Lediga jobb som GIS-ingenjör i Luleå

Se lediga jobb som GIS-ingenjör i Luleå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Luleå som finns hos arbetsgivaren.

GIS-ingenjör

Ansök    Mar 17    Luleå MiljöResurs AB    GIS-ingenjör
Är du en högskoleutbildad GIS-ingenjör eller har förvärvat motsvarande kunskaper inom arbetslivet? Är du initiativtagande, lyhörd och trivs som allra bäst när du får kombinera en teknisk och verksamhetsnära roll? Då har vi den perfekta chansen för dig! Lumire, Luleå Miljöresurs AB, är ett kommunalt bolag för vatten och avlopp, avfallshantering, återvinning och återbruk. Lumire ägs av Luleå kommun och vi är 200 medarbetare som säkerställer att alla Luleåbo... Visa mer
Är du en högskoleutbildad GIS-ingenjör eller har förvärvat motsvarande kunskaper inom arbetslivet? Är du initiativtagande, lyhörd och trivs som allra bäst när du får kombinera en teknisk och verksamhetsnära roll? Då har vi den perfekta chansen för dig!

Lumire, Luleå Miljöresurs AB, är ett kommunalt bolag för vatten och avlopp, avfallshantering, återvinning och återbruk. Lumire ägs av Luleå kommun och vi är 200 medarbetare som säkerställer att alla Luleåbor har ett friskt och välsmakande dricksvatten i kranen och att avfall och avlopp tas om hand på ett cirkulärt sätt.
Genom att samordna vatten- och avfallsfrågorna i samma bolag är vi en stark aktör inom hållbar miljöteknik och samhällsbyggnad.

Lumire befinner sig i en spännande utvecklingsfas och är en självklar aktör i arbetet med den gröna omställningen och ett hållbart Luleå.  Som GIS-ingenjör har du en viktig roll i arbetet framåt. Tillsammans gör vi Luleå hållbart.

Om rollen

I din roll som GIS-ingenjör på Lumire kommer du att arbeta med vår VA-databas: VA-banken. Du har en aktiv roll i att driva organisationens utveckling framåt genom din tekniska kompetens. Arbetet är fritt och innebär att du har ett stort eget ansvar för att självständigt utföra dina arbetsuppgifter och samla in och leverera efterfrågad information.  

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

 • Systemadministratör för VA-banken
 • Insamling, ajourhållning samt tillhandahållande av geodata och geografisk information för verksamheternas behov
• Upprätthålla behörighetsstyrda och redundanta underlag för oförutsedda händelser samt uppföljning av skyddsklassat geodata
 • Andra GIS- och IT-relaterade arbetsuppgifter kan ingå.

Vi söker dig som
• Högskoleutbildad GIS-ingenjör eller har förvärvat motsvarande kunskaper inom arbetslivet
• Praktiskt arbete med GIS och CAD plattformarna ArcMap, AutoCAD och/eller andra Esri-produkter
• Svenska och engelska flytande i tal och skrift
 • Goda allmänna IT-kunskaper
 • B-körkort

Meriterande är om du har erfarenhet av: 
• Praktiskt arbete med VA-banken 
• Erfarenhet av digitaliseringsarbete och informationssäkerhetsarbete 
• Databaskunskap främst med -server  

I egenskap av ett gott ordningssinne planerar och prioriterar du din tid och har ett strukturerat arbetssätt. Att vara prestigelös är för dig en självklarhet och du stimuleras av samarbete och kunskapsutbyte mellan olika funktioner i organisationen. 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett spännande och roligt arbete där du får möjligheten att verka för ett hållbart Luleå. Vi värnar om ett långsiktigt hållbart arbetsliv och strävar efter att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbetsliv och fritid. Hos oss får alla ett generöst friskvårdsbidrag på 4000 kr och möjlighet till en friskvårdstimme per vecka.
För dig vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv. Hos oss är det viktigt att du utvecklas, trivs, mår bra och känner arbetsglädje. 

Vill du bli en miljöresurs?

Då kommer du att trivas på Lumire. Som anställd hos oss arbetar du med några av samhällets mest betydelsefulla funktioner: rent dricksvatten, och en hållbar avfalls- och avloppshantering. Det vi gör har betydelse idag och i framtiden.

Tillsvidareanställning (provanställning kan tillämpas), heltid. Tillsättning så snart som möjligt, lön enligt överenskommelse.

Eftersom vi bedriver och du kommer att arbeta i en säkerhetsklassad verksamhet, krävs det att du innan anställning genomgår godkänd säkerhetsprövning.

Om du har frågor om rollen är du välkommen att IT och säkerhetschef Mats Henriksson, [email protected], 073-573 7341.

Ansökan

Du söker jobbet via länken nedan.
Sista ansökningsdag är 2 april, 2023 men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då intervjuer genomförs löpande. Visa mindre

GIS-ingenjör

Ansök    Jun 19    Vattenfall AB    GIS-ingenjör
En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vår avdelning för masterdata och registratur styr, stöttar och förvaltar utformningen av bolagets arkitektur, med fokus på process, information, IT/OT. Verksamheten består även av att säkerställa efterlevnad av IT-säkerhetskrav samt masterdatahantering och systemtestning. Arbetet inom Masterdata utgår från att u... Visa mer
En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.
Vår avdelning för masterdata och registratur styr, stöttar och förvaltar utformningen av bolagets arkitektur, med fokus på process, information, IT/OT. Verksamheten består även av att säkerställa efterlevnad av IT-säkerhetskrav samt masterdatahantering och systemtestning.
Arbetet inom Masterdata utgår från att utveckla Vattenfall Eldistributions förmåga att fatta korrekta beslut utifrån anläggningsstrukturen. Detta innefattar för oss att ständigt förbättra kvalitén på metadata kring anläggningsbeståndet, jobba med att plocka fram nyckeltal kopplat till processer som inrapporterar denna data samt bistå med förslag som kan påverka dessa i positiv riktning.
Vi är i en innovativ/expansiv fas i arbetet kring hantering av data i olika miljöer och presentationsformat, i detta ligger ett stort fokus på området GIS i form av nya applikationer och arbetssätt inte bara för gruppen utan bolaget och våra leverantörer som helhet.

