Lediga jobb som Teletekniker i Luleå

Se lediga jobb som Teletekniker i Luleå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Luleå som finns hos arbetsgivaren.

Teamledare/teletekniker

Är du teknikintresserad och vill vara en del av framtidens teletekniska uppdrag? Sök då  till oss och bli en viktig del i arbetet med att trygga driften av Sveriges fiber- och IP-nät! Om oss Telia Field Operations är Telias egen teknikerverksamhet och vår primära uppgift är att säkerställa att Telias nationella säkerhetskunder ständigt är i drift, även i kris och beredskapstider. Vi arbetar även med fiberbyggnation, omkopplingar, nätsäkerhetsarbete, ... Visa mer
Är du teknikintresserad och vill vara en del av framtidens teletekniska uppdrag?

Sök då  till oss och bli en viktig del i arbetet med att trygga driften av Sveriges fiber- och IP-nät!

Om oss

Telia Field Operations är Telias egen teknikerverksamhet och vår primära uppgift är att säkerställa att Telias nationella säkerhetskunder ständigt är i drift, även i kris och beredskapstider.

Vi arbetar även med fiberbyggnation, omkopplingar, nätsäkerhetsarbete, metodutveckling, nätutredningar, migreringsarbete m.m. I vårt uppdrag ingår även  service, leverans och felavhjälpning av det fasta nätet.

Hos oss blir du del av ett nationellt team av duktiga tekniker. Vi finns idag i 7 områden från norra till söder i Sverige. Vi är idag 55 medarbetare varav 40 är tekniker. Några av områdena är under uppbyggnad och till vårt team i Luleå söker vi en Teamledare/Teletekniker.

Din nästa möjlighet

Nu söker vi dig som vill vara med på vår utvecklingsresa.

Tjänsten innebär att du arbetar både som teamledare och teletekniker i fält. Din arbetstid  fördelas ca 50/50 mellan de båda.

Som teamledare har du personalansvar för teknikerteamet i Norrbotten/Västerbotten. På arbetscentralen i Luleå kommer du vara platsansvarig för det lokala arbetsmiljö-, brandskydd- och miljöarbetet. Vidare har du ett intäkts- och kostnadsansvar och säkerställer att teamet uppnår såväl debiteringsgrad och avverkning som kunders krav på service- och leveransprecision genom ett nära och stöttande ledarskap. Som ledare arbetar du aktivt för att utveckla teamet genom att medverka till kompetensutveckling, arbetsplanering, rekrytering av ny personal med mera.

Som tekniker utför du samma uppgifter som övriga i teamet, och de anpassas utifrån din kompetens. Som nyanställd tar du del av vår genomarbetade Onboarding-process för att ge dig bästa möjliga start hos oss.

I teamets arbetsuppgifter ingår bland annat:

Installation och service av det säkerhetsklassade nätet samt kryptoutrustning. Underhållsarbeten, leveranser och felavhjälpning i fiber- och IP-nätet samt aktiv utrustning. Självständigt lokalisera, mäta och avhjälpa fel i fasta nätet. Besiktningar och åtgärder av överspänningsskydd och korrosion. Avveckling av kopparnätet, bl.a. stolprasering och siteavveckling. 

Alla tekniker utgår med servicebil hemifrån och åker direkt ut på sina serviceuppdrag, som man självständigt ansvarar för att kontrollera och avrapportera. Arbetet innebär fria och rörliga arbetsdagar med mycket resor. Eftersom man vanligtvis kan utgå från hemmet så krävs inte dagliga resor till arbetscentralen. Vid låg beläggning i närområdet eller högt tryck på annan ort kan arbete med övernattning på hotell ske. Oftast en 5 dagars period. Då arbetar vi som regel längre dagar för att sedan få flera dagars ledighet. Arbetet ställer därmed krav på att vara hemifrån emellanåt. I tjänsten tillämpas beredskapstid, även nattarbete kan förekomma.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet som teletekniker och vill utvecklas mot en ledande roll. För att passa i rollen behöver du både trivas med att arbeta självständigt på fältet men även att leda och stötta andra. Du har en god förmåga att organisera, strukturera och planera ditt arbete på ett självständigt sätt och tar ett stort ansvar för att ditt arbete blir väl utfört med god kvalitet och på utsatt tid. Vidare ser vi att du är resultat- och målinriktad med en god analytisk förmåga och ett affärsmässigt tänk.

Du är självgående, serviceinriktad, ödmjuk med ett stort engagemang och en vilja att utvecklas. Du har god samarbetsförmåga och är lyhörd mot kollegor i verksamheten. Vi värdesätter ett nära och empatiskt ledarskap med ett flexibelt förhållningssätt. Du arbetar aktivt för att förbättra verksamheten och har en förmåga att entusiasmera, inge förtroende och hantera konflikter.

Har du erfarenhet av arbete med säkerhetskrav är det meriterande. En del av anställningsprocessen består i kontroll mot polisens belastningsregister.

Krav

- God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
- Datorvana - goda kunskaper i Officepaketet
- B-körkort
- Arbetslivserfarenhet som teletekniker inom något av fälten fiber,  (byggnation/installation/ service), datacom/transmission/AXE, mobilt och/eller koppar (spridning/kabel),

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 9 december. Vi arbetar med löpande urval och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdatum. Tillträde omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Visa mindre

Teletekniker Elektro/Mekanik

Ansök    Mar 15    Försvarsmakten    Teletekniker
Som teletekniker elektro/mekanik i Försvarsmakten och FMTIS utgör du en viktig del i ett framgångsrikt team, i en myndighet som är i stark tillväxt. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor får du ansvar, utveckling och utmaning. Allt detta hos en arbetsgivare som uppmuntrar till balans i livet och god hälsa. Om enheten Genomförandeavdelning Luleå består av tre sektioner med olika inriktningar. Som teletekniker elektro/mekanik ingår du i teles... Visa mer
Som teletekniker elektro/mekanik i Försvarsmakten och FMTIS utgör du en viktig del i ett framgångsrikt team, i en myndighet som är i stark tillväxt. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor får du ansvar, utveckling och utmaning. Allt detta hos en arbetsgivare som uppmuntrar till balans i livet och god hälsa.


Om enheten
Genomförandeavdelning Luleå består av tre sektioner med olika inriktningar. Som teletekniker elektro/mekanik ingår du i telesektionen. Vi arbetar främst med förebyggande samt avhjälpande underhåll.

Huvudsakliga arbetsuppgifter


• Arbeta med förebyggande och avhjälpande underhåll på Försvarsmaktens system för reservkraft samt master och torn
• Arbete med ledningsteknisk materiel på flygbaser
• Arbete på hög höjd ingår i tjänsten

Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom Försvarsmaktens försorg.

KRAV
Kvalifikationer


• Gymnasial utbildning med inriktning mot elektronik, el, maskin/fordon, eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga
• Goda kunskaper i engelska och svenska
• Körkort lägst B (för manuell växellåda)
• God fysisk status (läkarundersökning kommer att genomföras innan anställning)

Personliga egenskaper
Som person är du strukturerad, noggrann och säkerhetsmedveten.
Vi lägger mycket stor vikt på dina personliga egenskaper och hur vi bedömer att du kommer att passa in i den tilltänkta arbetsgruppen.

MERITERANDE


• Yrkeserfarenhet inom området
• Goda IT-kunskaper
• BE/C/CE Körkort
• Militära förarbevis

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Luleå.
Befattningen är civil.
Två befattningar rekryteras.
Inom Försvarsmakten benämns befattningen Teleingenjör.
Resor inom tjänsten förekommer.
Beredskapstjänst inom tjänsten förekommer.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen
Fredrik Högström 073-052 04 56
Mikael Hjulbäck 070-309 00 65

Fackliga företrädare
SACO Pär-Erik Lohman
SEKO Matz Felix
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo

Samtliga nås via växeln på 019-393 500.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-05-10. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Teletekniker till Telia Field Operations i Västerbotten/Norrbotten

Ansök    Nov 20    Telia Field Operations AB    Teletekniker
Är du teknikintresserad och vill vara en del av framtidens teletekniska uppdrag? Sök då till oss och bli en viktig del i arbetet med att trygga driften av Sveriges fiber- och IP-nät. Om oss Telia Field Operations är Telias egen teknikerverksamhet som arbetar med att säkerställa att Telias nationella säkerhetskunder ständigt är i drift, även i kris och beredskapstider. Men vi arbetar även med fiberbyggnation, service, leverans och felavhjälpning av det... Visa mer
Är du teknikintresserad och vill vara en del av framtidens teletekniska uppdrag?

Sök då till oss och bli en viktig del i arbetet med att trygga driften av Sveriges fiber- och IP-nät.

Om oss

Telia Field Operations är Telias egen teknikerverksamhet som arbetar med att säkerställa att Telias nationella säkerhetskunder ständigt är i drift, även i kris och beredskapstider. Men vi arbetar även med fiberbyggnation, service, leverans och felavhjälpning av det fasta kommunikationsnätet.

Hos oss blir du del av ett nationellt team av duktiga tekniker. Vi finns på 7 orter över hela Sverige och är idag drygt 50 medarbetare varav ett 40 tal är tekniker. Nu söker vi medarbetare till vårt nyetablerade team i Västerbotten och Norrbotten med arbetscentral i Luleå.

Din nästa möjlighet

Vi söker dig som vill vara med på vår utvecklingsresa som omfattar allt från fiberskarvning till kundunika installationer hos företag och myndigheter där aktiv utrustning och IP-nät är en stor del av uppdraget.

Arbetsuppgifterna är varierande men anpassas utifrån din kompetens och som nyanställd får du en mentor för att få bästa möjliga start hos oss. I din roll kan ingå bland annat:

Installation och service av det säkerhetsklassade nätet samt kryptoutrustning. Underhållsarbeten, leveranser och felavhjälpning i fiber- och IP-nätet samt aktiv utrustning. Lokaliseing, mätning och avhjälpning vid avbrott-, avledning- och kontaktfel. Besiktningar och åtgärder av överspänningsskydd och korrosion. Avveckling av kopparnätet, bl.a. stolprasering och siteavveckling. Ja, variationen är stor.

Du utgår vanligtvis med servicebil hemifrån och åker direkt ut på de serviceuppdrag du blivit tilldelad. Du ansvarar självständigt för att genomföra, kontrollera och avrapportera alla uppdrag i tid och med kvalitet i fokus. Arbetet innebär fria och rörliga arbetsdagar med resor inom Sverige. Teamets arbetscentral finns i Luleå.

Ibland arbetar vi under arbetstoppar längre dagar och det kan bli fler än fem i sträck för att sedan få flera dagars ledighet. Arbetet ställer därmed krav på flexibilitet och att vara hemifrån periodvis. I tjänsten tillämpas beredskapstid, även nattarbete kan förekomma.

Vem är du?

För att trivas i rollen som tekniker är du praktiskt lagd och tycker det är roligt med problemlösning och felsökning. Du är serviceinriktad och ödmjuk med ett stort engagemang och vilja att utvecklas. Du tycker om mötet med människor, såväl kunder som kollegor. Arbetet kan innehålla säkerhetskänslig information och det krävs därför att du kan hantera uppgifter med hög sekretess.

Meriterande

Fibercertifiering (CFT). Erfarenhet från transmission, IP-baserade tjänster och datacom. Erfarenhet av Telias system (Span, Nice etc.) Gärna erfarenhet av arbete med säkerhetskrav. Mastcertifiering.

Krav

Minst ett års erfarenhet av arbete som tekniker inom fiber, datacom/transmission/AXE eller mobilt.

B-körkort (har du BE-kort är det ett plus)

Goda kunskaper i svenska och engelska.

God PC-vana.

Du får inte vara färgblind eller höjdrädd då stolparbete kan förekomma.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass vilket bl a ställer krav på svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en stor variation på arbetsuppgifter med möjlighet till utbildning och kompetensbreddning inom telekom. Vi satsar på dig långsiktigt och vill att du ska utvecklas och växa med oss.

Vi är måna om att ge våra medarbetare en trygg och säker arbetsmiljö utan kompromisser när det gäller säkerhetsutrustning, materialval och utbildning. Förutom de kollektivavtalade förmånerna erbjuder vi friskvård, TBE-vaccin, personalrabatter samt ett brett nätverk av kollegor i branschen. Vi hjälper och stöttar varandra i alla lägen!

Intresserad?

Sök tjänsten! Vi lovar att du kommer att börja en spännande resa hos oss samtidigt som du har mycket roligt på vägen. Du får arbeta i ett företag med stora ambitioner, högt till tak och engagerade kollegor.

Vi ser fram emot din ansökan! Urval sker fortlöpande. Visa mindre

Teletekniker till Telia Field Operations i Västerbotten och Norrbotten

Är du teknikintresserad och vill vara en del av framtidens teletekniska uppdrag? Om så, sök till oss och bli en viktig del i arbetet med att trygga driften av Sveriges fiber- och IP-nät. Om oss Telia Field Operations är Telias egen teknikerverksamhet som arbetar med service, leverans och felavhjälpning av det fasta nätet. Vår primära uppgift är att säkerställa att Telias nationella säkerhetskunder ständigt är i drift, även i kris och beredskapstider. ... Visa mer
Är du teknikintresserad och vill vara en del av framtidens teletekniska uppdrag?

Om så, sök till oss och bli en viktig del i arbetet med att trygga driften av Sveriges fiber- och IP-nät.

Om oss

Telia Field Operations är Telias egen teknikerverksamhet som arbetar med service, leverans och felavhjälpning av det fasta nätet. Vår primära uppgift är att säkerställa att Telias nationella säkerhetskunder ständigt är i drift, även i kris och beredskapstider. Vi arbetar även med fiberbyggnation, nätsäkerhetsarbete, fältanalyser, metodutveckling, nätutredningar, migreringsarbete m.m.

Hos oss blir du del av ett nationellt team av duktiga tekniker. Vi finns idag i Örebro, Trollhättan, Sundsvall, Stockholm, Kalmar, Gotland och Lund. Vi är idag ca 50 medarbetare varav ett 40 tal är tekniker. I samband med att verksamheten tar sig an ett nytt spännande uppdrag bygger vi upp nytt team i norra Sverige. Genom denna annons söker vi tekniker i Västerbotten och Norrbotten.Din nästa möjlighet

Nu söker vi tekniker som vill vara med på vår utvecklingsresa. Som tekniker har du varierande arbetsuppgifter och arbetar med allt från att skarva fiber till kundunika installationer hos företag och myndigheter där aktiv utrustning och IP-nät är en stor del av uppdraget.

Arbetsuppgifterna anpassas utifrån din kompetens och som nyanställd ingår du i ett mentorskapsprogram för att få bästa möjliga start hos oss.

I rollen ingår bland annat:

Underhållsarbeten, leveranser och felavhjälpning i fiber- och IP-nätet samt aktiv utrustning. Installation och service av det säkerhetsklassade nätet samt kryptoutrustning. Självständigt fellokalisera, mäta och felavhjälpa avbrott-, avledning- och kontaktfel i nätet. Besiktningar och åtgärder av överspänningsskydd och korrosion. Avveckling av kopparnätet, bl.a. stolprasering och siteavveckling.

Du utgår med servicebil hemifrån och åker direkt ut på de serviceuppdrag du blivit tilldelad, uppdrag som du självständigt ansvarar för att kontrollera och avrapportera. Arbetet innebär fria och rörliga arbetsdagar med resor inom Sverige. Eftersom du vanligtvis kan utgå från hemmet så krävs inte dagliga resor till arbetscentralen som i övrigt utgör verksamhetens lokala samlingsplats. Vi arbetar under arbetstoppar längre dagar och ibland fler än fem i sträck för att sedan få flera dagars ledighet. Arbetet ställer därmed krav på att vara hemifrån periodvis. I tjänsten tillämpas beredskapstid, även nattarbete kan förekomma.Vem är du?

För att trivas i rollen som tekniker är du praktiskt lagd och tycker det är roligt med problemlösning och felsökning. Som person är du serviceinriktad och ödmjuk med ett stort engagemang och vilja att utvecklas. Du trivs med att arbeta självständigt och tar stort ansvar för att ditt arbete blir väl utfört med god kvalitet och på utsatt tid. Som tekniker behöver du även ha en god samarbetsförmåga då tjänsten innebär kontakt med kunder och kollegor. Arbetet kan innehålla säkerhetskänslig information och det krävs därför att du kan hantera arbete under hög sekretess.Meriterande

Fibercertifiering (CFT). Erfarenhet från transmission. Erfarenhet av Telias system (Span, Nice etc.). Erfarenhet av arbete med säkerhetskrav. Erfarenhet av IP-baserade tjänster.Krav

Minst ett års erfarenhet av arbete som tekniker inom koppar, fiber, datacom/transmission/AXE eller mobilt.

B-körkort (har du BE-kort är det meriterande).

Goda kunskaper i svenska och engelska.

God PC-vana.

Du får inte vara färgblind eller höjdrädd då stolparbete kan förekomma.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.


