Lediga jobb Luleå Energi AB i Luleå

Se alla lediga jobb från Luleå Energi AB i Luleå. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Luleå som finns inom det yrket.

Projektör

Vill du jobba med elnätsdesign, vara med att forma elnätet och påverka samhällsutvecklingen på hemmaplan? Elnätet förändras och växer hastigt Det är en spännande utveckling – Vi bygger och möjliggör den gröna omställningen! Allt detta i en fin arbetsmiljö där alla och allt finns nära, vilket leder till korta beslutsvägar och samtidigt med möjlighet att arbeta hemifrån för den som önskar. Nu behöver vi bli fler medarbetare till vår avdelning Planering och... Visa mer
Vill du jobba med elnätsdesign, vara med att forma elnätet och påverka samhällsutvecklingen på hemmaplan? Elnätet förändras och växer hastigt Det är en spännande utveckling – Vi bygger och möjliggör den gröna omställningen!

Allt detta i en fin arbetsmiljö där alla och allt finns nära, vilket leder till korta beslutsvägar och samtidigt med möjlighet att arbeta hemifrån för den som önskar.

Nu behöver vi bli fler medarbetare till vår avdelning Planering och söker dig som arbetar som Projektör.

Om rollen

Som projektör arbetar du strategiskt med att planera och förbereda arbetet inför att elnätet kommer förändras. Förstärkning, anslutning av företagskunder eller reinvesteringar på befintliga anläggningar. Alltid med kvalitativa och kostnadseffektiva tekniska lösningar där kundfokus är en självklarhet.

Arbetet omfattar bland annat behovsanalys, nätberäkning och dimensionering av elnät. Upprättande av investeringskalkyler, projektbeskrivningar, framtagande av beslutsunderlag till beslutsfattare, samt att du skriver offerter och avtal. Tidvis kan det vara mycket kundfokus och många möten med företagskunder. Projekten hos oss kan sträcka från några månader till flera år beroende på komplexitet.

Vem är du?

För att trivas i rollen behöver du vara strukturerad, målmedveten och intresserad av att omvärldsbevaka framtidens behov och tekniska lösningar. Du inspireras av en miljö där tidig stadsplanering och teknik är en del av jobbet och ser ett värde i att utveckla verksamheten framåt med egna tankar och idéer.

Vad behöver jag för att bli projektör hos er?

Du behöver eftergymnasial utbildning inom el- och elkraftteknik, högskola eller yrkeshögskola.

Vi söker dig med några års erfarenhet av arbete med högspänning, distributionsnät, ställverk eller nätplanering. B-körkort, generella datakunskaper och god förmåga att kommunicera i svenska, skriftlig och muntlig är krav. Övriga språkkunskaper och erfarenhet av projektledning är meriterande.

Vad får du hos oss?

För oss på Luleå Energi är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner och villkor har därför tagits fram med fokus på återhämtning, flexibilitet samt hälsa och friskvård. För rollen ingår arbetstidsförkortning, flextid och möjlighet till hybridarbete. Allt för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och må bra hos oss.

”Att få vara med och påverka samhällsutvecklingen på hemmaplan och komma in tidigt i projekten, jag får vara med från ”ax till limpa”, det är kul! Att dessutom få komma till vårt fina kontor med alla trevliga kollegor och närheten till allt jag behöver, det är värt mycket för mig” säger Lars, en av våra medarbetare på avdelningen.

Visst låter det bra? Sök tjänsten senast söndag 11 februari.

Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande chef Fredrik Nygård som du når via mejl [email protected] eller 0920 26 44 81. Ansökan med CV och personligt brev skickar du via vår hemsida Karriär - Luleå Energi (luleaenergi.se)

Varmt välkommen med din ansökan!

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas. Visa mindre

Installationselektriker inom Sol och Kraft

Installationselektriker inom Sol och Kraft Tjänsten är ny inom Luleå Energi då vi tidigare arbetat med externa resurser. Då vi nu växlar upp och ser en ökad efterfrågan, så finns stora möjligheter och fördelar för dig som individ att få utvecklas inom området energiomställning där mycket händer just nu. Det är en spännande utveckling vi befinner oss i, med Luleå Energi som nav och förebild i regionens energiomställning. Om rollen I rollen som Installati... Visa mer
Installationselektriker inom Sol och Kraft

Tjänsten är ny inom Luleå Energi då vi tidigare arbetat med externa resurser. Då vi nu växlar upp och ser en ökad efterfrågan, så finns stora möjligheter och fördelar för dig som individ att få utvecklas inom området energiomställning där mycket händer just nu. Det är en spännande utveckling vi befinner oss i, med Luleå Energi som nav och förebild i regionens energiomställning.

Om rollen

I rollen som Installationselektriker kommer arbetsuppgifterna främst att handla om anslutning av olika energisystem hos slutkund. Det handlar till stor del om installation och underhåll av solcellsanläggningar, men även arbete med våra andra produkter såsom laddboxar, energilagring med flera.

I arbetsuppgifterna ingår även viss projektering, projektledning och samordning. Du kommer att bedöma och kontrollera arbeten utfört av externa entreprenörer i samband med tex en solinstallation. Uppdragen är omväxlande och varierande inom våra olika energitjänster. Administration och digital dokumentation av utfört arbete är också en viktig del i det dagliga arbetet.

Vem är du?

Eftersom våra kunder är både företag och privatpersoner så varierar våra projekt i storlek och det kommer ofta att innebära ett självständigt arbete där du leder projektet.

Samtidigt kommer du att arbeta nära kollegor och andra yrkesgrupper inom koncernen och även våra beställare, vilket ställer stora krav på din service, samarbets- och kommunikativa förmåga. Det är därför lika viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra som att du kan arbeta självständigt och ta ansvar för arbetets utförande och resultat.

Du har en förmåga att ta egna initiativ, finna lösningar på uppkomna problem och kan snabbt ställa om och anpassa dig då det kan ske förändringar på nya energilösningar. Därtill har du ett stort intresse av teknik, är driven och vill utvecklas i en bransch med mycket ny teknik.

Vad behöver jag mer för att bli Installationselektriker hos er?

Vi söker dig med en gymnasieutbildning som elektriker eller motsvarande yrkesutbildning. Erfarenhet av arbete med elanläggningar i allt från villainstallationer till företag krävs samt att du ska kunna bedöma anläggningens skick för de kompletteringar som ska utföras.

Då vi blir alltmer digitala och dator och appar är en del av våra arbetsverktyg, så behöver du grundläggande datavana och god internetkompetens. Några års arbetslivserfarenhet och med dokumenterad erfarenhet av det vi efterfrågar behövs för denna roll.

B-körkort och goda kunskaper i svenska är ett krav.

Vad får du hos oss?

För oss på Luleå Energi är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner har därför tagits fram med fokus på återhämtning och flexibilitet samt hälsa och friskvård. För rollen ingår även arbetstidsförkortning och flextid. Allt för att ge dig rätt förutsättningar i arbetslivet och främja en balans mellan arbete och fritid.

Sök nu!

Vill du ta chansen att komplettera vår trevliga arbetsplats? Sök då tjänsten som Installationselektriker hos Sveriges mest Jämställda arbetsgivare. Varmt välkommen med din ansökan!

Mer information om tjänsten lämnas av Eva Leffler, Chef Teknik & Service [email protected] 0920 - 264434 Ansökan med cv och personligt brev skickar du in senast 10 mars 2024 via vår hemsida: https://www.luleaenergi.se/karriar/

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Vi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Avdelningschef Teknik & Nät

Vill du vara en central del i att forma Lunets framtida tekniska utveckling för stadsnätet. Vi söker dig som kan leda och aktivt delta i avdelningen för Teknik & Nät och därmed spela en avgörande roll i Lunets teknologiska utveckling och framtid. I rollen som avdelningschef ansvarar du för att leda och utveckla avdelningen, där du är aktivt delaktig i affärsområdet Lunet som en integrerad medlem i ledningsgruppen. Du rapporterar direkt till affärsområdesc... Visa mer
Vill du vara en central del i att forma Lunets framtida tekniska utveckling för stadsnätet. Vi söker dig som kan leda och aktivt delta i avdelningen för Teknik & Nät och därmed spela en avgörande roll i Lunets teknologiska utveckling och framtid.

I rollen som avdelningschef ansvarar du för att leda och utveckla avdelningen, där du är aktivt delaktig i affärsområdet Lunet som en integrerad medlem i ledningsgruppen. Du rapporterar direkt till affärsområdeschefen.

Du kommer att arbeta brett, från strategiskt arbete som styr teknologiska beslut till operativt arbete med ledning av projekt och verksamhetsutveckling. Dessutom förväntas du leda din grupp som består av seniora tekniker och ingenjörer som besitter stor kompetensbredd och erfarenhet. Detta gör du genom att vara ett bollplank som finns nära dina medarbetare, där du är med att sätta ramverk och struktur för gruppen och affärsområdet som helhet. Du kommer att ha ett nära samarbete med Lunets drift- och säkerhetsansvarige samt koncernens IT-avdelning.

Chefs- eller annan ledarerfarenhet är ett krav likväl som flerårig yrkeserfarenhet från arbete med datakommunikation i någon form och gärna operatörsnät. En högskoleutbildning eller motsvarande är önskvärt, och beredskapstjänstgöring kan vara aktuell på sikt. Teknisk kompetens kombinerat med operativ skicklighet, pedagogisk förmåga och social kompetens är viktigt för att trivas och lyckas i rollen.

Ta steget och bli en nyckelfigur i Lunets teknologiska framtid. Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt team där du kommer att spela en central roll i att forma Lunets tekniska utveckling.

För mer information om tjänsten, kontakta affärsområdeschef Johan Falk på [email protected] Svar kan komma att dröja, då annonseringen ligger publicerad under jul- och nyårsledigheter, men vi svarar så snart vi har möjlighet. Sista ansökningsdatum är 4 februari. Ansök med CV och personligt brev.

Detta är en del av en chefskampanj, gå in och läs på vår hemsida: luleaenergi.se/karriar/hej-chef för att ta del av hela chefsprofilen och se om det finns andra tjänster som intresserar! Visa mindre

IoT-utvecklare

Vi söker IoT-utvecklare till oss på Lunet Lunet tillhandahåller och utvecklar digital infrastruktur för att framtidssäkra de digitala kommunikationsmöjligheterna i Luleå kommun. Med ett öppet stadsnät tryggar vi valfrihet och mångfald för de som lever, bor och arbetar i Luleå. Vi söker vi dig som vill vara med och driva vårt arbete framåt med IoT-tjänster för Den smarta staden. Som IoT-utvecklare tar du fram lösningar för det smarta samhället i våra kund... Visa mer
Vi söker IoT-utvecklare till oss på Lunet

Lunet tillhandahåller och utvecklar digital infrastruktur för att framtidssäkra de digitala kommunikationsmöjligheterna i Luleå kommun. Med ett öppet stadsnät tryggar vi valfrihet och mångfald för de som lever, bor och arbetar i Luleå. Vi söker vi dig som vill vara med och driva vårt arbete framåt med IoT-tjänster för Den smarta staden.

Som IoT-utvecklare tar du fram lösningar för det smarta samhället i våra kundprojekt. Lösningarna omfattar sensorer, kommunikation, plattformar och olika typer av dashboards och appar, anpassade efter kundernas behov.

Våra uppdragsgivare är framför allt offentliga organisationer och företag som har behov och intresse av att förbättra sin verksamhet med lösningar inom IoT. Våra kunder har kommit olika långt i sin digitaliseringsresa och därför är det viktigt att kunna guida och rådgöra med kunden samt identifiera områden som kan förbättras och effektiviseras med IoT. Du utgår från kundernas önskemål och är delaktig i att driva projekten framåt.

I rollen som IoT-utvecklare kommer du på sikt få ett stort ansvar för att skapa, driva och utveckla vår plattform inom IOT. Du arbetar med dataströmmar och kommunikationsflöden i systemen, utvecklar funktioner och integrerar mot externa plattformar/system. Du arbetar med att ta fram kundanpassade vyer och visualisera data vår i IOT plattform.

Vem är du?
För att trivas i rollen behöver du vara en utpräglad lagspelare, som delar med dig av din kunskap till andra och har en god känsla för struktur och analys. Du har lätt för att ta till dig information, sätter dig snabbt in i olika system och utvecklar och vässar arbetet i dessa.

Du trivs i sammanhang där samarbete är viktigt och tycker om att vara en del av en helhet, där alla jobbar tillsammans mot långsiktiga mål.

Dina kvalifikationer:
Kanske är du utbildad högskoleingenjör, systemutvecklare eller besitter motsvarande relevant arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Det viktigaste för oss är att du har ett stort intresse för teknik, har grundläggande kunskaper inom IT system och en god förmåga att utveckla färdigheter i system och programmering.

Kunskap och erfarenhet av iOS och Android applikationsutveckling ses som stor fördel. För rollen behöver du goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, samt B-körkort.

Grundkunskaper:

- Html

- CSS

- Javascript

- UX och UI design.

Övriga meriterande kunskaper:

- IoT i allmänhet

- Thingsboard

- LoRaWAN

- MQTT

- REST

- AI/ML

Vad får du hos oss?
För oss på Lunet och inom hela Luleå Energikoncernen är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner har därför tagits fram med fokus på återhämtning och flexibilitet samt hälsa och friskvård. För rollen ingår även arbetstidsförkortning och flextid. Allt för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och må bra hos oss.

Vi är övertygade om att mångfald av erfarenheter, perspektiv och bakgrund kommer att leda till en bättre arbetsplats för våra medarbetare och bättre resultat för våra kunder. Alla medarbetare ska känna stolthet över sitt arbete, sina kollegor och sitt företag.

Mer information om tjänsten lämnas av rekryterande chef Johan Falk, [email protected] 0920-26 44 04 Ansökan med cv och personligt brev skickar du in senast torsdag 25 januari via vår hemsida: https://www.luleaenergi.se/karriar/

”Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas”.

Vi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Elsäkerhetsspecialist

Ansök    Sep 20    Luleå Energi AB    Elkrafttekniker
Bli vår nya elsäkerhetsspecialist. Vill du vara med och bygga en säkrare och mer hållbar elnätsinfrastruktur? Luleå Energi Elnät söker nu en elsäkerhetsspecialist som vill vara med och utveckla vårt säkerhetsarbete mot målet – noll olycksfall. Bli en del av en arbetsplats som sätter dig och ditt välmående i fokus och var med och forma säkerheten för oss på Luleå Energi och alla våra fantastiska medarbetare. Avdelning teknik och Förvaltning inom Luleå En... Visa mer
Bli vår nya elsäkerhetsspecialist.

Vill du vara med och bygga en säkrare och mer hållbar elnätsinfrastruktur? Luleå Energi Elnät söker nu en elsäkerhetsspecialist som vill vara med och utveckla vårt säkerhetsarbete mot målet – noll olycksfall. Bli en del av en arbetsplats som sätter dig och ditt välmående i fokus och var med och forma säkerheten för oss på Luleå Energi och alla våra fantastiska medarbetare.

Avdelning teknik och Förvaltning inom Luleå Energi Elnät är nätägare och ansvarar för drift, underhåll och förvaltning, likväl som utveckling av vårt elnät.

I avdelningen finns två verksamhetsområden och en stab. Verksamhetsområdena är uppdelade i Regionnät (40-130kV) och Lokalnät (0,4-24kV), vilka leds av respektive områdeschef. Inom avdelningen arbetar förutom chefer även distributionselektriker, planerare, tekniker och ingenjörer. Avdelningens stab ansvarar för utvecklingen och elsäkerheten i våra anläggningar samt med övriga säkerhetsfrågor inom arbetsmiljö, miljö, person- och skydd.

Rollen

I rollen som Elsäkerhetsspecialist kommer du att arbeta med att förbättra struktur, arbetssätt och rutiner i elsäkerhetsarbetet. Du driver elsäkerhetsutredningar och verkar som vår expertis i lagar, föreskrifter och anvisningar inom området. Du håller i Elsäkerhetsforum samt sitter med och informerar Elnäts ledningsgrupp då det handlar om elsäkerhetsfrågor.

Du kommer vara ett viktigt stöd till cheferna och medarbetare i strävan mot säkra arbetsplatser och arbetssätt, med målet - noll olycksfall. I din roll som Elsäkerhetsspecialist kommer det även ingå att fortlöpande utbilda vår personal inom elsäkerhet och att medverka i delar av vårt miljöarbete.

Initialt kommer implementering, utveckling och efterlevnad av organisation, rutiner och arbetssätt kopplat till ESA vara en stor del av dina arbetsuppgifter.

Rollen är placerad i avdelning teknik och förvaltnings stab där du ingår i avdelningens ledningsgrupp. Beredskap kan komma att bli aktuell för denna tjänst. Du rapporterar direkt till avdelningschef.

Utbildning och meriterande

Vi söker dig som har utbildning med inriktning mot elkraft eller motsvarande. Några års dokumenterad yrkeserfarenhet inom området är ett krav.

Meriterande om du har verkat i en likande roll alternativt att du är väl insatt i lagar och föreskrifter inom elsäkerhet, har erfarenhet av elnätsverksamhet där ESA efterlevts samt el-Auktorisation typ A. Beskriv gärna din erfarenhet av ovanstående i din ansökan. B-körkort samt god muntlig och skriftlig svenska är ett krav.

Vem är du?

För att lyckas och trivas i rollen tar du arbete och prestation på allvar och sätter högsta prioritet på att uppnå mål och få arbete slutfört på ett strukturerat sätt. Du verkar för nya perspektiv och att tydliggöra realistiska lösningar. Eftersom rollen innebär att förmedla och skapa förståelse inom ett så viktigt område som elsäkerhet, ser vi att du har god samarbetsförmåga och en tydlig kommunikationsförmåga.

Vad får du hos oss?

För oss på Luleå Energi är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner har därför tagits fram med fokus på återhämtning och flexibilitet samt hälsa och friskvård. För rollen ingår även arbetstidsförkortning och flextid. Allt för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och må bra hos oss.

Låter det som något för dig? Skicka då din ansökan med CV och personligt brev senast torsdag 5 oktober till http://www.luleaenergi.se/karriar/ Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande chef Magnus Bryggman [email protected] eller 0920–264470. Fackliga representanter når du via vår Kundservice 0920-26 44 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Avdelningschef Digital Utveckling

Vill du vara en central del i satsningen på att accelerera Luleå Energis digitalisering? Vi söker dig som kan stödja oss med en helhetssyn på koncernens utvecklingsbehov inom digitalisering och som med skärpa kan identifiera och navigera tillsammans genom de avgörande aspekterna för framgång. Ditt första fokus kommer att vara gränssnittet till kundupplevelsen, där du spelar en nyckelroll i att stödja Luleå Energis affärer. I rollen kommer du att få den... Visa mer
Vill du vara en central del i satsningen på att accelerera Luleå Energis digitalisering?

Vi söker dig som kan stödja oss med en helhetssyn på koncernens utvecklingsbehov inom digitalisering och som med skärpa kan identifiera och navigera tillsammans genom de avgörande aspekterna för framgång.

Ditt första fokus kommer att vara gränssnittet till kundupplevelsen, där du spelar en nyckelroll i att stödja Luleå Energis affärer. I rollen kommer du att få den spännande uppgiften att bygga upp vår avdelning för digital utveckling och skapa lösningar som smidigt anpassar sig till och förbättrar kundernas upplevelser.

I rollen kommer du att samarbeta nära våra projektledare, verksamhetsutvecklare, IT-personal och andra delar av organisationen. Ditt ansvar är att stötta med din helhetssyn på digitaliseringens möjligheter, utmaningar och begränsningar samt leverera lösningarna baserade på tredjepartlösningar i kombination med Luleå Energis digitala plattform.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av utveckling och leverans av digitala lösningar genom rollen som systemarkitekt, IT-arkitekt, lösningsarkitekt eller liknande. Chefserfarenhet är meriterande, men saknar du sådan erfarenhet kommer vi att stötta dig i att växa in i ledarrollen. För att lyckas ser vi att du har en relevant akademisk utbildning eller motsvarande likvärdig kunskap samt mångårig yrkeserfarenhet.

Vi ser fram emot att välkomna dig till Luleå Energi, där du kommer att vara en nyckelperson i att forma vår digitala framtid för den gröna omställningen. Ta steget och var med och accelerera utvecklingen tillsammans med oss!

För mer information om tjänsten, kontakta chef Utveckling Sofia Antonsen på [email protected] Svar kan komma att dröja, då annonseringen ligger publicerad under jul- och nyårsledigheter, men vi svarar så snart vi har möjlighet. Sista ansökningsdatum är 21 januari. Ansök med CV och personligt brev.

Detta är en del av en chefskampanj, gå in och läs på vår hemsida: luleaenergi.se/karriar/hej-chef Visa mindre

Elsäkerhetsspecialist

Ansök    Sep 4    Luleå Energi AB    Elkrafttekniker
Bli vår nya elsäkerhetsspecialist. Vill du vara med och bygga en säkrare och mer hållbar elnätsinfrastruktur? Luleå Energi Elnät söker nu en elsäkerhetsspecialist som vill vara med och utveckla vårt säkerhetsarbete mot målet – noll olycksfall. Bli en del av en arbetsplats som sätter dig och ditt välmående i fokus och var med och forma säkerheten för oss på Luleå Energi och alla våra fantastiska medarbetare. Avdelning teknik och Förvaltning inom Luleå En... Visa mer
Bli vår nya elsäkerhetsspecialist.

Vill du vara med och bygga en säkrare och mer hållbar elnätsinfrastruktur? Luleå Energi Elnät söker nu en elsäkerhetsspecialist som vill vara med och utveckla vårt säkerhetsarbete mot målet – noll olycksfall. Bli en del av en arbetsplats som sätter dig och ditt välmående i fokus och var med och forma säkerheten för oss på Luleå Energi och alla våra fantastiska medarbetare.

Avdelning teknik och Förvaltning inom Luleå Energi Elnät är nätägare och ansvarar för drift, underhåll och förvaltning, likväl som utveckling av vårt elnät.

I avdelningen finns två verksamhetsområden och en stab. Verksamhetsområdena är uppdelade i Regionnät (40-130kV) och Lokalnät (0,4-24kV), vilka leds av respektive områdeschef. Inom avdelningen arbetar förutom chefer även distributionselektriker, planerare, tekniker och ingenjörer. Avdelningens stab ansvarar för utvecklingen och elsäkerheten i våra anläggningar samt med övriga säkerhetsfrågor inom arbetsmiljö, miljö, person- och skydd.

Rollen

I rollen som Elsäkerhetsspecialist kommer du att arbeta med att förbättra struktur, arbetssätt och rutiner i elsäkerhetsarbetet. Du driver elsäkerhetsutredningar och verkar som vår expertis i lagar, föreskrifter och anvisningar inom området. Du håller i Elsäkerhetsforum samt sitter med och informerar Elnäts ledningsgrupp då det handlar om elsäkerhetsfrågor.

Du kommer vara ett viktigt stöd till cheferna och medarbetare i strävan mot säkra arbetsplatser och arbetssätt, med målet - noll olycksfall. I din roll som Elsäkerhetsspecialist kommer det även ingå att fortlöpande utbilda vår personal inom elsäkerhet och att medverka i delar av vårt miljöarbete.

Initialt kommer implementering, utveckling och efterlevnad av organisation, rutiner och arbetssätt kopplat till ESA vara en stor del av dina arbetsuppgifter.

Rollen är placerad i avdelning teknik och förvaltnings stab där du ingår i avdelningens ledningsgrupp. Beredskap kan komma att bli aktuell för denna tjänst. Du rapporterar direkt till avdelningschef.

Utbildning och meriterande

Vi söker dig som har utbildning med inriktning mot elkraft eller motsvarande. Några års dokumenterad yrkeserfarenhet inom området är ett krav.

Meriterande om du har verkat i en likande roll alternativt att du är väl insatt i lagar och föreskrifter inom elsäkerhet, har erfarenhet av elnätsverksamhet där ESA efterlevts samt el-Auktorisation typ A. Beskriv gärna din erfarenhet av ovanstående i din ansökan. B-körkort samt god muntlig och skriftlig svenska är ett krav.

Vem är du?

För att lyckas och trivas i rollen tar du arbete och prestation på allvar och sätter högsta prioritet på att uppnå mål och få arbete slutfört på ett strukturerat sätt. Du verkar för nya perspektiv och att tydliggöra realistiska lösningar. Eftersom rollen innebär att förmedla och skapa förståelse inom ett så viktigt område som elsäkerhet, ser vi att du har god samarbetsförmåga och en tydlig kommunikationsförmåga.

Vad får du hos oss?

För oss på Luleå Energi är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner har därför tagits fram med fokus på återhämtning och flexibilitet samt hälsa och friskvård. För rollen ingår även arbetstidsförkortning och flextid. Allt för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och må bra hos oss.

Låter det som något för dig? Skicka då din ansökan med CV och personligt brev senast torsdag 21 september till http://www.luleaenergi.se/karriar/ Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande chef Magnus Bryggman [email protected] eller 0920–264470. Fackliga representanter når du via vår Kundservice 0920-26 44 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Vi söker dig som är eller vill bli distributionselektriker!

Tillgången på energi är avgörande för framtiden och när vi ställer om till fossilfri energi ser många elen som lösningen, även vi. Luleå Energi är en av de viktigaste lokala infrastrukturbyggarna med stor potential att göra skillnad. Därför ska vi fortsätta utveckla Luleås elnät för framtiden. Vill du vara med och fortsätta att utveckla Luleås elnät för framtiden? Nu söker vi en distributionselektriker till avdelningen Drift & Förvaltning, Lokalnät. I ro... Visa mer
Tillgången på energi är avgörande för framtiden och när vi ställer om till fossilfri energi ser många elen som lösningen, även vi. Luleå Energi är en av de viktigaste lokala infrastrukturbyggarna med stor potential att göra skillnad. Därför ska vi fortsätta utveckla Luleås elnät för framtiden. Vill du vara med och fortsätta att utveckla Luleås elnät för framtiden?

Nu söker vi en distributionselektriker till avdelningen Drift & Förvaltning, Lokalnät.

I rollen som distributionselektriker består arbetsuppgifterna dels av nybyggnation och nyanslutningar i elnätet men där fokus främst ligger på drift- och underhåll av eldistributionsanläggningar.

För att trivas hos oss är det viktigt att du tycker om att arbeta målinriktat och uthålligt, för det mesta i samarbete med andra. Du behöver kunna hantera både frihet och ansvar i en kund- och resultatorienterad verksamhet.

Inom Lokalnät är problemlösning i drift- och underhåll en naturlig del i vardagen, vi behöver därför dig som är serviceinriktad, självgående, driven och ser på problemlösning som en rolig kreativ utmaning.

På Luleå Energi är säkerheten alltid i fokus, vilket innebär att det är viktigt att du i alla moment har det som en självklar del i arbetet. Merparten av våra uppdrag sker utomhus, året runt och för denna tjänst kommer på sikt beredskap att ingå.

Krav och meriterande

Vi söker dig som har en gymnasieutbildning som elektriker, exempelvis arbetar du idag som installations- eller industrielektriker och vill lära dig något nytt. Hos oss får du vidareutbildning inom eldistribution! Meriterande är påbyggnad mot eldistribution och att du har införskaffat dig branscherfarenhet.

Goda kunskaper i svenska och B-körkort är ett krav. BE, C-körkort är meriterande. Då vi också blir alltmer digitala behöver vi dig med god datorvana.

Sök idag!

Rekryteringen är löpande så sök direkt! Varmt välkommen att söka tjänsten via www.luleaenergi.se Mer information om tjänsten lämnas av Robert Bergstedt, Chef Drift & Förvaltning. [email protected] 0920-264515

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00.

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas. Visa mindre

Hej blivande Kommunikationsstrateg på Luleå Energi

Ansök    Sep 15    Luleå Energi AB    Kommunikationsstrateg
Vi överdriver inte. Den gröna omställningen händer nu och det går mycket fortare än någon kunde tro. Som lokalt energibolag vill vi ta rollen som möjliggörare och just därför behöver vi dig. Vi utökar nu vår avdelning Varumärke & Kommunikation, för att snabbt möta det allt växande behovet av strategisk kommunikation. Med energifrågan i själva hjärtat av omställningen är det en självklarhet för oss att vara i centrum. Kittlar det dig att vara med i ett sånt... Visa mer
Vi överdriver inte. Den gröna omställningen händer nu och det går mycket fortare än någon kunde tro. Som lokalt energibolag vill vi ta rollen som möjliggörare och just därför behöver vi dig. Vi utökar nu vår avdelning Varumärke & Kommunikation, för att snabbt möta det allt växande behovet av strategisk kommunikation. Med energifrågan i själva hjärtat av omställningen är det en självklarhet för oss att vara i centrum. Kittlar det dig att vara med i ett sånt sammanhang?

Som Kommunikationsstrateg arbetar du flexibelt och med frihet att ta egna initiativ, påverka verksamheten och vara med att driva förändring som berör och stödjer Luleå Energis vision, affärsplan, värderingar och varumärke. Du skulle ta plats i ett team med fyra engagerade medarbetare med högt driv och servicenivå.

Mer om rollen

Som kommunikationsstrateg arbetar du i en allsidig och ombytlig roll. Du bidrar med din kunskap genom att identifiera behov och möjligheter till kommunikation. Du samarbetar med andra för att utforma lämpliga budskap och välja rätt kanaler, samt planerar och genomför kommunikationsinsatser. Du utvecklar kommunikationsplaner och strategier inom de projekt du leder eller deltar i samt planerar och genomför koncernövergripande och marknadsspecifika aktiviteter och event. Slutligen följer du upp effekterna av våra insatser, i syfte att ständigt lära och förbättra vårt arbete.

I rollen ingår även ansvar att beställare mot kommunikationsbyrå och att du fungerar som rådgivare för kommunikationsfrågor till verksamheten.

Vem är du?

För att trivas och lyckas i rollen behöver du vara snabb i det kortsiktiga och uthållig i det långsiktiga. Vi arbetar nära varandra som team, men verkar också som ett stöd i och utanför koncernen med många olika intressenter, partners och aktörer. Du behöver därför vara prestigelös, självständig och social kompetent i mötet med olika människor. Du uppskattar högt tempo och motiveras av att bygga relationer och arbeta tillsammans för gemensamma mål.