Din roll som GIS-ingenjör
Arbetet innebär ett tätt samarbete med kollegor såväl inom den egna verksamheten som direkt mot kund eller mot andra delar av verksamheten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är bland annat:
Databearbetning, kartframställning och geografisk presentation
Geografiska analyser
Databashantering
Jobba med appar i Esris produktkatalog
Konvertering mellan olika koordinatsystem och data-format
Stötta medarbetare/entreprenörer (främst i fält) så att mobila lösningar finns och fungerar
Kontakter med kunder, myndigheter och interna projekt
Skriva instruktioner och styrande dokument kring GIS relaterade frågorDin bakgrund
Relevant 3-årig högskoleutbildning inom GIS alternativt 2-årig YH-utbildning, eller motsvarande, med lång erfarenhet
Flera års praktisk erfarenhet av arbete med Esris ArcGIS-plattform (ArcMap, ArcGIS Pro, ArcGIS Online, ArcGIS Enterprise m.m.). Erfarenhet av arbete med de mobila fältappar som finns i plattformen väger tungtVi ser det som meriterande om du dessutom:
Har arbetat med MapInfo, AutoCAD och FME.
Har kunskap och erfarenhet gällande optimering av databasdesign och struktur är mycket intressant och meriterande.
Har tidigare erfarenhet av arbete inom infrastrukturprojekt särskilt inom elkraftsbranschen.VI lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att bli framgångsrik i tjänsten ser vi att du har en välutvecklad pedagogisk förmåga och alltid strävar efter att uppnå de bästa lösningarna för slutanvändarna. En förutsättning för det är att du har en utpräglad servicekänsla och ett konsultativt förhållningssätt. Det är också viktigt att vara noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten i den här rollen. Du är självgående och levererar med hög kvalitet på utsatt tid. Du ska ha lätt för att samarbeta med andra och du bör även vara nyfiken, kreativ och intresserad av utvecklingsarbetet.


Mer information
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall Eldistribution arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer här: https://www.vattenfalleldistribution.se/om-oss/jobba-hos-oss/mangfald-och-inkludering/


För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Pär Höglund på 070 508 81 90 eller [email protected]
För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Sabina Eriksson på [email protected]


Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson (Ledarna), Anne-Marie Sjöbohm (Akademikerna), Asim Nokic (Unionen) och Ulf Tengman (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: GIS-ingenjör
Placeringsort: Solna, Trollhättan, Luleå, Umeå, Uppsala, Linköping, Västerås eller Jokkmokk.
Vänligen ange i din ansökan vilken av Vattenfalls Eldistributions etablerade orter som du önskar arbeta på.


Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot att ta emot din ansökan senast 1 aug 2023.
Då annonsen är publicerad under sommarsemestern kommer urval och intervjuer ske efter att ansökningsperioden har stängt. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vattenfall Eldistribution AB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen


Vi ser framemot din ansökan!

Om oss
Vattenfall Eldistribution AB distribuerar el till hushåll, företag och samhälle – dygnet runt året om. Vårt elnät är över 12 000 mil långt och vi distribuerar el till nästan 900 000 kunder. Vi bygger, driver, underhåller och investerar i vårt elnät för att du som kund ska få en tillförlitlig leverans. Läs mer om oss på: https://www.vattenfalleldistribution.se/om-oss/
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Sweco söker VA-ingenjörer till Norra Sverige

Ansök    Feb 5    Framtiden i Sverige AB    GIS-ingenjör
Tar du examen i juni -23 och vill arbeta med vatten i Norra Sverige? Här är din chans! Swecos norra region expanderar stort och söker dig som vill bli en viktig del av den gröna omställningen. Sök tjänsten som VA-ingenjör redan idag! Som VA-ingenjör till Sweco kommer du arbeta med utredningar inom VA-området, exempelvis inom dagvattenhantering, hydraulik och hydrologi. Vilket kontor du än sitter på kommer du ha stor nytta av ditt team och jobba tvärfunkt... Visa mer
Tar du examen i juni -23 och vill arbeta med vatten i Norra Sverige? Här är din chans! Swecos norra region expanderar stort och söker dig som vill bli en viktig del av den gröna omställningen. Sök tjänsten som VA-ingenjör redan idag!

Som VA-ingenjör till Sweco kommer du arbeta med utredningar inom VA-området, exempelvis inom dagvattenhantering, hydraulik och hydrologi. Vilket kontor du än sitter på kommer du ha stor nytta av ditt team och jobba tvärfunktionellt mot många olika sektioner på Sweco. För rätt person är kompetensutvecklingen stor, och oavsett om ditt intresse ligger i vattenteknik eller det mer utredande vattenarbetet kommer du bli erbjuden en stimulerande miljö med många specialister som du kan lära dig mycket av.

Mer specifikt kommer du arbeta med följande:
•Dimensionera och utforma vattenanläggningar genom beräkning, analys och skiss
•Skyfallskartering genom bl.a. hydraulisk modellering
•Kommunala VA-projekt
•Grundvattensprospektering för att förhindra och förebygga förorenat vatten, exempelvis vid gruvarbete
Skallkrav för tjänsten:
•En avslutad eller pågående civil- eller högskoleutbildning inom relevant område (hållbara energisystem, miljö- och vattenteknik, hydrogeologi mm)
•God svenska och engelska i både tal och skrift
•Har körkort eller planerar att ta körkort inom sex månader
Vi ser det som meriterande om du har följande kvalifikationer:
•Kunskaper och/eller erfarenhet av CAD och/eller GIS
•Kunskaper och/eller erfarenhet av hydraulisk modellering
Notera att vi ser det som starkt meriterande om du har en master i hydrogeologi och en koppling till Norra Sverige.

Denna tjänst passar dig som genuint intresserar dig för vatten- och miljöfrågor. Vi tror även att du är en nyfiken och kommunikativ person som trivs med att bygga relationer och har ett utåtriktat förhållningssätt gentemot din omgivning. Du har en nyfiken ådra och tycker om att lära dig nya saker.

Om Sweco

Sweco är Europas ledande arkitekt- och teknikkonsultbolag med 6000 medarbetare runtom i Sverige. Vi är experter på att lösa vår tids stora samhällsutmaningar – en uppgift som är mer relevant, utmanande och inspirerande än någonsin tidigare. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco har många års erfarenhet av att anställa juniora talanger och en genomtänkt on-boardingplan för nyanställda.

Om Framtiden

Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.
För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan ha möjlighet att gå över och bli anställd direkt hos Sweco.