Vi erbjuder

Vi erbjuder spännande arbetsuppgifter med möjlighet till utbildning och kompetensbreddning för att hålla dig uppdaterad på den tekniska utvecklingen inom telekomområdet. Vi kommer satsa på dig långsiktigt och vill att du ska utvecklas och växa med oss.

På Telia Field Operations är vi måna om att ge våra medarbetare en trygg och säker arbetsmiljö utan kompromisser när det gäller säkerhetsutrustning, materialval och utbildning. Förutom de kollektivavtalade förmånerna erbjuder vi friskvård, TBE-vaccin, personalrabatter samt ett brett nätverk av kollegor i branschen. Vi hjälper och stöttar varandra i alla lägen!Intresserad?

Sök tjänsten! Vi lovar att du kommer att börja en spännande resa hos oss samtidigt som du har mycket roligt på vägen. Du får arbeta i ett företag med stora ambitioner, högt till tak och engagerade kollegor.

Vi ser fram emot din ansökan! Urval sker fortlöpande. Visa mindre

Teletekniker till Telia Field Operations i Västerbotten och Norrbotten

Ansök    Aug 21    Telia Field Operations AB    Teletekniker
Är du teknikintresserad och vill vara en del av framtidens teletekniska uppdrag? Om så, sök till oss och bli en viktig del i arbetet med att trygga driften av Sveriges fiber- och IP-nät. Om oss Telia Field Operations är Telias egen teknikerverksamhet som arbetar med service, leverans och felavhjälpning av det fasta nätet. Vår primära uppgift är att säkerställa att Telias nationella säkerhetskunder ständigt är i drift, även i kris och beredskapstider. ... Visa mer
Är du teknikintresserad och vill vara en del av framtidens teletekniska uppdrag?

Om så, sök till oss och bli en viktig del i arbetet med att trygga driften av Sveriges fiber- och IP-nät.

Om oss

Telia Field Operations är Telias egen teknikerverksamhet som arbetar med service, leverans och felavhjälpning av det fasta nätet. Vår primära uppgift är att säkerställa att Telias nationella säkerhetskunder ständigt är i drift, även i kris och beredskapstider. Vi arbetar även med fiberbyggnation, nätsäkerhetsarbete, fältanalyser, metodutveckling, nätutredningar, migreringsarbete m.m.

Hos oss blir du del av ett nationellt team av duktiga tekniker. Vi finns idag i Örebro, Trollhättan, Sundsvall, Stockholm, Kalmar, Gotland och Lund. Vi är idag ca 50 medarbetare varav ett 40 tal är tekniker. I samband med att verksamheten tar sig an ett nytt spännande uppdrag bygger vi upp nytt team i norra Sverige. Genom denna annons söker vi tekniker i Västerbotten och Norrbotten.Din nästa möjlighet

Nu söker vi tekniker som vill vara med på vår utvecklingsresa. Som tekniker har du varierande arbetsuppgifter och arbetar med allt från att skarva fiber till kundunika installationer hos företag och myndigheter där aktiv utrustning och IP-nät är en stor del av uppdraget.

Arbetsuppgifterna anpassas utifrån din kompetens och som nyanställd ingår du i ett mentorskapsprogram för att få bästa möjliga start hos oss.

I rollen ingår bland annat:

Underhållsarbeten, leveranser och felavhjälpning i fiber- och IP-nätet samt aktiv utrustning. Installation och service av det säkerhetsklassade nätet samt kryptoutrustning. Självständigt fellokalisera, mäta och felavhjälpa avbrott-, avledning- och kontaktfel i nätet. Besiktningar och åtgärder av överspänningsskydd och korrosion. Avveckling av kopparnätet, bl.a. stolprasering och siteavveckling.

Du utgår med servicebil hemifrån och åker direkt ut på de serviceuppdrag du blivit tilldelad, uppdrag som du självständigt ansvarar för att kontrollera och avrapportera. Arbetet innebär fria och rörliga arbetsdagar med resor inom Sverige. Eftersom du vanligtvis kan utgå från hemmet så krävs inte dagliga resor till arbetscentralen som i övrigt utgör verksamhetens lokala samlingsplats. Vi arbetar under arbetstoppar längre dagar och ibland fler än fem i sträck för att sedan få flera dagars ledighet. Arbetet ställer därmed krav på att vara hemifrån periodvis. I tjänsten tillämpas beredskapstid, även nattarbete kan förekomma.Vem är du?

För att trivas i rollen som tekniker är du praktiskt lagd och tycker det är roligt med problemlösning och felsökning. Som person är du serviceinriktad och ödmjuk med ett stort engagemang och vilja att utvecklas. Du trivs med att arbeta självständigt och tar stort ansvar för att ditt arbete blir väl utfört med god kvalitet och på utsatt tid. Som tekniker behöver du även ha en god samarbetsförmåga då tjänsten innebär kontakt med kunder och kollegor. Arbetet kan innehålla säkerhetskänslig information och det krävs därför att du kan hantera arbete under hög sekretess.Meriterande

Fibercertifiering (CFT). Erfarenhet från transmission. Erfarenhet av Telias system (Span, Nice etc.). Erfarenhet av arbete med säkerhetskrav. Erfarenhet av IP-baserade tjänster.Krav

Minst ett års erfarenhet av arbete som tekniker inom koppar, fiber, datacom/transmission/AXE eller mobilt.

B-körkort (har du BE-kort är det meriterande).

Goda kunskaper i svenska och engelska.

God PC-vana.

Du får inte vara färgblind eller höjdrädd då stolparbete kan förekomma.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.


Vi erbjuder

Vi erbjuder spännande arbetsuppgifter med möjlighet till utbildning och kompetensbreddning för att hålla dig uppdaterad på den tekniska utvecklingen inom telekomområdet. Vi kommer satsa på dig långsiktigt och vill att du ska utvecklas och växa med oss.

På Telia Field Operations är vi måna om att ge våra medarbetare en trygg och säker arbetsmiljö utan kompromisser när det gäller säkerhetsutrustning, materialval och utbildning. Förutom de kollektivavtalade förmånerna erbjuder vi friskvård, TBE-vaccin, personalrabatter samt ett brett nätverk av kollegor i branschen. Vi hjälper och stöttar varandra i alla lägen!Intresserad?

Sök tjänsten! Vi lovar att du kommer att börja en spännande resa hos oss samtidigt som du har mycket roligt på vägen. Du får arbeta i ett företag med stora ambitioner, högt till tak och engagerade kollegor.

Vi ser fram emot din ansökan! Urval sker fortlöpande. Visa mindre

Teletekniker Radio

Ansök    Sep 21    Försvarsmakten    Teletekniker
Försvarsmakten söker nu en Teletekniker med inriktning mot teknikområdet Radio (Flygradio & Marinradio). Som teletekniker radio i Försvarsmakten och FMTIS utgör du en viktig del i ett framgångsrikt team, i en myndighet som är i stark tillväxt. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor får du ansvar, utveckling och utmaning. Allt detta hos en arbetsgivare som uppmuntrar till balans i livet och god hälsa. Om avdelningen Genomförande avdelning Lule... Visa mer
Försvarsmakten söker nu en Teletekniker med inriktning mot teknikområdet Radio (Flygradio & Marinradio).
Som teletekniker radio i Försvarsmakten och FMTIS utgör du en viktig del i ett framgångsrikt team, i en myndighet som är i stark tillväxt. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor får du ansvar, utveckling och utmaning. Allt detta hos en arbetsgivare som uppmuntrar till balans i livet och god hälsa.

Om avdelningen
Genomförande avdelning Luleå består av tre sektioner med olika inriktningar. Som teletekniker radio ingår du i telesektionen. Vi arbetar främst med förebyggande samt avhjälpande underhåll.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Huvudsakliga arbetsuppgifter som teletekniker radio innebär drift- och underhållsåtgärder på delar av Försvarsmaktens radioanläggningar. Med drift- och underhåll menar vi främst förebyggande åtgärder (tillsyn) och underhåll/reparationer samt driftsättningar på Försvarsmaktens radio, torn och master och annan ledningsteknisk materiel.

Arbetet kräver noggrann fortlöpande registrering, uppdatering och dokumentation i  stödsystem. Även arbete med säkerhetssystem på flygbaser förekommer samt arbete på hög höjd. Vidare ingår att hantera och svara på frågor inom området, ge tekniskt stöd till organisationen samt beslutsfattare. Du kommer att samarbeta med olika förband och leverantörer samt medverka i tillfälligt  organiserade arbetsgrupper eller projekt (t ex vid  nyinstallationer).  Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom Försvarsmaktens försorg.

KRAV
Kvalifikationer


• Gymnasieutbildning med el/teleteknisk inriktning (IT/ tele, radio-kommunikation), eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga
• Körkort lägst B (för manuell växellåda)
• God fysisk status (läkarundersökning kommer att genomföras innan anställning)

MERITERANDE


• Aktuell och relevant erfarenhet av service och underhåll på teletekniska system
• Goda kunskaper i nätverksteknik och Windows-baserade system
• Genomförd militär grundutbildning
• Kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar
• BE- och eller C-körkort
• Instrumentmätteknik

Personliga egenskaper
Som person är du strukturerad noggrann och säkerhetsmedveten. Vi lägger mycket stor vikt på dina personliga egenskaper och hur vi bedömer att du kommer att passa in i den tilltänkta arbetsgruppen.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i  myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Luleå.
Befattningen är civil.
Inom Försvarsmakten benämns befattningen Teleingenjör.
Resor inom tjänsten förekommer.
Beredskapstjänst inom tjänsten förekommer.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen kontakta
Anders Lampinen 070-223 50 38
Mikael Hjulbäck 070-309 00 65

Fackliga representanter FMTIS
SACO Pär-Erik Lohman
SEKO Matz Felix
OFR/S Martin Sparr

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Resande Masttekniker Luleå

Vi söker händiga masttekniker för arbete i mast/torn och på hustak. Främst för montering/swap av 5G utrustning samt rasering av 3G. Har du erfarenhet som fibertekniker, nätverkstekniker eller bara ett brinnande teknikintresse, kan du vara rätt person för oss! Om tjänsten Arbetet utförs i team på våra kunders basstationer i mast eller på hustak. Normala arbetsuppgifter är montering/byte av antenner, RRU:er, kopplingsboxar, fiber, DC kablage, antennfästen,... Visa mer
Vi söker händiga masttekniker för arbete i mast/torn och på hustak. Främst för montering/swap av 5G utrustning samt rasering av 3G.
Har du erfarenhet som fibertekniker, nätverkstekniker eller bara ett brinnande teknikintresse, kan du vara rätt person för oss!


Om tjänsten
Arbetet utförs i team på våra kunders basstationer i mast eller på hustak. Normala arbetsuppgifter är montering/byte av antenner, RRU:er, kopplingsboxar, fiber, DC kablage, antennfästen, kabelstegar, batterier, likriktare och basbandsenheter. 
Förekommer även installation, driftsättning och felavhjälpning på annan radioteknisk utrustning. Kunderna är telekomoperatörer, statliga myndigheter och verk.

Dina personliga egenskaper
Du har teknisk erfarenhet, erfareneht av likvärdigt arbete. Som person kan du ta egna initiativ, lösa problem och kan jobba självständigt under eget ansvar. Du besitter en hög arbetsmoral och har en god fysik.
Du har inga problem med arbete på höjd, trånga vindar, hisschakt eller liftar.

Krav för anställning Elarbete som installatör under företags behörighet
Erfarenhet av 3-4-5G installation
Godkänd bakgrundskontroll och svenskt medborgarskap, utdrag ur belastningsregistret kan krävas.
Körkort B manuell
Mastintyg med läkarundersökning och medicinska kontroller enligt AFS2019:3 klättring med stor nivåskillnad.
Meriterande
Erfarenhet och utbildning enligt nedan, men inte kravställande för Eltel kan utbilda dig om du har rätt profil och inställning. Arbete på tak
Rope access
Heta arbeten
Förarbevis mobil arbetsplattform, teränghjuling och skoter
BE körkort
Intervjuer hålls löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan nu. 

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Linda Hasselblad +46 (0)72 325 54 42 eller [email protected] På grund av GDPR kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar via e-post.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Civil sambandstekniker till SIS-pluton F 21

Ansök    Okt 25    Försvarsmakten    Teletekniker
Norrbottens flygflottilj F 21 söker 1 civil sambandstekniker till SIS-plutonen (Samband och Informationssystem) med placering i Luleå/Kallax. Att jobba hos oss är ett mycket varierat och utvecklande jobb. Arbetet sträcker sig från administrativt jobb till att genomföra drift och underhåll under fältmässiga förhållanden. Tjänsten kräver god fysik och regelbundna fysiska tester, möjlighet till träning ges under arbetstid. Befattningen innebär att du löpande... Visa mer
Norrbottens flygflottilj F 21 söker 1 civil sambandstekniker till SIS-plutonen (Samband och Informationssystem) med placering i Luleå/Kallax.

Att jobba hos oss är ett mycket varierat och utvecklande jobb. Arbetet sträcker sig från administrativt jobb till att genomföra drift och underhåll under fältmässiga förhållanden. Tjänsten kräver god fysik och regelbundna fysiska tester, möjlighet till träning ges under arbetstid. Befattningen innebär att du löpande utbildas och utvecklas.

Om enheten

I SIS-plutonen arbetar både civila, officerare, soldater och värnpliktiga. Plutonen består av två troppar där 1.SIS tropp  ansvarar för drift och underhåll av teknikdelarna på Kallax Flygplats, (Sveriges 5:e största flygplats). I deras arbetsuppgifter ingår drift och underhåll av flygledarnas och meteorologernas ledningssystem, radiosystem, navigerings- och inflygningshjälpmedel, datanät, telefoni, strömförsörjning och mycket mer.  

2.SIS tropp ansvarar för upprättande utav Komnät Flygbas, ett transportabelt system med samma kapacitet som Landvetter flygplats för verkan på tillfälliga flygbaser.  I den mobila flygbasen utgör Komnät Flygbas med tillhörande ledningssystem teknikplattformen. I ledningssystemet ingår strömförsörjning, servrar, klienter, telefoni, nätverk, radioutrustning, extern förbindelse via exempelvis satellit m.m.

SIS-plutonen är en förbandsenhet inom 21.flygflottiljen och har  även uppgiften att stödja såväl lednings- som verkansenheter med sambandsfunktioner. Samtlig personal förväntas kunna delta vid övningar och beredskap för dessa eventuella insatser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:


• Drift och underhåll av de markteletekniska utrustningar som finns runt en flygplats och flygbas där bl.a. flygtrafikledningssystem, Meteorologisystem, Radarsystem, strömförsörjningssystem mm ingår.
• Drift och underhåll av transmissionsresurser så som fiber och kopparnät med tillhörande ändutrustningar.
• Utbildning på annan ort samt resor i tjänsten både in- och utrikes.
• Medverkan vid materiel- och systemutbyggnader.
• Uppföljning av teknisk dokumentation.
• Att du ingår i flygvapnets insatsförband.

 

Kvalifikationer


•  Gymnasiekompetens.
•  God datorvana (Office-paketet, Outlook).
•  God administrativ förmåga och god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
•  B-Körkort.

 

Personliga egenskaper


• Du har en hög arbetskapacitet.
• God förmåga att arbeta självständigt.
• Utåtriktad och strukturerad.
• God förmåga att kommunicera, i såväl tal som skrift.
• Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

 

Övrigt:
Anställningsform: Civil tjänsteman
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid, eventuell provanställning 6 mån.
Arbetsort: Luleå.
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning. 

 

För upplysningar om befattningen kontakta:
Löjtnant Therese Hartmann Chef SIS-pluton, tfn 073 066 27 67

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist Carina Nurminen, tfn 0920-23 40 55.

 

Fackliga företrädare:
OFR-S, OFR-O, SACO, SEKO. Samtliga nås via F 21 vxl, tfn 0920-23 40 00.Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-09. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel.
F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:

- Kontroll av luftrummet.
- Mark- och sjömålsbekämpning.
- Underrättelseinhämtning.
- Luftburen transport.
- Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.

F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Teletekniker Radio

Ansök    Okt 25    Försvarsmakten    Teletekniker
Försvarsmakten söker en Teletekniker med inriktning mot teknikområdet Radio (Flygradio & Marinradio) Vi erbjuder dig I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat: Kompetensutveckli... Visa mer
Försvarsmakten söker en Teletekniker med inriktning mot teknikområdet Radio (Flygradio & Marinradio)

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.

Tre timmar fysik träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.

Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.

Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Utbildning mot specifikt arbetsområde

Genomförande avdelning Luleå
Genomförande avdelning Luleå består av tre sektioner med olika inriktningar.  Som Teletekniker radio ingår du i Telesektionen. Vi arbetar främst med förebyggande samt avhjälpande underhåll.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Huvudsakliga arbetsuppgifter som teletekniker innebär drift- och underhållsåtgärder på delar av Försvarsmaktens radioanläggningar. Med drift- och underhåll menar vi främst förebyggande åtgärder (tillsyn) och underhåll/reparationer samt driftsättningar på Försvarsmaktens radio samt torn och master samt annan ledningsteknisk materiel. Arbetet kräver noggrann fortlöpande registrering, uppdatering och dokumentation i stödsystem. Även arbete med säkerhetssystem på flygbaser förekommer.