Kvalifikationer och utbildningskrav

Vi ser att du har en relevant högskole-/universitetsutbildning eller motsvarande som vi bedömer likvärdig. Du ska ha flerårig dokumenterad yrkeserfarenhet inom områden som media, press, PR, marknadsföring och/eller strategisk kommunikation. Meriterande med utbildning eller erfarenhet inom projektledning. Du är en skicklig skribent med förmåga att förklara komplexa frågor och samband på ett enkelt och begripligt sätt. Vi ser gärna att du har ett stort samhällsintresse och vana att arbeta strategiskt, rådgivande och självständigt. Rollen förutsätter mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vad vi erbjuder

För oss på Luleå Energi är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner och villkor har därför tagits fram med fokus på återhämtning, flexibilitet samt hälsa och friskvård. För rollen ingår arbetstidsförkortning, flextid och möjlighet till hybridarbete. Allt för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och må bra hos oss.

Sök nu men glöm inte att skicka in dina arbetsprover!

Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande chef Jacob Westman som du når på [email protected] . För att din ansökan ska bedömas som komplett önskar vi att du tillsammans med ditt CV och personliga brev också skickar in 2–3 arbetsprover exempelvis debattartiklar, pressmeddelande, nyhetsartiklar och copytext som du själv producerat.

Din ansökan med personligt brev och CV skickar du genom att besöka vår hemsida Karriär - Luleå Energi (luleaenergi.se) senast den 1 oktober 2023. Visa mindre

Servicetekniker

Vi söker en servicetekniker Som servicetekniker hos oss på Luleå Energi kommer du vara en viktig länk i vårt arbete med att säkerställa pålitliga energitjänster till våra kunder. Du blir en del av en framåtsträvande arbetsplats som sätter din utveckling och ditt välmående i fokus. Energifrågan är själva hjärtat av omställningen till ett hållbart samhälle i norr och vi på Luleå Energi står i centrum. Häng med på vår resa! Om rollen: Som servicetekniker ko... Visa mer
Vi söker en servicetekniker

Som servicetekniker hos oss på Luleå Energi kommer du vara en viktig länk i vårt arbete med att säkerställa pålitliga energitjänster till våra kunder. Du blir en del av en framåtsträvande arbetsplats som sätter din utveckling och ditt välmående i fokus. Energifrågan är själva hjärtat av omställningen till ett hållbart samhälle i norr och vi på Luleå Energi står i centrum. Häng med på vår resa!

Om rollen: Som servicetekniker kommer du främst att arbeta med felavhjälpning, underhåll och service av fjärrvärmecentraler hos kund. I arbetsuppgifterna ingår även revision av energimätare, mätvärdesinsamling, samt till viss del även förebyggande och avhjälpande underhåll i vårt fjärrvärme- och fjärrkylanät. Du kommer att ansvara för att bokade arbetsuppgifter utförs enligt schema och kontinuerligt arbeta med dokumentering av utfört underhållsarbete i vårt kund- och nätinformationssystem. Beredskapstjänstgöring kommer att ingå.

Du som person: För att trivas hos oss och vara lyckosam i rollen som servicetekniker behöver du som person vara serviceinriktad, självgående och driven. Du ser problemlösning mer som en rolig utmaning än som ett problem, är kommunikativ och känner ansvar mot kunder och arbetsuppgifter men också mot din arbetsgrupp.

I tjänsten ingår mycket besök hos kunder, möten med entreprenörer och kollegor, vilket betyder att det är viktigt att du trivs i mötet med andra, är en god lyssnare samt har förmåga att kommunicera och samarbeta med många olika människor. Samarbete och goda relationer är viktigt för oss.

Kvalifikationer: Vi söker dig som har en gymnasial utbildning med praktisk inriktning alternativt en yrkesutbildning eller erfarenhet av praktiskt yrkesarbete inom VVS, mekanik, el eller liknande.

Du behöver också ha en grundläggande datavana. Erfarenhet av styr- och/eller mätinsamlingssystem är meriterande. Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift samt B Körkort är ett krav.

Hos oss kommer du att arbeta i en grupp med både män och kvinnor som jobbar resultatinriktat mot uppsatta mål utifrån arbetsuppgifter, ekonomi och en god arbetsmiljö. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du ska trivas och fungera väl i gruppen.

Vad får du hos oss?

För oss på Luleå Energi är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner har därför tagits fram med fokus på återhämtning och flexibilitet samt hälsa och friskvård. För rollen ingår även arbetstidsförkortning, flextid och möjlighet till hybridarbete. Allt för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och må bra hos oss.

Känner du att detta passar in och låter som en möjlighet för dig? Skicka in din ansökan med cv och personligt brev till http://www.luleaenergi.se/karriar/ Senast söndag 3 september 2023 behöver vi din ansökan. Mer information om tjänsten lämnas av gruppchef Eva-Lena Frykberg 0920 - 264540 eller på mejl [email protected]

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Fackliga företrädare når du via företagets växel: 0920-26 44 00. Visa mindre

Mättekniker

Vi söker Mättekniker Vi vill ha medarbetare som delar våra värderingar, har en drivkraft att utveckla sig själva, arbetsgruppen och verksamheterna. Det är så vi tar oss mot vår vision: att vara ett nav i regionens energiomställning. Visst är det du? Just nu söker vi mättekniker. Välkommen till ett omväxlande, spännande och viktigt uppdrag där du dagligen jobbar för din, min och hela Luleås energi och elektrifierade framtid. Rollen som mättekniker Som mä... Visa mer
Vi söker Mättekniker

Vi vill ha medarbetare som delar våra värderingar, har en drivkraft att utveckla sig själva, arbetsgruppen och verksamheterna. Det är så vi tar oss mot vår vision: att vara ett nav i regionens energiomställning. Visst är det du? Just nu söker vi mättekniker. Välkommen till ett omväxlande, spännande och viktigt uppdrag där du dagligen jobbar för din, min och hela Luleås energi och elektrifierade framtid.

Rollen som mättekniker

Som mättekniker på avdelningen Strategi & Mätning på Luleå Energi Elnät kommer du att arbeta med underhåll och utbyggnad av mätsystemfunktionen i fält. Det kan vara ute på nätstationer, hos företag eller i privata hushåll. De arbeten som utförs handlar bland annat om felsökningar, elmätarbyten och besiktning av solcellsinstallationer.

Tjänsten innebär även verifiering av mätsystem, elkvalitètsmätningar samt kontrollmätningar vid misstänkta strömstölder. Digital dokumentation kring detta ingår också som en arbetsuppgift.

Vem är du?

• Vi söker dig som har en gymnasieutbildning inom elkraftteknik eller motsvarande yrkesutbildning.
• Vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
• Det är meriterande om du har arbetat med elmätning, elkvalité och verifiering av elmätare kategori 2 – 5.
• Vi förutsätter att du har B-körkort, goda kunskaper i svenska samt goda datakunskaper.

För att trivas hos oss är det viktigt att du är självständig, flexibel och tar personligt ansvar samtidigt som du trivs med att samarbeta och ingå i en grupp. Du behöver kunna hantera både frihet och ansvar i en kund- och resultatorienterad verksamhet där du har förmåga att bygga och behålla goda relationer, samt att förmedla information tydligt och enkelt. Service och fokus på resultat är en naturlig och viktig del för dig i ditt arbete och du ser på problemlösning mer som en rolig utmaning än ett problem.

Vad får du hos oss?

För oss på Luleå Energi är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner har därför tagits fram med fokus på återhämtning och flexibilitet samt hälsa och friskvård.

För rollen ingår även arbetstidsförkortning och flextid. Allt för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och må bra hos oss.

Sök tjänsten

Visst låter det här som något för dig? Skicka in din ansökan med cv och personligt brev till www.luleaenergi.se/karriar/ senast 20 augusti.

Mer information om tjänsten lämnas av Manuel Narvaez, rekryterande chef på avdelning Strategi & Mätning. Du når Manuel på telefon 0920-26 44 64, eller [email protected]

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Supporttekniker

Lunet tillhandahåller och utvecklar digital infrastruktur för att framtidssäkra de digitala kommunikationsmöjligheterna för Luleås medborgare, företag och offentliga aktörer. Med ett öppet stadsnät tryggar vi valfrihet och mångfald för de som lever, bor och arbetar i Luleå kommun. Nu vill vi utöka med ytterligare en supporttekniker till vår avdelning Support. Om rollen Som supporttekniker hos oss arbetar du med hantering, felsökning och felavhjälpning a... Visa mer
Lunet tillhandahåller och utvecklar digital infrastruktur för att framtidssäkra de digitala kommunikationsmöjligheterna för Luleås medborgare, företag och offentliga aktörer. Med ett öppet stadsnät tryggar vi valfrihet och mångfald för de som lever, bor och arbetar i Luleå kommun. Nu vill vi utöka med ytterligare en supporttekniker till vår avdelning Support.

Om rollen

Som supporttekniker hos oss arbetar du med hantering, felsökning och felavhjälpning av ärenden från kunder och tjänsteleverantörer, både via telefon och ärendehanteringssystem. Felsökning och viss konfiguration av nätverk och kommunikationslösningar ingår. Du ger teknisk support till kunder samt tjänsteleverantörer för att inom åtgärdstider lösa problem. Supporten hanterar också administrativa uppgifter som avtalshantering, utlämning av utrustning m.m. I rollen ingår även att medverka i test och utredning vid införande av nya tekniker och produkter.

Vi arbetar med kontinuerlig utveckling för att kunna leverera en säker och stabil plattform för våra primära tjänster inom koncernen då förändringarna som sker i vår bransch kommer ställa höga krav på oss. Vid din sida har du kollegorna på avdelningen som består av en mindre grupp som tillsammans stöttar varandra och samarbetar med övriga kollegor i koncernen.

Vi ser att du har två års dokumenterad erfarenhet och kunskap av:

• Hantering av routrar och switchar samt felsökning av dessa
• Kännedom om IP-adressering, DHCP
• LAN/WAN lösningar och bredbandstjänster
• Kunnig inom konsumentprodukter för hemmanätverk (switchar, routrar, wi-fi)
• Erfarenhet av fibernät, routingprotokoll, Multicast, MPLS är meriterande.

Vem är du?

Hos oss ges det utrymme att ta egna initiativ, komma med idéer till förbättring och driva utvecklingsarbetet framåt. Det är därför viktigt att du är självgående, engagerad och kan driva projekt och ärenden på egen hand. Du kommer även att delta i projektgrupper där du bidrar med din kompetens. Vi förutsätter att du har en god kommunikativ förmåga när du stödjer våra kunder och samverkanspartners. Du uppskattar att arbeta i team för att nå gemensamma resultat.

Kvalifikationer och utbildningsbakgrund

Vi söker dig som har en gymnasial utbildning i grunden, meriterande är om du har eftergymnasial utbildning med relevans för tjänsten. Du behöver ha några års yrkeserfarenhet från en roll liknande den vi nu söker, gärna med erfarenhet av arbete inom supportverksamhet. Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, samt B-körkort är ett krav.

Vad får du hos oss?

För oss på Lunet är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner har därför tagits fram med fokus på återhämtning och flexibilitet samt hälsa och friskvård. För rollen ingår även arbetstidsförkortning, flextid och möjlighet till hybridarbete. Allt för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och må bra hos oss.

Sök nu!

Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande chef Eva Leffler som du når på [email protected] 0705866112 Ansökan med personligt brev och CV skickar du genom att besöka vår hemsida Karriär - Luleå Energi (luleaenergi.se) senast den 20 augusti 2023. Annonsering för denna tjänst pågår under sommarledigheter, vi påbörjar rekryteringsprocessen efter sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Lunet har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Distributionselektriker

Distributionselektriker Nu söker vi en distributionselektriker till avdelning Projekt på Luleå Energi Elnät AB. Vi behöver dig för att kunna möta framtidens behov av energi. Den dagliga kärnverksamheten består av både ny- och ombyggnationsarbeten på distributionsnätet 0,4-52kV inom Luleå kommun. Arbetsuppgifterna innebär bland annat idrifttagningar av anläggningar, kabel-, luftlednings och kabelskåpsarbeten samt arbete inom nätstationer och ställverk. P... Visa mer
Distributionselektriker

Nu söker vi en distributionselektriker till avdelning Projekt på Luleå Energi Elnät AB. Vi behöver dig för att kunna möta framtidens behov av energi.

Den dagliga kärnverksamheten består av både ny- och ombyggnationsarbeten på distributionsnätet 0,4-52kV inom Luleå kommun. Arbetsuppgifterna innebär bland annat idrifttagningar av anläggningar, kabel-, luftlednings och kabelskåpsarbeten samt arbete inom nätstationer och ställverk. Projekten vi arbetar med är lokaliserade i allt från glesbygd och skärgård till stadsmiljö.

Utbildning och meriter

Vi söker dig som har en gymnasieutbildning som elektriker eller motsvarande yrkesutbildning. Meriterande är om du har påbyggnad mot eldistribution. Då vi blir alltmer digitala behöver vi dig med god datorvana, samt att du besitter goda kunskaper i svenska. B-körkort är ett krav. BE, CE-körkort och körkort för terrängfordon är meriterande.

Vem är du?

För att lyckas och trivas i rollen planerar du ditt arbete på ett realistiskt sätt och kan utveckla säkra, effektiva och genomförbara lösningar på problem. Som person är du självständig, flexibel och tar personligt ansvar men trivs också med att samarbeta och ingå i en grupp. Du har förmåga att bygga och behålla goda relationer samt att förmedla information tydligt och enkelt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Arbetet sker utomhus året runt, varför det är viktigt att du tycker om att arbeta i utomhusmiljö med varierade uppgifter. Inom Projekt är det viktigt med affärsmässig förståelse för utförande av projektarbete och kundkontakter är något du hanterar väl. Hos Luleå Energi är säkerheten alltid i fokus, vilket innebär att det är viktigt att du i alla moment har säkerheten som en självklar del i arbetet. Beredskapstjänstgöring kan bli aktuell i denna tjänst.

Vad får du hos oss?

För oss på Luleå Energi är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner har därför tagits fram med fokus på återhämtning och flexibilitet samt hälsa och friskvård, allt för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och må bra hos oss. För rollen ingår även arbetstidsförkortning.

Ytterligare information gällande tjänsten lämnas av rekryterande chef Lars Kerttu [email protected] Ansökan med CV och personligt brev skickar du genom att besöka vår hemsida senast 28 maj till https://www.luleaenergi.se/karriar/ Rekryteringsprocessen kommer att ske löpande och tjänsten kommer att tillsättas efter sommaren. Varmt välkommen med din ansökan!

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00. Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Luleå Energi-koncernen eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning, samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. 2023 rakandes Luleå Energi som Sveriges mest jämställda arbetsgivare. Visa mindre

Vi söker affärsutvecklande projektledare

Ansök    Apr 21    Luleå Energi AB    Affärsutvecklare
När blickarna vänds mot norra Sverige tack vare våra förnybara energikällor och robusta system, kan vi visa upp att vi tar det ett steg längre. Vårt energisystem, med samspel mellan el, fjärrvärme och fiber, står redo för nya etableringar, innovativa lösningar och avancerade testsiter för att skapa en symbios mellan industri, energisystem och övriga samhället. Tillsammans optimerar vi regionens möjligheter för hållbar utveckling och tillväxt. För att klar... Visa mer
När blickarna vänds mot norra Sverige tack vare våra förnybara energikällor och robusta system, kan vi visa upp att vi tar det ett steg längre. Vårt energisystem, med samspel mellan el, fjärrvärme och fiber, står redo för nya etableringar, innovativa lösningar och avancerade testsiter för att skapa en symbios mellan industri, energisystem och övriga samhället. Tillsammans optimerar vi regionens möjligheter för hållbar utveckling och tillväxt.

För att klara våra gemensamma utmaningar behöver vi utöka vårt affärsområde Utveckling med en affärsutvecklare. Nu söker vi dig som vill anta utmaningen med oss!

Om rollen

Som affärsutvecklare hos oss kommer du att tillhöra en grupp som arbetar koncernövergripande med utvecklingsfrågor. Din roll har sin tyngdpunkt i elkraftfrågor där du verkar i nära relation med vårt affärsområde Elnät, men du kommer också att ta dig an projekt inom ett brett spektrum inom energisektorn. I rollen kommer du få möjligheter att driva utvecklingsarbete med spännande och varierande arbetsuppgifter tillsammans med kollegor inom koncernen.

Vem är du?

Vi söker dig som ser möjligheterna i rollen och som vill dela med dig av ditt engagemang och driv. Du förväntas självständigt ta dig an projekt där du på egen hand sätter dig in i frågeställningarna både genom att vara nyfiken och lyhörd. För att lyckas och trivas krävs det att du är idé- och initiativrik, strukturerad samt har en god analytisk förmåga. Du ska kunna tänka i nya banor, ha en god kommunikativ förmåga och kunna få med dig andra.

Du är van att knyta projektresultat till affären och har en förmåga att se till helheten. Din erfarenhet och kompetens innebär bland annat att du kan göra analyser och presentera beslutsunderlag för koncernens framtida satsningar.

Utbildningsbakgrund och yrkeserfarenhet

Vi ser att du har en högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet inom energifrågor med tyngdpunkt på elnät. Du har erfarenhet av projektledning samt flerårig arbetserfarenhet, gärna från energisektorn. B-körkort är ett krav, samt att du uttrycker dig väl på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vad får du hos oss?

För oss på Luleå Energi är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner och villkor har därför tagits fram med fokus på återhämtning, flexibilitet samt hälsa och friskvård. För rollen ingår arbetstidsförkortning, flextid och möjlighet till hybridarbete. Allt för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och må bra hos oss.

Sök nu!

Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande chef Sofia Antonsen som du når på [email protected] Ansökan med personligt brev och CV skickar du genom att besöka vår hemsida Karriär - Luleå Energi (luleaenergi.se) senast den 14 maj 2023.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas. Visa mindre

IT-Drifttekniker

Ansök    Apr 25    Luleå Energi AB    Drifttekniker, data
IT-Drifttekniker Luleå står i centrum av den gröna industriutställningen i norr – här är energi en avgörande framgångsfråga. Som det kommunala energibolaget är Luleå Energi navet i den energiomställning som krävs. Vill du vara med och utveckla Luleå mot en ljusare framtid? Vi söker nu en IT-Drifttekniker till avdelningen IT inom affärsområdet Säkerhet & Försörjning på Luleå Energi AB. Som drifttekniker hos oss arbetar du med Drift och underhåll i virt... Visa mer
IT-Drifttekniker

Luleå står i centrum av den gröna industriutställningen i norr – här är energi en avgörande framgångsfråga. Som det kommunala energibolaget är Luleå Energi navet i den energiomställning som krävs. Vill du vara med och utveckla Luleå mot en ljusare framtid?

Vi söker nu en IT-Drifttekniker till avdelningen IT inom affärsområdet Säkerhet & Försörjning på Luleå Energi AB.

Som drifttekniker hos oss arbetar du med Drift och underhåll i virtualiserade miljöer. Du följer upp, dokumenterar och administrerar företagets IT-drift i alla system genom övervakning och systematiska kontroller. I rollen ingår även uppgradering av servermiljöer, att standardisera och automatisera arbetssätt och system, samt förvaltning av system.

Hos oss ges det utrymme att ta egna initiativ, komma med idéer till förbättring och driva utvecklingsarbetet framåt. Det är viktigt att du är självgående, engagerad och kan driva projekt och ärenden på egen hand. Du kommer även att delta i projektgrupper där du bidrar med kompetens inom ditt område.

Vi arbetar med kontinuerlig utveckling för att kunna leverera en säker och stabil plattform för våra primära tjänster inom koncernen då förändringarna som sker i vår bransch kommer ställa höga krav på oss. Vid din sida har du kollegorna på avdelningen som består av en mindre grupp med både män och kvinnor som tillsammans stöttar varandra och samarbetar med övriga kollegor i koncernen.

Vi ser gärna att du har erfarenhet och kunskap av:

Microsoft Windows Server 2012-2022

Microsoft Exchange

Microsoft Intune / Autopilot

Nätverk och Brandväggar

Active Directory, ADFS, GPO, PowerShell

Linux

ITIL

Vi söker dig som har en gymnasial utbildning i grunden, meriterande är om du har eftergymnasial utbildning med relevans för tjänsten. Du behöver ha några års arbetslivserfarenhet från en roll liknande den vi nu söker, samt dokumenterade kunskaper av det vi efterfrågar.

Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, samt B-körkort är ett krav.

Vad får du hos oss?

För oss på Luleå Energi är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner har därför tagits fram med fokus på återhämtning och flexibilitet samt hälsa och friskvård. För rollen ingår även arbetstidsförkortning, flextid och möjlighet till hybridarbete. Allt för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och må bra hos oss.

Känner du att detta passar in och låter som en möjlighet för dig? Skicka in din ansökan med cv och personligt brev till www.luleaenergi.se/karriar/ Senast 14 maj behöver vi din ansökan. Mer information om tjänsten lämnas av Chef för IT Erik Hedlund 0920-264533 eller på mejl [email protected]

Rekryteringsprocessen pågår under våren men tillträde kommer att ske efter sommaren.

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Vi söker projektör

Hos oss på Planering arbetar vi med framtidens elnät. Tillsammans med andra inom Elnät är vi involverade i frågor som rör allting från elnätets teknik och utförande, till utredning av befintliga nät och analyser av kommande behov för den gröna omställningen. Nu vill vi bli fler medarbetare till Planering, framförallt söker vi efter dig med god teknisk förmåga och stark drivkraft att vilja lära sig och utvecklas hos oss på Luleå Energi Elnät. Om rollen ... Visa mer
Hos oss på Planering arbetar vi med framtidens elnät. Tillsammans med andra inom Elnät är vi involverade i frågor som rör allting från elnätets teknik och utförande, till utredning av befintliga nät och analyser av kommande behov för den gröna omställningen.

Nu vill vi bli fler medarbetare till Planering, framförallt söker vi efter dig med god teknisk förmåga och stark drivkraft att vilja lära sig och utvecklas hos oss på Luleå Energi Elnät.

Om rollen

Som projektör arbetar du med att planera och förbereda arbetet inför att elnätet kommer förändras. Förstärkning, anslutning av företagskunder eller reinvesteringar på befintliga ledningar. Alltid med kvalitativa och kostnadseffektiva tekniska lösningar där kundfokus är en självklarhet.

Arbetet omfattar bl.a. behovsanalys, nätberäkning och dimensionering av elnät. Upprättande av investeringskalkyler, projektbeskrivningar samt framtagande av beslutsunderlag till beslutsfattare. Tidvis kan det vara behov av stort kundfokus och möten med företagskunder. Du känner dig inspirerad av en miljö där tidig stadsplanering och ny teknik är en del av jobbet.

Vem är du?

För att trivas i rollen behöver du vara strukturerad, målmedveten och intresserad av framtidens tekniska lösningar. Projekt hos oss kan sträcka sig inom ett spann av några månader till flera år och emellanåt dra ut på tiden på grund av markåtkomstfrågor. På grund av det är det viktigt att du har uthållighet, tålamod och är ödmjuk i kontakten med markägare och kunder. Du ser ett värde i att utveckla verksamheten framåt med egna tankar och idéer.

Vad behöver jag för att bli projektör hos er?

Du behöver eftergymnasial utbildning, till exempel el- och elkraftteknik inom högskola eller yrkeshögskola. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med distributionsnät, beredning eller nätplanering, projektledning och arbete med BAS-P. B-körkort och god förmåga i skriftlig och muntlig svenska är krav. I övrigt är vi en arbetsplats som uppmuntrar kompetensutveckling både brett och djupt, vilket innebär att du får utrymme att utvecklas i din roll.

Vad får du hos oss?

För oss på Luleå Energi är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner och villkor har därför tagits fram med fokus på återhämtning, flexibilitet samt hälsa och friskvård. För rollen ingår arbetstidsförkortning, flextid och möjlighet till hybridarbete. Allt för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och må bra hos oss.

Sök nu!

Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande chef Fredrik Nygård som du når på 0920 26 44 81. Ansökan med personligt brev och CV skickar du genom att besöka vår hemsida Karriär - Luleå Energi (luleaenergi.se) rekryteringen sker löpande så sök redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas. Visa mindre

Vi söker beredare

Hos oss på Planering arbetar vi med framtidens elnät. Tillsammans med andra inom Elnät är vi involverade i frågor som rör allting från elnätets teknik och utförande, till utredning av befintliga nät och analyser av kommande behov för den gröna omställningen. Nu vill vi bli fler medarbetare till Planering, framförallt söker vi efter dig med god teknisk förmåga och stark drivkraft att vilja lära sig och utvecklas hos oss på Luleå Energi Elnät. Om rollen ... Visa mer
Hos oss på Planering arbetar vi med framtidens elnät. Tillsammans med andra inom Elnät är vi involverade i frågor som rör allting från elnätets teknik och utförande, till utredning av befintliga nät och analyser av kommande behov för den gröna omställningen.

Nu vill vi bli fler medarbetare till Planering, framförallt söker vi efter dig med god teknisk förmåga och stark drivkraft att vilja lära sig och utvecklas hos oss på Luleå Energi Elnät.

Om rollen

Som beredare arbetar du med att ta fram underlag till projekten, exempelvis materiallistor och specifikationer. Du bidrar med teknisk kompetens i upphandlingar, uppdaterar ritningar och bygghandlingar. Du blir involverad när det är dags att göra verklighet av ett elnätsprojekt och förverkliga projektörens ambition. Du medverkar tidigt i processen med utstakning, förhandling med markägare och beslut på slutgiltig ledningssträckning.

Om oss på Planering

Inom Planering arbetar vi med elnätsprojekt från ax till limpa och vår avdelning är en central funktion för verksamheten, inte minst på grund av vår tekniska expertis. Beroende på din bakgrund, erfarenhet och kompetens kan du kompetensutvecklas både brett och djupt inom våra områden för att arbeta inom hela spektra och ta projektet från projektering till beredning.

Vem är du?

För att trivas i rollen behöver du vara strukturerad, målmedveten och intresserad av framtidens tekniska lösningar. Projekt hos oss kan sträcka sig inom ett spann av några månader till flera år och emellanåt dra ut på tiden på grund av markåtkomstfrågor. På grund av det är det viktigt att du har uthållighet, tålamod och är ödmjuk i kontakten med markägare och kunder. Du ser ett värde i att utveckla verksamheten framåt med egna tankar och idéer.

Vad behöver jag för att bli beredare hos er?

Du behöver eftergymnasial utbildning, till exempel el- och elkraftteknik inom högskola eller yrkeshögskola. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med distributionsnät, beredning eller nätplanering, projektledning och arbete med BAS-P. B-körkort och god förmåga i skriftlig och muntlig svenska är krav. I övrigt är vi en arbetsplats som uppmuntrar kompetensutveckling både brett och djupt, vilket innebär att du får utrymme att utvecklas i din roll.

Vad får du hos oss?

För oss på Luleå Energi är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner och villkor har därför tagits fram med fokus på återhämtning, flexibilitet samt hälsa och friskvård. För rollen ingår arbetstidsförkortning, flextid och möjlighet till hybridarbete. Allt för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och må bra hos oss.

Sök nu!

Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande chef Fredrik Nygård som du når på 0920 26 44 81. Ansökan med personligt brev och CV skickar du genom att besöka vår hemsida Karriär - Luleå Energi (luleaenergi.se) rekryteringen sker löpande så sök redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas. Visa mindre

Vi söker Fiberprojektör till Lunet

Lunet tillhandahåller och utvecklar digital infrastruktur för att framtidssäkra de digitala kommunikationsmöjligheterna för Luleås medborgare, företag och offentliga aktörer. Med ett öppet stadsnät tryggar vi valfrihet och mångfald för de som lever, bor och arbetar i Luleå kommun. Nu vill vi utöka vår avdelning med ytterligare en fiberprojektör för planering och projektering av fibernätet. Om rollen Avdelningen Infrastruktur på Lunet ansvarar för nybyg... Visa mer
Lunet tillhandahåller och utvecklar digital infrastruktur för att framtidssäkra de digitala kommunikationsmöjligheterna för Luleås medborgare, företag och offentliga aktörer. Med ett öppet stadsnät tryggar vi valfrihet och mångfald för de som lever, bor och arbetar i Luleå kommun. Nu vill vi utöka vår avdelning med ytterligare en fiberprojektör för planering och projektering av fibernätet.

Om rollen

Avdelningen Infrastruktur på Lunet ansvarar för nybyggnation, ombyggnation och förvaltning av bolagets kommunikationsnät. I rollen som projektör kommer du i samverkan med externa och interna kontakter projektera och koordinera våra fiberprojekt. Du arbetar i tät dialog med kunder och entreprenörer, varierar kontorsarbete med fältbesök och är förutom projektering också ansvarig för löpande planering, beställning och uppföljning.

Vem är du?

Du gillar vardagens alla kontakter med kollegor, kunder och externa partners som entreprenörer och installatörer. Du drar lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen och strävar efter att etablera trovärdighet och förtroende. Du skapar samarbete med personer på alla nivåer och arbetar målinriktat för att uppnå dina, gruppens och verksamhetens gemensamma mål. Nyckelord för dig är resultat, kvalitet, säkerhet och nöjda kunder. All vår personal är delaktiga i utvecklingen av Lunet och våra produkter, för våra kunders bästa.

Utbildningskrav och meriterande

Vi vill att du har minst gymnasieutbildning, inom något av områdena data- och telekommunikation, projektledning, samhällsplanering eller motsvarande kunskaper. Vi tror att du har arbetat ett antal år och har erfarenhet av och kunskap om fiberoptiska nät, meriterande är också kunskap av entreprenadverksamhet och ledningsinfrastruktur. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och B-körkort erfordras.

Vilka är vi på Lunet?

Vi är hjärtat för digital infrastruktur i framtidens Luleå och vi är nära våra partners, tjänsteleverantörerna och våra kunder, små som stora. I ett starkt nätverk med våra branschkollegor i Norr- och Västerbotten ser vi tillsammans till att regionerna utvecklas inom området. Lunet är ett av Luleå Energi helägt dotterbolag.

Vad får du hos oss?

För oss på Lunet är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner och villkor har därför tagits fram med fokus på återhämtning, flexibilitet samt hälsa och friskvård. För rollen ingår arbetstidsförkortning, flextid och möjlighet till hybridarbete. Allt för att ge dig rätta förutsättningar!

Sök idag!

Är du intresserad av att anta denna spännande utmaning? Varmt välkommen med din ansökan med personligt brev och CV via Luleå Energis karriärsida Karriär - Luleå Energi (luleaenergi.se) senast den 30 april 2023. Ytterligare information om tjänsten lämnas av avdelningschef Eva Leffler [email protected]

Lunet värdesätter kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning och mångfald. Lunet har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonssäljare. Visa mindre

Vill du bli beredare, projektör – eller både och?

