Lediga jobb som Underhållschef i Luleå

Se lediga jobb som Underhållschef i Luleå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Luleå som finns hos arbetsgivaren.

Chef Underhåll Koksverk

Om oss Är du en trygg ledare som vill vara med på SSABs resa mot världens första fossilfria stålföretag? Vill du dessutom vara med på vår resa mot ett underhåll i världsklass? Då kan detta vara nästa utmaning för dig. Som avsnittschef för underhåll arbetar du med att leda din verksamhet mot uppsatta mål med ett närvarande ledarskap som genomsyras av ständiga förbättringar. SSABs vision är att bli världens säkraste stålföretag samtidigt som vi skapar en lä... Visa mer
Om oss
Är du en trygg ledare som vill vara med på SSABs resa mot världens första fossilfria stålföretag? Vill du dessutom vara med på vår resa mot ett underhåll i världsklass? Då kan detta vara nästa utmaning för dig.

Som avsnittschef för underhåll arbetar du med att leda din verksamhet mot uppsatta mål med ett närvarande ledarskap som genomsyras av ständiga förbättringar. SSABs vision är att bli världens säkraste stålföretag samtidigt som vi skapar en lättare, starkare och mer hållbar värld. Det är viktigt för oss med mångfald och allas lika värde, vi tror på att vi är bäst tillsammans. Placeringsort Luleå.

Om företaget
Att bli en del av SSAB-familjen innebär att följa med på en resa. En resa som vi tror är avgörande för planetens framtid och hållbarhet. Stål har varit ett av de viktigaste materialen för vår samhällsutveckling och kommer att vara det även i framtiden. I våra hem, i broar som förbinder våra städer och i morgondagens bilar. På SSAB är vi stolta över vår historia och vårt ledarskap inom höghållfast stål. Samtidigt är vi medvetna om att stålproduktion är en av de branscher som släpper ut mest växthusgaser i världen. Det måste förändras. Vi har därför utvecklat världens första fossilfria process för stålproduktion och omkring 2030 kommer vi att vara i stort sett fossilfria. Som en del av SSAB kommer du att vara viktig för att förverkliga detta mål och därmed bidra till en grön omställning av hela stålindustrin.

Dina arbetsuppgifter
I ditt avsnitt Underhåll Koksverk ingår ansvaret för tre sektioner Mekaniskt underhåll, El underhåll och Media underhåll, sammanlagt drygt 45 medarbetare varav 3 chefer. Befattningen ingår i ledningsgruppen för avdelning Koksverk.

Som avsnittschef ansvarar du för din personals arbetsmiljö, du har ansvar för anläggning vilket innefattar driftsäkerhet samt budget och investeringar. Du förväntas tillsammans med dina medarbetare bryta ner SSABs strategi till lokala handlingsplaner, mål och KPI:er samt följa upp respektive områdes bidrag till den. Du kommer även ha en betydande roll i det strategiska arbetet gentemot Koksverkets förändringsresa mot den fossilfria omställningen. Som ledare är du coachande och drivs att av se andra människor utvecklas. Du är också bra på att implementera och följa upp tagna beslut. Att arbeta på ett systematiskt sätt med ständiga förbättringar är en självklarhet för dig.

Dina huvudsakliga ansvarsområden

· Att tillsammans med dina medarbetare skapa kort- och långsiktiga underhålls- och investeringsplaner och följa upp anläggningarnas funktion.

· Utveckla arbetssätt och metoder för det avhjälpande och det förebyggande underhållet samt förbättrande underhåll, vilket innebär att systematiskt vidta åtgärder med syfte att förbättra driftsäkerheten på anläggningarna och utrustningen inom området.

· Arbeta nära produktionen för att säkerställa en effektiv kommunikation och samverkan mellan avsnitten.

· Eftersom säkerheten är högsta prioritet inom SSAB så kommer du vara en nyckelperson när det gäller att utveckla säkerheten inom ditt ansvarsområde.

Din profil
Du som söker är en person som är öppen, positiv och en lyhörd lagspelare med god förmåga att i nära dialog samarbeta med andra människor.

· Du vill arbeta med att utveckla människor, anläggningar och arbetssätt med hjälp av ett coachande ledarskap.

· Du förstår också innebörden av att leda andra genom att leda dig själv. Som person ser vi att du är trygg, tydlig och strukturerad i ditt arbetssätt.

· Du är drivande, initiativtagande och trivs med sociala sammanhang. Du är bekväm i rollen som ledningsrepresentant och kan ta och stå för obekväma beslut när det behövs. Du är van att ge och ta konstruktiv feedback. Du bör även ha ett stort ansvarskännande och vara positivt inställd till förändringar och utveckling.

· Du har arbetslivserfarenhet som chef och ledare, gärna inom industri eller liknande verksamhet. Du har erfarenhet av att leda i förändring och står stadigt när det sker mycket på en gång.

· Du har en högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande dokumenterad kunskap. Du är tekniskt kunnig och intresserad av produktion, underhåll och processer.

· Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med projekt, underhåll eller produktion är detta meriterande. Har du kunskaper om hur underhållsprocessen fungerar inom SSAB så är detta också meriterande.

· Då vi arbetar i en internationell miljö behöver du kunna tala och skriva både engelska och svenska flytande.

Ansökan
I den här rekryteringsprocessen samarbetar vi med Clockwork, har du frågor eller funderingar kontakta Chefsrekryterare Daniel Kalén på 0708-21 53 00. Sista ansökningsdag är den 25 juli.

Några ord från din blivande chef

”Jag som blir din chef heter Linda Viljeros. Vill du vara med på en utmanade och spännande tid på Koksverket? Med siktet inställt på ”Underhåll i världsklass” tillsätter vi nu en ny roll, underhållschef Koksverket. Gillar du nya utmaningar och är en ledare som engagerar, motiverar och utvecklar andra – välkommen med din ansökan till oss!” Visa mindre

SSAB - Avdelningschef Centralt Underhåll

Ansök    Maj 10    SSAB Emea AB    Underhållschef
Brinner du för utveckling, ständiga förbättringar och att leda i förändring? Vill vara med på SSABs resa mot världens första fossilfria stålföretag och samtidigt driva vår resa mot ett underhåll i världsklass? Då kan detta vara nästa utmaning för dig. Placeringsort Luleå. Att bli en del av SSAB-familjen innebär att följa med på en resa. En resa som vi tror är avgörande för planetens framtid och hållbarhet. Stål har varit ett av de viktigaste materialen fö... Visa mer
Brinner du för utveckling, ständiga förbättringar och att leda i förändring? Vill vara med på SSABs resa mot världens första fossilfria stålföretag och samtidigt driva vår resa mot ett underhåll i världsklass? Då kan detta vara nästa utmaning för dig. Placeringsort Luleå.
Att bli en del av SSAB-familjen innebär att följa med på en resa. En resa som vi tror är avgörande för planetens framtid och hållbarhet. Stål har varit ett av de viktigaste materialen för vår samhällsutveckling och kommer att vara det även i framtiden. I våra hem, i broar som förbinder våra städer och i morgondagens bilar. På SSAB är vi stolta över vår historia och vårt ledarskap inom höghållfast stål. Samtidigt är vi medvetna om att stålproduktion är en av de branscher som släpper ut mest växthusgaser i världen. Det måste förändras. Vi har därför utvecklat världens första fossilfria process för stålproduktion och omkring 2030 kommer vi att vara i stort sett fossilfria. Som en del av SSAB kommer du att vara viktig för att förverkliga detta mål och därmed bidra till en grön omställning av hela stålindustrin.
Centralt underhålls uppdrag är att tillhandahålla säkra, kompetenta och effektiva underhållstjänster till hela SSAB Luleås produktionskedja samt driva underhållsfrågor kring exempelvis arbetssätt och mätetal. Som avdelningschef för Centralt underhåll leder du en organisation bestående av cirka 220 medarbetare som arbetar med bland annat elunderhåll, förrådshantering, underhållsutveckling och mekaniskt underhåll. Du leder ett team bestående av fyra direktrapporterande avsnittschefer och sitter i ledningsgruppen för SSAB Luleå.
Dina huvudsakliga ansvarsområden
Leda och utveckla verksamheten så att den når kort- och långsiktiga mål vad gäller arbetsmiljö, kvalitet och leverans.
Samverka i och utanför organisationen i alla led.
Strategi- och utvecklingsarbete för att möta kommande behov och krav på verksamheten.

Om dig
Du är är drivande, initiativtagande och positivt inställd till förändringar och utveckling.
Du har arbetslivserfarenhet som chef och ledare, gärna inom industri eller liknande verksamhet. Vi tror att du har erfarenhet av att leda i förändring och att du står stadigt när det sker mycket på en gång.
Du har en högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande dokumenterad kunskap. Du är tekniskt kunnig och intresserad av produktion, underhåll och processer.

Vårt erbjudande
På SSAB är mångfald och inkludering en del av vår kultur. Vi använder våra värderingar – drivande, äkta och steget före – i vårt dagliga beslutsfattande, alltid med kunden i fokus. Det gör oss alla till lagspelare, med en gemensam strävan att förbättra oss. När du börjar på SSAB blir du en del av en organisation med passionerade problemlösare som arbetar tillsammans med viktiga utmaningar. Vi kommer att stödja din tillväxt genom att erbjuda en säker och vänlig arbetsplats som bidrar till balansen mellan arbete och privatliv. På SSAB har du möjlighet att bredda dina kunskaper och växa.
Vi erbjuder ett brett spektrum av uppskattade förmåner till våra medarbetare. Här är några exempel på det:
Vinstdelning
Flexibla villkor för arbetstidsförkortning
Friskvårdsbidrag

Rekryteringsprocessen
1. Ansök
2. Intervju
3. Tester
4. Referenstagning
5. Kom och träffa oss
6. Hälsoundersökning
7. Signera
Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som en del i rekryteringsprocessen.
I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Rekrytering & Bemanning.
Har du frågor angående tjänsten?
Kontakta gärna Daniel Kalén, Chefsrekryterare Clockwork Rekrytering & Bemanning, tfn 0708-21 53 00
Vi undanbeder oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0920-920 00.
Några ord från din blivande chef
”Jag som blir din chef heter Lisette Mikaelsson och är plats- och produktionschef på SSAB i Luleå. För mig är det viktigt att trivas på sin arbetsplats och jag tycker det är viktigt att vara engagerad, se möjligheter, vilja förbättra och driva verksamheten framåt. Vi är inne på en otroligt spännande resa och jag hoppas att du vill komma och jobba med oss och för vår visions, en starkare, lättare och mer hållbar värld.”
SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag som bygger en starkare, lättare och mer hållbar värld genom förädlade stålprodukter och tjänster. Tillsammans med våra partners har SSAB utvecklat SSAB Fossil-free™ steel och planerar att återuppfinna värdekedjan från gruvan till slutkunden, vilket i stort sett eliminerar koldioxidutsläpp från vår egen verksamhet. SSAB Zero™, ett till stor del koldioxidutsläppfritt stål baserat på återvunnet stål, stärker ytterligare SSABs ledande position och vårt heltäckande hållbara erbjudande oberoende av råvaran. SSAB har anställda i över 50 länder och produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. Följ med oss på resan! www.ssab.com, Facebook, Instagram, LinkedIn, X och YouTube. Visa mindre

SSAB - Chef centrala verkstäder och fältunderhåll

Ansök    Jul 9    SSAB Emea AB    Underhållschef
Vill du vara med och bidra till vår resa mot ett underhåll i världsklass? Då kan rollen som Chef för Centrala verkstäder & fältunderhåll vara nästa utmaning för dig. Placeringsort Luleå. Att bli en del av SSAB-familjen innebär att följa med på en resa. En resa som vi tror är avgörande för planetens framtid och hållbarhet. Stål har varit ett av de viktigaste materialen för vår samhällsutveckling och kommer att vara det även i framtiden. I våra hem, i broar... Visa mer
Vill du vara med och bidra till vår resa mot ett underhåll i världsklass? Då kan rollen som Chef för Centrala verkstäder & fältunderhåll vara nästa utmaning för dig. Placeringsort Luleå.
Att bli en del av SSAB-familjen innebär att följa med på en resa. En resa som vi tror är avgörande för planetens framtid och hållbarhet. Stål har varit ett av de viktigaste materialen för vår samhällsutveckling och kommer att vara det även i framtiden. I våra hem, i broar som förbinder våra städer och i morgondagens bilar. På SSAB är vi stolta över vår historia och vårt ledarskap inom höghållfast stål. Samtidigt är vi medvetna om att stålproduktion är en av de branscher som släpper ut mest växthusgaser i världen. Det måste förändras. Vi har därför utvecklat världens första fossilfria process för stålproduktion och omkring 2030 kommer vi att vara i stort sett fossilfria. Som en del av SSAB kommer du att vara viktig för att förverkliga detta mål och därmed bidra till en grön omställning av hela stålindustrin.
Avsnittet Centrala verkstäder & fältunderhåll är en viktig del i SSAB Luleås underhållsverksamhet och levererar tjänster till hela produktionskedjan. Avsnittet består av cirka 120 kompetenta medarbetare, både skiftgående och dagtidsgående. I din roll kommer du att ha sju direktrapporterande sektionschefer. Avsnittet innefattar bland annat hydraulik, keramikunderhåll, fältstyrkor och en mekanisk verkstad.
Du ansvarar för leveransen av avsnittets underhållstjänster, personalen och budget. Frågor så som arbetsmiljö, säkerhet och förbättringsarbete kommer att vara en viktig del av ditt uppdrag. Du kommer även att arbeta med implementering av rutiner och instruktioner samt systematisk uppföljning av verksamheten inom ditt avsnitt.
Centrala verkstäder & fältunderhåll är ett av fyra avsnitt i avdelningen Centralt Underhåll och tjänsten är direkt underställd avdelningschefen för Centralt Underhåll och ingår i Centralt Underhålls ledningsgrupp. Där kommer du vara en viktig person för att driva arbetet med hela avdelningens verksamhet framåt samt arbeta med gemensamma arbetssätt inom underhåll för hela SSAB Luleå.
Dina huvudsakliga ansvarsområden
Ansvara för leveransen av avsnittets underhållstjänster, personalen och budget
Arbetsmiljö, säkerhethet och förbättringsarbete

Om dig
För att lyckas i rollen som avsnittschef hos oss söker vi dig som har högskoleutbildning inom ett relevant område eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har god kännedom om underhållsarbete och det är särskilt meriterande om du har erfarenhet från att definiera och implementera standardiserade arbetssätt inom underhåll. Tidigare erfarenhet från att arbeta inom industrin är meriterande.
Du har tidigare ledarskapserfarenhet och har ett värderingsstyrt ledarskap som kännetecknas av en positiv människosyn och du är duktig på att utveckla medarbetare och verksamhet. Som person är du en öppen, engagerad och lyhörd lagspelare med god förmåga att i nära dialog samarbeta med andra människor. Du sätter alltid säkerheten först, är strukturerad och inser att ordning och reda är en viktig förutsättning för att lyckas med uppdraget.
B-körkort är ett krav.
Vårt erbjudande
På SSAB är mångfald och inkludering en del av vår kultur. Vi använder våra värderingar – drivande, äkta och steget före – i vårt dagliga beslutsfattande, alltid med kunden i fokus. Det gör oss alla till lagspelare, med en gemensam strävan att förbättra oss. När du börjar på SSAB blir du en del av en organisation med passionerade problemlösare som arbetar tillsammans med viktiga utmaningar. Vi kommer att stödja din tillväxt genom att erbjuda en säker och vänlig arbetsplats som bidrar till balansen mellan arbete och privatliv. På SSAB har du möjlighet att bredda dina kunskaper och växa.
Vi erbjuder ett brett spektrum av uppskattade förmåner till våra medarbetare. Här är några exempel på det:
Vinstdelning
Flexibla villkor för arbetstidsförkortning
Friskvårdsbidrag
Rekryteringsprocessen
1. Ansök
2. Intervju
3. Tester
4. Referenstagning
5. Hälsoundersökning
6. Signera
Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som en del i rekryteringsprocessen.
Har du frågor angående tjänsten?
Kontakta rekryterande chef Helena Axheim, tfn 0920-922 86
Kontakta Helena via mail - [email protected]
Vi undanbeder oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0920-920 00.
Några ord från din blivande chef
"Jag som blir din chef heter Helena Axheim. Vill du vara med i vår spännande framtid, med fossilfri omställning och att arbeta med siktet inställt på ett underhåll i världsklass? Är du en ledare som engagerar, motiverar och utvecklar andra – välkommen med din ansökan till oss!" Visa mindre

SSAB - Chef Underhåll Koksverk

Ansök    Apr 18    SSAB Emea AB    Underhållschef
Är du en trygg ledare som vill vara med på SSABs resa mot världens första fossilfria stålföretag? Vill du dessutom vara med på vår resa mot ett underhåll i världsklass? Då kan detta vara nästa utmaning för dig. Som avsnittschef för underhåll arbetar du med att leda din verksamhet mot uppsatta mål med ett närvarande ledarskap som genomsyras av ständiga förbättringar. SSABs vision är att bli världens säkraste stålföretag samtidigt som vi skapar en lättare, s... Visa mer
Är du en trygg ledare som vill vara med på SSABs resa mot världens första fossilfria stålföretag? Vill du dessutom vara med på vår resa mot ett underhåll i världsklass? Då kan detta vara nästa utmaning för dig.
Som avsnittschef för underhåll arbetar du med att leda din verksamhet mot uppsatta mål med ett närvarande ledarskap som genomsyras av ständiga förbättringar. SSABs vision är att bli världens säkraste stålföretag samtidigt som vi skapar en lättare, starkare och mer hållbar värld. Det är viktigt för oss med mångfald och allas lika värde, vi tror på att vi är bäst tillsammans. Placeringsort Luleå.
Att bli en del av SSAB-familjen innebär att följa med på en resa. En resa som vi tror är avgörande för planetens framtid och hållbarhet. Stål har varit ett av de viktigaste materialen för vår samhällsutveckling och kommer att vara det även i framtiden. I våra hem, i broar som förbinder våra städer och i morgondagens bilar. På SSAB är vi stolta över vår historia och vårt ledarskap inom höghållfast stål. Samtidigt är vi medvetna om att stålproduktion är en av de branscher som släpper ut mest växthusgaser i världen. Det måste förändras. Vi har därför utvecklat världens första fossilfria process för stålproduktion och omkring 2030 kommer vi att vara i stort sett fossilfria. Som en del av SSAB kommer du att vara viktig för att förverkliga detta mål och därmed bidra till en grön omställning av hela stålindustrin.
I ditt avsnitt Underhåll Koksverk ingår ansvaret för tre sektioner Mekaniskt underhåll, El underhåll och Media underhåll, sammanlagt drygt 45 medarbetare varav 3 chefer. Befattningen ingår i ledningsgruppen för avdelning Koksverk.
Som avsnittschef ansvarar du för din personals arbetsmiljö, du har ansvar för anläggning vilket innefattar driftsäkerhet samt budget och investeringar. Du förväntas tillsammans med dina medarbetare bryta ner SSABs strategi till lokala handlingsplaner, mål och KPI:er samt följa upp respektive områdes bidrag till den. Du kommer även ha en betydande roll i det strategiska arbetet gentemot Koksverkets förändringsresa mot den fossilfria omställningen. Som ledare är du coachande och drivs att av se andra människor utvecklas. Du är också bra på att implementera och följa upp tagna beslut. Att arbeta på ett systematiskt sätt med ständiga förbättringar är en självklarhet för dig.
Dina huvudsakliga ansvarsområden
Att tillsammans med dina medarbetare skapa kort- och långsiktiga underhålls- och investeringsplaner och följa upp anläggningarnas funktion.
Utveckla arbetssätt och metoder för det avhjälpande och det förebyggande underhållet samt förbättrande underhåll, vilket innebär att systematiskt vidta åtgärder med syfte att förbättra driftsäkerheten på anläggningarna och utrustningen inom området.
Arbeta nära produktionen för att säkerställa en effektiv kommunikation och samverkan mellan avsnitten.
Eftersom säkerheten är högsta prioritet inom SSAB så kommer du vara en nyckelperson när det gäller att utveckla säkerheten inom ditt ansvarsområde.Om dig
Du som söker är en person som är öppen, positiv och en lyhörd lagspelare med god förmåga att i nära dialog samarbeta med andra människor.
Du vill arbeta med att utveckla människor, anläggningar och arbetssätt med hjälp av ett coachande ledarskap.
Du förstår också innebörden av att leda andra genom att leda dig själv. Som person ser vi att du är trygg, tydlig och strukturerad i ditt arbetssätt.
Du är drivande, initiativtagande och trivs med sociala sammanhang. Du är bekväm i rollen som ledningsrepresentant och kan ta och stå för obekväma beslut när det behövs. Du är van att ge och ta konstruktiv feedback. Du bör även ha ett stort ansvarskännande och vara positivt inställd till förändringar och utveckling.
Du har arbetslivserfarenhet som chef och ledare, gärna inom industri eller liknande verksamhet. Du har erfarenhet av att leda i förändring och står stadigt när det sker mycket på en gång.
Du har en högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande dokumenterad kunskap. Du är tekniskt kunnig och intresserad av produktion, underhåll och processer.
Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med projekt, underhåll eller produktion är detta meriterande. Har du kunskaper om hur underhållsprocessen fungerar inom SSAB så är detta också meriterande.
Då vi arbetar i en internationell miljö behöver du kunna tala och skriva både engelska och svenska flytande.

Vårt erbjudande
På SSAB är mångfald och inkludering en del av vår kultur. Vi använder våra värderingar – drivande, äkta och steget före – i vårt dagliga beslutsfattande, alltid med kunden i fokus. Det gör oss alla till lagspelare, med en gemensam strävan att förbättra oss. När du börjar på SSAB blir du en del av en organisation med passionerade problemlösare som arbetar tillsammans med viktiga utmaningar. Vi kommer att stödja din tillväxt genom att erbjuda en säker och vänlig arbetsplats som bidrar till balansen mellan arbete och privatliv. På SSAB har du möjlighet att bredda dina kunskaper och växa.
Vi erbjuder ett brett spektrum av uppskattade förmåner till våra medarbetare. Här är några exempel på det:
Vinstdelning
Flexibla villkor för arbetstidsförkortning
Friskvårdsbidrag

Rekryteringsprocessen
1. Ansök
2. Intervju
3. Referenstagning
4. Hälsoundersökning
5. Signera
Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som en del i rekryteringsprocessen.
Har du frågor angående tjänsten?
Kontakta gärna Linda Viljeros, Chef avdelning Koksverk, tfn 0920-923 11, mail - [email protected]
Vi undanbeder oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0920-920 00.
Några ord från din blivande chef
”Jag som blir din chef heter Linda Viljeros. Vill du vara med på en utmanade och spännande tid på Koksverket? Med siktet inställt på ”Underhåll i världsklass” tillsätter vi nu en ny roll, underhållschef Koksverket. Gillar du nya utmaningar och är en ledare som engagerar, motiverar och utvecklar andra – välkommen med din ansökan till oss!” Visa mindre

Chef Centralt Underhåll i Luleå

Om företaget Att bli en del av SSAB-familjen innebär att följa med på en resa. En resa som vi tror är avgörande för planetens framtid och hållbarhet. Stål har varit ett av de viktigaste materialen för vår samhällsutveckling och kommer att vara det även i framtiden. I våra hem, i broar som förbinder våra städer och i morgondagens bilar. På SSAB är vi stolta över vår historia och vårt ledarskap inom höghållfast stål. Samtidigt är vi medvetna om att stålprodu... Visa mer
Om företaget
Att bli en del av SSAB-familjen innebär att följa med på en resa. En resa som vi tror är avgörande för planetens framtid och hållbarhet. Stål har varit ett av de viktigaste materialen för vår samhällsutveckling och kommer att vara det även i framtiden. I våra hem, i broar som förbinder våra städer och i morgondagens bilar. På SSAB är vi stolta över vår historia och vårt ledarskap inom höghållfast stål. Samtidigt är vi medvetna om att stålproduktion är en av de branscher som släpper ut mest växthusgaser i världen. Det måste förändras. Vi har därför utvecklat världens första fossilfria process för stålproduktion och omkring 2030 kommer vi att vara i stort sett fossilfria. Som en del av SSAB kommer du att vara viktig för att förverkliga detta mål och därmed bidra till en grön omställning av hela stålindustrin.

