Lediga jobb Stiftelsen Sunderby Folkhögskola i Luleå

Se alla lediga jobb från Stiftelsen Sunderby Folkhögskola i Luleå. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Luleå som finns inom det yrket.

Projektledare

Nytt
Om Sunderby folkhögskola Sunderby folkhögskola är en stiftelse som bedriver utbildningar och kurser inom allt från gymnasieämnen till kreativa utbildningar med kunskap och människan i fokus. Våra huvudmän är LO-distriktet i Norra Sverige, ABF Norr och Unga Örnar Norrbotten. I stiftelsen driver vi olika typer av projekt för att stärka demokratin och att människor i utanförskap ska få verktyg och stöd att påverka sin framtid. Vi har lång erfarenhet av att d... Visa mer
Om Sunderby folkhögskola
Sunderby folkhögskola är en stiftelse som bedriver utbildningar och kurser inom allt från gymnasieämnen till kreativa utbildningar med kunskap och människan i fokus. Våra huvudmän är LO-distriktet i Norra Sverige, ABF Norr och Unga Örnar Norrbotten. I stiftelsen driver vi olika typer av projekt för att stärka demokratin och att människor i utanförskap ska få verktyg och stöd att påverka sin framtid. Vi har lång erfarenhet av att driva projekt och en bred kunskap inom området. Vårt projektteam består av två fasta projektledare och antalet övriga projektmedarbetare varierar utifrån de projekt vi har i gång.
Om projektet Utväg:
Unga som varken arbetar eller studerar är en outnyttjad resurs som behövs i samhället. Norrbotten behöver 51 000 anställningar fram till och med år 2030. I den regionala handlingsplanen för ESF+ Övre Norrland 2021-2027 beskrivs att det inom regionen finns stora kompetensförsörjningsutmaningar som delvis beror på den demografiska utvecklingen där antalet äldre ökar kraftigt, samtidigt som andelen av befolkningen i arbetsför ålder minskar som medför att färre personer ska försörja fler.
I projekt Utväg vill Sunderby folkhögskola och Kalix folkhögskola tillsammans med Bodens kommun och Kalix kommun hitta gemensamma sätt att arbeta med unga som varken arbetar eller studerar. Tillsammans ska vi arbeta med hela kedjan från uppsökande arbete till utfasning. Vi kommer att samla vår kompetens och våra erfarenheter och dela den med varandra. Vi ska också bygga nya samarbeten för att hitta vägar till de unga.
Projektets mål är att skapa en modell för hur folkhögskolorna i samverkan med kommuner kan arbeta med att unga som varken arbetar eller studerar närmar sig arbetsmarknaden. Projektet ska undersöka olika modeller för samverkan kring målgruppen och särskilt undersöka om IOP (idéburet offentligt partnerskap) kan vara en framkomlig väg för att formalisera samverkan i framtiden förutsatt att vi hittar en bra arbetsmodell.
Beskrivning av tjänsten:
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att projektleda vårt nyligen beviljade projekt Utväg. Projektledaren kommer att arbeta med att säkerställa att projektets mål uppfylls inom projektets ramar. Projektets huvudsakliga mål och arbetsinsatser som kommer krävas är samverkan med projektpartners, undersöka olika modeller för samverkan kring målgruppen samt rekrytering av deltagare och uppsökande verksamhet. För att minska sårbarheten i projekten samt att underlätta för projektledningen delar våra projektledare på projektledningen i alla våra projekt. Detta innebär att du kommer att dela tjänsten med en ur vårt projektteam och att du även kommer att arbeta deltid i något av våra andra projekt.
Arbetsuppgifter:
Som projektledare för projektet Utväg förväntas du:
Säkerställa att projektets mål uppfylls
Arbeta med budgetuppföljning och projektadministration
Ansvar att projektplan och budget följs
Samordna och vara föredragande i projektets styrgrupp
Projektadministration

Som en del av vårt projektteam förväntas du:
Dela projektledarskapet inom något av våra andra projekt
Ingå i nätverk
Delta i övrigt på folkhögskolan förekommande arbete

Vi söker dig som:
Brinner för alla människors lika rättigheter, jämlikhet och demokrati.
Har erfarenhet av att arbeta i projekt med extern finansiering, gärna EFS-finansierade projekt
Är bra på att strukturera ditt arbete och trivs med såväl administrativa som kreativa
arbetsuppgifter.
Är en idéspruta och samtidigt en doer som drivs av att se resultat.
Är initiativtagande, självgående och kreativ.

Meriterande om du har erfarenhet av att:
Om du har erfarenheter av Idéburet offentligt partnerskap – IOP
Arbeta som projektledare eller i en liknande roll
Arbeta med målgruppen unga som varken arbetar eller studerar
Erfarenhet av att ha samverkat med kommuner
Kunskap om offentlig sektor

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Utbildningskrav
Eftergymnasialutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet

Språkkunskaper i tal och skrift
Mycket goda kunskaper i svenska
Goda kunskaper i engelska
Övrigt
Det förekommer delvis resor i tjänsten därav är det krav att du som sökande har B-körkort.
Då en del av arbetet sker med datorn som arbetsverktyg krävs att du har god datorvana.
Villkor:
Tjänsten är en projektanställning på minst 22 månader, heltid med oreglerad arbetstid. Kvälls- och helgarbete kan förekomma liksom flertalet resor i tjänsten (främst till Kalix). Tillträde 1 september eller efter överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Vi har kollektivavtal.
Ansökan
Sunderby folkhögskola har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Vi behandlar personuppgifter enligt den nya Dataskyddsförordningen, läs mer på vår hemsida. Visa mindre

Vi söker lärare i SVA

Sunderby folkhögskola bedriver utbildning och folkbildning. Hos oss kan deltagare läsa Allmän kurs grund och Allmän kurs gymnasienivå för att läsa in ämnen för att nå behörighet till högre studier. Vi har också kreativa och kulturella kurser samt möjlighet att läsa särskilda kurser för att fördjupa sig i ett specialområde. Vi driver också olika projekt för människor som bland annat står utanför arbetsmarknaden. Nu söker vi en erfaren SVA (A+B) lärare som h... Visa mer
Sunderby folkhögskola bedriver utbildning och folkbildning. Hos oss kan deltagare läsa Allmän kurs grund och Allmän kurs gymnasienivå för att läsa in ämnen för att nå behörighet till högre studier. Vi har också kreativa och kulturella kurser samt möjlighet att läsa särskilda kurser för att fördjupa sig i ett specialområde. Vi driver också olika projekt för människor som bland annat står utanför arbetsmarknaden.
Nu söker vi en erfaren SVA (A+B) lärare som huvudsakligen ska jobba med människor som är nya i Sverige och de som börjat lära sig svenska på grundnivå. Vi ser gärna att du har utbildning och/eller erfarenhet i andra ämneskombinationer för att kunna hålla utbildning i dessa och även kunna stötta upp andra pedagoger när verksamheten kräver.
Du kommer ha ett ansvar för planering, genomförande och uppföljning av undervisningen. Du medverkar och deltar vid omdömessättning och har ett mentorskap.
Vi tycker det är viktigt att arbeta för helheten som ett lag där våra deltagare (elever) står i fokus och där alla pedagoger hjälps åt för att uppnå det målet. Till oss tar du också med dig en god pedagogik och didaktik samt en god förmåga att anpassa nivån på undervisningen till våra deltagares olika förmågor.
Som person har du ett genuint intresse för att få våra deltagare att lära sig och utvecklas. Du är tålmodig, tar ansvar och hanterar de utmaningar som uppstår i vardagen. Vi vill att du är duktig på att motivera och entusiasmera unga/vuxna, har god kommunikation och en förmåga att se till helheten. Du behöver vara lyhörd och ha en god förmåga att skapa en trygg lärandemiljö med studiero för våra deltagare. Personliga egenskaper är avgörande för tjänsten.
Vi arbetar löpande med urval och intervjuer, se därför till att skicka in din ansökan idag. Tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Sunderby folkhögskola har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Vi behandlar personuppgifter enligt den nya Dataskyddsförordningen, läs mer på vår hemsida. Visa mindre

Vi söker restaurangbiträde

Sunderby folkhögskola bedriver utbildning och folkbildning. Hos oss kan deltagare läsa Allmän kurs grund och Allmän kurs gymnasienivå för att läsa in ämnen för att nå behörighet till högre studier. Vi har också kreativa och kulturella kurser samt möjlighet att läsa särskilda kurser för att fördjupa sig i ett specialområde. Vi driver också olika projekt för människor som bland annat står utanför arbetsmarknaden. Tillsammans med en inspirerande och vacker mi... Visa mer
Sunderby folkhögskola bedriver utbildning och folkbildning. Hos oss kan deltagare läsa Allmän kurs grund och Allmän kurs gymnasienivå för att läsa in ämnen för att nå behörighet till högre studier. Vi har också kreativa och kulturella kurser samt möjlighet att läsa särskilda kurser för att fördjupa sig i ett specialområde. Vi driver också olika projekt för människor som bland annat står utanför arbetsmarknaden.
Tillsammans med en inspirerande och vacker miljö drivs också, via skolans dotterbolag, hotell- och konferensverksamhet samt Restaurang Akvarellen.
Som restaurangbiträde varierar arbetsuppgifterna och består av dem du hittar i en restaurang, som frukost, servering, disk, kallskänka, lättare matlagning och därtill hörande förberedelser, bordsservering, handhavande av buffé, plocka upp varor, hålla rent och snyggt, servering av alkoholdrycker samt ge våra gäster en trevlig service.
Som person har du ett välkomnande sätt och vill skapa den där gästupplevelsen i världsklass. Vi strävar efter att alla vill återvända till oss och försöker alltid göra allas vistelse till en härlig upplevelse. Vissa perioder har vi ett extra tryck och ser gärna att det finns en drivkraft, flexibilitet och förmåga att vara självgående. Du är också en person med positiv inställning, vilja att samarbeta och är serviceinriktad.
Förutom att driva vår egen restaurang, serverar vi även lunch för Kråkbergsskolan och deras cirka 200 elever. En stor del av vår verksamhet sker dagtid men vi har även middagar för konferensgäster och andra sammankomster som exempelvis studentbaler och bröllop. Arbetet består för närvarande mestadels av arbete dagtid men kväll och helger kan förekomma.
I den mån det behövs är vårt team tillgängliga för att hjälpa andra avdelningar inom organisationen. Vi tror på att jobba som en enhet där alla avdelningar har lika stort värde och gästen står i fokus.
Vi arbetar löpande med urval och intervjuer, se därför till att skicka in din ansökan idag. Tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Sunderby folkhögskola har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Vi behandlar personuppgifter enligt den nya Dataskyddsförordningen, läs mer på vår hemsida. Visa mindre

Studierektor till Sunderby folkhögskola

Sunderby folkhögskola bedriver utbildning och folkbildning. Hos oss kan deltagare läsa Allmän kurs grund och Allmän kurs gymnasienivå för att läsa in ämnen för att nå behörighet till högre studier. Vi har också kreativa och kulturella kurser samt möjlighet att läsa särskilda kurser för att fördjupa sig i ett specialområde. Vi driver också olika projekt för människor som bland annat står utanför arbetsmarknaden. Du ska ha tidigare erfarenhet av arbete som c... Visa mer
Sunderby folkhögskola bedriver utbildning och folkbildning. Hos oss kan deltagare läsa Allmän kurs grund och Allmän kurs gymnasienivå för att läsa in ämnen för att nå behörighet till högre studier. Vi har också kreativa och kulturella kurser samt möjlighet att läsa särskilda kurser för att fördjupa sig i ett specialområde. Vi driver också olika projekt för människor som bland annat står utanför arbetsmarknaden.
Du ska ha tidigare erfarenhet av arbete som chef med personalansvar, samt ha kunskap och erfarenhet av administrativt arbete på ledningsnivå. Arbete med administration inom ideell sektor eller meriter som kan bedömas likvärdiga är också önskvärda. Krav är folkhögskolelärarutbildning annan lärarutbildning och/eller erfarenhet av undervisning på folkhögskola, på gymnasienivå eller motsvarande inhämtad erfarenhet.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där du har ett ödmjukt och inkluderande ledarskap där du får med dig personalgruppen. Övriga egenskaper såsom ordningssinne, struktur och tydlighet är också något som vi efterfrågar. Som en naturlig del av folkbildningen och vår värdegrund ingår arbete med mångfaldsfrågor och mänskliga rättigheter där du delar arbetarrörelsens värderingar. Vi vill att vår arbetsplats skall spegla samhället, därför vill vi att såväl män som kvinnor, yngre som äldre samt personer med olika etnisk och kulturell bakgrund söker våra tjänster.
Vi erbjuder nu ett stimulerande och utvecklande arbete där du som studierektor jobbar i den pedagogiska verksamheten. Tjänsten kräver ett intresse för och erfarenhet av skoladministrativt arbete, samt kompetens och erfarenhet inom ledning och styrning.
I tjänsten ligger fokus på läsårsplanering med tjänstefördelning och schemaläggning, kursadministration, utredningar, ansvar för lång- och kortkurser och uppdragsutbildningar. Du som söker behöver ha god erfarenhet av att arbeta digitalt. Arbetsledning för delar av skolans pedagogiska personal utgör en del av tjänsten, där personalansvar och arbetsmiljöansvar ingår. Erfarenhet av arbete inom ideell sektor ses som en merit och då gärna inom folkbildningsverksamhet. Studierektor ingår i skolans ledningsgrupp.
Vi arbetar löpande med urval och intervjuer, se därför till att skicka in din ansökan idag. Tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Sunderby folkhögskola har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Vi behandlar personuppgifter enligt den nya Dataskyddsförordningen, läs mer på vår hemsida. Visa mindre

Nu söker vi en studie- och yrkesvägledare

Sunderby folkhögskola bedriver utbildning och folkbildning. Hos oss kan deltagare läsa allmänförberedande kurs och allmän kurs för att läsa in ämnen för att nå behörighet till högre studier. Vi har också kreativa och kulturella kurser samt möjlighet att läsa särskilda kurser för att fördjupa sig i ett specialområde. Vi driver också olika projekt för människor som bland annat står utanför arbetsmarknaden. Nu söker vi en ny medarbetare till vår skola för att... Visa mer
Sunderby folkhögskola bedriver utbildning och folkbildning. Hos oss kan deltagare läsa allmänförberedande kurs och allmän kurs för att läsa in ämnen för att nå behörighet till högre studier. Vi har också kreativa och kulturella kurser samt möjlighet att läsa särskilda kurser för att fördjupa sig i ett specialområde. Vi driver också olika projekt för människor som bland annat står utanför arbetsmarknaden.
Nu söker vi en ny medarbetare till vår skola för att arbeta som studie- och yrkesvägledare (SYV). Som SYV hos oss skulle dina arbetsuppgifter vara att vägleda befintliga och eventuella kommande deltagare i deras val av utbildning och dokumentera deltagare i vårt system SchoolSoft samt i övrigt förekommande arbetsuppgifter.
Kvalifikationer
Behörig studie- och yrkesvägledare
God språklig och skriftlig förmåga i svenska och engelska.
Goda kunskaper och vana i att använda Officepaketet.

Egenskaper
God förmåga till att samverka i team och att ha lätt för att knyta kontakter
Flexibel och strukturerad
Strävar alltid efter att ha individen i centrum.

Meriterande erfarenheter
God digital kompetens
Kunskap om folkhögskola

Övrigt
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och naturligtvis delar du våra värderingar.
Sunderby folkhögskola är en anrik folkbildare som startade redan 1896. Drygt 100 år senare har skolan hundratals deltagare varje läsår. Dessutom tar vi emot ett stort antal gäster och kunder i hotell/restaurang/konferenser samt olika former av kursverksamheter varje år.
Sunderby folkhögskola ligger i Södra Sunderbyn, Luleå.
Skolan vill tillsammans med sina huvudmän stimulera till aktivt deltagande i samhällslivet och samhällsutvecklingen. Det är en kreativ, varm och trevlig arbetsplats som står för allas lika värde och för att göra skillnad för den enskilde individen.
Vi arbetar löpande med urval och intervjuer, se därför till att skicka in din ansökan idag. Tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Sunderby folkhögskola har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Vi behandlar personuppgifter enligt den nya Dataskyddsförordningen, läs mer på vår hemsida. Visa mindre

Vi söker en deltagarstödjare

Sunderby folkhögskola bedriver utbildning och folkbildning. Hos oss kan deltagare läsa allmän kurs för att läsa in ämnen på grundskole- eller gymansienivå. Det går också att läsa särskilda kurser för att fördjupa sig i ett specialområde. Vi driver också olika projekt för människor som bland annat står långt i från studier eller arbetsmarknaden. Nu söker vi en person som bland annat ska jobba med att vara en resurs för våra deltagare som har behov av extra ... Visa mer
Sunderby folkhögskola bedriver utbildning och folkbildning. Hos oss kan deltagare läsa allmän kurs för att läsa in ämnen på grundskole- eller gymansienivå. Det går också att läsa särskilda kurser för att fördjupa sig i ett specialområde. Vi driver också olika projekt för människor som bland annat står långt i från studier eller arbetsmarknaden.
Nu söker vi en person som bland annat ska jobba med att vara en resurs för våra deltagare som har behov av extra stöd under sin utbildning hos oss.
Som deltagarstödjare är du ett socialt stöd, studiestöd, administrativt/tekniskt stöd samt skapar aktiviteter tillsammans med deltagare på raster. Du deltar på kårens möten och fångar upp deltagarnas önskemål och behov samt förmedlar det till kollegor.
Som person har du ett genuint intresse för att få våra deltagare att lära sig och utvecklas. Du är tålmodig, tar ansvar och hanterar de utmaningar som uppstår i vardagen. Vi vill att du är duktig på att motivera och entusiasmera unga/vuxna, har god kommunikation och en förmåga att se till helheten. Personliga egenskaper är avgörande för tjänsten.
Tjänsten är ett vikariat på heltid mellan perioden 4 september till 4 november.
Vi arbetar löpande med urval och intervjuer, se därför till att skicka in din ansökan idag. Tillsättning kan ske före sista ansökningsdag, tveka inte att söka eller tipsa någon du känner.
Sunderby folkhögskola har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför all kontakt med annonssäljare, andra säljare av rekryteringstjänster samt bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Vi söker en redovisningsekonom/lönehandläggare

Nu söker vi en redovisningsekonom/lönehandläggare till vår verksamhet Resurscentrum, Bevista Sunderby AB på Sunderby folkhögskola. Vi söker en person som arbetat som redovisningsekonom eller alternativt har flera års vana som löne- och redovisningsassistent. Det är meriterande om du har några års arbetslivserfarenhet av redovisning, löpande arbete, bokslut, deklarationer (AGI, moms, inkomstskatt), löner och pensioner. erfarenhet från liknande arbete dvs re... Visa mer
Nu söker vi en redovisningsekonom/lönehandläggare till vår verksamhet Resurscentrum, Bevista Sunderby AB på Sunderby folkhögskola.
Vi söker en person som arbetat som redovisningsekonom eller alternativt har flera års vana som löne- och redovisningsassistent.
Det är meriterande om du har
några års arbetslivserfarenhet av redovisning, löpande arbete, bokslut, deklarationer (AGI, moms, inkomstskatt), löner och pensioner.
erfarenhet från liknande arbete dvs redovisningsbyrå och erfarenhet av att jobba med flera kunder samtidigt
erfarenhet från ideella organisationer och/eller erfarenheter från organisationer i civilsamhället

Är du
kommunikativ, lyhörd och prestigelös
en person som kan arbeta självständigt och strukturerat
pedagogisk, ansvarsfull och noggrann
stabil och mogen som person, bra på att leda dig själv
förtroendeingivande, har mycket god förmåga att samarbeta samt har lätt för att skapa och utveckla goda relationer
en person med stark utvecklingsfokus, drivkraft och uthållighet

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och naturligtvis delar du våra värderingar. Du kommer att arbeta på Resurscentrum som sköter bokföring och löner till ca 40 externa kunder inom det civila samhället.
Rollen som redovisningsekonom innebär arbete med tertial- och årsbokslut, löpande redovisning, avstämningar, löner, myndighetsrapporteringar inklusive inkomst- och momsdeklarationer samt framtagande av årsredovisningar. Du kommer att backas upp av kunniga kollegor och ni arbetar tillsammans som ett team.
Sunderby folkhögskola är en anrik folkbildare som startade redan 1896. Drygt 100 år senare har skolan hundratals deltagare varje läsår. Dessutom tar vi emot ett stort antal gäster och kunder i hotell/restaurang/konferenser samt olika former av kursverksamheter varje år.
Sunderby folkhögskola ligger i Södra Sunderbyn i centrum av Norrbotten, mitt emellan Luleå och Boden.
Skolan vill tillsammans med sina huvudmän stimulera till aktivt deltagande i samhällslivet och samhällsutvecklingen. Det är en kreativ, varm och trevlig arbetsplats som står för allas lika värde och för att göra skillnad för den enskilde individen.
Personligt brev och CV skickas via mail i PDF. I samband med din ansökan önskar vi också att du anger löneanspråk.
Vi arbetar löpande med urval och intervjuer, se därför till att skicka in din ansökan idag. Tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Sunderby folkhögskola har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Vi söker en redovisningsekonom/lönehandläggare

Nu söker vi en redovisningsekonom/lönehandläggare till vår verksamhet Resurscentrum, Bevista Sunderby AB på Sunderby folkhögskola. Vi söker en person som arbetat som redovisningsekonom eller alternativt har flera års vana som löne- och redovisningsassistent. Det är meriterande om du har några års arbetslivserfarenhet av redovisning, löpande arbete, bokslut, deklarationer (AGI, moms, inkomstskatt), löner och pensioner. erfarenhet från liknande arbete dvs re... Visa mer
Nu söker vi en redovisningsekonom/lönehandläggare till vår verksamhet Resurscentrum, Bevista Sunderby AB på Sunderby folkhögskola.
Vi söker en person som arbetat som redovisningsekonom eller alternativt har flera års vana som löne- och redovisningsassistent.
Det är meriterande om du har
några års arbetslivserfarenhet av redovisning, löpande arbete, bokslut, deklarationer (AGI, moms, inkomstskatt), löner och pensioner.
erfarenhet från liknande arbete dvs redovisningsbyrå och erfarenhet av att jobba med flera kunder samtidigt
erfarenhet från ideella organisationer och/eller erfarenheter från organisationer i civilsamhället

Är du
kommunikativ, lyhörd och prestigelös
en person som kan arbeta självständigt och strukturerat
pedagogisk, ansvarsfull och noggrann
stabil och mogen som person, bra på att leda dig själv
förtroendeingivande, har mycket god förmåga att samarbeta samt har lätt för att skapa och utveckla goda relationer
en person med stark utvecklingsfokus, drivkraft och uthållighet

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och naturligtvis delar du våra värderingar. Du kommer att arbeta på Resurscentrum som sköter bokföring och löner till ca 40 externa kunder inom det civila samhället.
Rollen som redovisningsekonom innebär arbete med tertial- och årsbokslut, löpande redovisning, avstämningar, löner, myndighetsrapporteringar inklusive inkomst- och momsdeklarationer samt framtagande av årsredovisningar. Du kommer att backas upp av kunniga kollegor och ni arbetar tillsammans som ett team.
Sunderby folkhögskola är en anrik folkbildare som startade redan 1896. Drygt 100 år senare har skolan hundratals deltagare varje läsår. Dessutom tar vi emot ett stort antal gäster och kunder i hotell/restaurang/konferenser samt olika former av kursverksamheter varje år.
Sunderby folkhögskola ligger i Södra Sunderbyn i centrum av Norrbotten, mitt emellan Luleå och Boden.
Skolan vill tillsammans med sina huvudmän stimulera till aktivt deltagande i samhällslivet och samhällsutvecklingen. Det är en kreativ, varm och trevlig arbetsplats som står för allas lika värde och för att göra skillnad för den enskilde individen.
Personligt brev och CV skickas via mail i PDF. I samband med din ansökan önskar vi också att du anger löneanspråk.
Vi arbetar löpande med urval och intervjuer, se därför till att skicka in din ansökan idag. Tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Sunderby folkhögskola har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Servicepersonal till vår hotell- och konferensverksamhet

Nu söker vi personal till vår servicegrupp för att under sommaren arbeta heltid som konferenssamordnare/receptionist och lokalvårdare. Efter sommaren är det endast aktuellt vid behov. Arbetet som konferenssamordnare/receptionist består av arbetsuppgifter som bokning, in- och utcheckning, planering, försäljning, uppföljning av konferens-, event och hotellbokningar samt tillagning och servering av hotellfrukost. Tjänsten inkluderar även hantering av telefonv... Visa mer
Nu söker vi personal till vår servicegrupp för att under sommaren arbeta heltid som konferenssamordnare/receptionist och lokalvårdare. Efter sommaren är det endast aktuellt vid behov.
Arbetet som konferenssamordnare/receptionist består av arbetsuppgifter som bokning, in- och utcheckning, planering, försäljning, uppföljning av konferens-, event och hotellbokningar samt tillagning och servering av hotellfrukost. Tjänsten inkluderar även hantering av telefonväxel och kassa, fakturering, kundreskontra samt års- och månadsavslut.
Arbetet som lokalvårdare består av städning av våra hotellrum, konferenslokaler och andra gemensamma ytor.
Som person är du öppen, prestigelös och trivs i rollen som företagets ansikte utåt. I din yrkesroll bör du vara handlingskraftig, stresstålig, flexibel och kunna arbeta strukturerat eftersom tjänsten kräver att du tar stort eget ansvar. Du kan även komma att arbeta på andra avdelningar inom serviceyrket. Som person är du glad, utåtriktad och sprider positiv energi. Viktigast av allt är att du vill och kan ge våra gäster bästa möjliga service. För tjänsten inom vår servicegrupp är dina personliga egenskaper mycket viktiga.
Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav. Ytterligare språk är meriterande. Kunskap och tidigare erfarenhet av ett eller flera bokningssystem samt fakturering är meriterande.
Tjänsten annonseras som heltid, men deltid är också möjligt efter överenskommelse. Arbetet förläggs både dagtid och kvällstid på vardagar samt helger enligt schema. I första hand har vi behov av någon som kan arbeta under sommaren.
Vi kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdatum så ansök snarast.
Sunderby folkhögskola har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför all kontakt med annonssäljare, andra säljare av rekryteringstjänster samt bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Vi söker en redovisningsekonom/controller

Vi söker en person som kommer att arbeta både strategiskt och operativt i rollen som redovisningsekonom och controller. Vår bedömning är att du arbetar 50/50 med dessa två områden, såklart med viss variation under olika perioder. Hos oss arbetar du med externa kunder som redovisningsekonom samt som intern controller där du ansvarar för att skapa förutsättningar för vår egen verksamhets ekonomi. Det är viktigt för oss att utföra arbetet i utsatt tid med nog... Visa mer
Vi söker en person som kommer att arbeta både strategiskt och operativt i rollen som redovisningsekonom och controller. Vår bedömning är att du arbetar 50/50 med dessa två områden, såklart med viss variation under olika perioder.
Hos oss arbetar du med externa kunder som redovisningsekonom samt som intern controller där du ansvarar för att skapa förutsättningar för vår egen verksamhets ekonomi.
Det är viktigt för oss att utföra arbetet i utsatt tid med noggrannhet, hög säkerhet, kvalité och med utmärkt kundnöjdhet. Du är van vid att arbeta självständigt med hela bokslutsprocessen och känner dig trygg i dina redovisningskunskaper. Har du grundläggande kompetens inom koncernredovisning och rapportering är det meriterande. Vi förutsätter goda kunskaper i Excel. Många av våra kunder tillhör civilsamhället och vi ser att du tidigare har arbetat med ideell sektor och har god förståelse för styrelsearbete och frivilliga organisationer. Till hjälp har du bland annat affärssystemet Visma samt digital fakturalösning Rillion One.
Som person är du ansvarstagande och självständig, du har ett metodiskt och systematiskt arbetssätt och förmåga att prioritera och att arbeta mot deadlines. Du är kommunikativ och trivs med många kontaktytor. Vidare är du en pålitlig och noggrann medarbetare som trivs med att arbeta i team.
Du har också en god förmåga att arbeta självständigt och prioritera dina arbetsuppgifter, samtidigt som du är en stark lagspelare och trivs i en miljö med snabb förändringstakt med flera olika externa kunder. Du ska vara medveten om vikten av personlig integritet och sekretess. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Löpande redovisning, leverantörsreskontra, kundreskontra, projektredovisning och avstämningar av balanskonton, periodiseringar och reserveringar
Periods- och årsbokslut, årsredovisningar och inkomstdeklarationer
Ansvar för skatt- och momsredovisning samt kvartalsvisa skatteberäkningar
Delta i budget och prognosarbete, analys av resultatutfall i jämförelse med budget
Löpande likviditetsarbete
Sammanställa ekonomiska rapporter och underlag till chefer och styrelse
Löner, hantering av anställningsavtal, rapportering pensioner och försäkringar
Kontakt med revisorer, myndigheter, och ansvar för redovisning av statistik till SCB m.fl
Upprättande av rutinbeskrivningar/processer

Vi söker dig som har
Relevant utbildning till exempel civilekonomexamen eller motsvarande

Det är meriterande om du har erfarenhet av
Erfarenhet från liknande arbete.
Erfarenhet från ideell organisation och/eller erfarenheter från organisationer i civilsamhället
Erfarenhet av en bred kundportfölj

Du skall vara
kommunikativ, lyhörd och prestigelös
en person som kan arbeta självständigt och strukturerat
stabil och mogen som person, bra på att leda dig själv
förtroendeingivande, ha mycket god förmåga att samarbeta samt ha lätt för att skapa och utveckla goda relationer
en person med stark utvecklingsfokus, drivkraft och uthållighet

Personligt brev och CV skickas via mail i PDF. I samband med din ansökan önskar vi också att du anger löneanspråk.
Vi arbetar löpande med urval och intervjuer, se därför till att skicka in din ansökan idag. Tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Sunderby folkhögskola har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Vi söker en kock till vår restaurang vid Sunderby folkhögskola

Hos oss skulle du laga maten till våra kunder som besöker Restaurang Akvarellen. Arbetet består av allt ifrån vanlig lunchservering till gäster på konferens, bröllop och andra fester eller event. Vi lagar och serverar även lunch för Kråkbergsskolan och deras cirka 200 elever. Du skulle främst arbeta som kock men även ute i restaurangen och andra förekommande arbetsuppgifter, alltid med fokus på kunderna. Du är en person som gillar att jobba i team och bri... Visa mer
Hos oss skulle du laga maten till våra kunder som besöker Restaurang Akvarellen. Arbetet består av allt ifrån vanlig lunchservering till gäster på konferens, bröllop och andra fester eller event. Vi lagar och serverar även lunch för Kråkbergsskolan och deras cirka 200 elever.
Du skulle främst arbeta som kock men även ute i restaurangen och andra förekommande arbetsuppgifter, alltid med fokus på kunderna.
Du är en person som gillar att jobba i team och brinner för service. Du är självgående och kan ta egna beslut alltid med verksamhetens bästa som utgångspunkt. Ett mått av stresstålighet är också bra. Du är ansvarsfull och plikttrogen, samt tycker det är viktigt med en god stämning.
Arbetstiderna är varierande både dag- och kvällstid under vardagar och helger.
Sunderby folkhögskola har en bred verksamhet med utbildningsverksamhet, hotell- och konferensverksamhet, projektverksamhet, ett konstgalleri, resurscentrum och såklart vår restaurang Akvarellen. Allt beläget i en anrik miljö.
Din anställning skulle vara i vårt aktiebolag Bevista Sunderby AB men med arbetsuppgifter som går in i Sunderby folkhögskolas verksamheter.
Vi arbetar löpande med urval och intervjuer, se därför till att skicka in din ansökan idag. Tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Sunderby folkhögskola har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Vi söker en lärare

Sunderby folkhögskola bedriver utbildning och folkbildning. Hos oss kan deltagare läsa allmänförberedande kurs och allmän kurs för att läsa in ämnen för att nå behörighet till högre studier. Det går också att läsa särskilda kurser för att fördjupa sig i ett specialområde. Vi driver också olika projekt för människor som bland annat står utanför arbetsmarknaden. I samarbete med bland annat Arbetsförmedlingen erbjuder vi även kurser och uppdragsutbildningar s... Visa mer
Sunderby folkhögskola bedriver utbildning och folkbildning. Hos oss kan deltagare läsa allmänförberedande kurs och allmän kurs för att läsa in ämnen för att nå behörighet till högre studier. Det går också att läsa särskilda kurser för att fördjupa sig i ett specialområde. Vi driver också olika projekt för människor som bland annat står utanför arbetsmarknaden.
I samarbete med bland annat Arbetsförmedlingen erbjuder vi även kurser och uppdragsutbildningar som ska underlätta för deltagare att påbörja eller återgå till reguljärutbildning samt utbildningar som riktar sig till nyanlända.
Sunderby folkhögskola har hotell- och konferensverksamhet samt driver Restaurang Akvarellen.
Nu söker vi en person som bland annat ska jobba med människor som är nya i Sverige. Du ska ha behörighet eller tillräckliga kunskaper i ämnet svenska, helst med SVA-kompetens och gärna med behörighet i något naturvetenskapligt ämne eller matematik.
Som person har du ett genuint intresse för att få våra deltagare att lära sig och utvecklas. Du är tålmodig, tar ansvar och hanterar de utmaningar som uppstår i vardagen. Vi vill att du är duktig på att motivera och entusiasmera unga/vuxna, har god kommunikation och en förmåga att se till helheten. Personliga egenskaper är avgörande för tjänsten.
Tjänsten är på heltid och hittar vi rätt person anställer vi direkt. Så tveka inte att söka eller tipsa någon du känner. Visa mindre

Vi söker en chefs- och verksamhetsassistent

Vi söker organisationens och chefernas högra hand: en chefs- och verksamhetsassistent. I rollen som chefs- och verksamhetsassistent har du varierande och omväxlande arbetsuppgifter inom en bredd av områden. Du arbetar nära cheferna i ledningsgruppen samt styrelsen och ska vara medveten om vikten av personlig integritet och sekretess Vi söker en verksamhetsassistent som självständigt ska utföra administrativa arbetsuppgifter på uppdrag av cheferna. Arbets... Visa mer
Vi söker organisationens och chefernas högra hand: en chefs- och verksamhetsassistent.
I rollen som chefs- och verksamhetsassistent har du varierande och omväxlande arbetsuppgifter inom en bredd av områden. Du arbetar nära cheferna i ledningsgruppen samt styrelsen och ska vara medveten om vikten av personlig integritet och sekretess
Vi söker en verksamhetsassistent som självständigt ska utföra administrativa arbetsuppgifter på uppdrag av cheferna. Arbetsuppgifterna innebär bland annat mötesadministration i verksamhetens olika beslutsfattande och rådgivande grupper, deltagande och förberedelser i möten, dokumenthantering, avtalshantering och fakturahantering med flera administrativa uppgifter kopplat till tjänsten.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Planerar, bereder samt administrera inom specifikt ansvarsområde
Bevaka och följa upp ärenden/beslut
Utforma brev, pm, formulär, etc. självständigt eller efter koncept
Föra protokoll vid möten och sammanträden
Administrativt stöd till cheferna
Övergripande administration
Ansvarar och planerar för organisationens arkivering och diarieföring samt utveckling av densamma
Ansvarar för administrationen kring stadge- och verksamhetsplansbundna möten och beslut
Ansvarar för den slutliga sammanställningen av årsdokument och verksamhetsberättelse
Viss kontorsadministration, sedvanliga och i övrigt förekommande assistent uppgifter
Posthantering och digitalisering av handlingar
Avtalshantering och digitalisering
Ansvara för skoladministration i vårt digitala system SchoolSoft
Övrigt i enlighet med organisationens behov och i linje med verksamheten

Vi söker dig som har
utbildning inom relevant område eller adekvat erfarehnehet

Erfarenhet av
liknande uppdrag eller arbetsuppgifter

Det är meriterande om du har erfarenhet av
Erfarenhet från fackligt arbete, och/eller erfarenheter från organisationer i civilsamhället
Dokumenterad kunskap från administrativt arbete

Du skall vara
kommunikativ, lyhörd och prestigelös
en person som kan arbeta självständigt och strukturerat
stabil och mogen som person, bra på att leda dig själv
förtroendeingivande, ha mycket god förmåga att samarbeta samt ha lätt för att skapa och utveckla goda relationer
en person med stark utvecklingsfokus, drivkraft och uthållighet
Flexibel och strukturerad och kunna arbeta med arbetsintegrerade arbetssätt
Du ska kunna växla mellan att lösa snabba enklare arbetsuppgifter till långsiktiga strategiska processer

Personligt brev och CV skickas via mail i PDF.
Vi arbetar löpande med urval och intervjuer med undantag för under semestern, se därför till att skicka in din ansökan idag. Tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Sunderby folkhögskola har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Redovisningsekonom

Nu söker vi en vikarie till vår verksamhet på Resurscentrum, Bevista Sunderby AB på Sunderby folkhögskola. Vikariatet är förutsatt att vår kollega kommer in på sin utbildning, planerad start för vikariat 15/8 eller enligt överenskommelse. Som person är du strukturerad och noggrann och trivs bra med att arbeta i ett högt tempo tillsammans med andra. Du gillar att jobba med flera kunder samtidigt och förstår att kunder har kommit olika långt i sin digitalis... Visa mer
Nu söker vi en vikarie till vår verksamhet på Resurscentrum, Bevista Sunderby AB på Sunderby folkhögskola. Vikariatet är förutsatt att vår kollega kommer in på sin utbildning, planerad start för vikariat 15/8 eller enligt överenskommelse.
Som person är du strukturerad och noggrann och trivs bra med att arbeta i ett högt tempo tillsammans med andra. Du gillar att jobba med flera kunder samtidigt och förstår att kunder har kommit olika långt i sin digitalisering.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och naturligtvis delar du våra värderingar. Du kommer att arbeta på Resurscentrum som sköter bokföring och löner till ca 40 externa kunder inom det civila samhället. Rollen som redovisningsekonom innebär arbete med tertial- och årsbokslut, löpande redovisning, avstämningar, myndighetsrapporteringar inklusive inkomst- och momsdeklarationer samt framtagande av årsredovisningar. Du kommer att backas upp av kunniga kollegor och ni arbetar tillsammans som ett team.
Sunderby folkhögskola är en anrik folkbildare som startade redan 1896. Drygt 100 år senare har skolan hundratals deltagare varje läsår. Dessutom tar vi emot ett stort antal gäster och kunder i hotell/restaurang/konferenser samt olika former av kursverksamheter varje år.
Sunderby folkhögskola ligger i Södra Sunderbyn i centrum av Norrbotten, mitt emellan Luleå och Boden.
Skolan vill tillsammans med sina huvudmän stimulera till aktivt deltagande i samhällslivet och samhällsutvecklingen. Det är en kreativ, varm och trevlig arbetsplats som står för allas lika värde och för att göra skillnad för den enskilde individen. Visa mindre

Vi söker en kock till vår restaurang vid Sunderby folkhögskola

Hos oss skulle du laga maten till våra kunder som besöker Restaurang Akvarellen. Arbetet består av allt ifrån vanlig lunchservering till gäster på konferens, bröllop och andra fester eller event. Vi lagar och serverar även lunch för Kråkbergsskolan och deras cirka 200 elever. Du skulle främst arbeta som kock men även ute i restaurangen och andra förekommande arbetsuppgifter, alltid med fokus på kunderna. Du är en person som gillar att jobba i team och bri... Visa mer
Hos oss skulle du laga maten till våra kunder som besöker Restaurang Akvarellen. Arbetet består av allt ifrån vanlig lunchservering till gäster på konferens, bröllop och andra fester eller event. Vi lagar och serverar även lunch för Kråkbergsskolan och deras cirka 200 elever.
Du skulle främst arbeta som kock men även ute i restaurangen och andra förekommande arbetsuppgifter, alltid med fokus på kunderna.
Du är en person som gillar att jobba i team och brinner för service. Du är självgående och kan ta egna beslut alltid med verksamhetens bästa som utgångspunkt. Ett mått av stresstålighet är också bra. Du är ansvarsfull och plikttrogen, samt tycker det är viktigt med en god stämning.
Arbetstiderna är varierande både dag- och kvällstid under vardagar och helger.
Sunderby folkhögskola har en bred verksamhet med utbildningsverksamhet, hotell- och konferensverksamhet, projektverksamhet, ett konstgalleri, resurscentrum och såklart vår restaurang Akvarellen. Allt beläget i en anrik miljö.
Din anställning skulle vara i vårt aktiebolag Bevista Sunderby AB men med arbetsuppgifter som går in i Sunderby folkhögskolas verksamheter.
Vi arbetar löpande med urval och intervjuer, se därför till att skicka in din ansökan idag. Tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Sunderby folkhögskola har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Lärare till allmän kurs - naturkunskap/matematik

Sunderby folkhögskola bedriver utbildning och folkbildning. Hos oss kan deltagare på allmän kurs läsa in gymnasiegemensamma ämnen för att nå grundläggande behörighet till högre studier eller läsa särskilda kurser där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Vi driver också olika projekt för människor som bland annat står utanför arbetsmarknaden. I samarbete med bland annat Arbetsförmedlingen erbjuder vi även kurser och uppdragsutbildningar som ska underlät... Visa mer
Sunderby folkhögskola bedriver utbildning och folkbildning. Hos oss kan deltagare på allmän kurs läsa in gymnasiegemensamma ämnen för att nå grundläggande behörighet till högre studier eller läsa särskilda kurser där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Vi driver också olika projekt för människor som bland annat står utanför arbetsmarknaden.
I samarbete med bland annat Arbetsförmedlingen erbjuder vi även kurser och uppdragsutbildningar som ska underlätta för deltagare att påbörja eller återgå till reguljärutbildning samt utbildningar som riktar sig till nyanlända.
Sunderby folkhögskola har hotell- och konferensverksamhet samt driver Restaurang Akvarellen.
Vi utbildar årligen drygt 450 deltagare på hela folkhögskolan. Vi söker nu en vikarie för höstterminen för naturkunskap och mattematik med start i augusti. Vi söker dig som är utbildad folkhögskole- eller gymnasielärare eller har annan lämplig pedagogisk bakgrund för. Bred ämneskompetens, där naturkunskap och matematik är ett krav. Förutom naturkunskap och matematik är det meriterande att ha studerat folkbildning eller att ha erfarenhet av folkbildning och distansundervisning.
Som person har du ett genuint intresse för att få våra deltagare att lära sig och utvecklas. Du är tålmodig, tar ansvar och hanterar de utmaningar som uppstår i vardagen. Vi vill att du är duktig på att motivera och entusiasmera unga/vuxna, har god kommunikation och en förmåga att se till helheten. Personliga egenskaper är avgörande för tjänsten.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du delar arbetarrörelsens värderingar. Som en naturlig del av folkbildningen och vår värdegrund ingår arbetet med mångfaldsfrågor och mänskliga rättigheter och vi vill att vår arbetsplats skall spegla samhället. Du kommer bland annat att undervisa i naturkunskap och matematik på gymnasienivå på skolans allmänna kurs samt undervisa i studiemotiverande folkhögskolekurs beroende på dina kvalifikationer. I dina arbetsuppgifter ingår undervisning och planering av ämnen relaterade till våra utbildningar samt övriga arbetsuppgifter som kan bli aktuella. Du kommer också tillsammans med dina arbetskamrater svara för gemensam planering kring pedagogiska frågor och utveckling av skolans kurser.
Vi tillämpar löpande rekrytering.
Sunderby folkhögskola har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför all kontakt med annonssäljare, andra säljare av rekryteringstjänster samt bemannings- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Sunderby folkhögskola söker en konstlärare med textil inriktning

Sunderby folkhögskola bedriver kurser och utbildningar inom folkbildningen, där deltagare kan läsa allmän kurs för att läsa in gymnasiegemensamma ämnen eller läsa särskilda kurser för att fördjupa sig. Vi har sedan 1963 bedrivit konstutbildningar och är den första Konstskolan inom folkhögskolevärlden i Sverige. Hos oss kan deltagarna studera konst på högskoleförberedande nivå samt fördjupa sig ytterligare på yrkesutbildningarna inom konstpedagogik och kons... Visa mer
Sunderby folkhögskola bedriver kurser och utbildningar inom folkbildningen, där deltagare kan läsa allmän kurs för att läsa in gymnasiegemensamma ämnen eller läsa särskilda kurser för att fördjupa sig.
Vi har sedan 1963 bedrivit konstutbildningar och är den första Konstskolan inom folkhögskolevärlden i Sverige. Hos oss kan deltagarna studera konst på högskoleförberedande nivå samt fördjupa sig ytterligare på yrkesutbildningarna inom konstpedagogik och konstnärligt arbete. I utbildningarna på högskoleförberedande nivå ingår keramik, skulptur, måleri, teckning, textil, textiltryck, trä, metall, digitalbild, färglära och konsthistoria. I de högre utbildningarna ingår även ämnen som didaktik, metodik, emalj, projektbeskrivning, entreprenörskap och konstnärlig fördjupning. Vi värnar om deltagarnas utveckling och lärande i material, teknik och konstnärligt handlag.
Sunderby folkhögskolas utställningshall Galleri Y får deltagarna, i möte med konstnärer och utställare, ta del av Norrbottens konstliv samt möjlighet till egna utställningar.
Vi söker dig som har erfarenhet, varit yrkesverksam konstnär eller är utbildad inom textil, textiltryck, vävning, teckning och att jobba med den konstnärliga processen.
I dina arbetsuppgifter ingår undervisning och planering av de ämnena du kommer att undervisa i. Du kommer att tillsammans med dina arbetskamrater svara för gemensam planering kring pedagogiska frågor och utveckling av utbildningarna.
Meriterande är akademisk utbildning och/eller pedagogisk erfarenhet, bred ämneskompetens och yrkesskicklighet, erfarenhet av folkbildning samt distansundervisning.
Som person är du lyhörd, flexibel och ansvarstagande både i arbetet med våra deltagare där du har ett genuint intresse för deras utbildning och har förmågan att motivera och engagera dem i deras kreativa processer. Du är en del en folkhögskola och tillhör ett arbetslag vilket ställer krav för dig att ha en god samarbetsförmåga samt vilja att ta ansvar och egna initiativ i stort och smått.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du delar Sunderby folkhögskolas värdegrund. Där våra värdeord är kunskap, engagemang och mångfald. Som en naturlig del av folkbildningen och vår värdegrund ingår arbetet med mångfaldsfrågor och mänskliga rättigheter och vi vill att vår arbetsplats skall spegla samhället.
Personligt brev och CV skickas via mail i PDF.
Vi arbetar löpande med urval och intervjuer, se därför till att skicka in din ansökan idag. Tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Sunderby folkhögskola har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Vi söker en HR-strateg/administratör

Vi söker nu dig som vill vara en del av vårt team och arbeta med HR-frågor hos oss. I rollen som HR-strateg/administratör kommer du ha varierande och omväxlande arbetsuppgifter. Du arbetar nära cheferna och har ansvar för att HR-frågorna hanteras på ett professionellt sätt. Du förväntas bidra både operativt och strategiskt gällande personalfrågor där du har helhetsperspektivet för verksamheten.Du kommer att arbeta självständigt men också tillsammans med an... Visa mer
Vi söker nu dig som vill vara en del av vårt team och arbeta med HR-frågor hos oss.
I rollen som HR-strateg/administratör kommer du ha varierande och omväxlande arbetsuppgifter. Du arbetar nära cheferna och har ansvar för att HR-frågorna hanteras på ett professionellt sätt. Du förväntas bidra både operativt och strategiskt gällande personalfrågor där du har helhetsperspektivet för verksamheten.Du kommer att arbeta självständigt men också tillsammans med andra funktioner för att gemensamt skapa ett kvalitativt och effektivt stöd till verksamhetens chefer. Arbetet kommer att innebära mycket kontakter, dialoger samt samarbeten inom verksamheten.
Vi söker dig som har en mycket god administrativ förmåga - strukturerad, noggrann och samtidigt effektiv. Vidare har du en god kommunikativ förmåga, en hög servicekänsla och en hög egen drivkraft. Du har också en god förmåga att arbeta självständigt och prioritera dina arbetsuppgifter, samtidigt som du är en stark lagspelare och trivs i en miljö med snabb förändringstakt. Du ska vara medveten om vikten av personlig integritet och sekretess. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
strategiskt och operativt arbete kopplat till lönerevisioner, lönekartläggningar och lönebildningsfrågor samt ansvar för frågor inom lön & förmåner, pension & försäkring.
förbereder förhandlingar och tar fram beslutsunderlag, och både självständigt och tillsammans med cheferna samverkar med fackliga parter.
stöd i såväl rekrytering samt rekryteringsadministration, rehabilitering, arbetsrätt och andra HR-relaterade processer.
Handläggning av anställningsavtal, varsel och andra administrativa processer så som sjuk- och semesterrapportering samt att ha kontakt med andra myndigheter till exempel Försäkringskassan, skattemyndigheten med flera.
Du är också en stödfunktion till chefer i olika personalrelaterade ärenden som bemanning, schemaläggning och andra administrativa frågor samt av strategisk karaktär.
Ansvar för insamlandet av personalrelaterade data i syfte att analysera och skapa nyckeltal samt relevanta rapporter för organisationen.
aktivt arbeta med att ta tillvara digitaliseringens möjligheter i kompetensförsörjningen.

Vi söker dig som har
högskoleexamen med inriktning mot personalfrågor eller motsvarande utbildning
goda kunskaper inom Officepaketet
god kompetens i digital teknik som stöd i kompetensförsörjningsarbetet
god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Erfarenhet av att
planera, ansvara, genomföra, följa upp och vidareutveckla kompetensutvecklingsinsatser
att vara konsultativt stöd till chefer brett i personalrelaterade frågor och arbetsrätt samt specifikt i olika typer av utvecklingsinsatser
arbeta med arbetsmiljöfrågor
leda och/eller delta i förändrings- och utvecklingsarbete
leda grupper i workshops el liknande

Det är meriterande om du har erfarenhet av
kvalificerad och bred roll inom hr-området
att ha arbetat med employer branding samt med värdegrunds- och kulturfrågor
att ha implementerat och arbetat med digitala lärplattformar och webbaserade utvecklingsinsatser som till exempel personalsystem

Du skall vara
kommunikativ, lyhörd och prestigelös
en person som kan arbeta självständigt och strukturerat
bra på att växla mellan snabba akuta ärenden och långsiktigt strategiska processer
stabil och mogen som person, bra på att leda dig själv
förtroendeingivande, ha mycket god förmåga att samarbeta samt ha lätt för att skapa och utveckla goda relationer
bra på att balansera rollen som både styrande och stöttande med bibehållet förtroende
en person med stark utvecklingsfokus, drivkraft och uthållighet

Personligt brev och CV skickas via mail i PDF.
Vi arbetar löpande med urval och intervjuer med undantag för under semestern, se därför till att skicka in din ansökan idag. Tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Sunderby folkhögskola har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Vi söker en redovisningsekonom/controller

Huvudsakliga arbetsuppgifter Löpande redovisning, leverantörsreskontra, kundreskontra, projektredovisning och avstämningar av balanskonton, periodiseringar och reserveringar Periods- och årsbokslut, årsredovisningar och inkomstdeklarationer Ansvar för skatt- och momsredovisning samt kvartalsvisa skatteberäkningar Delta i budget och prognosarbete, analys av resultatutfall i jämförelse med budget Löpande likviditetsarbete Sammanställa ekonomiska rapporter oc... Visa mer
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Löpande redovisning, leverantörsreskontra, kundreskontra, projektredovisning och avstämningar av balanskonton, periodiseringar och reserveringar
Periods- och årsbokslut, årsredovisningar och inkomstdeklarationer
Ansvar för skatt- och momsredovisning samt kvartalsvisa skatteberäkningar
Delta i budget och prognosarbete, analys av resultatutfall i jämförelse med budget
Löpande likviditetsarbete
Sammanställa ekonomiska rapporter och underlag till chefer och styrelse
Löner, hantering av anställningsavtal, rapportering pensioner och försäkringar
Kontakt med revisorer, myndigheter, och ansvar för redovisning av statistik till SCB m.fl
Upprättande av rutinbeskrivningar/processer

Vi söker dig som har
Relevant utbildning till exempel civilekonomexamen eller motsvarande

Det är meriterande om du har erfarenhet av
Erfarenhet från liknande arbete.
Erfarenhet från ideell organisation och/eller erfarenheter från organisationer i civilsamhället
Erfarenhet av en bred kundportfölj

Du skall vara
kommunikativ, lyhörd och prestigelös
en person som kan arbeta självständigt och strukturerat
stabil och mogen som person, bra på att leda dig själv
förtroendeingivande, ha mycket god förmåga att samarbeta samt ha lätt för att skapa och utveckla goda relationer
en person med stark utvecklingsfokus, drivkraft och uthållighet

Personligt brev och CV skickas via mail i PDF.
Vi arbetar löpande med urval och intervjuer med undantag för under semestern, se därför till att skicka in din ansökan idag. Tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Sunderby folkhögskola har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Vi söker en chefs- och verksamhetsassistent

Vi söker organisationens och chefernas högra hand: en chefs- och verksamhetsassistent. I rollen som chefs- och verksamhetsassistent har du varierande och omväxlande arbetsuppgifter inom en bredd av områden. Du arbetar nära cheferna i ledningsgruppen samt styrelsen och ska vara medveten om vikten av personlig integritet och sekretess Vi söker en verksamhetsassistent som självständigt ska utföra administrativa arbetsuppgifter på uppdrag av cheferna. Arbets... Visa mer
Vi söker organisationens och chefernas högra hand: en chefs- och verksamhetsassistent.
I rollen som chefs- och verksamhetsassistent har du varierande och omväxlande arbetsuppgifter inom en bredd av områden. Du arbetar nära cheferna i ledningsgruppen samt styrelsen och ska vara medveten om vikten av personlig integritet och sekretess
Vi söker en verksamhetsassistent som självständigt ska utföra administrativa arbetsuppgifter på uppdrag av cheferna. Arbetsuppgifterna innebär bland annat mötesadministration i verksamhetens olika beslutsfattande och rådgivande grupper, deltagande och förberedelser i möten, dokumenthantering, avtalshantering och fakturahantering med flera administrativa uppgifter kopplat till tjänsten.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Planerar, bereder samt administrera inom specifikt ansvarsområde
Bevaka och följa upp ärenden/beslut
Utforma brev, pm, formulär, etc. självständigt eller efter koncept
Föra protokoll vid möten och sammanträden
Administrativt stöd till cheferna
Övergripande administration
Ansvarar och planerar för organisationens arkivering och diarieföring samt utveckling av densamma
Ansvarar för administrationen kring stadge- och verksamhetsplansbundna möten och beslut
Ansvarar för den slutliga sammanställningen av årsdokument och verksamhetsberättelse
Viss kontorsadministration, sedvanliga och i övrigt förekommande assistent uppgifter
Posthantering och digitalisering av handlingar
Avtalshantering och digitalisering
Ansvara för skoladministration i vårt digitala system SchoolSoft
Övrigt i enlighet med organisationens behov och i linje med verksamheten

Vi söker dig som har
utbildning inom relevant område eller adekvat erfarehnehet

Erfarenhet av
liknande uppdrag eller arbetsuppgifter

Det är meriterande om du har erfarenhet av
Erfarenhet från fackligt arbete, och/eller erfarenheter från organisationer i civilsamhället
Dokumenterad kunskap från administrativt arbete

Du skall vara
kommunikativ, lyhörd och prestigelös
en person som kan arbeta självständigt och strukturerat
stabil och mogen som person, bra på att leda dig själv
förtroendeingivande, ha mycket god förmåga att samarbeta samt ha lätt för att skapa och utveckla goda relationer
en person med stark utvecklingsfokus, drivkraft och uthållighet
Flexibel och strukturerad och kunna arbeta med arbetsintegrerade arbetssätt
Du ska kunna växla mellan att lösa snabba enklare arbetsuppgifter till långsiktiga strategiska processer

Personligt brev och CV skickas via mail i PDF.
Vi arbetar löpande med urval och intervjuer med undantag för under semestern, se därför till att skicka in din ansökan idag. Tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Sunderby folkhögskola har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Sunderby folkhögskola söker en konstlärare med textil inriktning

Sunderby folkhögskola bedriver kurser och utbildningar inom folkbildningen, där deltagare kan läsa allmän kurs för att läsa in gymnasiegemensamma ämnen eller läsa särskilda kurser för att fördjupa sig. Vi har sedan 1963 bedrivit konstutbildningar och är den första Konstskolan inom folkhögskolevärlden i Sverige. Hos oss kan deltagarna studera konst på högskoleförberedande nivå samt fördjupa sig ytterligare på yrkesutbildningarna inom konstpedagogik och kons... Visa mer
Sunderby folkhögskola bedriver kurser och utbildningar inom folkbildningen, där deltagare kan läsa allmän kurs för att läsa in gymnasiegemensamma ämnen eller läsa särskilda kurser för att fördjupa sig.
Vi har sedan 1963 bedrivit konstutbildningar och är den första Konstskolan inom folkhögskolevärlden i Sverige. Hos oss kan deltagarna studera konst på högskoleförberedande nivå samt fördjupa sig ytterligare på yrkesutbildningarna inom konstpedagogik och konstnärligt arbete. I utbildningarna på högskoleförberedande nivå ingår keramik, skulptur, måleri, teckning, textil, textiltryck, trä, metall, digitalbild, färglära och konsthistoria. I de högre utbildningarna ingår även ämnen som didaktik, metodik, emalj, projektbeskrivning, entreprenörskap och konstnärlig fördjupning. Vi värnar om deltagarnas utveckling och lärande i material, teknik och konstnärligt handlag.
Sunderby folkhögskolas utställningshall Galleri Y får deltagarna, i möte med konstnärer och utställare, ta del av Norrbottens konstliv samt möjlighet till egna utställningar.
Vi söker dig som har erfarenhet, varit yrkesverksam konstnär eller är utbildad inom textil, textiltryck, vävning, teckning och att jobba med den konstnärliga processen.
I dina arbetsuppgifter ingår undervisning och planering av de ämnena du kommer att undervisa i. Du kommer att tillsammans med dina arbetskamrater svara för gemensam planering kring pedagogiska frågor och utveckling av utbildningarna.
Meriterande är akademisk utbildning och/eller pedagogisk erfarenhet, bred ämneskompetens och yrkesskicklighet, erfarenhet av folkbildning samt distansundervisning.
Som person är du lyhörd, flexibel och ansvarstagande både i arbetet med våra deltagare där du har ett genuint intresse för deras utbildning och har förmågan att motivera och engagera dem i deras kreativa processer. Du är en del en folkhögskola och tillhör ett arbetslag vilket ställer krav för dig att ha en god samarbetsförmåga samt vilja att ta ansvar och egna initiativ i stort och smått.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och du delar Sunderby folkhögskolas värdegrund. Där våra värdeord är kunskap, engagemang och mångfald. Som en naturlig del av folkbildningen och vår värdegrund ingår arbetet med mångfaldsfrågor och mänskliga rättigheter och vi vill att vår arbetsplats skall spegla samhället.


Vi arbetar löpande med urval och intervjuer, se därför till att skicka in din ansökan idag. Tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Sunderby folkhögskola har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre

Verksamhetschef som är drivande och målorienterad, glimten i ögat och humor

Vill du vara en del av den resa som Sunderby folkhögskola är inne i? Vi är i behov av en positiv person som drivs av att arbetade med att utveckla verksamhet och vara med och leda arbetet i den fantastiska utvecklingsresa som vi har varit inne i under de senaste åren. Rollen innebär att leda arbetet ur ett organisatoriskt perspektiv med särskilt fokus på ekonomi, fastighet och verksamhetsövergripande områden. Arbetsuppgifterna består av att leda, samordna,... Visa mer
Vill du vara en del av den resa som Sunderby folkhögskola är inne i? Vi är i behov av en positiv person som drivs av att arbetade med att utveckla verksamhet och vara med och leda arbetet i den fantastiska utvecklingsresa som vi har varit inne i under de senaste åren.
Rollen innebär att leda arbetet ur ett organisatoriskt perspektiv med särskilt fokus på ekonomi, fastighet och verksamhetsövergripande områden. Arbetsuppgifterna består av att leda, samordna, utveckla och kvalitetssäkra koncernens ekonomistyrning, fastighetsarbete och övrigt verksamhetsstöd. Du har förmåga att omsätta det i ett strukturerat arbete med ansvar för arbetslaget och att driva processer i hela koncernen.
Som verksamhetschef är det viktig att ha förmågan att analysera och utvärdera den snabbt förändrade omvärlden som folkhögskolan befinner sig kommer att vara avgörande. Folkhögskolan förstärker sitt arbete beträffande ekonomi, fastighet, digitalisering, andra stödfunktioner. Förståelse för omvärldens krav och kunskap att applicera detta i eget arbete samt förmågan att strukturerat arbeta med verksamheten och dess utveckling.
Tjänsten innebär att leda cirka 15 medarbetare och du är en del av ledningsgruppen tillsammans med 4 andra chefer.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Ansvar för ekonomi och budgetarbete, uppföljning, bokslut, internkontroll och årsredovisningar med mera
- Leda, driva och utveckla koncernens ekonomistyrning i syfte att skapa långsiktig ekonomisk stabilitet
- Stöd till koncernens chefer gällande ekonomi, fastighetsfrågor, strategiska HR-frågor samt projekt, inköp, kommunikation.
- Ansvar för fastigheterna och verksamhetsstöd.
- Leda medarbetare samt strategiskt ansvara för utveckling inom dessa områden
- Ta fram lednings- och styrelseunderlag
- Medverka i, och leda interna utredningar och arbetsgrupper
- Omvärldsbevakning i strategiska frågor som rör verksamheten
- Ansvar för förhandlingar och facklig samverkan
Dina erfarenheter och färdigheter är följande:
- God ledarförmåga och förmåga att leda medarbetare utifrån mål och uppföljning
- Erfarenhet från ledande befattning med personalansvar, resultatansvar och ingått i ledningsgrupp.
- Erfarenhet från arbete med strategisk utveckling
- Meriterande är goda kunskaper om stasbidragsfinansierad verksamhet
- Erfarenhet av att leda projekt, samordna verksamhetsplanering, följa upp och ge beslutsunderlag till styrelse
- Förstå, analysera och förklara ekonomiska förutsättningar
- Förmåga att formulera strategiska- och styrdokument samt handlingsplaner
- Förmågan att kunna röra sig mellan strategisk och operativ nivå
- En god pedagogisk förmåga och kunna förmedla bland annat ekonomi och ekonomiska samband
- Meriterande är erfarenhet från folkrörelsearbete
Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
Du är en god ledare som har förmåga att leda medarbetare och skapa engagemang. Att skapa förutsättningar för att samverka (på olika nivåer) och långsiktigt skapa goda relationer i olika kontaktytor. Det är viktigt att du är strukturerad, strategisk och analytisk med förmåga att fokusera på helheten där du trivs i att arbeta i högt tempo och ha uthållighet.
Vi arbetar löpande med urval och intervjuer, se därför till att skicka in din ansökan idag. Tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Sunderby folkhögskola har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Visa mindre