Villkor

Start: Enligt överenskommelse med hänsyn till examen eller uppsägningstid
Omfattning: Heltid
Arbetstider: Kontorstider med viss flex
Ort: Utifrån dina önskemål om placering i Norra Sverige. Sweco har kontor i Sundsvall, Luleå, Umeå, Skellefteå, Östersund, Örnsköldsvik, Dorotea och Kiruna

Kontaktuppgifter och ansökan

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via länken nedan. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Nina Hedenmo på telefonnummer: 072-2328205 eller via e-post: [email protected]

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

GIS-ingenjör vikariat

Ansök    Feb 28    Luleå kommun    GIS-ingenjör
Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så s... Visa mer
Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?

Stadsbyggnadsförvaltningens sektion geodata ansvarar för kommunens GIS-plattform, kartor, karttjänster, geotekniska arkiv och geografiska databaser samt utveckling och samordning. Sektionen arbetar med primärkartan, adress- och namnsättning samt utför mätning för flertalet verksamheter. Tillsammans med myndigheter, kommunala bolag, andra kommuner och forum samverkar vi inom området geodata och GIS i syfte att utveckla oss och regionen. Kommunen strävar efter kostnadseffektivisering bland annat genom digitalisering där geodata är efterfrågade på stor bredd. Målet är att tillhandahålla geodata med god kvalitet för ökad tillgänglighet, service och trygghet till medborgare samt externa parter. Luleå kommun är godkänd av Lantmäteriet och Trafikverket som blåljuskommun.

ARBETSUPPGIFTER
I uppdraget som GIS-ingenjör ingår insamling, ajourhållning samt att tillhandahålla geodata och geografisk information för verksamheternas behov, stödja vid framtagande av processer för geodata, från mätning till GIS för digitaliseringsprocessen. Utbildning av andra kommunala verksamheter är en naturlig del för sektion Geodata. Geografisk information och analyser ska tillhandahållas för beslutsunderlag, verksamhetsutveckling, effektivisering och digitalisering. Skapandet av behörighetsstyrda och redundanta underlag för oförutsedda händelser samt uppföljning av skyddsklassat geodata ingår i uppdraget.

Arbetet är fritt och innebär att du har ett stort eget ansvar för att självständigt utföra dina arbetsuppgifter och samla in och leverera efterfrågad information. I din roll som GIS-ingenjör kommer du i huvudsak att arbeta med kommunens vägdatabas samt Nationella vägdatabasen (NVDB). Du kommer även att arbeta med kartframställning, Ledningskollen, användarstöd samt utbildning i systemen. Arbetet hos oss innebär ett tätt samarbete med sektionen, användare och uppdragsgivare inom Stadsbyggnadsförvaltningen och du kommer att vara ett stort stöd och support i kvalitetsarbetet.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en lämplig akademisk utbildning på högskola/universitet, ex. GIS-ingenjör, 3D-utvecklare, systemutvecklare med GIS-erfarenhet eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har mycket goda kunskaper inom GIS, hantering av olika GIS- och CAD-format, bearbetning av geodata, strukturering av data i databaser samt metadatahantering. Det är meriterande med erfarenhet av arbete som GIS-ingenjör och inom GIS-utveckling, geodataprocesser, databaser och geodatainsamling, gärna inom kommunalteknisk verksamhet.

Som person är du nyfiken, driven, engagerad, kreativ och har en förmåga att lyfta blicken och se helheten. Vidare är du ansvarstagande och strukturerad samt lyhörd och har lätt för att bygga relationer och skapa förtroende hos olika målgrupper då du kommer att jobba mot och stötta flera kommunala förvaltningar och bolag. Du arbetar gärna i team och kvalitetstänk är en naturlig del i ditt sätt att få saker utförda.

Du har mycket goda allmänna IT-kunskaper och är van att lära dig nya system/programvaror.

Du kommunicerar väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Har du erfarenhet av GIS- och CAD-plattformarna ArcGIS. Geosecma, AutoCAD, Topocad och Call&Report; är det meriterande. Praktiskt arbete med ISY Case, ISY Road och NVDB samt med godkänt resultat genomfört samtliga kurspaket för NVDB-systemet, 4 olika blockutbildningar är mycket meriterande.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort B krävs


ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Tips!
Nyfiken på Luleå? flyttatilllulea.se
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb Visa mindre

Geodatasamordnare, Norrbotten eller Västerbotten

Ansök    Dec 23    Lantmäteriet    GIS-ingenjör
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang. För att hus, broar och vägar ska kunna byggas behövs kunskap om Sveriges geografi och fastigheter. Genom att kartlägga verkligheten och tillhandahålla aktuell information om landets topografi och infrastruktur bidrar du därför till grunde... Visa mer
Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Nu söker vi dig som har ett starkt samhällsengagemang.

För att hus, broar och vägar ska kunna byggas behövs kunskap om Sveriges geografi och fastigheter. Genom att kartlägga verkligheten och tillhandahålla aktuell information om landets topografi och infrastruktur bidrar du därför till grunden för ett hållbart och fungerande samhälle.

Stationeringsort är Norrbotten eller Västerbotten.

ARBETSUPPGIFTER
Som regional geodatasamordnare arbetar du i framkant med digitalisering av samhällsbyggnadsprocessen. Du är en självklar del i genomförandet av de uppdrag som Lantmäteriet fått av Regeringen för att effektivisera samhällsbyggnadsprocessen med hjälp av digitalisering. Särskilt fokus ligger just nu på informationsflöden genom digitala processer, nationella geodataplattform för att tillsammans med branschen öka samverkan med målet att utveckla företag- och medborgartjänster.

En central arbetsuppgift i rollen är att samverka med kommuner, statliga myndigheter och andra aktörer, ibland som rådgivare och stöd, ibland i projekt där vi tillsammans driver utvecklingen framåt. Du agerar som förändringsledare och är en del i den förändringsprocess som digitaliseringen för med sig för vår bransch.

Du bidrar till att utveckla Lantmäteriets samverkan med kommuner och regionala myndigheter för att bygga upp en effektiv försörjning och en ökad användning av geodata i samhället. Du samlar även in användarnas synpunkter och behov för att kunna återge dessa till Lantmäteriet.
Du arbetar självständigt då de närmaste kollegerna är stationerade över hela landet och digitala möten är en naturlig del av din vardag, liksom en del resor.

KVALIFIKATIONER
Vi ser att du har högskoleexamen inom samhällsbyggnad eller annan lämplig utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har arbetat flera år inom samhällsbyggnadsbranschen i statlig, kommunal eller privat sektor. Du ska även ha erfarenhet av att samverka med andra.