Dina arbetsuppgifter
Brinner du för utveckling, ständiga förbättringar och att leda i förändring? Vill vara med på SSABs resa mot världens första fossilfria stålföretag och samtidigt driva vår resa mot ett underhåll i världsklass? Då kan detta vara nästa utmaning för dig.

Centralt underhålls uppdrag är att tillhandahålla säkra, kompetenta och effektiva underhållstjänster till hela SSAB Luleås produktionskedja samt driva underhållsfrågor kring exempelvis arbetssätt och mätetal. Som avdelningschef för Centralt underhåll leder du en organisation bestående av cirka 220 medarbetare som arbetar med bland annat elunderhåll, förrådshantering, underhållsutveckling och mekaniskt underhåll. Du leder ett team bestående av fyra direktrapporterande avsnittschefer och sitter i ledningsgruppen för SSAB Luleå. Placeringsort Luleå.

Dina huvudsakliga ansvarsområden

Leda och utveckla verksamheten så att den når kort- och långsiktiga mål vad gäller arbetsmiljö, kvalitet och leverans.
Samverka i och utanför organisationen i alla led.
Strategi- och utvecklingsarbete för att möta kommande behov och krav på verksamheten

Din profil
Vi söker dig som är drivande, initiativtagande och positivt inställd till förändringar och utveckling.
Du har arbetslivserfarenhet som chef och ledare, gärna inom industri eller liknande verksamhet. Vi tror att du har erfarenhet av att leda i förändring och att du står stadigt när det sker mycket på en gång.
Du har en högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande dokumenterad kunskap. Du är tekniskt kunnig och intresserad av produktion, underhåll och processer.


Ansökan
Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering & Bemanning, har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen så kontakta Chefsrekryterare Daniel Kalén, 0708-21 53 00.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Projektledare inom Region- och Stamnät till Vattenfall Services

Ansök    Mar 18    Vattenfall AB    Underhållschef
Företagsbeskrivning Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt funge... Visa mer
Företagsbeskrivning
Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar.


Jobbeskrivning
Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur. Hos oss jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid. Vi behöver fler energihjältar och nu söker vi Projektledare inom underhåll som vill vara med på resan mot ett fossilfritt liv. Är det du? Tillsammans gör vi skillnad, för hela samhället.
Som Projektledare inom underhåll (Underhållsledare) kommer du arbeta i våra stora serviceavtal med underhåll av friledningsnät inom spänningsintervallet 40-400kV.
Som Projektledare inom underhåll motiveras du av att skapa de bästa förutsättningarna för teknikerna ute i fält och för organisationen. Arbetet innebär stort fokus på säkerhet, framdrift, engagemang och kvalitet. Vår förhoppning är att du kommer att hjälpa verksamheten att växa och därtill generera ytterligare möjligheter i samarbetet med kunder och leverantörer. Säkerheten kommer alltid först inom Vattenfall Services och tillsammans skapar vi Sverige säkraste arbetsplats!
Några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
* Ansvar för affärsmässig planering samt genomförandet av projekten/uppdragen genom arbetsledning och koordinering
* Informera och rapportera om projektets status till beställare
* Ansvara för det ekonomiska utfallet i projekten/uppdragen samt hantera avslut och uppföljning på ekonomin
* Leda byggmöten och förhandlingar med kund
* Aktivt bidra till att vi tillsammans skapar Sveriges säkraste arbetsplats
* Resor är en naturlig del av arbetet
I rollen som Projektledare inom underhåll kommer du främst arbeta från ditt kontor men du kommer även vara ute på site. Arbetet är självständigt men samtidigt krävs stort fokus på samarbete och kommunikation mot såväl interna som externa aktörer.


Kravspecifikation
Som Projektledare inom underhåll hos oss kommer du vara teknikernas främsta kontakt för arbetet som utförs i fält. Ledarskap är en stor del av vardagen och därför söker vi dig som har ett problemlösande och coachande förhållningssätt.
Utöver ledarskap är en stor del av arbetet att självständigt kunna driva projekten framåt. Vi söker därför dig som vill ta ansvar och som har ett stort engagemang för dina uppdrag. Du motiveras av att erbjuda service och kvalitet gentemot dina kollegor och kunder, du agerar affärsmässigt med ett gott entreprenörskap. Du skulle aldrig låta lönsamhet gå före säkerhet. Hos oss på Vattenfall Services kommer säkerheten alltid först!
Vi vet att du kommer utvecklas tillsammans med oss. Men vi ser gärna att du redan har:
* En avklarad gymnasial utbildning eller högre, gärna inom el, elkraft, teknik, ekonomi eller annat relevant område
* Arbetslivserfarenhet av arbetsledning eller projektledning
* Arbetslivserfarenhet inom el- eller elkraftsområdet alternativt övergripande elkännedom är meriterande
* Erfarenhet från bygg- eller entreprenadbranschen är meriterande
* Datorvana (Office-paketet)
* B-körkort, då resor förekommer i tjänsten
* God kunskap i svenska språket, både i tal och skrift. Engelska är meriterande


Ytterligare information
Vi erbjuder
Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång. Därför erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!
Hos Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt liv.
Är du nyfiken på dina framtida kollegor? Läs mer här
Nyfiken på att följa vår vardag? Följs oss på sociala medier!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices
Placeringsort
Ditt geografiska arbetsområde kommer vara Norr- och Västerbotten. Möjliga placeringsorter är exempelvis Arvidsjaur, Jokkmokk, Storuman, Umeå, Luleå, Själevad, Vilhelmina eller Gällivare. Andra placeringsorter kan också vara möjliga. Vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan.
Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Avdelningschef Erik Brandum Region & Stamnät Nord på 070 5345627. För mer information kring rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Angeliqa Haapanen på 070 238 21 39 eller [email protected].
Fackliga representanter för denna tjänst är Gunilla Eriksson Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.
Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 7 april 2024. Urval kan komma att ske löpande, vänta därför inte till sista ansökningsdag.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Jag är intresserad Visa mindre

SSAB - Chef Segment- & Kokillverkstad

Ansök    Jan 26    SSAB Emea AB    Underhållschef
Vill du vara med på SSABs resa mot en starkare, lättare och mer hållbar värld? Vill du dessutom vara med och bidra till vår resa mot ett underhåll i världsklass? Då kan rollen som sektionschef för Segment- & kokillverkstad vara nästa utmaning för dig. Placeringsort Luleå. Att bli en del av SSAB-familjen innebär att följa med på en resa. En resa som vi tror är avgörande för planetens framtid och hållbarhet. Stål har varit ett av de viktigaste materialen fö... Visa mer
Vill du vara med på SSABs resa mot en starkare, lättare och mer hållbar värld? Vill du dessutom vara med och bidra till vår resa mot ett underhåll i världsklass? Då kan rollen som sektionschef för Segment- & kokillverkstad vara nästa utmaning för dig. Placeringsort Luleå.
Att bli en del av SSAB-familjen innebär att följa med på en resa. En resa som vi tror är avgörande för planetens framtid och hållbarhet. Stål har varit ett av de viktigaste materialen för vår samhällsutveckling och kommer att vara det även i framtiden. I våra hem, i broar som förbinder våra städer och i morgondagens bilar. På SSAB är vi stolta över vår historia och vårt ledarskap inom höghållfast stål. Samtidigt är vi medvetna om att stålproduktion är en av de branscher som släpper ut mest växthusgaser i världen. Det måste förändras. Vi har därför utvecklat världens första fossilfria process för stålproduktion och omkring 2030 kommer vi att vara i stort sett fossilfria. Som en del av SSAB kommer du att vara viktig för att förverkliga detta mål och därmed bidra till en grön omställning av hela stålindustrin.
Om tjänsten
Sektion Segment- & Kokillverkstad är en viktig del i SSAB Luleås underhållsverksamhet som huvudsakligen utför renovering och reparationer av segment och kokiller till stränggjutningen.
Sektionen består av 11 dagtidsgående medarbetare och är en av sju sektioner i avsnitt Centrala Verkstäder & Fältunderhåll
Du ingår i avsnittets ledningsgrupp där du kommer att vara en viktig person för att driva arbetet med hela avsnittets verksamhet framåt.
Dina huvudsakliga ansvarsområden
Du ansvarar för att leda och utveckla verksamheten i linje med SSABs övergripande strategier och mål genom ett närvarande ledarskap som genomsyras av ständiga förbättringar.
Du ansvarar för planering och uppföljning av verksamheten, personal- och anläggningsfrågor där områden såsom arbetsmiljö och säkerhet kommer att vara en viktig del av ditt uppdrag.

Om dig
Du är intresserad av ledarskap och att utveckla både människor och verksamhet.
Som person är du öppen och engagerad och har en god förmåga att i nära dialog samarbeta med andra människor.
Du sätter alltid säkerheten först, är strukturerad och inser att ordning och reda är en viktig förutsättning för att lyckas med uppdraget.
Mycket av det du behöver kunna för att lyckas i rollen kommer du att få möjlighet att utveckla på plats, men har du tidigare erfarenhet av att arbeta med underhåll eller produktion är detta meriterande.

Vårt erbjudande
På SSAB är mångfald och inkludering en del av vår kultur. Vi använder våra värderingar – drivande, äkta och steget före – i vårt dagliga beslutsfattande, alltid med kunden i fokus. Det gör oss alla till lagspelare, med en gemensam strävan att förbättra oss. När du börjar på SSAB blir du en del av en organisation med passionerade problemlösare som arbetar tillsammans med viktiga utmaningar. Vi kommer att stödja din tillväxt genom att erbjuda en säker och vänlig arbetsplats som bidrar till balansen mellan arbete och privatliv. På SSAB har du möjlighet att bredda dina kunskaper och växa.
Vi erbjuder ett brett spektrum av uppskattade förmåner till våra medarbetare. Här är några exempel på det:
Vinstdelning
Flexibla villkor för arbetstidsförkortning
Friskvårdsbidrag

Rekryteringsprocessen
1. Ansök
2. Intervju
3. Tester
4. Referenstagning
5. Kom och träffa oss
6. Hälsoundersökning
7. Signera
Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som en del i rekryteringsprocessen.
Har du frågor angående tjänsten?
Kontakta gärna rekryterande chef Helena Axheim, Centrala Verkstäder & Fältunderhåll, tfn 076-146 9405
Kontakta Helena via LinkedIn https://www.linkedin.com/in/helena-axheim-b069631/
Vi undanbeder oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0920-920 00.
Några ord från din blivande chef
Jag som blir din närmaste chef heter Helena Axheim. Rollen som sektionschef är en ansvarsfull roll i ett företag med en spännande framtid där du får stort utrymme att arbeta med utveckling av dig själv, dina medarbetare och din verksamhet. Den innebär även en bra balans mellan arbete och fritid. Välkommen med din ansökan.
SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com. Följ med oss även i sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube. Visa mindre

Underhållsledare till Luleå Malmhamn

Job Posting End Date / last application date: 2024-02-25 Framtidens viktigaste jobb Vi vill leda omställningen av vår industri mot en hållbar framtid. Och på samma sätt som vi vill förändra världen, vill vi utveckla alla som är med oss på resan, personligt och professionellt. Vill du vara med och forma framtiden för världens gruv- och mineralindustri? Verksamheten i Luleå Malmhamn består av lossning av tåg och lastning av pråmar och fartyg med LKAB:s prod... Visa mer
Job Posting End Date / last application date:
2024-02-25
Framtidens viktigaste jobb
Vi vill leda omställningen av vår industri mot en hållbar framtid. Och på samma sätt som vi vill förändra världen, vill vi utveckla alla som är med oss på resan, personligt och professionellt. Vill du vara med och forma framtiden för världens gruv- och mineralindustri?

Verksamheten i Luleå Malmhamn består av lossning av tåg och lastning av pråmar och fartyg med LKAB:s produkter. Bentonitanläggningen består av att lagra, torka, mala, lasta och provta bentonit. I Uddebo energidepå lagras insatsmedel i våra cisterner. Efter lagerhållning i cisternerna lastas järnvägsvagnar. Underhållsavdelningen bedriver underhåll av verksamhetens samtliga anläggningar.

Din roll
Nu söker vi en engagerad underhållsledare till vårt team på underhåll. I rollen som underhållsledare hos oss kommer du att leda en underhållsgrupp med elektriker och mekaniker. I nära samarbete med driftspersonalen. Tillsammans med vårt drivna team arbetar du mot LKAB:s övergripande mål. Vi tror på samarbete och kommunikation samt att vi alltid är lösningsfokuserade.

Din vardag som Underhållsledare:
Att med fastställda mål bedriva underhåll i sektionens tre anläggningar.
Att dagligen leda och fördela arbetet inom underhållsavdelningen.
Ansvara över planering/beredning av arbeten och samverka med drift i planeringsarbetet.
Att samordningen mellan intern- och externpersonal fungerar.
Dagligen ha kontakt med produktionsledarna angående leveranser i verksamheten
Ansvara över samordningsmöten för underhållspersonal.


Det här har du med dig
Godkända slutbetyg från gymnasiet eller motsvarande
B-körkort är ett krav
Erfarenheter som planerare/beredare eller ledarskap
Anläggningskännedom är meriterande
Du ska behärska svenska i tal och skrift


Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Luleå Sandskär
Omfattning: Heltid, Dagtid

För mer information om tjänsten vänligen kontakta:
Produktionschef Bengt Esberg
Tel:073-658 64 98 [email protected]
 
Fackliga kontaktpersoner:
Unionen Södra: Katarina Paganus, 0970-76298
SACO-klubben Södra: Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra: Annica Kaati, 0970-76765We Offer
Our unique operations require employees with unique knowledge. Regardless of the position, we help and support one another – across departmental and organizational boundaries – throughout the group. It is important to us that you want to contribute to the warm and inclusive culture that is the basis for our success. We are all driven by a strong commitment and want to create value for our customers. We like challenges and welcome new ideas. We build trust by taking responsibility, and with us safety always comes first. Our values are thus Commitment, Innovation and Responsibility. In addition to becoming part of our broad organization with plenty of opportunities for learning and development in your day-to-day work, we offer all employees an attractive range of benefits.
 
At LKAB, we value and strive for diversity and gender balance within the departments. Apply by clicking the link at the top of the page. Attach a personal cover letter and your CV. Interviews and selections take place on an ongoing basis, so do not wait to submit your application. We're looking forward to hearing from you!
 
Other Information
Be AWARE that if you are a current employee or contingent worker within LKAB you don't fill out the application at this site, please log on to your Workday account and apply through "Find Jobs" Thanks!

Prior to recruitment, LKAB has taken a position on recruitment channels and marketing. We avoid all contact from media marketers, recruitment sites and the like. Visa mindre

Servicechef till Metso i Norrbotten

Ansök    Feb 22    Experis AB    Underhållschef
Metso är en föregångare inom hållbar teknik, kompletta lösningar och tjänster för ballastproduktion, mineralbearbetning och metallförädling världen över. Genom att öka kundernas energi- och vatteneffektivitet, öka deras produktivitet och minska miljömässiga risker med vår expertis inom produkter och bearbetning, är vi en partner för positiv förändring. Metso har sitt huvudkontor i Helsingfors, Finland och har över 16 000 anställda i över 50 länder och för... Visa mer
Metso är en föregångare inom hållbar teknik, kompletta lösningar och tjänster för ballastproduktion, mineralbearbetning och metallförädling världen över. Genom att öka kundernas energi- och vatteneffektivitet, öka deras produktivitet och minska miljömässiga risker med vår expertis inom produkter och bearbetning, är vi en partner för positiv förändring.

Metso har sitt huvudkontor i Helsingfors, Finland och har över 16 000 anställda i över 50 länder och försäljningen för 2022 var cirka 5.3 miljarder euro. Företaget är noterat på Helsingforsbörsen (Nasdaq Helsinki). metso.com, twitter.com/metsoofficial

Metso förvärvade under hösten 2023 Ab A. Häggblom Oy, ett privatägt finskt ingenjörs- och tillverkningsföretag. Företagets huvudsakliga erbjudande omfattar truckflak och skopor för gruvdrift. Häggbloms tjänsteportfölj omfattar slitdelar, renovering av flak och skopor samt relaterade fälttjänster. Förvärvet kommer att bredda Metsos erbjudande inom flak och skopor genom att tillhandahålla kompletta lösningar för lastning och materialtransport samt stärka företagets position på eftermarknaden. Målet är att nyttja Häggbloms starka kompetens inom teknik och tillverkning i samarbete med befintliga partners på regional och global basis.

Nu söker vi en Servicechef som ska leda och utveckla vår serviceverksamhet inom Loading and Hauling.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att arbeta i ett team av duktiga medarbetare, med högt ställda mål på goda kundrelationer och ett framgångsrikt servicearbete. Du planerar och styr verksamheten mot både övergripande och lokala mål för att se till att arbetsmiljön är trygg och säker, med dig och dina medarbetare i fokus. Ditt huvudsakliga fokus blir att leda det dagliga arbetet. Det innebär att guida, utveckla och planera för dina medarbetare, de flesta inom svetsområdet.

Du ansvarar även för:
* serviceavtal inklusive daglig drift och leverans.
* att effektivitet och produktivitet ständigt förbättras.
* samarbetet med vår finska motsvarighet.
* att arbetet bedrivs kostnadseffektivt.
* att kvaliteten på produkterna är den eftersträvade samt att service och ledtider optimeras.
* att utveckla personal och arbetsmetoder.
* att säkerställa att företagets vision och strategier når ut till alla medarbetare inom ansvarsområdet.

En annan central del av tjänsten är att utveckla serviceverkstäderna för att öka värdet för Metsos eftermarknad. Det innebär att upprätthålla långvariga relationer med våra kunder, öka antalet långsiktiga serviceavtal och säkerställa att den regionala serviceenheten levererar goda resultat.

Placeringsort: Luleå, Gällivare eller Kiruna

I rollen som Servicechef ingår du i den lokala ledningsgruppen och rapporterar till Country Manager.

Vem är du?
Du har relevant teknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande förvärvade kunskaper under många års erfarenhet av liknande arbete - gärna från gruvindustrin. Du har en mycket god ledarskapsförmåga och är samtidigt ett gott föredöme för rapporterande arbetsledare. Som person är du drivande, har mycket god kommunikationsförmåga och sätter interna och externa kunder i fokus. Om du har erfarenhet av svetsning är det ett stort plus. Då vårt koncernspråk är engelska krävs goda kunskaper i detta språk, samt god datavana. Talar du även finska, är detta meriterande.

För att lyckas bra på denna position bör du vara en positiv och kundorienterad person med vilja att utveckla vår service. Du har förmåga att arbeta självständigt mot givna mål och tycker det är roligt att leda och utveckla andra människor. Du har god samarbetsförmåga och lätt för att kommunicera både internt och externt. Vidare är du stresstålig, har god förmåga att prioritera samtidigt som du har en helhetssyn på verksamheten. Resor i tjänsten förekommer. B-körkort är ett krav.

För att vara framgångsrik och trivas i rollen, tror vi också att du har dessa egenskaper och erfarenheter:
* Självgående och drivande i ditt dagliga arbete
* Administrativ, kan hålla god ordning och struktur
* En erkänt duktig ledare
* Erfarenhet av att driva och organisera en fältorganisation
* Driven och trivs bäst när du når dina mål
* En problemlösare med känsla för detaljer

Kontaktperson:
I denna rekrytering samarbetar Metso med Jefferson Wells, Manpower Groups rekryteringsenhet för ledare och specialister.
Om du har frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Tom Jakobsen på mobil 070-270 27 67 eller e-mail: [email protected]

Urval sker löpande vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.
Välkommen med din ansökan snarast och senast 25 mars 2024. Visa mindre

Underhållschef

Ansök    Jan 18    Gestamp Hardtech AB    Underhållschef
Gestamp är ett internationellt företag som jobbar aktivt för att skapa innovativa lösningar för säkrare och lättare fordon, vilket minskar energiförbrukningen och miljöpåverkan. Koncernen har verksamhet i drygt 20 länder och cirka 43 000 anställda. I Luleå bedriver vi produktion samt forskning & utveckling, med sammanlagt cirka 250 medarbetare. Vi arbetar med kunder världen över i våra projekt och från vår produktion i Luleå levererar vi till den svenska ... Visa mer
Gestamp är ett internationellt företag som jobbar aktivt för att skapa innovativa lösningar för säkrare och lättare fordon, vilket minskar energiförbrukningen och miljöpåverkan. Koncernen har verksamhet i drygt 20 länder och cirka 43 000 anställda.
I Luleå bedriver vi produktion samt forskning & utveckling, med sammanlagt cirka 250 medarbetare. Vi arbetar med kunder världen över i våra projekt och från vår produktion i Luleå levererar vi till den svenska fordonsindustrin samt ett antal ytterligare kunder, främst i Europa. Se även www.gestamphardtech.se


Är du intresserad av en utmanande och ansvarsfull roll där du tillsamman med ditt team jobbar med driftsäkerhet och underhåll?


Vi söker en Underhållschef till Gestamp HardTech i Luleå,
Tillsammans med dina 25 medarbetare, varav 5 underhållsledare, ansvarar du för förebyggande och avhjälpande underhåll i produktionslinjer och utrustningar samt modifieringar och större underhållsinsatser. El-, mek- och verktygsunderhåll, dygnet runt, så att produktionen löper enligt plan.
Som ledare har du ett helhetsperspektiv för verksamheten och får alla att arbeta åt samma håll med samma mål. Du är kommunikativ och tydlig med ett uthålligt och samarbetsinriktat arbetssätt. Du drivs av problemlösning, att skapa resultat och förbättring, utveckla medarbetare och arbetssätt. Tillsammans med dina 5 underhållsledare leder och prioriterar du avdelningens arbete så att det löper säkert och till hög kvalitet.
Du ansvarar för avdelnings personal- och verksamhetsfrågor. Rapporterar till chef för Underhåll- och teknik samt ingår i dennes ledningsgrupp tillsammans med cheferna för teknik och fastighet.
Vi söker dig med högskoleutbildning, inriktning underhåll/produktionsteknik eller motsvarande erfarenhet. Erfarenhet av ledarskap och arbete med underhåll/produktion är meriterande. Vårt koncernspråk är engelska och du behärskar språket både i tal och skrift.
Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete i ett högteknologiskt företag med gediget kunnande i branschen. Här kommer du att vara en viktig del i vår fortsatta utveckling. Som företag vill vi skapa en kultur där alla trivs och känner tillhörighet. Våra ledord är respekt, säkerhet, ansvar och att kontinuerligt förbättra och skapa värde för kunder och företaget. Värderingarna genomsyrar vårt medarbetarskap och ledarskap.
Kontakta gärna Underhåll- och teknikchef Jonas Berg tfn 073-6614607 för ytterligare information
Låter det intressant?
Då skickar du din ansökan du till [email protected] senast 10 februari 2024.
Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss att bli kontaktade av annonssäljare och rekryteringsföretag. Visa mindre

Chef Underhållsstöd

Ansök    Okt 16    Vattenfall AB    Underhållschef
Är du ansvarstagande, har lätt för att skapa kontakter, tycker om att samarbeta och vill bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Vattenfall Vattenkraft. Tillsammans arbetar vi för ett fossilfritt samhälle. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat. Vi rekryterar nu en chef till avdelning Underh... Visa mer
Är du ansvarstagande, har lätt för att skapa kontakter, tycker om att samarbeta och vill bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Vattenfall Vattenkraft. Tillsammans arbetar vi för ett fossilfritt samhälle. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat.
Vi rekryterar nu en chef till avdelning Underhållsstöd!
Tjänsten har flexibel placering vid någon av Vattenfall Vattenkrafts etableringar, exempelvis Jokkmokk, Luleå, Storuman, Stornorrfors, Bispgården, Näsåker eller Sundsvall.
Du kommer att ha ansvar för avdelning Underhållsstöd. I avdelningen är vi cirka 10 kollegor (utvecklings- och turbin- och generatoringenjörer samt underhållsplanerare) från Luleälven i norr till Göta älv i syd. Vi arbetar bland annat med underhållsanalyser, tekniskt stöd, underhållsteknik, åtgärdsförslag, tar fram uppdaterade arbetssätt och bidrar till kompetenshöjning.
Som chef har du ansvar för avdelningens medarbetare, arbetsmiljö, utveckling, budget, resultat och uppföljning. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för Underhåll och där kommer du, bland annat, bidra till vår och hela Vattenfall Vattenkrafts fortsatta utveckling.
Avdelning Underhållsstöd ska vara ledande i vattenkraftens arbete där vi har uppdaterade underhållsplaner och arbetar med prediktivt och riskbaserat underhåll. Ett förändringsarbete pågår och som chef för Underhållsstöd är du en drivkraft i vårt arbete för ett modernt, prediktivt underhåll.
På Vattenfall kan du göra skillnad och tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt samhälle. Vi erbjuder dig en möjlighet att jobba hos en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur.
Din bakgrund
Vi söker dig som har god organisationsförmåga och helhetssyn. Som ledare är du engagerad i att stödja, motivera och utveckla medarbetare och verksamhet.
Du har arbetat med underhåll av produktionsanläggningar inom vattenkraft eller liknande industriell verksamhet. Utifrån det har du erfarenhet av RCM, prediktivt underhåll, underhållsprocesser, nyckeltal, uppföljning, analys, utvärdering och systemstöd för underhåll.
Du har högskole- eller universitetsutbildning inom teknik och erfarenhet av att arbeta i en ledande roll med ansvar för personal, resultat och utveckling av verksamhet.
Vi söker dig som är trygg, stabil och initiativtagande. Samarbete, samverkan och ständiga förbättringar ser du som naturliga vägar till framgång och du skapar förutsättningar för att ha en öppen och tydlig?kommunikation inom både den egna gruppen och med andra delar av företaget. Inom Vattenfallkoncernen kallar vi det Connect people, Accelerate learning & Drive innovation.
Den här tjänsten har flexibel placering vid någon av Vattenfall Vattenkrafts etableringar, exempelvis Jokkmokk, Luleå, Storuman, Stornorrfors, Bispgården, Näsåker eller Sundsvall.
Oavsett placeringsort så ingår en del resor i tjänsten. Du har också möjlighet att koppla upp dig hemifrån och från alla våra kontor och vattenkraftanläggningar.
Kontaktpersoner
För frågor om tjänsten, kontakta gärna rekryterande chef Stina Pettersson. Fackliga representanter är Anneli Jönsson Ledarna, Mikael Busk Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.
Är du intresserad av en ny ledarskapsutmaning?
Tillsammans arbetar vi för en fossilfri framtid. Vattenkraft står för en stor andel av Vattenfalls totala elproduktion, och det är det viktigaste förnybara energislaget såväl inom Vattenfalls produktion som i det europeiska energisystemet.
Välkommen med din ansökan via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 7 november, 2023.
Vi ser fram emot din ansökan!
Vi är övertygade om att mångfald berikar och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer på https://careers.vattenfall.com/se/sv/jobba-med-oss
Vattenfall Vattenkraft är en del av Sveriges samhällskritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är tjänsten du söker säkerhetsklassad kommer, i enlighet med säkerhetsskyddslagen, registerkontroll och säkerhetsintervju genomföras innan anställning.
Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och ca 300 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem.?Vår produktion motsvarar?ca 25 % av Sveriges totala?elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet! Visa mindre

Underhållschef

Ansök    Sep 28    Scania CV AB    Underhållschef
Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag som är en del av Scania CV AB. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt och vi ansvarar för produktions- och fastighetsunderhållet inom Scania. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå. Inom hela vår verksamhet arbetar vi tillsammans för att kontinuerligt förbättra våra leveranser, våra metoder och vår kompetens. Hos oss finns specialistkompete... Visa mer
Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag som är en del av Scania CV AB. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt och vi ansvarar för produktions- och fastighetsunderhållet inom Scania. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå. Inom hela vår verksamhet arbetar vi tillsammans för att kontinuerligt förbättra våra leveranser, våra metoder och vår kompetens. Hos oss finns specialistkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Alla anställda har möjlighet till resultatbonus och vi erbjuder attraktiva förmåner såsom arbetstidsförkortning, personalbil och förmånliga priser på Scanias egna semesterbostäder i Sverige. Underhållschef till Scania Industrial Maintenance 

Vill du vara med och utveckla underhållsverksamheten på Scania? Vi söker nu en trygg och resultatorienterad Underhållschef inom QFL till Scania Industrial Maintenance i Luleå. Du ingår i ledningsgruppen för Scanias anläggningsunderhåll inom QF. Du rapporterar till verksamhetschef anläggningsunderhåll QF.


Vi erbjuder 
På IM möter vi ständigt nya utmaningar som utvecklar oss som individer och organisation. Vi arbetar i team med kompetenta kollegor i nära samverkan med alla produktionsenheterna. Just nu pågår en spännande förändringsresa där vi går mot att arbeta ännu mer förebyggande. Hos oss blir du en viktig del av ett engagerat team bestående av 12 medarbetare som tillsammans arbetar med att utföra och utveckla ett underhåll i världsklass. Du erbjuds ett arbete som är utveckland och utmanande där du får en bredd i dina arbetsuppgifter och möjlighet till kompetensutveckling. Du blir en del av en kultur som lägger stort fokus på säkerhet och samarbete. Verksamheten präglas av ett stort tekniskt kunnande, nytänkande och engagemang. Vi erbjuder fina förmåner och mycket goda utvecklingsmöjligheter.


Dina uppgifter

Som Underhållschef inom QFL har du ansvaret för att leda och utveckla verksamheten och medarbetarna inom ditt omårde enligt den strategiska planen. Tillsammans med ditt team arbetar du med att implementera och driva ett förebyggande och kostnadseffektivt underhåll. Du ansvarar för säkerheten, arbetsmiljön, den tekniska tillgängligheten och enhetens totala leverans. Ditt övergripande uppdrag är att säkerställa att underhållet på Scanias anläggning och utrustning inom en fabrik är i världsklass, vi arbetar förett underhåll. Som ledare stöttar, cochar och kompetensutvecklar dina medarbetare och du driver arbetet med ständiga förbättringar inom processer och metoder.


Exempel på vidare uppgifter:• Säkerställa att strategiska planen införs och bryts ner och följs upp inom din organisation
• Ta fram och följa upp budget
• Säkerställa att lagar, föreskrifter och rutiner efterförljs
• Systematiskt arbetsmiljöarbete och kompetensförsörjning för din grupp
• Säkerställa att arbete sker enligt Scania IM gemensamma processer och implementera nya metoder 

 

Din profil

Som ledare hos oss på Scania är det viktigt att du tycker om att arbeta med människor och att du har en god förmåga att coacha och leda din grupp mot era gemensamma mål. Som person så söker vi efter dig som är resultatorienterad och strukturerad. Vi ser att du har erfarenhet från en tidigare chefsroll. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är initiativtagande och samarbetsorienterad. Du har god kommunikativ förmåga och det är viktigt att du trivs med, och är duktig på att jobba med processutveckling och förändringsarbete.


Vi ser också att du:

- Har relevant utbildningsbakgrund inom underhåll

- Trivs i produktionsmiljö och du är van att hantera både operativa och strategiska frågor parallellt.

- Har en god analytisk förmåga

- Har goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt.

- Har B-körkort


Ytterligare information
Tjänsten är på heltid tillsvidare och placeringsort är Luleå.

Kontaktinformation
För mer information kontakta rekryterande chef Dick Eriksson på [email protected]

Ansökan
Skicka in din ansökan som möjligt, senast 2023-10-30. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Som ett led i urvalet använder vi oss av ett urvalstester och vi genomför drogtest och bakgrundskontroll på slutkandidat. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Chef centralt Elunderhåll

Om företaget Vill du vara med och bidra till vår resa mot ett underhåll i världsklass? Då kan rollen som Chef för Centralt elunderhåll till Luleå vara nästa utmaning för dig. På SSAB strävar vi efter att ha de mest engagerade medarbetarna, eftersom vi är övertygade om att det leder till arbetsglädje, välmående och högkvalitativa prestationer. En högpresterande organisation är en av de viktigaste komponenterna i SSABs strategi. Vi söker nu en ledare som vil... Visa mer
Om företaget
Vill du vara med och bidra till vår resa mot ett underhåll i världsklass? Då kan rollen som Chef för Centralt elunderhåll till Luleå vara nästa utmaning för dig. På SSAB strävar vi efter att ha de mest engagerade medarbetarna, eftersom vi är övertygade om att det leder till arbetsglädje, välmående och högkvalitativa prestationer. En högpresterande organisation är en av de viktigaste komponenterna i SSABs strategi. Vi söker nu en ledare som vill vara med och driva och utveckla oss själva och stålindustrin för nästa generationer.

Dina arbetsuppgifter
Rollen som avsnittschef är en ansvarsfull roll i ett företag med en spännande framtid där du får stort utrymme att arbeta med utveckling av dig själv, dina medarbetare och din verksamhet. Den innebär även en bra balans mellan arbete och fritid.

Avsnittet Centralt elunderhåll är en viktig del i SSAB Luleås underhållsverksamhet och levererar tjänster till hela produktionskedjan. Avsnittet består av cirka 55 kompetenta medarbetare, både skiftgående och dagtidsgående. I din roll kommer du att ha fyra direktrapporterande medarbetare, tre chefer samt en elinstallatör för regelefterlevnad.
Avsnittet innefattar bland annat akut underhåll inom el och instrument/IT samt drift, underhåll och utveckling av både hög- och lågspänningsanläggningar. En viktig del av uppdraget är att tillsammans med övriga elchefer arbeta med gemensamma arbetssätt och förbättringar. Du är även ansvarig för vår Elsäkerhetsgrupp där samtliga elchefer från SSAB Luleås organisation ingår.
Centralt elunderhåll är ett av fyra avsnitt i avdelningen Centralt Underhåll och tjänsten är direkt underställd avdelningschefen för Centralt Underhåll och ingår i Centralt Underhålls ledningsgrupp. Där kommer du vara en viktig person för att driva arbetet med hela avdelningens verksamhet framåt.


Din profil
Vi söker dig som har en utbildning med inriktning mot el, automation, data, instrumentteknik eller motsvarande. Du har ett stort intresse för el- och teknikfrågor samt mångårig relaterad arbetslivserfarenhet. God kunskap inom ellagstiftning samt erfarenhet från att arbeta i industrimiljö är meriterande.
Du har tidigare erfarenhet från chefsroller och har ett värderingsstyrt ledarskap som kännetecknas av en positiv människosyn och du är duktig på att utveckla medarbetare och verksamhet. Som person är du en öppen, engagerad och lyhörd lagspelare med god förmåga att i nära dialog samarbeta med andra människor. Du sätter alltid säkerheten först, är strukturerad och inser att ordning och reda är en viktig förutsättning för att lyckas med uppdraget.
Då den här rollen inte finns i dagsläget kommer du att få möjlighet att forma både rollen och arbetssätt tillsammans med verksamheten. Det är därför viktigt att du trivs med att etablera nya arbetssätt och tar initiativ.
B-körkort är ett krav.


Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Clockwork rekrytering, har du frågor eller funderingar gällande tjänsten kontakta gärna rekryteringskonsult Daniel Kalén på 0708- 21 53 00. Sista ansökningsdag är onsdag 22 februari, du ansöker via www.clockworkpersonal.se Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

SSAB - Chef Underhållsteknik till Stålverk Underhåll

Ansök    Okt 11    SSAB Emea AB    Underhållschef
Är du en trygg ledare som vill vara med på SSABs resa mot världens första fossilfria stålföretag? Vill du dessutom vara med på vår resa mot ett Underhåll i världsklass? Då kan detta vara nästa utmaning för dig. Som sektionschef för underhållsteknik arbetar du med att leda din verksamhet mot uppsatta mål med ett närvarande ledarskap som genomsyras av ständiga förbättringar. SSABs vision är att bli världens säkraste stålföretag samtidigt som vi skapar en lät... Visa mer
Är du en trygg ledare som vill vara med på SSABs resa mot världens första fossilfria stålföretag? Vill du dessutom vara med på vår resa mot ett Underhåll i världsklass? Då kan detta vara nästa utmaning för dig.
Som sektionschef för underhållsteknik arbetar du med att leda din verksamhet mot uppsatta mål med ett närvarande ledarskap som genomsyras av ständiga förbättringar. SSABs vision är att bli världens säkraste stålföretag samtidigt som vi skapar en lättare, starkare och mer hållbar värld. Det är viktigt för oss med mångfald och allas lika värde, vi tror på att vi är bäst tillsammans. Placeringsort Luleå.
I din sektion Underhållsteknik ingår ansvaret för 10 medarbetare och för samtliga teknikerområden inom stålverket samt underhållsplaneringen för stålverket.
Som avsnittschef ansvarar du för din personals arbetsmiljö, anläggningarnas driftsäkerhet samt budget och investeringar för anläggningarna. Du förväntas tillsammans med dina medarbetare bryta ner SSABs strategi till lokala handlingsplaner, mål och KPI:er samt följa upp respektive områdes bidrag till den. Som ledare är du coachande och drivs att av se andra människor utvecklas. Du är också bra på att implementera och följa upp tagna beslut. Att arbeta på ett systematiskt sätt med LEAN-tänk är en självklarhet för dig.
Som Chef för Underhållsteknik har du som huvudansvar att arbeta med förbättrande underhåll, vilket innebär att systematiskt vidta åtgärder med syfte att förbättra driftsäkerheten på anläggningarna och utrustningen inom området.
Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att tillsammans med dina medarbetare skapa kort- och långsiktiga underhålls- och investeringsplaner och följa upp anläggningarnas funktion. Du kommer tillsammans med Underhållsorganisationen på stålverket utveckla arbetssätt och metoder för det avhjälpande och det förebyggande underhållet och driva förbättring rörande anläggningarnas driftsäkerhet.
Eftersom säkerheten är högsta prioritet inom SSAB så kommer du vara en nyckelperson när det gäller att utveckla säkerheten inom ditt ansvarsområde.
Kvalifikationer
Du som söker är en person som är öppen, positiv och en lyhörd lagspelare med god förmåga att i nära dialog samarbeta med andra människor. Du vill arbeta med att utveckla människor, anläggningar och arbetssätt med hjälp av ett coachande ledarskap. Du förstår också innebörden av att leda andra genom att leda dig själv. Som person ser vi att du är trygg, tydlig och strukturerad i ditt arbetssätt. Du är drivande, initiativtagande och trivs med sociala sammanhang. Du är bekväm i rollen som ledningsrepresentant och kan ta och stå för obekväma beslut när det behövs. Du är van att ge och ta konstruktiv feedback. Du bör även ha ett stort ansvarskännande och vara positivt inställd till förändringar och utveckling.
Du har arbetslivserfarenhet som chef och ledare, gärna inom industri eller liknande verksamhet. Du har erfarenhet av att leda i förändring och står stadigt när det sker mycket på en gång. Du har en högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande dokumenterad kunskap. Du är tekniskt kunnig och intresserad av produktion, underhåll och processer.
Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med projekt, underhåll eller produktion är detta meriterande. Har du kunskaper om hur underhållsprocessen fungerar inom SSAB så är detta också meriterande.
Då vi arbetar i en internationell miljö behöver du kunna tala och skriva både engelska och svenska flytande.
Vi erbjuder
Ett ansvarsfullt arbete med goda möjligheter till såväl personlig- som yrkesmässig utveckling. Du kommer att arbeta med omväxlande arbetsuppgifter i ett arbetslag med bra gemenskap.
Sista ansökningsdag
13 november 2022
Vid frågor om tjänsten kontakta gärna
Krister Grönlund, chef på Underhåll Stålverk, tfn 0920-92389.
Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0920-920 00.
Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som en del i rekryteringsprocessen.
Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com. Följ med oss även i sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube. Visa mindre

Driftchef till våra avloppsreningsverk

Inspireras du av att arbeta i en verksamhet med starkt hållbarhets- och miljöfokus och där hållbarhetsfrågorna även genomsyrar företagskulturen och vår drift? Drivs du av att förbättra och utveckla verksamheten genom fokus på ledarskap och medarbetarskap? Då är driftchef för våra avloppsanläggningar ett arbete för dig. Lumire, Luleå Miljöresurs AB, är vårt kommunala bolag för vatten och avlopp samt avfallshantering, återvinning och återbruk. Lumire ägs av... Visa mer
Inspireras du av att arbeta i en verksamhet med starkt hållbarhets- och miljöfokus och där hållbarhetsfrågorna även genomsyrar företagskulturen och vår drift? Drivs du av att förbättra och utveckla verksamheten genom fokus på ledarskap och medarbetarskap? Då är driftchef för våra avloppsanläggningar ett arbete för dig.

Lumire, Luleå Miljöresurs AB, är vårt kommunala bolag för vatten och avlopp samt avfallshantering, återvinning och återbruk. Lumire ägs av Luleå kommunföretag och vi är idag närmare 200 anställda i bolaget. Det är vi som säkerställer att alla Luleåbor har ett friskt och välsmakande dricksvatten i kranen och att avfall och avlopp tas om hand på ett cirkulärt sätt. Vi deltar i stor utsträckning till att forma den framtida staden och landsbygden och är därmed en viktig förutsättning för Luleås tillväxt.

Genom att samordna vatten- och avfallsfrågorna i samma bolag är vi en stark aktör inom hållbar miljöteknik och samhällsbyggnad.

Om rollen
I rollen som driftchef för Luleå kommuns avloppsreningsverk kommer du ansvara för medarbetare, drift, underhåll och utveckling av vår verksamhet. Du kommer utgå från vårt största avloppsreningsverk på Uddebo där vi ständigt utvecklar verksamheten för att klara den ökande kravbilden.

Du kommer leda ett team bestående av två driftledare med varsitt ansvarsområde inom drift och underhåll, elva drifttekniker och en labb tekniker. Du ingår i ledningsgruppen som i sin helhet ansvarar för Va-produktion. Rollen innebär många kontaktytor, både internt inom Lumire, mot underentreprenörer samt andra externa kontakter. Därför är det viktigt att du trivs att med samarbeta med andra och känner en trygghet att leda verksamheten genom att verka för en säker och trivsam arbetsmiljö. Du kommer tillsammans med andra medarbetare delta i våra reinvesterings, investering och exploaterings projekt som representant för avlopp.

Du har ett coachande förhållningsätt och arbetar för att bredda och utveckla kompetensen hos medarbetarna. En viktig del av arbetet är att skapa en hållbar och långsiktig struktur, både mot underhåll och driften.

Det är en komplex och spännande roll där operativt arbete kan förekomma samtidigt som vår nya driftchef även behöver lyfta blicken och tänka strategisk hur vi behöver utveckla verksamheten för att möta framtidens utmaningar inom VA-området. Ett roligt och utmanande arbete för rätt person, då vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi tror att du är en stabil och självgående ledare med ett kommunikativt, uthålligt och inkluderade ledarskap som väljer se möjligheter i stället för problem.

Kvalifikationer


Du har relevant högskoleutbildning med inriktning mot drift/maskin, process eller underhåll eller annan utbildning/erfarenhet som Lumire värderar likvärdig.


Du har varit chef/ledare tidigare.


B-körkort.

Meriterande


Arbetat med projektledning.


Du får gärna ha yrkeserfarenhet eller utbildning inom VA.


Arbetat med förändringsledning tillsammans med dina medarbetare.


Behärska svenska och engelska i tal och skrift.

Eftersom vi bedriver och du kommer att arbeta i en säkerhetsklassad verksamhet, krävs det att du innan anställning genomgår godkänd säkerhetsprövning, klass 3.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett spännande och roligt arbete och möjligheten att dessutom verka för ett mer hållbart Luleå.

Vi värnar om ett långsiktigt hållbart arbetsliv och strävar efter att skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbetsliv och fritid, som en del i detta erbjuder vi friskvårdsbidrag och möjlighet till friskvård en timma per vecka på arbetstid. Vi erbjuder generöst med semesterdagar och möjlighet att semesterväxla och löneväxla.

Vill du bli en miljöresurs?

Då kommer du att trivas på Lumire. Som anställd hos oss arbetar du med några av samhällets mest betydelsefulla funktioner: Rent dricksvatten, och en hållbar avfalls- och avloppshantering. Det vi gör har betydelse idag och i framtiden.

Ansökan

Låter det här som en intressant möjlighet? Intervjuer för tjänsten hålls löpande och kan tillsättas innan sista ansökningsdag 12 april 2023, så välkommen med din ansökan redan idag, du ansöker via länken nedan.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Culpeo People and Culture Partner. Vid frågor gällande tjänsten kontakta Executive search konsult Martin Edin, 073-5115453 eller John Bergmark, 070-2386295.

Facklig kontaktperson är Jenny Bergman, [email protected], 0920-453950 Visa mindre

Verkstadschef Protoma AB

Har du erfarenhet av arbetsledning och vill vara en del av Protoma AB? Då har vi tjänsten för dig! Protoma AB är ett företag som bedriver försäljning av produkter och tjänster inom underhåll och driftsäkerhet. Vi är inriktade på spetskompetens inom området avtätningsteknik och underhållsservice med kunder inom exempelvis livsmedels- och kemiindustrin, petrokemisk industri, gruvindustri, stålverk, pappers- och massaindustrin, marinen och kommuners renings-... Visa mer
Har du erfarenhet av arbetsledning och vill vara en del av Protoma AB? Då har vi tjänsten för dig!

Protoma AB är ett företag som bedriver försäljning av produkter och tjänster inom underhåll och driftsäkerhet. Vi är inriktade på spetskompetens inom området avtätningsteknik och underhållsservice med kunder inom exempelvis livsmedels- och kemiindustrin, petrokemisk industri, gruvindustri, stålverk, pappers- och massaindustrin, marinen och kommuners renings- och vattenverk. Våra verkstäder finns i Göteborg, Stora höga, Landskrona, Karlshamn samt Luleå.

Verkstaden i Luleå blev en del av Protoma för ca ett år sedan och har som målsättning att ge industrin och entreprenadbranschen i Norrland lokal service med hög kvalité och tillgänglighet. Luleå verkstan består idag av tre delar:
Hydraulikverkstad där vi genomför tillverkning och renovering av hydraulcylindrar mot industrin och entreprenadföretag.
Serviceverkstad som också är en auktoriserad servicepartner av mobilkranar av märken som HIAB, Pallfinger och Fassi. Samt en Parker Store butik med produkter inom hydraulik, ledningskomponenter, pneumatik och filtrering.

Protoma växer och söker nu en driven Verkstadschef som är redo att vara med och lyfta verkstaden i Luleå till nästa nivå! Med ditt engagemang och goda ledarskap ser vi på sikt en stor möjlighet att växa i styrka och att bredda och implementera hela vårt produktsortiment med bland annat en del i verkstaden för renovering pumpar och annan roterande utrustning,

Arbetsuppgifter
Detta är en arbetsledande roll, med utgångspunkt ifrån verkstad i Luleå. Du ansvarar för att utveckla och säkerställa:

- Personalansvar för personal anslutna till din verkstad, innefattar 7 personer både tjänstemän och IF metall anslutna
- Arbetsorderhantering, med hjälp av ansvariga för två olika arbetsgrupper leder och utvecklar du flödet av arbetsordrar genom verkstad och ute hos våra kunder
- Budgetansvar för verkstaden i Luleå, framtagning av ekonomiska kalkyler av serviceuppdrag, investeringar och projekt
- Utveckla och säkerställa ordning och reda i verkstad
- Utveckla och säkerställa leveranser av en hög kvalitetsnivå
- Utveckla och säkerställa leveranssäkerhet
- Säkerställa att servicearbeten håller en hög kvalitets och lönsamhetsnivå
- Ansvarig för hantering av arbets/skyddskläder och skyddsutrustning
- Delaktig i det systematiska arbetsmiljöarbetet
- Vara ett stöd och bidra med kunskap till den interna säljorganisationen
- Ha kontakt med kunder, hjälpa till vid frågor och problemlösning
- Medverka ihop med kollegor inom andra serviceområden i bolaget

Låter detta intressant? Välkommen att söka dig till en spännande arbetsplats!

Din profil
Vi ser att du som söker har relevant utbildning eller arbetserfarenhet, gärna inom service- och underhållsverksamhet samt minst tre års erfarenhet av personalledande position. Du har god datorvana och gärna kunskap i affärssystemet Pyramid. Vi förutsätter att du uttrycker dig med enkelhet i tal och skrift i både svenska och engelska språket.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Som person ser vi att du är trygg, ansvarstagande och prestigelös. Du drivs av att entusiasmera andra och skapa en bra teamkänsla. För att trivas i rollen behöver du kunna ta i där det behövs för att lösa de utmaningar som gruppen gemensamt ställs inför samt att du har en naturlig fallenhet för att leda och organisera.

Tjänsten kräver B- körkort.

Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas redan före sista ansökningsdag. Skicka därför din ansökan redan idag till ansvarig rekryterare Linda Vallerström, [email protected]. Välkommen med din ansökan!

Om företaget
Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se Visa mindre

Underhållsledare – Vattenfall Services

Ansök    Okt 29    Vattenfall AB    Underhållschef
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation. Vill du vara med och utveckla ett Vattenfall Services som växer? Vi söker nu tre underhållsledare till våra Mätserviceavdelningar. Vi erbjuder ett spännande och ansvarsfullt arbete med fokus på planering av exempelvis felavhjälpning, s... Visa mer
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.

Vill du vara med och utveckla ett Vattenfall Services som växer? Vi söker nu tre underhållsledare till våra Mätserviceavdelningar. Vi erbjuder ett spännande och ansvarsfullt arbete med fokus på planering av exempelvis felavhjälpning, service, årskontroller och underhåll av elmätare. Som underhållsledare ansvarar du för schemaläggning av uppdrag, tidsbokning av resurser, uppföljning och komplettering av uppdrag och fakturering.

Din roll som Underhållsledare
Avdelningarna inom Mätservice består bland annat av mätingenjörer som arbetar ute i fält med mätsystem och elmätare. På vår avdelning har vi stort fokus på säkerhet och affärer, men säkerheten kommer alltid först. Som Underhållsledare ansvarar du för att vi som avdelning arbetar effektivt och säkert och följer upp de uppdrag som kommer in från kunden.
Exempel på arbetsuppgifter:
• Hantering, planering, schemaläggning och uppföljning av ärenden inom serviceavtal
• Fördelning av arbetsuppgifter och för att mätingenjörerna ska kunna utföra sina arbetsuppgifter på ett effektivt och lönsamt sätt.
• Tätt samarbete med övriga underhållsledare inom Affärsområdet för bästa resursstyrning
• Tätt samarbete med lokal Underhållsledare och vara behjälplig med kontroll och återrapportering av ärenden
• Dialog med kund samt eventuell dokumentation.
• Rapportera identifierade brister och kompetensbehov till chef.
Du kommer ges goda möjligheter till att påverka din arbetssituation i en självständig roll där ditt driv och förmåga att ta ansvar kommer vara avgörande. Eftersom vi jobbar efter serviceavtal vill vi att du är affärsmässig i ditt tänk och dina beslut. I tjänsten ingår resor, främst inom vårt verksamhetsområde.

Dina kvalifikationer som Underhållsledare
Hos oss på Vattenfall Services är det viktigt med teamwork och samarbete, både internt och externt. Du är en ansvarstagande person som har ett stort engagemang och driv för dina uppdrag. Det är viktigt att du kan ta initiativ och samarbeta med kollegor och kunder. Du motiveras av att erbjuda service med hög kvalitet och du agerar affärsmässigt med ett gott entreprenörskap samtidigt som du har ett högt säkerhetstänk. Det är viktigt med en hög flexibilitet i rollen, då vi som entreprenadbolag behöver anpassa oss utifrån våra kundavtal.
Dina kvalifikationer:
• Du har en gymnasialexamen, högre studier är meriterande. Alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig
• Tidigare erfarenheter från energibranschen och resursplanering eller schemaläggning är meriterande
• Du har tidigare erfarenhet från att ha arbetat i olika system, gärna i Microsoft Office med fokus på Excel samt isMobile-produkter
• B-körkort är ett krav
• Du talar och skriver svenska obehindrat.
Du har en god förståelse för energibranschen, med fördel inom området elmätare. Problemlösning och ständig förbättring är för dig starka ledord och du drivs av att utveckla verksamheten och processer.


Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Martin Vestling, telefon: 076-1349653. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Eskil Höglund, [email protected].
Fackliga representanter för denna tjänst är Dennis Krantz Unionen, Robert Lönnqvist SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Placeringsort: Luleå, Uppsala, Jordbro, Borås eller någon annan av Vattenfall Services etableringar.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Känns detta som ett jobb för dig? Intervjuer kommer ske löpande från det att annonseringen är publicerad. Vi ser fram emot din ansökan senast den 17 november 2022.

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 100 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation - underhåll - konsulttjänster. Läs mer på www.vattenfallservices.se


Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!
Följ oss gärna!
Linkedin: Vattenfall Services Nordic AB
Instagram: Vattenfallservices
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Chef Underhåll Uppdragsledning och Stöd – Vattenfall Eldistribution AB

Ansök    Jul 11    Vattenfall AB    Underhållschef
En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Nu har du som är en ledare, möjlighet att med din kompetens och erfarenhet, driva Vattenfall Eldistributions resa framåt. Som chef för gruppen Underhåll Uppdragsledning och Stöd kommer du leda, inspirera och engagera medarbetare inom ditt uppdragsansvar samt säkerställa underhållet av Vattenfall Eldistributions ... Visa mer
En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.
Nu har du som är en ledare, möjlighet att med din kompetens och erfarenhet, driva Vattenfall Eldistributions resa framåt. Som chef för gruppen Underhåll Uppdragsledning och Stöd kommer du leda, inspirera och engagera medarbetare inom ditt uppdragsansvar samt säkerställa underhållet av Vattenfall Eldistributions elnätsanläggningar.
Vi söker en chef för en ny grupp som till en början kommer att bestå av 5-6 medarbetare. Det kommer att bli ditt jobb att bygga upp en ny roll inom uppdragsledning samt vidareutveckla stödfunktioner och få gruppen att växa till ca 10 medarbetare.

Du kommer att
Leda en grupp som stödjer underhåll av elnätet.
Som chef för denna grupp få driva utveckling inom underhåll uppdragsledning och bygga upp detta inom Vattenfall samt vidareutveckla våra stödfunktioner inom samordning, tillträde och digitala system och program.
Driva, styra och prioritera aktiviteter så att underhållsverksamheten kontinuerligt utvecklas åt rätt håll.
Skapa starka relationer med både interna och externa parter, varför såväl förmåga som vilja att kommunicera, samarbeta, påverka och utveckla verksamheten är viktig.
Rapportera till Avdelningschef.


Dina kompetenser och erfarenheter
Ledarerfarenhet, som projektledare och/eller chef, gärna inom elanläggningar- och/eller industri/produktionsverksamhet/infrastruktur.
Erfarenhet och förmåga att bygga/utveckla nya roller och stödfunktioner.
Erfarenhet och förmåga att arbeta och driva förändring i större organisationer vilket ställer krav på förmågan att arbeta processorienterat.
Förmåga att skapa god sammanhållning i en grupp med olika kompetensområden.
Relevant akademisk utbildning.


Som person har du ett genuint intresse för att utveckla verksamheten. Du är relationskapande och har en god förmåga att skapa samarbeten med interna och externa parter för att nå resultat. Vidare har du ett strategisk perspektiv med en förmåga att värdera verksamhetens behov och prioritera insatser för att skapa bästa möjliga effekt.

Vi erbjuder dig
Som chef kommer du att ha en central roll i vår vision att möjliggöra ett klimatsmart liv inom en generation. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Övrig information
Rekryterande chef: Helena Adriansson, tel: +46 722 33 35 61
Rekryterare: Adrian Malmberg, tel: +46 702 34 26 41
Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Placeringsort: Stockholm (Solna), Trollhättan, Umeå eller Luleå.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Chef Underhåll – Vattenfall Eldistribution AB

Ansök    Feb 18    Vattenfall AB    Underhållschef
En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Nu har du som är en ledare, möjlighet att med din kompetens och erfarenhet, driva Vattenfall Eldistributions resa framåt. Som chef för avdelningen underhåll kommer du leda, inspirera och engagera medarbetare och chefer inom ditt uppdragsansvar samt säkerställa underhållet av Vattenfall Eldistributions elnätsan... Visa mer
En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Nu har du som är en ledare, möjlighet att med din kompetens och erfarenhet, driva Vattenfall Eldistributions resa framåt. Som chef för avdelningen underhåll kommer du leda, inspirera och engagera medarbetare och chefer inom ditt uppdragsansvar samt säkerställa underhållet av Vattenfall Eldistributions elnätsanläggningar.
Inom avdelningen arbetar cirka 40 medarbetare och två chefer som rapporterar direkt till underhållschefen

Du kommer att
Leda en avdelning som ansvarar för att planera, initiera/beställa, samt styra och följa upp operativa underhållsåtgärder i våra anläggningar och elnät.
Driva, styra och prioritera aktiviteter så att underhållsverksamheten kontinuerligt utvecklas åt rätt håll.
Skapa starka relationer med både interna och externa parter, varför såväl förmåga som vilja att kommunicera, samarbeta, påverka och utveckla verksamheten är viktig.
Du rapporterar till Enhetschef och ingår i avdelningens ledningsgrupp.


Vi söker dig som har
Ledarerfarenhet från tidigare chefspositioner, gärna inom underhåll av elanläggningar- och/eller industri/produktionsverksamhet/infrastruktur.
Erfarenhet och förmåga att arbeta i större organisationer vilket ställer krav på förmågan att arbeta processorienterat.
Relevant akademisk utbildning.


Som person har du ett genuint intresse för att utveckla verksamheten. Du är relationsskapande och har en god förmåga att skapa samarbeten med interna och externa parter för att nå resultat. Vidare har du ett strategisk perspektiv med en förmåga att värdera verksamhetens behov och prioritera insatser för att skapa bästa möjliga effekt.


Det är meriterande om du
Har erfarenhet av underhåll inom eldistribution alternativt annan infrastruktur.


Vi erbjuder dig
Som chef kommer du att ha en central roll i vår vision att möjliggöra ett klimatsmart liv inom en generation. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.


Övrig information
Rekryterande chef: Saira Alladin, tel: +46 722 00 58 24
Rekryterare: Johan Macdonald, tel: +46 730 85 27 63

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Befattning: Chef för avdelningen Underhåll
Placeringsort: Stockholm (Solna), Trollhättan eller Luleå.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 10 Mars.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

SSAB - Underhållschef Kol & Koks

Ansök    Maj 11    SSAB Emea AB    Underhållschef
Som underhållschef arbetar du nära dina dagtidsgående medarbetare med att skapa trivsel och arbetsglädje. Du bidrar till att utveckla kompetens och arbetssätt för ett ständigt förbättrat underhåll. I rollen som anläggningsägare ansvarar du för planering av underhållet på kort och lång sikt med fokus på det förebyggande underhållet. Placeringsort Luleå. Koksverket är en viktig del av SSAB Luleås produktionsflöde och tillgodoser masugnen med koks samt lever... Visa mer
Som underhållschef arbetar du nära dina dagtidsgående medarbetare med att skapa trivsel och arbetsglädje. Du bidrar till att utveckla kompetens och arbetssätt för ett ständigt förbättrat underhåll. I rollen som anläggningsägare ansvarar du för planering av underhållet på kort och lång sikt med fokus på det förebyggande underhållet. Placeringsort Luleå.
Koksverket är en viktig del av SSAB Luleås produktionsflöde och tillgodoser masugnen med koks samt levererar en stor del av företagets energibehov. Kol- och kokssidan inklusive koksbatteriet är en kritisk del i produktionskedjan där ett förebyggande underhåll under ständig utveckling är nödvändigt för att hålla god tillgänglighet.
Som underhållschef förväntas du tillsammans med planerare, tekniker och dagtidsgående mekaniker arbeta med att utveckla, planera, genomföra och följa upp verksamheten inom ditt område. Daglig styrning, förbättringsarbete och nära samarbete runt skyddsfrågor är en naturlig arbetsform för gruppen.
Du är direkt underställd chefen för koksverket och blir en viktig lagspelare i koksverkets ledningsgrupp.
På SSAB är arbetsmiljön och säkerheten alltid högst prioriterad.
Dina kvalifikationer
Att utveckla medarbetarna till att ta stort eget ansvar och att driva förbättringsarbete är nyckelområden där dina ledaregenskaper är en förutsättning för att lyckas med uppdraget. Tidigare chefserfarenhet och dina personliga egenskaper är av stor betydelse. Du är utåtriktad, positiv och lyhörd med god förmåga att skapa relationer på alla nivåer i organisationen.
Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet från en ledande befattning inom underhåll.
Vi erbjuder
En ansvarsfull roll där du får arbeta med fokus på ledarskap, sammarbete mellan grupper och utveckling av en underhållsverksamhet. SSAB erbjuder en arbetsmiljö där du får stora möjligheter till egen utveckling och karriär, såväl i Sverige som internationellt.
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång.
Sista ansökningsdag
6 juni 2021
Vid frågor om tjänsten kontakta gärna
Karin Lundstedt, Chef avdelning Koksverk, tfn 0920-925 48
Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0920-920 00.
Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering. Visa mindre

Underhållschef - Vattenfall Eldistribution AB

Ansök    Nov 6    Luleå    Underhållschef
En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät   Är du en av våra framtida ledare? Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor och vill vara med och skapa förutsättningar för vår fortsatta framgång på Vattenfall Eldistribution. Vi erbjuder dig en mycket spännande och utmanande möjlighet, att med din kompetens och erfarenhet, driva vår resa framåt.... Visa mer
En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät
 
Är du en av våra framtida ledare? Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor och vill vara med och skapa förutsättningar för vår fortsatta framgång på Vattenfall Eldistribution. Vi erbjuder dig en mycket spännande och utmanande möjlighet, att med din kompetens och erfarenhet, driva vår resa framåt. Släpp loss dina superkrafter tillsammans med oss som Chef för underhållsgruppen inom transmissionsledningar och skog!
 