Hos oss på Planering arbetar vi med framtidens elnät. Tillsammans med andra inom Elnät är vi involverade i frågor som rör allting från elnätets teknik och utförande, till utredning av befintliga nät och analyser av kommande behov för den gröna omställningen. Nu vill vi bli fler medarbetare till Planering, framförallt söker vi efter dig med god teknisk förmåga och stark drivkraft att vilja lära sig och utvecklas hos oss på Luleå Energi Elnät, oavsett din ... Visa mer
Hos oss på Planering arbetar vi med framtidens elnät. Tillsammans med andra inom Elnät är vi involverade i frågor som rör allting från elnätets teknik och utförande, till utredning av befintliga nät och analyser av kommande behov för den gröna omställningen.

Nu vill vi bli fler medarbetare till Planering, framförallt söker vi efter dig med god teknisk förmåga och stark drivkraft att vilja lära sig och utvecklas hos oss på Luleå Energi Elnät, oavsett din nuvarande kompetens.

Varför söker vi beredare eller projektör?

Vi vill kasta ett brett nät och beskriva vår profil för att så många som möjligt känner att rollen är intressant att söka. Eftersom det finns möjlighet att växa och utvecklas, kan den förhoppningsvis locka både dig som är nyutexaminerad eller som idag sitter på en liknande roll på annan arbetsplats.

Dessa två olika yrkesroller kan vara två personer, men kan även vara en person beroende på vem du är. Lite kort om de olika rollerna:

Som projektör arbetar du med att planera och förbereda arbetet inför att elnätet kommer förändras. Förstärkning, anslutning av företagskunder eller reinvesteringar på befintliga ledningar. Alltid med kvalitativa och kostnadseffektiva tekniska lösningar där kundfokus är en självklarhet. Arbetet omfattar bl.a. behovsanalys, nätberäkning och dimensionering av elnät. Upprättande av investeringskalkyler, projektbeskrivningar samt framtagande av beslutsunderlag till beslutsfattare. Tidvis kan det vara behov av stort kundfokus och möten med företagskunder. Du känner dig inspirerad av en miljö där tidig stadsplanering och ny teknik är en del av jobbet.

Som beredare arbetar du med att ta fram underlag till projekten, exempelvis materiallistor och specifikationer. Du bidrar med teknisk kompetens i upphandlingar, uppdaterar ritningar och bygghandlingar. Du blir involverad när det är dags att göra verklighet av ett elnätsprojekt och förverkliga projektörens ambition. Du medverkar tidigt i processen med utstakning, förhandling med markägare och beslut på slutgiltig ledningssträckning

Oavsett ditt intresse för en roll eller båda, så är vi intresserade av dig!

Inom Planering arbetar vi med elnätsprojekt från ax till limpa och vår avdelning är en central funktion för verksamheten, inte minst på grund av vår tekniska expertis. Beroende på din bakgrund, erfarenhet och kompetens kan du kompetensutvecklas både brett och djupt inom våra områden för att arbeta inom hela spektra och ta projektet från projektering till beredning.

Hur kan en arbetsdag se ut?

Du kanske börjar din förmiddag med att delta i projekt och diskutera framdriften tillsammans med våra projektledare. Efteråt sitter du framför datorn och planerar lösningar på ett nytt bostadsområde som växer fram i Luleå. Efter lunch packar du en termos och är ute på fältbesök för att få helhetsbilden till en kommande beredning. Den gemensamma nämnaren under dagen kommer alltid att vara kontakten med markägare, kunder, entreprenörer och dina kollegor på Elnät och inom koncernen.

Vem är du?

För att trivas i rollen behöver du vara strukturerad, målmedveten och intresserad av framtidens tekniska lösningar. Projekt hos oss kan sträcka sig inom ett spann av några månader till flera år och emellanåt dra ut på tiden på grund av markåtkomstfrågor. På grund av det är det viktigt att du har uthållighet, tålamod och är ödmjuk i kontakten med markägare och kunder. Du ser ett värde i att utveckla verksamheten framåt med egna tankar och idéer.

Våra värderingar – helhjärtat, tillsammans och framåtanda – betyder väldigt mycket för oss, därför önskar vi att du står för detsamma.

Vad behöver jag för att bli beredare/projektör hos er?

Du behöver eftergymnasial utbildning, till exempel el- och elkraftteknik inom högskola eller yrkeshögskola. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med distributionsnät, beredning eller nätplanering, projektledning och arbete med BAS-P. B-körkort och god förmåga i skriftlig och muntlig svenska är krav.

Vad får du hos oss?

För oss på Luleå Energi är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner och villkor har därför tagits fram med fokus på återhämtning, flexibilitet samt hälsa och friskvård. För rollen ingår arbetstidsförkortning, flextid och möjlighet till hybridarbete. Allt för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och må bra hos oss.

Sök nu!

Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande chef Fredrik Nygård som du når på 0920 26 44 81. Ansökan med personligt brev och CV skickar du genom att besöka vår hemsida Karriär - Luleå Energi (luleaenergi.se) senast 26 mars 2023.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas. Visa mindre

Ekonomiassistent

Ansök    Mar 2    Luleå Energi AB    Ekonomiassistent
Ekonomiassistent till Luleå Energi Samhällets gröna omställning bidrar till att energibranschen är en spännande och händelserik bransch som står inför många intressanta utmaningar. I centrum står norra Sverige och hos oss i Luleå Energi-koncernen finns en betydande del av den infrastruktur och den verksamhet som är med och bygger den hållbara framtiden. I koncernen finns moderbolaget med fyra affärsområden, tre dotterbolag och ett intressebolag. Vi jobba... Visa mer
Ekonomiassistent till Luleå Energi

Samhällets gröna omställning bidrar till att energibranschen är en spännande och händelserik bransch som står inför många intressanta utmaningar. I centrum står norra Sverige och hos oss i Luleå Energi-koncernen finns en betydande del av den infrastruktur och den verksamhet som är med och bygger den hållbara framtiden.

I koncernen finns moderbolaget med fyra affärsområden, tre dotterbolag och ett intressebolag. Vi jobbar tillsammans på ekonomiavdelningen, över verksamhetsgränser, för att skapa redundans och lära av varandra. Vår ekonomiavdelning ansvarar för ekonomisk planering, redovisning, rapportering, uppföljning, analys och styrning i koncernen.

Avdelningen förändras och utvecklas nu för att möta koncernens växande behov av stöd i arbetet med att vara nav i regionens energiomställning. I det arbetet behöver vi komplettera vår avdelning med en resurs inom ekonomiadministration.

Exempel på arbetsuppgifter är:

Kundinbetalningar och stöd till kravhanteringsprocessen

Löpande bokföring

In- och utbetalningar

Kundfakturering och kundreskontra

Leverantörsfakturahantering och leverantörsreskontra

Avstämning av balanskonton inklusive skattekonto, bankgiro och plusgiro

Erfarenhet och utbildning

Vi söker dig som är gymnasieekonom eller motsvarande och som har erfarenhet av aktuella arbetsuppgifter. För tjänsten krävs goda kunskaper i skriftlig och muntlig svenska. Du behöver samlat på dig minst ett par års erfarenhet av ekonomiadministrativa arbetsuppgifter.

Vem är du?

För att trivas hos oss och vara lyckosam i rollen är du positiv, öppen, prestigelös, initiativ- och ansvarstagande. Du prioriterar, når mål och får arbetet slutfört på ett strukturerat sätt. Du trivs i en miljö där verksamhet – och därmed arbetsuppgifter – regelbundet förändras. Du har god samarbetsförmåga och ett kund-leverantörstänk även i interna processer.

Vad får du hos oss?

För oss på Luleå Energi är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner har därför tagits fram med fokus på återhämtning och flexibilitet samt hälsa och friskvård. För rollen ingår även arbetstidsförkortning, flextid och möjlighet till hybridarbete. Allt för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och må bra hos oss.

Senast 19 mars behöver vi ha din ansökan med cv och personligt brev. Mer information om tjänsten lämnas av Lars Sjöberg, Ekonomichef - 0920-264542 eller [email protected]

Varmt välkommen att söka tjänsten!

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Vi söker dig som vill arbeta som driftingenjör

Vi har en ny roll inom vår grupp drift och förvaltning Regionnät. Tillsammans ansvarar vi över 40–130 kV nätet med tillhörande fördelnings- och regionnätsstationer. Vi ansvarar för kontrollrum, kommunikation samt teknisk utrustning i fält. Du blir en av tre personer som arbetar i vårt geografiska informationssystem samt visualisering och fjärrstyrning av elnätet i kontrollrumsmiljö. Först och främst söker vi rätt människa, en person som kan komplettera gr... Visa mer
Vi har en ny roll inom vår grupp drift och förvaltning Regionnät. Tillsammans ansvarar vi över 40–130 kV nätet med tillhörande fördelnings- och regionnätsstationer. Vi ansvarar för kontrollrum, kommunikation samt teknisk utrustning i fält.

Du blir en av tre personer som arbetar i vårt geografiska informationssystem samt visualisering och fjärrstyrning av elnätet i kontrollrumsmiljö. Först och främst söker vi rätt människa, en person som kan komplettera gruppen – saknar du kompetens inom något specifikt område kommer vi att lära dig genom onboarding, kompetensutveckling och lärande på arbetsplatsen.

Våra värderingar – helhjärtat, tillsammans och framåtanda – betyder väldigt mycket för oss, därför önskar vi att även du delar dem.

Nu låter vi dina framtida kollegor driftingenjör Josefin och elkraftingenjör Jonas ta över annonsen:

Hej!

Vi vill att vår duo ska bli en trio. Som driftingenjör får du kombinera dina kunskaper av el, såväl som kunskaper att hantera administration, felsökning och konfigurering i datamiljö. Vi jobbar med visualisering och fjärrstyrning av elnätet i kontrollrumsmiljö samt ett geografiskt informationssystem.

Några av de områden vi arbetar med är:

• Felsökning i både elektrisk utrustning samt mjukvaror och kommunikation
• Planering och utförande av kopplingar med vår egen och andra avdelningar samt driftorderhantering
• Montering och idrifttagning av ny kommunikationsutrustning (m2m)
• Implementering av ny fjärrstyrd utrustning i kontrollrummet d.v.s. allt från mindre fjärrstyrda apparater till hela fördelningsstationer
• Underhåll - både planerat och akut
• Administration av våra system
• Utredningar
• Projektledning
• Instruktioner

Några av våra arbetsuppgifter delar vi med varandra, medan vi även har egna områden där vi verkar själva. Våra dagar varierar och vi planerar stor del av vår tid på egen hand. En del dagar är vi ute på fält och andra dagar spenderar vi bakom skärmarna i kontrollrummet. Vi har många och viktiga kontaktytor, mycket arbete görs mot olika interna och externa parter.

Vi har båda vår bakgrund och tidigare erfarenhet från industrin och fick möjligheten här på Luleå Energi att lära och utvecklas i våra roller - det kan du också göra!

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot El/Elkraft eller motsvarande samt några års yrkeserfarenhet inom energibranschen eller industri/annan infrastruktur. Hög nivå på datakunskap (konfigurering i mjukvara och editering via terminalprogram) önskas, då erfarenhet av felsökning i industriella automationssystem (PLC/RTU) är meriterande. B-körkort och god förmåga i skriftlig och muntlig svenska är krav. Beredskapstjänstgöring ingår när du och vi känner att du är redo.

Vad får du hos oss?

För oss på Luleå Energi är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner har därför tagits fram med fokus på återhämtning och flexibilitet samt hälsa och friskvård. För rollen ingår även arbetstidsförkortning, flextid och möjlighet till hybridarbete. Allt för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och må bra hos oss.

Sök nu!

Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande gruppchef Magnus Bryggman som du når på [email protected] Ansökan med personligt brev och CV skickar du genom att besöka vår hemsida Karriär - Luleå Energi (luleaenergi.se) senast 12 februari 2023.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas. Visa mindre

Fibertekniker

Runtomkring oss – i marken, mellan byggnader och stadsdelar – flödar ett komplext energisystem som är hjärtat i allas vår vardag. Vi står nu inför en stor klimat- och energiomställning, i den omställningen spelar robust, leveranssäker och framtidssäker infrastruktur en avgörande roll. Nu söker vi dig som vill vara med på vår fortsatta resa mot att utveckla Luleå för en elektrifierad och uppkopplad framtid. Är du vår näste fibertekniker till avdelningen F... Visa mer
Runtomkring oss – i marken, mellan byggnader och stadsdelar – flödar ett komplext energisystem som är hjärtat i allas vår vardag. Vi står nu inför en stor klimat- och energiomställning, i den omställningen spelar robust, leveranssäker och framtidssäker infrastruktur en avgörande roll. Nu söker vi dig som vill vara med på vår fortsatta resa mot att utveckla Luleå för en elektrifierad och uppkopplad framtid.

Är du vår näste fibertekniker till avdelningen Fjärrkommunikation? Här arbetar vi i första hand i Lunets stadsnät, men också med Luleå Energis elnät och koncernens övriga behov av fibertekniskt arbete.

Om rollen:
Som fibertekniker hos oss arbetar du bland annat med nybyggnation, drift och underhåll av anläggningar för fiberoptiska nät, samt felsökning och felavhjälpning. Arbetsuppgifterna är varierande och du har stor möjlighet att själv påverka och planera hur din arbetsdag ser ut. Du kommer ingå i ett tight team tillsammans med andra fibertekniker, kommunikationsingenjör och planeringsansvarig. Vissa uppgifter gör ni tillsammans, medan andra saker genomförs självständigt – alltid med en blandning av arbete ute i fält, hos kund, ute på anläggningar och noder samt varierande kontorsarbete.

För att trivas och lyckas i rollen behöver du tycka om att lösa problem och ta egna initiativ när situationen kräver det. Arbetet innebär att du kommer ha kontakt med flera personer både externt och internt, därför är kommunikations- och samarbetsförmåga något vi värdesätter.

Våra värderingar – helhjärtat, tillsammans och framåtanda – betyder väldigt mycket för oss, därför önskar vi att du delar dem.

Kvalifikationer:
Du har erfarenhet av att svetsa, mäta, felsöka och installera fibernät samt en fiberteknisk eller elteknisk utbildning på lägst gymnasial nivå eller har tillgodosett dig motsvarande kunskaper på ett sätt som vi bedömer likvärdigt. Det är meriterande om du har kunskaper inom exempelvis ESA, nätverk och elinstallationsarbete, mast- och stolparbete samt Robustfiber.

Vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet och inom de arbetsuppgifter som vi efterfrågar. Allmänna datakunskaper, goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift samt B-körkort är ett krav.

Vad får du hos oss? För oss på Luleå Energi är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner och villkor har därför tagits fram med fokus på återhämtning, flexibilitet samt hälsa och friskvård. Allt för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och må bra hos oss.

Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande avdelningschef Linda Månsson som du når på [email protected] Ansökan med CV och personligt brev skickar du genom att besöka vår hemsida Karriär - Luleå Energi (luleaenergi.se) senast 15 januari 2023.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Fibertekniker med schaktkompetens

Luleå står inför en spännande framtid. Stora satsningar på grön industri och en hållbar framtid för oss som bor och verkar här gör att vi alla har en sak gemensamt: Behovet av energi för en välfungerande infrastruktur och ett uppkopplat liv. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa där vi tar oss an alla de utmaningar och möjligheter som väntar. Nu söker vi en ny medarbetare med stor erfarenhet av schakt och fiberförläggning – kanske är du redan fib... Visa mer
Luleå står inför en spännande framtid. Stora satsningar på grön industri och en hållbar framtid för oss som bor och verkar här gör att vi alla har en sak gemensamt: Behovet av energi för en välfungerande infrastruktur och ett uppkopplat liv. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa där vi tar oss an alla de utmaningar och möjligheter som väntar.

Nu söker vi en ny medarbetare med stor erfarenhet av schakt och fiberförläggning – kanske är du redan fibertekniker med stor schaktkompetens eller så kommer du tvärtom från schaktbranschen och har koll på fiber.

Om rollen:

I din arbetsroll ingår uppgifter som nybyggnation, drift och underhåll av anläggningar för fiberoptiska nät, samt felsökning och felavhjälpning. Dina arbetsdagar är varierande och du har stor möjlighet att påverka hur dina dagar ser ut. Du kommer arbeta i ett tight team tillsammans med andra fibertekniker, kommunikationsingenjör och planeringsansvarig. Vissa uppgifter gör ni tillsammans, medan andra saker genomförs självständigt – alltid med en blandning av arbete ute i fält, hos kund, ute på anläggningar och noder samt varierande kontorsarbete. I din roll ingår även dokumentation och hantering av kartmaterial.

För att trivas och lyckas i rollen behöver du tycka om att lösa problem och ta egna initiativ när situationen kräver det. Arbetet innebär att du kommer ha kontakt med flera personer både externt och internt, därför är kommunikations- och samarbetsförmåga något vi värdesätter.

Våra värderingar – helhjärtat, tillsammans och framåtanda – betyder väldigt mycket för oss, därför önskar vi att du delar dem.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en avslutad gymnasial utbildning, gärna med fiberteknisk alternativt elteknisk inriktning eller motsvarande. Du har stor erfarenhet från schakt-/markentreprenadbranschen och fiberförläggning – såväl teoretisk som praktisk. Det är du som står för den fibertekniska kompetensen gentemot schakt och markentrepenören, som bistår med instruktioner och behöver därför besitta kunskaper om fiberförläggning.

Du behöver ha några års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom de arbetsuppgifter som vi efterfrågar. Allmänna datakunskaper, goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift samt B-körkort är ett krav.

Vad får du hos oss?

För oss på Luleå Energi är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner och villkor har därför tagits fram med fokus på återhämtning, flexibilitet samt hälsa och friskvård. Allt för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och må bra hos oss

Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande avdelningschef Linda Månsson som du når på [email protected] Ansökan med CV och personligt brev skickar du genom att besöka vår hemsida Karriär - Luleå Energi (luleaenergi.se) senast 15 januari 2023.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Vi söker dig som är kontrollanläggningsingenjör - eller som vill bli

Du kanske inte är kontrollanläggningsingenjör idag, men du är nyfiken och intresserad av att arbeta med allt från reläskydd och att konstruera i CAD, till att driftsätta anläggningar och felsöka i system för skydd, styrning och övervakning av nätet. Framför allt söker vi någon med en god teknisk förmåga och stark drivkraft att lära och utvecklas här hos oss. Hur kan en arbetsdag se ut? För en kontrollanläggningsingenjör kan arbetsdagen starta med att k... Visa mer
Du kanske inte är kontrollanläggningsingenjör idag, men du är nyfiken och intresserad av att arbeta med allt från reläskydd och att konstruera i CAD, till att driftsätta anläggningar och felsöka i system för skydd, styrning och övervakning av nätet. Framför allt söker vi någon med en god teknisk förmåga och stark drivkraft att lära och utvecklas här hos oss.

Hur kan en arbetsdag se ut?

För en kontrollanläggningsingenjör kan arbetsdagen starta med att konstruera i CAD. Men alla dagar utspelar sig inte vid skrivbordet: Beroende på vad som händer under dagen kan du behöva lämna kontoret för att ute i fält genomföra en felsökning av en kontrollanläggning eller analysera en driftstörning. På eftermiddagen kanske du deltar i ett projekt där du bidrar med din tekniska kompetens om exempelvis reläskydd och konstruktion, eller underlag vid byte av apparater.

Vem är du?

För att trivas i rollen ska du verkligen gilla problemlösning! Ditt tålamod och din skärpa räds inte en felsökning som kan ta timmar, dagar eller till och med veckor. Du har ett stort teknikintresse och gillar att vrida och vända på de utmaningar du ställs inför. Självständig är du också eftersom du själv planerar din arbetsdag. Det viktigt att du själv kan prioritera och anpassa ditt arbete utefter vad som händer i omgivningen och elnätet. Du samarbetar väl med andra, både internt och externt.

Självklart finns din chef där som stöd och bollplank när du behöver, och dina kollegor gärna delar mer än gärna med sig av sin erfarenhet och kompetens.

Våra värderingar – helhjärtat, tillsammans och framåtanda – betyder väldigt mycket för oss, därför önskar vi att du står för detsamma.

Var hamnar jag någonstans?

Du hamnar i gruppen drift och förvaltning Regionnät. Gruppen består av åtta medarbetare med tekniker och ingenjörer som arbetar tätt tillsammans.

Gemensamt ansvarar vi över 40–130 kV nätet med tillhörande fördelnings- och regionnätsstationer. Vi ansvarar för kontrollrum, kommunikation samt teknisk utrustning i fält.

Vad behöver jag för att bli kontrollanläggningsingenjör hos er?

Du behöver eftergymnasial utbildning med inriktning mot el eller motsvarande, samt några års yrkeserfarenhet inom energibranschen, industri/eller annan infrastruktur som ingenjör eller tekniker. Rollen kräver en hög teknisk förmåga och förståelse, däremot behöver du inte ha arbetat med kontrollanläggningar innan. Erfarenhet av arbete i högspänningsanläggningar samt kunskap inom kontrollutrustning är meriterande. B-körkort och god förmåga i skriftlig och muntlig svenska är krav.

Beredskapstjänstgöring ingår när du och vi känner att du är redo.

Vad får du hos oss?

För oss på Luleå Energi är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner och villkor har därför tagits fram med fokus på återhämtning, flexibilitet samt hälsa och friskvård. För rollen ingår arbetstidsförkortning, flextid och möjlighet till hybridarbete. Allt för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och må bra hos oss.

Sök nu!

Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande gruppchef Magnus Bryggman som du når på [email protected] Ansökan med personligt brev och CV skickar du genom att besöka vår hemsida Karriär - Luleå Energi (luleaenergi.se) senast 15 januari 2023.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas. Visa mindre

Servicetekniker

Norra Sverige och Luleå står i centrum för samhällets gröna omställning. Energibranschen är därför en spännande och händelserik bransch som står inför många intressanta utmaningar. Hos oss i Luleå Energi-koncernen finns en betydande del av den infrastruktur och den verksamhet som är med och bygger den hållbara framtiden. Vill du vara med och utveckla Luleå? Om rollen: Som servicetekniker kommer du främst att arbeta med felavhjälpning, underhåll och servic... Visa mer
Norra Sverige och Luleå står i centrum för samhällets gröna omställning. Energibranschen är därför en spännande och händelserik bransch som står inför många intressanta utmaningar. Hos oss i Luleå Energi-koncernen finns en betydande del av den infrastruktur och den verksamhet som är med och bygger den hållbara framtiden. Vill du vara med och utveckla Luleå?

Om rollen: Som servicetekniker kommer du främst att arbeta med felavhjälpning, underhåll och service av fjärrvärmecentraler hos kund. I arbetsuppgifterna ingår även revision av energimätare, mätvärdesinsamling, samt till viss del även förebyggande och avhjälpande underhåll i vårt fjärrvärme- och fjärrkylanät. Du kommer att ansvara för att bokade arbetsuppgifter utförs enligt schema och kontinuerligt arbeta med dokumentering av utfört underhållsarbete i vårt kund- och nätinformationssystem. Flertalet av våra arbetsuppgifter är digitaliserade och utvecklas ständigt. Beredskapstjänstgöring kommer att ingå.

Du som person: För att trivas hos oss och vara lyckosam i rollen som servicetekniker behöver du som person vara serviceinriktad, självgående och driven. Du ser problemlösning mer som en rolig utmaning än som ett problem, är kommunikativ och känner ansvar för kollegor, kunder och arbetsuppgifter.

I tjänsten ingår besök hos kunder, möten med entreprenörer och kollegor, vilket betyder att det är viktigt att du trivs i mötet med andra, är en god lyssnare samt har förmåga att kommunicera och samarbeta med många olika människor. Samarbete och goda relationer är viktigt för oss.

Kvalifikationer: Vi söker dig som har en gymnasial utbildning med praktisk inriktning alternativt en yrkesutbildning eller erfarenhet av praktiskt yrkesarbete inom el, VVS, mekanik eller liknande. Du behöver också ha en grundläggande datavana. Erfarenhet av styr- och/eller mätinsamlingssystem är meriterande. Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift samt B Körkort är ett krav.

Hos oss kommer du att arbeta i en grupp med både män och kvinnor som jobbar resultatinriktat mot uppsatta mål utifrån arbetsuppgifter, ekonomi och en god arbetsmiljö. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du ska trivas och fungera väl i gruppen.

Känner du att detta passar in och låter som en möjlighet för dig? Skicka in din ansökan med cv och personligt brev till www.luleaenergi.se/karriar/ Senast onsdag 30 november behöver vi din ansökan. Mer information om tjänsten lämnas av gruppchef Eva-Lena Frykberg 0920 - 264540 eller på mejl [email protected]

Rekryteringsprocessen startar nu under hösten och intervjuer kommer att ske efter årsskiftet.

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Fastighetstekniker

Är du en serviceinriktad fastighetstekniker? Vill du använda din kunskap och erfarenhet till att utföra drift, skötsel och underhåll av Luleå Energis fastigheter? Just nu söker vi en fastighetstekniker till avdelning Upphandling, Lager & Fastighet på Luleå Energi AB. Om rollen: Som Fastighetstekniker erbjuds du en roll med stort eget ansvar och möjlighet att planera och styra ditt eget arbete på daglig basis. Du arbetar med fastighetsstyrning av sprinkler... Visa mer
Är du en serviceinriktad fastighetstekniker? Vill du använda din kunskap och erfarenhet till att utföra drift, skötsel och underhåll av Luleå Energis fastigheter? Just nu söker vi en fastighetstekniker till avdelning Upphandling, Lager & Fastighet på Luleå Energi AB.

Om rollen: Som Fastighetstekniker erbjuds du en roll med stort eget ansvar och möjlighet att planera och styra ditt eget arbete på daglig basis. Du arbetar med fastighetsstyrning av sprinkler, brand, larm o passage mm. Även tillsyn, skötsel och egenkontroller i fastigheten, samt genomföra avhjälpande och planerat underhåll ingår. Det kan också handla om att felsöka och efter analys bedöma om du själv kan göra reparationen alternativt anlita specialist inom området. Du kommer att vara den som håller i mindre projekt och leder entreprenörer i dessa arbeten.

Som fastighetstekniker hos oss ingår det också att tillsammans med närmsta kollega arbeta i vårt lager och förråd. Där finns godsmottagningen med er uppgift att ansvara för lossning och lastning av gods, lager- och registerunderhåll samt vinterhållning.

Du som person: För att du ska trivas och lyckas i rollen är du kunnig inom ditt yrkesområde och är praktiskt lagd. Du kan se vad som behöver göras, tar initiativ till att utföra det, motiveras av problemlösning och av att se resultat. Arbetsuppgifterna förutsätter mycket direktkontakt och samarbete med andra inom företaget, men också externt, vilket ställer stora krav på din kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är serviceinriktad och trivs med att få samarbeta och hjälpa andra.

Kvalifikationer: Vi söker dig med avslutad gymnasieutbildning inom fastighetsskötsel, fastighetssystem och lager alternativt att du har en utbildning inom El, VVS, fastighetsstyrning, projektledning eller bygg.

Det krävs att du har minst några års yrkeserfarenhet med liknande och efterfrågade arbetsuppgifter. Du har allmän datorvana och goda kunskaper i svenska, flytande både i tal och skrift samt innehar B körkort. Meriterande är om du har erfarenhet av att köra lastmaskin och truck då detta ingår i arbetsuppgifterna för denna tjänst.

Rekryteringsprocessen sker nu under hösten och kommer att tillsättas enligt överenskommelse under vintern/våren. Varmt välkommen att söka tjänsten via www.luleaenergi.se Senast måndag 21 november behöver vi få in din ansökan med cv och personligt brev. Mer information om tjänsten lämnas av Bengt Hietaniemi Chef för Säkerhet & Försörjning 0920–264435 eller via mejl: [email protected]

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Vi söker dig som vill arbeta som driftingenjör

Vi har en ny roll inom vår grupp drift och förvaltning Regionnät. Tillsammans ansvarar vi över 40–130 kV nätet med tillhörande fördelnings- och regionnätsstationer. Vi ansvarar för kontrollrum, kommunikation samt teknisk utrustning i fält. Du blir en av tre personer som arbetar i vårt geografiska informationssystem samt visualisering och fjärrstyrning av elnätet i kontrollrumsmiljö. Först och främst söker vi rätt människa, en person som kan komplettera gr... Visa mer
Vi har en ny roll inom vår grupp drift och förvaltning Regionnät. Tillsammans ansvarar vi över 40–130 kV nätet med tillhörande fördelnings- och regionnätsstationer. Vi ansvarar för kontrollrum, kommunikation samt teknisk utrustning i fält.

Du blir en av tre personer som arbetar i vårt geografiska informationssystem samt visualisering och fjärrstyrning av elnätet i kontrollrumsmiljö. Först och främst söker vi rätt människa, en person som kan komplettera gruppen – saknar du kompetens inom något specifikt område kommer vi att lära dig genom onboarding, kompetensutveckling och lärande på arbetsplatsen.

Våra värderingar – helhjärtat, tillsammans och framåtanda – betyder väldigt mycket för oss, därför önskar vi att även du delar dem.

Nu låter vi dina framtida kollegor driftingenjör Josefin och elkraftingenjör Jonas ta över annonsen:

Hej!

Vi vill att vår duo ska bli en trio. Som driftingenjör får du kombinera dina kunskaper av el, såväl som kunskaper att hantera administration, felsökning och konfigurering i datamiljö. Vi jobbar med visualisering och fjärrstyrning av elnätet i kontrollrumsmiljö samt ett geografiskt informationssystem.

Några av de områden vi arbetar med är:

• Felsökning i både elektrisk utrustning samt mjukvaror och kommunikation
• Planering och utförande av kopplingar med vår egen och andra avdelningar samt driftorderhantering
• Montering och idrifttagning av ny kommunikationsutrustning (m2m)
• Implementering av ny fjärrstyrd utrustning i kontrollrummet d.v.s. allt från mindre fjärrstyrda apparater till hela fördelningsstationer
• Underhåll - både planerat och akut
• Administration av våra system
• Utredningar
• Projektledning
• Instruktioner

Några av våra arbetsuppgifter delar vi med varandra, medan vi även har egna områden där vi verkar själva. Våra dagar varierar och vi planerar stor del av vår tid på egen hand. En del dagar är vi ute på fält och andra dagar spenderar vi bakom skärmarna i kontrollrummet. Vi har många och viktiga kontaktytor, mycket arbete görs mot olika interna och externa parter.

Vi har båda vår bakgrund och tidigare erfarenhet från industrin och fick möjligheten här på Luleå Energi att lära och utvecklas i våra roller - det kan du också göra!

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot El/Elkraft eller motsvarande samt några års yrkeserfarenhet inom energibranschen eller industri/annan infrastruktur. Hög nivå på datakunskap (konfigurering i mjukvara och editering via terminalprogram) önskas, då erfarenhet av felsökning i industriella automationssystem (PLC/RTU) är meriterande. B-körkort och god förmåga i skriftlig och muntlig svenska är krav. Beredskapstjänstgöring ingår när du och vi känner att du är redo.

Vad får du hos oss?

För oss på Luleå Energi är det viktigt att du ska ha ett hållbart arbetsliv. Vi sätter stor vikt vid dina möjligheter att prestera, leverera och utvecklas, men också på att du ska trivas och må bra. Våra förmåner har därför tagits fram med fokus på återhämtning och flexibilitet samt hälsa och friskvård. För rollen ingår även arbetstidsförkortning, flextid och möjlighet till hybridarbete. Allt för att ge dig rätt förutsättningar att trivas och må bra hos oss.

Sök nu!

Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande gruppchef Magnus Bryggman som du når på [email protected] Ansökan med personligt brev och CV skickar du genom att besöka vår hemsida Karriär - Luleå Energi (luleaenergi.se) senast 15 januari 2023.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas. Visa mindre

Inköpschef till Upphandling, Lager & Fastighet

Ansök    Okt 28    Luleå Energi AB    Inköpschef
När världen ställer om till fossilfritt står energibranschen mitt i centrum. Hur vi producerar, transporterar, använder och lagrar energi på lokal nivå spelar en avgörande roll både nationellt och globalt. Genom att ta tillvara på de lokala förutsättningarna levererar Luleå Energi livsnödvändig infrastruktur i form av el och värme, liksom andra produkter och tjänster som möjliggör regionens energi- och klimatomställning. Nu söker vi en Inköpschef som vill ... Visa mer
När världen ställer om till fossilfritt står energibranschen mitt i centrum. Hur vi producerar, transporterar, använder och lagrar energi på lokal nivå spelar en avgörande roll både nationellt och globalt. Genom att ta tillvara på de lokala förutsättningarna levererar Luleå Energi livsnödvändig infrastruktur i form av el och värme, liksom andra produkter och tjänster som möjliggör regionens energi- och klimatomställning. Nu söker vi en Inköpschef som vill vara med på vår resa och vara en viktig kugge i att fortsätta att utveckla Luleå Energi-koncernen.

Om avdelningen

Avdelningen ansvarar för koncernens upphandling av varor, tjänster och entreprenader, varav merparten är kopplade till tjänster och entreprenader inom energibranschen. Luleå Energi verkar enligt Lag (2016:1146) om upphandling inom försörjningssektorerna, LUF. Avdelningen ansvarar även för koncernens lager som i huvudsak består av ett förstärkt driftstörningslager. Ansvar finns också för fastigheter och underhåll för våra lokaler i Porsödalen.

Du rapporterar direkt till chef för Säkerhet & Försörjning. Du omvärldsbevakar såväl inom som utanför organisationen för att leverera på bästa möjliga vis. Du samarbetar med såväl våra kunder som våra leverantörer, allt för att optimera och kvalitetssäkra våra tjänster.

Om rollen

Rollen innebär att driva, planera och utveckla behovet av upphandling och inköp av varor, tjänster och entreprenader enligt gällande lagstiftning LU, i samverkan med verksamheterna. Du har kontakt med leverantörer samt samordnar upphandling av material och tjänster som lagret behöver. Vidare ingår ansvar för att arbetssätt och verktyg som stödjer verksamheten inom upphandling och inköp, samt att lagkrav uppfylls. Du är rådgivande och coachande gentemot dina medarbetare samt organisationen i komplexa frågeställningar speciellt i avtalsfrågor inom koncernen. Tillsammans med avdelningen leder du utvecklingen för att skapa förbättrade processer och arbetssätt.

Tillkommande arbetsuppgifter i rollen är:

• Säkerställa att lokaler och fastigheterna är ändamålsenliga för medarbetarna i Porsödalen.
• Samordna det systematiska brandskyddet i Porsödalen.
• Säkerställa att våra styrdokument, rutiner, processer och system är såväl aktuella som stödjande för verksamheten.

Ditt ansvar

Du säkerställer att vi följer gällande säkerhets-, miljö- och arbetsmiljöföreskrifter, att avdelningen består av rätt kompetens kopplat till verksamhetsansvaret samt upprätthåller och följer upp kort- och långsiktiga verksamhetsplaner. Du ansvarar även för att skapa en lärande organisation med redundans inom avdelningen. I rollen ingår personal- och ekonomiskt ansvar.

Du som person

För att trivas och vara lyckosam i rollen förstår du verksamhetsstrategier och sätter prioritet på att uppnå mål och få arbete slutfört på ett strukturerat sätt. Du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt och har god språklig kompetens inom svenska och engelska.

Du är en trygg och ödmjuk ledare som genom tillit, transparens och tydlighet skapar förutsättningar för medarbetarnas engagemang. För dig är det naturligt att du involverar kollegor och medarbetare samt arbetar nära för att kunna ta beslut för verksamhetens bästa. Du behöver dessutom känna igen dig i våra kärnvärden helhjärtat, framåtanda och tillsammans.

Ordning och reda behöver prägla ditt arbete och du skapar effektiva arbetssätt och utvecklar verksamheten från strategi vidare till nytta inom koncernen. Du utgår från helheten och kan även se vilka detaljer som är viktiga och hur de samverkar i ett större sammanhang för att kunna utveckla den dagliga verksamheten och bistå med beslutsunderlag.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk examen från högskola eller universitet inom juridik/inköp/ekonomi eller annan likvärdig examen inom upphandling och inköp, alternativt arbetslivserfarenhet som givit motsvarande kompetens.

Du har kunskap inom upphandling (LOU/LUF) och entreprenadjuridik samt mångårig arbetslivserfarenhet av upphandlingsrelaterade frågor. Vi ser det som meriterande om du tidigare har arbetat i eller mot energibranschen samt om du har ett tekniskt intresse eller teknisk bakgrund då vi verkar som ett affärsstöd gentemot tekniktunga verksamhetsområden. Vidare ser vi det som meriterande om du har några års erfarenhet av personalansvar samt följande:

• Kunskaper avseende AB04, ABT06, ABK09, ABA99.
• Vana och erfarenhet av att arbeta i digitala upphandlingsverksamhetssystem.
• God datavana, tex Excel, upphandlingssystem, analysverktyg m.m.

Ytterligare information om tjänsten lämnas av Bengt Hietaniemi, Chef Säkerhet & Försörjning på telefon 0920-26 44 35 eller via e-post på [email protected] Ansökan med personligt brev och CV laddar du upp på vår hemsida Karriär - Luleå Energi (luleaenergi.se) senast den 13 november.

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och samtal från rekryteringssajter undanbedes! Visa mindre

IT-chef

Luleå står i centrum av den gröna industriutställningen i norr – där energi är en avgörande framgångsfråga. Som det kommunala energibolaget är Luleå Energi navet i den energiomställning som krävs, med breda samarbeten med såväl näringsliv som offentlig sektor, med befintliga företag och nya etableringar – allt för att skapa förutsättningar för vår regions attraktivitet och tillväxt. Samtidigt utvecklar vi konstant våra affärer och erbjudandanden för att hj... Visa mer
Luleå står i centrum av den gröna industriutställningen i norr – där energi är en avgörande framgångsfråga. Som det kommunala energibolaget är Luleå Energi navet i den energiomställning som krävs, med breda samarbeten med såväl näringsliv som offentlig sektor, med befintliga företag och nya etableringar – allt för att skapa förutsättningar för vår regions attraktivitet och tillväxt. Samtidigt utvecklar vi konstant våra affärer och erbjudandanden för att hjälpa såväl företag som privatpersoner ställa om till en mer klimatsmart framtid. Vill du vara med och utveckla Luleå?

Vi söker nu en IT-chef till avdelningen IT inom affärsområdet Säkerhet & Försörjning på Luleå Energi AB.

Om avdelningen

Som operativ IT-chef ansvarar du dels för att leda verksamheten efter uppsatta mål och strategier samt för att leda en grupp om fem medarbetare vilka i huvudsak arbetar med support, drift och underhåll av koncernens IT-miljö avseende servrar, datakommunikation och IT-säkerhet.

Om rollen

I rollen som avdelningschef leder du koncernens inriktning avseende det övergripande IT-arbetet. Du har ett stort intresse av IT-utvecklingen för koncernen och driver arbetet för att utveckla arbetssätt, processer likväl som avdelningens medarbetare. Du leder, planerar, organiserar och följer upp verksamheten samt tydliggör och kommunicerar visioner, mål och strategier. Vidare ingår det i rollen att leda och vidareutveckla koncernens interna förvaltningsorganisation, säkerställa att hela IT-miljön genomsyras av en hög IT-säkerhet samt ansvar för avtal och leverantörskontakter avseende IT.

Du rapporterar direkt till chef för Säkerhet & Försörjning. Du omvärldsbevakar såväl inom som utanför organisationen för att leverera på bästa möjliga vis. Du samarbetar med såväl våra kunder som våra leverantörer, allt för att optimera och kvalitetssäkra våra tjänster.

Ditt ansvar

Du säkerställer att vi följer gällande säkerhets-, miljö- och arbetsmiljöföreskrifter, att avdelningen består av rätt kompetens kopplat till verksamhetsansvaret samt upprätthåller och följer upp kort- och långsiktiga verksamhetsplaner. Du ansvarar även för att skapa en lärande organisation med redundans inom avdelningen. I rollen ingår personal- och ekonomiskt ansvar.

Du som person

Du är nyfiken på nya tankesätt och har en teknisk bredd och förståelse, för att kunna föra utvecklingen framåt och i linje med vår strategiska inriktning. Du har ett genuint intresse för IT och ledarskap samt en vilja att utveckla medarbetare. Du trivs bäst när du får organisera arbetet och sedan låta dina medarbetare växa genom att utföra det. Du behöver dessutom känna igen dig i våra kärnvärden helhjärtat, framåtanda och tillsammans.

Du är en trygg och ödmjuk ledare som genom tillit, transparens och tydlighet skapar förutsättningar för medarbetarnas engagemang. För dig är det naturligt att du involverar kollegor och medarbetare samt arbetar nära för att kunna ta beslut för verksamhetens bästa.

Ordning och reda behöver prägla ditt arbete och du skapar effektiva arbetssätt och utvecklar verksamheten från strategi vidare till nytta inom koncernen. Du utgår från helheten och kan även se vilka detaljer som är viktiga och hur de samverkar i ett större sammanhang för att kunna utveckla den dagliga verksamheten och bistå med beslutsunderlag.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk examen från högskola eller universitet inom IT/systemvetenskap/teknik eller annan likvärdig examen inom IT som kan bedömas likvärdig, alternativ arbetslivserfarenhet som givit motsvarande kompetens.

För att vara aktuell för den här rollen behöver du mångårig relevant arbetslivserfarenhet, vana vid att arbeta med IT-tjänster inom digital arbetsplats och administrativa system samt en gedigen teknisk kompetens. Du har också erfarenhet av personalansvar, leverantörssamverkan, att driva och delta i projekt. Utöver det är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av säkerhetsfrågor kopplade till IT-förvaltning samt arbete inom eller gentemot energibranschen/annan samhällsviktig infrastruktur.

Ytterligare information om tjänsten lämnas av Bengt Hietaniemi, chef Säkerhet & Försörjning på telefon 0920-26 44 35 eller via e-post på [email protected] Ansökan med personligt brev och CV laddar du upp på vår hemsida Karriär - Luleå Energi (luleaenergi.se) senast den 13 november.

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och samtal från rekryteringssajter undanbedes! Visa mindre

Projektledare

Projektledare Värme & Kyla Distribution På Luleå Energi är vi alltid på tårna inför de stora utmaningarna när det gäller miljö och klimat som världen ställs inför. Vi gör det både för dig som bor och verkar i Luleå, och för att bidra till att Sverige når de uppsatta miljömålen. Nu söker vi dig som vill vara med på resan. Om du är en person som gillar när det händer mycket runt om dig, är lösnings- och serviceinriktad, och trivs både på kontoret och ute i ... Visa mer
Projektledare Värme & Kyla Distribution

På Luleå Energi är vi alltid på tårna inför de stora utmaningarna när det gäller miljö och klimat som världen ställs inför. Vi gör det både för dig som bor och verkar i Luleå, och för att bidra till att Sverige når de uppsatta miljömålen. Nu söker vi dig som vill vara med på resan. Om du är en person som gillar när det händer mycket runt om dig, är lösnings- och serviceinriktad, och trivs både på kontoret och ute i fält – då kan du vara vår nya kollega.

Som Projektledare hos oss kommer du arbeta med byggnation och underhåll av fjärrvärme- och fjärrkylaledningar. Allt ifrån kundförfrågningar med nyanslutningar till förnyelser eller förstärkningar av fjärrvärmenätet. Du samverkar och leder arbete med konsulter och entreprenörer, kontrollerar och dokumenterar byggnationerna med ekonomisk uppföljning.

För att du ska trivas och lyckas i rollen är du kunnig inom ditt yrkesområde och motiveras av att hålla många projekt i gång samtidigt, med god och självständig planering. Du kan och du har erfarenhet av att arbeta självständigt, är lösningsorienterad, serviceinriktad och har intresse för teknik, både inom det teoretiska och i det praktiska ute på fält.

Arbetet innebär många kontaktytor både internt och externt på olika nivåer, därför söker vi en person som har god kommunikations- och samarbetsförmåga, är affärsmässig och tycker om att arbeta i projektform. I rollen som projektledare behöver du förhålla dig till andra på ett öppet och accepterande sätt.

Vi söker dig med Ingenjörsexamen från universitet eller gymnasiekompetens där specifik sakkunskap genom arbetslivserfarenhet har erhållits för fjärrvärme- eller andra markförlagda ledningar. Du behöver ha några års arbetslivserfarenhet av de arbetsuppgifter som ingår för denna tjänst, allmän datorvana och goda kunskaper i svenska, flytande både i tal och skrift. B-körkort krävs för rollen.

Meriterande är om du har erfarenhet av arbeten med fjärrvärme/-kyla eller andra mark- och anläggningsarbeten, leda projekt och entreprenader, projektering samt att samverka med konsulter.

Hos oss kommer du att arbeta på en liten avdelning som jobbar resultatinriktat mot uppsatta mål utifrån arbetsuppgifter, ekonomi och en god arbetsmiljö. Känner du att detta passar in på dig då så ser vi fram emot din ansökan. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Rekryteringsprocessen sker nu under hösten och kommer att tillsättas under våren. Varmt välkommen att söka tjänsten via www.luleaenergi.se Senast 14 november behöver vi få in din ansökan med cv och personligt brev. Mer information om tjänsten lämnas av Thomas Öhlund Chef för Värme & Kyla Distribution 0920 - 264475 eller via mejl: [email protected]

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00. Visa mindre

Chef Teknik & Förvaltning

Runtomkring oss, i marken, mellan byggnader och stadsdelar, flödar ett komplext energisystem som är hjärtat i allas vår vardag. I den klimat- och energiomställning som pågår spelar ett robust, leveranssäkert och framtidssäkert elnät en avgörande roll. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa och tillsammans med oss fortsätta att utveckla Luleås elnät för en elektrifierad framtid. Vi söker nu en chef för avdelningen Teknik & Förvaltning som kan göra ... Visa mer
Runtomkring oss, i marken, mellan byggnader och stadsdelar, flödar ett komplext energisystem som är hjärtat i allas vår vardag. I den klimat- och energiomställning som pågår spelar ett robust, leveranssäkert och framtidssäkert elnät en avgörande roll. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa och tillsammans med oss fortsätta att utveckla Luleås elnät för en elektrifierad framtid.

Vi söker nu en chef för avdelningen Teknik & Förvaltning som kan göra detta möjligt!

Om rollen

Som avdelningschef är du ansvarig för drift och underhåll inom vårt distributionsområde. Till din hjälp har du två gruppchefer och ca 20 montörer, tekniker och ingenjörer. Du kommer arbeta med organisationen och metoderna för att utveckla vårt nät, likväl som att blicka framåt och utveckla verksamheten för kommande behov. Vidare ansvarar du även för en grupp med en gruppchef, en ingenjör samt en tekniker, som arbetar med framförallt externa tjänster såsom drift- och kontroller av kundanläggningar men även service av fordonsladdare m.m.

Ditt ansvar

Du säkerställer att vi följer gällande säkerhets-, miljö- och arbetsmiljöföreskrifter, att avdelningen består av rätt kompetens kopplat till verksamhetsansvaret samt upprätthåller och följer upp kort- och långsiktiga verksamhetsplaner. Du ansvarar även för att skapa en lärande organisation med redundans inom arbetsgrupperna.

Du som person

För att trivas och vara lyckosam i rollen förstår du verksamhetsstrategier och sätter prioritet på att uppnå mål och få arbete slutfört på ett strukturerat sätt. Du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt och har god språklig kompetens inom både svenska och engelska. Du strävar efter att etablera trovärdighet, förtroende och förhåller sig till andra på ett öppet och accepterande sätt.

Som chef har du ett coachande ledarskap och får verksamheten att utvecklas genom drivkraften hos medarbetarna. Du har goda datavanor och van vid administrativt arbete och system. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Körkort med B-behörighet är ett krav.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med elkraftsinriktning eller motsvarande. I rollen ingår förutom personal-, verksamhet och ekonomiansvar även elanläggningsansvarig och elektriker för regelefterlevnad. Vi ser att du har både tidigare erfarenhet som chef men även teoretisk och praktisk erfarenhet med intyg på Auktorisation A - Fullständig elbehörighet.

Ytterligare information om tjänsten lämnas av Daniel Agrér, Elnätschef på telefon 0920-26 44 60 eller via e-post på [email protected]. Ansökan med personligt brev och CV laddar du upp på vår hemsida Karriär - Luleå Energi (luleaenergi.se) senast den 30 oktober 2022.

Befattningen som är aktuell är placerad i säkerhetsklass. Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska lagreglerade säkerhetsarbete så kommer en säkerhetsprövning att genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att skyddsvärda tillgångar och information skyddas.

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och samtal från rekryteringssajter undanbedes! Visa mindre

Distributionselektriker

Distributionselektriker Tillgången på energi är avgörande för framtiden och när vi ställer om till fossilfri energi ser många elen som lösningen, även vi. Luleå Energi är en av de viktigaste lokala infrastrukturbyggarna med stor potential att göra skillnad. Därför ska vi fortsätta utveckla Luleås elnät för framtiden. Vill du vara med och fortsätta att utveckla Luleås elnät för framtiden? Nu söker vi en distributionselektriker till avdelningen Drift & För... Visa mer
Distributionselektriker

Tillgången på energi är avgörande för framtiden och när vi ställer om till fossilfri energi ser många elen som lösningen, även vi. Luleå Energi är en av de viktigaste lokala infrastrukturbyggarna med stor potential att göra skillnad. Därför ska vi fortsätta utveckla Luleås elnät för framtiden. Vill du vara med och fortsätta att utveckla Luleås elnät för framtiden?

Nu söker vi en distributionselektriker till avdelningen Drift & Förvaltning, Lokalnät.

I rollen som distributionselektriker består arbetsuppgifterna dels av nybyggnation och nyanslutningar i elnätet men där fokus främst ligger på drift- och underhåll av eldistributionsanläggningar 0,4–52 kV, felsökning och felavhjälpning, kabel- och ställverksarbeten, dels stolp- och mastarbete.

För att trivas hos oss är det viktigt att du tycker om att arbeta målinriktat och uthålligt, för det mesta i samarbete med andra. Du behöver kunna hantera både frihet och ansvar i en kund- och resultatorienterad verksamhet. Inom Lokalnät är problemlösning i drift- och underhåll en naturlig del i vardagen, vi behöver därför dig som är serviceinriktad, självgående, driven och ser på problemlösning som en rolig kreativ utmaning.

På Luleå Energi är säkerheten alltid i fokus, vilket innebär att det är viktigt att du i alla moment har det som en självklar del i arbetet. Merparten av våra uppdrag sker utomhus, året runt och för denna tjänst kommer på sikt beredskap att ingå.

Vi söker dig som har en gymnasieutbildning som elektriker. Meriterande är påbyggnad mot eldistribution och att du har införskaffat dig branscherfarenhet.

Goda kunskaper i svenska och B-körkort är ett krav. BE, C-körkort är meriterande. Då vi också blir alltmer digitala behöver vi dig med god datorvana.

Varmt välkommen att söka tjänsten via www.luleaenergi.se Senast 2 oktober behöver vi få in din ansökan med cv och personligt brev. Mer information om tjänsten lämnas av Robert Bergstedt, Chef Drift & Förvaltning. [email protected] 0920-264515

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00.

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas. Visa mindre

Planeringstekniker

Ansök    Aug 22    Luleå Energi AB    Eltekniker
Runtomkring oss, i marken, mellan byggnader och stadsdelar, flödar ett komplext energisystem som är hjärtat i allas vår vardag. I den klimat- och energiomställning som pågår spelar ett robust, leverans-säkert och framtidssäkert elnät en avgörande roll. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa och tillsammans med oss fortsätta att utveckla Luleås elnät för en elektrifierad framtid. Projektavdelningen inom Luleå Energi Elnät ansvarar för utförande av ... Visa mer
Runtomkring oss, i marken, mellan byggnader och stadsdelar, flödar ett komplext energisystem som är hjärtat i allas vår vardag. I den klimat- och energiomställning som pågår spelar ett robust, leverans-säkert och framtidssäkert elnät en avgörande roll. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa och tillsammans med oss fortsätta att utveckla Luleås elnät för en elektrifierad framtid.

Projektavdelningen inom Luleå Energi Elnät ansvarar för utförande av investerings- och reinvesterings-projekt. Våra uppdrag spänner sig över allt från ny-, om och tillbyggnad av projekt exempelvis reinvestering av ledningsnät och stationer, större anslutningsprojekt åt effektkunder, nybyggnation av ledningsnät och stationer. För utvecklingen av Luleå samråder och samarbetar vi med övriga infrastrukturägare för att skapa en tryggare och miljövänligare anslutning för nya energikrävande kunder.

Om rollen

Rollen innebär att du kommer att projektera, bereda, planera och ta fram underlag för nyanslutningar och förändringar. Du är teknisk rådgivare med samordningsansvar för kund- och installationsfrågor. Arbetet innebär många kontaktytor internt såväl som externt med allt från installatörer, industrier, entreprenadbolag till kollegor på andra avdelningar, privatpersoner och myndigheter.

Vem är du?

Vi ser att du har elteknisk utbildning på minst gymnasial nivå samt några års yrkeserfarenhet inom elinstallationsarbeten och/eller elkraft. Auktorisation A, Auktorisation AL, erfarenhet av elnätsstruktur och distributionsnät är meriterande. Beskriv din erfarenhet av ovanstående i din ansökan. B-körkort samt god muntlig och skriftlig svenska är ett krav.

Du utvecklar effektiva och genomförbara lösningar på problem och planerar och organiserar ditt arbete på ett realistiskt sätt. Du förstår vikten av att skapa samarbete med personer på olika nivåer, inom och utanför organisationen och förmedlar information tydligt och enkelt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Sök nu!

Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande chef Jonatan Taavo som du når på [email protected]. Fackliga representanter når du via vår Kundservice 0920-26 44 00. Ansökan med personligt brev och CV skickar du senast 11 september via formuläret nedan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Vi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Digital kommunikatör

Ansök    Mar 25    Luleå Energi AB    Marknadskommunikatör
Digital kommunikatör till Luleå Energi Världens blickar riktas mot Norrbotten och den enorma hållbara omställning som sker här. Energifrågan är helt central, och som lokalt energibolag befinner sig Luleå Energi mitt i allt som händer. Den stora förändring som sker ställer nya krav på oss som företag där digitalisering och nya affärer står i centrum. Nu söker vi en Digital kommunikatör till vårt team på Varumärke & Kommunikation som tillsammans med oss yt... Visa mer
Digital kommunikatör till Luleå Energi

Världens blickar riktas mot Norrbotten och den enorma hållbara omställning som sker här. Energifrågan är helt central, och som lokalt energibolag befinner sig Luleå Energi mitt i allt som händer. Den stora förändring som sker ställer nya krav på oss som företag där digitalisering och nya affärer står i centrum. Nu söker vi en Digital kommunikatör till vårt team på Varumärke & Kommunikation som tillsammans med oss ytterligare kan utveckla vår digitala närvaro och driva vår affär.

Vi söker dig som brinner för att leverera digitala upplevelser som skapar kundvärde och engagemang. Förmodligen är du en fena på att förstå beteendet hos befintliga och potentiella kunder och webbplatsbesökare och håller dig löpande uppdaterad på trender inom sociala medier.

I rollen som Digital kommunikatör på Luleå Energi arbetar du både strategiskt, operativt och förvaltande, genom att optimera användarupplevelsen för våra målgrupper i de digitala kanalerna såsom webb, app och sociala medier. Du bidrar strategiskt och taktiskt till att utveckla den digitala kundresan och synkroniserar digitalt innehåll i dessa kanaler som tydligt driver vår affär.

Du driver, deltar och fungerar som rådgivare i utvecklingsprojekt vad gäller exempelvis e-handel och den digitala kundresan samt har förståelse för bland annat UX och SEO. Du planerar, utför och analyserar digitala marknadsaktiviteter och ansvarar för framtagning av statistik, analys och rapportering av effektmål. Tjänsten innefattar även att ta fram strategier och policyer inom området digitala kanaler och se till att dessa efterlevs i verksamheten.

För att bli framgångsrik och trivas i rollen som Digital kommunikatör ser vi att du motiveras av att få ansvar och ta egna initiativ. Du är mån om att leverera med kvalitet och har förmågan att lyfta blicken från detaljerna för att se helheten. Vi förutsätter att du har en god kommunikativ förmåga då du kommer att samarbeta tätt med kollegorna på den egna avdelningen och med andra inom företaget, såväl som med externa kontakter.

Vi söker dig som har en gymnasial utbildning i grunden samt en för tjänsten relevant eftergymnasial utbildning såsom högskole- eller universitetsutbildning. Du behöver ha några års arbetslivserfarenhet liknande den roll vi nu söker, samt att du har dokumenterat goda kunskaper i arbete med webbsidor. Meriterande är om du även har erfarenhet av arbete med appar samt arbetat i eller för en organisation med många systemstöd.

Referensmaterial eller arbetsprover kan komma att efterfrågas.

Goda kunskaper i svenska är ett krav.

Varmt välkommen att söka tjänsten via www.luleaenergi.se Senast 10 april behöver vi ha din ansökan med cv och personligt brev. Mer information om tjänsten lämnas av Jacob Westman, Chef Varumärke & Kommunikation. [email protected] 0920-26 44 13

”Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas”. Visa mindre

Distributionselektriker

Distributionselektriker Tillgången på energi är avgörande för framtiden och när vi ställer om till fossilfri energi ser många elen som lösningen, även vi. Luleå Energi är en av de viktigaste lokala infrastrukturbyggarna med stor potential att göra skillnad. Därför ska vi fortsätta utveckla Luleås elnät för framtiden. Vill du vara med och fortsätta att utveckla Luleås elnät för framtiden? Nu söker vi en distributionselektriker till avdelningen Drift & För... Visa mer
Distributionselektriker

Tillgången på energi är avgörande för framtiden och när vi ställer om till fossilfri energi ser många elen som lösningen, även vi. Luleå Energi är en av de viktigaste lokala infrastrukturbyggarna med stor potential att göra skillnad. Därför ska vi fortsätta utveckla Luleås elnät för framtiden. Vill du vara med och fortsätta att utveckla Luleås elnät för framtiden?

Nu söker vi en distributionselektriker till avdelningen Drift & Förvaltning, Lokalnät.

I rollen som distributionselektriker består arbetsuppgifterna dels av nybyggnation och nyanslutningar i elnätet men där fokus främst ligger på drift- och underhåll av eldistributionsanläggningar 0,4–52 kV, felsökning och felavhjälpning, kabel- och ställverksarbeten, dels stolp- och mastarbete.

För att trivas hos oss är det viktigt att du tycker om att arbeta målinriktat och uthålligt, för det mesta i samarbete med andra. Du behöver kunna hantera både frihet och ansvar i en kund- och resultatorienterad verksamhet. Inom Lokalnät är problemlösning i drift- och underhåll en naturlig del i vardagen, vi behöver därför dig som är serviceinriktad, självgående, driven och ser på problemlösning som en rolig kreativ utmaning.

På Luleå Energi är säkerheten alltid i fokus, vilket innebär att det är viktigt att du i alla moment har det som en självklar del i arbetet. Merparten av våra uppdrag sker utomhus, året runt och för denna tjänst kommer på sikt beredskap att ingå.

Vi söker dig som har en gymnasieutbildning som elektriker. Meriterande är påbyggnad mot eldistribution och att du har införskaffat dig branscherfarenhet.

Goda kunskaper i svenska och B-körkort är ett krav. BE, C-körkort är meriterande. Då vi också blir alltmer digitala behöver vi dig med god datorvana.

Rekryteringsprocessen sker nu och kommer att tillsättas med start efter sommaren. Varmt välkommen att söka tjänsten via www.luleaenergi.se Senast 22 maj behöver vi få in din ansökan med cv och personligt brev. Mer information om tjänsten lämnas av Robert Bergstedt, Chef Drift & Förvaltning. [email protected] 0920-264515

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00.

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas. Visa mindre

Redovisningsekonomer

Ansök    Jul 14    Luleå Energi AB    Redovisningsekonom
Samhällets gröna omställning bidrar till att energibranschen är en spännande och händelserik bransch som står inför många intressanta utmaningar. I centrum står norra Sverige och hos oss i Luleå Energi-koncernen finns en betydande del av den infrastruktur och den verksamhet som är med och bygger den hållbara framtiden. Vår ekonomiavdelning ansvarar för ekonomisk planering, redovisning, rapportering, uppföljning, analys och styrning i koncernen. Avdelninge... Visa mer
Samhällets gröna omställning bidrar till att energibranschen är en spännande och händelserik bransch som står inför många intressanta utmaningar. I centrum står norra Sverige och hos oss i Luleå Energi-koncernen finns en betydande del av den infrastruktur och den verksamhet som är med och bygger den hållbara framtiden.

Vår ekonomiavdelning ansvarar för ekonomisk planering, redovisning, rapportering, uppföljning, analys och styrning i koncernen. Avdelningen förändras och utvecklas nu för att möta koncernens växande behov av stöd i arbetet med att vara nav i regionens energiomställning.

Vi söker därför två ansvarstagande och lösningsorienterade resurser som brinner för redovisning och som ytterligare kan bidra till att utveckla helheten från redovisning till bokslut. Rollen ger dig också möjligheter att påverka och arbeta nära våra verksamheter med varierande redovisningsfrågor.

Som redovisningsekonom ingår du i koncernens ekonomiavdelning, arbetar tillsammans med controllers, ekonomicontroller och ekonomer och rapporterar till ekonomichefen.

Exempel på arbetsuppgifter är:

• Upprättande av budget, prognoser, månadsrapporter, delårsbokslut och årsbokslut
• Löpande redovisning
• Kund- och leverantörsreskontra inklusive vårt invoicesystem och viss fakturering
• In- och utbetalningar
• Skatt- och momsdeklarationer
• Ekonomiska analyser och utredningar i samverkan med controllers

Erfarenhet och utbildning

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande inom ekonomi.

Då vi söker två resurser ser vi att vi har behov av en resurs med flera års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och stort självständigt ansvar samt en resurs med några års erfarenhet av redovisningsarbete och som har ambitionen och drivet att växa in i rollen för att successivt ta större ansvar.

I koncernen finns både dotterbolag, intressebolag och olika affärsområden där vi jobbar tillsammans på ekonomiavdelningen, över verksamhetsgränser, för att skapa redundans och lära av varandra. Du behöver därför, oavsett erfarenhetsnivå, vara beredd att jobba ”från ax till limpa”. Rollen kräver goda kunskaper i Excel. Utöver det är erfarenhet i ekonomisystem Akribi Financials/Fenix och Mercur meriterande. Goda kunskaper i skriftlig och muntlig svenska samt B-körkort är krav.

Vem är du?

För att trivas hos oss och vara lyckosam i rollen är du prestigelös och har en god analytisk och pedagogisk kommunikationsförmåga. Du tar arbete och prestation på allvar; sätter högsta prioritet på att nå mål och få arbete slutfört på ett strukturerat sätt. Då arbete sker i samverkan med andra behöver du ha lätt att samarbeta och ett intresse att bygga och vårda relationer med personer internt och externt.

Sök nu!

Varmt välkommen att söka tjänsten via www.luleaenergi.se Senast 14 augusti behöver vi ha din ansökan med cv och personligt brev. Mer information om tjänsten lämnas av Lars Sjöberg, Chef Ekonomi - 0920-264542 eller [email protected] Då vi annonserar ut tjänsten under sommartid kommer vi att påbörja urval först v.33.

Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.

Luleå Energi eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Projektledare till Luleå Energi Elnät

Runtomkring oss, i marken, mellan byggnader och stadsdelar, flödar ett komplext energisystem som är hjärtat i allas vår vardag. I den klimat- och energiomställning som pågår spelar ett robust, leveranssäkert och framtidssäkert elnät en avgörande roll. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa och tillsammans med oss fortsätta att utveckla Luleås elnät för en elektrifierad framtid. Projektavdelningen inom Luleå Energi Elnät ansvarar för utförande av nya... Visa mer
Runtomkring oss, i marken, mellan byggnader och stadsdelar, flödar ett komplext energisystem som är hjärtat i allas vår vardag. I den klimat- och energiomställning som pågår spelar ett robust, leveranssäkert och framtidssäkert elnät en avgörande roll. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa och tillsammans med oss fortsätta att utveckla Luleås elnät för en elektrifierad framtid.
Projektavdelningen inom Luleå Energi Elnät ansvarar för utförande av nya investerings- och reinvesteringsprojekt. Våra uppdrag spänner sig över allt från ny-, om- och tillbyggnad av projekt exempelvis reinvestering av ledningsnät och stationer samt större anslutningsprojekt åt effektkunder. För utvecklingen av Luleå samråder och samarbetar vi med övriga infrastrukturägare för att skapa en tryggare och miljövänligare anslutning för nya energikrävande kunder.
Mer om rollen
Rollen innebär ansvar över projekt för ny-, om- och tillbyggnad av distributionsnätet 0,4-52kV inom Luleå kommun. Du är ansvarig att leverera inom projektens ramar gällande säkerhet, kvalitet, ekonomi, och tid.
En av dina huvuduppgifter är projektstyrning tillsammans med våra interna medarbetare, entreprenörer och leverantörer mot ställda mål. I varje uppdrag är dialogen med verksamheten och din förmåga att leverera mot den förväntade nyttan viktig. Detta innebär att du har en god förmåga att upprätthålla och etablera kontaktytor gentemot interna medarbetare, beställare, myndigheter, markägare och andra infrastrukturbolag. I arbetet ingår också kontinuerlig uppföljning och återrapportering av projektstatus till gruppchef för Projekt samt styrgrupp.
Tillsammans med övriga i organisationen leder du utredning, planering, upphandling, genomförande, avbrotts- och driftorderhantering samt ekonomistyrning för dina tilldelade projekt från avdelningens projektportfölj. Du kombinerar administrativt arbete med arbete på fältet. Beredskapstjänstgöring kan bli aktuellt för rollen.
Utbildning och meriter
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot El/Elkraft eller motsvarande samt yrkeserfarenhet inom energibranschen eller annan infrastruktur. Kännedom om elnätsstruktur önskas, exempelvis yrkeserfarenhet som distributionselektriker/ledande montör. Erfarenhet av beredning och projektering är meriterande samt kunskap inom EBR. B-körkort är ett krav.
Vem är du?
För att lyckas i rollen trivs du i att driva dina uppdrag framåt och tar personligt ansvar för goda resultat. Samarbete och relationsbyggande är en naturlig del i din vardag. I arbetet ingår teknisk problemlösning enskilt såväl som i projektform. Du kan uttrycka dig väl, både muntligt och skriftligt på svenska.
Sök nu!
Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande chef Jonatan Taavo som du når på [email protected]. Ansökan med personligt brev och CV skickar du senast till 28 februari 2022 till [email protected] Varmt välkommen med din ansökan!
Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.
Luleå Energi eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Mättekniker till Luleå Energi Elnät

Ansök    Feb 11    Luleå Energi AB    Eltekniker
Luleå står inför en spännande framtid, med stora satsningar på grön industri och en hållbar framtid för alla som bor och verkar i vår stad och kommun. Vad har allt gemensamt? Jo, behovet av energi. Nu söker vi dig som vill ta del av utmaningarna och möjligheterna och vara med på resan tillsammans med oss på Luleå Energi. Är du vår nya mättekniker? Som Mättekniker på avdelningen Strategi & Mätning på Luleå Energi Elnät kommer du att arbeta med underhåll oc... Visa mer
Luleå står inför en spännande framtid, med stora satsningar på grön industri och en hållbar framtid för alla som bor och verkar i vår stad och kommun. Vad har allt gemensamt? Jo, behovet av energi. Nu söker vi dig som vill ta del av utmaningarna och möjligheterna och vara med på resan tillsammans med oss på Luleå Energi. Är du vår nya mättekniker?
Som Mättekniker på avdelningen Strategi & Mätning på Luleå Energi Elnät kommer du att arbeta med underhåll och utbyggnad av mätsystemfunktionen i fält. Det kan vara ute på nätstationer, hos företag eller i privata hushåll. De arbeten som utförs handlar bland annat om felsökningar, elmätarbyten och besiktning av solcellsinstallationer.
Tjänsten innebär även verifiering av mätsystem, elkvalitetsmätningar samt kontrollmätningar vid misstänkta strömstölder. Digital dokumentation kring detta ingår också som en arbetsuppgift.
Vi söker dig som har en Gymnasieutbildning inom elkraftteknik eller motsvarande yrkesutbildning. Vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande om du har arbetat med elmätning, elkvalité och verifiering av elmätare kategori 2 – 5. Vi förutsätter att du har B-körkort, goda kunskaper i svenska samt goda datakunskaper.
För att trivas hos oss är det viktigt att du tycker om att ta initiativ, det vill säga att du agerar när andra tvekar, och samarbetar snarare än att konkurrera. Du behöver kunna hantera både frihet och ansvar i en kund- och resultatorienterad verksamhet. Service och fokus på resultat är en naturlig och viktig del för dig i ditt arbete och du ser på problemlösning mer som en rolig utmaning än ett problem.
”Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas”.
Ytterligare information gällande tjänsten lämnas av rekryterande chef; Manuel Narvaez, avdelning Strategi & Mätning, telefon 0920-26 44 64. Ansökan med CV och personligt brev skickar du senast 28 februari 2022 till [email protected]
Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00. Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Välkommen med din ansökan!
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Lönespecialist

Ansök    Mar 7    Luleå Energi AB    Löneadministratör
När världen ställer om till fossilfritt står energibranschen mitt i centrum. Luleå Energi-koncernen växer i takt med den gröna energiomställningen och med de industrisatsningar som händer här i norr. Som en del i detta söker vi nu en till lönespecialist som vill vara med på vår resa och vara en viktig kugge i att fortsätta att utveckla Luleå Energi-koncernen. Lönespecialist I rollen som lönespecialist kommer arbetsuppgifterna främst att handla om helhet... Visa mer
När världen ställer om till fossilfritt står energibranschen mitt i centrum. Luleå Energi-koncernen växer i takt med den gröna energiomställningen och med de industrisatsningar som händer här i norr. Som en del i detta söker vi nu en till lönespecialist som vill vara med på vår resa och vara en viktig kugge i att fortsätta att utveckla Luleå Energi-koncernen.

Lönespecialist

I rollen som lönespecialist kommer arbetsuppgifterna främst att handla om helheten i löne- och pensionshantering för Luleå Energi-koncernen samt några externa kommunala bolag. Hanteringen omfattar både tjänstemän och kollektiv personal. Här hos oss fungerar du som stöd till chefer och linjen i ämnesfrågor, det kan även handla om HR-relaterade uppgifter. Du arbetar i ett nära samarbete med vår nuvarande lönespecialist och övriga kollegor på HR-avdelningen,

Exempel på vanligt förkommande uppgifter:

Löpande löneadministration och pensionshantering.

Tolkning och tillämpning av centrala och lokala avtal, vilket är många och omfattar flera branscher.

Statistik till myndigheter, internt och till ägare.

Arbetsgivaredeklaration och skatter.

Arbetsgivarintyg mm

Systemadministrativa arbetsuppgifter.

Försäkringsfrågor.

Kontakt med de externa kunderna och berörda myndigheter, till exempel Kronofogden, Försäkringskassan, AFA

För att bli framgångsrik och trivas i den här rollen ser vi att du av naturen är strukturerad och noggrann i ditt arbete och motiveras av att få ta eget ansvar. Du är mån om att leverera med kvalitet och har förmågan att ibland lyfta blicken från detaljerna för att se helheten, är trygg i dig själv, vilket också märks i dina kontakter med chefer och medarbetare.

Du kan och vill balansera det dagliga lönearbetet med övrigt förekommande arbetsuppgifter. Har du dessutom en god känsla för service, håller hög sekretess med en positiv attityd och god kommunikationsförmåga är det här en roll för dig.

Vi vänder oss till dig som i grunden har en gymnasial utbildning med påbyggnad lön, samt några års erfarenhet av lönehantering, pensionsfrågor och personaladministration. Meriterande är om du har någon för tjänsten relevant eftergymnasial utbildning.

Krav är att du har erfarenhet av digitala lönesystem, kunskap i avtalstolkning och pensionssystem. Vi förutsätter att du är en van användare av Officepaketet och Excel samt har mycket goda kunskaper i svenska.

Varmt välkommen att söka tjänsten via www.luleaenergi.se Senast 20 mars behöver vi ha din ansökan med cv och personligt brev. Mer information om tjänsten lämnas av Katharina Frank, Chef HR & Hållbarhet. [email protected] 0920-26 44 04

”Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas”.

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare mm. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor. Visa mindre

Distributionselektriker

Arbetet för framtidens behov av energi sker överallt i Luleå, i alla väder, året om. Bakom oss har vi på Luleå Energi över 125 års erfarenhet av att leverera lösningar för de som bor och verkar i vår stad, och när vi nu blickar framåt behöver vi bli fler som följer med på resan. Är du en av dem? Nu söker vi en distributionselektriker till avdelning Projekt på Luleå Energi Elnät AB. Vi behöver dig för att kunna möta framtidens behov av energi. Den dagliga ... Visa mer
Arbetet för framtidens behov av energi sker överallt i Luleå, i alla väder, året om. Bakom oss har vi på Luleå Energi över 125 års erfarenhet av att leverera lösningar för de som bor och verkar i vår stad, och när vi nu blickar framåt behöver vi bli fler som följer med på resan. Är du en av dem?
Nu söker vi en distributionselektriker till avdelning Projekt på Luleå Energi Elnät AB. Vi behöver dig för att kunna möta framtidens behov av energi.
Den dagliga kärnverksamheten består av både ny- och ombyggnationsarbeten på distributionsnätet 0,4-52kV inom Luleå kommun. Arbetsuppgifterna innebär bland annat idrifttagningar av anläggningar, kabel-, luftlednings och kabelskåpsarbeten samt arbete inom nätstationer och ställverk. Projekten vi arbetar med är lokaliserade i allt från glesbygd och skärgård till stadsmiljö. Beredskapstjänstgöring kan bli aktuell i denna tjänst.
Utbildning och meriter
Vi söker dig som har en gymnasieutbildning som elektriker eller motsvarande yrkesutbildning, gärna med inriktning mot elkraft. Meriterande är om du har påbyggnad mot eldistribution. Annan övrig dokumenterad kunskap inom el-arbeten är också meriterande. Allmän datavana, ESA19, goda kunskaper i svenska samt B-körkort är ett krav. BE, CE-körkort och körkort för terrängfordon är meriterande.
Vem är du?
För att lyckas och trivas i rollen planerar du ditt arbete på ett realistiskt sätt och kan utveckla säkra, effektiva och genomförbara lösningar på problem. Som person är du självständig, flexibel och tar personligt ansvar men trivs också med att samarbeta och ingå i en grupp. Du har förmåga att bygga och behålla goda relationer samt att förmedla information tydligt och enkelt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Arbetet sker utomhus året runt, varför det är viktigt att du tycker om att arbeta i utomhusmiljö med varierade uppgifter. Kundkontakter är något du hanterar väl. Inom Projekt är det viktigt med affärsmässig förståelse för utförande av projektarbete. På Luleå Energi-koncernen är säkerheten alltid i fokus, vilket innebär att det är viktigt att du i alla moment har det som en självklar del i arbetet.
Sök nu!
Ytterligare information gällande tjänsten lämnas av rekryterande chef Jonatan Taavo [email protected] Ansökan med personligt brev och CV skickar du senast 28 februari 2022 till [email protected] Välkommen med din ansökan!
Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.
Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00. Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Luleå Energi-koncernen eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning, samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Produktionsingenjör till Värme & Kyla Produktion

På Luleå Energi pågår arbetet mot en grönare produktion och stad, för alla som bor och verkar i Luleå. Det är ett omfattande arbete där vi alla hjälps åt för att nå våra egna uppsatta mål och i längden de nationellt uppsatta miljömålen. Nu söker vi dig som tycker om just samarbete, men också gillar siffror, regelverk, analyser och problemlösning. Om du känner igen dig, då kan du vara vår nya kollega och stjärna! I rollen som Produktionsingenjör kommer du f... Visa mer
På Luleå Energi pågår arbetet mot en grönare produktion och stad, för alla som bor och verkar i Luleå. Det är ett omfattande arbete där vi alla hjälps åt för att nå våra egna uppsatta mål och i längden de nationellt uppsatta miljömålen. Nu söker vi dig som tycker om just samarbete, men också gillar siffror, regelverk, analyser och problemlösning. Om du känner igen dig, då kan du vara vår nya kollega och stjärna!
I rollen som Produktionsingenjör kommer du främst att arbeta med analyser, beräkningar, utredningar och uppföljning av statistik kopplat mot produktionsverksamheten. Tolka och tillämpa regelverk, lagar och förordningar samt omsätta dessa operativt i produktionsverksamheten.
I arbetsuppgifterna ingår även att ta fram underlag för övergripande produktionsplanering och produktionsoptimering. Arbeta med regelefterlevnad och produktionsstyrning av verksamheten, rapportering till myndigheter och samarbetspartner. Du kommer även att arbeta med uppföljnings och utredningsarbeten inom produktionsavdelningen, samt att bistå i arbetet med produktionsbudget och produktionsprognoser.
Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör, gärna med inriktning mot energiteknik eller annan likande utbildning. Kunskaper inom energi och miljöområdet är meriterande.
Du behöver besitta mycket goda kunskaper i Excel och uppskatta att arbeta med siffror. Erfarenhet av att arbeta med analys- och uppföljningsprogram kopplade mot produktionsprocesser är önskvärt, men inte ett krav.
Vi tror att du är en person som tycker om problemlösning och söker nya perspektiv och idéer för utveckling. Du är resultatorienterad och prioriterar att nå mål och få arbetet utfört på ett strukturerat sätt. Du delar med dig av information och expertis för att nå önskade resultat och du samarbetar bra på alla nivåer inom en organisation.
Du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska, samt inneha B-körkort.
Hos oss kommer du att arbeta i en liten grupp bestående av fyra män och en kvinna som jobbar resultatinriktat mot uppsatta mål utifrån arbetsuppgifter, ekonomi och en god arbetsmiljö. Känner du att detta passar in på dig då så ser vi fram emot din ansökan. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du ska fungera väl i gruppen.
Tjänsten kommer att tillsättas så snart som möjligt efter att rekryteringsprocessen är klar. Mer information om tjänsten lämnas av Chef för produktion Peter Olofsson 0920-264424 eller via mejl: [email protected] Varmt välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den söndag 13 februari med epost till [email protected]
”Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas”.
Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Vikarierande drifttekniker

Bioenergi är en del av Luleås unika energisystem och en viktig pusselbit i omställningen till ett fossilfritt, grönt samhälle. I vårt pelletverk, beläget på Aronstorp i Luleå, producerar vi pellets av restprodukter från skogsindustrin. Nu söker vi omgående en drifttekniker för ett tidsbestämt vikariat till och med oktober 2022, samt timvikarierande drifttekniker till Bioenergis vikariepool. Mer om tjänsten som vikarierande drifttekniker Som vikarie arbetar... Visa mer
Bioenergi är en del av Luleås unika energisystem och en viktig pusselbit i omställningen till ett fossilfritt, grönt samhälle. I vårt pelletverk, beläget på Aronstorp i Luleå, producerar vi pellets av restprodukter från skogsindustrin. Nu söker vi omgående en drifttekniker för ett tidsbestämt vikariat till och med oktober 2022, samt timvikarierande drifttekniker till Bioenergis vikariepool.
Mer om tjänsten som vikarierande drifttekniker
Som vikarie arbetar du och någon av våra driftingenjörer tillsammans med den löpande driften och underhållsarbetet på produktionsanläggningen. Här arbetar vi i skiftesgående team, dygnet runt – året runt. Varje skift ansvarar för säkerhet, drift, övervakning och problemlösning, sköter styrningen samt provtagning av råvara och färdig pellets. Produktionen både styrs och övervakas med hjälp av vårt anpassade styrsystem och i arbetsuppgifterna ingår även löpande hantering av driftstörningar och larm som också dokumenteras. Hos oss på Bioenergi arbetar vi i snabbroterande 12-timmars 5-skift.
Dina personliga egenskaper
Du arbetar målinriktat i en organisation med mycket tekniskt kunnande, där noggrannhet och analytiskt tänkande uppmuntras och du är bekväm i att ta eget ansvar för dina uppgifter. Som person är du engagerad, har god struktur och ordning samt kommunikativ. Vi sätter ett stort värde på din samarbetsförmåga, men du bör också trivas med att ha ett eget ansvar då arbetet kan kräva snabba beslut och självständighet. Vi förutsätter att du har god datorvana och att du behärskar svenska och engelska, i tal och skrift.
Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har en slutförd gymnasial utbildning, gärna inom el eller någon teknisk utbildning. Meriterande är om du har en eftergymnasial utbildning, inom inriktning el, teknik/mekanik, hydraulik eller processteknik. Har du erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter inom driftövervakning, -styrning, problemlösning, eller inom energibranschen/energiproduktion är det ett stort plus. B-körkort är ett krav och körkort för hjullastare är meriterande.
Mer om tjänsten som timvikarierande drifttekniker i Bioenergis vikariepool
Detta är en tjänst som är lämplig för någon som kan tänka sig att hoppa in med kort varsel vid behov och som vill kombinera arbete med annan sysselsättning exempelvis pågående studier. Främst har vi behov av resurser till de pass som ligger under dagtid måndag till fredag. För personliga egenskaper och kvalifikationer gäller samma som för det tidsbestämda vikariatet. Tjänsten kombineras också med sommarjobb.
Båda tjänster innebär en betald internutbildning som måste genomföras innan du kan börja arbeta.
Sök redan idag!
Mer information om tjänsten lämnas av produktionschef Fredrik Nilsson 0920–264560 eller på mejl [email protected] Din ansökan med personligt brev och CV vill vi ha senast den 6 februari 2022 till [email protected]. Märk mejlet med ”Vikarie Bioenergi” eller ”Vikariepool” beroende på vilken tjänst du är intresserad av.
Rekryteringsprocessen sker löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut.
Varmt välkommen med din ansökan!
Bioenergi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Fackliga företrädare når du via företagets växel: 0920-26 44 00. Visa mindre

Tekniker till Teknik & Service

Ansök    Dec 20    Luleå Energi AB    Elkrafttekniker
Teknik & Service är en nystartad avdelning som nu söker nya medarbetare. Trivs du med utmanande arbetsuppgifter och ser möjligheter där andra istället ser problem? Då vill vi ha med dig på resan! Uppdraget består av att expandera och utveckla våra tjänster inom områden som laddinfrastruktur, driftbesiktning, rondering, termografering, samt underhåll och felavhjälpning på interna och externa högspänningsanläggningar. Likväl som arbetsplatsen är även rollen ... Visa mer
Teknik & Service är en nystartad avdelning som nu söker nya medarbetare. Trivs du med utmanande arbetsuppgifter och ser möjligheter där andra istället ser problem? Då vill vi ha med dig på resan!
Uppdraget består av att expandera och utveckla våra tjänster inom områden som laddinfrastruktur, driftbesiktning, rondering, termografering, samt underhåll och felavhjälpning på interna och externa högspänningsanläggningar.
Likväl som arbetsplatsen är även rollen under utveckling och du kommer få stora möjligheter att påverka både utformning, innehåll och din egen utvecklingsresa.
Tillsammans inom koncernen utvecklar vi uppdrag och affärer för att möta våra kunders efterfrågan. Arbetet är flexibelt och utförs både inom- samt utomhus året runt, med både administrativa och praktiska arbetsuppgifter.
Din utbildning
Lämplig bakgrund kan vara elektriker eller tekniker inom el/elkraftsområdet, elutbildning på gymnasiet eller motsvarande.
Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig som trivs med utmanande arbetsuppgifter, i en roll med många kontaktytor, både internt och externt. Du är för nytänkande, och ser möjligheter istället för problem. Utifrån din bakgrund och intressen har du möjlighet att utvecklas inom något eller flera ansvarsområden. Det kan även finnas möjlighet att ingå i elnäts beredskap.
Du behöver ha en god allmän datavana och goda kunskaper i svenska både i tal och skrift. B-körkort är ett krav. Meriterande är erfarenhet av arbete i högspänningsanläggningar, eller exempelvis områden som laddinfrastruktur.
Mer information om tjänsten lämnas av rekryterande chef Magnus Bryggman, 072-246 44 70 [email protected] Varmt välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den måndag 17 januari till [email protected]
”Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.”
Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00. Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Luleå Energi-koncernen eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning, samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Visa mindre

Chef till Teknik & Service

Ansök    Nov 2    Luleå Energi AB    Teknisk chef, kommun
Luleå Energi Elnät AB ger sig in på en spännande utvecklingsresa med den nystartade avdelningen Teknik & Service. Är du en hejare på att bygga relationer och coacha, har en naturlig fallenhet för ledarskap och brinner för att expandera och utveckla tjänsterna för våra kunder? Då hoppas vi att du vill vara med på resan! Luleå Energi Elnät AB ger sig in på en spännande utvecklingsresa och söker nu en chef till nystartade Teknik & Service, inom avdelning Tek... Visa mer
Luleå Energi Elnät AB ger sig in på en spännande utvecklingsresa med den nystartade avdelningen Teknik & Service. Är du en hejare på att bygga relationer och coacha, har en naturlig fallenhet för ledarskap och brinner för att expandera och utveckla tjänsterna för våra kunder? Då hoppas vi att du vill vara med på resan!
Luleå Energi Elnät AB ger sig in på en spännande utvecklingsresa och söker nu en chef till nystartade Teknik & Service, inom avdelning Teknik & Förvaltning.
Om tjänsten
Uppdraget för Teknik & Service består av att expandera och utveckla våra tjänster inom områden som exempelvis laddinfrastruktur, driftbesiktning, rondering, termografering, samt underhåll och felavhjälpning på interna och externa högspänningsanläggningar. Likväl som arbetsplatsen är även rollerna under utveckling och du kommer få stora möjligheter att påverka både utformning, innehåll och din egen kompetensutveckling.
Kvalifikationer
Vi söker dig som med tillit och öppenhet bygger förtroende och skapar goda relationer. Du coachar och utvecklar dina medarbetare, samt tillser att rätt förutsättningar finns för att tillsammans utveckla verksamheten i rätt riktning. Då det i starten kommer vara en mindre grupp medarbetare kommer ditt arbete som chef initialt vara av mer operativ karaktär.
För oss på Luleå Energi är säkerhetskulturen väldigt viktig, och som chef ser du till att vi följer gällande arbetsmiljö och säkerhetsföreskrifter. Som person behöver du kunna se helheten, hålla en god planering i arbetet samt vara kommunikativ då vi samarbetar mycket mellan avdelningarna internt, men också i externa sammanhang.
Du kommer att vara underställd Avdelningschef Teknik & Förvaltning och ingå i avdelningens ledningsgrupp.
Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har utbildning inom el, energi, automation eller annan för tjänsten relevant utbildning och kompetens. Du behöver ha några års dokumenterad ledarerfarenhet eller en bakgrund inom verksamhetsutveckling med en fallenhet för ledarskap. Meriterande med bakgrund inom el/energibranschen.
B-körkort, goda datakunskaper samt goda kunskaper i svenska är ett krav.
Vill du veta mer?
Ytterligare information om tjänsten lämnas av Tommy Wettainen, Avdelningschef Teknik & Förvaltning på telefon 0920-26 44 61.
Ansökan
Skicka in din ansökan med CV och personligt brev innan den 21 november 2021 till [email protected] Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan nu!
Varmt välkommen med din ansökan!


Mer information
Befattningen som är aktuell är placerad i säkerhetsklass. Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska lagreglerade säkerhetsarbete så kommer en säkerhetsprövning att genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att skyddsvärda tillgångar och information skyddas.
Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och samtal från rekryteringssajter undanbedes. Visa mindre

Projektledare Värme & Kyla Distribution

På Luleå Energi är vi alltid på tårna inför de stora utmaningarna när det gäller miljö och klimat som världen ställs inför. Vi gör det för dig som bor och verkar i Luleå, och för att bidra till att Sverige når de uppsatta miljömålen. Nu söker vi dig som vill vara med på resan. Om du är en person som gillar när det händer mycket runt om dig, är lösnings- och serviceinriktad, och trivs både på kontoret och ute i fält – då kan du vara vår nya kollega. Som Pr... Visa mer
På Luleå Energi är vi alltid på tårna inför de stora utmaningarna när det gäller miljö och klimat som världen ställs inför. Vi gör det för dig som bor och verkar i Luleå, och för att bidra till att Sverige når de uppsatta miljömålen. Nu söker vi dig som vill vara med på resan. Om du är en person som gillar när det händer mycket runt om dig, är lösnings- och serviceinriktad, och trivs både på kontoret och ute i fält – då kan du vara vår nya kollega.
Som Projektledare hos oss kommer du arbeta med byggnation och underhåll av fjärrvärme- och fjärrkylaledningar. Allt ifrån kundförfrågningar med nyanslutningar till förnyelser eller förstärkningar av fjärrvärmenätet. Du samverkar och leder arbete med konsulter och entreprenörer, kontrollerar och dokumenterar byggnationerna med ekonomisk uppföljning.
För att du ska trivas och lyckas i rollen är du kunnig inom ditt yrkesområde och motiveras av att hålla många projekt igång samtidigt, med god och självständig planering. Du kan och du har erfarenhet av att arbeta självständigt, är lösningsorienterad, serviceinriktad och har intresse för teknik, både inom det teoretiska och i det praktiska ute på fält.
Arbetet innebär många kontaktytor både internt och externt på olika nivåer, därför söker vi en person som har god kommunikations- och samarbetsförmåga, gillar att arbeta i projektform och som förhåller sig till andra på ett öppet och accepterande sätt.
Vi söker dig med Ingenjörsexamen eller gymnasiekompetens där sakkunskap genom arbetslivserfarenhet erhållits av liknande och efterfrågade arbetsuppgifter. Du har datorvana och besitter goda kunskaper i svenska, flytande både i tal och skrift samt har B-körkort
Meriterande är om du har erfarenhet av att leda entreprenörer, projektledning, projektering samt erfarenhet av arbeten med distributionsnät för fjärrvärme/-kyla.
Hos oss kommer du att arbeta på en liten avdelning som jobbar resultatinriktat mot uppsatta mål utifrån arbetsuppgifter, ekonomi och en god arbetsmiljö. Känner du att detta passar in på dig då så ser vi fram emot din ansökan. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Mer information om tjänsten lämnas av Thomas Öhlund Chef för Värme & Kyla Distribution eller via mejl: [email protected] Varmt välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den söndag 16 januari till [email protected]
”Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas”. Visa mindre

Drift- och underhållsledare

Ansök    Okt 6    Luleå Energi AB    Underhållsplanerare
Luleå Energi är navet i den stora energiomställning som sker i regionen. Tillsammans tar vi fram hållbara lösningar för Luleå, våra kunder och de företag som verkar här. Och när Luleå Energi Elnät AB nu ger sig ut på en spännande resa söker vi en kollega med elteknisk erfarenhet som vill axla en viktig, central roll i utvecklingen av verksamheten, samtidigt som du tar över rollen från Robert Bergstedt som går in som gruppchef. Är det du? Nu söker vi en dri... Visa mer
Luleå Energi är navet i den stora energiomställning som sker i regionen. Tillsammans tar vi fram hållbara lösningar för Luleå, våra kunder och de företag som verkar här. Och när Luleå Energi Elnät AB nu ger sig ut på en spännande resa söker vi en kollega med elteknisk erfarenhet som vill axla en viktig, central roll i utvecklingen av verksamheten, samtidigt som du tar över rollen från Robert Bergstedt som går in som gruppchef. Är det du?
Nu söker vi en drift- och underhållsledare till Drift & Förvaltning Lokalnät på Luleå Energi Elnät AB. Inom gruppen är vi 13 medarbetare som ansvarar för drift och underhåll av vårt lokalnät, omfattande spänningsnivåerna 0,4-20kV. Vår avdelning är under utveckling och vi hoppas att just du vill vara med på vår resa. Våra högst prioriterade utvecklingsområden är arbetsmiljö och säkerhet, följt av ny teknik och digitalisering.
Rekryterande chef, Robert Bergstedt, berättar:
– Då jag nu tar klivet in i rollen som chef för verksamheten, hoppas vi att just du vill bli min efterträdare i rollen som drift- & underhållsledare. Likväl som arbetsplatsen är även rollen under utveckling, där du kommer få möjlighet att påverka utformning, samt tillsammans med mig och våra medarbetare delta i vår fortsätta utvecklingsresa.
– Jag söker dig som trivs i en central roll, att agera spindeln i nätet, med många kontaktytor både internt och externt. Du räds inte nytänkande, och är ett föredöme när det kommer till säkerhetsarbete. Med engagemang och framåtanda tar du dig an uppdraget att tillsammans med dina medarbetare utveckla metoder och arbetssätt för att skapa en säkrare vardag.
Du leder, planerar och samordnar den dagliga verksamheten med förebyggande och avhjälpande underhåll, nätanslutningar och mindre projekt, samt uppföljning av utfört arbete.
Du innehar ESA-rollen eldriftledare och arbetar även med ärenderapportering, avbrottsplanering och riskhantering. Beredskapstjänstgöring ingår i rollen, på sikt eller från start beroende på bakgrund och erfarenhet.
Utbildning
Du har en elteknisk gymnasieutbildning, gärna som elektriker eller motsvarande yrkesutbildning. Meriterande är erfarenhet av att planera och organisera i en roll som till exempel underhållsledare, planerare, ledande montör samt erfarenhet av att arbeta med elkraft, felavhjälpning och underhåll av elnät.
Kvalifikationer och personliga egenskaper
För att trivas hos oss är det viktigt att du har förmågan att utveckla effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem. Du kan integrera kort- och långsiktiga mål med helhetsbilden och kommunicerar tydligt din planering till andra berörda. I det sociala samspelet är det du som skapar samarbete med personer på olika nivåer i organisationer och tar aktivt kontakt med andra för att bygga och stärka relationer.
Inom Energi-koncernen är säkerheten alltid i fokus, vilket innebär att det är viktigt att du i alla moment har det som självklar del i arbetet.
Du behöver ha en god allmän datavana och goda kunskaper i svenska både i tal och skrift. B-körkort är ett krav och BE-körkort meriterande.
Kontaktuppgifter
Ytterligare information gällande tjänsten lämnas av rekryterande chef Robert Bergstedt på telefon 0920 26 45 15.
Ansökan
Ansökan med personligt brev och CV skickar du senast 20 oktober 2021 till [email protected]
Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.
Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00. Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Luleå Energi-koncernen eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning, samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Visa mindre

Vi söker: Fibertekniker till Fjärrkommunikation

Luleå växer så det knakar! Samtidigt har den gröna industriomställningen i vår region satts i rullning. Allt detta ställer krav på ett fungerade stads- och elnät. Nu letar vi efter dig som vill vara med på resan tillsammans med oss på Luleå Energi. Vi söker en erfaren fibertekniker till avdelningen Fjärrkommunikation som i första hand arbetar i Lunets stadsnät men även med Luleå Energi Elnäts och koncernens övriga behov av fibertekniskt arbete. Om rollen ... Visa mer
Luleå växer så det knakar! Samtidigt har den gröna industriomställningen i vår region satts i rullning. Allt detta ställer krav på ett fungerade stads- och elnät. Nu letar vi efter dig som vill vara med på resan tillsammans med oss på Luleå Energi.
Vi söker en erfaren fibertekniker till avdelningen Fjärrkommunikation som i första hand arbetar i Lunets stadsnät men även med Luleå Energi Elnäts och koncernens övriga behov av fibertekniskt arbete.
Om rollen
Arbetsuppgifterna innebär nybyggnation, drift och underhåll av anläggningar för fiberoptiska nät, samt felsökning och felavhjälpning. Arbetsuppgifterna är varierande och medför möjlighet att påverka och planera arbetets upplägg under dagen. Du arbetar i ett tight team med sex andra fibertekniker, en kommunikationsingenjör samt en planeringsansvarig. Arbetsuppgifterna utförs både självständigt och tillsammans med kollegor. Arbetet är en blandning mellan arbete ute i fält, hos kund, anläggningar och noder samt kontorsarbete.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en elteknisk utbildning på lägst gymnasial nivå eller motsvarande. Erfarenhet av att svetsa, mäta och installera fibernät är meriterande likväl som kunskaper inom TCP/IP, nätverk och elinstallationsarbete. Beskriv tydligt i din ansökan din erfarenhet av det vi beskriver ovan, och eventuellt andra erfarenheter som du anser är betydelsefulla för rollen.
För att trivas hos oss och vara lyckosam i rollen tar du ditt arbete och din prestation på allvar, sätter prioritet på att uppnå mål och få arbetet utfört på ett strukturerat och noggrant sätt. Du planerar självständigt in dina tilldelade arbetsuppgifter, lär in ny kunskap snabbt och delar med dig av information och expertis för att nå önskade resultat, både för dig själv och för gruppen.
Då arbetet innebär många kontaktytor är det viktigt att kunna skapa och upprätthålla goda relationer och samarbeten med kollegor, kunder, entreprenörer, fastighetsägare och andra medarbetare. B-körkort erfordras och BE- respektive C-körkort är meriterande. Du har god datorvana och besitter goda kunskaper i svenska, flytande både i tal och skrift.
Vill du veta mer?
Ytterligare information om tjänsten lämnas av avdelningschef Linda Månsson på mejl [email protected] eller via telefon 0920-26 44 02.
Ansökan
Skicka in din ansökan med CV och personligt brev innan den 9 november 2021 till [email protected] Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan nu!
Varmt välkommen med din ansökan!


Mer information
Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.
Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00.
Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonssäljare. Visa mindre

Energitekniker

Klimatfrågan är större och viktigare än någonsin. På Luleå Energi ser vi till att våra kunder, privata och företag, kan göra smarta val för klimatets skull, utan att kompromissa med kvaliteten. Nu söker vi dig med stort intresse för teknik och som trivs med ett varierande arbete där du ser till att Luleås fastigheters olika värmesystem funkar. Är du den vi söker? Som Energitekniker kommer du arbeta med driftoptimering av fastighetstekniska installationer. ... Visa mer
Klimatfrågan är större och viktigare än någonsin. På Luleå Energi ser vi till att våra kunder, privata och företag, kan göra smarta val för klimatets skull, utan att kompromissa med kvaliteten. Nu söker vi dig med stort intresse för teknik och som trivs med ett varierande arbete där du ser till att Luleås fastigheters olika värmesystem funkar. Är du den vi söker?
Som Energitekniker kommer du arbeta med driftoptimering av fastighetstekniska installationer. I arbetet ingår att aktivt följa upp energianvändningen och ta fram effektiveringsåtgärder så att fastigheterna minskar sin klimatpåverkan, utan att påverka prestandan. Du bidrar med tankar och idéer för teknikutveckling och underhåll. Du kommer att arbeta nära våra system- och energiingenjörer samt ha kontakt med fastighetsägare, projektledning och entreprenörer.
Arbetsuppgifter
Som energitekniker är du en specialist med överblick för fastigheters olika tekniska värmesystem. Du ser till att systemen fungerar optimalt med hänsyn till bl.a. myndighetskrav, energianvändning och fastighetsägarnas förväntningar. Installationstekniska frågor är en mycket viktig del i arbetet eftersom särskilt nyproducerade fastigheter idag har avancerade tekniska system. Arbetsuppgifter innebär också arbete och utveckling av datoriserade styr- och övervakningssystem. Tjänsten passar dig som trivs med ett varierande arbete som utförs lika delar på kontoret, som utomhus.
För att du ska trivas och lyckas i rollen är du kunnig inom ditt yrkesområde och motiveras av problemlösning. Du är serviceinriktad och visar har ett genuint intresse för teknik, både inom det teoretiska och det praktiska ute på fält. Arbetet innebär många kontaktytor och därför söker vi en person som har god samarbetsförmåga, gillar att arbeta i projektform och som förhåller sig till andra på ett öppet och accepterande sätt.
Den vi söker
Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning. Meriterande är om du har någon typ av teknisk eftergymnasial utbildning, YH eller motsvarande med inriktning inom energi- och fastighetsteknik, eller om du har motsvarande yrkeserfarenhet. Kunskaper inom fjärrvärme, ventilation, styr- och reglerteknik ses också som meriterande.
Det krävs att du har minst 3 års yrkeserfarenhet med liknande och efterfrågade arbetsuppgifter. Du har datorvana och besitter goda kunskaper i svenska, flytande både i tal och skrift samt har B-körkort.
Vårt erbjudande
Hos oss kommer du att arbeta på en avdelning som jobbar resultatinriktat mot uppsatta mål utifrån arbetsuppgifter, ekonomi och en god arbetsmiljö. Känner du att detta passar in på dig då ser vi fram emot din ansökan. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du ska fungera väl i gruppen.
Vill du veta mer?
Mer information om tjänsten lämnas av Chef Kundteknik, Sven Olov Harila, tel: 070–692 33 19 eller via e-post: [email protected]
Ansökan
Ansökan med personligt brev och CV skickar du senast 4 november 2021 till [email protected].


Luleå Energi-koncernen eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning, samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.
Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00. Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Chef för avdelningen Energitjänster

Vi står inför en spännande utveckling i norr, med stora satsningar på hållbar industri och energi. Luleå Energi är en del av den omställningen och satser på att erbjuda smarta energilösningar till alla kunder. Vill du vara en del av detta? Som Chef för avdelningen Energitjänster arbetar du och dina medarbetare med att erbjuda våra kunder energilösningar i form av värme-, sol- och laddtjänster. Du ansvarar för de affärer och kundrelationer som ligger inom a... Visa mer
Vi står inför en spännande utveckling i norr, med stora satsningar på hållbar industri och energi. Luleå Energi är en del av den omställningen och satser på att erbjuda smarta energilösningar till alla kunder. Vill du vara en del av detta?
Som Chef för avdelningen Energitjänster arbetar du och dina medarbetare med att erbjuda våra kunder energilösningar i form av värme-, sol- och laddtjänster. Du ansvarar för de affärer och kundrelationer som ligger inom avdelningens område. Rollen är både strategisk och operativ och inkluderar personal- och budgetansvar med mål- och resultatuppföljning. Ditt uppdrag innebär att skickligt paketera och konceptualisera produkterbjudanden.
Du kommer att vara underställd Chef Marknad och ingå i affärsområdets ledningsgrupp. Tillsammans med affärsområdeschefen sätter du mål och utformar strategier för hur försäljningen ska utvecklas samt leder avdelningens arbete för att nå målsättningarna.
Kvalifikationer
För att trivas hos oss och vara lyckosam i rollen strävar du efter att etablera trovärdighet och att förmedla information tydligt och enkelt. Du förstår verksamhetsstrategier och prioriteringar, driver och följer upp utveckling av säljprocesser och dialog med kund. Du skapar samarbete med personer på olika nivåer, internt likväl som externt och har ett intresse av teknik och energifrågor.
Vi ser gärna att du är en engagerad ledare med starkt intresse för att utveckla affärer såväl som dina medarbetare. Vi vill att du är relationsskapande och att du har stort fokus på affären i kombination med ett långsiktigt tänkande samt att du har talang för att skapa en positiv och energifylld miljö som får andra att trivas.
Utbildning
Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsutbildning inom marknad eller annan relevant utbildning. Alternativt att du har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt. Du har flera års dokumenterad yrkeserfarenhet av att arbeta med ledarskap, försäljning och kundrelationer. Erfarenhet av teknik och energifrågor samt av att leda projekt är meriterande. Vi lägger också stor vikt vid dina personliga egenskaper.
B-körkort, goda datakunskaper samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.
Vill du veta mer?
Ytterligare information om tjänsten lämnas av Carina Zolland, chef Marknad, telefon 0920-26 44 06.
Ansökan
Ansökan med personligt brev och CV skickar du senast 17 oktober 2021 till [email protected].


Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Underhållstekniker

Ansök    Aug 13    Luleå Energi AB    Underhållsmekaniker
Tillgången på energi är avgörande för framtiden och energibranschen står inför spännande möjligheter och utmaningar. Luleå Energi är en av de viktigaste lokala infrastrukturbyggarna med stor potential att göra skillnad. Vi tar sikte mot den omfattande energiomställningen för att säkra tillgång på el, värme och andra energitjänster på ett hållbart sätt. Nu söker vi en Underhållstekniker till avdelning produktion på Värme & Kyla som vill vara med på vår resa... Visa mer
Tillgången på energi är avgörande för framtiden och energibranschen står inför spännande möjligheter och utmaningar. Luleå Energi är en av de viktigaste lokala infrastrukturbyggarna med stor potential att göra skillnad. Vi tar sikte mot den omfattande energiomställningen för att säkra tillgång på el, värme och andra energitjänster på ett hållbart sätt. Nu söker vi en Underhållstekniker till avdelning produktion på Värme & Kyla som vill vara med på vår resa.
Som Underhållstekniker kommer du arbeta med löpande underhåll, felsökning, reparation och samt till viss del nyinstallationer på våra produktionsanläggningar. Du kommer att leda, planera och utföra förebyggande och avhjälpande underhåll, rapportera i underhållssystem där visst arbete med teknisk dokumentation förekommer.
För att du ska trivas och lyckas i rollen är du kunnig inom ditt yrkesområde och motiveras av problemlösning. Du är serviceinriktad med en hög social kompetens. Arbetsuppgifterna förutsätter mycket direktkontakt och samarbete med driftpersonal och andra yrkesgrupper vilket ställer stora krav på kommunikations- och samarbetsförmåga.
Vi ser att du är en ansvarstagande person som har ett högt säkerhetstänk, är praktiskt lagd och tycker om problemlösning. Du ingår i en grupp med engagerade kollegor som arbetar med att ge våra produktionsanläggningar ett professionellt underhåll i såväl förebyggande som avhjälpande syfte. Säkerhet sätter vi främst så det är viktigt att du är en person som agerar med eftertanke och konsekvenstänk.
Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning. Meriterande är om du har någon typ av eftergymnasial utbildning, YH eller motsvarande med inriktning mot underhåll, eller om du har erfarenhet av underhållsarbete inom processindustrin. Kunskaper inom el och styrområdet ses också som meriterande.
Det krävs att du har minst 3 års yrkeserfarenhet med liknande och efterfrågade arbetsuppgifter. Du har datorvana och besitter goda kunskaper i svenska, flytande både i tal och skrift samt innehar B körkort.
Hos oss kommer du att arbeta på en liten avdelning som idag består av fyra män och en kvinna som jobbar resultatinriktat mot uppsatta mål utifrån arbetsuppgifter, ekonomi och en god arbetsmiljö. Känner du att detta passar in på dig då så ser vi fram emot din ansökan. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du ska fungera väl i gruppen.
Tjänsten kommer att tillsättas så snart som möjligt under hösten efter att rekryteringsprocessen är klar. Mer information om tjänsten lämnas av Chef för produktion Peter Olofsson 0920- 264424 eller via mejl: [email protected] Varmt välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den söndag 5 september med epost till [email protected]
Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00. Visa mindre

Distributionselektriker

Nu söker vi en distributionselektriker till avdelning Projekt på Luleå Energi Elnät AB. Vi behöver dig för att kunna möta framtidens behov av energi. Vill du jobba med detta trevliga gäng och vara med på vår resa? Den dagliga kärnverksamheten består av både ny- och ombyggnationsarbeten på distribution/transmissionsnätet 0,4-52kV inom Luleå kommun. Arbetsuppgifterna innebär bland annat idrifttagningar av anläggningar, kabelarbeten, luftledningsarbeten, kabe... Visa mer
Nu söker vi en distributionselektriker till avdelning Projekt på Luleå Energi Elnät AB. Vi behöver dig för att kunna möta framtidens behov av energi. Vill du jobba med detta trevliga gäng och vara med på vår resa?
Den dagliga kärnverksamheten består av både ny- och ombyggnationsarbeten på distribution/transmissionsnätet 0,4-52kV inom Luleå kommun. Arbetsuppgifterna innebär bland annat idrifttagningar av anläggningar, kabelarbeten, luftledningsarbeten, kabelskåpsarbeten samt nätstationsarbeten/ställverksarbeten.
Projekten vi arbetar med är lokaliserade i allt från glesbygd och skärgård till stadsmiljö. Beredskapstjänstgöring kan bli aktuell i denna tjänst.
Utbildning
Vi söker dig som har en gymnasieutbildning som elektriker eller motsvarande yrkesutbildning, gärna med inriktning mot elkraft. Meriterande är om du har påbyggnad mot eldistribution. Annan övrig dokumenterad kunskap inom el-arbeten är också meriterande.
Allmän datavana, ESA14 eller ESA19, goda kunskaper i svenska, i tal och skrift samt B-körkort är ett krav. BE, CE-körkort och körkort för terrängfordon är meriterande.
Kvalifikationer
För att trivas hos oss är det viktigt att du tycker om att ta initiativ, det vill säga att du agerar när andra tvekar, och samarbetar snarare än att konkurrera. Du ska kunna hantera både frihet och ansvar i en kund- och resultatorienterad verksamhet.
Arbetet sker utomhus året runt, varför det är viktigt att du tycker om att arbeta i utomhusmiljö med varierade uppgifter. Kundkontakter är något du hanterar väl. Inom Projekt är det viktigt med affärsmässig förståelse för utförande av projektarbete. På Luleå Energi-koncernen är säkerheten alltid i fokus, vilket innebär att det är viktigt att du i alla moment har det som en självklar del i arbetet.
Vill du veta mer?
Ytterligare information gällande tjänsten lämnas av rekryterande chef Jonatan Taavo, avdelning Projekt, telefon 0920-26 44 85.
Ansökan
Ansökan med personligt brev och CV skickar du senast 7 oktober 2021 till [email protected]
En trygg arbetsmiljö
Som ett kvalitativt led i våra rekryteringsprocesser samt som en del i vårt systematiska säkerhetsarbete så kommer en bakgrundskontroll genomföras på slutkandidaten. Syftet är att säkra en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare och säkerställa att tillgångar och information skyddas.
Luleå Energi-koncernen eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning, samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00. Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Vi söker Planeringstekniker

Ansök    Maj 19    Luleå Energi AB    Eltekniker
Runtomkring oss, i marken, mellan byggnader och stadsdelar, flödar ett komplext energisystem som är hjärtat i allas vår vardag. I den klimat- och energiomställning som pågår spelar ett robust, leverans-säkert och framtidssäkert elnät en avgörande roll. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa och tillsammans med oss fortsätta att utveckla Luleås elnät för en elektrifierad framtid. Projektavdelningen inom Luleå Energi Elnät ansvarar för utförande av in... Visa mer
Runtomkring oss, i marken, mellan byggnader och stadsdelar, flödar ett komplext energisystem som är hjärtat i allas vår vardag. I den klimat- och energiomställning som pågår spelar ett robust, leverans-säkert och framtidssäkert elnät en avgörande roll. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa och tillsammans med oss fortsätta att utveckla Luleås elnät för en elektrifierad framtid.
Projektavdelningen inom Luleå Energi Elnät ansvarar för utförande av investerings- och reinvesterings-projekt. Våra uppdrag spänner sig över allt från ny-, om och tillbyggnad av projekt exempelvis reinvestering av ledningsnät och stationer, större anslutningsprojekt åt effektkunder, nybyggnation av ledningsnät och stationer. För utvecklingen av Luleå samråder och samarbetar vi med övriga infrastrukturägare för att skapa en tryggare och miljövänligare anslutning för nya energikrävande kunder.
Om rollen
Rollen innebär att du kommer att projektera, bereda, planera och ta fram underlag för nyanslutningar av serviser. Du är teknisk rådgivare med samordningsansvar för kund- och installationsfrågor. Arbetet innebär många kontaktytor internt såväl som externt med allt från installatörer, industrier, entreprenadbolag till kollegor inom andra avdelningar, privatpersoner och myndigheter.
I rollen ingår också verksamhetsutveckling, där du som planeringstekniker blir systemprocessägare, vilket i stora drag innebär att du följer upp och mäter framdriften i våra processer, både externa som interna, för att exempelvis identifiera avvikelser samt vara delaktig i lösningen av dessa.
Vem är du?
Vi ser att du har elteknisk utbildning på minst gymnasial nivå samt några års yrkeserfarenhet. Auktorisation A (Allmän elbehörighet AB), Auktorisation AL (Allmän behörighet lågspänning ABL), erfarenhet av elnätsstruktur och distributionsnät är meriterande. Beskriv din erfarenhet av ovanstående i din ansökan. B-körkort samt god muntlig och skriftlig svenska är ett krav.
Du utvecklar effektiva och genomförbara lösningar på problem och planerar och organiserar ditt arbete på ett realistiskt sätt. Du förstår vikten av att skapa samarbete med personer på olika nivåer inom och utanför organisationen och förmedlar information tydligt och enkelt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Sök nu!
Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande chef Jonatan Taavo som du når på [email protected]. Fackliga representanter når du via vår Kundservice 0920-26 44 00. Ansökan med personligt brev och CV skickar du senast 9 juni 2021 till [email protected].
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Projektledare till Luleå Energi

När världen ställer om till fossilfritt står energibranschen mitt i centrum. Hur vi producerar, transporterar, använder och lagrar energi på lokal nivå spelar en avgörande roll både nationellt och globalt. Genom att ta tillvara på de lokala förutsättningarna levererar Luleå Energi livsnödvändig infrastruktur i form av el och värme, liksom andra produkter och tjänster som möjliggör regionens energi- och klimatomställning. Nu söker vi en Projektledare som vi... Visa mer
När världen ställer om till fossilfritt står energibranschen mitt i centrum. Hur vi producerar, transporterar, använder och lagrar energi på lokal nivå spelar en avgörande roll både nationellt och globalt. Genom att ta tillvara på de lokala förutsättningarna levererar Luleå Energi livsnödvändig infrastruktur i form av el och värme, liksom andra produkter och tjänster som möjliggör regionens energi- och klimatomställning. Nu söker vi en Projektledare som vill vara med på vår resa och vara en viktig kugge i att fortsätta att utveckla Luleå Energi-koncernen.

Luleå Energis avdelning Affärsutveckling utökar och söker nu en senior Projektledare.
Vi står inför snabba förändringar i vår region i och med energiomställningen. Där är Luleå Energi med och driver projekt som är avgörande för omställningen av den hållbara staden och regionen.
Som Projektledare kommer du att leda och delta i projekt, framförallt inom affärs- och verksamhetsutveckling. Vi förväntar oss att du självständigt leder projekt där det kan finnas samarbeten både internt och externt, vilket ställer krav på en god kommunikativ förmåga. Våra projekt varierar både i innehåll och storlek och vi vill att du arbetar systematiskt med struktur och noggrannhet. I din roll kommer du även att fungera som ett stöd för hela koncernen då det gäller din projektledningskunskap och du delar gärna med dig av dina kunskaper till andra.
Vi värderar dina personliga egenskaper högt och vi söker dig som är proaktiv och van att ta egna initiativ. Du har en hög analytisk förmåga, är kommunikativ och naturligt relationsbyggande som person. Samtidigt har du en stark drivkraft för att föra projekten framåt. Ditt mål är alltid att nå goda resultat och du har förståelsen för att det kräver både anpassningsförmåga, kommunikationsförmåga, lyhördhet och respekt för andras behov och perspektiv.
Vi söker dig som har en högskoleutbildning som civilingenjör eller motsvarande utbildningsnivå relevant för arbetet. Du har mångårig erfarenhet av projektledning, gärna av projekt inom energi, teknik, bygg eller infrastruktur.
B-körkort är ett krav, samt att du uttrycker dig väl på svenska i såväl tal som skrift.
Ytterligare information om tjänsten lämnas av chef för Utveckling Sofia Antonsen på [email protected]. Ansökan med personligt brev och CV skickas till [email protected] senast den 16 maj 2021. Varmt välkommen med din ansökan!
Vi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonssäljare. Visa mindre

Vi söker Elkrafttekniker

Ansök    Maj 12    Luleå Energi AB    Elkrafttekniker
Vi på Luleå Energi har som mål att i samma stund som våra kunder vill göra nya, smartare framtidsval – ska förutsättningarna redan finnas. Vart än teknikutvecklingen tar oss, hur smarta våra hem och automatiserade våra industrier blir – så fortsätter vi ligga steget före. När du inte lägger märke till det så fungerar elnätet som bäst. Nu söker vi dig som vill vara med att fortsätta utveckla Luleås elnät för en säker elektrifierad framtid. Som elkraftteknik... Visa mer
Vi på Luleå Energi har som mål att i samma stund som våra kunder vill göra nya, smartare framtidsval – ska förutsättningarna redan finnas. Vart än teknikutvecklingen tar oss, hur smarta våra hem och automatiserade våra industrier blir – så fortsätter vi ligga steget före. När du inte lägger märke till det så fungerar elnätet som bäst. Nu söker vi dig som vill vara med att fortsätta utveckla Luleås elnät för en säker elektrifierad framtid.
Som elkrafttekniker arbetar du i en grupp som har ansvar för Luleå Energis regionnät (130 – 40 kV) inklusive fördelningsstationer. Gruppens ansvar innefattar drift och underhåll av regionnätet, allt från brytarunderhåll, fjärrkontroll, kommunikationsutrustning till reläprovning. Du löser, tillsammans med dina kollegor, gruppens uppgifter och medverkar till att nå gruppens mål. Beredskapstjänstgöring ingår på sikt.
Rollen
I rollen ingår att planera och utföra förebyggande underhåll på teknisk utrustning i fördelningsstationer te.x brytare, frånskiljare och transformatorer. Du kommer att vara ansvarig för kabelfelsökning för externa och interna kunder och utföra ombyggnationer. Tillsammans med gruppen är du delaktig i att ta fram förslag till framtida investeringar för regionnätet.
Dina kvalifikationer
Vi ser att du har elteknisk utbildning på minst gymnasial nivå, med inriktning på elkraft eller motsvarande och har erfarenhet från installation, drift- och underhållsarbete med starkströms-anläggningar (brytare, kablar och transformatorer) inom elkraftutrustning, kontrollanläggningar (apparatskåp och reläskydd) och datorbaserad utrustning.
Beskriv din erfarenhet av ovanstående i din ansökan. B-körkort samt god muntlig och skriftlig svenska är ett krav.
Vem är du?
För att lyckas och trivas i rollen planerar och organiserar du ditt arbete på ett realistiskt sätt och kan utveckla säkra, effektiva och genomförbara lösningar på problem. Som person är du självständig, flexibel och tar personligt ansvar, men du trivs även att samarbeta och ingå i en grupp. Du har förmåga att bygga upp och behålla goda relationer samt att förmedla information tydligt och enkelt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Sök nu!
Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande chef Magnus Bryggman som du når på 0920-26 44 70. Fackliga representanter når du via vår Kundservice 0920-26 44 00. Ansökan med personligt brev och CV skickar du senast 30 maj 2021 till [email protected].


Luleå Energi eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Elsäkerhetsspecialist till Luleå Energi Elnät

Ansök    Apr 8    Luleå Energi AB    Säkerhetsingenjör
Runt omkring oss, i marken, mellan byggnader och stadsdelar, flödar ett komplext energisystem som är hjärtat i allas vår vardag. I den klimat- och energiomställning som pågår spelar ett robust och leveranssäkert elnät en avgörande roll. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa och tillsammans med oss fortsätta att utveckla Luleås elnät för en säker och elektrifierad framtid. Drift- och underhållsavdelningen inom Luleå Energi Elnät är nätägare och ans... Visa mer
Runt omkring oss, i marken, mellan byggnader och stadsdelar, flödar ett komplext energisystem som är hjärtat i allas vår vardag. I den klimat- och energiomställning som pågår spelar ett robust och leveranssäkert elnät en avgörande roll. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa och tillsammans med oss fortsätta att utveckla Luleås elnät för en säker och elektrifierad framtid.
Drift- och underhållsavdelningen inom Luleå Energi Elnät är nätägare och ansvarar för drift, underhåll och förvaltning, likväl som utveckling av vårt elnät. Avdelningen ansvarar för elsäkerheten i våra anläggningar, likväl som övriga säkerhetsfrågor inom arbetsmiljö, miljö, person- och skydd.
Vi söker nu en för bolaget, ny och spännande roll som Elsäkerhetsspecialist.
Rollen
Det viktigaste i din roll som specialist inom elsäkerhet är att verka för att vi har säkra anläggningar och arbetsplatser, likväl som utrustning och arbetsmetoder. I rollen kommer du primärt att driva utredningar och ärenden kopplat till elsäkerhet, och du kommer vara ett viktigt stöd till ledning och medarbetare i elsäkerhetsarbetet överlag.
Du kommer att vara ansvarig för att utbilda våra medarbetare inom elsäkerhet, samt att proaktivt arbeta med att identifiera, implementera och följa upp förbättringar i rutiner och arbetssätt kopplat till detta. Eftersom tjänsten är ny inom bolaget, kommer du själv vara delaktig och ha möjligheter att påverka utveckling och utformning av rollen. Rollen är placerad i avdelning drift- och underhålls stab där du ingår i avdelningens ledningsgrupp, och rapporterar direkt till avdelningschef.
Avdelningen
I avdelningen finns två verksamhetsområden och en stab. Verksamhetsområdena är uppdelade i Regionnät (40-130kV) och Lokalnät (0,4-24kV), vilka leds av respektive områdeschef. Inom avdelningen arbetar förutom chefer även elektriker, planerare, tekniker och ingenjörer.
Utbildning och meriterande
Vi söker dig som har utbildning med inriktning mot elkraft eller motsvarande. Mångårig yrkeserfarenhet inom elbranschen är ett krav. Meriterande om du är väl insatt i lagar och föreskrifter inom elsäkerhet, har erfarenhet av elnätsverksamhet där ESA efterlevts samt el-auktorisation typ A. Beskriv din erfarenhet av ovanstående i din ansökan. B-körkort samt god muntlig och skriftlig svenska är ett krav.
Vem är du?
För att lyckas och trivas i rollen tar du arbete och prestation på allvar och sätter högsta prioritet på att uppnå mål och få arbete slutfört på ett strukturerat sätt. Du verkar för nya perspektiv och att tydliggöra realistiska lösningar. Eftersom rollen innebär att förmedla och skapa förståelse inom ett så viktigt område som elsäkerhet, ser vi att du har en god och tydlig kommunikationsförmåga.
Några ord från din närmsta medarbetare och chef
Emma, Elkraftsingenjör med ansvar för underhåll och utveckling:
-Luleå Energi har en väldigt öppen arbetsmiljö där det är en självklar möjlighet att arbeta gemensamt ur ett koncernperspektiv. Det är lätt att söka stöd och råd såväl utanför som inom sin avdelning för stora och små frågor. Vi har en positiv framåtanda och inkluderande arbetskultur som genomsyrar verksamheten och får oss att sträva efter att göra ett bra jobb.
Tommy Wettainen, Avdelningschef Drift och Underhåll:
-Du kommer ingå i ett härligt team, där vi tillsammans hjälper och utvecklar varandra, och där vi alltid finns nära tillhands. Vi ser delaktighet och samverkan som viktiga pusselbitar för att nå goda relationer och resultat.
Sök nu!
Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande chef Tommy Wettainen som du når på 0920-26 44 61. Fackliga representanter når du via vår Kundservice 0920-26 44 00. Ansökan med personligt brev och CV skickar du senast 2 maj 2021 till [email protected].
Varmt välkommen med din ansökan!
Luleå Energi eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Vi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Projektledare till Luleå Energi Elnät AB

Runtomkring oss, i marken, mellan byggnader och stadsdelar, flödar ett komplext energisystem som är hjärtat i allas vår vardag. I den klimat- och energiomställning som pågår spelar ett robust, leveranssäkert och framtidssäkert elnät en avgörande roll. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa och tillsammans med oss fortsätta att utveckla Luleås elnät för en elektrifierad framtid. Projektavdelningen inom Luleå Energi Elnät ansvarar för utförande av nya... Visa mer
Runtomkring oss, i marken, mellan byggnader och stadsdelar, flödar ett komplext energisystem som är hjärtat i allas vår vardag. I den klimat- och energiomställning som pågår spelar ett robust, leveranssäkert och framtidssäkert elnät en avgörande roll. Nu söker vi dig som vill vara med på vår resa och tillsammans med oss fortsätta att utveckla Luleås elnät för en elektrifierad framtid.
Projektavdelningen inom Luleå Energi Elnät ansvarar för utförande av nya investeringsprojekt och reinvesteringsprojekt. Våra uppdrag spänner sig över allt från ny-,om och tillbyggnad av projekt. exempelvis reinvestering av ledningsnät och stationer, större anslutningsprojekt åt effektkunder, nybyggnation av ledningsnät och stationer. För utvecklingen av Luleå samråder och samarbetar vi med övriga infrastrukturägare för att skapa en tryggare och miljövänligare anslutning för nya energikrävande kunder.
Mer om rollen
Rollen innebär ansvar över projekt för ny-, om- och tillbyggnad av regionnätsstationer och ledningsbyggnationer 40-130kV. Du är ansvarig att leverera inom projektens ramar gällande säkerhet, kvalitet, ekonomi, och tid.
En av dina huvuduppgifter är kontraktsstyrning av konsulter, entreprenörer och leverantörer mot ställda mål. I varje uppdrag är dialogen med verksamheten och din förmåga att leverera mot den förväntade nyttan viktig. Detta innebär att du har en god förmåga att upprätthålla och etablera kontaktytor gentemot beställare, myndigheter, markägare och andra infrastrukturbolag. I arbetet ingår också kontinuerlig uppföljning och återrapportering av projektstatus till chef för Projekt och styrgrupp.
Tillsammans med övriga i organisationen leder du utredning, planering, upphandling, genomförande och ekonomistyrning för projekten. Du kombinerar administrativt arbete med arbete på fältet.
Utbildning och meriterande
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot El/Elkraft eller motsvarande. Yrkeserfarenhet inom energibranschen eller annan infrastruktur är ett krav. Kännedom om elnätsstruktur önskas. Diplomerad inom EBR är meriterande. Då rollen innebär avtalsfrågor, upphandlingar och förhandlingar vill vi att du lyfter din erfarenhet av dessa arbetsuppgifter i din ansökan. B-körkort är ett krav.
Vem är du?
För att lyckas i rollen trivs du i att driva dina uppdrag framåt och tar personligt ansvar för goda resultat. Samarbete och relationsbyggande är en naturlig del i din vardag. I arbetet ingår teknisk problemlösning enskilt såväl som i projektform. Du kan uttrycka dig väl muntligt och skriftligt, både på svenska och engelska.
Sök nu
Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande chef Jonatan Taavo som du når på [email protected]. Ansökan med personligt brev och CV skickar du senast 25 april 2021 till [email protected]
Varmt välkommen med din ansökan!
Vi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Servicetekniker

Tillgången på energi är avgörande för framtiden och energibranschen står inför spännande möjligheter och utmaningar. Luleå Energi är en av de viktigaste lokala infrastrukturbyggarna med stor potential att göra skillnad. Vi tar sikte mot den omfattande energiomställningen för att säkra tillgång på el, värme och andra energitjänster på ett hållbart sätt. Nu söker vi en Servicetekniker till Värme & Kyla som vill vara med på vår resa. I rollen som Servicetekn... Visa mer
Tillgången på energi är avgörande för framtiden och energibranschen står inför spännande möjligheter och utmaningar. Luleå Energi är en av de viktigaste lokala infrastrukturbyggarna med stor potential att göra skillnad. Vi tar sikte mot den omfattande energiomställningen för att säkra tillgång på el, värme och andra energitjänster på ett hållbart sätt. Nu söker vi en Servicetekniker till Värme & Kyla som vill vara med på vår resa.
I rollen som Servicetekniker kommer du främst att arbeta med underhåll och service av fjärrvärmecentraler hos kund. I arbetsuppgifterna ingår även revision av energimätare, mätvärdesinsamling, samt till viss del även förebyggande och avhjälpande underhåll i vårt fjärrvärme- och fjärrkylanät. Du kommer att ansvara för att bokade arbetsuppgifter utförs enligt schema och kontinuerligt arbeta med dokumentering av utfört underhållsarbete i vårt kund- och nätinformationssystem. Beredskapstjänstgöring kommer att ingå.
Som Servicetekniker innebär det att du har ett rörligt och fritt jobb med mycket eget ansvar där du jobbar såväl praktiskt som teoretiskt. Du har stora möjligheter att själv planera och styra ditt arbete. I denna roll träffar du många människor och du bör därför drivas av att skapa goda relationer med såväl kunder som arbetskamrater. Du trivs i mötet med andra, är en god lyssnare samt att du har förmåga att kommunicera och samarbeta med många olika människor. Goda relationer och ett bra samarbete är viktigt för oss och så även för dig.
Vi söker dig som är serviceinriktad, självgående, driven och ser på problemlösning som en rolig kreativ utmaning. Du tycker om innovativ teknik och att lösa problem.
För denna roll krävs en gymnasial utbildning med praktisk inriktning alternativt en yrkesutbildning eller erfarenhet av praktiskt yrkesarbete inom VVS, fastighetsdrift, bygg, el eller liknande. Du behöver också ha en grundläggande datavana. Erfarenhet av driftoptimering av värme i fastigheter är meriterande.
Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift samt B-körkort är ett krav.
Hos oss kommer du att arbeta i ett sammansvetsat gäng med både män och kvinnor som jobbar resultatinriktat mot uppsatta mål utifrån arbetsuppgifter, ekonomi och en god arbetsmiljö. Känner du att detta passar in på dig då så ser vi fram emot din ansökan. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du ska fungera väl i gruppen.
Rekryteringsprocessen sker nu och kommer att tillsättas med start efter sommaren. Mer information om tjänsten lämnas av gruppchef Eva-Lena Frykberg 0920-264540 eller via mejl [email protected] Varmt välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den söndag 9 maj med epost till [email protected]
Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00. Visa mindre

Vikarierande drifttekniker

Vikarierande drifttekniker till Bioenergi i Luleå Bioenergi är en del av Luleås unika energisystem och en viktig pusselbit i omställningen till ett fossilfritt samhälle. I vårt pelletsverk, beläget på Aronstorp i Luleå, producerar vi pellets av restprodukter från skogsindustrin. Nu söker vi en vikarierande drifttekniker som kan hoppa in och arbeta med drift och underhåll tillsammans med någon av våra driftingenjörer när behov i anläggningen uppstår. Vi sök... Visa mer
Vikarierande drifttekniker till Bioenergi i Luleå
Bioenergi är en del av Luleås unika energisystem och en viktig pusselbit i omställningen till ett fossilfritt samhälle. I vårt pelletsverk, beläget på Aronstorp i Luleå, producerar vi pellets av restprodukter från skogsindustrin. Nu söker vi en vikarierande drifttekniker som kan hoppa in och arbeta med drift och underhåll tillsammans med någon av våra driftingenjörer när behov i anläggningen uppstår.
Vi söker drifttekniker som kan arbeta hos oss då behov på anläggningen uppstår. Det är en tjänst som är lämplig för någon som kan tänka sig att hoppa in med kort varsel och som kan kombinera detta med annan sysselsättning. Främst har vi behov av resurser till de pass som ligger under måndag till fredag. Hos oss på Bioenergi arbetar vi i snabbroterande 12-timmars 5-skift.
Som vikarie arbetar du och någon av våra driftingenjörer tillsammans med den löpande driften och underhållsarbetet på produktionsanläggningen. Här arbetar vi i skiftesgående team, dygnet runt – året runt. Varje skift ansvarar för säkerhet, drift, övervakning och problemlösning, sköter styrningen samt provtagning av råvara och färdig pellets. Produktionen både styrs och övervakas med hjälp av vårt anpassade styrsystem och i arbetsuppgifterna ingår även löpande hantering av driftstörningar och larm som också dokumenteras.
Du arbetar målinriktat i en organisation med mycket tekniskt kunnande, där noggrannhet och analytiskt tänkande uppmuntras och du är bekväm i att ta eget ansvar för dina uppgifter. Att samarbeta med andra människor trivs du med, framförallt allt så besitter du förmågan att lyssna och kommunicera på ett bra sätt.
Vi söker dig som har en slutförd gymnasial utbildning, gärna inom el eller någon teknisk utbildning. Meriterande är om du har en eftergymnasial utbildning, kanske med inriktning på el, teknik/mekanik, hydraulik eller inom processteknik. Har du erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter inom driftövervakning, -styrning, problemlösning, eller inom energibranschen/energiproduktion är det ett plus.
Som person är du engagerad och kommunikativ. Du arbetar strukturerat och har ett naturligt intresse för teknik och detaljer. Vi sätter ett stort värde på din samarbetsförmåga, men du bör också trivas med att ha ett eget ansvar då det ibland behöver fattas snabba beslut. Vi förutsätter att du har god datorvana och att du behärskar svenska och engelska, i tal och skrift.
B-körkort och körkort för hjullastare är meriterande.

Mer information om tjänsten lämnas av produktionschef Fredrik Nilsson 0920-264560 eller på mejl [email protected] Din ansökan med personligt brev och CV vill vi ha senast den söndag 18 april via epost till [email protected]. Rekryteringsprocessen sker löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut. Märk mejlet med ”dagvikarie Bioenergi” Varmt välkommen med din ansökan!
Bioenergi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Fackliga företrädare når du via företagets växel: 0920-26 44 00. Visa mindre

Konst som sommarjobb

Ansök    Mar 3    Luleå Energi AB    Konstnär
Vi söker dig mellan 18-22 år med ett brinnande intresse för konst som vill vara med och färglägga Luleå. Runt om i stan har Luleå Energi ett flertal olika typer av anläggningar. Jobbet innebär att under tre veckor designa och måla upp konstverk på några av dessa byggnader. I år är det lite speciellt för Luleå Energi AB fyller 125 år. Det innebär att energins historia blir ett tema för årets konstprojekt. Krav: Genuint konstintresse, portfolio med arbetspr... Visa mer
Vi söker dig mellan 18-22 år med ett brinnande intresse för konst som vill vara med och färglägga Luleå.
Runt om i stan har Luleå Energi ett flertal olika typer av anläggningar. Jobbet innebär att under tre veckor designa och måla upp konstverk på några av dessa byggnader.
I år är det lite speciellt för Luleå Energi AB fyller 125 år. Det innebär att energins historia blir ett tema för årets konstprojekt.
Krav: Genuint konstintresse, portfolio med arbetsprover, en positiv inställning och god förmåga att samarbeta. B-körkort är meriterande. Visst låter det kul?
Sommarjobbet pågår under vardagarna i tre veckor med start måndag 14 juni till och med 2 juli 2021.
Skicka in en ansökan med personligt brev och arbetsprover i PDF eller jpg/jpeg-format till [email protected] senast den 28 mars 2021.
Läs mer om jobbet på www.luleaenergi.se/ferie-konst2021 Visa mindre

Driftingenjör till Bioenergi i Luleå

Driftingenjör till Bioenergi i Luleå Skogen har alltid spelat en avgörande roll för livet och försörjningen i norr, och även om vi känner den väl finns nya saker att utforska och ta tillvara på. Hos Bioenergi i Luleå tillverkas pellets av restprodukter från skogsindustrin. En del av Luleås unika energisystem och en viktig pusselbit i omställningen till ett fossilfritt samhälle. Nu söker vi en driftingenjör som vill vara med på vår resa och fortsätta att u... Visa mer
Driftingenjör till Bioenergi i Luleå
Skogen har alltid spelat en avgörande roll för livet och försörjningen i norr, och även om vi känner den väl finns nya saker att utforska och ta tillvara på. Hos Bioenergi i Luleå tillverkas pellets av restprodukter från skogsindustrin. En del av Luleås unika energisystem och en viktig pusselbit i omställningen till ett fossilfritt samhälle. Nu söker vi en driftingenjör som vill vara med på vår resa och fortsätta att utveckla ett av Europas modernaste pelletsverk.
Som driftingenjör ansvarar du tillsammans med driftteknikern för den löpande driften och underhåll av produktionsanläggningen. Vi arbetar i skiftesgående team, snabbroterande 12-timmars 5-skift. Varje skiftlag ansvarar för säkerhet, drift, övervakning och problemlösning, sköter styrningen, provtagning av råvara och färdig pellets. Produktionen både styrs och övervakas med hjälp av vårt anpassade styrsystem och rollen innehåller även en löpande hantering av driftstörningar och larm som också dokumenteras.
Du kommer även att få arbeta med bland annat störningsbekämpning, produktionsuppföljning och systematiskt förbättringsarbete. Arbetet i vår produktionsanläggning ställer höga krav på flexibilitet och dina uppgifter kommer att växla mellan praktiskt arbete och strategiska frågor.
Du arbetar målinriktat i en organisation med mycket tekniskt kunnande, där noggrannhet och analytiskt tänkande uppmuntras, är bekväm i att ta eget ansvar för dina uppgifter i ditt arbete och även med att fatta snabba beslut om så krävs. Du arbetar bra med andra människor, framförallt allt så besitter du förmågan att lyssna och kommunicera på ett bra sätt.
Vi söker dig som har en slutförd gymnasial utbildning. Meriterande är om du har en eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning på el, teknik/mekanik, hydraulik eller inom processteknik.
För denna roll krävs några års arbetslivserfarenhet, gärna med liknande arbetsuppgifter inom driftövervakning, -styrning, problemlösning. Att ha vana av att snabbt skaffa en helhetsbild och förstå komplexa processtekniska samband är viktigt. Du får gärna ha arbetat inom energibranschen/energiproduktion, men det är inte ett krav. Är du genuint intresserad av processtyrning, drift- och processteknik är du kanske precis den vi söker.
Som person är du engagerad och kommunikativ. Du arbetar strukturerat och har ett naturligt intresse för teknik och detaljer. Vi sätter ett stort värde på din samarbetsförmåga, men du bör också trivas med att ha ett eget ansvar där det ibland behöver fattas snabba och avgörande beslut. Vi förutsätter att du har god datorvana och att du behärskar svenska och engelska, i tal och skrift.
B-körkort och körkort för hjullastare är meriterande.

Mer information om tjänsten lämnas av produktionschef Fredrik Nilsson 0920-264560 eller på mejl [email protected] Din ansökan med personligt brev och CV vill vi ha senast den söndag 18 april via epost till [email protected]. Märk mejlet med ”Driftingenjör”. Varmt välkommen med din ansökan!
Bioenergi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Fackliga företrädare når du via företagets växel: 0920-26 44 00. Visa mindre

Kundkommunikatör till Kundservice

För 125 år sedan tändes den första elektriska gatlampan i Luleå och sedan dess har Luleå Energi varit en del av regionens utveckling. Nu tar vi sikte mot de kommande 125 åren och den omfattande energiomställning som pågår. Vill du vara med på vår resa? Nu söker vi en kundkommunikatör. I rollen som kundkommunikatör på avdelning Kundservice kommer du att hantera främst inkommande samtal, mejl och chattar från kunder, leverantörer och övriga som vill komma i ... Visa mer
För 125 år sedan tändes den första elektriska gatlampan i Luleå och sedan dess har Luleå Energi varit en del av regionens utveckling. Nu tar vi sikte mot de kommande 125 åren och den omfattande energiomställning som pågår. Vill du vara med på vår resa? Nu söker vi en kundkommunikatör.
I rollen som kundkommunikatör på avdelning Kundservice kommer du att hantera främst inkommande samtal, mejl och chattar från kunder, leverantörer och övriga som vill komma i kontakt med Luleå Energi. Du analyserar och löser ärenden på ett snabbt, engagerat och pedagogiskt sätt. Det handlar främst om att hantera elhandel, elnät- och fjärrvärmefrågor. Vi arbetar även med försäljning av tex laddboxar och fjärrvärmecentraler och genomför även kundundersökningar på privatsidan. Du kommer tillsammans med dina kollegor i gruppen att ansvara för att rätt faktura når rätt kund i rätt tid, såväl till våra privat- som företagskunder.
För att trivas i rollen behöver du ha ett stort intresse och fokus på service, vara professionell, organiserad och har ett naturligt driv av att nå uppsatta mål. Du har förståelse och kan anpassa dig efter kundens behov samtidigt som du med tydlighet vägleder hen till en lösning. Det är en självklarhet för dig att vara lyhörd och att vilja ge den bästa kundupplevelsen.
Du har även en god förmåga att ta ansvar, är positiv och motiveras av att hitta lösningar. Du räds inte att hantera olika ärenden parallellt och besitter en god förmåga att kommunicera via telefon, chatt eller i skrift via mejl som ditt arbetsredskap.
För att bli framgångsrik hos oss är god service en självklarhet för dig. Du har en hög arbetsmoral, har ett flexibelt förhållningssätt och kan naturligt skifta fokus mellan olika arbetsuppgifter. Vidare trivs du med att samarbeta och jobba i team men tar samtidigt eget ansvar för att driva dina egna ärenden.


Vi söker dig som har en avslutad gymnasieutbildning, gärna inom ekonomi eller service. Vi tror att du har några års erfarenhet av arbeten med mycket kundkontakter, gärna med liknande arbetsuppgifter som det vi nu söker, där du har använt telefonen och mejlen som ditt främsta arbetsredskap.
Du behärskar de svenska och engelska språken mycket väl i både tal och skrift och besitter goda datakunskaper. Meriterande är det om du har vana av att hantera olika system och har erfarenhet inom elbranschen.


Låter detta som något för dig och vill du bli en av oss i vårt trevliga gäng? Skicka då din ansökan med CV och personligt brev senast 22 januari 2021 till [email protected] Välkommen med din ansökan!
Ytterligare information gällande tjänsten lämnas av rekryterande chef; Margareta Grahn, Avdelning Kundservice på telefon (via växel) 0920-26 44 00.
Luleå Energi-koncernen eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning, samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00. Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Vi söker en systemadministratör

Ansök    Jan 15    Luleå Energi AB    Systemadministratör
Är du en noggrann problemlösare med en bakgrund inom systemvetenskap eller annan IT-inriktning? Är du bra på att skapa relationer på alla nivåer och vill tillsammans med oss skapa förutsättningarna för ett digitalt Luleå? Då kan det vara dig vi söker som Systemadministratör till avdelningen Infrastruktur. Om rollen Som systemadministratör hos oss på Lunet arbetar du huvudsakligen med att säkerställa att verksamheten har fungerande produktions- och stödsys... Visa mer
Är du en noggrann problemlösare med en bakgrund inom systemvetenskap eller annan IT-inriktning? Är du bra på att skapa relationer på alla nivåer och vill tillsammans med oss skapa förutsättningarna för ett digitalt Luleå? Då kan det vara dig vi söker som Systemadministratör till avdelningen Infrastruktur.
Om rollen
Som systemadministratör hos oss på Lunet arbetar du huvudsakligen med att säkerställa att verksamheten har fungerande produktions- och stödsystem. Det innebär bland annat att du har ansvar för långsiktig planering för Lunets systempark och är den som säkerställer att våra metoder och riktlinjer för systemförvaltning upprätthålls och efterlevs. I den planeringen ingår bland annat systemanpassningar, integrationer samt teknisk kravställning och utvärdering av system- och säkerhetslösningar. I rollen ansvarar du för hantering av verksamhetens servermiljö och hård- och mjukvaruplattform, säkerhet och backup samt att verka som intern systemsupport.
Beredskapstjänstgöring ingår på sikt för denna roll.
Vem är du?
Du gillar vardagens alla kontakter med kollegor, kunder och externa partners som entreprenörer och leverantörer. Du tar dig an ny kunskap snabbt och använder befintlig kunskap flexibelt, samtidigt som du drar lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen. Du skapar samarbete med personer på alla nivåer och arbetar målinriktat för att uppnå dina, gruppens och verksamhetens gemensamma mål.
Du sätter våra kunder i främsta rummet, har en positiv inställning till digitaliseringens möjligheter samt är delaktig i utvecklingen av Lunet och våra produkter.
Utbildningskrav och meriterande
För rollen krävs eftergymnasial utbildning, till exempel i systemvetenskap eller annan relevant IT-inriktad utbildning eller motsvarande kunskaper och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi tror att du har yrkeserfarenhet av systemadministration, systemförvaltning och /eller förvaltnings-arbete. Du har god vana av att arbeta i projektform. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. B-körkort är ett krav, samt att du uttrycker dig väl på svenska i såväl tal som skrift.
Goda kunskaper inom följande område efterfrågas. Specificera i ansökan din kunskap/erfarenhet av följande:
Linux och Windows
Programmering/scripting (PHP, Python, shell-script, andra script-språk)
Servervirtualisering (VMware och/eller Hyper-V)
(My)
Nätverksteknik (TCP/IP, LAN och WAN)

Det är meriterande med kunskaper inom Rest-API, brandväggar och övervakning av storskaliga nätverk.
Vad kan vi erbjuda?
Vi erbjuder ett omväxlande arbete med engagerade kollegor som arbetar tätt ihop. Vi vet att våra möjligheter att utvecklas beror på våra medarbetare och arbetar därför aktivt med kunskapsutbyten och personlig utveckling.
Vilka är vi på Lunet?
Lunet bygger fibernätet i Luleå och vår målsättning är att skapa en framtids- och driftsäker infrastruktur för alla som bor och verkar i Luleå kommun. Vi bygger vårt nät med ledande teknik i alla led och ansvarar även för drift och underhåll av nätet. Vi samarbetar i nära relation med våra ägare Luleå kommun, Luleå Energi och Lulebo. Vi är nära våra partners, tjänsteleverantörerna och våra kunder, små som stora. Vi är 19 anställda och omsätter ca 70 mkr årligen.
Sök nu – rekrytering sker löpande!
Är du intresserad av att anta denna spännande utmaning? Rekryteringen sker i samarbete med Luleå Energi. Varmt välkommen med din ansökan. Skicka in ditt CV och personliga brev senast söndag 7 februari 2021 till [email protected] Ytterligare information om tjänsten lämnas av avdelningschef Eva Leffler 0920 23 61 12.
Lunet värdesätter kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etniskt och kulturell mångfald. Lunet har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonssäljare. Visa mindre

Vi söker en nätverksingenjör

Ansök    Jan 20    Luleå Energi AB    Nätverkstekniker
Vi söker en erfaren Nätverksingenjör Har du erfarenhet av drift och underhåll av IP-baserade kommunikationsnät? Vill du ansvara för att underhålla och stödja vårt aktiva kommunikationsnät samt vara med och ta fram nya lösningar för ett digitaliserat Luleå? Då kan det vara dig vi söker som Nätverksingenjör hos oss på Lunet. Vi söker Vi söker en erfaren nätverksingenjör till vår infrastrukturgrupp. I rollen ansvarar du för att utveckla, underhålla och stödj... Visa mer
Vi söker en erfaren Nätverksingenjör
Har du erfarenhet av drift och underhåll av IP-baserade kommunikationsnät? Vill du ansvara för att underhålla och stödja vårt aktiva kommunikationsnät samt vara med och ta fram nya lösningar för ett digitaliserat Luleå? Då kan det vara dig vi söker som Nätverksingenjör hos oss på Lunet.
Vi söker
Vi söker en erfaren nätverksingenjör till vår infrastrukturgrupp. I rollen ansvarar du för att utveckla, underhålla och stödja den tekniska plattform som driver vår tjänsteleverans. Här ingår främst vårt aktiva kommunikationsnät men även en mängd stödsystem, alla vilka kräver ständig utveckling för att möta kraven från marknaden. Som en del av infrastrukturgruppen arbetar du bland annat med installation, konfiguration, integration och support. För att möta framtidens utmaningar ingår också anpassning och utvärdering av nya produkter.
Gruppen Infrastruktur är den del av Lunet som projekterar, bygger och levererar Lunets fiberbaserade kommunikationsnät. Som nätverksingenjör är du också ett stöd för Lunets Support samt samarbetar nära med vår drift- och säkerhetsansvarige.
Vem är du?
Du gillar vardagens alla kontakter med kollegor, kunder och externa partners som entreprenörer och installatörer. Du har ett starkt driv att ständigt ta till dig ny kunskap, att kunna identifiera utmaningar, ta fram lösningar och implementera dessa i verkligheten. Du drar lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen och strävar efter att etablera trovärdighet och förtroende.
Du skapar samarbete med personer på alla nivåer och arbetar målinriktat för att uppnå dina, gruppens och verksamhetens gemensamma mål. Du sätter våra kunder i främsta rummet, har en positiv inställning till digitaliseringens möjligheter samt är delaktig i utvecklingen av Lunet och våra produkter.
Utbildningskrav och meriterande
Vi söker dig som har relevant högskole-/universitetsutbildning. Du har också minst tre års erfarenhet av drift och underhåll av IP-baserade kommunikationsnät. Meriterande är erfarenhet av arbete i större nätverk, både trådlösa, fiberbaserade och konventionella tekniker.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, särskilt de som finns beskrivet i annonsen. B-körkort är ett krav. Du använder svenska och engelska i både tal och skrift. Beredskap kommer att ingå i tjänsten på sikt. Flextidsavtal finns.
Vad kan vi erbjuda?
Vi erbjuder ett omväxlande arbete med engagerade kollegor som arbetar tätt ihop. Vi vet att våra möjligheter att utvecklas beror på våra medarbetare och arbetar därför aktivt med kunskapsutbyten och personlig utveckling.
Vilka är vi på Lunet?
Lunet bygger fibernätet i Luleå och vår målsättning är att skapa en framtids- och driftsäker infrastruktur för alla som bor och verkar i Luleå kommun. Vi bygger vårt nät med ledande teknik i alla led och ansvarar även för drift och underhåll av nätet. Vi samarbetar i nära relation med våra ägare Luleå kommun, Luleå Energi och Lulebo. Vi är nära våra partners, tjänsteleverantörerna och våra kunder, små som stora. Vi är 19 anställda och omsätter ca 70 mkr årligen.
Sök nu – rekrytering sker löpande!
Är du intresserad av att anta denna spännande utmaning? Rekryteringen sker i samarbete med Luleå Energi. Varmt välkommen med din ansökan. Skicka in ditt CV och personliga brev senast söndag 14 februari 2021 till [email protected] Ytterligare information om tjänsten lämnas av avdelningschef Eva Leffler 0920 23 61 12.
Lunet värdesätter kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etniskt och kulturell mångfald. Lunet har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonssäljare. Visa mindre

Fastighetsrättslig specialist

Vi söker en erfaren Fastighetsrättslig specialist För 125 år sedan tändes den första elektriska gatlampan i Luleå och sedan dess har Luleå Energi varit en del av regionens utveckling. Nu tar vi sikte mot de kommande 125 åren och den omfattande energiomställning som pågår. Vill du vara med på vår resa? Nu söker vi en Fastighetsrättslig specialist som kan fortsätta att utveckla vårt arbete inom rättighets- och fastighetsfrågor. Arbetsuppgifter Vår avdelning ... Visa mer
Vi söker en erfaren Fastighetsrättslig specialist
För 125 år sedan tändes den första elektriska gatlampan i Luleå och sedan dess har Luleå Energi varit en del av regionens utveckling. Nu tar vi sikte mot de kommande 125 åren och den omfattande energiomställning som pågår. Vill du vara med på vår resa? Nu söker vi en Fastighetsrättslig specialist som kan fortsätta att utveckla vårt arbete inom rättighets- och fastighetsfrågor.
Arbetsuppgifter
Vår avdelning Planering på Luleå Energi Elnät arbetar med att säkra nya tillstånd och rättigheter vilka är förutsättningar för att vi ska kunna bygga och underhålla elnätet.
I rollen som Fastighetsrättslig specialist arbetar du brett med många olika frågor, stora som små. Främst upprätta och hantera markavtal med tillhörande ersättningar. Utskick, uppföljning och därefter inskrivning av markavtal på fastigheter, samt att löpande ansöka om nya ledningsrätter och uppdatera befintliga efter genomförda projekt.
Skogshantering kan vara en del av din vardag då det handlar om att utföra/beställa värdering av skog och mark, samt beställa skogsavverkning inför kommande projekt.
Du behöver besitta kunskap och hålla dig uppdaterad i varierande juridiska frågeställningar såsom nyttjanderätter, vattenverksamhet och andra tillståndsfrågor från myndigheter. Handläggning av olika administrativa och fastighetsjuridiska frågor samt verksamhetsutveckling ingår också i arbetsuppgifterna.
Du kommer ha många kontakter såväl externt som internt. Dina externa kontakter utgörs av myndigheter, rättighetshavare, fastighetsägare och konsulter. Internt arbetar du nära dina kollegor på avdelningen och samarbetar med många övriga funktioner inom bolaget. Därför ser vi att du utåtriktad och har förmåga att arbeta effektivt både självständigt och i grupp.
Kvalifikationer
Vi söker dig som tycker om att hantera, utveckla och driva större utmanande frågor, är intresserad av det juridiska med regler och tillstånd samtidigt som du gärna stöttar dina kollegor i vanligt förekommande frågor. För att söka tjänsten behöver du minst ha en gymnasieutbildning men vi tror att du har en högskoleexamen. Kanske är du civilingenjör inom samhällsbyggnad, lantmätare eller motsvarande och har juridisk kunskap inom fastighetsrätt.
Vi söker dig som har några års erfarenhet av arbete med fastighetsrelaterade frågor och avtal. Har du kännedom om politiskt styrd organisation är det meriterande. Vi värdesätter att du är noggrann, strukturerad och resultatorienterad.
Du har också lätt att uttrycka dig professionellt i tal och skrift på svenska. Har du goda kunskaper i engelska är det meriterande. Körkort klass B är ett krav.
Ytterligare information gällande tjänsten lämnas av rekryterande chef; Fredrik Nygård, avdelning Planering, telefon 0920-26 44 81. Ansökan med personligt brev och CV skickar du senast 10 januari 2021 till [email protected]
Fackliga företrädare når du via företagets växel. Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Vi söker en Affärsutvecklare

Ansök    Dec 21    Luleå Energi AB    Affärsutvecklare
För 125 år sedan tändes den första elektriska gatlampan i Luleå och sedan dess har Luleå Energi varit en del av regionens utveckling. När världen ställer om till fossilfritt står energibranschen mitt i centrum. Hur vi producerar, transporterar, använder och lagrar energi på lokal nivå spelar en avgörande roll både nationellt och globalt. Nu tar vi sikte mot de kommande 125 åren och den omfattande energiomställning som pågår för att säkra tillgången till el... Visa mer
För 125 år sedan tändes den första elektriska gatlampan i Luleå och sedan dess har Luleå Energi varit en del av regionens utveckling. När världen ställer om till fossilfritt står energibranschen mitt i centrum. Hur vi producerar, transporterar, använder och lagrar energi på lokal nivå spelar en avgörande roll både nationellt och globalt. Nu tar vi sikte mot de kommande 125 åren och den omfattande energiomställning som pågår för att säkra tillgången till el, värme och andra energitjänster på ett hållbart sätt.
Nu söker vi en Affärsutvecklare som vill vara med på vår resa och vara en viktig kugge i att fortsätta att utveckla Luleå Energi-koncernen.
Om rollen
Du kommer att arbeta med projekt inom framförallt affärsutveckling och vara en viktig kugge i utformningen av Luleå Energis framtida verksamhet. En stor del av ditt arbete är att på ett strukturerat sätt driva projekt tillsammans med andra kollegor inom och utom koncernen. I rollen kommer du att få möjligheter att driva utvecklingsarbete med spännande och varierande arbetsuppgifter; från idé till färdigt projekt.
Om dig
Vi söker dig som ser möjligheterna i rollen och som vill dela med dig av ditt engagemang och driv. Du förväntas självständigt ta dig an projekt inom ett brett spektrum av olika områden inom energisektorn och på egen hand sätta dig in i frågeställningarna.
För att lyckas och trivas krävs det att du har en affärsmässighet samt en kreativ och analytisk förmåga att tänka i nya banor och få med sig andra i dessa. Du har drivkraft likväl som tålamod att driva framåt under längre processer, samtidigt som du kan verkställa snabbt i andra frågor.
Utbildning
Vi ser att du har en högskoleutbildning som civilingenjör eller motsvarande utbildningsnivå relevant för arbetet. Du har flerårig erfarenhet av affärsutveckling och projektledning av större projekt inom energi, teknik, bygg eller infrastruktur. Dina kunskaper inom projektledning innebär bland annat att du kan göra analyser och ta fram beslutsunderlag för framtida satsningar. B-körkort är ett krav, samt att du uttrycker dig väl på svenska i såväl tal som skrift.
Sök nu!
Ytterligare information om tjänsten lämnas av chef för Utveckling Sofia Antonsen på [email protected] Ansökan med personligt brev och CV skickas till [email protected] senast den 17 januari 2021. Berätta gärna vad det är som lockar dig och hur du tänker kring rollen. Varför vill du anta utmaningen hos oss på Luleå Energi?
Varmt välkommen med din ansökan!
Fackliga representanter når du via företagets växel 0920-26 44 00. Luleå Energi värdesätter kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etniskt och kulturell mångfald. Vi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonssäljare. Visa mindre

Supportmedarbetare

Lunet söker en supportmedarbetare Är du lösningsorienterad, tekniskt kompetent och vill erbjuda våra kunder bästa möjliga service utifrån deras behov? En av våra fyra supportmedarbetare går snart på föräldraledighet och vi behöver därför en vikarie till vårt engagerade team. Är det du? Vad innebär rollen som supportmedarbetare? Att vara supportmedarbetare är en variationsrik roll hos oss. Vi på supporten är de som möter våra kunder först av alla. Det dagli... Visa mer
Lunet söker en supportmedarbetare
Är du lösningsorienterad, tekniskt kompetent och vill erbjuda våra kunder bästa möjliga service utifrån deras behov? En av våra fyra supportmedarbetare går snart på föräldraledighet och vi behöver därför en vikarie till vårt engagerade team. Är det du?
Vad innebär rollen som supportmedarbetare?
Att vara supportmedarbetare är en variationsrik roll hos oss. Vi på supporten är de som möter våra kunder först av alla. Det dagliga arbetet handlar om att ta emot supportärenden via mejl eller telefon. Du kommer i huvudsak att hantera ärenden på egen hand men även hänvisa vidare för mer komplicerade eller omfattande tekniska problem. Frågor du kommer att hantera kan handla om allt från beställningar och fakturering till felanmälningar och felsökning. Oavsett ärende bemöter du kunden med högsta servicekvalité.
Vi söker dig som har en genomförd gymnasieutbildning, gärna med inriktning IT eller ekonomi. Det är meriterande om du har en bakgrund från 1st eller 2nd line support och/eller har erfarenhet av kundkontakt och är van att arbeta med telefon och mejl som främsta arbetsverktyg. Arbetet kräver goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid personlighet, men även på din tekniska kompetens och IT-intresse. För att lyckas och trivas i rollen är du någon som planerar och organiserar ditt arbete på ett realistiskt sätt. Du etablerar förtroende och skapar samarbete med personer på olika nivåer, både inom Lunet och utanför. Du förhåller dig till människor på ett öppet och accepterande sätt och får andra att känna sig bekväma i din närvaro.
Vad kan vi erbjuda?
Vi erbjuder ett omväxlande arbete med engagerade kollegor som arbetar tätt ihop. Vi vet att våra möjligheter att utvecklas beror på våra medarbetare och arbetar därför aktivt med kunskapsutbyten och personlig utveckling.
Vilka är vi på Lunet?
Lunet bygger fibernätet i Luleå och vår målsättning är att skapa en framtids- och driftsäker infrastruktur för alla som bor och verkar i Luleå kommun. Vi bygger vårt nät med ledande teknik i alla led och ansvarar även för drift och underhåll av nätet. Vi samarbetar i nära relation med våra ägare Luleå kommun, Luleå Energi och Lulebo. Vi är nära våra partners, tjänsteleverantörerna och våra kunder, små som stora. Vi är 19 anställda och omsätter ca 70 mkr årligen.
Är du intresserad av att anta denna spännande utmaning? Rekryteringen sker i samarbete med Luleå Energi. Varmt välkommen med din ansökan. Skicka in ditt CV och personliga brev senast söndag 3 januari 2021 till [email protected] Ytterligare information om tjänsten lämnas av avdelningschef Jessica Hedlund 0920-23 61 25
Vikariatet för denna tjänst pågår minst ett år.
Lunet värdesätter kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etniskt och kulturell mångfald. Lunet har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonssäljare. Visa mindre

Mättekniker

Ansök    Okt 22    Luleå Energi AB    Driftmontör, elkraft
Ett robust, leveranssäkert och framtidssäkert elnät spelar en avgörande roll i regionens fortsatta klimat- och energiomställning. Nu söker vi dig som vill vara med och tillsammans med oss fortsätta att utveckla Luleås elnät för framtiden. Som mättekniker på avdelningen Strategi & Mätning på Luleå Energi Elnät kommer du att arbeta med underhåll och utbyggnad av mätsystemfunktionen i fält. Det kan vara ute på nätstationer, hos företag eller i privata hushåll... Visa mer
Ett robust, leveranssäkert och framtidssäkert elnät spelar en avgörande roll i regionens fortsatta klimat- och energiomställning. Nu söker vi dig som vill vara med och tillsammans med oss fortsätta att utveckla Luleås elnät för framtiden.
Som mättekniker på avdelningen Strategi & Mätning på Luleå Energi Elnät kommer du att arbeta med underhåll och utbyggnad av mätsystemfunktionen i fält. Det kan vara ute på nätstationer, hos företag eller i privata hushåll. De arbeten som utförs handlar bland annat om felsökningar, elmätarbyten och besiktning av solcellsinstallationer. Tjänsten innebär även verifiering av mätsystem, elkvalitètsmätningar samt kontrollmätningar vid misstänkta strömstölder. Digital dokumentation kring detta ingår också som en arbetsuppgift.


Utbildning
Vi söker dig som har en Gymnasieutbildning inom elkraftteknik eller motsvarande yrkesutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, så om du har arbetat med elmätning, elkvalité och verifiering av elmätare kategori 2 - 5 är det meriterande.
God datavana, goda kunskaper i svenska, i tal och skrift samt B-körkort är ett krav

Kvalifikationer
För att trivas hos oss är det viktigt att du tycker om att ta initiativ, det vill säga att du agerar när andra tvekar, och samarbetar snarare än att konkurrera. Du ska kunna hantera både frihet och ansvar i en kund- och resultatorienterad verksamhet.
Service och fokus på resultat är en naturlig och viktig del för dig i ditt arbete och du ser på problemlösning mer som än rolig utmaning än ett problem.
Luleå Energi-koncernen eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning, samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.


Ytterligare information gällande tjänsten lämnas av rekryterande chef; Manuel Narvaez, avdelning Strategi & Mätning, telefon 0920-26 44 64. Ansökan med personligt brev och CV skickar du senast 15 november 2020 till [email protected]
Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00. Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Vi söker en Dokumentationsprojektör

Vi söker en dokumentationsprojektör Vårt samhälle präglas i allt högre grad av tjänsteproduktion där vi är precis i början av en jättelik omvandling från ett industrisamhälle till ett digitalt sådant. Digitaliseringen klassificeras numera som den fjärde industriella revolutionen och kommer omvälva det sätt som vi lever och arbetar. Lunets uppdrag är att skapa förutsättningarna för digitaliseringen av Luleå genom att tillhandhålla infrastruktur, plattform... Visa mer
Vi söker en dokumentationsprojektör


Vårt samhälle präglas i allt högre grad av tjänsteproduktion där vi är precis i början av en jättelik omvandling från ett industrisamhälle till ett digitalt sådant. Digitaliseringen klassificeras numera som den fjärde industriella revolutionen och kommer omvälva det sätt som vi lever och arbetar. Lunets uppdrag är att skapa förutsättningarna för digitaliseringen av Luleå genom att tillhandhålla infrastruktur, plattform och tjänster för Luleå-regionens tillväxt som samhälle och som nav inom digitaliseringens näringar.

Dokumentationen av nätet är vår viktigaste tillgång. Utan tillförlitlig dokumentation – inget nät. Det är ett ständigt pågående arbete med att skapa en långsiktigt hållbar struktur för att möjliggöra såväl tjänsteleveranser som felavhjälpning på ett rationellt och tillförlitligt sätt.


I rollen som dokumentationsprojektör hos oss på Lunet består dina arbetsuppgifter av att upprätta och dokumentera fibernät samt utbyggnad och förändringar av befintligt nät. I vårt dokumentationssystem, dpCom, kommer du att vara delaktig i systemvård, utveckling av våra dokumentationsprinciper och underhåll av systemets moduler.
Du kommer att samarbeta med ansvariga för utbyggnad, drift och underhåll av fibernätet, samt att vara en drivkraft i det förändringsarbete som kommer att omfatta alla våra system som är bärare av nätinformation.


Vem är du
Som person har du lätt för att skapa dig en helhetssyn över ditt arbete. Du planerar, organiserar och strukturerar på ett effektivt och flexibelt sätt och är mycket noggrann i det du gör samtidigt som du är väl medveten om att du snabbt kan behöva ställa om din planering då andra förutsättningar och omständigheter, som du inte kan påverka, dyker upp.


Du förstår vikten av korrekt dokumentation och att uppdatera systemen löpande, samt att du har lätt att lära dig nya system. Du samarbetar bra med personer på alla nivåer och arbetar målinriktat för att uppnå dina, gruppens och verksamhetens gemensamma mål.

Kvalifikationer: Vi vill att du har minst gymnasieutbildning gärna med inriktning mot IT/Telekom eller motsvarande och söker dig som har minst två års arbetslivserfarenhet från projektering av nätinfrastruktur. Med fördel har du flerårig erfarenhet av teknisk dokumentation, konstruktion och projektarbete, gärna specifikt fiberdokumentation. Erfarenhet av fältarbete och NIS/GIS system är meriterande. Då vi använder oss av dpCom idag är det även meriterande om du har erfarenhet av detta system.


B-körkort är ett krav, samt att du uttrycker dig väl på svenska i såväl tal som skrift.


Är du intresserad av att anta denna spännande utmaning? Varmt välkommen med din ansökan med personligt brev och CV sänds senast den 13 december till [email protected] Rekryteringen sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt! Ytterligare information om tjänsten lämnas av avdelningschef Eva Leffler 0920 236 112. Visa mindre

HR-generalist med inriktning kompetensutveckling

För 125 år sedan tändes den första elektriska gatlampan i Luleå och sedan dess har Luleå Energi varit en del av regionens utveckling. Nu tar vi sikte mot de kommande 125 åren och den omfattande energiomställning som pågår för att säkra tillgången till el, värme och andra energitjänster på ett hållbart sätt. Engagerade och kompetenta medarbetare är då en förutsättning. Vill du vara med på vår resa? Vi söker dig som vill ta ansvaret för att stötta verksamhet... Visa mer
För 125 år sedan tändes den första elektriska gatlampan i Luleå och sedan dess har Luleå Energi varit en del av regionens utveckling. Nu tar vi sikte mot de kommande 125 åren och den omfattande energiomställning som pågår för att säkra tillgången till el, värme och andra energitjänster på ett hållbart sätt. Engagerade och kompetenta medarbetare är då en förutsättning. Vill du vara med på vår resa?
Vi söker dig som vill ta ansvaret för att stötta verksamheten i arbetet med kompetensutveckling och utbildningsfrågor. Du blir en viktig del i det strategiska arbetet med att säkerställa kompetens nu och för framtiden.
I denna roll ska du administrera, koordinera och driva utbildningsfrågor brett i koncernen. Uppdraget handlar om att säkerställa att våra medarbetare har aktuell lagstadgad utbildning inom en mängd olika områden samt att stötta verksamheterna med kompetensutveckling för anställningsbarhet och verksamhetsutveckling.
I takt med ökad digitalisering uppkommer även nya utbildningsformer och kanaler så din roll blir att säkerställa att koncernen har det mest lämpliga upplägget ur ett pedagogiskt perspektiv beroende på utbildningsinsats. Du följer upp och utvärderar olika insatser samt omvärldsbevakar utbildningsområdet och håller dig ájour med nya myndighetskrav som verksamheterna omfattas av. Kontaktytorna är många, både internt och externt. Du har kontakt med utbildningsföretag och skolor samt är synlig på olika mässor och event.
Koncernen tar ett nytt grepp inom området och det medför att du kommer att ha stor möjlighet att utforma nya arbetssätt och rutiner. Du tillhör koncernens avdelning för HR & Hållbarhet och förutom ansvarsområdet för utbildningsfrågor får du arbeta brett med HR-frågor, beroende på din kompetens och erfarenhet.
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom relevant område, det kan vara HR, pedagogik eller beteendevetenskap, alternativt att du har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt. Du har några års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Du har en mycket god administrativ förmåga, är strukturerad i ditt arbetssätt och är digital. Du är pedagogisk och kommunikativ samt trivs att självständigt utföra arbete men i interaktion med andra, både gentemot verksamheterna och egna avdelningen.
Ytterligare information om tjänsten lämnas av Katharina Frank, chef HR & Hållbarhet, på telefon 0920-26 44 04. Ansökan med personligt brev och CV skickas till [email protected] senast den 10 december 2020. Urval sker löpande.
Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00. Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Vi söker Distributionselektriker

Runtomkring oss, i marken, mellan byggnader och stadsdelar, flödar ett komplext energisystem som är hjärtat i allas vår vardag. När samhället ställer om från fossilt till fossilfritt ser många till elen som en viktig lösning. Vill du vara med och fortsätta att utveckla Luleås elnät för framtiden? Nu söker vi en distributionselektriker till avdelningen Drift & Underhåll, Lokalnät. Arbetsuppgifterna som distributionselektriker består dels av nybyggnation i e... Visa mer
Runtomkring oss, i marken, mellan byggnader och stadsdelar, flödar ett komplext energisystem som är hjärtat i allas vår vardag. När samhället ställer om från fossilt till fossilfritt ser många till elen som en viktig lösning. Vill du vara med och fortsätta att utveckla Luleås elnät för framtiden?
Nu söker vi en distributionselektriker till avdelningen Drift & Underhåll, Lokalnät.
Arbetsuppgifterna som distributionselektriker består dels av nybyggnation i elnätet men framförallt av drift- och underhåll av eldistributionsanläggningar 0,4–52 kV, felsökning och felavhjälpning, kabel- och ställverksarbeten, samt stolp- och mastarbete. Beredskapstjänstgöring kan bli aktuell och fordrar periodvis tillgänglighet dygnet runt.
Utbildning
Vi söker dig som har en gymnasieutbildning som elektriker. Meriterande är påbyggnad mot eldistribution och erfarenhet av kopplingsarbete. B-körkort är ett krav. BE, CE-körkort är meriterande.
Kvalifikationer
För att trivas hos oss är det viktigt att du tycker om att arbeta målinriktat och uthålligt samt att samarbeta med andra snarare än att konkurrera. Du ska kunna hantera både frihet och ansvar i en kund- och resultatorienterad verksamhet. Inom Lokalnät är problemlösning i drift- och underhåll en naturlig del i vardagen. På Luleå Energi är säkerheten alltid i fokus, vilket innebär att det är viktigt att du i alla moment har det som en självklar del i arbetet.
Ytterligare information om tjänsten lämnas av rekryterande chef. Du når gruppchefen för Lokalnät, avdelning Drift & Underhåll Stefan Fors på 0920-26 44 66. Ansökan med personligt brev och CV skickar du senast 8 mars 2020 till [email protected]


Luleå Energi eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Visa mindre

Vi söker en distributionselektriker

Tillgången på energi är avgörande för framtiden och energibranschen står inför spännande möjligheter och utmaningar. Luleå Energi är en av de viktigaste lokala infrastrukturbyggarna med stor potential att göra skillnad. Nu söker vi en distributionselektriker till avdelning Projekt på Luleå Energi Elnät AB. Vi behöver dig för att kunna möta framtidens behov av energi. Vill du jobba med detta trevliga gäng och vara med på vår resa? Den dagliga kärnverksamhet... Visa mer
Tillgången på energi är avgörande för framtiden och energibranschen står inför spännande möjligheter och utmaningar. Luleå Energi är en av de viktigaste lokala infrastrukturbyggarna med stor potential att göra skillnad.
Nu söker vi en distributionselektriker till avdelning Projekt på Luleå Energi Elnät AB. Vi behöver dig för att kunna möta framtidens behov av energi. Vill du jobba med detta trevliga gäng och vara med på vår resa?
Den dagliga kärnverksamheten består av både ny- och ombyggnationsarbeten på distributionsnätet 0,4-52kV inom Luleå kommun. Arbetsuppgifterna innebär bland annat idrifttagningar av anläggningar, kabelarbeten i form av skarvning/avslut och montage, luftledningsarbeten, kabelskåpsarbeten som innefattar montering av moduler samt nätstationsarbeten/ställverksarbeten i form av installation av kablage.
Projekten vi arbetar med är lokaliserade i allt från glesbygd och skärgård till stadsmiljö. Beredskapstjänstgöring kan bli aktuell i denna tjänst.
Utbildning
Vi söker dig som har en Gymnasieutbildning som elektriker eller motsvarande yrkesutbildning, gärna med inriktning mot elkraft. Meriterande är om du har påbyggnad mot eldistribution. Annan övrig dokumenterad kunskap inom el-arbeten är också meriterande.
Allmän datavana, goda kunskaper i svenska, i tal och skrift samt B-körkort är ett krav. BE, CE-körkort och körkort för terrängfordon är meriterande.
Kvalifikationer
För att trivas hos oss är det viktigt att du tycker om att ta initiativ, det vill säga att du agerar när andra tvekar, och samarbetar snarare än att konkurrera. Du ska kunna hantera både frihet och ansvar i en kund- och resultatorienterad verksamhet.
Arbetet sker utomhus året runt, varför det är viktigt att du tycker om att arbeta i utomhusmiljö med varierade uppgifter. Kundkontakter är något du hanterar väl.
Inom Projekt är det viktigt med affärsmässig förståelse för utförande av projektarbete. På Luleå Energi-koncernen är säkerheten alltid i fokus, vilket innebär att det är viktigt att du i alla moment har det som en självklar del i arbetet.
Luleå Energi-koncernen eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning, samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Ytterligare information gällande tjänsten lämnas av rekryterande chef; Jonatan Taavo, avdelning Projekt, telefon 0920-26 44 85. Ansökan med personligt brev och CV skickar du senast 20 oktober 2020 till [email protected]
Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00. Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Vi söker en kommunikationsingenjör/nätverkstekniker

Ansök    Jun 4    Luleå Energi AB    Nätverkstekniker
Vårt samhälle präglas i allt högre grad av tjänsteproduktion där vi är precis i början av en jättelik omvandling från ett industrisamhälle till ett digitalt sådant. Digitaliseringen klassificeras numera som den fjärde industriella revolutionen och kommer omvälva det sätt som vi lever och arbetar. Lunets uppdrag är att skapa förutsättningarna för digitaliseringen av Luleå genom att tillhandhålla infrastruktur, plattform och tjänster för Luleå-regionens till... Visa mer
Vårt samhälle präglas i allt högre grad av tjänsteproduktion där vi är precis i början av en jättelik omvandling från ett industrisamhälle till ett digitalt sådant. Digitaliseringen klassificeras numera som den fjärde industriella revolutionen och kommer omvälva det sätt som vi lever och arbetar. Lunets uppdrag är att skapa förutsättningarna för digitaliseringen av Luleå genom att tillhandhålla infrastruktur, plattform och tjänster för Luleå-regionens tillväxt som samhälle och som nav inom digitaliseringens näringar.
Vi söker
Vi söker en kommunikationsingenjör/nätverkstekniker till vår infrastrukturgrupp. I rollen ansvarar du för att utveckla, underhålla och stödja den tekniska plattform som driver vår tjänsteleverans. Här ingår främst vårt aktiva kommunikationsnät men även en mängd stödsystem, alla vilka kräver ständig utveckling för att möta kraven från marknaden. Som en del av infrastrukturgruppen arbetar du bland annat med installation, konfiguration, integration och support. För att möta framtidens utmaningar ingår också anpassning och utvärdering av nya produkter.
Gruppen Infrastruktur är den del av Lunet som projekterar, bygger och levererar Lunets fiberbaserade kommunikationsnät. Som kommunikationsingenjör är du också ett stöd för Lunets Support samt samarbetar nära med vår drift- och säkerhetsansvarige.
Vem är du?
Du gillar vardagens alla kontakter med kollegor, kunder och externa partners som entreprenörer och installatörer. Du har ett starkt driv att ständigt ta till dig ny kunskap, att kunna identifiera utmaningar, ta fram lösningar och implementera dessa i verkligheten. Du drar lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen och strävar efter att etablera trovärdighet och förtroende.
Du skapar samarbete med personer på alla nivåer och arbetar målinriktat för att uppnå dina, gruppens och verksamhetens gemensamma mål. Nyckelord för dig är resultat, kvalitet, säkerhet och nöjda kunder. All vår personal är delaktiga i utvecklingen av företaget samt våra produkter för våra kunders bästa.
Utbildningskrav och meriterande
Vi söker dig som har relevant högskole-/universitetsutbildning. Du har också minst tre års erfarenhet av drift och underhåll av IP-baserade kommunikationsnät. Meriterande är erfarenhet av arbete i större nätverk, både trådlösa, fiberbaserade och konventionella tekniker.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, särskilt de som finns beskrivet i annonsen. B-körkort är ett krav. Du använder svenska och engelska i både tal och skrift. Beredskap kommer att ingå i tjänsten på sikt. Flextidsavtal finns.
Vilka är vi på Lunet?
Det är vi på Lunet som bygger fibernätet i Luleå, en framtids- och driftsäker internetinfrastruktur med höga hastigheter för kommunens alla företag och invånare. Nätet byggs med ledande och framtidssäker teknik i alla delar ända fram till din bostad eller verksamhet. Vi samarbetar i nära relation med våra ägare Luleå kommun, Luleå Energi och Lulebo. Vi är nära våra partners, tjänsteleverantörerna och våra kunder, små som stora. I ett starkt nätverk med våra branschkollegor i Norr- och Västerbotten ser vi tillsammans till att regionerna utvecklas inom området. Lunet är ett intressebolag och ägs till lika delar av Luleå Energi och Lulebo. Vi är 19 anställda och omsätter ca 70 mkr årligen.
Vill du vara en del av det team som kommer bygga och utveckla framtidens teknikplattform, tveka inte, sök!
Varmt välkommen med personligt brev och CV senast den söndagen 5 juli 2020 till [email protected] Rekrytering sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt! Ytterligare information om tjänsten lämnas av avdelningschef Eva Leffler 0920 236 112.
Lunet värdesätter kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etniskt och kulturell mångfald. Lunet har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonssäljare. Visa mindre

Vi söker en Servicetekniker

Tillgången av energi är avgörande för framtiden och energibranschen står inför spännande möjligheter och utmaningar. Luleå Energi ser till att Luleåborna har bekymmersfri och miljösmart fjärrvärme med hög service. Dygnet runt, året om. Nu söker vi ytterligare en Servicetekniker till vårt gäng. Som servicetekniker kommer du att arbeta med service på kundens fjärrvärmecentral, revision av energimätare, mätvärdesinsamling, samt till viss del även förebygga... Visa mer
Tillgången av energi är avgörande för framtiden och energibranschen står inför spännande möjligheter och utmaningar. Luleå Energi ser till att Luleåborna har bekymmersfri och miljösmart fjärrvärme med hög service. Dygnet runt, året om. Nu söker vi ytterligare en Servicetekniker till vårt gäng.

Som servicetekniker kommer du att arbeta med service på kundens fjärrvärmecentral, revision av energimätare, mätvärdesinsamling, samt till viss del även förebyggande och avhjälpande underhåll i vårt fjärrvärme- och kylanät. I tjänsten ingår mycket kontakt med kunder, kollegor och entreprenörer. Du kommer bland annat ansvara för att bokade arbetsuppgifter utförs enligt schema och kontinuerligt arbeta med dokumentering av utfört underhållsarbete m.m i vårt kund-/nätinformationssystem.

Vi söker dig som har en gymnasial utbildning eller erfarenhet av praktiskt yrkesarbete inom el, VVS, bygg eller liknande. Du bör också ha vana av IT-system. Erfarenhet av styr- och/eller mätinsamlingssystem är meriterande.

Hos oss kommer du att arbeta i ett sammansvetsat gäng med både män och kvinnor som jobbar resultatinriktat mot uppsatta mål utifrån arbetsuppgifter, ekonomi och en god arbetsmiljö. Arbetet innebär många kontakter och besök hos kunder, vilket betyder att det är viktigt att du trivs i interaktion med andra, är en god lyssnare samt har förmåga att kommunicera och samarbeta med många olika människor.
För att trivas hos oss och vara lyckosam i rollen bör du som person vara serviceinriktad, självgående och driven. Du känner ansvar mot kunder och arbetsuppgifter men också mot din arbetsgrupp. Samarbete och goda relationer är viktigt för oss. Känner du att detta passar in på dig - och du dessutom vill ha din arbetsplats i Luleå, och till allra största del jobba dagtid - då så ser vi fram emot din ansökan.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du ska fungera väl i gruppen. Körkort B är ett krav. Beredskapstjänstgöring kommer att ingå.

Din ansökan med personligt brev och meritförteckning/CV vill vi ha senast den 27 december via epost till [email protected]. Löpande urval kan ske så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Fackliga företrädare når du via företagets växel: 0920-26 44 00.

Luleå Energi värdesätter kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Visa mindre

Fibertekniker

Vi söker Fibertekniker till Fjärrkommunikation Utvecklingen har aldrig gått så snabbt som den gör idag. Och den kommer aldrig mer gå så här långsamt. Digitaliseringen av allt från vår vardag till industrin står i centrum för utvecklingen, med lika delar utmaningar som möjligheter. Uppkopplingen mot världen måste vara ännu smartare och mer följsam, så att vi kan bana väg för framtidens innovationer, smarta lösningar och produkter. När världen krymper vill ... Visa mer
Vi söker Fibertekniker till Fjärrkommunikation

Utvecklingen har aldrig gått så snabbt som den gör idag. Och den kommer aldrig mer gå så här långsamt. Digitaliseringen av allt från vår vardag till industrin står i centrum för utvecklingen, med lika delar utmaningar som möjligheter. Uppkopplingen mot världen måste vara ännu smartare och mer följsam, så att vi kan bana väg för framtidens innovationer, smarta lösningar och produkter. När världen krymper vill vi att du ska känna att du befinner dig mitt i, precis där du är
.
Vi söker nu en fibertekniker till avdelningen Fjärrkommunikation som i första hand jobbar i Lunets stadsnät.

Arbetsuppgifterna innebär nybyggnation, drift och underhåll av anläggningar för fiberoptiska nät, samt felsökning och felavhjälpning.

Vi söker dig som har en elteknisk utbildning på lägst gymnasial nivå eller motsvarande. Om du har erfarenhet av att svetsa, mäta och installera fibernät är detta meriterande likväl som kunskaper inom TCP/IP, nätverk och elinstallationsarbete.

För att trivas hos oss och vara lyckosam i rollen tar du ditt arbete och din prestation på allvar, sätter prioritet på att uppnå mål och få arbetet utfört på ett strukturerat sätt. Du lär in ny kunskap snabbt och delar med dig av information och expertis för att nå önskade resultat. Då arbetet innebär många kontaktytor är det viktigt att kunna skapa och upprätthålla goda relationer och samarbeten med kunder, entreprenörer, fastighetsägare och medarbetare. B-körkort erfordras och C-körkort är meriterande.

Urval till intervju sker löpande så dröj inte med att skicka in din ansökan till [email protected]
Ytterligare information om tjänsterna lämnas av tf. avdelningschef Jonny Elvelin på mail [email protected]

Fackliga företrädare når du via företagets växel 0920-26 44 00.

Luleå Energi har valt kanaler för denna rekrytering och undanber alla samtal från rekryteringsföretag och annonssäljare. Visa mindre