Tjänsten kräver B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du har ett intresse av att leda och inspirera människor i förändringsprocesser och är själv en föregångare och kan visa på goda exempel och förslag på hur digitaliseringen kan effektivisera vår vardag. Du har en god kommunikativ förmåga, är lyhörd och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Vidare har du förmåga att skapa kontakter och att bygga goda relationer.

ÖVRIGT
På Lantmäteriet arbetar vi med att säkra ägandet av fastigheter och att tillgängliggöra geodata till samhället och vi är myndigheten som tar ledning i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen. Vi vet att våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att lyckas med vårt uppdrag. Genom att arbeta med jämställdhet och mångfald som självklara delar av verksamheten skapar vi en inkluderande kultur där olikheter är en av våra framgångsfaktorer. I vårt medarbetarskap ingår det att alla medarbetare agerar utifrån vår värdegrund: service, öppenhet och handlingskraft.

Hos oss har du möjlighet att utföra arbetsuppgifter till stor del på annan plats än kontoret. Det är verksamheten och gällande regelverk som styr. Vi kallar det den hybrida arbetsplatsen.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om tjänsten besvaras av de kontaktpersoner som anges i annonsen.

Urval sker löpande under ansökningstiden. Visa mindre

GIS-ingenjör

Ansök    Feb 1    Luleå MiljöResurs AB    GIS-ingenjör
Är du en högskoleutbildad GIS-ingenjör eller har förvärvat motsvarande kunskaper inom arbetslivet? Är du initiativtagande, lyhörd och trivs som allra bäst när du får kombinera en teknisk och verksamhetsnära roll? Då har vi den perfekta chansen för dig! Lumire, Luleå Miljöresurs AB, är ett kommunalt bolag för vatten och avlopp, avfallshantering, återvinning och återbruk. Lumire ägs av Luleå kommun och vi är 200 medarbetare som säkerställer att alla Luleåbo... Visa mer
Är du en högskoleutbildad GIS-ingenjör eller har förvärvat motsvarande kunskaper inom arbetslivet? Är du initiativtagande, lyhörd och trivs som allra bäst när du får kombinera en teknisk och verksamhetsnära roll? Då har vi den perfekta chansen för dig!

Lumire, Luleå Miljöresurs AB, är ett kommunalt bolag för vatten och avlopp, avfallshantering, återvinning och återbruk. Lumire ägs av Luleå kommun och vi är 200 medarbetare som säkerställer att alla Luleåbor har ett friskt och välsmakande dricksvatten i kranen och att avfall och avlopp tas om hand på ett cirkulärt sätt.

Genom att samordna vatten- och avfallsfrågorna i samma bolag är vi en stark aktör inom hållbar miljöteknik och samhällsbyggnad.

Lumire befinner sig i en spännande utvecklingsfas och är en självklar aktör i arbetet med den gröna omställningen och ett hållbart Luleå.  Som GIS-ingenjör har du en viktig roll i arbetet framåt. Tillsammans gör vi Luleå hållbart.

Om rollen

I din roll som GIS-ingenjör på Lumire kommer du att arbeta med vår VA-databas: VA-banken. Du har en aktiv roll i att driva organisationens utveckling framåt genom din tekniska kompetens. Arbetet är fritt och innebär att du har ett stort eget ansvar för att självständigt utföra dina arbetsuppgifter och samla in och leverera efterfrågad information. 

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
 • Systemadministratör för VA-banken.
 • Insamling, ajourhållning samt tillhandahållande av geodata och geografisk information för verksamheternas behov.
• Upprätthålla behörighetsstyrda och redundanta underlag för oförutsedda händelser samt uppföljning av skyddsklassat geodata.
 • Andra GIS- och IT-relaterade arbetsuppgifter kan ingå.

Vi söker dig som

• Högskoleutbildad GIS-ingenjör eller har förvärvat motsvarande kunskaper inom arbetslivet.
 • Praktiskt arbete med GIS och CAD plattformarna ArcMap, AutoCAD och/eller andra Esri-produkter.
• Svenska och engelska flytande i tal och skrift 
• Goda allmänna IT-kunskaper
• B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av: 
• Praktiskt arbete med VA-banken 
• Erfarenhet av digitaliseringsarbete och informationssäkerhetsarbete 
• Databaskunskap främst med -server 

Du har ett gott ordningssinne planerar och prioriterar du din tid och har ett strukturerat arbetssätt. Du är prestigelös och du stimuleras av samarbete och kunskapsutbyte mellan olika funktioner i organisationen. 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett spännande och roligt arbete där du får möjligheten att verka för ett hållbart Luleå.

Vi värnar om ett långsiktigt hållbart arbetsliv och strävar efter att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbetsliv och fritid. Hos oss får alla ett generöst friskvårdsbidrag på 4000 kr och möjlighet till en friskvårdstimme per vecka.

För dig vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv. Hos oss är det viktigt att du utvecklas, trivs, mår bra och känner arbetsglädje. 

Vill du bli en miljöresurs?

Då kommer du att trivas på Lumire. Som anställd hos oss arbetar du med några av samhällets mest betydelsefulla funktioner: rent dricksvatten, och en hållbar avfalls- och avloppshantering. Det vi gör har betydelse idag och i framtiden.

Anställningsform, arbetstid: Vikariat i 18 månader, tillsättning så snart som möjligt.

Lönevillkor: Enligt överenskommelse

Om du har frågor om rollen är du välkommen att IT och säkerhetschef Mats Henriksson, [email protected], 073-573 7341

Ansökan

Du söker jobbet via länken nedan.
Sista ansökningsdag är 16 februari, 2023 men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då intervjuer genomförs löpande. Visa mindre

Teknikingenjör GIS

Ansök    Okt 7    Trafikverket    GIS-ingenjör
Som Teknikingenjör GIS på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur. Teknikingenjör GIS Arbetsuppgifter Vi söker nu en Teknikingenjör GIS som kommer att arbeta med geografisk data om Sveriges vägar och järnvägar och dess omgivningar. Som Teknikingenjör GIS ingår du tillsammans med ca 13 kollegor sektionen "Förädla geodata" inom verksam... Visa mer
Som Teknikingenjör GIS på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.


