Lediga jobb Telia Field Operations AB i Luleå

Se alla lediga jobb från Telia Field Operations AB i Luleå. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Luleå som finns inom det yrket.

Teletekniker till Telia Field Operations i Västerbotten och Norrbotten

Ansök    Aug 21    Telia Field Operations AB    Teletekniker
Är du teknikintresserad och vill vara en del av framtidens teletekniska uppdrag? Om så, sök till oss och bli en viktig del i arbetet med att trygga driften av Sveriges fiber- och IP-nät. Om oss Telia Field Operations är Telias egen teknikerverksamhet som arbetar med service, leverans och felavhjälpning av det fasta nätet. Vår primära uppgift är att säkerställa att Telias nationella säkerhetskunder ständigt är i drift, även i kris och beredskapstider. ... Visa mer
Är du teknikintresserad och vill vara en del av framtidens teletekniska uppdrag?

Om så, sök till oss och bli en viktig del i arbetet med att trygga driften av Sveriges fiber- och IP-nät.

Om oss

Telia Field Operations är Telias egen teknikerverksamhet som arbetar med service, leverans och felavhjälpning av det fasta nätet. Vår primära uppgift är att säkerställa att Telias nationella säkerhetskunder ständigt är i drift, även i kris och beredskapstider. Vi arbetar även med fiberbyggnation, nätsäkerhetsarbete, fältanalyser, metodutveckling, nätutredningar, migreringsarbete m.m.

Hos oss blir du del av ett nationellt team av duktiga tekniker. Vi finns idag i Örebro, Trollhättan, Sundsvall, Stockholm, Kalmar, Gotland och Lund. Vi är idag ca 50 medarbetare varav ett 40 tal är tekniker. I samband med att verksamheten tar sig an ett nytt spännande uppdrag bygger vi upp nytt team i norra Sverige. Genom denna annons söker vi tekniker i Västerbotten och Norrbotten.Din nästa möjlighet

Nu söker vi tekniker som vill vara med på vår utvecklingsresa. Som tekniker har du varierande arbetsuppgifter och arbetar med allt från att skarva fiber till kundunika installationer hos företag och myndigheter där aktiv utrustning och IP-nät är en stor del av uppdraget.

Arbetsuppgifterna anpassas utifrån din kompetens och som nyanställd ingår du i ett mentorskapsprogram för att få bästa möjliga start hos oss.

I rollen ingår bland annat:

Underhållsarbeten, leveranser och felavhjälpning i fiber- och IP-nätet samt aktiv utrustning. Installation och service av det säkerhetsklassade nätet samt kryptoutrustning. Självständigt fellokalisera, mäta och felavhjälpa avbrott-, avledning- och kontaktfel i nätet. Besiktningar och åtgärder av överspänningsskydd och korrosion. Avveckling av kopparnätet, bl.a. stolprasering och siteavveckling.

Du utgår med servicebil hemifrån och åker direkt ut på de serviceuppdrag du blivit tilldelad, uppdrag som du självständigt ansvarar för att kontrollera och avrapportera. Arbetet innebär fria och rörliga arbetsdagar med resor inom Sverige. Eftersom du vanligtvis kan utgå från hemmet så krävs inte dagliga resor till arbetscentralen som i övrigt utgör verksamhetens lokala samlingsplats. Vi arbetar under arbetstoppar längre dagar och ibland fler än fem i sträck för att sedan få flera dagars ledighet. Arbetet ställer därmed krav på att vara hemifrån periodvis. I tjänsten tillämpas beredskapstid, även nattarbete kan förekomma.Vem är du?

För att trivas i rollen som tekniker är du praktiskt lagd och tycker det är roligt med problemlösning och felsökning. Som person är du serviceinriktad och ödmjuk med ett stort engagemang och vilja att utvecklas. Du trivs med att arbeta självständigt och tar stort ansvar för att ditt arbete blir väl utfört med god kvalitet och på utsatt tid. Som tekniker behöver du även ha en god samarbetsförmåga då tjänsten innebär kontakt med kunder och kollegor. Arbetet kan innehålla säkerhetskänslig information och det krävs därför att du kan hantera arbete under hög sekretess.Meriterande

Fibercertifiering (CFT). Erfarenhet från transmission. Erfarenhet av Telias system (Span, Nice etc.). Erfarenhet av arbete med säkerhetskrav. Erfarenhet av IP-baserade tjänster.Krav

Minst ett års erfarenhet av arbete som tekniker inom koppar, fiber, datacom/transmission/AXE eller mobilt.

B-körkort (har du BE-kort är det meriterande).

Goda kunskaper i svenska och engelska.

God PC-vana.

Du får inte vara färgblind eller höjdrädd då stolparbete kan förekomma.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.


Vi erbjuder

Vi erbjuder spännande arbetsuppgifter med möjlighet till utbildning och kompetensbreddning för att hålla dig uppdaterad på den tekniska utvecklingen inom telekomområdet. Vi kommer satsa på dig långsiktigt och vill att du ska utvecklas och växa med oss.

På Telia Field Operations är vi måna om att ge våra medarbetare en trygg och säker arbetsmiljö utan kompromisser när det gäller säkerhetsutrustning, materialval och utbildning. Förutom de kollektivavtalade förmånerna erbjuder vi friskvård, TBE-vaccin, personalrabatter samt ett brett nätverk av kollegor i branschen. Vi hjälper och stöttar varandra i alla lägen!Intresserad?

Sök tjänsten! Vi lovar att du kommer att börja en spännande resa hos oss samtidigt som du har mycket roligt på vägen. Du får arbeta i ett företag med stora ambitioner, högt till tak och engagerade kollegor.

Vi ser fram emot din ansökan! Urval sker fortlöpande. Visa mindre

Teamledare/teletekniker

Är du teknikintresserad och vill vara en del av framtidens teletekniska uppdrag? Sök då  till oss och bli en viktig del i arbetet med att trygga driften av Sveriges fiber- och IP-nät! Om oss Telia Field Operations är Telias egen teknikerverksamhet och vår primära uppgift är att säkerställa att Telias nationella säkerhetskunder ständigt är i drift, även i kris och beredskapstider. Vi arbetar även med fiberbyggnation, omkopplingar, nätsäkerhetsarbete, ... Visa mer
Är du teknikintresserad och vill vara en del av framtidens teletekniska uppdrag?

Sök då  till oss och bli en viktig del i arbetet med att trygga driften av Sveriges fiber- och IP-nät!

Om oss

Telia Field Operations är Telias egen teknikerverksamhet och vår primära uppgift är att säkerställa att Telias nationella säkerhetskunder ständigt är i drift, även i kris och beredskapstider.

Vi arbetar även med fiberbyggnation, omkopplingar, nätsäkerhetsarbete, metodutveckling, nätutredningar, migreringsarbete m.m. I vårt uppdrag ingår även  service, leverans och felavhjälpning av det fasta nätet.

Hos oss blir du del av ett nationellt team av duktiga tekniker. Vi finns idag i 7 områden från norra till söder i Sverige. Vi är idag 55 medarbetare varav 40 är tekniker. Några av områdena är under uppbyggnad och till vårt team i Luleå söker vi en Teamledare/Teletekniker.

Din nästa möjlighet

Nu söker vi dig som vill vara med på vår utvecklingsresa.

Tjänsten innebär att du arbetar både som teamledare och teletekniker i fält. Din arbetstid  fördelas ca 50/50 mellan de båda.

Som teamledare har du personalansvar för teknikerteamet i Norrbotten/Västerbotten. På arbetscentralen i Luleå kommer du vara platsansvarig för det lokala arbetsmiljö-, brandskydd- och miljöarbetet. Vidare har du ett intäkts- och kostnadsansvar och säkerställer att teamet uppnår såväl debiteringsgrad och avverkning som kunders krav på service- och leveransprecision genom ett nära och stöttande ledarskap. Som ledare arbetar du aktivt för att utveckla teamet genom att medverka till kompetensutveckling, arbetsplanering, rekrytering av ny personal med mera.

Som tekniker utför du samma uppgifter som övriga i teamet, och de anpassas utifrån din kompetens. Som nyanställd tar du del av vår genomarbetade Onboarding-process för att ge dig bästa möjliga start hos oss.

I teamets arbetsuppgifter ingår bland annat:

Installation och service av det säkerhetsklassade nätet samt kryptoutrustning. Underhållsarbeten, leveranser och felavhjälpning i fiber- och IP-nätet samt aktiv utrustning. Självständigt lokalisera, mäta och avhjälpa fel i fasta nätet. Besiktningar och åtgärder av överspänningsskydd och korrosion. Avveckling av kopparnätet, bl.a. stolprasering och siteavveckling. 

Alla tekniker utgår med servicebil hemifrån och åker direkt ut på sina serviceuppdrag, som man självständigt ansvarar för att kontrollera och avrapportera. Arbetet innebär fria och rörliga arbetsdagar med mycket resor. Eftersom man vanligtvis kan utgå från hemmet så krävs inte dagliga resor till arbetscentralen. Vid låg beläggning i närområdet eller högt tryck på annan ort kan arbete med övernattning på hotell ske. Oftast en 5 dagars period. Då arbetar vi som regel längre dagar för att sedan få flera dagars ledighet. Arbetet ställer därmed krav på att vara hemifrån emellanåt. I tjänsten tillämpas beredskapstid, även nattarbete kan förekomma.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet som teletekniker och vill utvecklas mot en ledande roll. För att passa i rollen behöver du både trivas med att arbeta självständigt på fältet men även att leda och stötta andra. Du har en god förmåga att organisera, strukturera och planera ditt arbete på ett självständigt sätt och tar ett stort ansvar för att ditt arbete blir väl utfört med god kvalitet och på utsatt tid. Vidare ser vi att du är resultat- och målinriktad med en god analytisk förmåga och ett affärsmässigt tänk.

Du är självgående, serviceinriktad, ödmjuk med ett stort engagemang och en vilja att utvecklas. Du har god samarbetsförmåga och är lyhörd mot kollegor i verksamheten. Vi värdesätter ett nära och empatiskt ledarskap med ett flexibelt förhållningssätt. Du arbetar aktivt för att förbättra verksamheten och har en förmåga att entusiasmera, inge förtroende och hantera konflikter.

Har du erfarenhet av arbete med säkerhetskrav är det meriterande. En del av anställningsprocessen består i kontroll mot polisens belastningsregister.

Krav

- God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
- Datorvana - goda kunskaper i Officepaketet
- B-körkort
- Arbetslivserfarenhet som teletekniker inom något av fälten fiber,  (byggnation/installation/ service), datacom/transmission/AXE, mobilt och/eller koppar (spridning/kabel),

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 9 december. Vi arbetar med löpande urval och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdatum. Tillträde omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Visa mindre

Teletekniker till Telia Field Operations i Västerbotten/Norrbotten

Ansök    Nov 20    Telia Field Operations AB    Teletekniker
Är du teknikintresserad och vill vara en del av framtidens teletekniska uppdrag? Sök då till oss och bli en viktig del i arbetet med att trygga driften av Sveriges fiber- och IP-nät. Om oss Telia Field Operations är Telias egen teknikerverksamhet som arbetar med att säkerställa att Telias nationella säkerhetskunder ständigt är i drift, även i kris och beredskapstider. Men vi arbetar även med fiberbyggnation, service, leverans och felavhjälpning av det... Visa mer
Är du teknikintresserad och vill vara en del av framtidens teletekniska uppdrag?

Sök då till oss och bli en viktig del i arbetet med att trygga driften av Sveriges fiber- och IP-nät.

Om oss

Telia Field Operations är Telias egen teknikerverksamhet som arbetar med att säkerställa att Telias nationella säkerhetskunder ständigt är i drift, även i kris och beredskapstider. Men vi arbetar även med fiberbyggnation, service, leverans och felavhjälpning av det fasta kommunikationsnätet.

Hos oss blir du del av ett nationellt team av duktiga tekniker. Vi finns på 7 orter över hela Sverige och är idag drygt 50 medarbetare varav ett 40 tal är tekniker. Nu söker vi medarbetare till vårt nyetablerade team i Västerbotten och Norrbotten med arbetscentral i Luleå.

Din nästa möjlighet

Vi söker dig som vill vara med på vår utvecklingsresa som omfattar allt från fiberskarvning till kundunika installationer hos företag och myndigheter där aktiv utrustning och IP-nät är en stor del av uppdraget.

Arbetsuppgifterna är varierande men anpassas utifrån din kompetens och som nyanställd får du en mentor för att få bästa möjliga start hos oss. I din roll kan ingå bland annat:

Installation och service av det säkerhetsklassade nätet samt kryptoutrustning. Underhållsarbeten, leveranser och felavhjälpning i fiber- och IP-nätet samt aktiv utrustning. Lokaliseing, mätning och avhjälpning vid avbrott-, avledning- och kontaktfel. Besiktningar och åtgärder av överspänningsskydd och korrosion. Avveckling av kopparnätet, bl.a. stolprasering och siteavveckling. Ja, variationen är stor.

Du utgår vanligtvis med servicebil hemifrån och åker direkt ut på de serviceuppdrag du blivit tilldelad. Du ansvarar självständigt för att genomföra, kontrollera och avrapportera alla uppdrag i tid och med kvalitet i fokus. Arbetet innebär fria och rörliga arbetsdagar med resor inom Sverige. Teamets arbetscentral finns i Luleå.

Ibland arbetar vi under arbetstoppar längre dagar och det kan bli fler än fem i sträck för att sedan få flera dagars ledighet. Arbetet ställer därmed krav på flexibilitet och att vara hemifrån periodvis. I tjänsten tillämpas beredskapstid, även nattarbete kan förekomma.

Vem är du?

För att trivas i rollen som tekniker är du praktiskt lagd och tycker det är roligt med problemlösning och felsökning. Du är serviceinriktad och ödmjuk med ett stort engagemang och vilja att utvecklas. Du tycker om mötet med människor, såväl kunder som kollegor. Arbetet kan innehålla säkerhetskänslig information och det krävs därför att du kan hantera uppgifter med hög sekretess.

Meriterande

Fibercertifiering (CFT). Erfarenhet från transmission, IP-baserade tjänster och datacom. Erfarenhet av Telias system (Span, Nice etc.) Gärna erfarenhet av arbete med säkerhetskrav. Mastcertifiering.

Krav

Minst ett års erfarenhet av arbete som tekniker inom fiber, datacom/transmission/AXE eller mobilt.

B-körkort (har du BE-kort är det ett plus)

Goda kunskaper i svenska och engelska.

God PC-vana.

Du får inte vara färgblind eller höjdrädd då stolparbete kan förekomma.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass vilket bl a ställer krav på svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en stor variation på arbetsuppgifter med möjlighet till utbildning och kompetensbreddning inom telekom. Vi satsar på dig långsiktigt och vill att du ska utvecklas och växa med oss.

Vi är måna om att ge våra medarbetare en trygg och säker arbetsmiljö utan kompromisser när det gäller säkerhetsutrustning, materialval och utbildning. Förutom de kollektivavtalade förmånerna erbjuder vi friskvård, TBE-vaccin, personalrabatter samt ett brett nätverk av kollegor i branschen. Vi hjälper och stöttar varandra i alla lägen!

Intresserad?

Sök tjänsten! Vi lovar att du kommer att börja en spännande resa hos oss samtidigt som du har mycket roligt på vägen. Du får arbeta i ett företag med stora ambitioner, högt till tak och engagerade kollegor.

Vi ser fram emot din ansökan! Urval sker fortlöpande. Visa mindre

Teletekniker till Telia Field Operations i Västerbotten och Norrbotten

Är du teknikintresserad och vill vara en del av framtidens teletekniska uppdrag? Om så, sök till oss och bli en viktig del i arbetet med att trygga driften av Sveriges fiber- och IP-nät. Om oss Telia Field Operations är Telias egen teknikerverksamhet som arbetar med service, leverans och felavhjälpning av det fasta nätet. Vår primära uppgift är att säkerställa att Telias nationella säkerhetskunder ständigt är i drift, även i kris och beredskapstider. ... Visa mer
Är du teknikintresserad och vill vara en del av framtidens teletekniska uppdrag?

Om så, sök till oss och bli en viktig del i arbetet med att trygga driften av Sveriges fiber- och IP-nät.

Om oss

Telia Field Operations är Telias egen teknikerverksamhet som arbetar med service, leverans och felavhjälpning av det fasta nätet. Vår primära uppgift är att säkerställa att Telias nationella säkerhetskunder ständigt är i drift, även i kris och beredskapstider. Vi arbetar även med fiberbyggnation, nätsäkerhetsarbete, fältanalyser, metodutveckling, nätutredningar, migreringsarbete m.m.

Hos oss blir du del av ett nationellt team av duktiga tekniker. Vi finns idag i Örebro, Trollhättan, Sundsvall, Stockholm, Kalmar, Gotland och Lund. Vi är idag ca 50 medarbetare varav ett 40 tal är tekniker. I samband med att verksamheten tar sig an ett nytt spännande uppdrag bygger vi upp nytt team i norra Sverige. Genom denna annons söker vi tekniker i Västerbotten och Norrbotten.Din nästa möjlighet

Nu söker vi tekniker som vill vara med på vår utvecklingsresa. Som tekniker har du varierande arbetsuppgifter och arbetar med allt från att skarva fiber till kundunika installationer hos företag och myndigheter där aktiv utrustning och IP-nät är en stor del av uppdraget.

Arbetsuppgifterna anpassas utifrån din kompetens och som nyanställd ingår du i ett mentorskapsprogram för att få bästa möjliga start hos oss.

I rollen ingår bland annat:

Underhållsarbeten, leveranser och felavhjälpning i fiber- och IP-nätet samt aktiv utrustning. Installation och service av det säkerhetsklassade nätet samt kryptoutrustning. Självständigt fellokalisera, mäta och felavhjälpa avbrott-, avledning- och kontaktfel i nätet. Besiktningar och åtgärder av överspänningsskydd och korrosion. Avveckling av kopparnätet, bl.a. stolprasering och siteavveckling.

Du utgår med servicebil hemifrån och åker direkt ut på de serviceuppdrag du blivit tilldelad, uppdrag som du självständigt ansvarar för att kontrollera och avrapportera. Arbetet innebär fria och rörliga arbetsdagar med resor inom Sverige. Eftersom du vanligtvis kan utgå från hemmet så krävs inte dagliga resor till arbetscentralen som i övrigt utgör verksamhetens lokala samlingsplats. Vi arbetar under arbetstoppar längre dagar och ibland fler än fem i sträck för att sedan få flera dagars ledighet. Arbetet ställer därmed krav på att vara hemifrån periodvis. I tjänsten tillämpas beredskapstid, även nattarbete kan förekomma.Vem är du?

För att trivas i rollen som tekniker är du praktiskt lagd och tycker det är roligt med problemlösning och felsökning. Som person är du serviceinriktad och ödmjuk med ett stort engagemang och vilja att utvecklas. Du trivs med att arbeta självständigt och tar stort ansvar för att ditt arbete blir väl utfört med god kvalitet och på utsatt tid. Som tekniker behöver du även ha en god samarbetsförmåga då tjänsten innebär kontakt med kunder och kollegor. Arbetet kan innehålla säkerhetskänslig information och det krävs därför att du kan hantera arbete under hög sekretess.Meriterande

Fibercertifiering (CFT). Erfarenhet från transmission. Erfarenhet av Telias system (Span, Nice etc.). Erfarenhet av arbete med säkerhetskrav. Erfarenhet av IP-baserade tjänster.Krav

Minst ett års erfarenhet av arbete som tekniker inom koppar, fiber, datacom/transmission/AXE eller mobilt.

B-körkort (har du BE-kort är det meriterande).

Goda kunskaper i svenska och engelska.

God PC-vana.

Du får inte vara färgblind eller höjdrädd då stolparbete kan förekomma.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.


Vi erbjuder

Vi erbjuder spännande arbetsuppgifter med möjlighet till utbildning och kompetensbreddning för att hålla dig uppdaterad på den tekniska utvecklingen inom telekomområdet. Vi kommer satsa på dig långsiktigt och vill att du ska utvecklas och växa med oss.

På Telia Field Operations är vi måna om att ge våra medarbetare en trygg och säker arbetsmiljö utan kompromisser när det gäller säkerhetsutrustning, materialval och utbildning. Förutom de kollektivavtalade förmånerna erbjuder vi friskvård, TBE-vaccin, personalrabatter samt ett brett nätverk av kollegor i branschen. Vi hjälper och stöttar varandra i alla lägen!Intresserad?

Sök tjänsten! Vi lovar att du kommer att börja en spännande resa hos oss samtidigt som du har mycket roligt på vägen. Du får arbeta i ett företag med stora ambitioner, högt till tak och engagerade kollegor.

Vi ser fram emot din ansökan! Urval sker fortlöpande. Visa mindre