I arbetet krävs det ibland att arbetet sker på hög höjd i master och torn.

Vidare ingår att hantera och svara på frågor inom området, ge tekniskt stöd till organisationen och till beslutsfattare. Du kommer att samarbeta med olika förband och leverantörer samt medverka i tillfälligt organiserade arbetsgrupper eller projekt (t ex vid nyinstallationer).

Krav:

Kvalifikationer:
Gymnasieutbildning med el/teleteknisk inriktning (IT/ tele, radio-kommunikation), eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga.
Körkort lägst B.
Tjänsten kräver arbete på hög höjd.
B-körkort

Personliga egenskaper:
Viktiga personliga egenskaper är att du är självständig, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Du är, tekniskt lagd, har god felsökningsförmåga och är kvalitetsmedveten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Meriterande:
Aktuell och relevant erfarenhet av service och underhåll på teletekniska system.
Goda kunskaper i nätverksteknik och Windows-baserade system.
Genomförd militär grundutbildning.
Kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar.
BE- och eller C-körkort.
Instrumentmätteknik

Övrigt:
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Befattningen är civil

Välkommen med din ansökan senast 2022-11-07

Upplysningar:
Sektionschef Anders Lampinen 070-223 50 38

Fackliga representanter FMTIS
SACO Pär-Erik Lohman
SEKO Matz Felix
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo

Samtliga nås via växeln, på telefonnummer 019 -39 35  00.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Teletekniker

Är du teknikintresserad och vill vara en del av framtidens teletekniska uppdrag? Om så, sök till oss och bli en viktig del i arbetet med att trygga driften av Sveriges fiber- och IP-nät. Om oss Telia Field Operations är Telias egen teknikerverksamhet som arbetar med service, leverans och felavhjälpning av det fasta nätet. Vår primära uppgift är att säkerställa att Telias nationella säkerhetskunder ständigt är i drift, även i kris och beredskapstider. ... Visa mer
Är du teknikintresserad och vill vara en del av framtidens teletekniska uppdrag?

Om så, sök till oss och bli en viktig del i arbetet med att trygga driften av Sveriges fiber- och IP-nät.

Om oss

Telia Field Operations är Telias egen teknikerverksamhet som arbetar med service, leverans och felavhjälpning av det fasta nätet. Vår primära uppgift är att säkerställa att Telias nationella säkerhetskunder ständigt är i drift, även i kris och beredskapstider. Vi arbetar även med fiberbyggnation, nätsäkerhetsarbete, fältanalyser, metodutveckling, nätutredningar, migreringsarbete m.m.

Hos oss blir du del av ett nationellt team av duktiga tekniker. Vi finns idag i Örebro, Trollhättan, Sundsvall, Stockholm och Kalmar. Vi är idag ca 50 medarbetare varav ett 40 tal är tekniker. Under året har vi, som intention, att starta upp två nya team i Luleå och Skåne samt utöka våra befintliga team i samband med ett nytt spännande uppdrag.Din nästa möjlighet

Nu söker vi tekniker som vill vara med på vår utvecklingsresa. Som tekniker har du varierande arbetsuppgifter och arbetar med allt från att skarva fiber till kundunika installationer hos företag och myndigheter där aktiv utrustning och IP-nät är en stor del av uppdraget.

Arbetsuppgifterna anpassas utifrån din kompetens och som nyanställd ingår du i ett mentorskapsprogram för att få bästa möjliga start hos oss.

I rollen ingår bland annat:

Underhållsarbeten, leveranser och felavhjälpning i fiber- och IP-nätet samt aktiv utrustning. Installation och service av det säkerhetsklassade nätet samt kryptoutrustning. Självständigt fellokalisera, mäta och felavhjälpa avbrott-, avledning- och kontaktfel i nätet. Besiktningar och åtgärder av överspänningsskydd och korrosion. Avveckling av kopparnätet, bl.a. stolprasering och siteavveckling.Du utgår med servicebil hemifrån och åker direkt ut på de serviceuppdrag du blivit tilldelad, uppdrag som du självständigt ansvarar för att kontrollera och avrapportera. Arbetet innebär fria och rörliga arbetsdagar med mycket resor inom Sverige. Vi arbetar som regel längre dagar och fler än fem i sträck för att sedan få flera dagars ledighet. Arbetet ställer därmed krav på att vara hemifrån periodvis. I tjänsten tillämpas beredskapstid.Vem är du?

För att trivas i rollen som tekniker är du praktiskt lagd och tycker det är roligt med problemlösning och felsökning. Som person är du serviceinriktad och ödmjuk med ett stort engagemang och vilja att utvecklas. Du trivs med att arbeta självständigt och tar stort ansvar för att ditt arbete blir väl utfört med god kvalitet och på utsatt tid. Som tekniker behöver du även ha en god samarbetsförmåga då tjänsten innebär kontakt med kunder och kollegor. Arbetet kan innehålla säkerhetskänslig information och det krävs därför att du kan hantera arbete under hög sekretess.Meriterande

Fibercertifiering (CFT) Erfarenhet från transmission Erfarenhet av Telias system (Span, Nice etc.) Erfarenhet av arbete med säkerhetskrav Erfarenhet av IP-baserade tjänsterKrav

Minst ett års erfarenhet av arbete som tekniker inom koppar, fiber, datacom/transmission/AXE eller mobilt B-körkort (har du BE-kort är det meriterande) Goda kunskaper i svenska och engelska God PC-vana Du får inte vara färgblind eller höjdrädd då stolparbete kan förekomma.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.Vi erbjuder

Vi erbjuder spännande arbetsuppgifter med möjlighet till utbildning och kompetensbreddning för att hålla dig uppdaterad på den tekniska utvecklingen inom telekomområdet. Vi kommer satsa på dig långsiktigt och vill att du ska utvecklas och växa med oss.

På Telia Field Operations är vi måna om att ge våra medarbetare en trygg och säker arbetsmiljö utan kompromisser när det gäller säkerhetsutrustning, materialval och utbildning. Förutom de kollektivavtalade förmånerna erbjuder vi friskvård, TBE-vaccin, personalrabatter samt ett brett nätverk av kollegor i branschen. Vi hjälper och stöttar varandra i alla lägen!Intresserad?

Sök tjänsten! Vi lovar att du kommer att börja en spännande resa hos oss samtidigt som du har mycket roligt på vägen. Du får arbeta i ett företag med stora ambitioner, högt till tak och engagerade kollegor.

Vi ser fram emot din ansökan! Urval sker fortlöpande. Visa mindre

Telekomtekniker

Ansök    Aug 23    Försvarsmakten    Teletekniker
Försvarsmakten söker två Teletekniker med inriktning mot Försvarsmaktens transmissions- och IP-nät med placering i Luleå. Vi erbjuder dig I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland ann... Visa mer
Försvarsmakten söker två Teletekniker med inriktning mot Försvarsmaktens transmissions- och IP-nät med placering i Luleå.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar fysik träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
• Utbildning mot specifikt arbetsområde

Genomförande avdelning Luleå 

Genomförande avdelning Luleå består av tre sektioner med olika inriktningar.  Som Teletekniker Försvarsmaktens telekommunikation ingår du i Telesektionen. Vi arbetar främst med förebyggande samt avhjälpande underhåll.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet består till stor del av att genomföra förebyggande och felavhjälpande underhåll samt driftsättningar av utrustningar i Försvarsmaktens teletekniska anläggningar. Försvarets telenät (FTN) består idag av radiolänkar, multiplexutrustningar, fiberterminaler, Ciscos produkter (routrar, switchar), krypton samt nätväxlar.

Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar vilket medför resor i tjänsten. Beredskapstjänst förekommer.

Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom Försvarsmaktens försorg.

Arbete på hög höjd ingår i tjänsten liksom eventuella obligatoriska resor till Försvarsmaktens missioner i utlandet. Hos oss benämns befattningen teleingenjör.

Kvalifikationer


• För tjänsten krävs utbildning med IT/Teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga
• Tjänsten kräver arbete på hög höjd
• B-körkort
• För tjänsten krävs kunskaper i Windowsmiljö (PC-vana)

Meriterande 


• Yrkeserfarenhet inom området samt kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar
• Eftergymnasial utbildning inom EL/Teleteknik/IT
• Genomförd militär grundutbildning
• Kunskaper inom IP/Nätverk

Personliga egenskaper

Viktiga personliga egenskaper är att du är självständig, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Du är, tekniskt lagd, har god felsökningsförmåga och är kvalitetsmedveten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet,

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Befattningen är civil.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-26.

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Teletekniker Elektro/Mekanik

Ansök    Okt 19    Försvarsmakten    Teletekniker
Vi erbjuder dig I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:  • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål. • Tre timmar träning i veckan på arbetstid • ... Visa mer
Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat: 


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid, samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB, samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet består i att självständigt eller i arbetslag utföra tillsyn och underhåll, samt reparationer på Försvarsmaktens system för reservkraft, samt master och torn. Även arbete med annan ledningsteknisk materiel, samt arbete med säkerhetssystem på flygbaser förekommer.


Arbete på hög höjd ingår i tjänsten. I tjänsten ingår även arbetsskyldighet vid Försvarsmaktens insatser utomlands.

Hos oss benämns befattningen Teleingenjör.

Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom Försvarsmaktens försorg. 

KRAV

Kvalifikationer


• Gymnasial alt. eftergymnasial utbildning med inriktning mot elektronik, el, maskin/fordon, eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga
• Goda kunskaper i engelska och svenska
• Körkort lägst B (för manuell växellåda)
• God fysisk status (läkarundersökning kommer att genomföras innan anställning)

Personliga egenskaper
Som person är du strukturerad noggrann och säkerhetsmedveten. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämpliget. 

MERITERANDE


• Yrkeserfarenhet inom området, samt kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar.
• Genomförd militär grundutbildning
• Goda IT-kunskaper
• BE/C/CE

Övrigt
Befattningen är civil.

Resor inom tjänsten förekommer.

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag 
Välkommen med din ansökan senast 2022-11-14

Upplysningar om befattningen
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Sektionschef Daniel Johansson 076-133 47 36
Avdelningschef Mikael Hjulbäck 070-309 00 65

Fackliga representanter FMTIS
SACO Pär-Erik Lohman
SEKO Matz Felix
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo

Samtliga nås via växeln, på telefonnummer 019 -39 35  00.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Telia Field Operations växer och söker fler kunniga teletekniker

Vill du vara med och göra skillnad och samtidigt jobba med det du brinner för? Om så, sök till oss och bli en viktig spelare i arbetet för att trygga driften av Sveriges säkerhetsklassade telenät. Om oss Vi på Telia Field Operations arbetar på uppdrag av Telia med leverans, service och felavhjälpning av det fasta telenätet gentemot privatkunder, myndigheter och företag. Vi arbetar även med fiberbyggnation, nätsäkerhetsarbete, fältanalyser, metodutveckl... Visa mer
Vill du vara med och göra skillnad och samtidigt jobba med det du brinner för?

Om så, sök till oss och bli en viktig spelare i arbetet för att trygga driften av Sveriges säkerhetsklassade telenät.

Om oss
Vi på Telia Field Operations arbetar på uppdrag av Telia med leverans, service och felavhjälpning av det fasta telenätet gentemot privatkunder, myndigheter och företag. Vi arbetar även med fiberbyggnation, nätsäkerhetsarbete, fältanalyser, metodutveckling, nätutredningar, migreringsarbete m.m.

Vi är idag ca 50 medarbetare varav ett 40-tal är teletekniker som arbetar i fält nationellt. Vi arbetar runtom i hela landet och har teknikerteam fördelade på fem orter: Örebro, Trollhättan, Sundsvall, Stockholm och Kalmar. I samband med ett nytt uppdrag inom det säkerhetsklassade nätet söker vi nu teletekniker nationellt som vill vara med på vår spännande resa framåt!

Om tjänsten
Som teletekniker har du varierande arbetsuppgifter och arbetar med allt från att skarva fiber till kabelarbeten eller kundunika installationer hos företag och myndigheter. Arbetsuppgifterna anpassas utifrån din kompetens och som nyanställd ingår du i ett mentorskapsprogram för att få bästa möjliga start hos oss.

I rollen ingår bland annat:

- Underhållsarbeten, leveranser och felavhjälpningar i telenätet
- Installation och service av det säkerhetsklassade nätet och kryptoutrustning
- Självständigt fellokalisera, mäta och felavhjälpa avbrotts-, avlednings- och kontaktfel i nätet.
- Besiktningar och åtgärder av överspänningsskydd och korrosion
- Avveckling av kopparnätet, bl.a. stolprasering och siteavveckling.

Du utgår med servicebil hemifrån och åker direkt ut på de serviceuppdrag du blivit tilldelad, uppdrag som du självständigt ansvarar för att kontrollera och avrapportera. Arbetet innebär fria och rörliga arbetsdagar med mycket resor inom Sverige. Vi arbetar som regel längre dagar och fler än fem i sträck för att sedan få flera dagars ledighet. Arbetet ställer därmed krav på att vara hemifrån periodvis. I tjänsten kan beredskapstid tillämpas.

Vem är du?
För att trivas i rollen som teletekniker är du praktiskt lagd och tycker det är roligt med problemlösning och felsökning. Som person är du serviceinriktad och ödmjuk med ett stort engagemang och vilja att utvecklas. Du trivs med att arbeta självständigt och tar stort ansvar för att ditt arbete blir väl utfört med god kvalitet och på utsatt tid. Arbetet kan innehålla säkerhetskänslig information och det krävs därför att du kan hantera arbete under hög sekretess.

Meriterande:

- Fibercertifiering (CFT)
- Erfarenhet från transmission
- Erfarenhet av Telias system (Span, Nice etc.)
- Erfarenhet av arbete med säkerhetskrav

Krav:

- Minst ett års erfarenhet av arbete som teletekniker inom koppar, fiber, datacom/transmission/AXE eller mobilt
- B-körkort (har du BE-kort är det meriterande)
- Goda kunskaper i svenska och engelska
- God PC-vana
- Du får inte vara färgblind eller höjdrädd då stolparbete kan förekomma.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en spännande roll med möjlighet till utbildning och kompetensbreddning för att hålla dig uppdaterad på den tekniska utvecklingen inom telekomområdet. Vi kommer satsa på dig långsiktigt och vill att du ska utvecklas och växa tillsammans med oss.

Hos oss arbetar du i en trygg och bra arbetsmiljö, utan kompromisser när det gäller säkerhetsutrustning, materialval och utbildning. Utöver de kollektivavtalade förmånerna erbjuder vi friskvård, TBE-vaccin och personalrabatter. Hos oss välkomnas du in till ett härligt gäng kollegor som hjälper och stöttar varandra i alla lägen!

Intresserad?
Sök tjänsten! Vi lovar att du kommer att börja en spännande resa hos oss samtidigt som du har mycket roligt på vägen. Du får arbeta i ett företag med stora ambitioner, högt till tak och engagerade kollegor. Sista ansökningsdag är 2022-08-31.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta:

Andreas Johansson, Chef Drift och Underhåll
Telefon: 076-130 53 53
Mail: [email protected]

Björn Kjellin, Teamledare Sundsvall
Telefon: 070-555 38 18
Mail: [email protected]. Visa mindre

Teletekniker

Vill du vara med och göra skillnad och samtidigt jobba med det du brinner för? Om så, sök till oss och bli en viktig spelare i arbetet för att trygga driften av Sveriges säkerhetsklassade telenät. Om oss Vi på Telia Field Operations arbetar på uppdrag av Telia med leverans, service och felavhjälpning av det fasta telenätet gentemot privatkunder, myndigheter och företag. Vi arbetar även med fiberbyggnation, nätsäkerhetsarbete, fältanalyser, metodutveckl... Visa mer
Vill du vara med och göra skillnad och samtidigt jobba med det du brinner för?

Om så, sök till oss och bli en viktig spelare i arbetet för att trygga driften av Sveriges säkerhetsklassade telenät.

Om oss
Vi på Telia Field Operations arbetar på uppdrag av Telia med leverans, service och felavhjälpning av det fasta telenätet gentemot privatkunder, myndigheter och företag. Vi arbetar även med fiberbyggnation, nätsäkerhetsarbete, fältanalyser, metodutveckling, nätutredningar, migreringsarbete m.m.

Vi är idag ca 50 medarbetare varav ett 40-tal är teletekniker som arbetar i fält nationellt. Vi arbetar runtom i hela landet och har teknikerteam fördelade på fem orter: Örebro, Trollhättan, Sundsvall, Stockholm och Kalmar. I samband med ett nytt uppdrag inom det säkerhetsklassade nätet söker vi nu teletekniker nationellt som vill vara med på vår spännande resa framåt!