Teknikingenjör GIS

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en Teknikingenjör GIS som kommer att arbeta med geografisk data om Sveriges vägar och järnvägar och dess omgivningar. Som Teknikingenjör GIS ingår du tillsammans med ca 13 kollegor sektionen "Förädla geodata" inom verksamhetsområdet "Underhåll". Sektionen ansvarar för ajourhållning av geografisk information och tillhandahåller väg-och järnvägsdata samt annan geografisk information och kartor till användare både inom och utanför Trafikverket. Vi agerar expertstöd och medverkar i förvaltning och utvecklingsprojekt för hantering av geografisk information och anläggningsdata.

Just nu är vi inne i en intensiv period där omvärlden förändras snabbt och där vi bygger upp vår kunskap, teknik och arbetssätt för att anpassa oss. Tillsammans med kollegor runt om i landet kommer du att arbeta med ajourhållning, analyser och bearbetningar av data samt att tillgängliggöra den på olika sätt för våra användargrupper.

Våra främsta verktyg för geografisk information är ArcGIS, både i desktop och webben, och FME.

Övrig information

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande- varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning om 6 månader tillämpas.

Placeringsort: Borlänge, Luleå eller Malmö

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer hålls i första hand via Skype och beräknas hållas under vecka 46.

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du analytisk och har förmågan att lösa problem utifrån ett serviceinriktat förhållningssätt. Du kan arbeta självständigt men också gärna samarbeta med andra där du deltar och bidrar i enhetens utvecklingsarbete.

Vi söker dig som


har en aktuell eftergymnasial utbildning med GIS-inriktning (minst två år på högskola, KY eller motsvarande)

har aktuell praktisk erfarenhet av datahantering med GIS-verktygDet är meriterande om du


har kunskap och erfarenhet av verktygen ArcGIS och/eller FMEAnsökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör (vi godkänner ej svar där man hänvisar till ansökningshandlingarna). Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Dokumentationstekniker – Vattenfall Eldsitribution AB

Ansök    Sep 18    Vattenfall AB    GIS-ingenjör
En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vattenfall Eldistribution investerar kraftigt i elnätet med en målsättning att öka kvalitén för kunder och förbereda för de smarta elnäten. Anläggningsdokumentation har till uppgift att uppdatera, kvalitetssäkra och förädla teknisk information i berörda IT-system. Vi är nu i behov av att stärka teamet och söke... Visa mer
En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.


Vattenfall Eldistribution investerar kraftigt i elnätet med en målsättning att öka kvalitén för kunder och förbereda för de smarta elnäten. Anläggningsdokumentation har till uppgift att uppdatera, kvalitetssäkra och förädla teknisk information i berörda IT-system. Vi är nu i behov av att stärka teamet och söker därför efter tre Dokumentationstekniker till någon av våra orter; Luleå, Stockholm eller Trollhättan.

Du kommer att
Som Dokumentationstekniker ansvarar du för att den tekniska dokumentationen uppdateras enligt fastställda processer både inom projektverksamheten och underhållsrelaterade anläggningsförändringar. Vi arbetar främst i nätinformationssystemet Netbas och i dokumenthanteringssystemet SAP DMS, viss uppdatering av information sker även med hjälp av AutoCAD. Teamet arbetar dessutom kontinuerligt med att förbättra och utveckla våra processer och system för att förfina flödet och säkerställa kvalitén av den tekniska dokumentationen.


Vi söker dig som
Har gymnasial utbildning
Behärskar svenska och engelska i både tal och skriftFör att lyckas i rollen som Dokumentationstekniker är du en fena på att skapa struktur och är logisk i ditt framförande. Du har mycket god vana av att arbeta med datorer, system och hantering av information. Du värdesätter även kvalitet genomgående i ditt vardagliga arbete och trivs med att jobba i grupp tillsammans med andra kollegor.


Det är meriterande om du
Har erfarenhet från elkraftbranschen
Har arbetat med nätinformationssystem i allmänhet och Netbas i synnerhet
Har arbetat med dokumenthanteringssystem i allmänhet och SAP DMS i synnerhet
Har erfarenhet av arbete i CAD


Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 27 September.

Övrig information
Rekryterande chef: Pia Andreasson, 070 - 657 70 45
Rekryterare: Johan Macdonald, 073 – 085 27 63

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.


Befattning: Dokumentationstekniker
Placeringsort: Luleå, Stockholm eller Trollhättan
Sista ansökningsdag: 27 September

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se. Visa mindre

Geotekniker till Tyréns!

Inledning: Är du utbildad för att jobba med geoteknik och vill tillhöra en organisation där du kommer att få stora möjligheter att utvecklas? Då läser du på rätt ställe. På Tyréns kommer du att få utlopp för dina tankar och idéer för utveckling och där ny teknik är något som uppmuntras. Den här stolta och familjära organisationen, där förtroende till sina medarbetare är ett ledord, söker just dig som vill bli en del av allt detta. Information om tjänsten ... Visa mer
Inledning:
Är du utbildad för att jobba med geoteknik och vill tillhöra en organisation där du kommer att få stora möjligheter att utvecklas? Då läser du på rätt ställe. På Tyréns kommer du att få utlopp för dina tankar och idéer för utveckling och där ny teknik är något som uppmuntras. Den här stolta och familjära organisationen, där förtroende till sina medarbetare är ett ledord, söker just dig som vill bli en del av allt detta.

Information om tjänsten
Du kommer att komma till en organisation där förtroende och öppenhet är något som genomsyrar hela verksamheten. Både ett förtroende från närmsta chef samt den stiftelsestyrda ledningen vilket bidrar till att investeringar i ny och intressant teknik förespråkas.

På Tyréns finns det cirka 120 geotekniker idag och kontoren i Norrbotten och Västerbotten söker nu nya medarbetare. De arbetar med teknik i framkant och du kommer att tillhöra en kompetent och trygg arbetsgrupp där samarbete är en framgångsfaktor och du kommer att välkomnas med öppna armar in i gemenskapen. Inte nog med det, vi vet att det finns massor av intressanta projekt de närmsta åren att göra skillnad i.

Att utvecklas i sin roll är något som uppmuntras och det finns stora möjligheter att utifrån ditt intresse växa i din roll. Ytterligare en faktor till utveckling är det starka samarbetet mellan olika avdelningar på kontoret, där gemensamma projekt och planering leder till ett naturligt forum för kompetensöverföring mellan varandra.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Tyréns önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till [email protected] 

Du erbjuds
En arbetsplats som tror på sina medarbetare och en trevlig arbetsmiljö, attraktiva uppdrag och stora utvecklingsmöjligheter. Hos Tyréns får du chansen att utvecklas som konsult samtidigt som du kan ha en bra balans mellan jobb och fritid.

