Lediga jobb som Arbetsmiljöingenjör i Luleå

Se lediga jobb som Arbetsmiljöingenjör i Luleå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Luleå som finns hos arbetsgivaren.

Arbetsmiljö- och säkerhetsstrateg till Hållbarhetsavdelningen

Om företaget LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden och erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 49 miljarder kronor år 2021. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ... Visa mer
Om företaget
LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden och erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 49 miljarder kronor år 2021.
Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att ha utvecklat koldioxidfria processer och produkter till år 2045. Det är med andra ord en utmanande och spännande tid vi har framför oss.
Om tjänsten
Hållbarhetsavdelning har som uppdrag att sätta mål och ramar för LKAB:s hållbarhetsagenda genom styrning, rapportering och uppföljning. Till år 2030 har vi ambitiösa koncernmål inom klimat och energi, säkerhet och arbetsmiljö, biologisk mångfald, jämställdhet och mångfald samt ekonomisk hållbarhet.
Som strateg inom arbetsmiljö- och säkerhet på Hållbarhetsavdelningen deltar du i arbetet med att leda och utveckla koncernens strategiska arbete inom det aktuella området. I denna roll behöver du ha gedigen erfarenhet av arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor samt god kunskap om hållbarhet generellt.
Vi söker specifikt en strateg som tillsammans med oss kan driva, utveckla och implementera det strategiska koncernövergripande arbetet inom fältet. Det innefattar bland annat att identifiera relevanta frågor och processer genom nära samarbete med affärsområden och bransch, rapportera och identifiera framgångsfaktorer samt förbättringsområden och att utveckla ledningssystemet inom arbetsmiljö- och säkerhet.
Du rapporterar direkt till sektionschefen för miljö, energi och social hållbarhet. Stationeringsort för tjänsten är Kiruna, Malmberget eller Luleå.
Dina kvalifikationer
Vi söker dig med högskole-/universitetsexamen samt erfarenhet inom arbetsmiljö- och säkerhetsområdet, alternativt liknande utbildning med relevant arbetslivserfarenhet.
Eftersom du i denna roll leder och driver processer i nära samarbete med verksamheterna men också samarbetar med externa aktörer, är det viktigt att du besitter goda ledaregenskaper och arbetar relationsbyggande både inom- och utanför arbetsplatsen.
För LKAB är arbetsmiljö extra viktiga frågor och vi söker dig som har gedigen erfarenhet av att skapa förändring och förbättring inom arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor. Som strateg inom detta område behöver du vara kommunikativ, analytisk och bra på att anamma ett systemperspektiv. Du har förmågan att driva förändring inom hela MTO-perspektivet.
Det är meriterade om du har erfarenhet av:
Arbetsmiljö- och säkerhetsarbete och/eller ledarerfarenhet inom gruvindustri eller annan tung industri.
Styrning, uppföljning och rapportering i en större organisation.
Arbete i stabsfunktion eller motsvarande.
Bevakning av lagstiftning och forskning inom aktuellt område samt erfarenhet av att lämna remissvar eller liknande.

Tjänsten kräver B-körkort samt förmåga att uttrycka sig mycket väl i såväl tal som skrift på både svenska och engelska.
Vi erbjuder
Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom malmfälten samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom exempelvis friluftsliv eller konst.
Övrig information
Välkommen in med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2022-10-23.
För mer information om tjänsten vänligen kontakta sektionschef Fredrik Pettersson: [email protected] alt. 070-314 20 48.
Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga kontaktpersoner:
Kiruna/Svappavaara
Sakari Alanko, Unionen, 0980-725 08

Malmberget/Luleå
Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra – Annica Kaati 0970-76765 Visa mindre

HSSEQ-samordnare

Ansök    Sep 22    Vattenfall AB    Arbetsmiljöingenjör
Har du erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljö, miljö, elsäkerhet och kvalitet inom elbranschen, bygg- och anläggning eller processindustrin? Nu söker vi en engagerad HSSEQ-samordnare, kom och jobba med oss! Inom enheten Construction Services bygger vi elledningar och elkraftstationer för kunder i hela Sverige. I ditt arbete kommer du att fokusera på Health, Safety, Security, Environment och Quality (HSSEQ) i vår projektverksamhet. Du kommer att vara ett ... Visa mer
Har du erfarenhet av att arbeta med arbetsmiljö, miljö, elsäkerhet och kvalitet inom elbranschen, bygg- och anläggning eller processindustrin? Nu söker vi en engagerad HSSEQ-samordnare, kom och jobba med oss!
Inom enheten Construction Services bygger vi elledningar och elkraftstationer för kunder i hela Sverige. I ditt arbete kommer du att fokusera på Health, Safety, Security, Environment och Quality (HSSEQ) i vår projektverksamhet. Du kommer att vara ett stöd för organisationen genom att sakkunnigt och systematiskt leda HSSEQ-arbetet. En viktig del av ditt jobb är att på ett hållbart sätt säkerställa att lagstiftning och kundkrav följs. Inom Vattenfall går säkerheten alltid först och ditt ansvar kommer vara att garantera efterlevnad inom dessa frågor.
Exempel på dina ansvarsområden och arbetsuppgifter:
Bistå med HSSEQ-kompetens till chefer och projektledare, delta i projekt från anbudsfas och hela vägen genom planering, produktion fram till uppföljning
Ta fram arbetsmiljöplaner, miljöplaner, följa upp miljöåtgärdsplaner och upprätta projektförteckningar för exempelvis fordon och kemikalier
Delta i riskbedömningar, skyddsronder, uppföljningar och kontroller/revisioner på site
Säkerställa efterlevnad av krav för fordon, maskiner samt projektmedarbetarnas kompetens (utbildningar och tillstånd)
Stödja projektledare och/eller BAS-U-ansvarig med avvikelsehantering och utredningar
Systematiskt arbete med verksamhetsutveckling inom HSSEQ-området, exempelvis dokumentation, instruktioner och utbildningar
Arbeta med entreprenadjuridik utifrån ett HSSEQ-perspektiv
Delta i förvaltningsrådet för vår projektprocess.Dina kvalifikationer som HSSEQ-samordnare
För denna tjänst ser vi gärna att du är van vid att arbeta självständigt som samordnare och att du även har erfarenhet att som specialist bistå en projektorganisation med din kompetens inom HSSEQ-området. Ditt arbetssätt präglas av att du tar ansvar, har en god initiativförmåga och ett stort engagemang.
Du har:
Ingenjörsutbildning inom arbetsmiljö-, miljö- eller kvalitet, eller motsvarande dokumenterad kompetens inom HSSEQ-området
Gärna utbildningar i BAS-P och BAS-U och standarder som exempelvis ISO45001, ISO14001, ISO9001.

Utöver det har du erfarenhet av:
Systematiskt arbete med arbetsmiljö-, miljö- och kvalitetsfrågor
Att identifiera och tillämpa relevant lagstiftning, rådande praxis, normer och standarder inom HSSEQ-området
Arbete med riskhantering och incidenter.

Tjänsteresor inom Sverige förekommer en till två dagar per vecka. Körkort (B) är ett krav.
Placeringsort
Du kommer att utgå från något av våra kontor i exempelvis Luleå, Umeå, Uppsala, Solna eller Göteborg. Placering på någon annan större Vattenfall Services-etablering kan också vara möjligt.
Vill du veta mer?
För mer information kontakta gärna enhetschef Ronny Hjalmarsson. Fackliga representanter är Gunilla Eriksson Unionen, Massimo Bresnik SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.
Är du intresserad av en ny utmaning hos oss?
Ansök via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 10 oktober, 2022. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt och ange till vilken ort du söker.
Vi ser fram emot din ansökan!
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats
Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Läs mer om oss på https://www.vattenfall.se/services/ och följ oss gärna via LinkedIn (Vattenfall Services Nordic AB) och Instagram (vattenfallservices).
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Vattenfall Services är ledande inom underhålls-, entreprenad- och konsulttjänster för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Hos oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och i en framtidsbransch. Vi behöver fler energihjältar som vill utvecklas tillsammans med oss och vara med på resan mot ett fossilfritt liv. Visa mindre

KMA Samordnare till Nåiden Bygg och Infra

Nåiden Bygg och Infra rekryterar en KMA samordnare. Rekryteringsprocessen handhas av Ghost Competence men du blir direkt anställd av Nåiden Bygg och Infra. Information om tjänsten Nåiden Bygg och Infra har behov av en KMA-samordnare som kan stötta KMA-ansvarig i det övergripande arbetet med ledningssystemet BKMA samt stötta projekten längs kusten i Norr- och Västerbotten ute i produktion. Nya lagkrav, uppdaterat ledningssystem och högre krav inom kvalité,... Visa mer
Nåiden Bygg och Infra rekryterar en KMA samordnare.
Rekryteringsprocessen handhas av Ghost Competence men du blir direkt anställd av Nåiden Bygg och Infra.

Information om tjänsten
Nåiden Bygg och Infra har behov av en KMA-samordnare som kan stötta KMA-ansvarig i det övergripande arbetet med ledningssystemet BKMA samt stötta projekten längs kusten i Norr- och Västerbotten ute i produktion. Nya lagkrav, uppdaterat ledningssystem och högre krav inom kvalité, arbetsmiljö och speciellt miljö gör att vi behöver bli fler som kan driva, utreda och utveckla det arbetet i företaget. Ytterligare en resurs skulle avlasta både KMA-ansvarig och platsledning med målet att tillsammans fortsatt hålla hög kvalité och även utvecklas. Huvudkontoren för Nåiden Bygg och Infra återfinns i Luleå men annan placering kan även vara möjligt då det t.ex. finns kontor i Umeå.

Information om kundföretaget
Nåiden är ett privatägt bygg- och anläggningsföretag i norra Sverige med stor erfarenhet av alla entreprenadformer. Med lokalt ägande och engagemang för vår region utvecklar vi samhället tillsammans med våra partners. Även om mycket hänt sedan starten 1974 är det en sak som aldrig kommer förändras, förtroende är fortfarande något som förtjänas och vi kommer fortsätta bygga på förtroenden i generationer framåt. I dagsläget är vi ca 260 anställda på företaget varav ca 60st är tjänstemän och under våren 2022 har också dotterbolaget Nåiden Infra startat sin verksamhet vilket innebär att behovet av stödfunktioner kring kvalité, miljö och arbetsmiljö ökat.

Dina arbetsuppgifter

• Driva och utvärdera nya satsningar, idéer och förslag inom KMA-området. Aktuellt just nu är t.ex. att utveckla processen med lärlingar inom företaget.
• Stötta projekten och platsledningen, t.ex. genomföra kemikalieinventering.
• Genomföra och medverka vid KMA-ronder och revisioner.
• Kartlägga och identifiera företagets koldioxidutsläpp.
• Genomföra Arbetsmiljöundersökningar som intervjuer och enkäter.
• Skriva arbetsmiljö- och miljöutredningar.
• Följa upp företagens KMA-arbete så att detta bedrivs enligt ledningssystemets policys, mål och rutiner.


Vi söker dig som
• Har erfarenhet av Bygg- och anläggningsbranschen.
• Har erfarenhet från Kvalité-, Miljö- och Arbetsmiljöarbete.
• Är flexibel och lösningsorienterad.
• Har erfarenhet och kunskap i informationssökning och dokumentgranskning.
• Är en tydlig i sin kommunikation och kan uttrycka sig på olika sätt för att lyckas nå fram med sitt budskap oavsett mottagare.
• Tar ansvar och kan arbeta självständigt.
• Är organiserad och strukturerad.
• Har B-körkort


Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så var snabb med din ansökan!
Vi ser fram emot din ansökan!

Fakta
START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
ANSTÄLLNINGSFORM: Tillsvidare
ORT:Luleå (eventuellt Umeå
SISTA ANSÖKNINGSDAG: 2022-08-31
KONTAKT: Marcus Skårman 070-669 85 72

Sök tjänsten genom att trycka på "sök jobbet". Skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev så har du större möjlighet att bli kontaktad av en av våra rekryterare. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Marcus Skårman 070-669 85 72, [email protected] Visa mindre

Uppdragsledare miljö

Job Description Vi erbjuder dig möjligheten att använda din erfarenhet och ditt stora intresse av förorenade områden och ditt engagemang för en hållbar samhällsutveckling för att utveckla kunskapsområdet tillsammans med erfarna och inspirerande kollegor. I din roll kommer du att arbeta i olika projektgrupper där du deltar i miljöarbetet med förorenade områden. För att trivas och lyckas i den här rollen tror vi att du har några års erfarenhet av förorenade ... Visa mer
Job Description
Vi erbjuder dig möjligheten att använda din erfarenhet och ditt stora intresse av förorenade områden och ditt engagemang för en hållbar samhällsutveckling för att utveckla kunskapsområdet tillsammans med erfarna och inspirerande kollegor. I din roll kommer du att arbeta i olika projektgrupper där du deltar i miljöarbetet med förorenade områden. För att trivas och lyckas i den här rollen tror vi att du har några års erfarenhet av förorenade områden och motiveras av att lösa våra kunders problem i nära samarbete med andra miljökonsulter i Sverige och internationellt. Om du är vår nya Miljökonsult inom förorenade områden - klicka på knappen ”I;m interested”.

Inviting bright minds
Vill du utveckla din expertis i en öppen, samarbetsinriktad och inspirerande kultur? Vill du vara med och arbeta för en hållbar framtid? Med våra intressanta projekt och kreativa lösningar strävar vi efter att utveckla vår bransch. Du kommer bli en del av ett globalt företag med en stabil tillväxt sedan starten 1945 som fortfarande präglas av våra grundares värderingar att bidra till ett bättre samhälle. Med teknik skapar vi tillsammans nytta för människan, natur och samhälle.

Du kommer att tillhöra vår enhet Environment and Health
Som vår nya Uppdragsledare inom förorenade områden kommer du att vara en del av vår växande verksamhet inom Environment and Health. Genom våra globala tjänsteområden driver och samordnar vi tekniken för att lära av varandra och kunna anta de mest utmanande projekten, exempelvis anordnar Ramboll internt regionala nätverksmöten inom förorenade områden i Europa och USA. Inom Environment and Health arbetar vi kontinuerligt med att utveckla teknik och arbetsmetoder där medarbetarna själva driver utvecklingen. Som stiftelseägt bolag är vår uttalade målsättning att bidra till att förbättra de samhällen vi verkar i. Hos oss på Ramboll är samarbete och laganda viktigt och vi strävar efter att varje medarbetare skall få möjlighet att utvecklas efter sina förutsättningar och inom de områden som den önskar. Ramboll har en stark extern utbildningsverksamhet som drivs av våra anställda och som vi också använder för intern utveckling.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
· Utföra Miljötekniska mark- och grundvattenundersökningar, riskbedömningar och åtgärdsutredningar.
· Arbeta i samtliga roller i våra projekt, som uppdragsledare, teknikansvarig eller handläggare
· Proaktiv dialog med våra kunder, myndigheter och andra intressenter
· Arbeta med uppdrag som rör exempelvis exploatering, tillsynsärenden, överlåtelser (Environmental due diligence), huvudstudier, drivmedelsstationer, PFAS, klorerade kolväten, förorenade byggnader eller sediment.
· Fältarbete och resor i tjänsten kan förekomma

Utvecklas tillsammans med oss
När du blir en del av Ramboll kommer vi att göra vårt bästa för att stötta dig i din personliga och professionella utveckling. För att lyckas i den här rollen tror vi att du har:
· Relevant högskoleutbildning som civilingenjör, miljövetare, naturvetare eller motsvarande
· Ett genuint intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor
· God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska
· B-körkort
· Minst fem års erfarenhet av utredning och åtgärder av förorenade områden, t ex som konsult, entreprenör, beställare eller från miljömyndighet

Vi ser det som meriterande om du även har erfarenhet av förorenade byggnader.

Du är en person vars främsta drivkraft är att uppnå resultat i projekt som adderar reellt värde. Tack vare din strategiska infallsvinkel och samarbetsförmåga lyckas du möta våra kunders krav och leverera lösningar anpassade till morgondagens samhälle. Du är flexibel och trivs när du utmanas i intressanta projekt som inbegriper såväl lokalt som internationellt samarbete. Vidare uppskattas du av dina kollegor för din förmåga att bidra till god stämning och laganda på enheten. För att du ska växa och utvecklas krävs ett ledarskap som stöder, coachar och inkluderar dig i strategiska beslut.

Välkommen till Ramboll Environment & Health
Ramboll utvecklar innovativa och forskningsbaserade lösningar som bidrar till ett bättre klimat genom att minska föroreningar och återställa naturliga miljöer. Vi är ett av världens ledande konsultföretag inom miljö och våra experter hanterar kundernas mest utmanande miljöfrågor.

Ramboll i Sverige
Ramboll är ett av Sveriges största teknik-, design- och konsultföretag med fler än 2000 experter på 30 kontor över hela landet. Varje dag löser vi tekniska utmaningar för att göra livet bättre för människor och natur. Vårt engagemang för hållbarhet innefattar även fokus på hållbara medarbetare och vi arbetar därför ständigt med frågor kopplade till ledarskap, hälsa, säkerhet och en god balans mellan arbetsliv, familjeliv och fritid.

Din ansökan
Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. Bifoga ditt CV och personliga brev som beskriver varför du är rätt person för det här jobbet. Vi ser fram emot din ansökan senast den
2022-09-01. Vi genomför intervjuer löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Visa mindre

KMA Samordnare till Nåiden Bygg och Infra

Nåiden Bygg och Infra rekryterar en KMA samordnare. Rekryteringsprocessen handhas av Ghost Competence men du blir direkt anställd av Nåiden Bygg och Infra. Information om tjänsten Nåiden Bygg och Infra har behov av en KMA-samordnare som kan stötta KMA-ansvarig i det övergripande arbetet med ledningssystemet BKMA samt stötta projekten längs kusten i Norr- och Västerbotten ute i produktion. Nya lagkrav, uppdaterat ledningssystem och högre krav inom kvalité,... Visa mer
Nåiden Bygg och Infra rekryterar en KMA samordnare.
Rekryteringsprocessen handhas av Ghost Competence men du blir direkt anställd av Nåiden Bygg och Infra.

Information om tjänsten
Nåiden Bygg och Infra har behov av en KMA-samordnare som kan stötta KMA-ansvarig i det övergripande arbetet med ledningssystemet BKMA samt stötta projekten längs kusten i Norr- och Västerbotten ute i produktion. Nya lagkrav, uppdaterat ledningssystem och högre krav inom kvalité, arbetsmiljö och speciellt miljö gör att vi behöver bli fler som kan driva, utreda och utveckla det arbetet i företaget. Ytterligare en resurs skulle avlasta både KMA-ansvarig och platsledning med målet att tillsammans fortsatt hålla hög kvalité och även utvecklas. Huvudkontoren för Nåiden Bygg och Infra återfinns i Luleå men annan placering kan även vara möjligt då det t.ex. finns kontor i Umeå.

Information om kundföretaget
Nåiden är ett privatägt bygg- och anläggningsföretag i norra Sverige med stor erfarenhet av alla entreprenadformer. Med lokalt ägande och engagemang för vår region utvecklar vi samhället tillsammans med våra partners. Även om mycket hänt sedan starten 1974 är det en sak som aldrig kommer förändras, förtroende är fortfarande något som förtjänas och vi kommer fortsätta bygga på förtroenden i generationer framåt. I dagsläget är vi ca 260 anställda på företaget varav ca 60st är tjänstemän och under våren 2022 har också dotterbolaget Nåiden Infra startat sin verksamhet vilket innebär att behovet av stödfunktioner kring kvalité, miljö och arbetsmiljö ökat.

Dina arbetsuppgifter

• Driva och utvärdera nya satsningar, idéer och förslag inom KMA-området. Aktuellt just nu är t.ex. att utveckla processen med lärlingar inom företaget.
• Stötta projekten och platsledningen, t.ex. genomföra kemikalieinventering.
• Genomföra och medverka vid KMA-ronder och revisioner.
• Kartlägga och identifiera företagets koldioxidutsläpp.
• Genomföra Arbetsmiljöundersökningar som intervjuer och enkäter.
• Skriva arbetsmiljö- och miljöutredningar.
• Följa upp företagens KMA-arbete så att detta bedrivs enligt ledningssystemets policys, mål och rutiner.


Vi söker dig som
• Har erfarenhet av Bygg- och anläggningsbranschen.
• Har erfarenhet från Kvalité-, Miljö- och Arbetsmiljöarbete.
• Är flexibel och lösningsorienterad.
• Har erfarenhet och kunskap i informationssökning och dokumentgranskning.
• Är en tydlig i sin kommunikation och kan uttrycka sig på olika sätt för att lyckas nå fram med sitt budskap oavsett mottagare.
• Tar ansvar och kan arbeta självständigt.
• Är organiserad och strukturerad.
• Har B-körkort


Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så var snabb med din ansökan!
Vi ser fram emot din ansökan!

Fakta
START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
ANSTÄLLNINGSFORM: Tillsvidare
ORT:Luleå (eventuellt Umeå)
SISTA ANSÖKNINGSDAG: 2022-08-05
KONTAKT: Marcus Skårman 070-669 85 72

Sök tjänsten genom att trycka på "sök jobbet". Skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev så har du större möjlighet att bli kontaktad av en av våra rekryterare. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Marcus Skårman 070-669 85 72, [email protected] Visa mindre

KMA-ingenjör NCC Building Norrbotten

Ansök    Jul 4    NCC AB    Arbetsmiljöingenjör
Att arbeta proaktivt med kvalitet-, miljö- och arbetsmiljöfrågor är helt avgörande för att kunna leverera hållbara och lönsamma projekt. Nu söker vi dig som tillsammans med NCC-teamet vid Luleå tekniska universitet vill fortsätta att driva och utveckla KMA-arbetet på bästa sätt.  Rollen som KMA-ingenjör Som KMA-ingenjör har du en viktig roll i vår projektverksamhet där du stöttar, driver och bistår med din expertkunskap inom områdena Kvalitet, Miljö och A... Visa mer
Att arbeta proaktivt med kvalitet-, miljö- och arbetsmiljöfrågor är helt avgörande för att kunna leverera hållbara och lönsamma projekt. Nu söker vi dig som tillsammans med NCC-teamet vid Luleå tekniska universitet vill fortsätta att driva och utveckla KMA-arbetet på bästa sätt. 

Rollen som KMA-ingenjör
Som KMA-ingenjör har du en viktig roll i vår projektverksamhet där du stöttar, driver och bistår med din expertkunskap inom områdena Kvalitet, Miljö och Arbetsmiljö. Du stödjer projektledningen praktiskt och administrativt i arbetet med att planera, leda och hantera projektets aktiviteter gällande KMA. Det innebär bland annat att upprätta projektets planer, säkerställa interna och externa krav, genomföra skyddsronder samt följa upp egenkontroller och dokumentation. Du har även en aktiv roll i det systematiska KMA-arbetet där du bidrar med att synliggöra krav, skapa struktur och förutsättningar för att leverera bästa resultat.

Du arbetar dagligen med att involvera och skapa förståelse hos olika funktioner i vad som behöver göras kopplat till KMA. Till din hjälp har du förutom ett kompetent produktionsteam även stöttning av KM-ingenjör och arbetsmiljöingenjörer på avdelningsnivå. 

Din profil
Vi söker dig som har några års erfarenhet inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö med övervägande del mot produktionsrelaterad verksamhet. Du har en eftergymnasial utbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du är en generalist, där du har erfarenhet av samtliga discipliner. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Som person är du social och en god nätverkare som trivs med att ha stora kontaktytor såväl internt som externt. Vi ser även att du är drivande, självgående, utvecklingsorienterad och ansvarsfull. För att lyckas i rollen behöver du även ha en pedagogisk och kommunikativ förmåga där du på ett tydligt och självklart sätt får med dig din omgivning.  Du har ett strukturerat arbetssätt och trivs med att driva flera frågor parallellt och du gillar den administrativa delen samt trivs med närheten till pulsen ute i produktion.

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på LTU-projektet i Luleå. Du rapporterar till Projektchef. B-körkort är ett krav.

Kontakt och ansökan
Om du vill veta mer om tjänsten hör då gärna av dig till Projektchef Josefin Hermansson på telefonnummer 070- 205 21 19. Urval sker löpande så ansök därför så snart som möjligt, dock senast 2022-08-07.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Om oss 
På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.
Varje dag tar våra över 13 000 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap. 

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid. 

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. 

I enlighet med NCCs säkerhetskultur genomför vi bakgrundskontroll på våra slutkandidater. 

Vi undanber oss vänligen kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar. Visa mindre

KMA-samordnare till Luleå Hamn, Projekt Malmporten

Ansök    Feb 25    ByHart AB    Arbetsmiljöingenjör
Luleå Hamn är Luleås och Norrbottens hållbara länk till världen. Vi är en stolt samhällsbyggare och en viktig möjliggörare för industrin, näringslivet och livet i norr. Vi jobbar inte minst för att Luleå ska vara en livskraftig sjöfartsstad även för kommande generationer. Det är vi stolta över att få göra. Välkommen till alla tiders hamn i Luleå. Norrbotten växer och är en av de mest spännande platserna i Sverige. Luleå Hamn söker nu en självgående och ... Visa mer
Luleå Hamn är Luleås och Norrbottens hållbara länk till världen. Vi är en stolt samhällsbyggare och en viktig möjliggörare för industrin, näringslivet och livet i norr. Vi jobbar inte minst för att Luleå ska vara en livskraftig sjöfartsstad även för kommande generationer. Det är vi stolta över att få göra. Välkommen till alla tiders hamn i Luleå.

Norrbotten växer och är en av de mest spännande platserna i Sverige. Luleå Hamn söker nu en självgående och kommunikativ Kvalitets-, Miljö och Arbetsmiljösamordnare som vill vara med och arbeta med projekt Malmporten i Luleå Hamn. Hos oss arbetar du tillsammans med engagerade och skickliga kollegor och har goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Välkommen till oss!

En växande hamn för framtiden

Luleå Hamn är en av Sveriges största transporthamnar och omsätter drygt 8,5 miljoner ton gods varje år. Mellan 2020 och 2030 beräknas dock godshanteringen trefaldigas och antalet anlöpande fartyg mer än fördubblas; allt för att möta industrins hållbara tillväxt i norr.

Besök gärna vår webbplats för att läsa mer om oss.

Projekt Malmporten

Malmporten är Sveriges största muddringsprojekt i modern tid, men det är framför allt en viktig framtidssatsning med stora vinster för miljö, samhälle och människa. När projektet är klart kommer Luleå Hamn kunna ta emot större, fullt lastade fartyg och hantera tre gånger så mycket gods som idag, tack vare djupare farleder och ny djuphamn. Det skapar möjligheter för industriell tillväxt och stärkt konkurrenskraft, hållbar omställning och livskraftiga samhällen i norr. Djupare farleder och ny djuphamn bidrar inte minst till effektivare sjötransporter med kraftigt minskad miljöpåverkan.

Besök gärna vår webbplats för att läsa mer om Projekt Malmporten.

Bli en av oss

Vår arbetsplats sträcker sig från våra hamnar, kontor och kajer till skärgården och havet. Jobbet vi gör skapar värde för såväl Luleå och Norrbotten som världen bortom horisonten. Det är en spännande tid att jobba för hamnen i Luleå! Just nu formar vi framtidens hamn. Vi växer och utvecklas i en rasande fart och en hållbar riktning, men allting förändras inte. Vi kommer alltid tro på att vara en schysst arbetsgivare och en trygg arbetsplats där vi stöttar varandra i vått och torrt, såväl på land som till sjöss. Bli en av oss och bidra till en livskraftig framtid i Luleå och Norrbotten!

Vad ingår i arbetet?

I rollen som KMA-samordnare driver, samordnar och säkerhetsställer du Luleå Hamns del i projekt Malmporten gällande kvalitets-, miljö och arbetsmiljöarbete i rollen som beställare. Du planerar, organiserar och strukturerar ditt eget arbete och ingår samtidigt i ett tätt samarbete med såväl interna som externa resurser. Du håller ordning och reda vid uppstart av projektet, under projektets gång och slutligen vid överlämnande till drift.

Arbetet är mycket varierande där du stöttar Luleå Hamns projektorganisation men även organisationen som helhet i frågor om kvalitet, arbetsmiljö och miljö. Du säkerhetsställer att projektet följer erhållna tillstånd, lagar och fastställda rutiner genom hela resan. Du planerar, förbereder och säkerhetsställer miljöövervakningen vid genomförande av projekt Malmporten för Luleå hamn.

Du ansvarar även för att säkerhetsställa länken mellan projekt Malmporten och Luleå Hamns verksamhetssystem. Du säkerhetsställer arbetsmiljön vid genomförandet av projekt Malmporten gentemot Luleå Hamns entreprenörer genom ett systematiskt arbetssätt. I din roll ingår även en tät samverkan med andra samverkansparter, myndigheter, konsulter och entreprenörer. Du får stort utrymme och ansvar att själv vara med och forma din roll och organiseringen av ditt arbete. På sikt kan du periodvis komma att inneha ett övergripande ansvar för resurser under dig.

Som KMA-samordnare rapporterar du till Luleå Hamns projektledare i projekt Malmporten.

Vem är du?

Vi söker dig med en ingenjörsutbildning inom kvalitet/miljö/arbetsmiljö eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har en god erfarenhet från anläggningsentreprenader och utmanande infrastrukturprojekt. Projekt Malmporten är ett samverkansprojekt när du arbetar i en organisation med flera beställare, detta ställer stora krav på att du är en lagspelare som tycker om att arbeta i team.

Rollen som KMA-samordnare kräver att du är självgående, trygg och kommunikativ i ditt arbete. Du är en grundad och självständig person som skapar dina egna förutsättningar. Vidare är du engagerad med god förmåga att utföra ditt arbete på ett organiserat och välplanerat sätt. Du har en hög social förmåga och ett intresse för att skapa nya relationer.

Du har en god förmåga att se helheten och vill vara med och utveckla Luleå Hamn och hela vår region.

Därför ska du jobba för Luleå Hamn

• Vi utvecklas! Det händer otroligt mycket just nu! Vi är en hamn och arbetsplats som just nu växer och moderniseras som aldrig förr, som breddar sitt erbjudande och utvecklar hela verksamheten i en hållbar och digital riktning.
• Vi ska må bra! Luleå Hamn är en schysst och trygg arbetsgivare. Här stöttar vi varandra i vårt dagliga jobb och sätter vårt välmående och vår säkerhet högst upp på dagordningen.
• Vi samarbetar! I nära samarbete med näringslivet, myndigheter, globala kunder, rederier och systerhamnar runt Östersjön, utvecklar vi oss själva, vår hamn och världens sjöfart.
• Vi skapar värde! Luleå Hamn är en stolt samhällsbyggare som skapar förutsättningar för hållbar, regional tillväxt och ett livskraftigt Luleå och Norrbotten.

Ansökan

Vi arbetar för ökad mångfald och jämställdhet och ser därför gärna både manliga och kvinnliga sökande till tjänsten.

Sista ansökningsdag är 10 april men urval och intervjuer kan komma att ske löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdag. Se därför till att skicka in din ansökan omgående.

Bakgrundskontroller kommer att göras i samband med denna rekryteringsprocess.

Anställningsform: Tillsvidare (vi tillämpar 6 månaders provanställning)
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Enligt överenskommelse
Tillträde: Enligt överenskommelse

Om du har frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta projektledare Malmporten Linda Wikman på [email protected] eller 0920-45 68 12. För frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta HR-partner Ellen Englund på [email protected] eller 079 – 104 45 65.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Konsult inom flödesanalys och miljöanpassning

Ansök    Maj 4    AFRY AB    Arbetsmiljöingenjör
Företagsbeskrivning AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi påskyndar övergången till ett hållbart samhälle. Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri, energi och digitalisering som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer. Inkludering och mångfald – Vi vill attrahera personer med olika bakgrund och perspektiv till vår organisation. Mångfald är positiv... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi påskyndar övergången till ett hållbart samhälle.
Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri, energi och digitalisering som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer. Inkludering och mångfald – Vi vill attrahera personer med olika bakgrund och perspektiv till vår organisation. Mångfald är positivt på många sätt för oss på AFRY. Vi vet att det driver både kreativitet och innovation.


Jobbeskrivning
AFRY har i många år framgångsrikt stöttat både svenska och internationella energiproducenter, och vi satsar nu på ytterligare expansion på denna spännande marknad! Vattenkraften i Sverige är under utveckling, då vi går mot ett kraftsystem med 100% fossilfri kraftproduktion. Utöver detta pågår ett intensivt arbete att omförhandla samtliga vattendomar för samtliga vattenkraftsdammar. Med över 500 vattenkraftsingenjörer är AFRY ett av världens största konsultbolag inom vattenkraft och vi vill vara med och driva utvecklingen inom området. Inom Sverige är vi ett 80-tal som arbetar med vattenkraft. Som ett led i vår NAP-satsning genomfördes under 2021 ett samgående med EKOM, specialister inom sötvattensekologi & experter på NAP-processen.
Läs mer om AFRY Vattenkraft här:
https://afry.com/sv/omrade/vattenkraft
I sektionen flödesanalys och miljöanpassning arbetar nu 12 konsulter med frågeställningar kopplade till vattenkraftens utmaningar inom detta område. Medarbetarna i sektionen har mellan 2 och 25 års erfarenhet och har en jämn könsfördelning samt är spridda över stora delar av landet. Sektionen söker nu nya medarbetare för att kunna hantera efterfrågan från våra kunder.
Tjänsten innebär en anställning som hydraulisk konsult inom sektionen. Sektionen arbetar brett med samtliga flödes och miljörelaterade frågeställningar inom vattenkraft. Exempel på detta kan vara utredningar om dammsäkerhet kopplat till flödesfrågor, ansökan om nya moderna miljövillkor för vattenkraft eller anpassning av byggåtgärder för bästa möjliga ekologiska nytta.
Denna tjänst är inriktad mot flödesrelaterade frågeställningar inom vattenkraft och kan beröra avbördningsberäkningar, flödesanalys och simulering, dammbrottssimulering, flödesdimensionering, översvämningskartering och annan gis-analys, hävert/rörströmningsberäkningar, genomförande av provtappning/svallprov eller andra frågeställningar.
Platsbesök och inmätningar förekommer regelbundet i arbetet. Arbetet utförs i nära samarbete med övriga konsulter inom gruppen och våra projekt är ofta multidisciplinära.


Kravspecifikation
Som person är du ödmjuk, flexibel, driven och engagerad. Du har förmågan att arbeta med flera projekt samtidigt och är både strukturerad och analytisk. Vi letar efter en person som gillar samarbete, är kommunikativ och gärna tar eget ansvar.
Vi söker dig som arbetat mer än 3 år inom relevant område. Du är utbildad inom lämpligt ingenjörsområde och har företrädelsevis en bakgrund inom vattenkraft med förståelse för vattenkraftens roll i Sveriges energisystem. Vidare har du tidigare arbetat med flertal av de exempel som anges ovan och är trygg i att arbeta självständigt i projekt.
Om detta stämmer in på dig och det är dags för dig att ta nästa steg i din karriär och utvecklas inom ditt teknikområde eller ta ett steg mot uppdragsledning är det dig vi söker.


Ytterligare information
Vi erbjuder en miljö för dig att utvecklas i.
AFRY arbetar aktivt med utveckling av våra medarbetare och ser ständigt till att på ett kvalitetssäkrat sätt kompetensutveckla vår personal. Detta sker bland annat genom utmanande roller i intressanta projekt – med stöd och support från medarbetare med längre erfarenhet.
Jag som blir din chef heter Anders Frisk. Min ledarskapsfilosofi är att ett väl fungerande team är grunden för en framgångsrik verksamhet. Med ett väl fungerande team skapas möjligheter till samarbete, feedback, utveckling och framsteg och utifrån detta genereras goda projektresultat och en hållbar utveckling. För att nå dit arbetar vi bland annat med samarbete i projekt, dialog, tydlig kommunikation, involvering i beslutsprocesser samt gemensam affärsutveckling.
Sista ansökningsdatum är 20 maj. Intervjuer och urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.
Kontaktuppgifter
Anders Frisk, Sektionschef
[email protected]
Maria Hansson, Rekryteringspartner
[email protected]
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

KMA Samordnare till Nåiden Bygg och Infra

Nåiden Bygg och Infra rekryterar en KMA samordnare. Rekryteringsprocessen handhas av Ghost Competence men du blir direkt anställd av Nåiden Bygg och Infra. Information om tjänsten Nåiden Bygg och Infra har behov av en KMA-samordnare som kan stötta KMA-ansvarig i det övergripande arbetet med ledningssystemet BKMA samt stötta projekten längs kusten i Norr- och Västerbotten ute i produktion. Nya lagkrav, uppdaterat ledningssystem och högre krav inom kvalité,... Visa mer
Nåiden Bygg och Infra rekryterar en KMA samordnare.
Rekryteringsprocessen handhas av Ghost Competence men du blir direkt anställd av Nåiden Bygg och Infra.

Information om tjänsten
Nåiden Bygg och Infra har behov av en KMA-samordnare som kan stötta KMA-ansvarig i det övergripande arbetet med ledningssystemet BKMA samt stötta projekten längs kusten i Norr- och Västerbotten ute i produktion. Nya lagkrav, uppdaterat ledningssystem och högre krav inom kvalité, arbetsmiljö och speciellt miljö gör att vi behöver bli fler som kan driva, utreda och utveckla det arbetet i företaget. Ytterligare en resurs skulle avlasta både KMA-ansvarig och platsledning med målet att tillsammans fortsatt hålla hög kvalité och även utvecklas. Huvudkontoren för Nåiden Bygg och Infra återfinns i Luleå men annan placering kan även vara möjligt då det t.ex. finns kontor i Umeå.

Information om kundföretaget
Nåiden är ett privatägt bygg- och anläggningsföretag i norra Sverige med stor erfarenhet av alla entreprenadformer. Med lokalt ägande och engagemang för vår region utvecklar vi samhället tillsammans med våra partners. Även om mycket hänt sedan starten 1974 är det en sak som aldrig kommer förändras, förtroende är fortfarande något som förtjänas och vi kommer fortsätta bygga på förtroenden i generationer framåt. I dagsläget är vi ca 260 anställda på företaget varav ca 60st är tjänstemän och under våren 2022 har också dotterbolaget Nåiden Infra startat sin verksamhet vilket innebär att behovet av stödfunktioner kring kvalité, miljö och arbetsmiljö ökat.

Dina arbetsuppgifter

• Driva och utvärdera nya satsningar, idéer och förslag inom KMA-området. Aktuellt just nu är t.ex. att utveckla processen med lärlingar inom företaget.
• Stötta projekten och platsledningen, t.ex. genomföra kemikalieinventering.
• Genomföra och medverka vid KMA-ronder och revisioner.
• Kartlägga och identifiera företagets koldioxidutsläpp.
• Genomföra Arbetsmiljöundersökningar som intervjuer och enkäter.
• Skriva arbetsmiljö- och miljöutredningar.
• Följa upp företagens KMA-arbete så att detta bedrivs enligt ledningssystemets policys, mål och rutiner.


Vi söker dig som
• Har erfarenhet av Bygg- och anläggningsbranschen.
• Har erfarenhet från Kvalité-, Miljö- och Arbetsmiljöarbete.
• Är flexibel och lösningsorienterad.
• Har erfarenhet och kunskap i informationssökning och dokumentgranskning.
• Är en tydlig i sin kommunikation och kan uttrycka sig på olika sätt för att lyckas nå fram med sitt budskap oavsett mottagare.
• Tar ansvar och kan arbeta självständigt.
• Är organiserad och strukturerad.
• Har B-körkort


Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden så var snabb med din ansökan!
Vi ser fram emot din ansökan!

Fakta
START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
ANSTÄLLNINGSFORM: Tillsvidare
ORT:Luleå (eventuellt Umeå)
SISTA ANSÖKNINGSDAG: 2022-07-31
KONTAKT: Marcus Skårman 070-669 85 72

Sök tjänsten genom att trycka på "sök jobbet". Skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev så har du större möjlighet att bli kontaktad av en av våra rekryterare. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Marcus Skårman 070-669 85 72, [email protected] Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tek... Visa mer
Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat, och med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta. Vår vetenskapliga som konstnärliga forskning och utbildning bedrivs i nära samarbete med internationella, nationella och regionala företag, offentliga aktörer och ledande universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,8 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 770 anställda och har 17 200 studenter.

De kommande åren investeras mångmiljardbelopp i Norrbotten och Västerbotten i stora projekt som syftar till ett mer hållbart samhälle nationellt så väl som globalt. Luleå tekniska universitet är involverat i flera av dessa högaktuella forskningsprojekt och den samhällsomvandling som följer. Vi har ett brett utbud av utbildningar för att matcha den kompetens som efterfrågas. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att bygga framtidens hållbara företag och samhällen.Nu söker vi en arbetsmiljöingenjör till Luleå tekniska universitet, placerad på Avdelningen fastighet och service. Avdelningen ansvarar bland annat för universitetets lokalförsörjning, universitetsservice samt miljö och säkerhet.

Som arbetsmiljöingenjör är du en viktig del av arbetet med att driva, koordinera och utveckla universitetets arbetsmiljö- och säkerhetsarbete för den laborativa verksamheten. Anställningen innefattar både strategiskt och operativt arbete med koppling till framför allt kemikaliehantering och arbetsmiljö, men även fysisk säkerhet i laboratorier, maskinsäkerhet, strålsäkerhet och laboratorierelaterade miljöaspekter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning, exempelvis arbetsmiljöingenjör, alternativt motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har praktisk erfarenhet av laborativt arbete och mycket goda kunskaper och/eller erfarenhet av några av följande områden: kemikaliehantering (god kemisk kompetens, erfarenhet av praktiskt arbete med kemiska produkter), maskinsäkerhet (erfarenhet av drift av utrustningar, trycksatta anordningar, gas), relevant arbetsmiljölagstiftning och miljölagstiftning i laborativa miljöer. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom högskola/universitet alternativt annan offentlig verksamhet. Forskarutbildning inom relevant ämne liksom tidigare arbete med arbetsmiljö på laboratorier och/eller kemikaliehantering är meriterande.

Som person är du ansvarstagande, lösningsorienterad och tar initiativ. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

För att lyckas i rollen som arbetsmiljöingenjör är det viktigt att du har ett intresse för arbetsmiljö, miljö och säkerhet. Arbetet kännetecknas av en hög grad av självständighet samtidigt som det ställer krav på att du är samarbetsinriktad och lyhörd med mycket god förmåga att driva dina frågor med gott omdöme och få gehör för dessa. Du bör vara en relationsskapande person med god diplomatisk och social förmåga. Ett strategiskt angreppssätt är värdefullt i arbetet.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Information
Vi söker en arbetsmiljöingenjör för tillsvidareanställning på heltid med placering i Luleå. Provanställning kan eventuellt tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Elin Bergström, miljösamordnare, 0920-49 1857, [email protected] eller Fredrik Edfast, Avdelningschef, 0920-49 3947, [email protected]

Facklig företrädare: SACO-S Kjell Johansson 0920-49 1529 [email protected] och OFR-S Lars Frisk, 0920-49 1792 [email protected]

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och kopior av verifierade examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Både ansökan och examensbevis ska vara skrivna på svenska eller engelska.

Referensnummer: 273-2022
Sista ansökningsdag: 20 februari 2022 Visa mindre

Scania Luleå söker en arbetsmiljökoordinator

Ansök    Feb 18    Scania CV AB    Arbetsmiljöingenjör
Scanias ambition är att var ledande i skiftet mot hållbara transportlösningar genom att utveckla säkra, smarta och energieffektiva transportlösningar som är bättre för människor och för planeten. Scania i Luleå är en viktig del i den resan för att utveckla framtidens produkter och tillverkningsmetoder. Vi har dagliga leveranser av bakaxlar, sidobalkar, tvärbalkar och andra ramkomponenter till Scanias chassimonteringar i Södertälje, Zwolle och Angers. Vil... Visa mer
Scanias ambition är att var ledande i skiftet mot hållbara transportlösningar genom att utveckla säkra, smarta och energieffektiva transportlösningar som är bättre för människor och för planeten. Scania i Luleå är en viktig del i den resan för att utveckla framtidens produkter och tillverkningsmetoder. Vi har dagliga leveranser av bakaxlar, sidobalkar, tvärbalkar och andra ramkomponenter till Scanias chassimonteringar i Södertälje, Zwolle och Angers.

Vill du ha ett omväxlande arbete där du får vara med och påverka arbetsmiljön för medarbetare och chefer? Trivs du i en roll där du har många kontaktytor och där du agerar stöd åt verksamheten? Då kanske ett jobb som arbetsmiljökoordinator är något för dig!

Arbetsuppgifter
Som arbetsmiljökoordinator ingår du i gruppen Arbetsmiljö-Yttre Miljö på personalavdelningen och intar rollen som verksamhetens expert inom arbetsmiljöområdet. Du arbetar tvärfunktionellt i nära samverkan med vårt lokala hälsoteam, med bland annat arbetsmiljöingenjör och ergonom för att utveckla och utmana verksamheten framåt inom arbetsmiljöfrågor. Du kommer också samverka med Scanias centrala organisation inom Arbetsmiljö och hälsa.

Uppdraget som Arbetsmiljökoordinator innebär att:


• Stödja, vägleda och träna verksamheten i det systematiska arbetsmiljöarbetet
• Bevaka efterlevnad av aktuella lagar och andra krav inom arbetsmiljöområdet för verksamheten.
• Ta fram, planera, strukturera och utvärdera nya arbetssätt och metoder
• Stötta verksamheten vid riskbedömningar, kartläggningar och andra undersökningar av arbetsmiljön.
• Delta vid utredningar av allvarliga tillbud och olyckor. Analysera tillbud och olyckor löpande i syfte att utveckla verksamheten.
• Driva aktiviteter för att stärka vår säkerhetskultur
• Delta i Scanias olika arbetsmiljöforum och nätverksmöten.
• Vara företagets kontaktperson i arbetsmiljöfrågor gentemot tillsynsmyndigheter, huvudskyddsombud, företagshälsovården, nätverk och andra företag.

Profil
Vi tror att du som söker har ett genuint intresse för arbetsmiljöfrågor och förbättringsarbete. Vi ser en högskoleutbildning med inriktning organisation och arbetsmiljö som en bra grundförutsättning för rollen eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Intresse av teknik och erfarenhet från tillverkningsindustrin är meriterande.

Som person är du ansvarstagande och drivande. Du tar en aktiv roll i utvecklingsarbetet och leder det på ett strukturerat och involverande sätt. Ditt förhållningssätt mot verksamheten är konsultativt och coachande. Du är prestigelös och arbetar utifrån vad som är bäst för kunden och verksamheten utifrån ett arbetsmiljöperspektiv.

Du har en god kommunikativ förmåga och behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Dina kunskaper inom Office 365 är mycket goda.

Information och ansökan
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Personalchef Eva Andersson, tel. 0920-765 90, [email protected]

För mer information om rekryteringsprocessen kontaktar du Anna Östblom, 0920-765 53, anna.ö[email protected]

Ansökan ska innehålla CV, personlig brev och betygsutdrag. Urval och intervjuer sker löpnade så lämna in din ansökan så snart du kan. Sista ansökningsdag är 2022-03-06.


Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP. För mer information besök: www.scania.com. Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör till Vattenfall Services

Följ med oss på vår resa mot att bli Sveriges säkraste och mest attraktiva arbetsplats. Vattenfall utökar verksamheten och söker nu en till arbetsmiljöingenjör. Här får du möjligheten att jobba med Sveriges ledande företag inom underhålls-, entreprenad- och konsulttjänster för energi- och elanläggningar. Missa inte den här chansen, utan skicka in din ansökan redan idag! Om tjänsten Här blir du blir en del av Vattenfall Services HSSEQ-avdelning som består ... Visa mer
Följ med oss på vår resa mot att bli Sveriges säkraste och mest attraktiva arbetsplats. Vattenfall utökar verksamheten och söker nu en till arbetsmiljöingenjör. Här får du möjligheten att jobba med Sveriges ledande företag inom underhålls-, entreprenad- och konsulttjänster för energi- och elanläggningar. Missa inte den här chansen, utan skicka in din ansökan redan idag!

Om tjänsten
Här blir du blir en del av Vattenfall Services HSSEQ-avdelning som består av tolv medarbetare där du är delaktig i bland annat utveckling av Vattenfall Services ledningssystem, strategisk utveckling inom arbetsmiljö och HSSEQ-frågor, lagefterlevnad, revisioner och inte minst i att stödja verksamheten i operativa arbetsmiljöfrågor.

I uppdraget från Vattenfall Services ledning ingår att säkerställa att vi har ett ledningssystem och en verksamhet som klarar certifiering enligt ISO 45001. När det gäller omvärldens krav läggs stor vikt vid lagefterlevnad/myndighetskrav, krav från Vattenfall AB samt kundernas krav och förväntningar.

Det finns flera möjliga stationeringsorter för denna tjänst, vid någon av Vattenfall Services större etableringar i första hand Solna, Uppsala, eller Luleå, och i andra hand Motala, Norrköping eller Göteborg.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Inom rollen som arbetsmiljöingenjör ingår bland annat:

• Planera, samordna och följa upp VSN certifiering inom arbetsmiljö ISO 45001.
• Bidra i arbetet med att ta fram strategier och målsättningar inom arbetsmiljöområdet.
• Sammanställa underlag till ledningens genomgång inom området arbetsmiljö.
• Arbetsmiljöingenjören stödjer linjecheferna i arbetsmiljöarbetet samt samordnar aktiviteter inom VSN.
• Sammanställa arbetsmiljöstatistik regelbundet.
• Leda, utföra och vid behov stödja chefer med arbetsmiljörelaterade utredningar så som olycksutredningar, utredningar av arbetsmiljöförhållanden m.fl.
• Uppdatera och underhålla rutiner och arbetssätt så att dessa följer arbetsmiljölagar, myndigheters och andra intressenters krav.
• Internutbilda och informera inom arbetsmiljöområdet samt ta fram utbildningsmaterial.
• Delta i och genomföra revisioner, besiktningar, riskanalyser, riskbedömningar och skyddsronder inom arbetsmiljöområdet.
• Bevaka förändringar inom lagar och förordningar och tillse att de tas omhand i Vattenfall Services organisation.
• Vid behov agera ställföreträdande arbetsmiljöchef.

Ett nära sammabete finns inom organisationen och arbetena utförs ofta i samverkan med Arbetsmiljöchefen eller med övriga medarbetare inom HSSEQ-avdelningen.


Vem är du?
Du har en akademisk utbildning med arbetsmiljöinriktning på universitets/högskolenivå med flerårig erfarenhet eller motsvarande kunskaper med lång erfarenhet inom merparten av de områden vi nämnt i annonsen.
Ditt arbetssätt kännetecknas av att du är strukturerad, systematisk och kommunikativ med ett starkt engagemang för arbetsmiljöfrågor. Du inspirerar och driver dina ansvarsområden och frågor självständigt och målmedvetet utifrån ett affärs- och verksamhetsperspektiv.
Du är en van datoranvändare, med fokus på Office 365, uttrycker dig tydligt i tal och skrift både på svenska och engelska. B-körkort är ett krav då resor ingår regelbundet i tjänsten.


Om verksamheten
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se.

Poolia är ett registrerat rekryterings och bemanningsföretag, vi är auktoriserade av Kompetensföretagen och har kvalitetssäkrade processer och rutiner. Visa mindre

Arbetsmiljöspecialist - Vattenfall Eldistribution

Ansök    Okt 11    Vattenfall AB    Arbetsmiljöingenjör
Släpp loss dina superkrafter – för en fossilfri framtid. Vi har en gemensam vilja att påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vi behöver dig för att nå dit. Din roll som Arbetsmiljöspecialist Vi erbjuder ett spännande arbete på en dynamisk och inspirerande arbetsplats. Tjänsten som Arbetsmiljöspecialist rapporterar till Chef HSEQ inom enheten Strategi & Hållbarhet. Vattenfall Eldistribution har ett certifierat arbetsmiljöle... Visa mer
Släpp loss dina superkrafter – för en fossilfri framtid. Vi har en gemensam vilja att påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vi behöver dig för att nå dit.


Din roll som Arbetsmiljöspecialist
Vi erbjuder ett spännande arbete på en dynamisk och inspirerande arbetsplats. Tjänsten som Arbetsmiljöspecialist rapporterar till Chef HSEQ inom enheten Strategi & Hållbarhet. Vattenfall Eldistribution har ett certifierat arbetsmiljöledningssystem enligt ISO 45001.
Vattenfalls övertygelse är att alla skador och arbetsrelaterade sjukdomar kan förebyggas och ambitionen är därmed noll skador och ingen arbetsrelaterad ohälsa. Vi ger dig möjlighet att jobba med arbetsmiljö och hälsa inom en organisation där vi systematiskt arbetar för friska och motiverade medarbetare. Du får möjligheten att utvecklas i ett bredare perspektiv och arbeta både operativt, taktiskt och strategiskt med arbetsmiljöfrågor.


Du kommer att:
Vidareutveckla vårt kulturarbete för Health & Safety
Vidareutveckla vårt arbetsmiljöledningssystem
Vidareutveckla vår entreprenörsstyrning
Vara expertresurs i olika interna utvecklingsprojekt
Utreda incidenter samt avvikelser
Stödja chefer och andra funktioner i deras arbetsmiljöarbete
Utveckla och genomföra verksamhetsanpassade utbildningar
Planera och genomföra kommunikationsinsatser
Genomföra analyser och föreslå konkreta åtgärder för att utveckla vårt arbetsmiljöarbete

Arbetet sker i samverkan med befintliga arbetsmiljöspecialister, HR, elsäkerhetskoordinator och andra nyckelfunktioner. Resor förekommer i tjänsten.


För att kunna utföra arbetet på bästa sätt ser vi gärna att du har med dig:
En akademisk utbildning med arbetsmiljöinriktning eller motsvarande erfarenhet
Har flerårig arbetslivserfarenhet inom arbetsmiljöområdet, gärna med både strategiskt och operativt fokus
Erfarenhet av att ha arbetat med arbetsmiljö inom bygg eller installationsbranschenVidare är det meriterande om du har erfarenhet från en större organisation och/eller om du har erfarenhet från en beställartung verksamhet. Vi ser också att det är meriterande om du har kunskaper om ISO 45001, SBA och kemikaliehantering..
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du som söker är en strukturerad, drivande och kommunikativ person som har ett starkt engagemang för arbetsmiljöfrågor. Du har en förmåga att inspirera andra i arbetsmiljöarbetet och driver dessa frågor självständigt och målmedvetet utifrån ett affärs och verksamhetsperspektiv. Vi tror också att du har lätt för att skapa goda kontakter såväl internt som externt. Du är utvecklingsorienterad med insikten i att allt vi gör ska leda till trygga och säkra anläggningar och arbetsplatser. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.


Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i. Läs mer hur vi arbetar med mångfald och inkludering här: https://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/vattenfall-som-arbetsgivare/mangfald/


För mer information om tjänsten kontakta Rekryterande chef: Anna Åkerblom, 072 207 66 80. För information om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare: Emma Nytell, 073 088 59 10, [email protected]
Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00


Befattning: Arbetsmiljöspecialist
Placeringsort: Solna, Trollhättan, Luleå eller Jokkmokk


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på https://www.vattenfalleldistribution.se/
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Arbetsmiljöspecialist Vattenfall Eldistribution- Flexible placering

Ansök    Dec 9    Vattenfall AB    Arbetsmiljöingenjör
Släpp loss dina superkrafter – för en fossilfri framtid. Vi har en gemensam vilja att påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vi behöver dig för att nå dit. Din roll som Arbetsmiljöspecialist Vi erbjuder ett spännande arbete på en dynamisk och inspirerande arbetsplats. Tjänsten som Arbetsmiljöspecialist rapporterar till Chefen för vårt projektkontor inom enheten Anläggningsinvesteringar. Vi är en beställarorganisation som p... Visa mer
Släpp loss dina superkrafter – för en fossilfri framtid. Vi har en gemensam vilja att påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vi behöver dig för att nå dit.


Din roll som Arbetsmiljöspecialist
Vi erbjuder ett spännande arbete på en dynamisk och inspirerande arbetsplats. Tjänsten som Arbetsmiljöspecialist rapporterar till Chefen för vårt projektkontor inom enheten Anläggningsinvesteringar. Vi är en beställarorganisation som planerar, projekterar och bygger kundinitierade nätanslutningar och beslutade anläggningsinvesteringar. I uppdraget ligger också att säkerställa operativ efterlevnad av de tekniska principerna.
Vattenfall Eldistribution har ett certifierat arbetsmiljöledningssystem enligt ISO 45001.
Vi är övertygade om att alla skador och arbetsrelaterade sjukdomar kan förebyggas och ambitionen är därmed att vi ska ha noll skador och ingen arbetsrelaterad ohälsa. Vi ger dig möjlighet att jobba med arbetsmiljö och hälsa inom en organisation där vi systematiskt arbetar för friska och motiverade medarbetare. Vi ställer höga krav på våra byggarbetsplatser och de leverantörer som hjälper oss att planera och genomföra våra investeringsprojekt. Vår nollvision för arbetsrelaterade skador och ohälsa gäller i allt vi gör. Hos oss får du möjligheten att utvecklas i ett bredare perspektiv och arbeta främst operativt och taktiskt med miljö- och arbetsmiljöfrågor genom att ge stöd och råd till vår beställarorganisation. I rollen som arbetsmiljöspecialist ingår att samordna, vidareutveckla och förvalta arbetssätt operativt och taktiskt för vårt gemensamma arbetsmiljöarbete i våra projekt. Arbetsmiljö är vår viktigaste fråga inom enheten.


Exempel på arbetsuppgifter:
• Operativt stöd genom hela byggprocessen för vår verksamhet inom arbetsmiljö och miljö.
• Stötta projektledare gällande incidentutredningar inom arbetsmiljö och miljö.
• Stötta enhetens ledning med uppföljning och analys av risker, tillbud och olyckor.
• Vidareutveckla vårt kulturarbete för arbetsmiljö och miljö.
• Kvalitetssäkra enhetens analyser och planer inom området och se till att de arkiveras och hanteras på ett korrekt sätt.
• Utbilda medarbetare inom enheten i våra arbetssätt för arbetsmiljö och miljö.
• Leda, rapportera och följa upp vår händelserapportering (Enia)
• Planera, beställa, leda och följa upp våra interna inspektioner i enlighet med årsplan.
• Uppdatera vår dokumentation för miljö och arbetsmiljö.
• Koordinera och följer upp Safety Walks och annan form av kvalitetsarbete för området.
• Vara expertresurs i olika interna utvecklingsprojekt.
• Genomföra analyser och föreslå konkreta åtgärder för att utveckla vårt arbetsmiljöarbete
Arbetet sker i samverkan med befintliga specialister inom HSSEQ och övriga medarbetare inom vår avdelning, projektkontoret. Resor förekommer i tjänsten.
För att kunna utföra arbetet på bästa sätt ser vi gärna att du har med dig:
• En akademisk utbildning med miljö- och arbetsmiljöinriktning eller motsvarande erfarenhet.
• Har flerårig arbetslivserfarenhet inom miljö- och arbetsmiljöområdet, gärna med både strategiskt och operativt fokus.
• Erfarenhet av att ha arbetat med arbetsmiljö inom bygg eller installationsbranschen.


Vidare är det meriterande om du har erfarenhet från en större organisation och/eller om du har erfarenhet från en beställartung verksamhet. Vi ser också att det är meriterande om du har kunskaper om ISO 45001, SBA och kemikaliehantering.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du som söker är en strukturerad, drivande och kommunikativ person som har ett starkt engagemang för miljö- och arbetsmiljöfrågor. Du har en förmåga att inspirera andra i arbetsmiljöarbetet och driver dessa frågor självständigt och målmedvetet utifrån ett affärs- och verksamhetsperspektiv. Vi tror också att du har lätt för att skapa goda kontakter såväl internt som externt. Du är utvecklingsorienterad med insikten i att allt vi gör ska leda till trygga och säkra anläggningar och arbetsplatser. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.


Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i. Läs mer hur vi arbetar med mångfald och inkludering här: https://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/vattenfall-som-arbetsgivare/mangfald/


För mer information om tjänsten
Kontakta Rekryterande chef: Fredrik Brynielsson, 070-7245854. För information om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare: Teri-Anne Brink [email protected]
Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00


Befattning: Arbetsmiljöspecialist
Placeringsort: Solna, Trollhättan, Luleå, Umeå eller Jokkmokk


Känns detta som ett jobb för dig?
Vi ser fram emot din ansökan senast 09:e januari 2022.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på https://www.vattenfalleldistribution.se/
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Kaunis Iron söker en arbetsmiljöstrateg på koncernnivå

Vill du arbeta med arbetsmiljö på en strategisk nivå? På Kaunis Iron har du en unik möjlighet att bidra till bolagets koncernövergripande arbetsmiljö- och säkerhetsarbete. Kaunis Iron är ett nytt och modernt gruvbolag i Tornedalen. Vi driver dagbrott och bryter järnmalm som vi sedan förädlar och säljer till världsmarknaden. Vårt unika järnmalmskoncentrat är med sina kvalitets- och miljöfördelar kraftigt efterfrågad bland världens stålverk. Tack vare en h... Visa mer
Vill du arbeta med arbetsmiljö på en strategisk nivå? På Kaunis Iron har du en unik möjlighet att bidra till bolagets koncernövergripande arbetsmiljö- och säkerhetsarbete.

Kaunis Iron är ett nytt och modernt gruvbolag i Tornedalen. Vi driver dagbrott och bryter järnmalm som vi sedan förädlar och säljer till världsmarknaden. Vårt unika järnmalmskoncentrat är med sina kvalitets- och miljöfördelar kraftigt efterfrågad bland världens stålverk. Tack vare en hållbar produktion, en stark kultur, en skicklig verksamhet och anläggningar i världsklass intar Kaunis Iron en position som innovativ uppstickare på den globala marknaden.

Som arbetsmiljöstrateg rapporterar du till vår miljöchef och tillhör miljöavdelningen. Avdelningen ansvarar för Kaunis Irons miljö-, arbetsmiljö- och hållbarhetsfrågor. Arbetet innebär att du ansvarar för att utforma, bevaka och utveckla koncernens systematiska arbetsmiljöarbete. Du samarbetar med en tvärsektoriell arbetsmiljögrupp samt med chefer, entreprenörer och fackliga företrädare.

Arbetsuppgifter Du är sammankallande och samordningsansvarig för vår koncerns gemensamma arbetsmiljögrupp. I arbetsmiljöfrågor är du ett naturligt stöd till ledare inom organisationen. Du har myndighetskontakter inom arbetsmiljö och företräder företaget i branschorganisationen för arbetsmiljö. Till ditt ansvarsområde hör:
Upprättande och utvecklande av koncernövergripande strategiska dokument inom arbetsmiljö exempelvis policy, riktlinjer och mål. Bevakning av lagstiftning inom arbetsmiljö, samt löpande uppdatera organisationen om förändringar.
Utveckling av system för avvikelsehantering, kemikaliehantering och lagbevakning.
Den närmsta tiden intensifieras arbetet med utveckling av vårt verksamhetsledningssystem inför vår stundande ISO-certifiering. Vi ser fram emot att certifieras i ISO 9001 samt 14001 och har även siktet på arbetsmiljö.

Din bakgrund Vi söker dig som är utbildad inom arbetsmiljö och har flerårig erfarenhet av arbete med arbetsmiljö, kvalitet och/eller säkerhet. Du har arbetat i system för avvikelsehantering, kemikaliehantering och laguppföljning. Har du erfarenhet av att bygga systematiskt arbetsmiljöarbete i en organisation är det meriterande.

Din profil Du trivs när du får initiera, organisera och genomföra förändrings-och utvecklingsinsatser. Utifrån helhetsbilden tar du fram kort- och långsiktiga planer som är övergripande och realistiska. Du följer upp hur arbetet går gentemot mål och samordnar resurser utifrån det. Med enkelhet förmedlar du information på ett tydligt sätt. Du är väl medveten att kommunikation är nyckeln i förändringsarbete.

Placeringsort Enlig överenskommelse. Arbetsuppgifterna styr behovet av att vara på plats där vi bedriver verksamhet. De aktuella orterna är Kaunisvaara, Junosuando, Pitkäjärvi och Luleå. 

Sista ansökningsdag Tisdag 4 januari 2022. Vi arbetar löpande med urval och intervjuer. Skicka in din ansökan idag.

För information I denna rekrytering samarbetar vi med OnePartnerGroup. Vänligen kontakta rekryteringskonsult Ulrika Andersson ([email protected], 070-260 91 65) om du har frågor om tjänsten eller själva processen. Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör till Scanias företagshälsovård i Luleå

Ansök    Sep 14    Scania CV AB    Arbetsmiljöingenjör
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Safety & Health är en organisation med fokus på expertsupport inom områdena Hälsa- och Arbetsmiljö med utgångspunkt från huvudkontoret i Södertälje. Samverkan och samarbete sker i Sverige samt globalt med övrig företagshälsovård på produktionsorterna i Oskarshamn, Luleå, Zwolle i Nederländerna s... Visa mer
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Safety & Health är en organisation med fokus på expertsupport inom områdena Hälsa- och Arbetsmiljö med utgångspunkt från huvudkontoret i Södertälje. Samverkan och samarbete sker i Sverige samt globalt med övrig företagshälsovård på produktionsorterna i Oskarshamn, Luleå, Zwolle i Nederländerna samt Angers i Frankrike.

Vårt uppdrag är att supportera och stödja Scanias verksamhet i deras systematiska arbetsmiljöarbete. Vi söker nu förstärkning till hälsoteamet i Luleå i form av ytterligare en arbetsmiljöingenjör. Som arbetsmiljöingenjör ingår du i ett tvärfunktionellt hälsoteam på företagshälsovården lokalt. Teamet består av olika kompetenser inom hälsa och arbetsmiljö i form av arbetsmiljöingenjör, ergonom, företagssköterska och företagsläkare.

Dina arbetsuppgifter


• Stödja produktionsenheten på Scania i Luleå med support inom det systematiska och organisatoriska arbetsmiljöarbetet.
• Stödja linjechefer rörande arbetsmiljöfrågor.


• Delta i investerings- och förändringsprojekt med fokus mot maskinsäkerhet och arbetsplatsens utformning.


• Genomföra mätningar, utredningar och undersökningar inom arbetsmiljöområdet.


• Genomföra utbildningar av chefer och medarbetare i arbetsmiljöfrågor.


• Stödja utvecklingen av arbetsmiljöarbetet inom Scania.


• Arbeta tvärfunktionellt med övriga kompetenser inom Företagshälsovården.


• Stödja vid utveckling av standardiserade metoder och tvärfunktionellt arbete med kollegor inom Safety & Health.

 

Din profil

Är du utbildad arbetsmiljöingenjör och har erfarenhet från verkstadsindustrin är det meriterande men vi ser gärna sökande med andra utbildningar och bakgrunder också. Har du kompetens och erfarenhet ifrån maskinsäkerhetsarbete är även det meriterande.

För att lyckas i arbetet behöver du vara driven, nyfiken och strukturerad. Det är en självklarhet för dig att arbeta tvärfunktionellt med övriga kompetenser inom FHV samt med verksamhetens chefer och medarbetare. Du är utåtriktad, pedagogisk och har förmågan att väcka engagemang.  Du har lätt för att kommunicera med olika funktioner inom företaget då våra kontaktytor är breda. I rollen ingår även att delta och utveckla Scanias arbetssätt avseende arbetsmiljö, vilket förutsätter att du har ett stort intresse för dessa frågor. Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska.

Vi erbjuder Dig

Scanias kärnvärden definierar vår kultur. Kunden först, respekt för individen, eliminering av slöseri, beslutsamhet, laganda och integritet i det dagliga arbetet skapar en inspirerande arbetsplats. Där får kund, medarbetare och produkt ta plats och vi tror att det är viktigt att ha roligt på jobbet.
  
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, subventionerad lunch mm.

För ytterligare information och frågor är du välkommen att höra av dig till:

Catrin Segerlund Verksamhetschef Scania Hälsocenter i Luleå, 070-081 08 57, [email protected]

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Vi vill ha din ansökan senast 2021-09-28


Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP. För mer information besök: www.scania.com. Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör - Vattenfall Services

Ansök    Okt 1    Vattenfall AB    Arbetsmiljöingenjör
Arbetsmiljöingenjör, Vattenfall Services Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation. Din roll som Arbetsmiljöingenjör I uppdraget från Vattenfall Services ledning ingår att säkerställa att vi har ett ledningssystem och en verksamhet som klarar certifiering enligt ISO 45001. Det ... Visa mer
Arbetsmiljöingenjör, Vattenfall Services
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.

Din roll som Arbetsmiljöingenjör
I uppdraget från Vattenfall Services ledning ingår att säkerställa att vi har ett ledningssystem och en verksamhet som klarar certifiering enligt ISO 45001. Det finns en förväntan från Vattenfall Services ledning att vi hela tiden utvecklar oss på arbetsmiljöområdet, så att vi arbetar allt mer effektivt och med säkra arbetssätt som ger minsta möjliga negativa arbetsmiljöpåverkan.
När det gäller omvärldens krav läggs stor vikt vid lagefterlevnad/myndighetskrav, krav från Vattenfall AB samt kundernas krav och förväntningar.
Du blir en del av Vattenfall Services HSSEQ-avdelning som består av tolv medarbetare där du är delaktig i bland annat utveckling av Vattenfall Services ledningssystem, strategisk utveckling inom HSSEQ-frågor, lagefterlevnad, revisioner och inte minst i att stödja verksamheten i operativa arbetsmiljöfrågor.

Arbetsuppgifter
Nedanstående arbetsuppgifter utgör exempel på arbetsuppgifter som arbetsmiljöingenjörer ska utföra eller ansvara för. Arbetena utförs ofta i samverkan med Arbetsmiljöchefen eller med övriga medarbetare inom HSSEQ-avdelningen.
• Planera, samordna och följa upp VSN certifiering inom arbetsmiljö ISO 45001.
• Bidra i arbetet med att ta fram strategier och målsättningar inom arbetsmiljöområdet.
• Sammanställa underlag till ledningens genomgång inom området arbetsmiljö.
• Arbetsmiljöingenjören stödjer linjecheferna i arbetsmiljöarbetet samt samordnar aktiviteter inom VSN.
• Sammanställa arbetsmiljöstatistik regelbundet.
• Leda, utföra och vid behov stödja chefer med arbetsmiljörelaterade utredningar så som olycksutredningar, utredningar av arbetsmiljöförhållanden m.fl.
• Uppdatera och underhålla rutiner och arbetssätt så att dessa följer arbetsmiljölagar, myndigheters och andra intressenters krav.
• Internutbilda och informera inom arbetsmiljöområdet samt ta fram utbildningsmaterial.
• Delta i och genomföra revisioner, besiktningar, riskanalyser, riskbedömningar och skyddsronder inom arbetsmiljöområdet.
• Bevaka förändringar inom lagar och förordningar och tillse att de tas omhand i Vattenfall Services organisation.
• Vid behov agera ställföreträdande arbetsmiljöchef.

Rapportering
Arbetsmiljöingenjören rapporterar till Arbetsmiljöchef respektive HSSEQ-chef.

Dina kvalifikationer
Du har en akademisk utbildning med arbetsmiljöinriktning på universitets/högskolenivå med flerårig erfarenhet eller motsvarande kunskaper med lång erfarenhet inom merparten av de områden vi nämnt i annonsen.
Ditt arbetssätt kännetecknas av att du är strukturerad, systematisk och kommunikativ med ett starkt engagemang för arbetsmiljöfrågor. Du inspirerar och driver dina ansvarsområden och frågor självständigt och målmedvetet utifrån ett affärs- och verksamhetsperspektiv.
Du är en van datoranvändare, med fokus på Office 365, uttrycker dig tydligt i tal och skrift både på svenska och engelska. B-körkort är ett krav då resor ingår regelbundet i tjänsten, det är viktigt att du ser positivt på det.


Stationeringsort: Vid någon av Vattenfall Services större etableringar i första hand Solna, Uppsala, eller Luleå, och i andra hand Motala, Norrköping eller Göteborg.


Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Arbetsmiljöchef Kent Stadler 0702268314 eller HSSEQ-chef Lars Hedenskog 0703473952. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Anders Olsson 0700786840

Fackliga representanter för denna tjänst är Anders Sundqvist Unionen, Juha Siipilehto SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Anders Landqvist (Nyköping) Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Känns detta som ett jobb för dig?
Vi ser fram emot din ansökan senast 2021-10-24!
Vi kan komma att ha ett löpande urval, så vänta inte för länge med din ansökan.

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation - underhåll - konsulttjänster. Läs mer på https://www.vattenfall.se/services/


Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!


Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – vattenfallservices
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Arbetsmiljöcoach

Ansök    Sep 6    Luleå kommun    Arbetsmiljöingenjör
Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider. Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så s... Visa mer
Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?


Luleå kommun ska vara en attraktiv, hälsofrämjande arbetsgivare med ett arbetsmiljöarbete som bedrivs på ett systematiskt sätt och ingår som en naturlig del av det dagliga arbetet.

Sedan hösten 2019 har ett samarbete med Sunt arbetslivs resursteam pågått, där hemtjänsten har stått i fokus. Nu har socialförvaltningen för avsikt att gå vidare med friskfaktorer på bred front. Räddningstjänsten står inför utmaningar då verksamheten samordnas i nya lokaler med ett förändrat arbetssätt och behov av att säkerställa en god arbetsmiljö.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu två arbetsmiljöcoacher som ska stödja chefer så att former, kompetens och planer för arbetsmiljöarbetet får än bättre fäste i verksamheten. Som arbetsmiljöcoach arbetar du strategiskt och operativt för att stödja chefer till att minska arbetsrelaterad ohälsa och bygga arbetsgivarvarumärket. Du implementerar verktyg som chefer kan använda i arbetet med att främja frisknärvaro och ett hållbart arbetsliv med friskfaktorer i fokus, samt stödjer planeringen och följer upp insatser inom arbetsmiljöområdet.

Målet är att säkerställa att alla bitar i det systematiska arbetsmiljöarbetet är på plats i alla socialförvaltningens och räddningstjänstens arbetsgrupper. Det handlar om ca 200 grupper och ca 130 chefer. Vidare är ambitionen att identifiera, utveckla lärande och metoder för det förebyggande och främjande arbetsmiljöarbetet, i synnerhet inom området tidiga tecken på ohälsa.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom arbetsmiljö samt erfarenhet om förändrings-, utvecklings- och förbättringsarbete inom området.

Som person är du strukturerad, organiserad samt mål - och resultatorienterad. Du har fokus på kvalitét och lärande, är lyhörd, kommunikativ och har god samarbetsförmåga. Du trivs med att skapa engagemang, delaktighet och finner det naturligt att bygga och upprätthålla goda relationer. Framförallt ser du positivt på förändrings- och utvecklingsarbete inom arbetsmiljöarbete och har tilltro till att du och andra kan, vill och vågar.

För uppdraget krävs förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift

ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Tips!
Nyfiken på Luleå? flyttatilllulea.se
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör till Scanias företagshälsovård i Luleå

Ansök    Aug 9    Scania CV AB    Arbetsmiljöingenjör
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Safety & Health är en organisation med fokus på expertsupport inom områdena Hälsa- och Arbetsmiljö med utgångspunkt från huvudkontoret i Södertälje. Samverkan och samarbete sker i Sverige samt globalt med övrig företagshälsovård på produktionsorterna i Oskarshamn, Luleå, Zwolle i Nederländerna s... Visa mer
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Safety & Health är en organisation med fokus på expertsupport inom områdena Hälsa- och Arbetsmiljö med utgångspunkt från huvudkontoret i Södertälje. Samverkan och samarbete sker i Sverige samt globalt med övrig företagshälsovård på produktionsorterna i Oskarshamn, Luleå, Zwolle i Nederländerna samt Angers i Frankrike.

Vårt uppdrag är att supportera och stödja Scanias verksamhet i deras systematiska arbetsmiljöarbete. Vi söker nu förstärkning till hälsoteamet i Luleå i form av ytterligare en arbetsmiljöingenjör. Som arbetsmiljöingenjör ingår du i ett tvärfunktionellt hälsoteam på företagshälsovården lokalt. Teamet består av olika kompetenser inom hälsa och arbetsmiljö i form av arbetsmiljöingenjör, ergonom, företagssköterska och företagsläkare.

Dina arbetsuppgifter


• Stödja produktionsenheten på Scania i Luleå med support inom det systematiska och organisatoriska arbetsmiljöarbetet.
• Stödja linjechefer rörande arbetsmiljöfrågor.


• Delta i investerings- och förändringsprojekt med fokus mot maskinsäkerhet och arbetsplatsens utformning.


• Genomföra mätningar, utredningar och undersökningar inom arbetsmiljöområdet.


• Genomföra utbildningar av chefer och medarbetare i arbetsmiljöfrågor.


• Stödja utvecklingen av arbetsmiljöarbetet inom Scania.


• Arbeta tvärfunktionellt med övriga kompetenser inom Företagshälsovården.


• Stödja vid utveckling av standardiserade metoder och tvärfunktionellt arbete med kollegor inom Safety & Health.

 

Din profil

Är du utbildad arbetsmiljöingenjör och har erfarenhet från verkstadsindustrin är det meriterande men vi ser gärna sökande med andra utbildningar och bakgrunder också. Har du kompetens och erfarenhet ifrån maskinsäkerhetsarbete är även det meriterande.

För att lyckas i arbetet behöver du vara driven, nyfiken och strukturerad. Det är en självklarhet för dig att arbeta tvärfunktionellt med övriga kompetenser inom FHV samt med verksamhetens chefer och medarbetare. Du är utåtriktad, pedagogisk och har förmågan att väcka engagemang.  Du har lätt för att kommunicera med olika funktioner inom företaget då våra kontaktytor är breda. I rollen ingår även att delta och utveckla Scanias arbetssätt avseende arbetsmiljö, vilket förutsätter att du har ett stort intresse för dessa frågor. Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska.

Vi erbjuder Dig

Scanias kärnvärden definierar vår kultur. Kunden först, respekt för individen, eliminering av slöseri, beslutsamhet, laganda och integritet i det dagliga arbetet skapar en inspirerande arbetsplats. Där får kund, medarbetare och produkt ta plats och vi tror att det är viktigt att ha roligt på jobbet.
  
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, subventionerad lunch mm.

För ytterligare information och frågor är du välkommen att höra av dig till:

Catrin Segerlund Verksamhetschef Scania Hälsocenter i Luleå, 070-081 08 57, [email protected]

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Vi vill ha din ansökan senast 2021-08-22.


Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP. För mer information besök: www.scania.com. Visa mindre

Health And Safety Officer

Job description Inspireras du av arbetsmiljö, säkerhet och hälsoarbete? Trivs du i en självgående roll där du är del av ett internationellt team med kollegor som tillsammans skapar kreativa lösningar? Vill du ha en nyckelroll I ett växande bolag som ständigt utvecklas och tar oss an nya projekt är du välkommen till oss. Du blir anställd av Norrstjärnans Fastighets AB och uthyrd till internationell byggföretag. Arbetsbeskrivning Som HSE samordnare ansvarar ... Visa mer
Job description
Inspireras du av arbetsmiljö, säkerhet och hälsoarbete? Trivs du i en självgående roll där du är del av ett internationellt team med kollegor som tillsammans skapar kreativa lösningar? Vill du ha en nyckelroll I ett växande bolag som ständigt utvecklas och tar oss an nya projekt är du välkommen till oss.
Du blir anställd av Norrstjärnans Fastighets AB och uthyrd till internationell byggföretag.
Arbetsbeskrivning
Som HSE samordnare ansvarar du för att ge stöd till projektledningsteamet, arbetsledare och medarbetare i arbetsmiljö och säkerhetsfrågor. Du säkerställer att projektet och det dagliga arbetet utförs enligt företagets säkerhetskrav på ett korrekt sätt. Tjänsten har fokus på arbetsmiljö och säkerhet, där du på byggarbetsplatsen stöttar kring arbetsmiljöprocesser, rutiner för systematiskt arbetsmiljöarbete, tillbudsrapportering och skyddsronder samt dokumentation enligt lagstadgade krav. Du är underställd vår kunds projektledningsteamet och har ett nära samarbete kring utredningar och åtgärder I arbetsmiljöarbetet. Din roll och ditt ansvar kan komma att förändras över tid då företaget och uppdragen ständigt utvecklas.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har intresse och kunskap inom arbetsmiljöområdet. Du trivs med att driva ditt arbete självständigt, är analytisk och noggrann. Du är resultatorienterad och har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete enligt uppsatta mål. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med internationella kunder och har hög kommunikationsförmåga. Som person har du lätt för att lösa problem och du är bra på att bygga goda relationer såväl externt som internt inom företaget.
Du har examen som högskoleingenjör, civilingenjör eller annan motsvarande utbildning. Du har minst 2 års arbetslivserfarenhet från en liknande tjänst, där du arbetat med hälsa- och säkerhetsfrågor. Har du arbetat inom byggindustrin är det en stor fördel.
Du har goda kunskaper kring systematiskt arbetsmiljöarbete och är väl insatt i svensk arbetsmiljölagstiftning samt övrig lagstiftning av vikt Inom branschen.
Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift är ett krav.
Health and safety certifiering som NEBOSH eller motsvarande är önskvärt.
Övrigt
Vi erbjuder friskvård samt goda utvecklingsmöjligheter.
Tjänsten är en projektanställning på heltid, där 6 månaders provanställning kan tillämpas.
Övriga anställningsvillkor och lön enligt Unionens kollektivavtal
Arbetsort: Luleå. Vi hjälper dig med flytt om det behövs


Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör till Scanias företagshälsovård i Luleå

Ansök    Jul 1    Scania CV AB    Arbetsmiljöingenjör
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Safety & Health är en organisation med fokus på expertsupport inom områdena Hälsa- och Arbetsmiljö med utgångspunkt från huvudkontoret i Södertälje. Samverkan och samarbete sker i Sverige samt globalt med övrig företagshälsovård på produktionsorterna i Oskarshamn, Luleå, Zwolle i Nederländerna s... Visa mer
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Safety & Health är en organisation med fokus på expertsupport inom områdena Hälsa- och Arbetsmiljö med utgångspunkt från huvudkontoret i Södertälje. Samverkan och samarbete sker i Sverige samt globalt med övrig företagshälsovård på produktionsorterna i Oskarshamn, Luleå, Zwolle i Nederländerna samt Angers i Frankrike.

Vårt uppdrag är att supportera och stödja Scanias verksamhet i deras systematiska arbetsmiljöarbete. Vi söker nu förstärkning till hälsoteamet i Luleå i form av ytterligare en arbetsmiljöingenjör. Som arbetsmiljöingenjör ingår du i ett tvärfunktionellt hälsoteam på företagshälsovården lokalt. Teamet består av olika kompetenser inom hälsa och arbetsmiljö i form av arbetsmiljöingenjör, ergonom, företagssköterska och företagsläkare.

Dina arbetsuppgifter


• Stödja produktionsenheten på Scania i Luleå med support inom det systematiska och organisatoriska arbetsmiljöarbetet.
• Stödja linjechefer rörande arbetsmiljöfrågor.


• Delta i investerings- och förändringsprojekt med fokus mot maskinsäkerhet och arbetsplatsens utformning.


• Genomföra mätningar, utredningar och undersökningar inom arbetsmiljöområdet.


• Genomföra utbildningar av chefer och medarbetare i arbetsmiljöfrågor.


• Stödja utvecklingen av arbetsmiljöarbetet inom Scania.


• Arbeta tvärfunktionellt med övriga kompetenser inom Företagshälsovården.


• Stödja vid utveckling av standardiserade metoder och tvärfunktionellt arbete med kollegor inom Safety & Health.

 

Din profil

Är du utbildad arbetsmiljöingenjör och har erfarenhet från verkstadsindustrin är det meriterande men vi ser gärna sökande med andra utbildningar och bakgrunder också. Har du kompetens och erfarenhet ifrån maskinsäkerhetsarbete är även det meriterande.

För att lyckas i arbetet behöver du vara driven, nyfiken och strukturerad. Det är en självklarhet för dig att arbeta tvärfunktionellt med övriga kompetenser inom FHV samt med verksamhetens chefer och medarbetare. Du är utåtriktad, pedagogisk och har förmågan att väcka engagemang.  Du har lätt för att kommunicera med olika funktioner inom företaget då våra kontaktytor är breda. I rollen ingår även att delta och utveckla Scanias arbetssätt avseende arbetsmiljö, vilket förutsätter att du har ett stort intresse för dessa frågor. Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska.

Vi erbjuder Dig

Scanias kärnvärden definierar vår kultur. Kunden först, respekt för individen, eliminering av slöseri, beslutsamhet, laganda och integritet i det dagliga arbetet skapar en inspirerande arbetsplats. Där får kund, medarbetare och produkt ta plats och vi tror att det är viktigt att ha roligt på jobbet.
  
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, subventionerad lunch mm.

För ytterligare information och frågor är du välkommen att höra av dig till:

Catrin Segerlund Verksamhetschef Scania Hälsocenter i Luleå, 070-081 08 57, [email protected]

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Vi vill ha din ansökan senast 2021-08-18.


Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP. För mer information besök: www.scania.com. Visa mindre

Arbetsmiljösamordnare Region Nord

Ansök    Feb 11    PEAB Sverige AB    Arbetsmiljöingenjör
Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 57 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm. Vi på Peab värnar om vår arbetsmiljö och arbetar ständigt aktivt med att utveckla den. Vill du bli en del av en inspirerande och stöttande orga... Visa mer
Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 57 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Vi på Peab värnar om vår arbetsmiljö och arbetar ständigt aktivt med att utveckla den. Vill du bli en del av en inspirerande och stöttande organisation där arbetsmiljöfrågor är centralt?
Vi jobbar med att bygga Nordens framtida samhälle och det gör vi med ett fokus på närproducerat byggande. 
Välkommen till en arbetsplats där kärnvärdena jordnära, utvecklande, personlig och pålitlig genomsyrar hela organisationen!

Just nu satsar vi enormt mycket på säker arbetsmiljö och söker därför en chef för funktionen arbetsmiljö i region nord som vill vara med och bidra med utveckling.
Region Nords geografi omfattar Gävleborg, Dalarna, Västernorrland, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten.

Tjänsten innebär att kunna ha fokus på både regionsfrågor samt projektfrågor. Det kan t.ex. handla om att:

Utveckla och driva arbetet med vår säkerhetskultur och arbetsmiljöarbete
Ta fram underlag samt föredra för regionledning inom ramen för arbetsmiljöområdet
Ansvara och samordna Regionens tvärgrupp för arbetsmiljö
Stöd i det systematiska arbetsmiljöarbetet i syfte att skapa en säker och hälsosam arbetsmiljö på våra avdelningar ex. att agera stöd vid riskanalyser, avvikelserapportering osv.
Förbättra, utveckla och underhålla vårt ledningssystem för arbetsmiljö (ISO 45001)
Tolka och förmedla nyheter och information inom området från affärsområdet
Bistå som specialist och stöd i projekt vid inspektioner från myndigheter, genomföra projektronder och internrevisioner
Bistå och leda utredningar av tillbud och arbetsolyckor
Din roll

Ditt huvudsakliga ansvarsområde kommer att innefattas av systematiskt förbättringsarbete av vårt arbetsmiljöarbete.
I regionen kommer du att ansvara för ett litet team med specialister där vi samordnar arbetsmiljöfrågor mellan de olika AC-grupperna inom regionen. Så ditt intresse för miljö-, kvalitets- och HR frågor och dess samverkan med arbetsmiljö är viktigt. 

Du förväntas också vid förfrågan kunna föredra ärenden för regionens ledningsgrupp. Du kommer att företräda regionen i koncern-/affärsområdet gällande frågor inom arbetsmiljö samt delta och driva utvecklingsprojekt i nära samarbete med HR, kvalitet- och miljöfunktioner. 
I rollen ingår vidare att bidra med kunskap om arbetsmiljölagstiftningen och lösa arbetsmiljöproblem genom att föreslå adekvata lösningar samt bistå vid externa kontakter med kunder, myndigheter, branschorganisationer, leverantörer, studiebesök.

Du blir placerad på något av våra lokalkontor och har region Nord som arbetsområde. Körkort B ett krav då resor i tjänsten kommer att ingå.

Vi söker dig...

...som har flera års erfarenhet av systematiskt och operativt arbetsmiljöarbete, det är meriterande om det varit inom infrastruktur-/byggbranschen. Du behöver ha några års erfarenhet för att känna dig bekväm i rollen då du kommer behöver ta diskussioner, såväl internt som externt, gällande lagstiftning och Peabs policys inom området.
Vidare har du kunskap/erfarenhet om MTO samt om ledningssystem inom kvalitet och arbetsmiljö.

Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Vi har valt rekryteringkanaler varför vi vänligt men bestämt tackar nej från rekryterings- och annonsföretag vilka erbjuder sina tjänster.

Vi erbjuder Visa mindre

Arbetsmiljöspecialist - Vattenfall Eldistribution

Ansök    Apr 1    Vattenfall AB    Arbetsmiljöingenjör
En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Om tjänsten Vi erbjuder ett spännande arbete på en dynamisk och inspirerande arbetsplats. Tjänsten som Arbetsmiljöspecialist rapporterar till Chef HSEQ inom enheten Strategi & Hållbarhet. Vattenfall Eldistribution har ett certifierat arbetsmiljöledningssystem enligt ISO 45001. Vattenfalls övertygelse är att a... Visa mer
En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Om tjänsten
Vi erbjuder ett spännande arbete på en dynamisk och inspirerande arbetsplats. Tjänsten som Arbetsmiljöspecialist rapporterar till Chef HSEQ inom enheten Strategi & Hållbarhet. Vattenfall Eldistribution har ett certifierat arbetsmiljöledningssystem enligt ISO 45001. Vattenfalls övertygelse är att alla skador och arbetsrelaterade sjukdomar kan förebyggas och ambitionen är därmed noll skador och ingen arbetsrelaterad ohälsa.
Vi ger dig möjlighet att jobba med arbetsmiljö och hälsa inom en organisation där vi systematiskt arbetar för friska och motiverade medarbetare. Du får möjligheten att utvecklas i ett bredare perspektiv och arbeta både operativt, taktiskt och strategiskt med arbetsmiljöfrågor. Arbetet sker i samverkan med befintliga arbetsmiljöspecialister, HR, elsäkerhetskoordinator och andra nyckelfunktioner. Resor förekommer i tjänsten.
Som Arbetsmiljöspecialist kommer du bland annat att arbeta med att:
• Vidareutveckla vårt kulturarbete för Health & Safety
• Vidareutveckla vårt arbetsmiljöledningssystem
• Vidareutveckla vår entreprenörsstyrning
• Vara expertresurs i olika interna utvecklingsprojekt
• Utreda incidenter samt avvikelser
• Stödja chefer och andra funktioner i deras arbetsmiljöarbete
• Utveckla och genomföra verksamhetsanpassade utbildningar
• Planera och genomföra kommunikationsinsatser
• Genomföra analyser och föreslå konkreta åtgärder för att utveckla vårt arbetsmiljöarbete

Dina kvalifikationer
• Akademisk utbildning med arbetsmiljöinriktning eller motsvarande erfarenhet
• Flerårig arbetslivserfarenhet inom arbetsmiljöområdet, gärna med både strategiskt och operativt fokus
• God praktisk och teoretisk kunskap om vad byggherrens arbetsmiljöansvar innebär
• Vidare är det meriterande om du har erfarenhet från en större organisation och/eller om du har erfarenhet från en beställartung verksamhet.
• Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du som söker är en strukturerad, drivande och kommunikativ person som har ett starkt engagemang för arbetsmiljöfrågor. Du har en förmåga att inspirera andra i arbetsmiljöarbetet och driver dessa frågor självständigt och målmedvetet utifrån ett affärs och verksamhetsperspektiv. Vi tror också att du har lätt för att skapa goda kontakter såväl internt som externt. Du är utvecklingsorienterad med insikten i att allt vi gör ska leda till trygga och säkra anläggningar och arbetsplatser.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Övrig information
Vill du veta mer om tjänsten kontakta rekryterande chef: Anna Åkerblom, 072 207 66 80. För mer information om själva rekryteringsprocessen kontakta rekryterare: Elias Ställ, 072 452 95 40, [email protected] Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00


Befattning: Arbetsmiljöspecialist
Placeringsort: Flexibel mellan antingen Solna, Trollhättan eller Luleå.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Arbetsmiljöinspektörer till region nord Luleå

Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra. Dnr 2021/010318 Vill du arbeta i en verksamhet som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och som bidrar till en bättre arbetsmiljö, färre olyckor och tillbud för alla som arbetar i Sverige? Då kan detta vara något för dig! Vi söker dig som vill bli arbetsmiljöinsp... Visa mer
Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra.

Dnr 2021/010318

Vill du arbeta i en verksamhet som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och som bidrar till en bättre arbetsmiljö, färre olyckor och tillbud för alla som arbetar i Sverige? Då kan detta vara något för dig!

Vi söker dig som vill bli arbetsmiljöinspektör med placering på kontoret i Luleå.

Vi arbetar för rätten till sunda och säkra arbetsplatser, ingen ska bli sjuk, skadas eller dö till följd av sitt arbete. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt systematiskt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra.

Ditt nya arbete innebär att du arbetar med myndighetsutövning genom att inspektera arbetsmiljön på företag, myndigheter och övriga organisationer. Du ställer krav på de brister i arbetsmiljön som framkommer vid inspektionen och återkopplar muntligen och skriftligen till arbetsgivaren. Du meddelar omedelbara förbud och hanterar sanktionsavgifter.

Vi söker dig som har
• minst två års högskoleutbildning eller annan tvåårig eftergymnasial utbildning eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig
• minst tre års arbetslivserfarenhet
• B-körkort och vana att köra bil
• goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift

För att lyckas i uppdraget ska du ha mycket god kommunikativ förmåga, inkluderande synsätt samt lätt för att samarbeta och skapa kontakter. Du ska ha en utvecklad personlig mognad, kunna utveckla och leda dig själv samt förmåga att ställa krav och kan hantera att bli ifrågasatt. Du ska även ha en god administrativ förmåga, vara självgående samt arbeta strukturerat och målinriktat. Det är självklart för dig att den statliga värdegrunden genomsyrar ditt arbete liksom ett digitalt arbetssätt.

Särskilt meriterande
om du haft kvalificerade uppgifter inom något av följande områden:
• Tekniska området
• Organisatoriska och sociala frågor
• Bygg och anläggning

Meriterande
Erfarenhet inom arbetsmiljöområdet är meriterande, likaså om du har erfarenhet av jämställdhetsarbete och genuskunskap och/eller kan tala andra språk än svenska och engelska.

Vid urvalet kommer vi att lägga mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Mer om anställningen
I inspektionsarbetet ingår att möta och leda samtal, genom fysiska inspektioner eller via digitala arenor, med såväl ledningen för stora organisationer, småföretagare, skyddsombud och fackliga representanter som övriga anställda. I inspektörsrollen är du specialist på att bedriva tillsyn enligt arbetsmiljölagen. Internt och externt samarbete är en naturlig del i arbetet. I inspektionsarbetet ingår också att medverka vid myndighetsgemensamma kontroller för sund och säker arbetsmiljö. Du bidrar till ordning och reda på arbetsmarknaden.

Du ansvarar för och planerar så att ditt arbete på bästa sätt bidrar till vårt uppdrag och att målen för vår verksamhet uppnås. Med din kunskap och erfarenhet bidrar du också till att utveckla oss och verksamheten.

Inspektionerna kommer du i första hand att göra inom Norrbottens län. Region Nord omfattar också Västerbottens län, Jämtlands län och Västernorrlands län och ibland inspekterar du även inom dessa län. Arbetet bedrivs flera dagar i veckan ute på arbetsplatser i regionen och innebär tjänsteresor med bil eller kollektivt färdsätt, ibland med övernattningar. Under det första halvåret får du en internutbildning där en stor del av kurstiden är förlagd till Stockholmsområdet eller som distansutbildning när det bedöms lämpligast.

Arbetsmiljöverket erbjuder en attraktiv arbetsplats som ska vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Att vi är olika bidrar till att verksamheten blir effektiv och för att kunna ta tillvara på varje medarbetares kompetens har vi ett inkluderande synsätt. Integrering av jämställdhet och tillgänglighet i alla delar av verksamheten är en självklarhet.

Som en del i vår rekryteringsprocess kan tester komma att tillämpas.

Om du har frågor
I den här rekryteringen samarbetar vi med Jefferson Wells (Experis). För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringskonsult Inger Sundgren, tfn 0920-24 70 61. Fackliga kontaktpersoner inom Arbetsmiljöverket är; Anders Tegelid för Saco, tfn 010-730 9437, Jessica Andersson för Fackförbundet ST, tfn 010-730 9381, Mikael Andersson för Seko, tfn 010-730 9391.

Läs mer om Arbetsmiljöverkets roll och uppdrag på www.av.se

Vi har gjort våra medieval och vill inte bli kontaktade av säljare av rekryteringstjänster.

Välkommen att skicka din ansökan och cv senast den 14 mars 2021 via www.av.se/om oss/arbeta hos oss/lediga jobb. Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Visa mindre

HSE & Administration Manager

Vi söker en HSE & Administration Manager som vill vara med att skapa den fossilfria framtiden!?  Motiveras du av att arbeta med att skapa utveckling? Vill du vara med och bidra till en hållbar framtid? Hybrit?Development?AB står inför en spännande utmaning och vi söker därför en driven och strukturerad?HSE & Administration Manager.?    Kort om Hybrit  HYBRIT Development AB är ett gemensamt initiativ ägt av de tre företagen LKAB, SSAB och Vattenfall. Må... Visa mer
Vi söker en HSE & Administration Manager som vill vara med att skapa den fossilfria framtiden!? 

Motiveras du av att arbeta med att skapa utveckling? Vill du vara med och bidra till en hållbar framtid? Hybrit?Development?AB står inför en spännande utmaning och vi söker därför en driven och strukturerad?HSE & Administration Manager.? 

 

Kort om Hybrit 

HYBRIT Development AB är ett gemensamt initiativ ägt av de tre företagen LKAB, SSAB och Vattenfall. Målet med Hybrits joint venture är att driva omställningen mot en fossilfri värdekedja från gruva till stål. Vätgasbaserad direktreduktion av järnmalm ger de tekniska förutsättningarna att minska koldioxidutsläppen och är en central del av HYBRITs tekniska utvecklingsarbete. Hybrit har en pilotanläggning i drift i Luleå för försök i simulerad miljö. Nu planeras nästa fas i form av en större demonstrationsanläggning som ett viktigt nästa steg i teknikutvecklingen. Demoanläggningen skapar en forsknings-och, utvecklings-, och demonstrationsplattform för företag i värdekedjan att samverka - för att skapa de bästa förutsättningarna för det fossilfria stålet.  

Läs gärna mer på www.hybritdevelopment.se. 

 

Om tjänsten 

Som?HSE & Administration Manager?är du ansvarig för?arbetsmiljö,?säkerhet och miljörelaterade frågor kopplat till den projektverksamhet som bedrivs inom?Hybrit.?Du ansvarar även för att de projektadministrativa delarna av?Hybrits?projektverksamhet utvecklas och förvaltas.?Genom projektets olika faser?stöder?du?projektledare och?projektmedlemmar?i detta arbete och du?jobbar proaktivt med utveckling och förbättring av rutiner, processer och arbetssätt. Arbetet?kan?innefatta arbetsmiljösamordning för både planering och utförande av anläggningsprojekt.?Rollen?kan även?innefatta att stödja?projektledare administrativt i?ekonomisk?och finansiell?uppföljning samt kontakt med myndigheter. 

 

För Hybrit står hållbarhet och säkerhet högst upp på agendan så att vi kan erbjuda en trygghet i den verksamhet och de uppdrag som vi genomför. Projekt som bedrivs?inom Hybrit?är?av?multidisciplinärt?art -?vilket innebär att?du?ska besitta förmågan att?verka?inom?och förstå?projektverksamhetens?komplexitet samtidigt som du ska utveckla?ditt eget ansvarsområde.?Projektgrupper?består av projektledare,?specialister, inköpare?och ingenjörer?som ansvarar för genomförandet?inom?respektive?område.? 

Du rapporterar till?Director?Engineering?& Construction.? 

 

Utbildning/Erfarenhet? 

Som person ser du det naturligt att leda andra och har ansvarskänsla, engagemang och god förmåga att arbeta självständigt mot uppsatta mål. Samarbete är en självklar utgångspunkt för dig. En vilja att arbeta med ständiga förbättringar och utveckling av både projekt och?Hybrit?som helhet är en viktig del i arbetet.?? 

Kvalifikationer 


• Universitetsutbildning inom hållbarhet och arbetsmiljö eller liknande, alternativt mångårig erfarenhet av liknande befattningar 
• Flera års erfarenhet av roller i administrativea befattningar eller av projektledning inom metall-, petrokemi-, gruv-, anläggnings- eller processindustrin 
• Erfarenhet av verksamhetsutveckling inom projekt och administration är meriterande 
• Flytande svenska och engelska i tal och skrift 
• Körkort klass B 

 

Anställningsform? 

Tillsvidareanställning.?Placeringsort Gällivare eller Luleå.? 

 

Upplysningar? 

Vi går löpande igenom ansökningar så sänd gärna din CV så snart som möjligt. Sista ansökningsdagen är den 21 februari 2021. 

 

Ytterligare frågor om tjänsten lämnas av?Fredrik Ålund, Rekryteringskonsult på Hudson Nordic: [email protected] Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör

Ansök    Nov 25    NCC AB    Arbetsmiljöingenjör
Är arbetsmiljö precis lika intressant och prioriterat för dig som det är för oss på NCC? Vill du vara en del i en organisation där vi ständigt strävar efter att förbättra säkerheten på våra arbetsplatser och där ”hålla nollan” är högst på agendan? Då en av våra arbetsmiljöingenjörer inom kort går i pension söker vi nu dig som vill ta vid där han slutade och fortsätta bygga en kultur som präglas av säkerhet och omtanke där vi anser att agera är att bry sig ... Visa mer
Är arbetsmiljö precis lika intressant och prioriterat för dig som det är för oss på NCC? Vill du vara en del i en organisation där vi ständigt strävar efter att förbättra säkerheten på våra arbetsplatser och där ”hålla nollan” är högst på agendan? Då en av våra arbetsmiljöingenjörer inom kort går i pension söker vi nu dig som vill ta vid där han slutade och fortsätta bygga en kultur som präglas av säkerhet och omtanke där vi anser att agera är att bry sig om. Du ingår i arbetsmiljöorganisationen i Sverige och tillhör en grupp med arbetsmiljöingenjörer som finns placerade över hela landet där man till stor del arbetar självständigt i sitt geografiska område.

Du supporterar arbetsplatser med både anläggnings- som byggverksamhet. Du rapporterar till Infrastructures arbetsmiljöchef som finns placerad i Stockholm och ges möjligheter till att samarbeta i arbetsmiljöfrågor inom gruppen och över andra affärsområden. 

Rollen som Arbetsmiljöingenjör
Som arbetsmiljöingenjör kommer dina dagar präglas av stor variation och bredd av arbetsuppgifter. Din främsta uppgift handlar om att arbeta nära vår verksamhet och våra projekt, chefer och medarbetare för att förbättra, stötta och följa upp arbetsmiljöarbetet.

Du kommer att stötta det operativa arbetsmiljöarbetet i våra projekt runt om i regionen genom att göra platsbesök, följa upp rapportering men också stötta i förebyggande arbete till att utbilda och informera NCC:s medarbetade inom arbetsmiljö för att säkerställa en hög kompetens inom hälsa och säkerhet. Du kommer också i hög utsträckning medverka i utvecklingen av vårt systematiska arbetsmiljöarbete, genomföra kontroller och arbetsmiljörevisioner för att förankra och säkerställa att vi följer våra arbetssätt, lagar och riktlinjer. Du är även en viktig del i det fortsatta strategiska utvecklingsarbetet inom NCC.

Hos oss har du en väldigt viktig funktion då du ansvarar för att utreda allvarliga incidenter på våra arbetsplatser. Vårt mål är att vi skall ha noll olyckor på våra arbetsplatser och där har du en viktig funktion i att skapa förutsättningar för att våra medarbetare skall må bra och utvecklas. 

Din profil 
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom arbetsmiljö eller likvärdigt område, samt flerårig erfarenhet av kvalificerat arbetsmiljöarbete. Du har ett starkt engagemang för arbetsmiljöfrågor, god kunskap i lagtext och tillämpning och en förmåga att inspirera andra inom området. Tjänsten kräver att du är en god kommunikatör med förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska.

Som person ser vi att du trivs med att arbeta nära verksamheten i en relationsskapande och coachande roll. Eftersom du är van vid att självständigt styra och prioritera ditt arbete och hantera en stor variation av frågor ser du det som en rolig utmaning att få vara del i våra projekt och bistå med rådgivning som är praktiskt användbar.  
Vi söker en person som vill bidra till vår vision om att skapa hälsosamma och säkra arbetsplatser utan olyckor och som kan stå för våra grundläggande värderingar: Ärlighet, Respekt, Tillit, Framåtanda. 

Ytterligare information 
Tjänsten är med fördel placerad på vårt kontor i Luleå eller Umeå. Arbetet kräver en hel del resor varav B-körkort är ett krav. Ditt arbetsfält är från Sundvall och norrut vilket emellanåt medför övernattning på annan ort.

Ansökan och kontakt
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-Chef Pia Syrén på telefon 0702 - 02 57 18 eller HR-Specialist Rekrytering Jonas Andersson på telefon 0790 - 78 79 39. Vi tillämpar löpande urval vilket kan göra att tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag som är 25 december.

Om oss
På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.  
Varje dag tar våra över 15 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.   

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.  

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.   

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. Visa mindre

Arbetsmiljöchef – flexibel placering, Vattenfall Services

Ansök    Apr 3    Vattenfall AB    Arbetsmiljöingenjör
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation med målet att ”Tillsammans bli Sveriges säkraste arbetsplats” Vill du bli en del av ett spännande team? Din roll som Arbetsmiljöchef Arbetsmiljöchef ansvarar för att omvärldens och VSN-lednings krav och ambitioner på arbetsmiljöområde... Visa mer
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation med målet att ”Tillsammans bli Sveriges säkraste arbetsplats”


Vill du bli en del av ett spännande team?

Din roll som Arbetsmiljöchef
Arbetsmiljöchef ansvarar för att omvärldens och VSN-lednings krav och ambitioner på arbetsmiljöområdet ingår i den dagliga styrningen av verksamheten på VSN, samt följer upp och rapporterar dess efterlevnad och resultat.
När det gäller omvärldens krav läggs stor vikt vid lagefterlevnad/myndighetskrav, krav från Vattenfall AB samt kundernas krav och förväntningar.
I kraven från VSN-ledning ingår att säkerställa att vi har ett ledningssystem och en verksamhet som är certifierat enligt ISO 45001. Det finns en förväntan från VSN-ledning att vi hela tiden utvecklar oss på arbetsmiljöområdet, så att vi arbetar allt mer ”arbetsmiljöeffektivt”. Med ”arbetsmiljöeffektivt” menas att VSN har effektiva och säkra arbetssätt som ger minsta möjliga negativa arbetsmiljöpåverkan.
Arbetsmiljöchef (HS) har inget personalansvar utan ledet och koordinerar arbetsmiljöteamet samt samverkar med övriga medarbetare inom HSSEQ. Du rapporterar till chef HSSEQ.

Exempel på ansvar och arbetsuppgifter:
• Planera, samordna och följa upp VSN certifiering inom arbetsmiljö ISO 45001.
• Ta fram strategier, vara målsättande och kravställande samt stödjande inom arbetsmiljö. Sammanställa underlag till ledningens genomgång inom området arbetsmiljö.
• Ansvara för att ta fram erforderligt arbetsmiljömaterial till anbud och kundkontakter
• Ta fram, analysera och sammanställa arbetsmiljöstatistik regelbundet
• Leda och ansvara för olycksutredningar
• Ansvarar för att rutiner och arbetssätt finns för att omhänderta arbetsmiljölagar, myndighets- och andra intressentkrav. Ta fram styrande dokument bland annat som årlig verksamhetsplan arbetsmiljö och arbetsmiljömanual
• Omhänderta myndighetskontakter inom sitt område.
• Utbilda och informera internt inom i första hand arbetsmiljö samt ta fram erforderligt utbildningsmaterial.
• På uppdrag delta i och genomföra revisioner, besiktningar, riskanalyser, riskbedömningar och skyddsronder inom sitt område.

Dina kvalifikationer
Du har en akademisk utbildning med arbetsmiljöinriktning på universitets/högskolenivå eller motsvarande och dokumenterad erfarenhet av några års erfarenhet av arbetet samt något/några av de områden vi nämnt i annonsen.
Ditt arbetssätt kännetecknas av att du är strukturerad, systematisk och kommunikativ med ett starkt engagemang för arbetsmiljöfrågor. Du inspirerar och driver dina ansvarsområden och frågor självständigt och målmedvetet utifrån ett affärs- och verksamhetsperspektiv.
Du är en van datoranvändare, med fokus på office 365, och uttrycker dig tydligt i tal och skrift både på svenska och engelska. B-körkort är ett måste, resor ingår regelbundet i tjänsten, det är viktigt att du ser positivt på det.


Stationeringsort: I någon av Services större etableringar Solna, Uppsala, Motala, Båberg, Luleå, Norrköping, Jordbro.

Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Lars Hedenskog 070-347 39 52 För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Teri-Anne Brink 073 432 10 61.
Fackliga representanter för denna tjänst är Dennis Krantz Unionen, Robert Lönnqvist SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors Ledarna. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
För oss är det viktigt att du delar vår värderingar att vara aktiv, öppen, positiv samt inom arbetsmiljö och säkerhet tar stort ansvar för våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande.

Känns detta som ett jobb för dig?
Vi ser fram emot din ansökan senast 26:e april 2020!

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2000 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation - underhåll - konsulttjänster. Läs mer på www.vattenfallservices.se


Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!


Följ oss gärna
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices Visa mindre

Rutinerad Arbetsmiljöingenjör till Eitech

Ansök    Dec 20    Experis    Arbetsmiljöingenjör
Eitech och Omexom utgör en idag betydande del av franska teknikkoncernen VINCI Energies verksamhet i Sverige. Eitech är ett lokalt varumärke som levererar allt från kompletta projekt till löpande installations- och servicetjänster inom elteknik. Omexom är ett globalt varumärke som erbjuder tekniska och nyckelfärdiga lösningar inom produktion, transformation och distribution av el. Läs mer om oss på www.eitech.se och www.omexom.se Arbetsbeskrivning Vi sök... Visa mer
Eitech och Omexom utgör en idag betydande del av franska teknikkoncernen VINCI Energies verksamhet i Sverige. Eitech är ett lokalt varumärke som levererar allt från kompletta projekt till löpande installations- och servicetjänster inom elteknik. Omexom är ett globalt varumärke som erbjuder tekniska och nyckelfärdiga lösningar inom produktion, transformation och distribution av el. Läs mer om oss på www.eitech.se och www.omexom.se

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som brinner för arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor och tillsammans med företagsledningen vill arbeta mot vårt mål "Safety Excellence". Du kommer att verka på både strategisk och operativ nivå i samarbete med en starkt engagerad företagsledning, ledare i linjen och övriga medarbetare. Arbetsområdet kommer att vara hela Sverige, men med fokus till norra Sverige. Rätt person har goda möjligheter till personlig utveckling och ett spännande arbete i en internationell koncern.

I rollen ingår följande arbetsuppgifter inom arbetsmiljö-, hälso- och säkerhetsområdet

* Vägleda, motivera och följa upp såväl strategiskt som operativt
* Stötta incidentutredningar och sprida lärdomar
* Omvärldsbevaka och implementera nya lagar och krav
* Upprätthålla funktionell arbetsmetodik och dokumentation
* Koordinera koncerngemensamma aktiviteter
* Ansvara för månads- och kvartalsrapportering
* Samordna arbetsmiljöutbildningar för chefer och medarbetare

Placeringsort: Vid något av våra kontor mellan Hudiksvall och Gällivare.Din bakgrund

Du har en arbetsmiljöingenjörsutbildning eller annan eftergymnasial teknisk utbildning med erfarenhet av arbetsmiljö- och säkerhetsarbete, eller alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du har god och bred områdeskunskap, erfarenhet från bygg- eller installationsprojektverksamhet och minst 5 års erfarenhet från liknande arbete.

Du kan i tal och skrift kommunicera på ett tydligt och lättförståeligt sätt på både svenska och engelska. Du har även en god pedagogisk förmåga och trivs med att prata inför grupp. Kunskap om byggarbetsmiljösamordning och erfarenhet att leda arbetsmiljöutbildning är meriterande.

Du är en självgående, strukturerad och tar ansvar för egna arbetsuppgifter likväl för det gemensamma resultatet. Du inger förtroende, har lätt för att skapa goda relationer, eftersom arbetet innebär många kontakter, med både interna och externa intressenter.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis AB och har du frågor kan du kontakta vår rekryteringskonsult Tom Jakobsen på 070-270 27 67 eller [email protected]
Din ansökan vill vi ha via länken nedan senast den 19 januari 2020. Visa mindre

Vikarierande Arbetsmiljöingenjör

Ansök    Okt 15    Försvarsmakten    Arbetsmiljöingenjör
Om enheten Vill Du bli en del av vårt team? Försvarshälsan är försvarsmaktens interna företagshälsovård. Arbetet hos oss bedrivs både självständigt och i team med Försvarshälsans alla yrkeskategorier. Vårt perspektiv är promotivt, preventivt, behandlande och rehabiliterande på alla nivåer i organisationen. Försvarshälsan Luleå arbetar ständigt med utveckling av mål och metoder för att vara ett tydligt och efterfrågat stöd hos våra kunder, och en attraktiv... Visa mer
Om enheten
Vill Du bli en del av vårt team? Försvarshälsan är försvarsmaktens interna företagshälsovård. Arbetet hos oss bedrivs både självständigt och i team med Försvarshälsans alla yrkeskategorier. Vårt perspektiv är promotivt, preventivt, behandlande och rehabiliterande på alla nivåer i organisationen. Försvarshälsan Luleå arbetar ständigt med utveckling av mål och metoder för att vara ett tydligt och efterfrågat stöd hos våra kunder, och en attraktiv arbetsplats för våra medarbetare. Då vår kundkrets är bred kan vi erbjuda ett arbete med stor variation och många möjligheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som arbetsmiljöingenjör på försvarshälsan är du en del i vårt utvecklade teamarbete i samverkan med våra kunder. Din roll är att vara en oberoende expertresurs och ett kompetensstöd inom ditt kunskapsområde, fysisk arbetsmiljö. I praktiken innebär detta att med ett förebyggande och främjande förhållningssätt minimera arbetsrelaterad ohälsa och skada för rekryter och anställd personal.

Till exempel genom att:


• Bistå vid det systematiska arbetsmiljöarbetet (SAM) inom garnissonen
• Genomföra utredningar, kartläggningar och exponeringsmätningar av den fysiska arbetsmiljön samt vid behov föreslå förändringar
• Vara en resurs vid frågor gällande lagar och regler inom arbetsmiljöområdet
• Göra rådgivande insatser, utbilda i och informera om arbetsmiljöfrågor
• I tjänsten ingår även delaktighet i försvarsmaktsgemensamma projekt


Kvalifikationer

Arbetsmiljöingenjörsutbildning eller annan motsvarande kompetens som arbetsgivaren finner likvärdig. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift (Svenska/Engelska). Mycket goda kunskaper i arbetsmiljöns lagar och förordningar.

Meriterande


• Yrkeserfarenhet som arbetsmiljöingenjör och erfarenhet från företagshälsovård
• Civilingenjörsutbildning
• Vana vid rapportskrivning
• Mycket goda datakunskaper
• Erfarenhet av att arbeta i, och självständigt driva projekt
• Utbildning i mätteknik av yrkeshygieniska exponeringar
• Erfarenhet av verksamheter med ett stort antal kemiska hälsorisker och hög bullerbelastning
• Genomförd värnplikt och/eller tidigare erfarenhet av tjänstgöring i Försvarsmakten
• Körkort lägst B

 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har egen drivkraft, är kundorienterad och trivs med att arbeta tillsammans i team med andra yrkeskategorier. Du är flexibel, har god pedagogisk färdighet och lätt för att samarbeta. Arbetet kräver god förmåga att självständigt planera, genomföra och utvärdera resultat av utförda arbeten och uppdrag inom verksamheten. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tillträde 2020-01-01, eller enligt överenskommelse. Anställningen är ett vikariat på heltid till och med 2020-08-31 eventuellt med möjlighet till förlängning på deltid. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning. Internutbildning och resor i tjänsten förekommer.
Individuell lönesättning tillämpas. Arbetsort Luleå

Upplysningar om tjänsten lämnas av verksamhetschef för Försvarshälsan Luleå: Maria Holmberg, 0920-23 40 96, 070-204 25 63

Fackliga organisationer:
SACO: Pentti Sirkka,
SEKO: Lars Bäckström,
OFR/S: Karina Jönsson,
OFR/O: Leif Edström,
Samtliga nås via växeln 0920-23 40 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-24. Ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel.

F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:

- Kontroll av luftrummet.
- Mark- och sjömålsbekämpning.
- Underrättelseinhämtning.
- Luftburen transport.
- Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.

F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör med samordningsansvar - Vattenfall Vattenkraft

Ansök    Jun 25    Luleå    Arbetsmiljöingenjör
Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vi producerar ca 25 % av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår pr... Visa mer
Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och 400 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vi producerar ca 25 % av Sveriges totala elproduktion. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet! Vattenfall Vattenkraft söker nu en arbetsmiljöingenjör med samordningsansvar till Luleå. Vi erbjuder dig ett stort ansvar där du får användning av dina kunskaper inom arbetsmiljö och hälsa och möjlighet att utvecklas tillsammans med oss. Din roll som arbetsmiljöingenjör Som arbetsmiljöingenjör/arbetsmiljösamordnare kommer du att utveckla, koordinera och strukturera vårt arbetsmiljöarbete så att vi tillsammans uppnår målet om en proaktiv säkerhetskultur med frånvaro av olyckor. Exempel på ansvarsområden: •?Stöd och coaching av chefer och andra funktioner med arbetsmiljöansvar •?Vidareutveckling av vårt arbetsmiljöledningssystem, ISO 45001 •?Arbeta systematiskt och förebyggande för att integrera arbetsmiljö i kultur och ledarskap, vidareutveckling av vår Health & Safety-kultur •?Leda och delta i projekt där du är expert på arbetsmiljöområdet •?Ta fram och genomföra verksamhetsanpassade utbildningar och information som sedan implementeras i vår operativa verksamhet •?Utreda incidenter och avvikelser •?Arbetet sker i samverkan med Vattenfall Vattenkrafts enheter och stabsfunktioner. Dina erfarenheter Du har akademisk, eller motsvarande relevant, utbildning med arbetsmiljöinriktning och erfarenhet av att arbeta som arbetsmiljöingenjör, både strategiskt och operativt. I den här rollen är dessutom goda kunskaper inom maskinsäkerhet mycket meriterande. Vi ser gärna att du har arbetat med arbetsmiljöfrågor inom el- och produktionsbranschen, både vad gäller produktionsanläggningar och kontorsmiljöer samt fysisk och organisatorisk/social arbetsmiljö. Du är en strukturerad, systematisk och kommunikativ person med ett starkt engagemang för arbetsmiljöfrågor. Du kan inspirera andra i arbetsmiljöarbetet och du driver frågor självständigt och målmedvetet utifrån ett affärs- och verksamhetsperspektiv. Du är en van datoranvändare och uttrycker dig tydligt i tal och skrift både på svenska och engelska. B-körkort är ett måste då resor ingår i tjänsten. Frågor Rekryterande chef HR-chef Anette Sundström, tfn 0730-549 535 Rekryterare Johanna Marklund, 070-307 84 82 Fackliga representanter Carl Johansson Unionen, Anneli Jönsson Ledarna, Magnus Nilsson Akademikerna och Jarmo Marjala SEKO. Samtliga nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00. Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss. Vi ser fram emot din ansökan senast den 4 augusti 2019! Urval sker under sommaren. Intervjuer planeras till senare delen av augusti. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest. Visa mindre

Arbetsmiljöspecialist - Vattenfall Eldistribution AB

Ansök    Mar 29    Luleå    Arbetsmiljöingenjör
En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vattenfalls övertygelse är att alla skador och arbetsrelaterade sjukdomar kan förebyggas och ambitionen är därmed noll skador och ingen arbetsrelaterad ohälsa. Vi ger dig möjlighet att jobba med arbetsmiljö och hälsa inom en organisation där vi systematiskt arbetar för friska och motiverade medarbetare. Du får ... Visa mer
En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vattenfalls övertygelse är att alla skador och arbetsrelaterade sjukdomar kan förebyggas och ambitionen är därmed noll skador och ingen arbetsrelaterad ohälsa. Vi ger dig möjlighet att jobba med arbetsmiljö och hälsa inom en organisation där vi systematiskt arbetar för friska och motiverade medarbetare. Du får möjligheten att utvecklas i ett bredare perspektiv och arbeta både operativt, taktiskt och strategiskt med arbetsmiljöfrågor.

Du kommer att
- Vidareutveckla vårt kulturarbete för Health & Safety
- Vidareutveckla vårt arbetsmiljöledningssystem
- Vidareutveckla vår entreprenörsstyrning
- Vara expertresurs i olika interna utvecklingsprojekt
- Utreda incidenter samt avvikelser
- Stödja chefer och andra funktioner i deras arbetsmiljöarbete
- Utveckla och genomföra verksamhetsanpassade utbildningar
- Planera och genomföra kommunikationsinsatser

Arbetet sker i samverkan med befintliga arbetsmiljöspecialister, HR, elsäkerhetskoordinator och andra nyckelfunktioner. Resor förekommer i tjänsten.

Vi söker dig som
- Har en akademisk utbildning med arbetsmiljöinriktning eller motsvarande erfarenhet.
- Har flerårig arbetslivserfarenhet inom arbetsmiljöområdet, gärna med både strategiskt och operativt fokus.

Vidare är det meriterande om du har erfarenhet från en större organisation och/eller om du har erfarenhet från en beställartung verksamhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du som söker är en strukturerad, drivande och kommunikativ person som har ett starkt engagemang för arbetsmiljöfrågor. Du har en förmåga att inspirera andra i arbetsmiljöarbetet och driver dessa frågor självständigt och målmedvetet utifrån ett affärs och verksamhetsperspektiv. Vi tror också att du har lätt för att skapa goda kontakter såväl internt som externt. Du är utvecklingsorienterad med insikten i att allt vi gör ska leda till trygga och säkra anläggningar och arbetsplatser. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Övrig information
Rekryterande chef: Alice Øritsland, 0706 79 65 92
Rekryterare: Johan Macdonald, 073-085 27 63

Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Daniel Nilsson, Unionen, Erik Wennström, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00

Befattning: Arbetsmiljöspecialist/ Health & Safety Expert
Placeringsort: Luleå, Jokkmokk, Solna eller Trollhättan

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och säkerhetsprövningsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se. Visa mindre