Om tjänsten
Som teletekniker har du varierande arbetsuppgifter och arbetar med allt från att skarva fiber till kabelarbeten eller kundunika installationer hos företag och myndigheter. Arbetsuppgifterna anpassas utifrån din kompetens och som nyanställd ingår du i ett mentorskapsprogram för att få bästa möjliga start hos oss.

I rollen ingår bland annat:

- Underhållsarbeten, leveranser och felavhjälpningar i telenätet
- Installation och service av det säkerhetsklassade nätet och kryptoutrustning
- Självständigt fellokalisera, mäta och felavhjälpa avbrotts-, avlednings- och kontaktfel i nätet.
- Besiktningar och åtgärder av överspänningsskydd och korrosion
- Avveckling av kopparnätet, bl.a. stolprasering och siteavveckling.

Du utgår med servicebil hemifrån och åker direkt ut på de serviceuppdrag du blivit tilldelad, uppdrag som du självständigt ansvarar för att kontrollera och avrapportera. Arbetet innebär fria och rörliga arbetsdagar med mycket resor inom Sverige. Vi arbetar som regel längre dagar och fler än fem i sträck för att sedan få flera dagars ledighet. Arbetet ställer därmed krav på att vara hemifrån periodvis. I tjänsten kan beredskapstid tillämpas.

Vem är du?
För att trivas i rollen som teletekniker är du praktiskt lagd och tycker det är roligt med problemlösning och felsökning. Som person är du serviceinriktad och ödmjuk med ett stort engagemang och vilja att utvecklas. Du trivs med att arbeta självständigt och tar stort ansvar för att ditt arbete blir väl utfört med god kvalitet och på utsatt tid. Arbetet kan innehålla säkerhetskänslig information och det krävs därför att du kan hantera arbete under hög sekretess.

Meriterande:

- Fibercertifiering (CFT)
- Erfarenhet från transmission
- Erfarenhet av Telias system (Span, Nice etc.)
- Erfarenhet av arbete med säkerhetskrav

Krav:

- Minst ett års erfarenhet av arbete som teletekniker inom koppar, fiber, datacom/transmission/AXE eller mobilt
- B-körkort (har du BE-kort är det meriterande)
- Goda kunskaper i svenska och engelska
- God PC-vana
- Du får inte vara färgblind eller höjdrädd då stolparbete kan förekomma.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en spännande roll med möjlighet till utbildning och kompetensbreddning för att hålla dig uppdaterad på den tekniska utvecklingen inom telekomområdet. Vi kommer satsa på dig långsiktigt och vill att du ska utvecklas och växa tillsammans med oss.

Hos oss arbetar du i en trygg och bra arbetsmiljö, utan kompromisser när det gäller säkerhetsutrustning, materialval och utbildning. Utöver de kollektivavtalade förmånerna erbjuder vi friskvård, TBE-vaccin och personalrabatter. Hos oss välkomnas du in till ett härligt gäng kollegor som hjälper och stöttar varandra i alla lägen!

Intresserad?
Sök tjänsten! Vi lovar att du kommer att börja en spännande resa hos oss samtidigt som du har mycket roligt på vägen. Du får arbeta i ett företag med stora ambitioner, högt till tak och engagerade kollegor. Sista ansökningsdag är 2022-08-31.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta:

Andreas Johansson, Chef Drift och Underhåll
Telefon: 076-130 53 53
Mail: [email protected]

Björn Kjellin, Teamledare Sundsvall
Telefon: 070-555 38 18
Mail: [email protected]. Visa mindre

Teletekniker Elektro/Mekanik

Ansök    Aug 16    Försvarsmakten    Teletekniker
Vi erbjuder dig I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat: • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål. • Tre timmar träning i veckan på arbetstid • ... Visa mer
Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid, samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB, samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Genomförande avdelning Luleå

Genomförande avdelning Luleå består av tre sektioner med olika inriktningar.  Som Teletekniker Elektro/Mekanik ingår du i Telesektionen. Vi arbetar främst med förebyggande samt avhjälpande underhåll.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Arbetet består i att självständigt eller i arbetslag utföra tillsyn och underhåll, samt reparationer på Försvarsmaktens system för reservkraft, samt master och torn. Även arbete med annan ledningsteknisk materiel, samt arbete med säkerhetssystem på flygbaser förekommer.

Arbete på hög höjd ingår i tjänsten. I tjänsten ingår även arbetsskyldighet vid Försvarsmaktens missioner i utlandet.

Hos oss benämns befattningen Teleingenjör.

Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom Försvarsmaktens försorg.

Kvalifikationer


• Gymnasial alternativt eftergymnasial utbildning med inriktning mot elektronik, el, maskin/fordon, eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren bedöms likvärdiga
• Goda kunskaper i engelska och svenska – i tal och skrift
• Körkort lägst B (för manuell växellåda)
• God fysisk status (läkarundersökning kommer att genomföras innan anställning)

 Meriterande


• Yrkeserfarenhet inom området, samt kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar.
• Genomförd militär grundutbildning.
• Goda IT-kunskaper.
• BE/C/CE

Personliga egenskaper

För att trivas och passa på utlyst befattning behöver du vara strukturerad, noggrann och säkerhetsmedveten.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga lämplighet och hur vi bedömer att du kommer att passa in i den tilltänkta arbetsgruppen. 

Övrigt

Befattningen är civil.

Resor inom tjänsten förekommer.

Anställningen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Två tjänster.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Upplysningar

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta

Sektionschef Daniel Johansson 076-133 47 36

Avdelningschef Patrik Eriksson 070-666 76 43

Fackliga representanter 
SACO Pär-Erik Lohman
SEKO Matz Felix
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Johan Nestvall-Boo

Samtliga nås via växeln på 019-393 500

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-18.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Mobil installationstekniker / Teletekniker inom 5G till Transtema

Ansök    Okt 13    Bravura Sverige AB    Teletekniker
Om Bravura: Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas! Om tjänsten: Det här är ett konsultuppdrag på 6 månader med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du ... Visa mer
Om Bravura:

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!

Om tjänsten:

Det här är ett konsultuppdrag på 6 månader med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att Transtema har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Transtema en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företaget:

Transtema Network Services (TNS) är en marknadsledande leverantör av fälttjänster inom telekom i Sverige. TNS bygger, underhåller och sköter driften av nätinfrastruktur i hela landet, och arbetar med alla typer av kommunikationsnät i alla miljöer. I norr håller Transtema på med utbyggnationen av framtidens nät där det kommer ske en teknikväxling där de äldre näten ska fasas ut i utbyte mot de nya.

Att vara en del av TNS innebär att vara en del av en nytänkande organisation där de visar respekt och omtanke för varandra. De tar ansvar för sitt arbete och ansvarar för att stötta varandra som arbetsgrupp och organisationen i stort. Hos TNS får du möjlighet att både bredda och fördjupa din kompetens.

Arbetsuppgifter:

I rollen som tekniker arbetar du med utbyggnationen av framtidens nät när man står inför en teknikväxling där äldre näten ska fasas ut i utbyte mot 5G. Dina arbetsuppgifter består av byggnation, installation, driftsättning, felsökning och underhåll av mobilteknisk systemutrustning.

I lag om två eller tre kollegor kommer ni att ansvara för att varje mobilbas blir byggd enligt de regler och specifikationer som finns. Installationerna kommer att ske både i mast och på tak.

Du utgår från din bostad och tillhör ett specifikt serviceområde men arbetar också i andra regioner. Resor med övernattning på annan ort förekommer och ingår i tjänsten. I rollen erbjuds du en servicebil med modern och komplett utrustning.

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Erfarenhet av 3G, 4G eller likvärdig installation
• Mastutbildning, certifikat för Arbete på tak och Arbete på hög höjd (över 13 meter)
• Erfarenhet av byggnation/underhåll av system för olika generationers mobilnät samt roll-out och SWAP är meriterande
• B-körkort

För att trivas i rollen som mobil installationstekniker bör du vara ansvarstagande, serviceinriktad och en lagspelare då ni arbetar tillsammans i team. Det är viktigt att du har en positiv inställning och vill utföra uppdraget med fokus på kvalitet. Eftersom det förkommer resor i tjänsten till olika orter bör du trivas med variation.

Övrig information:

Start: Omgående eller enligt överenskommelse
Plats: Inledningsvis i Norrbotten och sedan söderut i flera regioner
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här: http://bravura.se/min-profil/fragor-och-svar/

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla [email protected] så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Masttekniker, tekniker, installatör, servicetekniker, installation, installationstekniker, installatör mobilnät, mobiltekniker, mobil, nät, Transtema, heltid, konsult, Norrbotten, Piteå, Luleå, Kalix, Skellefteå, Malmberget, Kiruna, Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Eskilstuna Visa mindre

Tekniker till Luleå

Ansök    Nov 23    Montico Hr Partner AB    Teletekniker
Om tjänsten Montico söker för kunds räkning tekniker till Luleå Vår kund är en av marknadens största leverantörer av fälttjänster i Sverige. Företaget bygger och underhåller nätinfrastruktur och levererar tjänster i hela landet. Kundföretaget står i ett expansivt skede och nu vi söker dig som vill få chansen att utvecklas som tekniker. Arbetsbeskrivning Arbetet innebär - Kontroll av antennutrustning - Montering av utrustning - Antennriktning - Test av ... Visa mer
Om tjänsten
Montico söker för kunds räkning tekniker till Luleå

Vår kund är en av marknadens största leverantörer av fälttjänster i Sverige. Företaget bygger och underhåller nätinfrastruktur och levererar tjänster i hela landet.
Kundföretaget står i ett expansivt skede och nu vi söker dig som vill få chansen att utvecklas som tekniker.


Arbetsbeskrivning
Arbetet innebär
- Kontroll av antennutrustning
- Montering av utrustning
- Antennriktning
- Test av monterad utrustning


Arbetet bedrivs till största delen utomhus

Det är meriterande om du har elkunskaper eller tidigare arbetat som teletekniker.

Du kommer arbeta som ambulerande tekniker. Ditt arbetsområde kommer vara Luleå med omnejd
Tjänsten kräver att du har B-körkort.
Under arbetstiden tillhandahåller vi företagsbil.

Vi söker dig som
För att jobba som tekniker är det meriterande om du ha en bakgrund där du har läst Elprogrammet på gymnasiet eller har yrkesvana som kan motsvara utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenheter av elinstallationer.

Du ska vara flexibel och inte rädd för att ställa om till olika miljöer. Du ska ha förmåga och kunna jobba självständigt men även i grupp.

Då det även krävs att kunna arbeta på höjd så är det ett krav att inte vara höjdrädd, dock max 3 meter.

Eftersom du har kontakt med kunder i ditt jobb är det viktigt att du har ett högt servicetänkande och ett bra kundbemötande.
Som person är du praktisk lagd och har ett tekniskt intresse samt vana att ta ansvar för dina arbetsuppgifter.
Du är van att arbeta utomhus.
Du bör kunna börja omgående.


Om Montico
Montico är ett komplett matchningsföretag som erbjuder helhetslösningar till företag och privatpersoner inom rekrytering, bemanning och utbildning. Montico har närmare 1 000 anställda varav cirka 800 är konsulter utplacerade på uppdrag hos kund. Montico har kontor på ett 20-tal orter i Sverige med huvudkontor i Tranås samt ett kontor i Polen för internationell arbetskraft. Läs mer på www.montico.se.

Din ansökan lämnar du via länken nedan. Vi tar ej emot ansökningar via mail.

Då vi gör löpande urval tar vi gärna emot din ansökan så snart som möjligt. Visa mindre

Mobil installationstekniker / Teletekniker inom 5G till Transtema

Ansök    Okt 28    Bravura Sverige AB    Teletekniker
Om Bravura: Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas! Om tjänsten: Det här är ett konsultuppdrag på 6 månader med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du ... Visa mer
Om Bravura:

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!

Om tjänsten:

Det här är ett konsultuppdrag på 6 månader med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att Transtema har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Transtema en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företaget:

Transtema Network Services (TNS) är en marknadsledande leverantör av fälttjänster inom telekom i Sverige. TNS bygger, underhåller och sköter driften av nätinfrastruktur i hela landet, och arbetar med alla typer av kommunikationsnät i alla miljöer. I norr håller Transtema på med utbyggnationen av framtidens nät där det kommer ske en teknikväxling där de äldre näten ska fasas ut i utbyte mot de nya.

Att vara en del av TNS innebär att vara en del av en nytänkande organisation där de visar respekt och omtanke för varandra. De tar ansvar för sitt arbete och ansvarar för att stötta varandra som arbetsgrupp och organisationen i stort. Hos TNS får du möjlighet att både bredda och fördjupa din kompetens.

Arbetsuppgifter:

I rollen som tekniker arbetar du med utbyggnationen av framtidens nät när man står inför en teknikväxling där äldre näten ska fasas ut i utbyte mot 5G. Dina arbetsuppgifter består av byggnation, installation, driftsättning, felsökning och underhåll av mobilteknisk systemutrustning.

I lag om två eller tre kollegor kommer ni att ansvara för att varje mobilbas blir byggd enligt de regler och specifikationer som finns. Installationerna kommer att ske både i mast och på tak.

Du utgår från din bostad och tillhör ett specifikt serviceområde men arbetar också i andra regioner. Resor med övernattning på annan ort förekommer och ingår i tjänsten. I rollen erbjuds du en servicebil med modern och komplett utrustning.

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Erfarenhet av 3G, 4G eller likvärdig installation
• Mastutbildning, certifikat för Arbete på tak och Arbete på hög höjd (över 13 meter)
• Erfarenhet av byggnation/underhåll av system för olika generationers mobilnät samt roll-out och SWAP är meriterande
• B-körkort

För att trivas i rollen som mobil installationstekniker bör du vara ansvarstagande, serviceinriktad och en lagspelare då ni arbetar tillsammans i team. Det är viktigt att du har en positiv inställning och vill utföra uppdraget med fokus på kvalitet. Eftersom det förkommer resor i tjänsten till olika orter bör du trivas med variation.

Övrig information:

Start: Omgående eller enligt överenskommelse
Plats: Inledningsvis i Norrbotten och sedan söderut i flera regioner
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här: http://bravura.se/min-profil/fragor-och-svar/

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla [email protected] så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Masttekniker, tekniker, installatör, servicetekniker, installation, installationstekniker, installatör mobilnät, mobiltekniker, mobil, nät, Transtema, heltid, konsult, Norrbotten, Piteå, Luleå, Kalix, Skellefteå, Malmberget, Kiruna, Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Eskilstuna Visa mindre

Teletekniker - Sensor (radar)

Ansök    Sep 22    Försvarsmakten    Teletekniker
Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförband söker teletekniker inriktning sensor (radar), med placering i Luleå. Om Verksamheten Genomförandeavdelning Luleå består av tre sektioner med olika inriktningar. Som sensortekniker ingår du Telesektionen, vi arbetar främst med förebyggande samt avhjälpande underhåll. Huvudsakliga arbetsuppgifter Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak bestå av förebyggande och avhjälpande underhåll av Försv... Visa mer
Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförband söker teletekniker inriktning sensor (radar), med placering i Luleå.

Om Verksamheten

Genomförandeavdelning Luleå består av tre sektioner med olika inriktningar. Som sensortekniker ingår du Telesektionen, vi arbetar främst med förebyggande samt avhjälpande underhåll.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak bestå av förebyggande och avhjälpande underhåll av Försvarsmaktens radarstationer. Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar i Norr och Västerbotten. Arbete på hög höjd ingår i tjänsten, därför är godkänd läkarundersökning för mast och torn ett krav innan anställning kan erbjudas.

Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom Försvarsmaktens försorg.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid, samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB, samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer


• Gymnasieutbildning med El/Teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren
• God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
• B-körkort

Meriterande


• Yrkeserfarenhet inom området
• Kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar
• Eftergymnasial utbildning inom EL/Teleteknik
• Genomförd militär grundutbildning
• Goda IT-kunskaper
• C-körkort

Personliga egenskaper

Viktiga personliga egenskaper är att du är självständig, serviceinriktad, har god samarbetsförmåga, teknisk läggning, god felsökningsförmåga, kvalitetsmedveten samt arbetar bra i grupp. Som person är du strukturerad, noggrann, säkerhetsmedveten och ansvarskännande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Placeringsort: Luleå. Resor inom tjänsten samt jourtjänstgöring förekommer. I tjänsten igår även arbetsskyldighet vid Försvarsmaktens missioner i utlandet.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Under provanställningen kommer behörighetsutbildning för arbete på hög höjd, ”Mast- och torn” att genomföras. För fast anställning krävs godkänt resultat.

I Försvarsmakten benämns befattningen teleingenjör.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef Daniel Johansson 076-133 47 36 eller Avdelningschef Patrik Eriksson 070-666 76 43. För upplysningar om anställningsvillkor, kontakta HR-generalist Jovanna Pettersson Gambino via växeln (019-393500).

Fackliga representanter

OFR/S Martin Sparr
SACO Mika Laitanen                   
SEKO Matz Felix
OFR/O Johan Nestvall-Boo
Samtliga nås via växeln på 019-393 500

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-24.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Mobil installationstekniker / Masttekniker

Ansök    Okt 5    Bravura Sverige AB    Teletekniker
Om Bravura: Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas! Om tjänsten: Det här är ett konsultuppdrag på 6 månader med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du ... Visa mer
Om Bravura:

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!

Om tjänsten:

Det här är ett konsultuppdrag på 6 månader med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att Transtema har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Transtema en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

De första veckorna spenderar du i Norrbotten och har sedan möjlighet att arbeta söderut i områden runt Stockholm och Mälardalsregionen.

Om företaget:

Transtema Network Services (TNS) är en marknadsledande leverantör av fälttjänster inom telekom i Sverige. TNS bygger, underhåller och sköter driften av nätinfrastruktur i hela landet, och arbetar med alla typer av kommunikationsnät i alla miljöer. I norr håller Transtema på med utbyggnationen av framtidens nät där det kommer ske en teknikväxling där de äldre näten ska fasas ut i utbyte mot de nya.

Arbetsuppgifter:

I rollen som tekniker innefattar dina arbetsuppgifter huvudsakligen byggnation, installation, driftsättning, felsökning och underhåll av mobilteknisk systemutrustning.

I lag om två eller tre kollegor kommer ni att ansvara för att varje mobilbas blir byggd enligt de regler och specifikationer som finns. Installationerna kommer att ske både i mast och på tak.

Du kommer tillhöra ett specifikt serviceområde och kommer att åka ut på uppdrag i ditt serviceområde men också på andra orter. Du kommer utgå från din bostad och åker därifrån ut på de olika uppdragen runt om i regionerna. Resor med övernattning på annan ort förekommer och ingår i tjänsten.

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Har erfarenhet av arbete som tekniker eller installatör
• Certifikat för Arbete på tak och Arbete på hög höjd (över 13 meter)
• B-körkort
• Erfarenhet av byggnation/underhåll av system för olika generationers mobilnät samt roll-out och SWAP är meriterande

För att trivas i rollen som mobil installationstekniker bör du vara ansvarstagande, serviceinriktad och en lagspelare då ni arbetar tillsammans i team. Det är viktigt att du har en positiv inställning och vill utföra uppdraget med fokus på kvalitet. Eftersom det förkommer resor i tjänsten till olika orter i området bör du trivas med variation.

Övrig information:

Start: Omgående eller enligt överenskommelse
Plats: Utgår från hemmet, reser till arbetsplatsen
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här: http://bravura.se/min-profil/fragor-och-svar/

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla [email protected] så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Masttekniker, tekniker, installatör, servicetekniker, installation, installationstekniker, installatör mobilnät, mobiltekniker, mobil, nät, Transtema, heltid, konsult, Norrbotten, Piteå, Luleå, Kalix, Skellefteå, Malmberget, Kiruna, Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Eskilstuna Visa mindre

Mobil installationstekniker / Masttekniker inom 5G

Ansök    Okt 6    Bravura Sverige AB    Teletekniker
Om Bravura: Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas! Om tjänsten: Det här är ett konsultuppdrag på 6 månader med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du ... Visa mer
Om Bravura:

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!

Om tjänsten:

Det här är ett konsultuppdrag på 6 månader med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att Transtema har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Transtema en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företaget:

Transtema Network Services (TNS) är en marknadsledande leverantör av fälttjänster inom telekom i Sverige. TNS bygger, underhåller och sköter driften av nätinfrastruktur i hela landet, och arbetar med alla typer av kommunikationsnät i alla miljöer. I norr håller Transtema på med utbyggnationen av framtidens nät där det kommer ske en teknikväxling där de äldre näten ska fasas ut i utbyte mot de nya.

Att vara en del av TNS innebär att vara en del av en nytänkande organisation där de visar respekt och omtanke för varandra. De tar ansvar för sitt arbete och ansvarar för att stötta varandra som arbetsgrupp och organisationen i stort. Hos TNS får du möjlighet att både bredda och fördjupa din kompetens.

Arbetsuppgifter:

I rollen som tekniker arbetar du med utbyggnationen av framtidens nät när man står inför en teknikväxling där äldre näten ska fasas ut i utbyte mot 5G. Dina arbetsuppgifter består av byggnation, installation, driftsättning, felsökning och underhåll av mobilteknisk systemutrustning.

I lag om två eller tre kollegor kommer ni att ansvara för att varje mobilbas blir byggd enligt de regler och specifikationer som finns. Installationerna kommer att ske både i mast och på tak.

Du utgår från din bostad och tillhör ett specifikt serviceområde men arbetar också i andra regioner. Resor med övernattning på annan ort förekommer och ingår i tjänsten. I rollen erbjuds du en servicebil med modern och komplett utrustning.

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Erfarenhet av 3G, 4G eller likvärdig installation
• Mastutbildning, certifikat för Arbete på tak och Arbete på hög höjd (över 13 meter)
• Erfarenhet av byggnation/underhåll av system för olika generationers mobilnät samt roll-out och SWAP är meriterande
• B-körkort

För att trivas i rollen som mobil installationstekniker bör du vara ansvarstagande, serviceinriktad och en lagspelare då ni arbetar tillsammans i team. Det är viktigt att du har en positiv inställning och vill utföra uppdraget med fokus på kvalitet. Eftersom det förkommer resor i tjänsten till olika orter bör du trivas med variation.

Övrig information:

Start: Omgående eller enligt överenskommelse
Plats: Inledningsvis i Norrbotten och sedan söderut i flera regioner
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här: http://bravura.se/min-profil/fragor-och-svar/

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla [email protected] så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Masttekniker, tekniker, installatör, servicetekniker, installation, installationstekniker, installatör mobilnät, mobiltekniker, mobil, nät, Transtema, heltid, konsult, Norrbotten, Piteå, Luleå, Kalix, Skellefteå, Malmberget, Kiruna, Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Eskilstuna Visa mindre

Mobiltekniker

Transtema Network Services AB har som vision att vara den naturliga partnern för byggnation och underhåll av nätet i Sverige. Vi jobbar med såväl stora kontrakt som med mindre lokala avtal och tar vara på varje möjlighet till att utvecklas och expandera. Vi har växt till ett företag med omkring 750 anställda och vi fortsätter ständigt att leta efter produktiva, resultatinriktade och engagerade medarbetare som vill vara delaktiga i att göra vår vision till ... Visa mer
Transtema Network Services AB har som vision att vara den naturliga partnern för byggnation och underhåll av nätet i Sverige. Vi jobbar med såväl stora kontrakt som med mindre lokala avtal och tar vara på varje möjlighet till att utvecklas och expandera. Vi har växt till ett företag med omkring 750 anställda och vi fortsätter ständigt att leta efter produktiva, resultatinriktade och engagerade medarbetare som vill vara delaktiga i att göra vår vision till verklighet. Hos oss får du chansen att arbeta inom en väletablerad organisation som satsar på att utveckla och utbilda sina medarbetare

Mobiltekniker till norra Sverige Vill du vara en del av utbyggnationen av framtidens nät? Gillar du ny teknik och att leverera grym service och är intresserad av att vara en del av ett nytänkande företag? Då är vi företaget för dig!

Om tjänsten 

Sverige står inför en spännande utveckling av femte generationens mobilnät (5G). Nu söker vi dig som är mobiltekniker norra Sverige som vill vara med och forma framtidens nät inom telekom. Du blir en viktig del av ett spännande företag med varierade uppdrag där du har goda utvecklingsmöjligheter. 

Transtema Network Services (TNS) är en marknadsledande leverantör av fälttjänster inom telekom i Sverige. TNS bygger, underhåller och sköter driften av nätinfrastruktur i hela landet, och arbetar med alla typer av kommunikationsnät i alla miljöer.

Du erbjuds 

Att vara en del av TNS innebär att vara en del av en nytänkande organisation där vi visar respekt och omtanke för varandra. Vi tar ansvar för vårt eget arbete och ansvarar för att stötta varandra som arbetsgrupp och organisationen i stort. Hos TNS får du dessutom möjligheten att både bredda och fördjupa din kompetens. Vi erbjuder en servicebil och modern, komplett och personlig utrustning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, där vi tillämpar 6 månaders provanställning. Vi tillämpar kollektivavtal, tjänstepension ITP, friskvårdsbidrag samt tillgång till vår förmånsportal.  

Arbetsuppgifter 

Dina arbetsuppgifter som Mobiltekniker innefattar huvudsakligen byggnation, installation, driftsättning, felsökning och underhåll av mobilteknisk systemutrustning. Du kommer att vara en del av utbyggnationen av framtidens nät där vi står inför en teknikväxling där de äldre näten ska fasas ut i utbyte mot de nya.

I lag om två eller tre kollegor kommer ni att ansvara för att varje mobilbas blir byggd enligt de regler och normer som kunden ställer. Installationerna kommer att ske både i mast och på tak.

Du kommer tillhöra ett specifikt serviceområde och kommer att åka ut på uppdrag i ditt serviceområde men också i andra regioner. Du kommer utgå från din bostad och åker därifrån ut på de olika uppdragen runt om i regionerna. Resor med övernattning på annan ort förekommer och ingår i tjänsten.

Vi söker dig som  

Har erfarenhet av arbete som Mobiltekniker
Har erfarenhet av mastarbete på hög höjd (över 13 m)
Kan kommunicera obehindrat på svenska alternativt engelska i såväl tal som skrift då språket används i det dagliga arbetet 
Har körkort B
Inte är höjdrädd
Det är meriterande om du har

Erfarenhet av byggnation/underhåll av system för olika generationers mobilnät och radiolänk
Erfarenhet av byggnation av master och torn
Certifikat för att få jobba på hög höjd (över 13 m)
Certifikat för Arbete på tak
Erfarenhet av roll-out samt SWAP
Vem är du?

Vi ser gärna att du är självgående och servicemedveten samt att du utför dina uppdrag med fokus på hög kvalitet. Rollen innebär arbete i grupp och ställer därför höga krav på en god samarbetsförmåga. Då resor i tjänsten är vanligt förekommande hoppas vi att du tycker om att resa. Vi ser också att du, som en viktig del i TNS, agerar i enlighet med vår värdegrund – att vara nytänkande, respektfull och ansvarstagande!

Placeringsort : Norrbotten

Start : Enligt överenskommelse

Omfattning : 100% tillsvidare (6 månaders provanställning)

Urval sker löpande, vi ser fram emot din ansökan!    

 

OBS! Vi undanber oss alla erbjudanden om ytterligare annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Projektledare inom Telecom till WPS

Ansök    Apr 22    Bravura Sverige AB    Teletekniker
Om Bravura: Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas! Om tjänsten: Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du an... Visa mer
Om Bravura:

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!

Om tjänsten:

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos WPS.

Om företaget:

WPS bildades på våren 2014 med huvudkontor i Piteå och har sedan dess utvecklats till ett av de större oberoende servicebolagen för vindkraftstillverkare och operatörer i Sverige.

WPS Telecom monterar och installerar master och torn för telekommunikation, vindmätning, belysning och annat inom master och torn. Vår arbetsplats sträcker sig från Riksgränsen i norr till Smygehuk i söder. Inom hela Sverige och även Norge har vi medverkat i allt från montering och installation av kommunikationsnät till mindre och större byggentreprenader.

Arbetsuppgifter:

I rollen som projektledare har du det yttersta ansvaret för projekten inom området Telecom. Du planerar och strukturerar arbetet från start till mål, säkerställer att rätt personalresurser samt material finns på plats. Du arbetar mot uppsatt budget och ansvarar för att vara klar inom tidsplan. I slutfasen av varje projekt arbetar du med dokumentation för att färdigställa projektet.

Du ingår i ett team tillsammans med fem tekniker där du har ett nära samarbete med samtliga kollegor och kunder.

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Gymnasial utbildning
• Två års arbetslivserfarenhet inom 3G, 4G och 5G
• Du talar och skriver på svenska och engelska
• B – körkort

I rollen som projektledare har du ett flexibelt arbetssätt och är bra på att planera, strukturera och driva ditt arbete framåt. Du arbetar självständigt för att nå uppsatta mål och tycker om att skapa resultat tillsammans med andra. Ditt arbete kräver noggrannhet och att leverera hög kvalitet inom utsatt tid, därför behöver du ha en god känsla för leverans ut till kund. Du är bra på att samarbeta och du har en god social förmåga som inger förtroende och motiveras av samt är duktig på att bygga långsiktiga relationer med kunderna.

Övrig information:

Start: Augusti 2021
Plats: Piteå
Lön: Fast lön enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, [email protected] eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Projektledare, Telecom, WPS, tekniker, Piteå, Luleå, 3G, 4G, 5G Visa mindre

Projektledare inom Telecom till WPS

Ansök    Apr 20    Bravura Sverige AB    Teletekniker
Om Bravura: Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas! Om tjänsten: Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du an... Visa mer
Om Bravura:

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!

Om tjänsten:

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos WPS.

Om företaget:

WPS bildades på våren 2014 med huvudkontor i Piteå och har sedan dess utvecklats till ett av de större oberoende servicebolagen för vindkraftstillverkare och operatörer i Sverige.

WPS Telecom monterar och installerar master och torn för telekommunikation, vindmätning, belysning och annat inom master och torn. Vår arbetsplats sträcker sig från Riksgränsen i norr till Smygehuk i söder. Inom hela Sverige och även Norge har vi medverkat i allt från montering och installation av kommunikationsnät till mindre och större byggentreprenader.

Arbetsuppgifter:

I rollen som projektledare har du det yttersta ansvaret för projekten inom området Telecom. Du planerar och strukturerar arbetet från start till mål, säkerställer att rätt personalresurser samt material finns på plats. Du arbetar mot uppsatt budget och ansvarar för att vara klar inom tidsplan. I slutfasen av varje projekt arbetar du med dokumentation för att färdigställa projektet.

Du ingår i ett team tillsammans med fem tekniker där du har ett nära samarbete med samtliga kollegor och kunder.

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Gymnasial utbildning
• Två års arbetslivserfarenhet inom 3G, 4G och 5G
• Du talar och skriver på svenska och engelska
• B – körkort

I rollen som projektledare har du ett flexibelt arbetssätt och är bra på att planera, strukturera och driva ditt arbete framåt. Du arbetar självständigt för att nå uppsatta mål och tycker om att skapa resultat tillsammans med andra. Ditt arbete kräver noggrannhet och att leverera hög kvalitet inom utsatt tid, därför behöver du ha en god känsla för leverans ut till kund. Du är bra på att samarbeta och du har en god social förmåga som inger förtroende och motiveras av samt är duktig på att bygga långsiktiga relationer med kunderna.

Övrig information:

Start: Augusti 2021
Plats: Piteå
Lön: Fast lön enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, [email protected] eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Projektledare, Telecom, WPS, tekniker, Piteå, Luleå, 3G, 4G, 5G Visa mindre

Teletekniker Elektro/Mekanik

Ansök    Jan 20    Försvarsmakten    Teletekniker
Försvarsmakten söker en ny medarbetare till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS med placering vid Genomförandeenheten Norr och arbetsort Luleå, Tele avdelningen. Huvudsakliga arbetsuppgifter Arbetet består i att självständigt eller i arbetslag utföra tillsyn och underhåll/reparationer på Försvarsmaktens system för reservkraft, torn och master. Även annan ledningsteknisk materiel samt arbete med säkerhetssystem på flyg... Visa mer
Försvarsmakten söker en ny medarbetare till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS med placering vid Genomförandeenheten Norr och arbetsort Luleå, Tele avdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet består i att självständigt eller i arbetslag utföra tillsyn och underhåll/reparationer på Försvarsmaktens system för reservkraft, torn och master. Även annan ledningsteknisk materiel samt arbete med säkerhetssystem på flygbaser förekommer.

Arbetet utförs i huvudsak på Försvarsmaktens obemannade anläggningar varför resor i tjänsten och övernattningar på annan ort förekommer i stor omfattning.

Det geografiska arbetsområdet är i första hand förlagt inom Norrbotten och Västerbottens län men även övriga delar av landet kan förekomma. Jourtjänstgöring förekommer. Arbete på hög höjd ingår i tjänsten liksom obligatoriska resor till Försvarsmaktens missioner i utlandet. Hos oss benämns befattningen teleingenjör. Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom Försvarsmaktens försorg.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer


• Gymnasial alt. eftergymnasial utbildning med inriktning mot elektronik, el, maskin/fordon eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga
• B-körkort
• Tjänsten kräver god fysisk förmåga
• Goda IT-kunskaper i Windows-miljö
• Goda kunskaper i engelska och svenska

Meriterande

Vi ser det som meriterande om du har yrkeserfarenhet inom områden såsom styr- och reglerteknik, motorkunskap eller elkraft.

Personliga egenskaper

Viktiga personliga egenskaper är att du är självständig, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Du är även praktiskt lagd, ansvarskännande och kvalitetsmedveten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidare anställning som inleds med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten. Under provanställning kommer behörighetsutbildning ”Torn- och mast” att genomföras för arbete på hög höjd med krav på godkänt resultat.

Tillträde enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 2021-02-14

Upplysningar:

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta;

Avdelningschef Lars Malmström 070-680 13 36

Sektionschef Daniel Johansson 076-133 47 36

Fackliga företrädare:

SACO Mika Laitanen

OFR/S Martin Sparr

SEKO-F Hans Monthan

OFR/O Håkan Larsson

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

                          

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Kabel- och Tryckskyddstekniker

Transtema Network Services AB har som vision att vara den naturliga partnern för byggnation och underhåll av nätet i Sverige. Vi jobbar med såväl stora kontrakt som med mindre lokala avtal och tar vara på varje möjlighet till att utvecklas och expandera. Vi har växt till ett företag med omkring 750 anställda och vi fortsätter ständigt att leta efter produktiva, resultatinriktade och engagerade medarbetare som vill vara delaktiga i att göra vår vision till ... Visa mer
Transtema Network Services AB har som vision att vara den naturliga partnern för byggnation och underhåll av nätet i Sverige. Vi jobbar med såväl stora kontrakt som med mindre lokala avtal och tar vara på varje möjlighet till att utvecklas och expandera. Vi har växt till ett företag med omkring 750 anställda och vi fortsätter ständigt att leta efter produktiva, resultatinriktade och engagerade medarbetare som vill vara delaktiga i att göra vår vision till verklighet. Hos oss får du chansen att arbeta inom en väletablerad organisation som satsar på att utveckla och utbilda sina medarbetare

Transtema Network Services (TNS) har fått utökat förtroende av vår största kund och expanderar nu över hela Sverige. TNS söker därmed Kopparkabeltekniker samt tryckskyddstekniker i region Luleå med omnejd med erfarenhet inom telekom som vill vara med och forma framtidens kommunikationsinfrastruktur. Du blir en del av ett spännande företag med varierade uppdrag och där du har goda utvecklingsmöjligheter. 

Om tjänsten 

Transtema Network Services (TNS) är en marknadsledande leverantör av fälttjänster inom telekom i Sverige. TNS bygger, underhåller och sköter driften av nätinfrastruktur i hela landet, och arbetar med alla typer av kommunikationsnät i alla miljöer. TNS söker dig som är fälttekniker inom Kopparkabel- och Tryckskydd och som vill vara med och bygga och underhålla framtidens nät inom telekom. 

Du erbjuds 

Bli en del av en stark gemenskap där alla hjälps åt. Dessutom tillämpar de något som de kallar multiskillprincip, där de vill att deras anställda har kunskap inom flera kompetensområden eller får möjlighet att såväl bredda som fördjupa sin kompetens. 
Servicebil och modern, komplett personlig utrustning. 
Arbetsuppgifter 

Som Kopparkabeltekniker och Tryckskyddstekniker arbetar du självständigt i den dagliga fältverksamheten. Dina arbetsdagar är fria och rörliga och du förväntas ta stort eget ansvar för att hålla tidsplaner och driva ditt arbete framåt. Du får uppdragen tilldelade och du ansvarar för avrapportering på respektive uppdrag. Med avrapportering menas att du klarskriver med rätt koder, korrekta underlag och klarrapporterar uppdragen inom fastställda tidsramar. Du arbetar enligt kvalitets- och miljösystem. Det ingår i ditt arbete att föra en god dialog med kunder och har lätt för att fånga upp och vidarebefordra tilläggsaffärer. Beredskapsarbete förekommer på kvällar och helger, alla dagar på året samt arbete på annan ort om behov finns. De flesta kommer att utgå från sitt hem i arbetet och därifrån åka ut på de olika uppdragen runt om i regionen. 

Vi söker dig som 

Har tidigare erfarenhet av att jobba som teletekniker i kopparnätet.
Har tidigare erfarenhet som tryckskyddstekniker.
Har ett tekniskt intresse.
Inte är höjdrädd.
Har körkort B.
Har goda datakunskaper.
Kan kommunicera obehindrat på svenska i såväl tal som skrift då språket används i det dagliga arbetet. 
Som person är du: 

Självgående 
Flexibel 
Servicemedveten 
Urval sker löpande så sök tjänsten redan idag. Kontakta Conny Hedman servicechef på TNS Luleå vid frågor.

Vi ser framemot din ansökan.

OBS! Vi undanber oss alla erbjudanden om ytterligare annonserings- och rekryteringshjälp Visa mindre

Kabel- och Tryckskyddstekniker

Transtema Network Services AB har som vision att vara den naturliga partnern för byggnation och underhåll av nätet i Sverige. Vi jobbar med såväl stora kontrakt som med mindre lokala avtal och tar vara på varje möjlighet till att utvecklas och expandera. Vi har växt till ett företag med omkring 750 anställda och vi fortsätter ständigt att leta efter produktiva, resultatinriktade och engagerade medarbetare som vill vara delaktiga i att göra vår vision till ... Visa mer
Transtema Network Services AB har som vision att vara den naturliga partnern för byggnation och underhåll av nätet i Sverige. Vi jobbar med såväl stora kontrakt som med mindre lokala avtal och tar vara på varje möjlighet till att utvecklas och expandera. Vi har växt till ett företag med omkring 750 anställda och vi fortsätter ständigt att leta efter produktiva, resultatinriktade och engagerade medarbetare som vill vara delaktiga i att göra vår vision till verklighet. Hos oss får du chansen att arbeta inom en väletablerad organisation som satsar på att utveckla och utbilda sina medarbetare

Transtema Network Services (TNS) har fått utökat förtroende av vår största kund och expanderar nu över hela Sverige. TNS söker därmed Kopparkabeltekniker samt tryckskyddstekniker i region Luleå med omnejd med erfarenhet inom telekom som vill vara med och forma framtidens kommunikationsinfrastruktur. Du blir en del av ett spännande företag med varierade uppdrag och där du har goda utvecklingsmöjligheter. 

Om tjänsten 

Transtema Network Services (TNS) är en marknadsledande leverantör av fälttjänster inom telekom i Sverige. TNS bygger, underhåller och sköter driften av nätinfrastruktur i hela landet, och arbetar med alla typer av kommunikationsnät i alla miljöer. TNS söker dig som är fälttekniker inom Kopparkabel- och Tryckskydd och som vill vara med och bygga och underhålla framtidens nät inom telekom. 

Du erbjuds 

Bli en del av en stark gemenskap där alla hjälps åt. Dessutom tillämpar vi något som vi kallar multiskillprincip, där vi vill att våra medarbetare har kunskap inom flera kompetensområden eller får möjlighet att såväl bredda som fördjupa sin kompetens.  
Servicebil och modern, komplett personlig utrustning. 
Arbetsuppgifter 

Som Kopparkabeltekniker och Tryckskyddstekniker arbetar du självständigt i den dagliga fältverksamheten. Dina arbetsdagar är fria och rörliga och du förväntas ta stort eget ansvar för att hålla tidsplaner och driva ditt arbete framåt. Du får uppdragen tilldelade och du ansvarar för avrapportering på respektive uppdrag. Avrapportering innebär att du klarskriver med rätt koder, korrekta underlag och klarrapporterar uppdragen inom fastställda tidsramar. Du arbetar enligt kvalitets- och miljösystem. Det ingår i ditt arbete att föra en god dialog med kunder och har lätt för att fånga upp och vidarebefordra tilläggsaffärer. Beredskapsarbete förekommer på kvällar och helger, alla dagar på året samt arbete på annan ort om behov finns. De flesta kommer att utgå från sitt hem i arbetet och därifrån åka ut på de olika uppdragen runt om i regionen. 

Vi söker dig som 

Har tidigare erfarenhet av att jobba som teletekniker i kopparnätet.
Har tidigare erfarenhet som tryckskyddstekniker.
Har ett tekniskt intresse.
Inte är höjdrädd.
Har körkort B.
Har goda datakunskaper.
Kan kommunicera obehindrat på svenska i såväl tal som skrift då språket används i det dagliga arbetet. 
Som person är du: 

Självgående 
Flexibel 
Servicemedveten 
Urval sker löpande så sök tjänsten redan idag. Kontakta Conny Hedman servicechef på TNS Luleå vid frågor.

Vi ser fram emot din ansökan.

OBS! Vi undanber oss alla erbjudanden om ytterligare annonserings- och rekryteringshjälp Visa mindre

Teletekniker – Flyg-och Marinradio

Ansök    Sep 15    Försvarsmakten    Teletekniker
Försvarsmaktens Telekommunikations-och Informationssystemförband, FMTIS, söker en teletekniker inom teknikområdet Radio (Flygradio & Marinradio), till Luleå. Huvudsakliga arbetsuppgifter Huvudsakliga arbetsuppgifter som teletekniker innebär drift- och underhållsåtgärder på delar av Försvarsmaktens radioanläggningar. Drift- och underhåll innebär främst förebyggande åtgärder (tillsyn) och underhåll/reparationer samt driftsättningar på Försvarsmaktens radio... Visa mer
Försvarsmaktens Telekommunikations-och Informationssystemförband, FMTIS, söker en teletekniker inom teknikområdet Radio (Flygradio & Marinradio), till Luleå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter som teletekniker innebär drift- och underhållsåtgärder på delar av Försvarsmaktens radioanläggningar. Drift- och underhåll innebär främst förebyggande åtgärder (tillsyn) och underhåll/reparationer samt driftsättningar på Försvarsmaktens radio samt torn och master, samt annan ledningsteknisk materiel. Arbetet kräver noggrann fortlöpande registrering, uppdatering och dokumentation i stödsystem.

Vidare ingår att hantera och svara på frågor inom området, ge tekniskt stöd till organisationen och till beslutsfattare. Du kommer att samarbeta med olika förband och leverantörer samt medverka i tillfälligt organiserade arbetsgrupper eller projekt.

I arbetet krävs det ibland att arbetet sker på hög höjd i master och torn.

Om verksamheten

FMTIS har sex enheter som utför drift- och underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem (telenät-, radio-, sensor-, bevaknings-, El-Mek och fältsystem samt IT-system). Genomförandeenhet Norr är en av dem.

Enheten har en geografisk spridning som i stort sett omfattar Norrland och är bemannad med både militär och civil personal. Placering kommer att vara vid Genomförandeenhet Norr och arbetsorten är Luleå. Vid FMTIS avdelning i Luleå arbetar idag 30 medarbetare.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom FM försorg.
• Möjlighet att fokusera på kvalitet före kvantitet.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
• Utbildning och i relevanta fall certifiering i din befattning.
• Möjlighet till individuell karriärutveckling.

Kvalifikationer


• Gymnasieutbildning med el/teleteknisk inriktning (tele, radio-kommunikation), eller motsvarande kunskaper
• God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.
• Körkort lägst B.
• Tjänsten kräver god fysisk förmåga med ett sunt förhållningssätt till din hälsa, då arbete på hög höjd förekommer.
• Godkänd läkarundersökning krävs för anställning. Lagstadgad läkarundersökning (AFS 2005:6) ordnas av Försvarsmakten i samband med anställning.

Meriterande


• Aktuell och relevant erfarenhet av service och underhåll på teletekniska system.
• Goda kunskaper i nätverksteknik och Windows-baserade system.
• Genomförd militär grundutbildning.
• Kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar.
• BE- och eller C-körkort.
• Instrumentmätteknik. 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du kan självständigt lösa tekniska problem och ser möjligheterna i en situation. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitetsmedveten, utvecklings­orienterad och har sinne för ordning och god planering.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

I Försvarsmakten benämns tjänsten Teleingenjör.

Arbetsort: Luleå.

Arbetet är i första hand förlagt inom det geografiska arbetsområdet Norrbotten och Västerbotten, men även övriga delar av landet förekommer. Det kan också innebära att delta i systemstödsresor i utlandet. Jourtjänstgöring förekommer.

Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom Försvarsmaktens försorg.

Regelbundna fystester genomförs enligt Försvarsmaktens fyskrav för olika befattningar.

Befattningen är en tillsvidareanställning heltid som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Avdelningschef Lars Malmström 070-680 13 36 eller Sektionschef Anders Lampinen 070-223 50 38. För upplysningar angående anställnings­villkor kontakta HR-generalist Jovanna Pettersson Gambino, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga företrädare:

SACO Pär Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO-F Matz Felix

OFR/O Wiveca Hörlin Wisborg
Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-11


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Kopparkabeltekniker sökes till Transtema!

Ansök    Okt 27    Academic Work Sweden AB    Teletekniker
Transtema Network Services (TNS) har fått utökat förtroende av sin största kund och expanderar nu över hela Sverige. TNS söker nu fältekniker med erfarenhet inom kopparkabel som vill vara med och forma framtidens kommunikationsinfrastruktur. Du blir en del av ett spännande företag med varierade uppdrag och där du har goda utvecklingsmöjligheter. Sök tjänsten redan idag. Urval sker löpande! OM TJÄNSTEN Transtema Network Services (TNS) är en marknadsledand... Visa mer
Transtema Network Services (TNS) har fått utökat förtroende av sin största kund och expanderar nu över hela Sverige. TNS söker nu fältekniker med erfarenhet inom kopparkabel som vill vara med och forma framtidens kommunikationsinfrastruktur. Du blir en del av ett spännande företag med varierade uppdrag och där du har goda utvecklingsmöjligheter. Sök tjänsten redan idag. Urval sker löpande!

OM TJÄNSTEN
Transtema Network Services (TNS) är en marknadsledande leverantör av fälttjänster inom telekom i Sverige. TNS bygger, underhåller och sköter driften av nätinfrastruktur i hela landet, och arbetar med alla typer av kommunikationsnät i alla miljöer. TNS söker dig som är fälttekniker inom kopparkabel och som vill vara med och bygga upp framtidens nät inom telekom.

Du erbjuds


* Bli en del av en stark gemenskap där alla hjälps åt. Dessutom tillämpar de något som de kallar multiskillprincip, där de vill att deras anställda har kunskap inom flera kompetensområden eller får möjlighet att såväl bredda som fördjupa sin kompetens
* Servicebil och modern, komplett personlig utrustning
* Kollektivavtal med SEKO och Unionen för IT & Telekom
* ITP tjänstepensioner samt extra avsättningar till så kallad Flexpension
* Friskvårdsbidrag och andra förmåner genom lokala avtal mot kollektivavtalet


ARBETSUPPGIFTER
Som fälttekniker får du uppdragen tilldelade och du ansvarar för avrapportering på respektive uppdrag. Med avrapportering menas att du klarskriver med rätt koder, korrekta underlag och klarrapporterar uppdragen inom fastställda tidsramar. Du arbetar enligt kvalitets- och miljösystem. Det ingår i ditt arbete att föra en god dialog med kunder och har lätt för att fånga upp och vidarebefordra tilläggsaffärer. Beredskapsarbete förekommer på kvällar och helger, alla dagar på året samt arbete på annan ort om behov finns. De flesta kommer att utgå från sitt hem i arbetet och därifrån åka ut på de olika uppdragen runt om i regionen.

Du kommer även arbeta med:
* Fellokalisering, mätning och felavhjälpning av avbrotts-, avlednings- och kontaktfel i kopparkabel
* Återrapportering internt såväl som externt

VI SÖKER DIG SOM
* Har utbildning inom telekom, el eller motsvarande kompetens
* Har relevant erfarenhet som tekniker inom kopparkabel
* Har körkort B
* Har goda datorkunskaper
* Kan kommunicera obehindrat på svenska såväl i tal som skrift, då språket används i det dagliga arbetet

Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av tryckskydd.

Som person är du:
* Självgående
* Flexibel
* Servicemedveten

Övrig Information


* Start: Oktober/November
* Omfattning: Heltid
* Placering: De flesta kommer att utgå från sitt hem i arbetet och därifrån åka ut på de olika uppdragen runt om i Norrbotten.
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Transtema Network Services (TNS) är en marknadsledande leverantör av fälttjänster inom telekom i Sverige. Vi bygger, underhåller och sköter driften av nätinfrastruktur i hela Sverige. Vi arbetar med alla typer av kommunikationsnät i alla miljöer och erbjuder våra kunder en helhetslösning med kvalitet i fokus och i enlighet med kundens förväntningar. Kulturen i företaget präglas av öppenhet och ett stort mått av eget personligt ansvar för att arbetet utförs på bästa möjliga sätt. Vi hjälper och stöttar varandra i alla lägen. Vi värdesätter en hög grad av produktivitet, goda resultat och engagemang hos alla som jobbar hos oss. Visa mindre

Fibertekniker sökes till Transtema Network Services

Ansök    Sep 11    Academic Work Sweden AB    Teletekniker
Transtema Network Services (TNS) har fått utökat förtroende av sin största kund och expanderar nu över hela Sverige. TNS söker nu fibertekniker som vill vara med och forma framtidens kommunikationsinfrastruktur. Du blir en del av ett spännande företag med varierade uppdrag och där du har goda utvecklingsmöjligheter. Sök tjänsten redan idag. Urval sker löpande! OM TJÄNSTEN Transtema Network Services (TNS) är en marknadsledande leverantör av fälttjänster i... Visa mer
Transtema Network Services (TNS) har fått utökat förtroende av sin största kund och expanderar nu över hela Sverige. TNS söker nu fibertekniker som vill vara med och forma framtidens kommunikationsinfrastruktur. Du blir en del av ett spännande företag med varierade uppdrag och där du har goda utvecklingsmöjligheter. Sök tjänsten redan idag. Urval sker löpande!

OM TJÄNSTEN
Transtema Network Services (TNS) är en marknadsledande leverantör av fälttjänster inom telekom i Sverige. TNS bygger, underhåller och sköter driften av nätinfrastruktur i hela landet, och arbetar med alla typer av kommunikationsnät i alla miljöer. TNS söker dig som är fibernätstekniker och som vill vara med och bygga upp framtidens nät inom telekom.

Du erbjuds


* Bli en del av en stark gemenskap där alla hjälps åt. Dessutom tillämpar de något som de kallar multiskillprincip, där de vill att deras anställda har kunskap inom flera kompetensområden eller får möjlighet att såväl bredda som fördjupa sin kompetens
* Servicebil och modern, komplett personlig utrustning
* Kollektivavtal med SEKO och Unionen för IT & Telekom
* ITP tjänstepensioner samt extra avsättningar till så kallad Flexpension
* Friskvårdsbidrag och andra förmåner genom lokala avtal mot kollektivavtalet


ARBETSUPPGIFTER
Som fibertekniker får du uppdragen tilldelade och du ansvarar för avrapportering på respektive uppdrag. Med avrapportering menas att du klarskriver med rätt koder, korrekta underlag och klarrapporterar uppdragen inom fastställda tidsramar. Du arbetar enligt kvalitets- och miljösystem. Det ingår i ditt arbete att föra en god dialog med kunder och har lätt för att fånga upp och vidarebefordra tilläggsaffärer. Beredskapsarbete förekommer på kvällar och helger, alla dagar på året samt arbete på annan ort om behov finns. De flesta kommer att utgå från sitt hem i arbetet och därifrån åka ut på de olika uppdragen runt om i regionen.

Du kommer även arbeta med:
* Underhåll och nybyggnation av fibernät
* Svetsa, skarva, blåsa och patcha fiber inom FTTX, områdesnät och stamät
* Inmätning och dokumentation

VI SÖKER DIG SOM
* Har utbildning inom telekom, el eller motsvarande kompetens


* Har relevant erfarenhet som fibertekniker
* Har körkort B
* Har goda datakunskaper.
* Kan kommunicera obehindrat på svenska i såväl tal som skrift då språket används i det dagliga arbetet.


Som person är du:


* Självgående
* Flexibel
* Servicemedveten


Övrig information


* Start: Oktober
* Omfattning: Heltid
* Placering: De flesta kommer att utgå från sitt hem i arbetet och därifrån åka ut på de olika uppdragen runt om i Norrbotten.
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Transtema Network Services (TNS) är en marknadsledande leverantör av fälttjänster inom telekom i Sverige. Vi bygger, underhåller och sköter driften av nätinfrastruktur i hela Sverige. Vi arbetar med alla typer av kommunikationsnät i alla miljöer och erbjuder våra kunder en helhetslösning med kvalitet i fokus och i enlighet med kundens förväntningar. Kulturen i företaget präglas av öppenhet och ett stort mått av eget personligt ansvar för att arbetet utförs på bästa möjliga sätt. Vi hjälper och stöttar varandra i alla lägen. Vi värdesätter en hög grad av produktivitet, goda resultat och engagemang hos alla som jobbar hos oss. Visa mindre

Transtema Network Services söker Fälttekniker!

Ansök    Aug 22    Academic Work Sweden AB    Teletekniker
Transtema Network Services (TNS) har fått utökat förtroende av sin största kund och expanderar nu över hela Sverige. TNS söker Fälttekniker med erfarenhet inom telekom som vill vara med och forma framtidens kommunikationsinfrastruktur. Du blir en del av ett spännande företag med varierade uppdrag och där du har goda utvecklingsmöjligheter. Sök tjänsten redan idag. Urval sker löpande! OM TJÄNSTEN Transtema Network Services (TNS) är en marknadsledande leve... Visa mer
Transtema Network Services (TNS) har fått utökat förtroende av sin största kund och expanderar nu över hela Sverige. TNS söker Fälttekniker med erfarenhet inom telekom som vill vara med och forma framtidens kommunikationsinfrastruktur. Du blir en del av ett spännande företag med varierade uppdrag och där du har goda utvecklingsmöjligheter. Sök tjänsten redan idag. Urval sker löpande!

OM TJÄNSTEN
Transtema Network Services (TNS) är en marknadsledande leverantör av fälttjänster inom telekom i Sverige. TNS bygger, underhåller och sköter driften av nätinfrastruktur i hela landet, och arbetar med alla typer av kommunikationsnät i alla miljöer. TNS söker dig som är fälttekniker inom uppdragsområdena Spridning/hemhjälp, Kopparkabel, Fiber, Datacom/Transmission/AXE och/eller Mobil och som vill vara med och bygga upp framtidens nät inom telekom.

Du erbjuds


* Bli en del av en stark gemenskap där alla hjälps åt. Dessutom tillämpar de något som de kallar multiskillprincip, där de vill att deras anställda har kunskap inom flera kompetensområden eller får möjlighet att såväl bredda som fördjupa sin kompetens
* Servicebil och modern, komplett personlig utrustning
* Kollektivavtal med SEKO och Unionen för IT & Telekom
* ITP tjänstepensioner samt extra avsättningar till så kallad Flexpension
* Friskvårdsbidrag och andra förmåner genom lokala avtal mot kollektivavtalet


ARBETSUPPGIFTER
Som fälttekniker får du uppdragen tilldelade och du ansvarar för avrapportering på respektive uppdrag. Med avrapportering menas att du klarskriver med rätt koder, korrekta underlag och klarrapporterar uppdragen inom fastställda tidsramar. Du arbetar enligt kvalitets- och miljösystem. Det ingår i ditt arbete att föra en god dialog med kunder och har lätt för att fånga upp och vidarebefordra tilläggsaffärer. Beredskapsarbete förekommer på kvällar och helger, alla dagar på året samt arbete på annan ort om behov finns. De flesta kommer att utgå från sitt hem i arbetet och därifrån åka ut på de olika uppdragen runt om i regionen.

VI SÖKER DIG SOM
* Har utbildning inom telekom, el eller motsvarande kompetens.


* Har erfarenhet från telekombranschen och minst någon av de olika uppdragsområdena som nämns tidigare i annonsen
* Har körkort B
* Har goda datakunskaper.
* Kan kommunicera obehindrat på svenska i såväl tal som skrift då språket används i det dagliga arbetet.


Som person är du:


* Självgående
* Flexibel
* Servicemedveten


Övrig information


* Start: Oktober
* Omfattning: Heltid
* Placering: De flesta kommer att utgå från sitt hem i arbetet och därifrån åka ut på de olika uppdragen runt om i Norrbotten.
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Transtema Network Services (TNS) är en marknadsledande leverantör av fälttjänster inom telekom i Sverige. Vi bygger, underhåller och sköter driften av nätinfrastruktur i hela Sverige. Vi arbetar med alla typer av kommunikationsnät i alla miljöer och erbjuder våra kunder en helhetslösning med kvalitet i fokus och i enlighet med kundens förväntningar. Kulturen i företaget präglas av öppenhet och ett stort mått av eget personligt ansvar för att arbetet utförs på bästa möjliga sätt. Vi hjälper och stöttar varandra i alla lägen. Vi värdesätter en hög grad av produktivitet, goda resultat och engagemang hos alla som jobbar hos oss. Visa mindre

Fälttekniker till spännande företag!

Ansök    Aug 25    Bravura Sverige AB    Teletekniker
Om Bravura: Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas! Om kunden: Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos... Visa mer
Om Bravura:

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!

Om kunden:

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!

Arbetsuppgifter:

I rollen som fälttekniker arbetar du med kommunikationsinfrastruktur. Du ingår i ett team men arbetar tätt tillsammans med andra kompetensområden. Du är främst ansvarig inom dina egna projekt där det även ingår avrapportering. Du kommer att arbeta mycket ute på fält och ha direkt kontakt med kund.

Arbetet innebär mycket eget ansvar där du ofta utgår hemifrån och kan styra mycket av din egen tid.

Profil:

• Erfarenhet av tekniskt arbete
• Goda datakunskaper
• B-körkort
• Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

I rollen som fälttekniker är du självgående och uppskattar att lära dig nya saker i arbetet. Då du arbetar mot tidsramar är det viktigt att du tycker om att ta mycket eget ansvar samt att ha ett flexibelt arbetssätt.

Övrig information:

Det här är en annons där företagets namn inte framgår. Ibland väljer vi eller företaget själva att inte gå ut med namnet. Självklart kommer vi att berätta vilket företag det är. Senast om vi ses på intervju.

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Luleå
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, [email protected] eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Fälttekniker, Luleå Visa mindre

Transtema Network Services söker Fälttekniker!

Ansök    Jun 26    Academic Work Sweden AB    Teletekniker
Transtema Network Services (TNS) har fått utökat förtroende av sin största kund och expanderar nu över hela Sverige. TNS söker Fälttekniker med erfarenhet inom telekom som vill vara med och forma framtidens kommunikationsinfrastruktur. Du blir en del av ett spännande företag med varierade uppdrag och där du har goda utvecklingsmöjligheter. Sök tjänsten redan idag. Urval sker löpande! OM TJÄNSTEN Transtema Network Services (TNS) är en marknadsledande leve... Visa mer
Transtema Network Services (TNS) har fått utökat förtroende av sin största kund och expanderar nu över hela Sverige. TNS söker Fälttekniker med erfarenhet inom telekom som vill vara med och forma framtidens kommunikationsinfrastruktur. Du blir en del av ett spännande företag med varierade uppdrag och där du har goda utvecklingsmöjligheter. Sök tjänsten redan idag. Urval sker löpande!

OM TJÄNSTEN
Transtema Network Services (TNS) är en marknadsledande leverantör av fälttjänster inom telekom i Sverige. TNS bygger, underhåller och sköter driften av nätinfrastruktur i hela landet, och arbetar med alla typer av kommunikationsnät i alla miljöer. TNS söker dig som är fälttekniker inom uppdragsområdena Spridning/hemhjälp, Kopparkabel, Fiber, Datacom/Transmission/AXE och/eller Mobil och som vill vara med och bygga upp framtidens nät inom telekom.

Du erbjuds


* Bli en del av en stark gemenskap där alla hjälps åt. Dessutom tillämpar de något som de kallar multiskillprincip, där de vill att deras anställda har kunskap inom flera kompetensområden eller får möjlighet att såväl bredda som fördjupa sin kompetens.
* Servicebil och modern, komplett personlig utrustning.


ARBETSUPPGIFTER
Som fälttekniker får du uppdragen tilldelade och du ansvarar för avrapportering på respektive uppdrag. Med avrapportering menas att du klarskriver med rätt koder, korrekta underlag och klarrapporterar uppdragen inom fastställda tidsramar. Du arbetar enligt kvalitets- och miljösystem. Det ingår i ditt arbete att föra en god dialog med kunder och har lätt för att fånga upp och vidarebefordra tilläggsaffärer. Beredskapsarbete förekommer på kvällar och helger, alla dagar på året samt arbete på annan ort om behov finns. De flesta kommer att utgå från sitt hem i arbetet och därifrån åka ut på de olika uppdragen runt om i regionen.

VI SÖKER DIG SOM
* Har utbildning inom telekom, el eller motsvarande kompetens.


* Har erfarenhet från telekombranschen och minst någon av de olika uppdragsområdena som nämns tidigare i annonsen
* Har körkort B
* Har goda datakunskaper.
* Kan kommunicera obehindrat på svenska i såväl tal som skrift då språket används i det dagliga arbetet.


Som person är du:


* Självgående
* Flexibel
* Servicemedveten


Övrig information


* Start: Oktober
* Omfattning: Heltid
* Placering: Norrbotten
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Transtema Network Services (TNS) är en marknadsledande leverantör av fälttjänster inom telekom i Sverige. Vi bygger, underhåller och sköter driften av nätinfrastruktur i hela Sverige. Vi arbetar med alla typer av kommunikationsnät i alla miljöer och erbjuder våra kunder en helhetslösning med kvalitet i fokus och i enlighet med kundens förväntningar. Kulturen i företaget präglas av öppenhet och ett stort mått av eget personligt ansvar för att arbetet utförs på bästa möjliga sätt. Vi hjälper och stöttar varandra i alla lägen. Vi värdesätter en hög grad av produktivitet, goda resultat och engagemang hos alla som jobbar hos oss. Visa mindre

Systemingenjör med inriktning mot Radiolänk samt Tid- och Frekvenssystem

Ansök    Nov 13    Försvarsmakten    Teletekniker
Framtidens utmaningar och hot ställer nya krav på oss, vilket gör att Försvarsmakten är under omvandling och tillväxt. Vill du vara en av oss som jobbar för ett starkare försvar av Sverige? Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande jobb inom ett område som är i ständig tillväxt. Du kommer att jobba under stor frihet där du kan forma din arbetsdag till stor del själv. Ny teknik införs ständigt, vilket gör att du kommer hela tiden mötas av nya spännande... Visa mer
Framtidens utmaningar och hot ställer nya krav på oss, vilket gör att Försvarsmakten är under omvandling och tillväxt.

Vill du vara en av oss som jobbar för ett starkare försvar av Sverige?

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande jobb inom ett område som är i ständig tillväxt. Du kommer att jobba under stor frihet där du kan forma din arbetsdag till stor del själv. Ny teknik införs ständigt, vilket gör att du kommer hela tiden mötas av nya spännande utmaningar.  

FMTIS Systemenhet har verksamhet på flera orter i landet och har ansvar för drift och underhåll för stora delar av Försvarsmaktens infrastruktur för kommunikation, radio, radar och IT-system. Systemenhetens uppgifter består i huvudsak att säkerställa att de tekniska systemen har den tillgänglighet som Försvarsmakten kräver.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Något av det vi erbjuder:


• Utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter.
• Flexibel arbetstid samt 35 semesterdagar per år för dig som är över 40 år.
• Möjlighet att göra läkarbesök på arbetstid samt viss ersättning för läkemedel och besök.
• Extra föräldralön vid föräldraledighet och VAB samt extra sjuklön och möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Systemingenjör

Arbetet som systemingenjör, innebär teknisk förvaltning av radiolänksystem, frekvens- (synkronisering) samt tidssystem.

Uppgifterna innebär att du ska:


• planera, beställa och följa upp förebyggande underhåll.
• genomföra uppföljningsmöten med underhållsleverantören
• följa upp underhållskostnader
• ta fram budgetunderlag för underhåll
• planera och i vissa fall genomföra modifieringar och uppgraderingar i nätet
• remissgranska underhållsdokumentation
• leda och eller delta i möten med Försvarets Materielverk, representanter från industrin m.fl.
• rapportera behov av förändringar och föreslå förbättringar i nätet
• agera som tekniskt stöd för driftorganisationen

Kvalifikationer


• Högskoleutbildning med inriktning mot teleteknik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.


• Erfarenhet av att driftsätta, underhålla och konfigurera radiolänk, frekvens- och tidssystem.
• B-körkort.

 Meriterande


• Erfarenhet av att jobba med säkerhetsprodukter som t.ex. brandväggar och kryptosystem.
• Erfarenhet av att driftsätta, underhålla och konfigurera IP-nät.
• Vana att arbeta med Cisco-produkter.
• God kännedom om Försvarets telenät.
• Språkkunskaper i teknisk Engelska.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad, har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du har god administrativ förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning (gäller inte anställd personal inom Försvarsmakten)

Tillträde Enligt överenskommelse

Arbetsort Luleå

Befattningen är civil.

Befattningen medför resor både över dagen men också längre perioder.

Välkommen med din ansökan senast 2019-12-13.

 

Upplysningar

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta

Chef Vidmakthållandeavdelningen, Bertil von Quanten, 010-823 21 58.

Chef Underhållssektionen, Ola Eriksson, 0920-234800.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).

 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är: SACO Pär-Erik Lohman, OFR/S Martin Sparr, OFR/O Anders Wallinder samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.)

Samtliga nås via växeln på (019-39 35 00.)

 

Sökord: teknik, spännande, försvaret, internet, IP, kommunikation, ledningsstödsystem, ny teknik, radiolänk, utmaningar, radio, frekvens, tid, telekom


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel.

F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:

- Kontroll av luftrummet.
- Mark- och sjömålsbekämpning.
- Underrättelseinhämtning.
- Luftburen transport.
- Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.

F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Teletekniker FTN / Telekom

Ansök    Feb 6    Försvarsmakten    Teletekniker
Försvarsmakten söker två teletekniker med inriktning mot Försvarsmaktens transmissions- och IP-nät med placering i Luleå. Huvudsakliga arbetsuppgifter Arbetet består till stor del av att självständigt genomföra förebyggande och felavhjälpande underhåll samt driftsättningar av utrustningar i Försvarsmaktens teletekniska anläggningar. Försvarets telenät består idag av radiolänkar, multiplexutrustningar, fiberterminaler, Ciscos produkter (routrar, switchar)... Visa mer
Försvarsmakten söker två teletekniker med inriktning mot Försvarsmaktens transmissions- och IP-nät med placering i Luleå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet består till stor del av att självständigt genomföra förebyggande och felavhjälpande underhåll samt driftsättningar av utrustningar i Försvarsmaktens teletekniska anläggningar. Försvarets telenät består idag av radiolänkar, multiplexutrustningar, fiberterminaler, Ciscos produkter (routrar, switchar) samt växlar. I tjänsten ingår även att stödja kunder. Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar vilket medför resor i tjänsten. Jourtjänstgöring förekommer.

Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom Försvarsmaktens försorg.

Arbete på hög höjd ingår i tjänsten liksom obligatoriska resor till Försvarsmaktens missioner i utlandet. Hos oss benämns befattningen teleingenjör.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer


• För tjänsten krävs utbildning med El/teleteknisk/IT inriktning eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga.
• Tjänsten kräver arbete på hög höjd.
• B-körkort
• Tjänsten kräver god fysik
• Goda kunskaper i engelska och svenska
• För tjänsten goda kunskaper i Windowsmiljö (PC-vana).

Meriterande


• Yrkeserfarenhet inom området samt kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar.
• Eftergymnasial utbildning inom EL/Teleteknik/IT
• Genomförd militär grundutbildning.
• Kunskaper inom Linux/Unixs-miljö
• Goda kunskaper inom IP/Nätverk.

Personliga egenskaper

Viktiga personliga egenskaper är att du är självständig, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Du är tekniskt lagd, har god felsökningsförmåga och är kvalitetsmedveten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Befattningen är civil

Välkommen med din ansökan senast 2020-02-29.

Upplysningar:

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta

Avdelningschef Lars Malmström 070-680 13 36

Sektionschef Anders Lampinen 070-223 50 38

Fackliga företrädare:

SACO Pär Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO-F Matz Felix

OFR/O Wiveca Hörlin Wisborg

Samtliga nås via växeln på 019-393 500.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Sambandstekniker

Ansök    Dec 17    Försvarsmakten    Teletekniker
Nu söker F 21 en civil sambandstekniker till 338.Sambandstroppen med placering i Luleå Om tjänsten Vill du ha ett varierande arbete, där arbetsuppgifterna varierar från dag till dag, där det krävs att du är flexibel? Vill du arbeta praktiskt, både i grupp och självständigt, där du lämnas utrymme att ta ansvar för lösandet av dina arbetsuppgifter? Vill du utveckla dina personliga egenskaper med möjlighet till att fördjupa din egen kunskap inom teknik? Vill... Visa mer
Nu söker F 21 en civil sambandstekniker till 338.Sambandstroppen med placering i Luleå

Om tjänsten
Vill du ha ett varierande arbete, där arbetsuppgifterna varierar från dag till dag, där det krävs att du är flexibel? Vill du arbeta praktiskt, både i grupp och självständigt, där du lämnas utrymme att ta ansvar för lösandet av dina arbetsuppgifter? Vill du utveckla dina personliga egenskaper med möjlighet till att fördjupa din egen kunskap inom teknik? Vill du arbeta i en spännande miljö där det krävs att du är serviceinriktad och initiativrik? Vill du kunna träna på arbetstid? Då är 338. Sambandstroppen rätt plats för dig!

Om arbetsplatsen:
338. Sambandstroppen ansvarar för upprättande utav Komnät Flygbas, I den mobila flygbasen utgör Komnät Flygbas med tillhörande ledningssystem teknikplattformen. I ledningssystemet ingår strömförsörjning, servrar, klienter, telefoni, nätverk, radioutrustning, extern förbindelse via exempelvis satellit m.m. Då vi är en förbandsenhet inom basförbandet 21.flygflottiljen med en naturlig roll att stödja såväl lednings- som verkansenheter, varierar användarnas behov i stor utsträckning.

Då sambandstroppen utgör en unik kompetens inom basförbandet så ställs fortlöpande krav på utbildningar och deltagande i flottiljens beredskaps- och övningsverksamhet. Utbildningar genomförs både lokalt och genom centrala skolor eller i kontakt med industrin.
Sambandstroppen ingår som en del i flygvapnets beredskapsförband för internationella insatser. Därmed förväntas all personal kunna delta vid övningar och beredskap för dessa ev. insatser.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som sambandstekniker är det du som tillsammans med övriga tekniker genomför upprättande, drift och underhåll utav delsystem under övning och insats. Du ska ha god förståelse för delsystemen så att du kan tillse att rätt åtgärder vidtas. Detta innebär att du kommer få en bred teknisk utbildning inom bl.a. data-, tele- och radiosystem.


Kvalifikationer:


• Godkänd säkerhetsprövning
• God fysisk status
• B-körkort

Meriterande kvalifikationer:


• El-utbildning
• Radarkunskaper
• Radiokunskaper
• C- och/eller CE-förarbevis
• Hjullastarförarbevis
• Godkänd militär grundutbildning
• Tjänstgjort inom sambands/ ledningsförband
• Tjänstgjort i FM utomlands


Personliga egenskaper:
Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Förfrågningar om tjänsten kan lämnas av Fanjunkare Linus Holmström, tfn 072-531 92 60 eller Översergeant Daniel Arfvidsson 072-233 18 23 . Frågor om rekryteringsprocessen kan lämnas av HR-generalist Carina Nurminen 0920-234055.

Fackliga representanter:
OFR-S, SEKO, SACO och OFR/O nås genom vxl tfn 0920-23 40 00.

Övrigt:
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänstgöringsomfattning 100 % Detta är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser, både inrikes och utrikes. Individuell lönesättning tillämpas. Arbetsort: Luleå

Sista datum för ansökan:
2020-01-12


Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Systemingenjör Försvarsmaktens telenät

Ansök    Okt 9    Försvarsmakten    Teletekniker
FMTIS Systemenhet har verksamhet på flera orter i landet med ledningen stationerad i Enköping och Hästveda. Systemenhetens uppgifter är bl.a. att bistå HKV och FMV vid ombyggnader i försvarets telenät (FTN), producera förbindelser både för nationell och internationell verksamhet, utöva rollerna som Tekniskt ansvarig och Teknikledare för FM lednings- och marktelesystem samt inventera och redovisa teleteknisk materiel och dokumentation. Kontor FM Nätoperatör... Visa mer
FMTIS Systemenhet har verksamhet på flera orter i landet med ledningen stationerad i Enköping och Hästveda. Systemenhetens uppgifter är bl.a. att bistå HKV och FMV vid ombyggnader i försvarets telenät (FTN), producera förbindelser både för nationell och internationell verksamhet, utöva rollerna som Tekniskt ansvarig och Teknikledare för FM lednings- och marktelesystem samt inventera och redovisa teleteknisk materiel och dokumentation. Kontor FM Nätoperatör är organiserad i Systemenheten och ansvarar för att inrikta och samordna teknisk design, tekniska lösningar och funktioner i FTN.

Huvudsakliga arbetsuppgifter


• Granska övergripande design och tekniska lösningar inom FTN och ta fram förslag till förbättringar.
• Vara dialogpart kring val av produkter och teknisk design inom FTN.
• Leda och genomföra tekniska beredningar på mottagna förslag eller ändringar och ta fram beslutsunderlag för dessa.
• Analysera tekniska rapporter, systemstatus- och systemvärdighetsrapporter samt ta fram förslag på åtgärder.
• Föredra förslag till förbättringar, åtgärder och beslutsunderlag vid kontorsmöte för beslut
• Delta i, och i förekommande fall leda, möten enligt rutin för Kontor FM Nätoperatör

Som systemingenjör inom Kotor FM Nätoperatör arbetar du i samverkan med HKV PROD LEDUND, RPE LEDSYST, FM CIO, TVK Ledsys samt stab och övriga enheter inom FMTIS.

Kvalifikationer


• Högskoleutbildning med inriktning på telekommunikation alternativt datakommunikation eller motsvarande utbildning, inriktning eller erfarenhet
• Erfarenhet från att designa landsomfattande tele- och/eller datakommunikationsnät.
• Erfarenhet av IT- och nätverkssäkerhet.
• Erfarenhet av att designa och underhålla serverlösningar och datacenter.
• God administrativ förmåga och ett strukturerat arbetssätt.
• God förmåga att uttrycka sig, såväl muntligt som i skrift.
• Språkkunskaper i teknisk Engelska.
• B-körkort.

Meriterande


• God kännedom om Försvarets telenät, FTN.
• God kännedom om Försvarsmaktens förvaltning och vidmakthållande processer.
• God kännedom om organisation, ansvar och rutiner inom FM och FMV
• Erfarenhet av att jobba med IT-säkerhetsprodukter som t.ex. brandväggar och kryptosystem.
• Erfarenhet av att konfigurera och underhålla större IP-nät.
• Certifieringar eller utbildningsbevis inom transmissions och/eller IP-området.

Personliga egenskaper

Som person är du öppen och relationsskapande. Du kommer att behöva ha ett brett kontaktnät inom och utom Försvarsmakten, ha god förmåga att kommunicera med ledningspersonal och tekniker. Förmåga att leda möten och driva ärenden inom ovanstående områden samt god förmåga att vara teknisk projektledare. Tjänsten innebär arbete både självständigt och i grupp.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning (gäller ej redan anställd personal inom Försvarsmakten)

Arbetsort: Luleå

Lön: Individuell lönesättning

Befattningen är civil och benämns inom Försvarsmakten som Systemingenjör.

Befattningen innebär tjänsteresor med övernattning

Välkommen med din ansökan senast 2019-10-31.

Upplysningar

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta

Chef Kontor FM Nätoperatör, Stefan Nilsson, 0451-38 28 02

Chef Beredningsgrupp, Patrik Berg, 070-675 24 71

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga företrädare

SACO Pär-Erik Lohman

OFR/S Lena Boman

OFR/O Wiveca Hörlin Wisborg

SEKO Hans Monthan.

(Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.)


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Systemingenjör, inriktning transmissions- och IP-nät

Ansök    Nov 13    Försvarsmakten    Teletekniker
Framtidens utmaningar och hot ställer nya krav på oss, vilket gör att Försvarsmakten är under omvandling och tillväxt. Vill du vara en av oss som jobbar för ett starkare försvar av Sverige? Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande jobb inom ett område som är i ständig tillväxt. Du kommer att jobba under stor frihet där du kan forma din arbetsdag till stor del själv. Ny teknik införs ständigt, vilket gör att du kommer hela tiden mötas av nya spännande... Visa mer
Framtidens utmaningar och hot ställer nya krav på oss, vilket gör att Försvarsmakten är under omvandling och tillväxt.

Vill du vara en av oss som jobbar för ett starkare försvar av Sverige?

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande jobb inom ett område som är i ständig tillväxt. Du kommer att jobba under stor frihet där du kan forma din arbetsdag till stor del själv. Ny teknik införs ständigt, vilket gör att du kommer hela tiden mötas av nya spännande utmaningar.  

FMTIS Systemenhet har verksamhet på flera orter i landet och har ansvar för drift och underhåll för stora delar av Försvarsmaktens infrastruktur för kommunikation, radio, radar och IT-system. Systemenhetens uppgifter består i huvudsak att säkerställa att de tekniska systemen har den tillgänglighet som Försvarsmakten kräver.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Något av det vi erbjuder:


• Utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter.
• Flexibel arbetstid samt 35 semesterdagar per år för dig som är över 40 år.
• Möjlighet att göra läkarbesök på arbetstid samt viss ersättning för läkemedel och besök.
• Extra föräldralön vid föräldraledighet och VAB samt extra sjuklön och möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Systemingenjör

Arbetet som systemingenjör, innebär teknisk förvaltning av IP-nätet, som är en del av Försvarets Telenät, FTN.

Uppgifterna innebär att du ska:


• planera, beställa och följa upp förebyggande underhåll.
• genomföra uppföljningsmöten med underhållsleverantören
• följa upp underhållskostnader
• ta fram budgetunderlag för underhåll
• planera och i vissa fall genomföra modifieringar och uppgraderingar i nätet
• remissgranska underhållsdokumentation
• leda och eller delta i möten med Försvarets Materielverk, representanter från industrin m.fl.
• rapportera behov av förändringar och föreslå förbättringar i nätet
• agera som tekniskt stöd för driftorganisationen

Kvalifikationer


• Högskoleutbildning med inriktning mot teleteknik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
• Erfarenhet av att driftsätta, underhålla och konfigurera IP-nät.
• B-körkort. 

Meriterande


• Erfarenhet av att jobba med säkerhetsprodukter som t.ex. brandväggar och kryptosystem.
• Vana att arbeta med Cisco-produkter.
• God kännedom om Försvarets telenät.
• Språkkunskaper i teknisk Engelska.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad, har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du har god administrativ förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning (gäller inte anställd personal inom Försvarsmakten)

Tillträde Enligt överenskommelse

Arbetsort Luleå

Befattningen är civil.

Befattningen medför resor både över dagen men också längre perioder.

 

Välkommen med din ansökan senast 2019-12-13.

 

Upplysningar

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta

Chef Vidmakthållandeavdelningen, Bertil von Quanten, 010-823 21 58.

Chef Underhållssektionen, Ola Eriksson, 0920-234800.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).

 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är: för SACO Pär-Erik Lohman, OFR/S Martin Sparr, OFR/O Anders Wallinder samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.)

Samtliga nås via växeln på (019-39 35 00.)

Sökord: teknik, spännande, försvaret, internet, IP, kommunikation, ledningsstödsystem, ny teknik, radiolänk, utmaningar, radio, telekom

 

 


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Teletekniker Telekom

Ansök    Jul 15    Försvarsmakten    Teletekniker
Vi söker två nya medarbetare till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS med placering vid Genomförandeenheten Norr och arbetsort Luleå, Tele avdelningen. Huvudsakliga arbetsuppgifter Arbetet består till stor del att genomföra förebyggande och felavhjälpande underhåll samt driftsättningar av utrustningar i Försvarsmaktens teletekniska anläggningar. Försvarets telenät består idag av radiolänkar multiplex utrustningar, fib... Visa mer
Vi söker två nya medarbetare till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS med placering vid Genomförandeenheten Norr och arbetsort Luleå, Tele avdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet består till stor del att genomföra förebyggande och felavhjälpande underhåll samt driftsättningar av utrustningar i Försvarsmaktens teletekniska anläggningar. Försvarets telenät består idag av radiolänkar multiplex utrustningar, fiberterminaler, Ciscos produkter (routrar, switchar) samt växlar. I tjänsten ingår även att stödja kunder. Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar vilket medför resor i tjänsten. Jourtjänstgöring förekommer. Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom FM försorg. Arbete på hög höjd ingår i tjänsten liksom obligatoriska resor till Försvarsmaktens missioner i utlandet. Hos oss benämns befattningen teleingenjör FTN.

Kvalifikationer


• För tjänsten krävs utbildning med El/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga.
• Tjänsten kräver god fysik
• Godkänd läkarundersökning
• B-körkort
• Goda kunskaper i engelska och svenska
• För tjänsten goda kunskaper i Windowsmiljö (PC-vana)

 

Meriterande kvalifikationer


• Yrkeserfarenhet inom området samt kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar.
• Eftergymnasial utbildning inom EL/Teleteknik
• Genomförd militär grundutbildning.
• Kunskaper inom Linux/Unixs-miljö
• Goda kunskaper inom IP/Nätverk.

Personliga egenskaper
Viktiga personliga egenskaper är att du är självständig, serviceinriktad, har god samarbetsförmåga, teknisk läggning, god felsökningsförmåga, kvalitetsmedveten samt arbetar bra i grupp. Som person är du strukturerad, noggrann, säkerhetsmedvetande och ansvarskännande.

Vi lägger mycket stor vikt på dina personliga egenskaper och att vi bedömer att du kommer att passa in i den tilltänkta arbetsgruppen.

Om du vill jobba hos oss i Försvarsmakten så får du bl. a följande förmåner


• Fortlöpande kompetensutveckling inom yrkesområdet.
• Möjlighet till flextid.
• Minst 28 betalda semesterdagar/år.
• 3h friskvård/träning i veckan på arbetstid och tillgång till gym.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Tjänsten är placerad i Luleå.
Befattningen är civil men vid anställning ingår det skyldighet att krigsplaceras i Försvarsmaktens insatsorganisation, delta i utbildning samt övningar.

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-18.

Upplysningar
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta
Avdelningschef Lars Malmström 070-680 13 36
Sektionschef Anders Lampinen 070-223 50 38

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman
OFR/S Martin Sparr
SEKO-F Matz Felix
OFR/O Wiveca Hörlin Wisborg
Samtliga nås via växeln på 019-393 500


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre