Som handläggare på Bergsstaten kommer du främst att handlägga tillståndsärenden enligt minerallagen och närliggande lagar. Resterande arbetsuppgifter kommer att anpassas efter din utbildning och erfarenhet, vilket betyder att vissa arbetsuppgifter kan tillkomma och andra utgå. Det kan bland annat handla om att ge information och service till allmänheten, myndigheter, intressenter, media och näringsliv. Andra arbetsuppgifter som skulle kunna bli aktuella är juridiska utredningar eller granskning av de tekniska delarna i ansökningar om tillstånd för prospektering och gruvverksamhet. Vidare kan det handla om att utveckla Bergsstatens arbetsverktyg (IT-stöd och informationsmaterial), hantera arkiv- och diariefrågor samt ekonomifrågor.
Kompetens
Vi söker dig som har:
en akademisk examen med inriktning mot något av följande områden: lantmäteri, juridik, ekonomi, gruvteknik, geologi (t.ex., bergsingenjör eller bergsskoleingenjör) eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet
mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift

Meriterande erfarenheter och kompetens:
erfarenhet från svensk statsförvaltning och kunskaper om näringslivets villkor
goda kunskaper om mineral-, miljö- och/eller fastighetslagstiftning

Personliga kvalifikationer
Som handläggare på Bergsstaten är det av vikt att du har en god samarbetsförmåga, att du kan arbeta självständigt och strukturerat samt att du har ett prestigelöst förhållningssätt. Som person bör du vara trygg i din kompetens, utåtriktad och positiv. Vi ser gärna att du trivs med en mer tillitsbaserad styrning, vilket innebär att du bör vara ansvars- och initiativtagande. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.
Om anställningen
Anställningsform: tillsvidareanställning på heltid, där sex månaders provanställning tillämpas.
Anställningsort: Luleå
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör av dig till Bergmästaren Åsa Persson, telefon 0920-23 79 07
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för Saco-S och Annika Törnkvist, telefon 018- 17 92 29 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast den 2022-01-23. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår webbplats. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Diarienummer: 411-2857/2021 Visa mindre

Bergsstaten söker en Gruvingenjör

Gillar du att vara med i händelsernas centrum samtidigt som du brinner för rättssäkerhet, struktur, ordning och reda? Gruvbranschen är viktig för Sverige och vi söker nu en gruvingenjör som vill bidra till att Bergsstatens myndighetsutövning bedrivs på ett effektivt och rättssäkert sätt. Bergsstaten är en organisatorisk enhet som ingår i Sveriges geologiska undersökning (SGU) men har en oberoende ställning avseende sin myndighetsutövning. Bergsstatens verk... Visa mer
Gillar du att vara med i händelsernas centrum samtidigt som du brinner för rättssäkerhet, struktur, ordning och reda? Gruvbranschen är viktig för Sverige och vi söker nu en gruvingenjör som vill bidra till att Bergsstatens myndighetsutövning bedrivs på ett effektivt och rättssäkert sätt.
Bergsstaten är en organisatorisk enhet som ingår i Sveriges geologiska undersökning (SGU) men har en oberoende ställning avseende sin myndighetsutövning. Bergsstatens verksamhet är förlagd till Luleå och har till uppgift att handlägga ärenden som rör prospektering och utvinning av mineral. Verksamheten leds av bergmästaren som beslutar i frågor enligt minerallagen.
Gruvbranschen är viktig för Sverige och vi har även ett stort inslag av utländska bolag och internationella kontakter. Tillståndsprocesserna är ofta komplexa med flera olika intressen som ska samsas inom samma geografiska områden. Myndighetens uppgift är att säkerställa att hänsyn tas till alla inblandade parter. Det betyder att information, kunskap, tydliga riktlinjer och beslutstransparens från myndigheter och andra intressenter är avgörande för att varje ärende ska behandlas effektivt och rättssäkert.
Arbetsuppgifter
Som gruvingenjör kommer du handlägga tillståndsärenden enligt minerallagen, informera och ge service till allmänhet, myndigheter, intressenter och näringsliv. Du granskar de tekniska och ekonomiska delarna i ansökningar om tillstånd för gruvverksamhet. Andra arbetsuppgifter som förekommer är att utöva tillsyn över gruvdrift och prospektering. Arbetsuppgifterna kommer att anpassas till din utbildning och erfarenhet, vilket betyder att vissa arbetsuppgifter kan tillkomma och andra utgå.
Kompetens
Vi söker dig som har :
en akademisk examen inom gruvteknik och geologi (bergsingenjör eller bergsskoleingenjör) eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer är likvärdig,
erfarenhet från gruvbranschen,
mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
goda kunskaper engelska i både tal och skrift.

Meriterande erfarenheter och kompetens:
goda kunskaper om mineral- och miljölagstiftningen.
erfarenhet från svensk statsförvaltning och kunskaper om näringslivets villkor.

Personliga kvalifikationer
Som person är du självständig och strukturerad samt har ett prestigelöst förhållningssätt. Arbetet ställer höga krav på god samarbetsförmåga och att du har lätt för att skapa och utveckla kontakter samtidigt som du har hög integritet. Vidare är du är noggrann, effektiv och lösningsorienterad. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid där sex månaders provanställning tillämpas.
Anställningsort: Luleå i första hand men möjlighet kan finnas för placering i Uppsala ange i din ansökan vilken ort du är intresserad av. Vid anställningsort Uppsala kommer arbetet inledningsvis att innebära närvaro vid kontoret i Luleå. Resor till kontoret i Luleå kommer sedan att förekomma under anställningen.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör av dig till bergmästare Åsa Persson 0920-23 79 07
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Annika Törnkvist 018- 17 92 29 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast den 2021-11-07. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår webbplats. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se
Diarienummer: 411-2048/2021 Visa mindre

Bergsstaten söker vikarierande handläggare av mineralärenden

Gillar du att vara med i händelsernas centrum samtidigt som du brinner för rättssäkerhet, struktur, ordning och reda? Gruvbranschen är viktig för Sverige. Nu söker vi dig som vill vara med och bidra till Bergsstatens verksamhet och bli vår nya handläggare. Bergsstaten är en organisatorisk enhet som ingår i Sveriges geologiska undersökning (SGU) men har en oberoende ställning avseende sin myndighetsutövning. Bergsstatens verksamhet är förlagd till Luleå oc... Visa mer
Gillar du att vara med i händelsernas centrum samtidigt som du brinner för rättssäkerhet, struktur, ordning och reda? Gruvbranschen är viktig för Sverige. Nu söker vi dig som vill vara med och bidra till Bergsstatens verksamhet och bli vår nya handläggare.
Bergsstaten är en organisatorisk enhet som ingår i Sveriges geologiska undersökning (SGU) men har en oberoende ställning avseende sin myndighetsutövning. Bergsstatens verksamhet är förlagd till Luleå och har till uppgift att handlägga ärenden som rör prospektering och utvinning av mineral. Verksamheten leds av bergmästaren som beslutar i frågor enligt minerallagen.
Arbetsuppgifter
Som vikarierande handläggare på Bergsstaten kommer du främst att handlägga tillståndsärenden enligt minerallagen och närliggande lagar. Resterande arbetsuppgifter kommer att anpassas efter din utbildning och erfarenhet, vilket betyder att vissa arbetsuppgifter kan tillkomma och andra utgå. Det kan bland annat handla om att ge information och service till allmänheten, myndigheter, intressenter, media och näringsliv. Andra arbetsuppgifter som skulle kunna bli aktuella är juridiska utredningar eller granskning av de tekniska delarna i ansökningar om tillstånd för prospektering och gruvverksamhet. Vidare kan det handla om att utveckla Bergsstatens arbetsverktyg (IT-stöd och informationsmaterial), hantera arkiv- och diariefrågor samt ekonomifrågor.
Kompetens
Vi söker dig som har:
en akademisk examen med inriktning mot något av följande områden: lantmäteri, juridik, ekonomi, gruvteknik, geologi (t.ex., bergsingenjör eller bergsskoleingenjör) eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet,
mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift,
goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Meriterande erfarenheter och kompetens:
erfarenhet från svensk statsförvaltning och kunskaper om näringslivets villkor,
goda kunskaper om mineral-, miljö- och/eller fastighetslagstiftning,
kunskaper inom GIS.

Personliga kvalifikationer
Som handläggare på Bergsstaten är det av vikt att du har en god samarbetsförmåga, att du kan arbeta självständigt och strukturerat samt att du har ett prestigelöst förhållningssätt. Som person bör du vara trygg i din kompetens, utåtriktad och positiv. Vi ser gärna att du trivs med en mer tillitsbaserad styrning, vilket innebär att du bör vara ansvars- och initiativtagande. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.
Om anställningen
Anställningsform: Vikariat på heltid, från och med 1 maj 2022 till och med 30 april 2023.
Anställningsort: Luleå
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör av dig till Bergmästaren Åsa Persson, telefon 0920-23 79 07.
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för Saco-S och Annika Törnkvist, telefon 018- 17 92 29 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast den 2022-03-21. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår webbplats. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Diarienummer: 411-482/2022
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

Till Bergsstatens kontor i Luleå söker vi en Gruvingenjör

Gillar du att vara med i händelsernas centrum samtidigt som du brinner för rättssäkerhet, struktur, ordning och reda? Gruvbranschen är viktig för Sverige och vi söker nu en gruvingenjör som vill bidra till att Bergsstatens myndighetsutövning bedrivs på ett effektivt och rättssäkert sätt. Bergsstaten är en organisatorisk enhet som ingår i Sveriges geologiska undersökning (SGU) men har en oberoende ställning avseende sin myndighetsutövning. Bergsstatens verk... Visa mer
Gillar du att vara med i händelsernas centrum samtidigt som du brinner för rättssäkerhet, struktur, ordning och reda? Gruvbranschen är viktig för Sverige och vi söker nu en gruvingenjör som vill bidra till att Bergsstatens myndighetsutövning bedrivs på ett effektivt och rättssäkert sätt.
Bergsstaten är en organisatorisk enhet som ingår i Sveriges geologiska undersökning (SGU) men har en oberoende ställning avseende sin myndighetsutövning. Bergsstatens verksamhet är förlagd till Luleå och har till uppgift att handlägga ärenden som rör prospektering och utvinning av mineral. Verksamheten leds av bergmästaren som beslutar i frågor enligt minerallagen.
Gruvbranschen är viktig för Sverige och vi har även ett stort inslag av utländska bolag och internationella kontakter. Tillståndsprocesserna är ofta komplexa med flera olika intressen som ska samsas inom samma geografiska områden. Myndighetens uppgift är att säkerställa att hänsyn tas till alla inblandade parter. Det betyder att information, kunskap, tydliga riktlinjer och beslutstransparens från myndigheter och andra intressenter är avgörande för att varje ärende ska behandlas effektivt och rättssäkert.
Arbetsuppgifter
Som gruvingenjör kommer du handlägga tillståndsärenden enligt minerallagen, informera och ge service till allmänhet, myndigheter, intressenter och näringsliv. Du granskar de tekniska och ekonomiska delarna i ansökningar om tillstånd för gruvverksamhet. Andra arbetsuppgifter som förekommer är att utöva tillsyn över gruvdrift och prospektering. Arbetsuppgifterna kommer att anpassas till din utbildning och erfarenhet, vilket betyder att vissa arbetsuppgifter kan tillkomma och andra utgå.
Kompetens
Vi söker dig som har :
En akademisk examen inom gruvteknik och geologi (bergsingenjör eller bergsskoleingenjör) eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer är likvärdig,
erfarenhet från gruvbranschen,
mycket goda kunskaper i svenska dig både i tal och skrift,
goda kunskaper engelska i både tal och skrift.

Meriterande erfarenheter och kompetens:
Goda kunskaper om mineral- och miljölagstiftningen.
erfarenhet från svensk statsförvaltning och kunskaper om näringslivets villkor.

Personliga kvalifikationer
Som person är du självständig och strukturerad samt har ett prestigelöst förhållningssätt. Arbetet ställer höga krav på god samarbetsförmåga och att du har lätt för att skapa och utveckla kontakter samtidigt som du har hög integritet. Vidare är du är noggrann, effektiv och lösningsorienterad. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid där sex månaders provanställning tillämpas.
Anställningsort: Luleå
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör av dig till bergmästare Åsa Persson 0920-23 79 07
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 90 00 för SACO-S och Annika Törnkvist, Nelly Aroka, telefon 018- 17 90 00 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast den 2021-08-20. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår webbplats. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se
Diarienummer: 411-1463/2021 Visa mindre

Till Bergsstatens kontor i Luleå söker vi en driven administratör

Gillar du att vara med i händelsernas centrum samtidigt som du brinner för rättssäkerhet, struktur, ordning och reda? Gruvbranschen är viktig för Sverige och vi söker nu dig som vill bidra till att Bergsstatens myndighetsutövning bedrivs på ett effektivt och rättssäkert sätt. Bergsstaten är en organisatorisk enhet som ingår i Sveriges geologiska undersökning (SGU) men har en oberoende ställning avseende sin myndighetsutövning. Bergsstatens verksamhet är fö... Visa mer
Gillar du att vara med i händelsernas centrum samtidigt som du brinner för rättssäkerhet, struktur, ordning och reda? Gruvbranschen är viktig för Sverige och vi söker nu dig som vill bidra till att Bergsstatens myndighetsutövning bedrivs på ett effektivt och rättssäkert sätt.
Bergsstaten är en organisatorisk enhet som ingår i Sveriges geologiska undersökning (SGU) men har en oberoende ställning avseende sin myndighetsutövning. Bergsstatens verksamhet är förlagd till Luleå och har till uppgift att handlägga ärenden som rör prospektering och utvinning av mineral. Verksamheten leds av bergmästaren som beslutar i frågor enligt minerallagen.
Arbetsuppgifter
Som administratör kommer du att arbeta med olika administrativa uppgifter. Du kommer att upprätta sändlistor, hantera post och utskick, sköta utlämnande av handlingar samt informera och ge service till allmänhet, myndigheter, intressenter, media och näringsliv. Andra förekommande arbetsuppgifter är att stötta övriga medarbetare i administrativa frågor och arbeta med vårt diarium.
Arbetsuppgifterna kommer att anpassas till din utbildning och erfarenhet, vilket betyder att vissa arbetsuppgifter kan tillkomma och andra utgå.
Kompetens
Vi söker dig som har:
Minst gymnasial utbildning med administration som inriktning, eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är likvärdig,
minst tre års erfarenhet av administrativt arbete,
goda kunskaper i svenska i både tal och skrift,
goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Meriterande erfarenheter och kompetens:
examen från högre utbildning med inriktning mot administration,
tidigare erfarenhet av arbete i statlig sektor eller annan offentlig förvaltning.

Personliga kvalifikationer
Som person är du självständig i ditt arbete och du har ett prestigelöst förhållningssätt. Arbetet ställer höga krav på hög noggrannhet, servicekänsla och förmåga att arbeta strukturerat. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna för denna tjänst.
Om anställningen
Anställningsform: Allmän visstidsanställning på heltid under tiden 1 september 2021– 30 april 2022
Anställningsort: Luleå
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör av dig till bergmästare Åsa Persson, telefon 0920-23 79 07
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Annika Törnkvist, telefon 018- 17 92 29 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast den 2021-06-20. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökninsgtiden.
Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår webbplats. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se
Diarienummer. 411-1158/2021 Visa mindre