Du kommer att
• Leda och fördela arbetet inom gruppen med fullt personal-, resultat- och budgetansvar.
• Driva och leda utvecklingen av verksamheten, framför allt vad det gäller våra processer och hjälpsystem
• Förvalta, hantera och utveckla gränssnitt och roller gentemot entreprenörer och konsulter.
• Stötta gruppen i hantering och utveckling av medverkan i kravställningar och upphandlingar samt kontroller och godkännanden av utförda tjänster.


Då gruppens medlemmar befinner sig på olika orter i vårt avlånga land kommer du få goda möjligheter att se och upptäcka Sverige. Du kanske till och med tillhör de som trivs med att få möjligheten att resa i tjänsten.


Vi söker dig som
• Antingen har erfarenhet från underhållsfrågor eller erfarenhet från elnätsbranschen
• Har en akademisk examen
• Har en god kommunikativ förmåga och kan utan problem göra dig förstådd både på svenska och engelska


För att vara framgångsrik i rollen tror vi att du är en driven, jordnära och prestigelös person som är nyfiken och villig att lära dig nya saker. Du vill bidra till att kontinuerligt förbättra och utveckla både medarbetare och Eldistributions¬verksamheten inom Vattenfall. Vidare tror vi du har en hög grad av personlig mognad och trovärdighet byggd på både livs- och yrkeserfarenhet


Meriterande för tjänsten
Det är till din fördel om du bekantat dig med skogliga frågor och/eller har erfarenhet av upphandlingar under LUF. Vi ställer oss även positiva till om du har tidigare erfarenhet att leda andra i någon form.


Vi erbjuder
Som anställd hos oss kommer du att ha en central roll i vår vision att bli Sveriges ledande Elnätsföretag, för ett klimatsmartare liv. Du får möjlighet att arbeta i en företagskultur som präglas av att vi gör varandra bättre, vi ligger steget före och vi håller vad vi lovar.


Läs mer hur vi arbetar med mångfald och inkludering här eller se gärna vår film!


Din ansökan
I din ansökan vill vi se ett tydligt CV där du beskriver dina tidigare yrkeserfarenheter och vilket ansvar du haft i olika roller.


Vi vill även att du skriver ett kortare personligt brev och behandlar följande två frågeställningar:
1. Varför vill du ha jobbet som Chef för skogligt underhåll?
2. Vilka erfarenheter tar du med dig från tidigare roller till denna tjänst och på vilket sätt tror du dessa kommer till nytta i denna roll?


Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot att läsa din ansökning!
 
Övrig information
Rekryterande chef: Björn Axelsson, +46 70 364 69 53.
Rekryterare: Matilda Karlsson, +46 70 235 28 58.


Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.


Befattning: Chef för gruppen Underhåll av Transmissionsledningar och Skog
Placeringsort: Luleå, Trollhättan eller Solna
Sista ansökningsdag: 21 November


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se. Visa mindre

Chef Operativt underhåll – Vattenfall Vattenkraft

Ansök    Aug 14    Luleå    Underhållschef
Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Våra utmaningar möter vi genom att låta våra principer Aktiva, Öppna, Positiva samt Arbetsmiljö & S... Visa mer
Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Våra utmaningar möter vi genom att låta våra principer Aktiva, Öppna, Positiva samt Arbetsmiljö & Säkerhet lägga grunden för vår verksamhet. Vi producerar ca 25% av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet! Är du chef och söker en ny utmaning inom ledarskap, har du ett starkt intresse för underhållsverksamhet och drivkraft att vilja utveckla och effektivisera arbetssätt? Då kanske du är den vi söker! Om arbetetVi söker nu en chef till avdelning Operativt underhåll inom enhet Underhåll. Avdelningens fokus är avhjälpande och förebyggande underhåll samt mindre projekt. I nära samarbete med medarbetare från Vattenfall Vattenkrafts andra enheter, kollegor inom Underhåll och entreprenörer så planerar, genomför och utvecklar vi det långsiktiga underhållet av Vattenfalls storskaliga vattenkraftsanläggningar. I avdelningen - som består av fem grupper och cirka 100 medarbetare - arbetar tekniker (el, mekanik och förråd), teamledare/projektledare och gruppchefer. Som avdelningschef leder, inspirerar och engagerar du medarbetare och chefer, du ska säkerställa att underhållet sker på ett säkert och effektivt sätt. Ansvaret innebär att: >> Arbeta för att uppnå gemensamma mål för arbetsmiljö, utveckling av medarbetare och verksamhet>> Med säkerheten främst genomföra avhjälpande och förebyggande underhåll, planerade projekt och smarta reinvesteringar>> Fortsätta att bygga starka relationer, både internt och externt>> Leda och utveckla ledningsgruppen för Operativt underhåll>> Följa upp och kontinuerligt analysera verksamheten (ekonomi, KPI, tillgänglighet)>> Du rapporterar till chef för enhet Underhåll och ingår i enhetens ledningsgrupp. Om digDet är ett krav att du har flera års erfarenhet som ledare (chefsposition), gärna inom underhåll av energi- och/eller industri/produktionsverksamhet. Du har eftergymnasial utbildning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av vattenkraftverksamhet samt underhållssystemet SAP-PM är meriterande. Som ledare är du engagerad och trygg i din roll. Du tar ansvar, strukturerar och prioriterar när det krävs. Du ser till att information och budskap når fram och att förväntningar är klara. Du är en tydlig kommunikatör med mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Du har goda erfarenheter av att samarbeta och ett stort intresse av att ta till vara på, utveckla och effektivisera arbetssätt. Resor, främst inom Sverige och till våra verksamhetsorter är vanligt förekommande, du har B-körkort. PlaceringsortNorrbotten - Luleå, JokkmokkVästerbotten - Umeå, StornorrforsVästernorrland - Bispgården.>> Ansök gärna så snart som möjligt och ange önskad placeringsort din ansökan. Mer informationEnhetschef Underhåll Stina Pettersson, 070-547 70 27Rekryterare Ingela Skoog, 0730-243 164. Fackliga representanterCarl Johansson, UnionenAnneli Jönsson, LedarnaMagnus Nilsson, AkademikernaJarmo Marjala, SEKO.>> Alla nås via Vattenfalls växel, 08-739 50 00. Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss! Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest. Visa mindre

Underhållsledare Produktionsunderhåll

Ansök    Sep 25    Scania    Underhållschef
Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag med ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt produktions- och fastighetsunderhåll. Vi har specialkompetens inom bland annat automation, styr och regler, el, och VVS. Vi är ett helägt dotterbolag till Scania CV AB och ett av de största tekniskt produktionsstödjande företagen i landet med ca 1000 anställda och med en omsättning på ca 1,6 miljard kronor (2017). Du k... Visa mer
Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag med ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt produktions- och fastighetsunderhåll. Vi har specialkompetens inom bland annat automation, styr och regler, el, och VVS. Vi är ett helägt dotterbolag till Scania CV AB och ett av de största tekniskt produktionsstödjande företagen i landet med ca 1000 anställda och med en omsättning på ca 1,6 miljard kronor (2017).

Du kommer som underhållsledare tillsammans med dina underhållstekniker att utföra maskinunderhåll inom ansvarsområde på Scania/Ferruform. 
Största utmaningen är att tillsammans med gruppen och kunden, arbeta med att öka driftssäkerheten genom fokus på arbetssätt och återkommande störningar.

Din profil
Du är den naturlige ledaren med god struktur, som kan motivera och entusiasmera dina medarbetare. Du kan också tänka i nya banor och ser förändringar som en naturlig del i verksamheten. Du är van att arbeta i en nyckeltalsorienterad verksamhet med förbättringar som aktiviteter.

Vi ser gärna att du har:


• Ett antal års arbetslivserfarenhet i ledande befattning ifrån industrin inom underhåll, produktion eller produktionsteknik med personal- och budgetansvar.
• Minst 3-årig teknisk gymnasieutbildning. Meriterande är högre utbildning inom teknik.
• Det är meriterande med erfarenhet från projektledning inom en teknikorienterad bransch.

Mer information och ansökan
Peter Lundberg HR Business Partner, tfn. 0920-76773, [email protected]

Låter tjänsten intressant?
Ansök via HR InLine/Jobbsök på Scania eller www.scania.com/jobb och bifoga personligt brev och CV senast 18 oktober.
Inkomna ansökningar behandlas kontinuerligt och urval och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdagen. Visa mindre

Underhållschef Luleå

Ansök    Aug 23    Scania    Underhållschef
Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag med ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt produktions- och fastighetsunderhåll. Vi har specialkompetens inom bland annat automation, styr och regler, el, och VVS. Vi är ett helägt dotterbolag till Scania CV AB och ett av de största tekniskt produktionsstödjande företagen i landet med ca 1000 anställda och med en omsättning på ca 1,6 miljard kronor (2017). Vill... Visa mer
Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag med ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt produktions- och fastighetsunderhåll. Vi har specialkompetens inom bland annat automation, styr och regler, el, och VVS. Vi är ett helägt dotterbolag till Scania CV AB och ett av de största tekniskt produktionsstödjande företagen i landet med ca 1000 anställda och med en omsättning på ca 1,6 miljard kronor (2017).

Vill du vara med och utveckla underhållet på Scania? Vi söker nu en underhållschef till Scania Industrial Maintenance i Luleå.

Underhållschefsjobbet
Tillsammans med andra underhållschefer ingår du i ledningsgruppen för Scanias underhåll. Du har ett nära samarbete både operativt och strategiskt med Ferruforms ledningsgruppp. Du ansvarar för att underhållet på Scania Ferruforms utrustningar är i världsklass.
Du kommer tillsammans med dina underställda chefer och medarbetare arbeta med att implementera och driva ett effektivt underhåll utifrån satta mål.

Vi står inför stora utmaningar de närmaste åren då underhåll är en mycket viktig del för att Scania ska uppnå sina högt ställda mål. Du måste därför kunna jobba med utveckling och förändring av våra arbetssätt för att klara detta. Stor vikt läggs på förändringsledarskapsegenskaper. Tjänsten erbjuder mycket goda möjligheter till personlig utveckling.

Tjänsten innebär resor varje månad till Södertälje.

Din profil
För att trivas och nå framgång i rollen som underhållschef är det viktigt att du har brinnande intresse för ledarskap och underhåll.  Vi söker en person med ett starkt och tryggt ledarskap, och har förmågan att nå resultat genom sina gruppchefer. Du som söker har akademisk utbildning eller annan relevant utbildning. Du har flerårig erfarenhet som andra linjens chef inom liknande områden. Du är strukturerad, har en god analytisk förmåga, är en förändringsledare och är van att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt.

Information och ansökan 
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta:
Maria Brus Lundell, Underhållschef, 08553-71619

Ansök med bifogat personligt brev och CV senast 8 september. Inkomna ansökningar behandlas kontinuerligt under ansökningstiden. Visa mindre