Vi tror att oavsett kompetensnivå så kan du både dela med dig av erfarenheter men framför allt lära dig av dina kollegor.

Arbetsuppgifter

Du kommer att använda de senaste programmen i en digitaliserad process från fältplanering, fältgeoteknik till förvaltningsdata. Det kan exempelvis handla om att:

• Planera fältundersökningar
• Genomföra geotekniska beräkningar
• Redovisa resultat
• Sammanställa underlag
• Skapa ett nationellt nätverk inom ditt kompetensområde

Vi söker dig som:
Har relevant utbildning och troligtvis något års erfarenhet av arbete i branschen. Då en stor del av ditt arbete kommer att bestå av kommunikation och skriftliga rapporter är det av vikt att du behärskar det svenska språket i tal och skrift. Det är också av vikt att du har B-körkort då du kommer att vara mycket ute i verksamheten.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Tyréns. Du kommer att arbeta mycket tillsammans med andra, både inom och mellan avdelningar, vilket gör att du gillar att samarbeta och ser det som en viktig del för ett lyckat projekt.

Då du kommer att tillhöra en organisation där nyfikenhet är ett av värdeorden har du en naturlig nyfikenhet där du gärna kommer med egna idéer och förslag till utveckling. Du är också tydlig i din kommunikation i tal och skrift.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
STAD: Gällivare, Kalix, Kiruna Luleå, Piteå eller Skellefteå
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Mimmi Sondell

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected] Visa mindre

Vattensamordnare Gis / it kompetens OBS förlängd ansökningstid

Vill du arbeta på en av länets mest spännande arbetsplatser? Länsstyrelsen är statens förlängda arm i Norrbotten och vårt uppdrag är att säkerställa att riksdagens och regeringens beslut får så bra effekt som möjligt, utifrån förutsättningarna i länet. Med vår vision "Tillsammans för Norrbottens bästa "arbetar vi för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, stöd, utveckling, tillsyn och samordning inom många olika områden. ... Visa mer
Vill du arbeta på en av länets mest spännande arbetsplatser?

Länsstyrelsen är statens förlängda arm i Norrbotten och vårt uppdrag är att säkerställa att riksdagens och regeringens beslut får så bra effekt som möjligt, utifrån förutsättningarna i länet. Med vår vision "Tillsammans för Norrbottens bästa "arbetar vi för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, stöd, utveckling, tillsyn och samordning inom många olika områden.

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:
• Utmanande och intressanta arbetsuppgifter
• Möjlighet att bidra till samhällsnytta
• Goda utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö
• Bra anställningsvillkor och hälsofrämjande aktiviteter.

En viktig roll är att vara Vattenmyndighet för Bottenvikens vattendistrikt. Länsstyrelsen i Norrbotten är en av fem länsstyrelser som har ett särskilt utpekat uppdrag att vara Vattenmyndighet. På vattenmyndigheten i Bottenviken arbetar ca 10 personer inom olika kompetensområden. Arbetet utgår ifrån EU:s ramdirektiv för vatten där det långsiktiga målet är att uppnå en god vattenstatus på alla inlands-, grund- och kustvatten. Vattenmyndigheten samordnar arbetet med vattenförvaltning i Bottenvikens vattendistrikt som omfattar två län, 28 kommuner samt Torneälvens avrinningsområde som delas med Finland. Vattenmyndigheten deltar också i den gemensamma organisation som finns mellan de fem vattenmyndigheterna och samverkar med nationella myndigheter och organisationer. Vill Du veta mer om vattenmyndigheterna så gå in på hemsidan www.vattenmyndigheterna.se

Vattenmyndigheten hör till enheten för vatten och fiske. På vatten- och fiskeenheten ingår förutom vattenmyndigheten även fiskefunktionen som bl.a. svarar för tillståndsärenden, tillsyns- och förvaltningsfrågor samt fiskeutredningsgruppen som bedriver undersöknings- och utredningsverksamhet. Enheten har totalt 19 medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Visst vill du jobba för hållbara vatten? Nu söker vi en vikarierande vattensamordnare med GIS/IT kompetens till vattenmyndigheten för Bottenvikens vattendistrikt.
Tjänsten som vattensamordnare innebär att du har ett samordningsansvar för de GIS/IT-frågor som är aktuella i vattenmyndigheternas vattenförvaltningsarbete. Som vattensamordnare kommer du att arbeta på Vattenmyndigheten både i Bottenvikens vattendistrikt samt nationellt.

Vattenmyndigheten har ett nära samarbete med de övriga fyra vattenmyndigheterna och med de båda länsstyrelserna inom distriktet i syfte att skapa en effektiv och integrerad vattenförvaltning. Arbetet innehåller många stimulerande uppgifter och goda möjligheter till personlig utveckling.

Du kommer att ingå i vattenmyndigheternas arbetsgrupp som arbetar med GIS/IT arbetsuppgifter. Periodvis kommer arbete med GIS/IT-frågor varvas med arbetsuppgifter av strategisk karaktär som leder till att vi ger underlag för att det ska kunna skapas god vattenstatus i våra vatten.

• förekommande arbetsuppgifter inom vattenförvaltningens arbetscykel, såsom kartframställning, arbete med lagringsytor, web- eller rapportproduktion, med tyngdpunkt på GIS och övrig datahantering. Vi arbetar i ESRI-miljön.
• ha ett samordningsansvar för aktuella GIS/IT-frågor på vattenmyndigheten
• samverkan och dialog internt och externt med andra vattenmyndigheter, IT enheten samt andra organisationer och myndigheter.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
• har akademisk utbildning inom GIS, naturvetenskap, natur-/kulturgeografi eller annan relevant utbildning
• har erfarenhet av att arbeta med GIS-/datahantering och har erfarenhet av att arbeta med GIS och geodata på användarnivå i ESRI-miljö
• har god samarbetsförmåga och är van att samarbeta med många andra aktörer
• är självgående och har förmåga att anlägga ett brett samhällsperspektiv i arbetet
• är van att arbeta självständigt och att ta egna initiativ och identifiera nödvändiga processer/steg i arbetet
• har goda färdigheter i att kommunicera, vårdat enkelt och begripligt samt presentera såväl muntligt som skriftligt på svenska
• är ordningsam och har ett strukturerat arbetssätt
•har körkort för bil

Det är ytterligare en fördel om du:
• kunskaper kring databashantering exempelvis access
• har erfarenhet av projektledning och att arbeta i nätverk eller liknande
• har erfarenhet av arbete med vattenförvaltning eller andra vattenfrågor
• har erfarenhet av arbete på relevant nivå inom statlig myndighet eller kommun

Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Vi ser mångfald bland våra medarbetare som en självklarhet. Vi sätter också stort värde på dina kunskaper i lulesamiska, nordsamiska, meänkieli och finska eftersom de nationella minoritetsspråken finns representerade i vårt län.

I och med denna annons så har Länsstyrelsen slutligt bestämt val av annonsmedia. Visa mindre

Vattensamordnare Gis / it kompetens

Vill du arbeta på en av länets mest spännande arbetsplatser? Länsstyrelsen är statens förlängda arm i Norrbotten och vårt uppdrag är att säkerställa att riksdagens och regeringens beslut får så bra effekt som möjligt, utifrån förutsättningarna i länet. Med vår vision "Tillsammans för Norrbottens bästa "arbetar vi för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, stöd, utveckling, tillsyn och samordning inom många olika områden. ... Visa mer
Vill du arbeta på en av länets mest spännande arbetsplatser?

Länsstyrelsen är statens förlängda arm i Norrbotten och vårt uppdrag är att säkerställa att riksdagens och regeringens beslut får så bra effekt som möjligt, utifrån förutsättningarna i länet. Med vår vision "Tillsammans för Norrbottens bästa "arbetar vi för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, stöd, utveckling, tillsyn och samordning inom många olika områden.

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:
• Utmanande och intressanta arbetsuppgifter
• Möjlighet att bidra till samhällsnytta
• Goda utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö
• Bra anställningsvillkor och hälsofrämjande aktiviteter.

En viktig roll är att vara Vattenmyndighet för Bottenvikens vattendistrikt. Länsstyrelsen i Norrbotten är en av fem länsstyrelser som har ett särskilt utpekat uppdrag att vara Vattenmyndighet. På vattenmyndigheten i Bottenviken arbetar ca 10 personer inom olika kompetensområden. Arbetet utgår ifrån EU:s ramdirektiv för vatten där det långsiktiga målet är att uppnå en god vattenstatus på alla inlands-, grund- och kustvatten. Vattenmyndigheten samordnar arbetet med vattenförvaltning i Bottenvikens vattendistrikt som omfattar två län, 28 kommuner samt Torneälvens avrinningsområde som delas med Finland. Vattenmyndigheten deltar också i den gemensamma organisation som finns mellan de fem vattenmyndigheterna och samverkar med nationella myndigheter och organisationer. Vill Du veta mer om vattenmyndigheterna så gå in på hemsidan www.vattenmyndigheterna.se

Vattenmyndigheten hör till enheten för vatten och fiske. På vatten- och fiskeenheten ingår förutom vattenmyndigheten även fiskefunktionen som bl.a. svarar för tillståndsärenden, tillsyns- och förvaltningsfrågor samt fiskeutredningsgruppen som bedriver undersöknings- och utredningsverksamhet. Enheten har totalt 19 medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Visst vill du jobba för hållbara vatten? Nu söker vi en vikarierande vattensamordnare med GIS/IT kompetens till vattenmyndigheten för Bottenvikens vattendistrikt.
Tjänsten som vattensamordnare innebär att du har ett samordningsansvar för de GIS/IT-frågor som är aktuella i vattenmyndigheternas vattenförvaltningsarbete. Som vattensamordnare kommer du att arbeta på Vattenmyndigheten både i Bottenvikens vattendistrikt samt nationellt.

Vattenmyndigheten har ett nära samarbete med de övriga fyra vattenmyndigheterna och med de båda länsstyrelserna inom distriktet i syfte att skapa en effektiv och integrerad vattenförvaltning. Arbetet innehåller många stimulerande uppgifter och goda möjligheter till personlig utveckling.

Du kommer att ingå i vattenmyndigheternas arbetsgrupp som arbetar med GIS/IT arbetsuppgifter. Periodvis kommer arbete med GIS/IT-frågor varvas med arbetsuppgifter av strategisk karaktär som leder till att vi ger underlag för att det ska kunna skapas god vattenstatus i våra vatten.

• förekommande arbetsuppgifter inom vattenförvaltningens arbetscykel, såsom kartframställning, arbete med lagringsytor, web- eller rapportproduktion, med tyngdpunkt på GIS och övrig datahantering. Vi arbetar i ESRI-miljön.
• ha ett samordningsansvar för aktuella GIS/IT-frågor på vattenmyndigheten
• samverkan och dialog internt och externt med andra vattenmyndigheter, IT enheten samt andra organisationer och myndigheter.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
• har akademisk utbildning inom GIS, naturvetenskap, natur-/kulturgeografi eller annan relevant utbildning
• har erfarenhet av att arbeta med GIS-/datahantering och har erfarenhet av att arbeta med GIS och geodata på användarnivå i ESRI-miljö
• har god samarbetsförmåga och är van att samarbeta med många andra aktörer
• är självgående och har förmåga att anlägga ett brett samhällsperspektiv i arbetet
• är van att arbeta självständigt och att ta egna initiativ och identifiera nödvändiga processer/steg i arbetet
• har goda färdigheter i att kommunicera, vårdat enkelt och begripligt samt presentera såväl muntligt som skriftligt på svenska
• är ordningsam och har ett strukturerat arbetssätt
•har körkort för bil

Det är ytterligare en fördel om du:
• kunskaper kring databashantering exempelvis access
• har erfarenhet av projektledning och att arbeta i nätverk eller liknande
• har erfarenhet av arbete med vattenförvaltning eller andra vattenfrågor
• har erfarenhet av arbete på relevant nivå inom statlig myndighet eller kommun

Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Vi ser mångfald bland våra medarbetare som en självklarhet. Vi sätter också stort värde på dina kunskaper i lulesamiska, nordsamiska, meänkieli och finska eftersom de nationella minoritetsspråken finns representerade i vårt län.

I och med denna annons så har Länsstyrelsen slutligt bestämt val av annonsmedia. Visa mindre

GIS utvecklare med fokus geodata

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Stadsbyggnadsförvaltningen ansvarar för geografisk informationsteknik (GIT), geografiska informationssystem (GIS) och förvaltning av geodata genom att använda standarder, styra geodatainsamling i syf... Visa mer
Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Stadsbyggnadsförvaltningen ansvarar för geografisk informationsteknik (GIT), geografiska informationssystem (GIS) och förvaltning av geodata genom att använda standarder, styra geodatainsamling i syfte att skapa tillgänglighet och användbarhet av digital geografisk information och geodata för verksamheternas behov och krav.
Kart- och Mätsektionen ingår i förvaltningens Ledning- och verksamhetsstöd och vi är 14 medarbetare som ansvarar för kommunens kartor, karttjänster, geotekniskt arkiv och geografiska databaser samt utveckling och samordning. Sektionen ansvarar också för primärkartan, GIS4WEB, adress sättning, lägenhetsregistret, samordning för namnsättning av vägar, torg, kvarter samt utför mätning för flertalet verksamheter. Tillsammans med myndigheter, kommunala bolag, andra kommuner och forum samverkar vi inom området Geodata och GIS i syfte att utveckla oss och regionen. Kommunen strävar efter kostnadseffektivisering b la genom digitalisering där geodata är efterfrågad på stor bredd. Målet är att tillhandahålla geodata med god kvalitet för ökad tillgänglighet, service och trygghet till medborgare samt externa parter.
Luleå kommun är certifierad av Lantmäteriet och Trafikverket som blåljuskommun.


ARBETSUPPGIFTER
Som GIS utvecklare med fokus på geodata har du en strategisk och samordnande roll i kommunen. Tjänsten innebär att du bevakar utvecklingen i omvärlden inventerar och håller dig ajour med behoven i verksamheterna och utifrån det omsätter den kunskapen till strategier och planer som nationell geodatastrategi, svensk geodataprocess och digitalt först.
Du ingår i sektionens GIS-funktion med GIS-strateg och GIS-utvecklare.
Du verkar för att geodata lagras, ajourhålls och förvaltas enligt framtagen plan. Uppdraget ska skapa förutsättningar för kommunens samhällsbyggnadsprocess och digitalisering genom hög kvalité, tillgänglighet och användbarhet av geodata. Du ansvarar för att upprätta en modell för hur kommunalt geodata ska struktureras med tillhörande aktivitetsplan. En viktig del i det arbetet handlar om att skapa möjligheter att tillgängliggöra geodata öppet, både för tjänstepersoner och kommunens invånare, ett sådant verktyg kan vara en geodataportal. I rollen ingår att informera och utbilda verksamheter. Du är en av kommunens sakkunniga inom Geodataområdet. Du är kompetensstöd inom områden där geodata ingår. Du är aktiv i framtagning av värdeskapande GIS-tillämpningar tillsammans med GIS-funktionen och andra forum för att skapa en röd tråd mellan nationell standard, politiska beslut och verksamheternas behov.


KVALIFIKATIONER
Du ska vara utbildad civilingenjör inom tekniskt lantmäteri, GIS-ingenjör eller ha liknande utbildning och kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av geodataprocesser, databaser och geodatainsamling gärna från större organisationer och varierade branscher. Vi vill att du är driven, engagerad, kreativ och har en förmåga att lyfta blicken och se helheten. Du har lätt för att bygga relationer och skapa förtroende hos olika målgrupper då du kommer att jobba mot och stötta flera kommunala förvaltningar och bolag. Du arbetar gärna i team och ett kvalitetstänk är naturlig del i ditt sätt att få saker utförda.
Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi använder främst Esris produktfamilj, deras server- och portallösningar. Vi utvecklar geodatarutiner med hjälp av FME Desktop och FME Server då dessa program stöder arbetet med att automatisera våra dataflöden.
Administration, förvaltning av karttjänster och att tillhandahålla geodata i applikationer sker med ESRIs geodatabasmodell, de vanligaste GIS-formaten samt CAD-format.
Vi strukturerar, förvaltar samt hanterar och underhåller metadata för geodata med XML. Vi eftersträvar att använda nationella standarder inom geodataområdet.
Idag använder vi främst Server, Python och Javascript, de vanligaste Cad-formaten.
Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av att ha jobbat med ovan angivna plattformar och metoder.ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb Visa mindre

Systemtekniker GIS

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället och arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer. Länsstyrelsernas IT-avdelning finns i hela landet och jobbar för våra 21 länsstyrelser i Sverige och alla 6000 användare . Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att utveckla och leverera IT-tjänster till Sveriges länsstyrelser för att få samhällen, människor, d... Visa mer
Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället och arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer.

Länsstyrelsernas IT-avdelning finns i hela landet och jobbar för våra 21 länsstyrelser i Sverige och alla 6000 användare . Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att utveckla och leverera IT-tjänster till Sveriges länsstyrelser för att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och drifta en av landets största GIS-miljöer? Vi söker dig som är nyfiken och brinner för teknik och GIS.

Vi söker en systemtekniker GIS som ska arbeta med drift av Länsstyrelsernas gemensamma GIS-plattform och utveckling av denna.

Du kommer ingå i GIS-driftgruppen som består av åtta personer. Vi ansvarar för att se till att Länsstyrelserna har en stabil GIS-miljö med god prestanda, vilket omfattar att vi sätter upp alla karttjänster som konsumeras och installerar infrastruktur för att drifta dessa. Vi förser även alla verksamheter med geodata ifrån både Länsstyrelsen och andra myndigheter.

Vi sitter även med som specialister i utvecklingsprojekt av andra verksamhetssystem som har GIS-komponenter, där ser vi att det finns ett stort behov av kompetens gällande konfigurering och till viss del programmering.

Vi har en distribuerad organisation med personal placerad över hela landet. Du kan välja stationeringsort Luleå, Stockholm, Jönköping, Karlstad, Vänersborg, Mariestad eller Göteborg.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:

• är utbildad GIS-ingenjör eller har motsvarande kompetens
• har god kompetens i ESRI´s produktfamilj
• är stabil, driven och målfokuserad
• delar med dig av din kunskap till kollegor
• är van att arbeta i en grupp för att nå gemensamt mål och har god samarbetsförmåga
• är systematisk och noggrann

Det är meriterande om du:
• har kunskap i FME
• har kunskap om databashantering, windows server (IIS)
• har kunskap inom programmering (javascript, Silverlight, Python)
• har kunskap om open source programvaror (Geoserver, QGIS)

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden. Välkommen med din ansökan.


ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre