Lediga jobb som Business controller i Luleå

Se lediga jobb som Business controller i Luleå. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Luleå som finns hos arbetsgivaren.

Business Controller till Luleå

Om oss Är du en nyfiken och proaktiv person som gillar utmaningar? Vill du arbeta i en internationell koncern med kvalificerade controllingfrågor? Vi söker en Business Controller till SSAB i Luleå. Om företaget SSAB är ett globalt stålföretag som är världsledande inom höghållfasta stål och relaterade tjänster. Vår vision är att bidra till en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB siktar på att bli det första stålföretaget i världen att erbjuda foss... Visa mer
Om oss
Är du en nyfiken och proaktiv person som gillar utmaningar? Vill du arbeta i en internationell koncern med kvalificerade controllingfrågor? Vi söker en Business Controller till SSAB i Luleå.

Om företaget
SSAB är ett globalt stålföretag som är världsledande inom höghållfasta stål och relaterade tjänster. Vår vision är att bidra till en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB siktar på att bli det första stålföretaget i världen att erbjuda fossilfritt stål på marknaden 2026, och att i stort sett ta bort koldioxidutsläppen från vår egen verksamhet kring 2030. Stålindustrin handlar inte bara om ståltillverkning, utan också om dess människor. Vi vill att våra medarbetare ska känna sig delaktiga, engagerade och motiverade att ta ansvar för sin egen personliga utveckling. Det är därför vi strävar efter att vara en bra arbetsplats och en attraktiv arbetsgivare. Genom sitt arbete på SSAB får våra medarbetare möjlighet att arbeta och utvecklas i en innovativ miljö som drivs av entreprenörsanda och kontinuerlig utveckling.

Dina arbetsuppgifter
Som Business Controller i divison SSAB Europe ansvarar du för att ta fram validerade siffror och analyser för att stödja verksamheten i Luleå och Borlänge. I rollen är du rådgivande i ekonomiska frågor mot våra produktionsenheter och har ett viktigt ägandeskap i boksluts- och prognosprocessen.

Dina huvudsakliga ansvarsområden -Stötta investeringsverksamheten

-Följa upp och stötta produktionsverksamheten

-Arbeta med förbättringar

-Upprätta kalkyler

-Rapportera månatliga bokslut

-Driva budget- och prognosprocess

Din profil
Som person kan du balansera mellan självständigt arbete och arbete i grupp, med god samarbetsförmåga och stort eget driv. Du har förmågan att analysera och kommunicera numerisk data. Du tar egna initiativ och bidrar löpande till utvecklingen av våra gemensamma processer och trivs i en föränderlig miljö.

Vi söker dig som har en kandidat- eller magisterexamen inom ekonomi eller erfarenhet som bedöms likvärdig. Du bör ha ett par års erfarenhet inom finansområdet. Erfarenhet inom controlling och bakgrund inom tillverkningsindustrin är meriterande. Det är med fördel att du har redovisningskunskaper.

Du har goda kunskaper inom Microsoft Office och behärskar engelska och svenska i tal och skrift. Erfarenhet av SAP och IFS är meriterande.

Ansökan
I den här rekryteringsprocessen samarbetar vi med Clockwork, har du frågor eller funderingar kontakta Chefsrekryterare Daniel Kalén på 0708-21 53 00. Sista ansökningsdag är den 12 juni.

Några ord från din blivande chef eller kollega
- Jag som blir din närmsta chef heter Karl Holmgren. I vårt team samarbetar vi tätt och strävar efter att ständigt bli bättre. Vill du vara del av en historisk förändringsresa är detta en tjänst för dig. Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Controller

Ansök    Maj 31    Bravura Sverige AB    Business controller
Om Bravura: Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss – som konsult eller rekryterad. Om tjänsten: Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Nordec Construction. Om företaget: Nordec är Nordens ledande stålbyggnadsentreprenör med verksamhet i ... Visa mer
Om Bravura:

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss – som konsult eller rekryterad.

Om tjänsten:

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Nordec Construction.

Om företaget:

Nordec är Nordens ledande stålbyggnadsentreprenör med verksamhet i Sverige, Finland, Norge, Litauen, Polen och Tjeckien. Verksamheten är fokuserad på projektering, tillverkning och montering av kompletta stomlösningar inklusive väggar och tak för industri, kommersiella fastigheter och hallar, samt tillverkning och montering av stålbroar. Verksamheten indelas i affärsområdena Heavy Industry & Bridges, Single-Storey, Multi-Storey och CEE. Koncernen sysselsätter ca 630 heltidsanställda och omsättningen för 2022 var ca 4 mdkr.

Hos Nordec ges möjligheten att delta i några av Sveriges största och mest intressanta stålbyggnadsprojekt. Det är en arbetsplats som präglas av korta beslutsvägar, öppenhet, innovation med en ständig strävan efter förbättringar i företaget och arbetsmetoder. På Nordec erbjuds medarbetare en unik insyn i samtliga kärnområden där de blir en del av leveransen av säkra, klimatsmarta och kostnadseffektiva industriprojekt inom stålbyggnadsbranschen.

Arbetsuppgifter:

Som Controller är du ett strategiskt och finansiellt bollplank för att säkerställa ekonomisk framgång och hållbarhet i projekt. Ditt huvudsakliga fokus är därmed att agera stöd till projektledare i projekt av olika storlek och komplexitet. Detta innebär att du verkar i alla skeden från projektplanering till ekonomikontroll och projektuppföljning. Tillsammans med projektledaren säkerställer du att projekten når uppsatta mål och levererar enligt förväntningar. Med regelbundna projektuppföljningar ser du till att både prognoser och planer hålls uppdaterade och är korrekta både internt såväl gentemot kund.

Varje projekt är unikt utifrån kundens enskilda behov vilket innebär att du tillsammans med projektledaren sammanställer och rapporterar data anpassat efter kunds önskemål och krav.

Utöver projektarbete kommer dina ansvarsområden att inkludera allt från intern redovisning, löpande bokföring, månadsbokslut, analys och rapportering till budgetering och prognostisering.

Dina huvudsakliga ansvarsområden
• Säkerställer ekonomisk framgång och hållbarhet i projekt
• Agerar ekonomiskt stöd till projektledare från planering till uppföljning
• Delat ansvar för intern redovisning, bokföring, analys och budgetering

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande
• Några års relevant arbetslivserfarenhet
• Goda systemförståelse och kunskap inom Excel
• Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
• B-körkort

Som person är du analytiskt lagd vilket gör att du har lätt att förstå siffror och känner dig bekväm inom det ekonomiska området. Du sätter alltid upp en tydlig planering och håller tidsramen för dina uppgifter, och eftersom du arbetar på ett strukturerat sätt levererar du alltid ett bra resultat. Du dubbelkollar ditt arbete noggrant och med din förmåga att skapa och hålla en struktur gör att allt du lämnar ifrån dig håller hög kvalitet. I rollen arbetar du tätt ihop med ditt team. Därför är det viktigt att du gillar att jobba tillsammans med andra, att du ser till gruppens bästa och är mån om att skapa ett bra arbetsklimat. Du är en handlingskraftig och företagsam person som gör saker direkt. När ett problem dyker upp agerar du snabbt och försöker komma fram till en lösning så fort som möjligt. I den här rollen förväntas du ta mycket eget ansvar och självständigt driva ditt arbete framåt, och det är också i en sådan roll som du trivs som bäst.

Övrig information:

Start: Enligt överenskommelse och med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Luleå
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, [email protected] eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Controller

Ansök    Jun 11    Bravura Sverige AB    Business controller
Om Bravura: Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss – som konsult eller rekryterad. Om tjänsten: Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Nordec Construction. Om företaget: Nordec är Nordens ledande stålbyggnadsentreprenör med verksamhet i ... Visa mer
Om Bravura:

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss – som konsult eller rekryterad.

Om tjänsten:

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Nordec Construction.

Om företaget:

Nordec är Nordens ledande stålbyggnadsentreprenör med verksamhet i Sverige, Finland, Norge, Litauen, Polen och Tjeckien. Verksamheten är fokuserad på projektering, tillverkning och montering av kompletta stomlösningar inklusive väggar och tak för industri, kommersiella fastigheter och hallar, samt tillverkning och montering av stålbroar. Verksamheten indelas i affärsområdena Heavy Industry & Bridges, Single-Storey, Multi-Storey och CEE. Koncernen sysselsätter ca 630 heltidsanställda och omsättningen för 2022 var ca 4 mdkr.

Hos Nordec ges möjligheten att delta i några av Sveriges största och mest intressanta stålbyggnadsprojekt. Det är en arbetsplats som präglas av korta beslutsvägar, öppenhet, innovation med en ständig strävan efter förbättringar i företaget och arbetsmetoder. På Nordec erbjuds medarbetare en unik insyn i samtliga kärnområden där de blir en del av leveransen av säkra, klimatsmarta och kostnadseffektiva industriprojekt inom stålbyggnadsbranschen.

Arbetsuppgifter:

Som Controller är du ett strategiskt och finansiellt bollplank för att säkerställa ekonomisk framgång och hållbarhet i projekt. Ditt huvudsakliga fokus är därmed att agera stöd till projektledare i projekt av olika storlek och komplexitet. Detta innebär att du verkar i alla skeden från projektplanering till ekonomikontroll och projektuppföljning. Tillsammans med projektledaren säkerställer du att projekten når uppsatta mål och levererar enligt förväntningar. Med regelbundna projektuppföljningar ser du till att både prognoser och planer hålls uppdaterade och är korrekta både internt såväl gentemot kund.

Varje projekt är unikt utifrån kundens enskilda behov vilket innebär att du tillsammans med projektledaren sammanställer och rapporterar data anpassat efter kunds önskemål och krav.

Utöver projektarbete kommer dina ansvarsområden att inkludera allt från intern redovisning, löpande bokföring, månadsbokslut, analys och rapportering till budgetering och prognostisering.

Dina huvudsakliga ansvarsområden
• Säkerställer ekonomisk framgång och hållbarhet i projekt
• Agerar ekonomiskt stöd till projektledare från planering till uppföljning
• Delat ansvar för intern redovisning, bokföring, analys och budgetering

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande
• Några års relevant arbetslivserfarenhet
• Goda systemförståelse och kunskap inom Excel
• Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
• B-körkort

Som person är du analytiskt lagd vilket gör att du har lätt att förstå siffror och känner dig bekväm inom det ekonomiska området. Du sätter alltid upp en tydlig planering och håller tidsramen för dina uppgifter, och eftersom du arbetar på ett strukturerat sätt levererar du alltid ett bra resultat. Du dubbelkollar ditt arbete noggrant och med din förmåga att skapa och hålla en struktur gör att allt du lämnar ifrån dig håller hög kvalitet. I rollen arbetar du tätt ihop med ditt team. Därför är det viktigt att du gillar att jobba tillsammans med andra, att du ser till gruppens bästa och är mån om att skapa ett bra arbetsklimat. Du är en handlingskraftig och företagsam person som gör saker direkt. När ett problem dyker upp agerar du snabbt och försöker komma fram till en lösning så fort som möjligt. I den här rollen förväntas du ta mycket eget ansvar och självständigt driva ditt arbete framåt, och det är också i en sådan roll som du trivs som bäst.

Övrig information:

Start: Enligt överenskommelse och med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Luleå
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, [email protected] eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Director of Business Control to an innovative company – Skellefteå/hybrid

Ansök    Maj 8    Perido AB    Business controller
Do you have 10+ years of experience in finance? How does it sound to be a part of a company that’s working for a greener future? A great team in Skellefteå is waiting for their new colleague, is that you? About the position We at Perido are now looking for a Director of Business Control for our client in Skellefteå. You will be a part of further building up and developing the local finance team and strengthening current processes in place as well as implem... Visa mer
Do you have 10+ years of experience in finance? How does it sound to be a part of a company that’s working for a greener future? A great team in Skellefteå is waiting for their new colleague, is that you?
About the position
We at Perido are now looking for a Director of Business Control for our client in Skellefteå. You will be a part of further building up and developing the local finance team and strengthening current processes in place as well as implementing additional requirements needed for the next phase of growth and operations. The current team consists of 3 employees but will eventually grow over time. The office is located in Skellefteå with the possibility to work from home part-time.
Your daily tasks
As Director of Business Control you will be a critical member of the local leadership team, and you will bring a finance perspective to the full set of tasks, focusing on manufacturing planning, execution and follow-up.
Key responsibilities include but are not limited to:
Keep a clear-eyed perspective on financing, spend, profitability & drive working capital to secure long-term value creation
Participate in reviewing and refining the business case, budget, and forecasts in the overall strategy
Establish strong relationships with key stakeholders, both as part of manufacturing, local leadership teams and the overall finance team
Act as a business partner to the manufacturing management team covering all parts of future production operations
Be GPO for finance processes for manufacturing and production

Your characteristics
We are looking for someone who is driven, committed, and always strives to deliver the highest quality. You enjoy working in a fast-paced and varied environment that challenges you in a positive way. You have probably worked in similar roles before and also led teams to deliver such tasks and feel comfortable leading others. Furthermore, you are responsive to other activities and understand how to prioritize your work. In conclusion, you are a communicative and adaptable person who enjoys working both in teams and independently.
Submit an application today, we look forward to getting to know you!
Qualifications:
10+ years of experience in finance including production controlling positions
Sector-specific knowledge in manufacturing, or adjacent production industries
Confidence and ability to build strong and challenging working relations with Commercial and Technical teams
Communication skills and the experience needed to lead a cross-functional project team working on major undertakings
Excellent skills in English, written and spoken

Meritorious
Good communication skills in Swedish

Contract type and hours
Full-time, employment directly with the client company. Start as soon as possible.
Application
Please apply on our website perido.se/lediga-jobb/. Click on the apply button in the job ad and fill in your information and attach your CV. We recommend that you submit your application as soon as possible as selection is ongoing. Note that certain information regarding the assignment and/or the client company may have been deliberately disclosed from the advertisement. If your profile matches what we are looking for, the responsible recruiter will give you all the information you need.
The reponsible recruiter for this role is Anna Hommerberg, you can reach her at [email protected]. If you have questions, you are more than welcome to contact us at [email protected] and one of our recruitment administrators will do their best to help you. Always enter the reference number 34426 in the subject line.
About Perido
Why are we called Perido? It is from the Latin word Peridoneus which means "well matched". Matching our consultant's competence and career focus with our clients' needs is what we do best! Perido is a consulting and recruitment company in the white-collar sector that helps you to the next step in your career and our vision is for everyone to thrive and be engaged at work. We have grown steadily since the start in 2003 and have over 1300 employees across the country, of which about fifty works at our offices in Stockholm and Gothenburg. As a Perido consultant, you become an important part of our organization and you grow together with us by strengthening our clients' organizations with your skills. Please visit our website www.perido.se for more information. Visa mindre

Controller

Ansök    Maj 13    Bravura Sverige AB    Business controller
Om Bravura: Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss – som konsult eller rekryterad. Om tjänsten: Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Nordec Construction. Om företaget: Nordec är Nordens ledande stålbyggnadsentreprenör med verksamhet i ... Visa mer
Om Bravura:

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss – som konsult eller rekryterad.

Om tjänsten:

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Nordec Construction.

Om företaget:

Nordec är Nordens ledande stålbyggnadsentreprenör med verksamhet i Sverige, Finland, Norge, Litauen, Polen och Tjeckien. Verksamheten är fokuserad på projektering, tillverkning och montering av kompletta stomlösningar inklusive väggar och tak för industri, kommersiella fastigheter och hallar, samt tillverkning och montering av stålbroar. Verksamheten indelas i affärsområdena Heavy Industry & Bridges, Single-Storey, Multi-Storey och CEE. Koncernen sysselsätter ca 630 heltidsanställda och omsättningen för 2022 var ca 4 mdkr.

Hos Nordec ges möjligheten att delta i några av Sveriges största och mest intressanta stålbyggnadsprojekt. Det är en arbetsplats som präglas av korta beslutsvägar, öppenhet, innovation med en ständig strävan efter förbättringar i företaget och arbetsmetoder. På Nordec erbjuds medarbetare en unik insyn i samtliga kärnområden där de blir en del av leveransen av säkra, klimatsmarta och kostnadseffektiva industriprojekt inom stålbyggnadsbranschen.

Arbetsuppgifter:

Som Controller är du ett strategiskt och finansiellt bollplank för att säkerställa ekonomisk framgång och hållbarhet i projekt. Ditt huvudsakliga fokus är därmed att agera stöd till projektledare i projekt av olika storlek och komplexitet. Detta innebär att du verkar i alla skeden från projektplanering till ekonomikontroll och projektuppföljning. Tillsammans med projektledaren säkerställer du att projekten når uppsatta mål och levererar enligt förväntningar. Med regelbundna projektuppföljningar ser du till att både prognoser och planer hålls uppdaterade och är korrekta både internt såväl gentemot kund.

Varje projekt är unikt utifrån kundens enskilda behov vilket innebär att du tillsammans med projektledaren sammanställer och rapporterar data anpassat efter kunds önskemål och krav.

Utöver projektarbete kommer dina ansvarsområden att inkludera allt från intern redovisning, löpande bokföring, månadsbokslut, analys och rapportering till budgetering och prognostisering.

Dina huvudsakliga ansvarsområden
• Säkerställer ekonomisk framgång och hållbarhet i projekt
• Agerar ekonomiskt stöd till projektledare från planering till uppföljning
• Delat ansvar för intern redovisning, bokföring, analys och budgetering

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande
• Några års relevant arbetslivserfarenhet
• Goda systemförståelse och kunskap inom Excel
• Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
• B-körkort

Som person är du analytiskt lagd vilket gör att du har lätt att förstå siffror och känner dig bekväm inom det ekonomiska området. Du sätter alltid upp en tydlig planering och håller tidsramen för dina uppgifter, och eftersom du arbetar på ett strukturerat sätt levererar du alltid ett bra resultat. Du dubbelkollar ditt arbete noggrant och med din förmåga att skapa och hålla en struktur gör att allt du lämnar ifrån dig håller hög kvalitet. I rollen arbetar du tätt ihop med ditt team. Därför är det viktigt att du gillar att jobba tillsammans med andra, att du ser till gruppens bästa och är mån om att skapa ett bra arbetsklimat. Du är en handlingskraftig och företagsam person som gör saker direkt. När ett problem dyker upp agerar du snabbt och försöker komma fram till en lösning så fort som möjligt. I den här rollen förväntas du ta mycket eget ansvar och självständigt driva ditt arbete framåt, och det är också i en sådan roll som du trivs som bäst.

Övrig information:

Start: Enligt överenskommelse och med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Luleå
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, [email protected] eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

MAX söker en Business Controller, placering i Luleå eller Sthlm

Ansök    Maj 21    Max Burgers AB    Business controller
Vi utökar vårt team med ytterligare en Business Controller! Är du ute efter en tjänst med varierande uppgifter och tempo - där det inte bara handlar om att leverera siffror, utan snarare ”insights” för att vara med och påverka strategiska beslut? Då är du den Business Controller som vi tror kommer trivas hos oss på MAX!  Är du en person som: - Vill ha korta beslutsvägar och arbeta nära bolagets ledning?  - Driver på, ställer frågor och är nyfiken på at... Visa mer
Vi utökar vårt team med ytterligare en Business Controller! Är du ute efter en tjänst med varierande uppgifter och tempo - där det inte bara handlar om att leverera siffror, utan snarare ”insights” för att vara med och påverka strategiska beslut? Då är du den Business Controller som vi tror kommer trivas hos oss på MAX! 

Är du en person som:

- Vill ha korta beslutsvägar och arbeta nära bolagets ledning? 
- Driver på, ställer frågor och är nyfiken på att förstå varför? 
- Vill vara med där det händer och leverera tydliga analyser och rekommendationer? 
- Lever efter devisen ”våga för att vinna”? 
- Trivs med att vara ”spindeln i nätet”?  
- Ser nyttan i att skapa relationer för att på så sätt bygga tillit och förståelse? 
- Håller med om att HUR siffror presenteras har en avgörande del i hur mottagaren kan ta till sig budskapet? 
- Gått i tankar att starta eget bolag men vet att det finns gott om utvecklingspotential om man hamnar på ”rätt bolag”? 

Känner du igen dig i några punkter ovan och söker nästa utmaning? Hos oss på MAX kommer du använda dina analytiska förmågor där de verkligen gör skillnad.

Om tjänsten 

För att du ska få lite mer inblick när det gäller tjänstens innehåll så kommer här ett axplock av vad du gör på en daglig basis: 

Du stöttar våra interna avdelningar gällande kostnadsuppföljning och budgetering. Du tar fram och presenterar analyser rörande försäljning, produktlönsamhet, m.m. Du deltar i framtagning och stöttar olika business case (no go/go-beslut). Du prioriterar mellan framtida investeringar utifrån return on investment, där du deltar i vårt expansionsråd. 

Som din chef ser jag framför mig att du och jag, allt eftersom vi lär känna varandra, kommer fram till vilka arbetsuppgifter som känns mest relevanta. 

En viktig del i ditt jobb blir att förstå och kunna sätta dig in i olika roller i företaget, då det är så du identifierar olika prioriteringar. Detta är en avgörande pusselbit för att på ett träffsäkert sätt kunna ta fram analyser/underlag som säkerställer att vi fattar ett beslut som på lång sikt tar oss i den riktning vi vill och slutligen tillför mest värde för MAX.

Om dig 

För att trivas och utvecklas i den här rollen är du självgående, trygg och prestigelös. Du har en stark analytisk förmåga som präglas av nyfikenhet och driv. Du inger ett förtroende till kollegor och hela organisationen och har lätt för att kommunicera både inom och utanför MAX. Du har erfarenhet av att driva processer, vågar utmana gamla sanningar och tänker utanför boxen. Du prioriterar ett gott samarbete högt, oavsett om det är på distans eller på plats. 

För att du ska lyckas i rollen, tror vi följande faktorer är avgörande:

- Du behärskar flytande svenska och engelska i tal- och skrift 
- Du har en examen likt Civilekonom/Industriell ekonomi och/eller arbetslivserfarenhet inom controlling, affärsutveckling eller motsvarande område 
- Du har mycket goda kunskaper i Excel 
- Det är meriterande om du har erfarenhet av BI-verktyg

Hoppas ovanstående känns spännande och att just du känner dig manad att söka. Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer!  

/Olov Stigsäter, Head of Business Control 

Om MAX ?Burgers? 

MAX är Sveriges näst största burgarkedja och vi är i dagsläget strax över 7000 anställda. Vi befinner oss i en spännande expansion både i Sverige såväl som internationellt och vill ha med dig på resan. Smak, kvalitet och renlighet är värden vi aldrig tummar på. Vi är väldigt stolta över våra värderingar MOD, PASSION OCH GEMENSKAP. Vi lägger också mycket stor vikt och fokus på hälsa, miljö och socialt ansvar. Vi vill bli världens bästa burgarkedja och vägen dit är att göra världen lite godare, både genom att servera de godaste burgarna och genom att vara en god kraft i samhället.?? 

Vi har kontor i Stockholm och Luleå. Båda våra kontor är i moderna kontorslandskap med mycket liv och rörelse och härlig laganda. Du får som medarbetare på MAX del av uppskattade personalförmåner som friskvårdsbidrag, rabatt på MAX-mat, rabatt på flertalet gymkedjor, frukostar, after works och kanske det bästa av allt: ibland få provsmaka en nylanserad variant av Sveriges godaste burgare!? 

Du blir en del av ett team med sju medarbetare, tillsammans med dig blir vi åtta och jag som leder teamet - Head of Business Control. Vårt team sitter utspritt i Luleå och Stockholm.  

Om processen? 

Tjänsten avser en fast tjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Placering i Stockholm eller Luleå. Du kommer i nästa steg att få svara på ett antal urvalsfrågor kopplade till tjänsten, samt vilken ort du önskar att vara placerad på.?I den här processen använder vi oss av psykometriska tester, case och bakgrundskontroller, går du vidare i processen kan du komma att få utföra dessa.? 

Vi går igenom ansökningarna löpande och kommer att återkoppla till dig när sista ansökningsdag har passerat. Vi gör vårt yttersta för att uppdatera dig hur du ligger till i processen så snart vi kan. Går du inte vidare i processen får du återkoppling via Mail.??? 

För frågor om processen, vänligen kontakta Talent Acquisition Specialist Sofia Westermark på [email protected].?? 

Har du i stället frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Olov Stigsäter på [email protected]???? 

Vill du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter? Gå in på www.max.se/dataskydd Visa mindre

Business Controller på deltid till SSAB AB !

Vi på Academic Work söker nu en Business controller på deltid till SSAB AB. I rollen kommer du kommer bli en del av SSABs globala ekonomifunktion och ingå ett team som präglas av samarbete, ödmjukhet och har högt i tak. Har du en utbildning inom ekonomi och har tidigare erfarenhet av arbete i en Controller roll? Då kan det vara DIG vi söker, ansök idag då vi arbetar med ett löpande urval! OM TJÄNSTEN Du erbjuds en roll i ett globalt företag som driver u... Visa mer
Vi på Academic Work söker nu en Business controller på deltid till SSAB AB. I rollen kommer du kommer bli en del av SSABs globala ekonomifunktion och ingå ett team som präglas av samarbete, ödmjukhet och har högt i tak. Har du en utbildning inom ekonomi och har tidigare erfarenhet av arbete i en Controller roll? Då kan det vara DIG vi söker, ansök idag då vi arbetar med ett löpande urval!

OM TJÄNSTEN
Du erbjuds en roll i ett globalt företag som driver utveckling av en hållbar och fossilfri ståltillverkning där du får arbeta med spännande och varierande uppgifter. Du kommer att arbeta på plats på SSABs kontor i Luleå. Teamet består engagerade kollegor i en organisation med högt i tak. Tjänsten kommer inledningsvis vara deltid på 25%, 40h i månaden, men med möjlighet till utökning under nästa år.
Arbetet kommer till största del att vara förlagt på plats på kontoret.

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Dina arbetsuppgifter som Business controller kommer att variera, exempel på arbetsuppgifter är:

ARBETSUPPGIFTER

Arbetsuppgifter


* Verksamhetsstöd till chefer och produktion i ekonomiska frågor
* Ansvara för uppföljningar
* Analysera fasta kostnader, budget och prognos
* Genomföra bokslut
* Göra analyser mot prognos kring försäljning, lager, utvärdering och resultaträkning


VI SÖKER DIG SOM
- Har en annan sysselsättning på minst 50% (studier eller annat arbete).
- Relevant utbildning inom ekonomi.
- Erfarenhet och trygghet av att arbeta inom Business Control för att snabbt kunna sätta dig in i arbetsuppgifterna.
- Mycket goda kunskaper i MS Office, främst inom Excel.
- Har goda kunskaper i Svenska och Engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av SAP finanssystem, samt IFS affärssystem

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:
- Samarbetsinriktad
- Självgående
- Kommunikativ

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Läs mer om SSAB HÄR! Visa mindre

Navcite söker affärskonsult inom controlling

Vill du vara en del av Navcites tillväxt? Vill du använda din kompetens inom ekonomi för att verkligen göra skillnad? Då har vi den perfekta möjligheten för dig! Navcite är ledande inom affärslösningar och deras passion är att förenkla och förbättra deras kunders vardag med hjälp av sina affärssystem. Just nu är Navcite på en spännande tillväxtresa, och söker en affärskonsult inom ekonomi som är redo att anta utmaningen och bli en del av ett innovativt tea... Visa mer
Vill du vara en del av Navcites tillväxt? Vill du använda din kompetens inom ekonomi för att verkligen göra skillnad? Då har vi den perfekta möjligheten för dig!
Navcite är ledande inom affärslösningar och deras passion är att förenkla och förbättra deras kunders vardag med hjälp av sina affärssystem. Just nu är Navcite på en spännande tillväxtresa, och söker en affärskonsult inom ekonomi som är redo att anta utmaningen och bli en del av ett innovativt team.
 
 
Varför du ska välja Navcite:
Navcite driver utvecklingen: De är stolta över att vara i framkant när det gäller affärslösningar för ekonomiprocesser. Här får du chansen att vara en del av en organisation som ständigt strävar efter att förändra och förbättra.
Ditt arbete gör skillnad: Som affärskonsult hos Navcite är du den som hjälper företag att optimera och förenkla sina processer. Varje dag du arbetar gör du verklig skillnad för deras kunder.
Oändliga möjligheter: Navcite är mitt i en tillväxtfas, och din potential är obegränsad. Utmana dig själv och utvecklas tillsammans med företaget när de fortsätter att växa.
Kultur: Företagskulturen präglas av positivitet och samarbete. Navcite vet att varje medarbetare är viktig, och värnar om att ha kul tillsammans.

 
Dina ansvarsområden:
Din huvudsakliga uppgift är att arbeta nära Navcites kunder för att förstå deras unika behov och utmaningar inom ekonomi och affärsprocesser, samt utbilda och stödja dem i att använda och optimera affärssystemen Infor M3 och Microsoft 365 Business Central. Du kommer även att vara en strategisk rådgivare som hjälper kunderna att identifiera möjliga förbättringar i deras verksamheter. Vidare kommer du att bygga långsiktiga relationer och samarbeta med olika team och intressenter. 
Dina kvalifikationer:
För att trivas i den här rollen bör du ha några års erfarenhet av att arbeta med ekonomiprocesser. Erfarenhet av arbete med affärssystem är meriterande och om du har erfarenhet av Infor M3 och Microsoft 365 Business Central är det positivt. Du bör ha ett starkt kundfokus och en passion för att hjälpa kunder att nå sina mål. En proaktiv inställning och ett starkt engagemang är viktiga egenskaper. Du har också god kommunikationsförmåga för att tydliggöra komplexa lösningar för Navcites kunder.

Ta chansen att vara med på resan uppåt och framåt och att använda din kompetens för att göra verklig skillnad. Välkommen till Navcite där vardagen präglas av innovation, tillväxt och möjligheter!
 
 
 
 
Övrig information:
I denna rekrytering samarbetar Navcite med OnePartnerGroup. Notera att du från start blir anställd av Navcite. OnePartnerGroup hjälper endast till med rekryteringsprocessen. Vi gör löpande urval och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. För frågor rörande tjänsten eller rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Peter Nilsson Sandlund, 070-549 94 82 / [email protected] eller Lena Jansson, 072-225 65 86 / [email protected] Visa mindre

Controller

Om Bravura: Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss – som konsult eller rekryterad. Om tjänsten: Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Nordec Constructions. Om företaget: Nordec är Nordens ledande stålbyggnadsentreprenör med verksamhet i... Visa mer
Om Bravura:

Vi på Bravura jobbar med bemanning och rekrytering. Hos oss finns möjligheter för dig som vill ta nästa steg i karriären. Välkommen att hitta ditt drömjobb genom oss – som konsult eller rekryterad.

Om tjänsten:

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Nordec Constructions.

Om företaget:

Nordec är Nordens ledande stålbyggnadsentreprenör med verksamhet i Sverige, Finland, Norge, Litauen, Polen och Tjeckien. Verksamheten är fokuserad på projektering, tillverkning och montering av kompletta stomlösningar inklusive väggar och tak för industri, kommersiella fastigheter och hallar, samt tillverkning och montering av stålbroar. Verksamheten indelas i affärsområdena Heavy Industry & Bridges, Single-Storey, Multi-Storey och CEE. Koncernen sysselsätter ca 630 heltidsanställda och omsättningen för 2022 var ca 4 mdkr.

Hos Nordec ges möjligheten att delta i några av Sveriges största och mest intressanta stålbyggnadsprojekt. Det är en arbetsplats som präglas av korta beslutsvägar, öppenhet, innovation med en ständig strävan efter förbättringar i företaget och arbetsmetoder. På Nordec erbjuds medarbetare en unik insyn i samtliga kärnområden där de blir en del av leveransen av säkra, klimatsmarta och kostnadseffektiva industriprojekt inom stålbyggnadsbranschen.

Arbetsuppgifter:

Som Controller är du ett strategiskt och finansiellt bollplank för att säkerställa ekonomisk framgång och hållbarhet i projekt. Ditt huvudsakliga fokus är därmed att agera stöd till projektledare i projekt av olika storlek och komplexitet. Detta innebär att du verkar i alla skeden från projektplanering till ekonomikontroll och projektuppföljning. Tillsammans med projektledaren säkerställer du att projekten når uppsatta mål och levererar enligt förväntningar. Med regelbundna projektuppföljningar ser du till att både prognoser och planer hålls uppdaterade och är korrekta både internt såväl gentemot kund.

Varje projekt är unikt utifrån kundens enskilda behov vilket innebär att du tillsammans med projektledaren sammanställer och rapporterar data anpassat efter kunds önskemål och krav.

Utöver projektarbete kommer dina ansvarsområden att inkludera allt från intern redovisning, löpande bokföring, månadsbokslut, analys och rapportering till budgetering och prognostisering.

Dina huvudsakliga ansvarsområden
• Säkerställer ekonomisk framgång och hållbarhet i projekt
• Agerar ekonomiskt stöd till projektledare från planering till uppföljning
• Delat ansvar för intern redovisning, bokföring, analys och budgetering

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande
• Några års relevant arbetslivserfarenhet
• Goda systemförståelse och kunskap inom Excel
• Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
• B-körkort

Som person är du analytiskt lagd vilket gör att du har lätt att förstå siffror och känner dig bekväm inom det ekonomiska området. Du sätter alltid upp tydliga planering och håller tidsramen för dina uppgifter, och eftersom du arbetar på ett strukturerat sätt levererar du alltid ett bra resultat. Du dubbelkollar ditt arbete noggrant och med din förmåga att skapa och hålla en struktur gör att allt du lämnar ifrån dig håller hög kvalitet. I rollen arbetar du tätt ihop med ditt team. Därför är det viktigt att du gillar att jobba tillsammans med andra, att du ser till gruppens bästa och är mån om att skapa ett bra arbetsklimat. Du är en handlingskraftig och företagsam person som gör saker direkt. När ett problem dyker upp agerar du snabbt och försöker komma fram till en lösning så fort som möjligt. I den här rollen förväntas du ta mycket eget ansvar och självständigt driva ditt arbete framåt, och det är också i en sådan roll som du trivs som bäst.

Övrig information:

Start: Enligt överenskommelse och med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Luleå
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport via mail, [email protected] eller telefon 010-171 47 10 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Business Controller till MAX Burgers - Placering i Luleå eller Stockholm

Ansök    Maj 15    Max Burgers AB    Business controller
Vill du bli en del av MAX Burgers spännande och expansiva resa? Eftersom en av våra kollegor går vidare till nya utmaningar inom bolaget söker vi en Business Controller till Stockholm eller Luleå!  Vad vi erbjuder dig!  Head of Business Control beskriver tjänsten och vad vi kan erbjuda dig:   Vi erbjuder en spännande tjänst med varierande arbetsuppgifter där du kommer vara en viktig resurs i att både skapa insikter och aktivt driva förändring. Ett in... Visa mer
Vill du bli en del av MAX Burgers spännande och expansiva resa? Eftersom en av våra kollegor går vidare till nya utmaningar inom bolaget söker vi en Business Controller till Stockholm eller Luleå! 

Vad vi erbjuder dig! 

Head of Business Control beskriver tjänsten och vad vi kan erbjuda dig:  

Vi erbjuder en spännande tjänst med varierande arbetsuppgifter där du kommer vara en viktig resurs i att både skapa insikter och aktivt driva förändring.

Ett inslag är att du på vecko- och månadsbasis gör trendanalyser och följer upp försäljning- och produktutveckling. Utöver detta tillkommer arbete av mer ”Ad-Hoc”-karaktär i form av analyser/projekt utefter de behov som finns ute i organisationen. Det kan t.ex handla om att simulera hur två olika beslut påverkar vårt resultat över tid eller svara på frågan ”hur utvecklades egentligen övriga produkter när vi tog bort en produkt från vårt utbud?”. Du kommer även regelbundet driva möten där du har förmågan att anpassa din kommunikation till mottagaren och hålla presentationer på ett sätt som skapar intresse.

Du är en självklar del i verksamheten där du arbetar genom många kontaktytor och är t.ex med och utvärderar kampanjer i tätt samarbete med vår marknadsavdelning. En gång i månaden har vi bokslut där du genom din analytiska förmåga sammanfattar läget på landsnivå. Där lyfter du t.ex fram delar där det finns förbättringspotential men självklart också de delar där vi har gjort extra bra ifrån oss!   

Du blir en del av ett team med sex medarbetare och controllerchef, med säte på vårt Luleåkontor. Det viktigaste för oss är att du har rätt inställning så för rätt person finns därför möjligheten att vara stationerad på vårt kontor på Östermalm i Stockholm. 

Vem är du?? 

Vi söker dig som är trygg, självgående och prestigelös och som kavlar upp ärmarna när det behövs. Du har vana av att driva processer och med hjälp av ditt naturliga driv och nyfikenhet kommer du till kärnan i analysen. Du har även ett tillvägagångssätt som inger förtroende till kollegor likväl till verksamheten i stort. Vidare är du en kommunikativ person som har lätt för att kontakta och kommunicera med andra i organisationen, där du genom din ihärdighet och ditt mod även vågar ifrågasätta gamla sanningar och på så sätt utmana övriga organisationen till ständig förbättring. Du trivs med att vara spindeln i nätet och vill stötta organisationen med dina insikter, med inställningen att effektivisera och förbättra. Vidare har du ett stort systemintresse och stark analytisk förmåga. Ett gott samarbete är något som du inte tummar på - oavsett om din samarbetspartner är på distans eller på plats. 

Du delar devisen att det är genom kommunikation och förståelse vi får saker att hända – samtidigt underbyggt med fakta och ett starkt affärstänk kommer dina analyser och efterföljande rekommendationer ses som ett högt värderat tillskott i andra beslutfattares vardag. Du drivs av att tänka långsiktigt men slås samtidigt inte ner av att stöta på några hinder på vägen! 

För att trivas i rollen hos oss är det en del saker som är bra om du har erfarenhet av sedan innan. Eftersom att en stor del av rollen innebär att kommunicera och ha många kontaktytor kan du flytande svenska i tal- och skrift. Eftersom vårt koncernspråk är engelska har du även goda kunskaper i det engelska språket. Vidare ser vi att du är utbildad civilekonom eller har en snarlik utbildning inom ekonomi alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet inom controlling, affärsutveckling eller liknande område. Du har mycket goda kunskaper i Excel och har ett stort systemintresse. Erfarenhet från Power-BI eller andra BI-verktyg är meriterande. 

 

Om MAX?Burgers 

MAX har cirka 5500 anställda och är Sveriges näst största burgarkedja. Vi befinner oss i en spännande expansion både i Sverige såväl som internationellt och vill ha med dig på resan. Smak, kvalitet och renlighet är värden vi aldrig tummar på. I våras lanserade vi våra värderingar; MOD, PASSION OCH GEMENSKAP som vi är väldigt stolta över. Vi lägger också mycket stor vikt och fokus på hälsa, miljö och socialt ansvar. Vi vill bli världens bästa burgarkedja och vägen dit är att göra världen lite godare, både genom att servera de godaste burgarna och genom att vara en god kraft i samhället.? 

Vi har kontor i Stockholm och Luleå. Båda våra kontor är i moderna kontorslandskap med mycket liv och rörelse och härlig laganda. Du får som medarbetare på MAX del av uppskattade personalförmåner som friskvårdsbidrag, rabatt på MAX-mat, rabatt på flertalet gymkedjor, frukostar, after works och kanske det bästa av allt: ibland få provsmaka en nylanserad variant av Sveriges godaste burgare! 

 

Om processen 

Tjänsten avser en fast tjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse.? Placering i Stockholm eller Luleå. Du kommer i nästa steg att få svara på ett antal urvalsfrågor kopplade till tjänsten och ditt intresse för tjänsten, samt vilken ort du önskar att vara placerad på. 

I den här processen använder vi oss av psykometriska tester och Case, går du vidare i processen kan du komma att få utföra dessa. 

Vi går igenom ansökningarna löpande och kommer att återkoppla till dig när sista ansökningsdag har passerat. Vi gör vårt yttersta för att uppdatera dig hur du ligger till i processen så snart vi kan. Går du inte vidare i processen får du återkoppling via Mail.?? 

För frågor om processen, vänligen kontakta Talent Acquisition Specialist Sofia Westermark på [email protected].  

Har du i stället frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Olov Stigsäter på [email protected]??? 

Vill du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter? Gå in på www.max.se/dataskydd Visa mindre

Arbeta som Business Controller på MAX Burgers - i Luleå eller Stockholm

Ansök    Aug 9    Max Burgers AB    Business controller
Vill du bli en del av MAX Burgers spännande och expansiva resa? Eftersom en av våra kollegor går vidare till nya utmaningar inom bolaget söker vi en Business Controller till Stockholm eller Luleå!  Vad vi erbjuder dig!  Head of Business Control beskriver tjänsten och vad vi kan erbjuda dig:   Du blir en del av ett team med sex medarbetare och controllerchef, med säte på vårt Luleåkontor. Du är en självklar del i verksamheten där du arbetar mot många ... Visa mer
Vill du bli en del av MAX Burgers spännande och expansiva resa? Eftersom en av våra kollegor går vidare till nya utmaningar inom bolaget söker vi en Business Controller till Stockholm eller Luleå! 

Vad vi erbjuder dig! 

Head of Business Control beskriver tjänsten och vad vi kan erbjuda dig:  

Du blir en del av ett team med sex medarbetare och controllerchef, med säte på vårt Luleåkontor.

Du är en självklar del i verksamheten där du arbetar mot många kontaktytor och är t.ex med och utvärderar kampanjer i tätt samarbete med vår marknadsavdelning. En gång i månaden har vi bokslut där du genom din analytiska förmåga sammanfattar läget på landsnivå. Där lyfter du t.ex fram delar där det finns förbättringspotential men självklart också de delar där vi har gjort extra bra ifrån oss!    

Det är en spännande tjänst med varierande arbetsuppgifter där du kommer vara en viktig resurs i att både skapa insikter och aktivt driva förändring. Ett inslag är att du på vecko- och månadsbasis gör trendanalyser och följer upp försäljning- och produktutveckling. Utöver detta tillkommer arbete av mer ”Ad-Hoc”-karaktär i form av analyser/projekt utefter de behov som finns ute i organisationen. Det kan t.ex handla om att simulera hur två olika beslut påverkar vårt resultat över tid eller svara på frågan ”hur utvecklades egentligen övriga produkter när vi tog bort en produkt från vårt utbud?”. Du kommer även regelbundet driva möten där du har förmågan att anpassa din kommunikation till mottagaren och hålla presentationer på ett sätt som skapar intresse. För rätt person finns även möjligheten att vara stationerad på vårt kontor på Östermalm i Stockholm. 

Vem är du?? 

Vi söker dig som är trygg, självgående och prestigelös och som kavlar upp ärmarna när det behövs. Du har vana av att driva processer och med hjälp av ditt naturliga driv och nyfikenhet kommer du till kärnan i analysen. Du har även ett tillvägagångssätt som inger förtroende till kollegor likväl till verksamheten i stort. Vidare är du en kommunikativ person som har lätt för att kontakta och kommunicera med andra i organisationen, där du genom din ihärdighet och ditt mod även vågar ifrågasätta gamla sanningar och på så sätt utmana övriga organisationen till ständig förbättring. Du trivs med att vara spindeln i nätet och vill stötta organisationen med dina insikter, med inställningen att effektivisera och förbättra. Vidare har du ett stort systemintresse och stark analytisk förmåga. Ett gott samarbete är något som du inte tummar på - oavsett om din samarbetspartner är på distans eller på plats. 

Du delar devisen att det är genom kommunikation och förståelse vi får saker att hända – samtidigt underbyggt med fakta och ett starkt affärstänk kommer dina analyser och efterföljande rekommendationer ses som ett högt värderat tillskott i andra beslutfattares vardag. Du drivs av att tänka långsiktigt men slås samtidigt inte ner av att stöta på några hinder på vägen! 

För att trivas i rollen hos oss är det en del saker som är bra om du har erfarenhet av sedan innan. 

Eftersom att en stor del av rollen innebär att kommunicera och ha många kontaktytor kan du flytande svenska i tal- och skrift. Eftersom vårt koncernspråk är engelska har du även goda kunskaper i det engelska språket. Vidare ser vi att du är utbildad civilekonom eller har en snarlik utbildning inom ekonomi alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet inom controlling, affärsutveckling eller liknande område. Du har mycket goda kunskaper i Excel och har ett stort systemintresse. Erfarenhet från Power-BI eller andra BI-verktyg är meriterande. 

Om MAX?Burgers 

MAX har cirka 5500 anställda och är Sveriges näst största burgarkedja. Vi befinner oss i en spännande expansion både i Sverige såväl som internationellt och vill ha med dig på resan. Smak, kvalitet och renlighet är värden vi aldrig tummar på. I våras lanserade vi våra värderingar; MOD, PASSION OCH GEMENSKAP som vi är väldigt stolta över. Vi lägger också mycket stor vikt och fokus på hälsa, miljö och socialt ansvar. Vi vill bli världens bästa burgarkedja och vägen dit är att göra världen lite godare, både genom att servera de godaste burgarna och genom att vara en god kraft i samhället.? 

Vi har kontor i Stockholm och Luleå. Båda våra kontor är i moderna kontorslandskap med mycket liv och rörelse och härlig laganda. Du får som medarbetare på MAX del av uppskattade personalförmåner som friskvårdsbidrag, rabatt på MAX-mat, rabatt på flertalet gymkedjor, frukostar, after works och kanske det bästa av allt: ibland få provsmaka en nylanserad variant av Sveriges godaste burgare! 

Om processen 

Tjänsten avser en fast tjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse.?Placering i Stockholm eller Luleå. Du kommer i nästa steg att få svara på ett antal urvalsfrågor kopplade till tjänsten och ditt intresse för tjänsten, samt vilken ort du önskar att vara placerad på. 

I den här processen använder vi oss av psykometriska tester och Case, går du vidare i processen kan du komma att få utföra dessa. 

Vi går igenom ansökningarna löpande och kommer att återkoppla till dig när sista ansökningsdag har passerat. Vi gör vårt yttersta för att uppdatera dig hur du ligger till i processen så snart vi kan. Går du inte vidare i processen får du återkoppling via Mail.?? 

För frågor om processen, vänligen kontakta Talent Acquisition Specialist Sofia Westermark på [email protected].  

Har du i stället frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Olov Stigsäter på [email protected]??? 

Vill du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter? Gå in på www.max.se/dataskydd Visa mindre

Business Controller

Ansök    Mar 17    Vattenfall AB    Business controller
Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och ca 300 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet... Visa mer
Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och ca 300 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!
Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? Nu söker vi en Business Controller till Luleå!
I den här rollen kommer du fokusera på finansiell uppföljning och styrning inom Vattenfall Vattenkraft. Vi står inför spännande förändringar och fortsatt utveckling av våra arbetssätt, som Business Controller blir du en av nyckelpersonerna i det arbetet.
Du kommer att ingå i enhet Business Development & Control där både verksamhetsutvecklare och Business Controllers arbetar i samma team. Som Business Controller kommer du att arbeta brett inom finansiell uppföljning och styrning med exempelvis avvikelsehantering, problemlösning och förbättringsinitiativ. Arbetet är kreativt, ansvarsfullt och lärorikt!
Exempel på ansvarsområden och arbetsuppgifter:
Ansvar för ekonomisk/finansiell uppföljning av tre delägda dotterbolag; exempelvis analys, prognos/budget, likviditetsplanering, delta i styrelsemöten, ad-hoc frågor
Ekonomisk uppföljning mot andelsägare
Månads- och årsbokslut
Medverka i intern finansiell kontroll
Identifiera, föreslå och leda åtgärder som förbättrar finansiell kontroll och styrning
Utveckling av styr- och ekonomimodeller
Samarbeta med Vattenfallkoncernens centrala ekonomifunktioner.

Din bakgrund
Kandidatexamen, tre års universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande yrkeskompetens
Relevant arbetslivserfarenhet, arbetat exempelvis som controller, kvalificerad ekonom eller liknande
Redovisningskunskaper
Goda IT- och systemkunskaper, van att arbeta med affärssystem (t.ex. SAP), analys-/rapportverktyg (t.ex. Power BI) och MS Office
Talar och skriver både svenska och engelska
B-körkort, resor i tjänsten förekommer.

För att trivas i den här rollen behöver du vara analytisk, pedagogisk, ansvarstagande och noggrann. Du jobbar affärsmässigt, resultatinriktat och har kunden i fokus. Arbetet innebär att du har mycket kontakter, både internt och externt. Det är därför viktigt att du är en kommunikativ och serviceinriktad person med god samarbetsförmåga.
Placeringsort
Luleå
Vill du veta mer?
Varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Claes Gisle. Fackliga representanter är Samuel Jernlif Unionen, Anneli Jönsson Ledarna, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
Vi ser fram emot din ansökan!
Välkommen med din ansökan via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 11 april, 2023.
Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering och andra förmåner på https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/
Vattenfall Vattenkraft är en del av Sveriges samhällskritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är tjänsten du söker säkerhetsklassad kommer, i enlighet med säkerhetsskyddslagen, registerkontroll och säkerhetsintervju genomföras innan anställning. Visa mindre

Projektledare Verksamhetsutveckling

Ansök    Mar 6    Vattenfall AB    Business controller
Företagsbeskrivning En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Vi erbjuder Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighe... Visa mer
Företagsbeskrivning
En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.
Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.
Jobbeskrivning
Nu söker vi projektledare till vår enhet Process Management & IT!
Vi är på en förändringsresa där vi processorienterar oss och samlar allt verksamhetsutvecklingsarbete med utgångspunkt i processerna, allt för att bli snabbare och mer flexibla för att hinna med den förändringstakt samhället håller idag. I samband med detta letar vi efter dig som älskar att skapa värde, drivs av att ständigt förbättra och som ser kopplingen mellan processens behov och digitaliseringens möjligheter. Triggas du dessutom av tanken på att få vara en central kugge i elnätets utveckling och Sveriges omställning till att bli fossilfritt så vill vi gärna träffa dig!
Du kommer att
Styra, driva och stötta genomförandet av bolagets verksamhetsutvecklingsprojekt
Vara en viktig del i vår digitaliseringsresa där du och dina kollegor utgör en viktig möjliggörare för att realisera bolagets strategi
Säkerställa att våra metoder och ramverk för att driva verksamhetsutvecklingsprojekt är effektiva och används i verksamheten

Kravspecifikation
Vi söker dig som har
Flera års erfarenhet av projektledning inom verksamhetsutveckling och digital transformation, gärna i en stor och komplex organisation
Erfarenhet av att driva förändringsprojekt med både process- och IT fokus
Erfarenhet av förändringsledning och implementation av verksamhetsförändringar
God kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt. Behärskar svenska och engelska obehindrat
Akademisk universitets-/högskoleexamen

Du drivs av att utveckla både människor och arbetssätt och har förmågan att inspirera och skapa engagemang hos intressenterna i dina projekt. Du skapar enkelt förtroende och samarbeta gärna med andra för att nå resultat i en gemensam målsättning. För att lyckas i rollen tror vi också att du är trygg och trovärdig i ditt ledarskap och att du trivs med att leda människor i förändring.
Vi erbjuder dig
Som verksamhetsprojektledare kommer du att ha en central roll i att möjliggöra ett klimatsmart liv inom en generation genom att driva projekt som digitaliserar samhället och effektiviserar vårt företag. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.
Ytterligare information
Vi ser fram emot din ansökan, senast den 10 april 2023!
Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan!
Placeringsort: Solna, Luleå, Umeå eller Trollhättan.
Möjlig placering kan vara Linköping, Västerås, Uppsala eller Jokkmokk. Vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan.
Mer information
För mer information om rollen kontakta rekryterande chef Ann Kihlstrand, tel 070-322 92 60
För mer information om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Hanna Korsby, tel 070-249 51 38.


Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Asim Nokic, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Visa mindre

SSAB - Business Controller

Ansök    Mar 13    SSAB Emea AB    Business controller
Do you want a challenging position in an international environment with an opportunity to become a highly skilled costing professional? In this role you will maintain and develop costing and profitability reporting for SSAB steel divisions and take part to Group Finance harmonization work. Location will be Oxelösund, Borlänge, Luleå, Raahe, Helsinki or Hämeenlinna. We are looking for a Product Costing Business Controller for SSAB Group. This position offer... Visa mer
Do you want a challenging position in an international environment with an opportunity to become a highly skilled costing professional? In this role you will maintain and develop costing and profitability reporting for SSAB steel divisions and take part to Group Finance harmonization work. Location will be Oxelösund, Borlänge, Luleå, Raahe, Helsinki or Hämeenlinna.
We are looking for a Product Costing Business Controller for SSAB Group. This position offers a great opportunity to be part of product costing development work in SSAB steel divisions. Product costing is a group supporting function that delivers support in Finance, Sales, Product Management, Supply Chain and Production.
We offer
A challenging position in international environment with opportunity to learn and develop yourself professionally and personally.
Great privilege to work with highly skilled and motivated finance professionals in the group and divisions.
You will be a key player for our journey to be fossil free steel company.

The job
Key tasks and requirements for the role.
Your role consists of developing and running SSAB costing system. You will participate and drive product costing development and harmonization between the mills. To be successful in the role, you have strong analytical skills and you are willing to learn more about SSAB steel products and production processes as well as SSAB’s financial guidelines and processes.
You are able to keep focus even under pressure and can proactively manage your own work to meet team goals. You understand relational databases and and can define technical specifications for system specialists. You also have a great networking and collaboration skills and you can communicate fluently in English.
We are looking for a person who has couple years of experience of finance/controlling. The role requires regular travelling.
Your qualifications
University/Bachelor degree or similar
Knowledge from product cost calculations, operations controlling and analyses
IT skills, i.e. relational data warehouses, , Office and reporting tools
Knowledge and experience of products and production processes in steel mills
Collaboration skills
Fluent in English
Good communication skills
Business understanding skills

Application
Selections and interviews will take place during the application period. Welcome with your application!
If you want to have a quick chat about the position, please reach out to
Matti Keskitalo, Business Controller, Product costing, phone +358 50 314 4329
Background check may be a part of the recruitment process.
We decline contacts from recruitment agencies and ad sellers regarding this advertisement. Visa mindre

SSAB - Business Controller till SSAB European Graduate Program

Ansök    Mar 9    SSAB Emea AB    Business controller
SSAB står inför en spännande tid då vi inom några år ställer om till fossilfri tillverkning av stål. Vi söker en driven lagspelare till vårt Controlling team inom affärsområdet Sverige som vill vara med på resan! Välkommen med dig ansökan! Placeringsort Borlänge, alternativt Luleå. I rollen som Business Controller stöttar du produktionen och stödfunktioner i en rad olika analyser och finansiella frågeställningar för att nå uppsatta mål. Du är också delakti... Visa mer
SSAB står inför en spännande tid då vi inom några år ställer om till fossilfri tillverkning av stål. Vi söker en driven lagspelare till vårt Controlling team inom affärsområdet Sverige som vill vara med på resan! Välkommen med dig ansökan! Placeringsort Borlänge, alternativt Luleå.
I rollen som Business Controller stöttar du produktionen och stödfunktioner i en rad olika analyser och finansiella frågeställningar för att nå uppsatta mål. Du är också delaktig i upprättandet av prognos och budget, månatlig rapportering och investeringsuppföljning. Vi strävar efter ständiga förbättringar i våra processer varför delaktighet i projekt kopplat mot vår organisation också ingår i rollen.
Vem är du?
Vi söker dig som nyligen har erhållit eller inom kort kommer att erhålla en kandidat- eller magisterexamen inom ekonomi eller annan likvärdig utbildning. För att lyckas i rollen bör du kunna balansera att arbeta självständigt och i grupp genom bra samarbetsförmåga och stort eget driv.
Du behöver ha goda kommunikativa egenskaper och behärska engelska både i tal och skrift. Vi förväntar oss även att du tar egna initiativ och löpande bidrar till utvecklingen av våra gemensamma processer.
Vi erbjuder
Vi erbjuder intressanta och utvecklande arbetsuppgifter i en spännande branch, en vision värd att sträva mot och fantastiska kollegor både on site och internationellt. En permanent anställning kommer att erbjudas under andra halvan av programmet.
Om programmet
Programmet sätter igång i oktober och du kommer att bli väl omhändertagen. Under programmets 14 månader kommer du delta i fysiska möten tillsammans med resten av deltagarna i programmet, så kallade Basecamps. Dessa Basecamps kommer att innehålla intressanta ämnen som kommer att bidra till en bra introduktion i företaget, med bland annat bruksbesök och andra viktiga moment för att öka din förståelse för SSAB i allmänhet och den utmanande och intressanta resan som ligger framför dig. Förutom Basecamps får du en helt egen senior mentor och ett individuellt onboardingprogram kopplat till din specifika roll, där du tillsammans med din mentor kommer att planera för en individanpassad studieresa till något av våra SSAB Europe-kontor som passar dig och din utveckling på bästa möjliga sätt.
Läs mer på vår hemsida: European Graduate Program – SSAB
https://www.ssab.com/en/company/careers/young-professionals/european-graduate-program
Ansökan
Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan senast den 16 april 2023.
Om du har några frågor eller funderingar, hör av dig till
Malin Olsson, Chef enhet Business Controlling Operations Sweden, Via LinkedIn - https://www.linkedin.com/in/malin-olsson-71070693/
Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0243-700 00.
Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som en del i rekryteringsprocessen.
Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com. Följ med oss även i sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube. Visa mindre

Är du vår nya affärsanalytiker?

Länsstyrelsernas IT-avdelning är i en spännande utvecklingsfas där digitalisering, innovativa lösningar och säkerhets- och beredskapsfrågor är i fokus. Vår IT-miljö är omfattande och varierande. Den innefattar allt från modern infrastruktur till system som vi utvecklar själva. Framför allt kommer våra idéer hela samhället till nytta. Det ger en alldeles speciell känsla som är svår att slå.  Länsstyrelsernas verksamhet har en stor bredd och verkar inom ... Visa mer
Länsstyrelsernas IT-avdelning är i en spännande utvecklingsfas där digitalisering, innovativa lösningar och säkerhets- och beredskapsfrågor är i fokus.

Vår IT-miljö är omfattande och varierande. Den innefattar allt från modern infrastruktur till system som vi utvecklar själva. Framför allt kommer våra idéer hela samhället till nytta. Det ger en alldeles speciell känsla som är svår att slå. 

Länsstyrelsernas verksamhet har en stor bredd och verkar inom områden som är högst aktuella i dagens samhälle. Digitalisering är en stark drivkraft för länsstyrelserna där IT ofta har en nyckelroll i att realisera behoven. 

Länsstyrelsernas IT-avdelning är nationell och jobbar för samtliga 21 länsstyrelser i Sverige. 

Lite om Demis Stavridis som din chef: 

För Demis är det viktigt att medarbetarna trivs och mår bra. Han står för ett ledarskap som bygger på tillit, delaktighet och eget ansvarstagande. Hans roll är att vara förutsättningsskapande, vägledande och närvarande.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta i ett team där lagkänsla och samarbete är nyckelord och du kommer ha stora möjligheter att utvecklas tillsammans med oss.
I den här rollen kommer du att arbeta med utmanande och utvecklande uppdrag tillsammans med prestigelösa och tillgängliga kollegor.
Du får en arbetsgivare med fokus på en samhällsgärning att vara stolt över.
Här har du en möjlighet att arbeta med tekniska lösningar som påverkar hela samhället.

En affärsanalytiker (BA) ansvarar för att överbrygga klyftan mellan IT och verksamheten genom att identifiera behov och omvandla dessa till realistiska krav.  
En BA samarbetar med förvaltningsledare, objektspecialister, objektägare, och slutanvändare för att förstå hur datadrivna förändringar påverkar process, tjänster och mjukvara i syfte att förbättra effektiviteten och öka nyttan.

BA formulerar förändringsförslag och balanserar dessa mot vad som är tekniskt genomförbart samt ekonomiskt och funktionellt rimligt.

En BA ansvarar för att:

- definiera affärskrav och rapportera dessa tillbaka till intressenter,
- identifiera och sedan prioritera tekniska och funktionella krav
- framkalla krav och använda dessa krav för att få det ombord och förstå vad verksamheten/kunden verkligen vill.

Resor inom landet förekommer.

Kvalifikationer
En viktig del i din personlighet är att du kan bygga och underhålla relationer på ett förtroendeingivande sätt.

Din samarbetsförmåga är mycket god vilket innebär att du lyssnar, kommunicerar och löser problem som kan uppstå.
Du är pedagogisk i ditt sätt att kommunicera genom att du anpassar ditt budskap till mottagaren, både i tal och skrift.

Våra kollegor är utspridda bland våra län i Sverige där nyckeln är att kunna samarbeta väl i en geografisk spridd organisation.

Vi söker dig som har:

- akademisk utbildning, med inriktning mot IT eller motsvarande erfarenheter
- erfarenhet av kravarbete
- erfarenhet av att driva verksamhetsutveckling
- förmåga att leda förändringsarbete
- erfarenhet av ledarskap i alla dess formen såsom projektledning

Det är meriterande om du har:

- erfarenhet av devops
- erfarenhet av PM3
- kompetens inom IT-arkitektur och
- erfarenhet av arbete med informationssäkerhet

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.
Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar landets befolkning.

Sök tjänsten genom att klicka på https://lansstyrelsen.varbi.com/what:job/jobID:579104/?lang=se

Placeringsort: Göteborg, Karlstad eller Luleå. Vi erbjuder ett flexibelt arbete med goda möjligheter till distansarbete del av arbetstiden.

Övrigt
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetenhet.
Säkerhetsprövning enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan komma att genomföras innan vi fattar beslut om anställning.

Läs mer om säkerhetsprövning Personalsäkerhet - Säkerhetspolisen (sakerhetspolisen.se). Även svenskt medborgarskap kan komma att krävas.

Urval och intervjuer sker löpande. Vi vill gärna att den är på svenska då det är vårt arbetsspråk.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länens befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

SSAB - Business Controller

Ansök    Nov 18    SSAB Emea AB    Business controller
Vill du vara med på SSABs resa mot en starkare, lättare och mer hållbar värld? Vill du också få möjlighet att utvecklas i ett kreativt och utmanande arbete i ett internationellt bolag? Då är detta en utmaning för dig. Placeringsort Luleå. SSAB är ett högspecialiserat och världsledande stålföretag. Vi utvecklar höghållfasta stål som gör produkterna lättare och ökar deras styrka och livslängd. Med mer än 14 000 anställda i över 50 länder letar vi alltid efte... Visa mer
Vill du vara med på SSABs resa mot en starkare, lättare och mer hållbar värld? Vill du också få möjlighet att utvecklas i ett kreativt och utmanande arbete i ett internationellt bolag? Då är detta en utmaning för dig. Placeringsort Luleå.
SSAB är ett högspecialiserat och världsledande stålföretag. Vi utvecklar höghållfasta stål som gör produkterna lättare och ökar deras styrka och livslängd. Med mer än 14 000 anställda i över 50 länder letar vi alltid efter nya talangfulla medarbetare till vårt företag. Hållbarhet är mycket viktigt för oss och SSAB har en otroligt spännande resa framför sig med omställningen till fossilfritt stål.
Som Business Controller på SSAB Europe kommer du att ansvara för att ta fram validerade siffror och analyser för att stödja SSAB verksamhet i Borlänge och Luleå. Du kommer att arbeta med kostnadsuppföljning, prognoser, månadsrapportering, kalkyler, investeringar samt delta i projekt.
Dina kvalifikationer
För att lyckas bör du kunna balansera att arbeta självständigt och i grupp genom bra samarbetsförmåga och stort eget driv. Du bör även ha förmågan att analysera och kommunicera numerisk data. Vi förväntar oss att du tar egna initiativ och löpande bidrar till utvecklingen av våra gemensamma processer.
Vi söker dig som har en kandidat- eller magisterexamen inom ekonomi eller erfarenhet som bedöms likvärdig. Du bör ha ett par års erfarenhet inom finansområdet. Erfarenhet inom controlling och bakgrund inom tillverkningsindustrin är meriterande.
Du har goda kunskaper inom Microsoft Office och behärskar engelska och svenska i såväl tal som skrift. Erfarenhet av SAP och IFS är en fördel.
Vi erbjuder
Förutom de förmåner som SSAB erbjuder sina anställda så kommer du få möjligheten att arbeta i nära samarbete med vår kärnverksamhet i en roll som utmanar dig både professionellt och personligt.
Sista ansökningsdag
11 december 2022
Med fördel kan du påbörja din anställning så snart som möjligt. Urval- och rekryteringsprocessen sker löpande.
Vid frågor om tjänsten kontakta gärna
Malin Olsson, chef Business Controlling Operations Sweden , tfn 073-098 69 51
Anna Lidström, chef Business Controlling Operations Lu, tfn 070- 020 55 27
Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0920-920 00.
Bakgrundskontroll kan komma att genomföras som en del i rekryteringsprocessen.
Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com. Följ med oss även i sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube. Visa mindre

Är du vår nya affärsanalytiker?

Länsstyrelsernas IT-avdelning är i en spännande utvecklingsfas där digitalisering, innovativa lösningar och säkerhets- och beredskapsfrågor är i fokus. Vår IT-miljö är omfattande och varierande. Den innefattar allt från modern infrastruktur till system som vi utvecklar själva. Framför allt kommer våra idéer hela samhället till nytta. Det ger en alldeles speciell känsla som är svår att slå.  Länsstyrelsernas verksamhet har en stor bredd och verkar inom ... Visa mer
Länsstyrelsernas IT-avdelning är i en spännande utvecklingsfas där digitalisering, innovativa lösningar och säkerhets- och beredskapsfrågor är i fokus.

Vår IT-miljö är omfattande och varierande. Den innefattar allt från modern infrastruktur till system som vi utvecklar själva. Framför allt kommer våra idéer hela samhället till nytta. Det ger en alldeles speciell känsla som är svår att slå. 

Länsstyrelsernas verksamhet har en stor bredd och verkar inom områden som är högst aktuella i dagens samhälle. Digitalisering är en stark drivkraft för länsstyrelserna där IT ofta har en nyckelroll i att realisera behoven. 

Länsstyrelsernas IT-avdelning är nationell och jobbar för samtliga 21 länsstyrelser i Sverige. 

Lite om Demis Stavridis som din chef: 

För Demis är det viktigt att medarbetarna trivs och mår bra. Han står för ett ledarskap som bygger på tillit, delaktighet och eget ansvarstagande. Hans roll är att vara förutsättningsskapande, vägledande och närvarande.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta i ett team där lagkänsla och samarbete är nyckelord och du kommer ha stora möjligheter att utvecklas tillsammans med oss.
I den här rollen kommer du att arbeta med utmanande och utvecklande uppdrag tillsammans med prestigelösa och tillgängliga kollegor.
Du får en arbetsgivare med fokus på en samhällsgärning att vara stolt över.
Här har du en möjlighet att arbeta med tekniska lösningar som påverkar hela samhället.

En affärsanalytiker (BA) ansvarar för att överbrygga klyftan mellan IT och verksamheten genom att identifiera behov och omvandla dessa till realistiska krav.  
En BA samarbetar med förvaltningsledare, objektspecialister, objektägare, och slutanvändare för att förstå hur datadrivna förändringar påverkar process, tjänster och mjukvara i syfte att förbättra effektiviteten och öka nyttan.

BA formulerar förändringsförslag och balanserar dessa mot vad som är tekniskt genomförbart samt ekonomiskt och funktionellt rimligt.

En BA ansvarar för att:

- definiera affärskrav och rapportera dessa tillbaka till intressenter,
- identifiera och sedan prioritera tekniska och funktionella krav
- framkalla krav och använda dessa krav för att få det ombord och förstå vad verksamheten/kunden verkligen vill.

Resor inom landet förekommer.

Kvalifikationer
En viktig del i din personlighet är att du kan bygga och underhålla relationer på ett förtroendeingivande sätt.

Din samarbetsförmåga är mycket god vilket innebär att du lyssnar, kommunicerar och löser problem som kan uppstå.
Du är pedagogisk i ditt sätt att kommunicera genom att du anpassar ditt budskap till mottagaren, både i tal och skrift.

Våra kollegor är utspridda bland våra län i Sverige där nyckeln är att kunna samarbeta väl i en geografisk spridd organisation.

Vi söker dig som har:

- akademisk utbildning, med inriktning mot IT eller motsvarande erfarenheter
- erfarenhet av kravarbete
- erfarenhet av att driva verksamhetsutveckling
- förmåga att leda förändringsarbete
- erfarenhet av ledarskap i alla dess formen såsom projektledning

Det är meriterande om du har:

- erfarenhet av devops
- erfarenhet av PM3
- kompetens inom IT-arkitektur och
- erfarenhet av arbete med informationssäkerhet

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.
Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar landets befolkning.

Sök tjänsten genom att klicka på https://lansstyrelsen.varbi.com/what:job/jobID:579104/?lang=se

Placeringsort: Göteborg, Karlstad eller Luleå. Vi erbjuder ett flexibelt arbete med goda möjligheter till distansarbete del av arbetstiden.

Övrigt
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetenhet.
Säkerhetsprövning enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan komma att genomföras innan vi fattar beslut om anställning.

Läs mer om säkerhetsprövning Personalsäkerhet - Säkerhetspolisen (sakerhetspolisen.se). Även svenskt medborgarskap kan komma att krävas.

Urval och intervjuer sker löpande. Vi vill gärna att den är på svenska då det är vårt arbetsspråk.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länens befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Controller till Scania Luleå

Ansök    Nov 14    Scania CV AB    Business controller
Scanias ambition är att vara ledande i skiftet mot hållbara transporter genom att utveckla säkra, smarta och energieffektiva transportlösningar. Scania i Luleå är en viktig del i resan och vi driver för närvarande många spännande projekt inom elektrifiering och digitalisering. Nu söker vi en controller till vår ekonomiavdelning.   Om rollen Ekonomifunktionens huvuduppdrag är att stötta verksamheten med specialistkompetens inom ekonomiområdet. Vi ser til... Visa mer
Scanias ambition är att vara ledande i skiftet mot hållbara transporter genom att utveckla säkra, smarta och energieffektiva transportlösningar. Scania i Luleå är en viktig del i resan och vi driver för närvarande många spännande projekt inom elektrifiering och digitalisering.

Nu söker vi en controller till vår ekonomiavdelning.  

Om rollen

Ekonomifunktionens huvuduppdrag är att stötta verksamheten med specialistkompetens inom ekonomiområdet. Vi ser till att finansiella lagstadgade krav uppfylls och med god verksamhetshetskännedom identifierar, utvärderar och presenterar vi förbättringsförslag inom olika delar av verksamheten. Vi är en funktion med hög servicenivå som tror att det engagemang vi lägger ner kan påverka utvecklingen i företaget. Vi strävar efter ett bra samarbete inom och mellan funktioner. Inom vår egen funktion lägger vi stort fokus på utvecklingen av processer och arbetssätt med hjälp av Scanias produktionssystem (Lean).

Vi söker en person som brinner för att jobba verksamhetsnära och över organisationsgränser för att driva verksamheten framåt i riktning mot uppsatta mål. Som controller är det viktigt att förstå processerna i verksamheten och att du är nyfiken och vågar ställa frågor för att kunna ta fram faktabaserade och pedagogiska beslutsunderlag utifrån ett helhetsperspektiv. Du behöver kunna utmana, vägleda och stötta i både operationella och strategiska frågor. Att arbeta självständigt mot tydliga deadlines är en självklarhet samtidigt som du bidrar till att avdelningen når sina mål. Det ligger i din natur att se detaljerna samtidigt som du ser potentialen i att utveckla egna och verksamhetens processer.

Om dig


• Vi söker dig som har utbildning i ekonomi på universitet eller högskola.
• Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande arbete och har goda kunskaper om processerna på en ekonomiavdelning.
• Du är analytisk och van att använda Office-applikationer, särskilt Excel, som stöd i ditt arbete.
• Vi söker dig som är driven, initiativrik, flexibel och lösningsorienterad. Vid rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Scania Luleå

Scania i Luleå är centrum för Scanias tillverkning av bakaxlar och chassikomponenter. Vi är ca 650 medarbetare och vårt arbete präglas av trivsel, stolthet, engagemang och ansvarstagande. Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter i vår internationella koncern många förmåner som exempelvis personalbil, årlig bonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, hälsocenter och friskvårdsbidrag.

Ansökan

Låter det här som en intressant möjlighet?

Välkommen med din ansökan senast den 30 november, skicka gärna in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev. Vid frågor om tjänsten kontakta Ekonomichef Gunilla Eriksson 0920-76694 och vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR Business Partner Anna Östblom 0920-76553. Visa mindre

Business Controller

Ansök    Aug 25    Vattenfall AB    Business controller
Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och ca 300 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet... Visa mer
Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och ca 300 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!


Som anställd på Vattenfall blir du en del av ett större mål: Att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Vi vill visa vägen mot en hållbar framtid och stimulera till ett klimatsmarta liv på alla plan.


Nu söker vi en Business Controller som kommer arbeta med produktion inom Vattenfall Vattenkraft. Vi står inför spännande förändringar och utveckling av arbetssätt kopplat till styrning samt uppföljning, som Business Controller kommer du att vara en av nyckelpersonerna i detta arbete.
Du kommer att arbeta inom ett brett område med allt från verksamhetsplanering och definition av mål, till uppföljning, avvikelsehantering, problemlösning och förbättringsinitiativ. Arbetet är kreativt, utmanande och lärorikt!
Du kommer att ingå i enheten Business Development & Control som består av 10 personer varav fyra arbetar som Business Controllers med fokus på vår produktion.


I rollen som Business Controller kommer du bland annat:
Ge proaktivt affärs- och ekonomistöd till ledningsfunktioner/verksamheten
Driva budget och prognosarbete
Vara delaktig i månads- och årsbokslut
Följa upp och analysera affärsresultat och avvikelser
Identifiera, föreslå och driva åtgärder som förbättrar styrning och resultat
Driva förbättringsarbete.Vi söker dig som har följande kvalifikationer:
Kandidatexamen: tre års universitetsutbildning inom ekonomi eller motsvarande yrkeskompetens
Fem års relevant arbetslivserfarenhet som controller, kvalificerad ekonom eller liknande
Systemkunskaper ex. SAP, MS Office och Power BI
Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
B-körkortVi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att passa i rollen behöver du vara analytisk, pedagogisk, ansvarstagande och noggrann. Du jobbar affärsmässigt, resultatinriktat och sätter kunden i fokus. Arbetet innebär att du har mycket kontakter, framförallt internt. Det är därför viktigt att du är en kommunikativ, positiv och serviceinriktad person med god samarbetsförmåga.


Placeringsort
Luleå


Vill du veta mer?
Varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Claes Gisle, 073-682 99 44. Fackliga representanter är Samuel Jernlif Unionen, Anneli Jönsson Ledarna, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.


Kom och jobba med oss!
Välkommen med din ansökan via Vattenfalls karriärsidor senast den 14 september, 2022. Har du frågor om din ansökan eller ansökningsportalen kontakta rekryterare Hanna Korsby, 070-249 51 38.


Vi ser fram emot din ansökan!
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Vattenfall Vattenkraft är en del av Sveriges samhällskritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är tjänsten du söker säkerhetsklassad kommer, i enlighet med säkerhetsskyddslagen, registerkontroll och säkerhetsintervju genomföras innan anställning
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Eitech söker controller

Är du redo att ta nästa steg i din karriär i ett bolag som drivs av tillit, entreprenörskap och transparens? Nu stärker vi vårt team i Norrbotten med en regioncontroller. Vi söker dig som med ett härligt driv och genuin nyfikenhet vill utveckla Eitechs verksamhet tillsammans med oss kollegor. Som regioncontroller jobbar du verksamhetsnära. I rollen är du ett viktigt affärsstöd till kollegor, projektledare, affärsenhetschefer och regionchef. Du arbetar båd... Visa mer
Är du redo att ta nästa steg i din karriär i ett bolag som drivs av tillit, entreprenörskap och transparens? Nu stärker vi vårt team i Norrbotten med en regioncontroller. Vi söker dig som med ett härligt driv och genuin nyfikenhet vill utveckla Eitechs verksamhet tillsammans med oss kollegor.

Som regioncontroller jobbar du verksamhetsnära. I rollen är du ett viktigt affärsstöd till kollegor, projektledare, affärsenhetschefer och regionchef. Du arbetar både strategiskt och operativt. Till arbetsuppgifterna hör analyser och uppföljning. Här är kunskap om projektredovisning viktig. Du håller i utbildningar och ansvarar för att medarbetare inom regionen har förståelse för hur de ska strukturera den ekonomiska uppföljning av respektive projekt. Placering för tjänsten är på affärsenheten i Luleå. Här arbetar runt 100 medarbetare med kompetens inom service och entreprenad.
 
Vem söker vi? Vi söker dig som har en jobbat med ekonomi på ett verksamhetsnära sätt. Du kan uttrycka dig väl på både svenska och engelska, i såväl tal som skrift. B-körkort är ett krav.
 
Ditt genuina intresse för affären gör att du ständigt lär dig mer om den. Du delar gärna med dig av din affärskunskap och hjälper till på det sätt som behövs för att gruppen ska prestera. Då det händer mycket i vår omvärld behöver du snabbt kunna anpassa dig till nya omständigheter. Ett proaktivt förhållningssätt helt enkelt en förutsättning för att vi ska kunna nå tillväxt- och lönsamhetsmål. Dagligen identifierar du framtida utmaningar och utvecklar alternativa planer för dessa. Kollegor skulle beskriva dig som någon som agerar när andra tvekar. Du bygger förtroende genom att lyssna och sen kommunicera på ett sätt som skapar samarbete med personer på olika nivåer i företaget.
 
Ansökan Sista ansökningsdag är tisdag 9 november 2021. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, vänta därför inte med din ansökan.
 
I denna rekrytering samarbetar vi med OnePartnerGroup. De hjälper oss med själva rekryteringsprocessen. Vänligen notera att du från start är anställd av Eitech. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ulrika Andersson (070-260 91 65, [email protected]). Visa mindre

Business Controller

Ansök    Sep 7    Kaunis Iron AB    Business controller
Som Business Controller på Kaunis Iron kommer du arbeta nära verksamhetens chefer och stötta dom i arbetet med budget, lönsamhet, analys, uppföljning och investeringar. Du arbetar med hela förädlingskedjan från gruvbrytning till hamn. Du får en djup inblick i ett företags verksamhet och blir en viktig funktion i att bygga en effektiv organisation ur ett ekonomiskt perspektiv. Personen ska vara på plats ute i verksamheten en till två dagar i veckan och där ... Visa mer
Som Business Controller på Kaunis Iron kommer du arbeta nära verksamhetens chefer och stötta dom i arbetet med budget, lönsamhet, analys, uppföljning och investeringar. Du arbetar med hela förädlingskedjan från gruvbrytning till hamn. Du får en djup inblick i ett företags verksamhet och blir en viktig funktion i att bygga en effektiv organisation ur ett ekonomiskt perspektiv. Personen ska vara på plats ute i verksamheten en till två dagar i veckan och där jobba nära de operativa cheferna för att ständigt förbättra verksamheten.

Inom gruvdrift är det viktigt att ha koll på de viktiga nyckeltalen, några av dessa är:
Kostnad per ton relativt hela verksamheten
Kostnaden per bergtonnage i gruvan
Produktiviteten i gruvan, gråberg och malm
Produktion och tillgänglighet anrikningsverket
Antal omlopp och lastvikt på lastbilarna
Leveranssäkerhet på tågen


Exempel på arbetsuppgifter:
Kostnadskontroll
Investeringsberedningar
Ansvar över budget, rapportering och analys till cheferna i verksamheten.
Driva ekonomiska processer och redovisa resultat.
Redovisning och uppföljning av investeringsprojekt.
Lönsamhetsoptimeringar.


Utbildning och kvalifikationer:
Civilekonom eller motsvarande
God erfarenhet av tidigare roller inom Business Control är mycket meriterande
Gärna en bakgrund inom industri (tillverkning/process)
Van användare av Microsoft Office program
Svenska/Engelska


Personliga egenskaper för att lyckas i rollen:
Som person bör du ha hög integritet, vara resultatinriktad, ha god analytisk förmåga och vara kommunikativ både i tal och skrift. Personen kommer jobba nära CFO men mycket självständigt. Det är viktigt med ett nära samarbete med cheferna i verksamheten varför din förmåga till samarbete är viktig. Visa mindre

Business Controller - Vattenfall Services

Ansök    Feb 2    Vattenfall AB    Business controller
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation. Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats. Nu söker vi en affärsinriktad business controller till vårt controllerteam med placering i Luleå, Umeå, Solna eller Trollhättan. Vi erbjuder ett ansvarsfullt och utvecklande arbete, en... Visa mer
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation. Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats.
Nu söker vi en affärsinriktad business controller till vårt controllerteam med placering i Luleå, Umeå, Solna eller Trollhättan. Vi erbjuder ett ansvarsfullt och utvecklande arbete, en perfekt möjlighet om du vill vara med och påverka utvecklingen av en framgångsrik entreprenadverksamhet i fortsatt tillväxt.
Du kommer att tillhöra ett kvalificerat team med business controllers som arbetar nära verksamheten och bidrar till Vattenfall Services verksamhetsutveckling, framförallt ur ett business control-perspektiv.
Här kommer exempel på ansvarsområden och arbetsuppgifter:
• Budget- och prognosarbete i samarbete med ledningsgruppen för enhet Construction Services
• Planering, uppföljning, rapportering månads- och årsbokslut, löpande analys av verksamheten
• Stödja och utmana enhetens ledare inom exempelvis strategisk utveckling, verksamhetsplanering och uppföljning av affärsverksamheten
• Ta fram och förbättra rapporter och modeller för analysarbete
• Regelbundna informations- och arbetsmöten med enhetens projektcontrollers
• Stötta controllers i linjeverksamheten, utbilda chefer och projektstöd inom ekonomiområdet
• Delta i enhetens anbudsarbete.
Om dig
Du är utbildad civilekonom eller motsvarande. Utöver det har du minst fem års erfarenhet av att arbeta med business control, gärna i en större organisation och/eller entreprenadverksamhet.
Ditt arbetssätt är strukturerat och analytiskt. Du är bra på att självständigt planera, organisera och prioritera och vet hur viktigt det är med leverans i rätt tid. Du inger förtroende och det, i kombination med dina kunskaper, gör att du kan påverka, stötta och motivera din omgivning. Arbetet innebär mycket kontakter – framförallt internt, det är viktigt att du är öppen, tydlig, intresserad av samarbete och att skapa och underhålla relationer.
Du har bred erfarenhet av MS Office, affärssystem (vi arbetar med SAP) och lång vana av att arbeta med rapportverktyg. Du talar och skriver god svenska och engelska och är bekväm med digitala mötesformer som vi just nu använder i stor utsträckning, vanligtvis är det en del resor i tjänsten för att exempelvis delta i ledningsgrupps- och anbudsarbete.
Mer information
Construction Services (en av fyra enheter inom Vattenfall Services) utför både punktinsatser och större utförande- och totalentreprenader då vi bygger stationer, kraftledningar, ställverk och andra anläggningar. Våra kunder är exempelvis elnätsbolag och vattenkraftsproducenter. Vi har en årlig omsättning om 1,5 miljard (SEK).


Tjänsten är placerad i Luleå, Umeå, Solna eller Trollhättan, ange vilken av orterna du söker till.
Ansök via vår annons på vattenfall.se/jobb. Har du frågor om din ansökan eller ansökningsportalen kontakta rekryterare Ingela Skoog.
Kontaktpersoner
Rekryterande chef Elisabeth Nordin-Johansson. Fackliga representanter Sven Johannesson Unionen, Juha Siipilehto SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Anders Landqvist (Nyköping) Ledarna. Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 23 februari, 2021.
Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. I Sverige har vi drygt 2 200 medarbetare på ett 90-tal orter. Läs mer på https://www.vattenfall.se/services/
Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Max Burgers söker Business Controller

Ansök    Mar 12    Max Burgers AB    Business controller
MAX är Sveriges äldsta burgarkedja och den enda rikstäckande burgarkedjan som bara använder svenskt kött, kyckling och bacon. Vi vill bli världens bästa burgarkedja och vägen dit är att göra världen lite godare, både genom att servera de godaste burgarna och genom att vara en god kraft i samhället. Vi har över 150 restauranger och sysselsätter cirka 5000 medarbetare. MAX Burgers AB är Sveriges näst största burgarkedja och grundades 1968 i Gällivare. ... Visa mer
MAX är Sveriges äldsta burgarkedja och den enda rikstäckande burgarkedjan som bara använder svenskt kött, kyckling och bacon. Vi vill bli världens bästa burgarkedja och vägen dit är att göra världen lite godare, både genom att servera de godaste burgarna och genom att vara en god kraft i samhället. Vi har över 150 restauranger och sysselsätter cirka 5000 medarbetare.
MAX Burgers AB är Sveriges näst största burgarkedja och grundades 1968 i Gällivare.

MAX är det svenska familjeföretaget med den långsiktiga visionen om att bli ett hållbart företag i ett hållbart samhälle. Det innebär en ständig ambition att minska våra egna miljö- och sociala belastningar men också att försöka påverka samhället att utvecklas i en positiv riktning. Förutom vårt omfattande miljöarbete vill vi ta ett socialt ansvar där vi ser individens möjligheter. Idag finns över 120 restauranger i Sverige men MAX finner du även i Norge, Danmark, Polen och Egypten med ambitionen att trippla omsättningen på 10 år.

 
Till Max fortsatta expansion söker vi nu en Business Controller med placering vid kontoret i Stockholm eller Luleå.

Som Business Controller till vår internationella verksamhet agerar du ”business partner” till ledande befattningar centralt likväl som lokalt i länderna, främst Polen och Danmark. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är inom uppföljning, planering/budgetering, prissättning, djupgående analys, benchmarking och optimering av affärens olika delar - försäljning, bemanning & produktivitet och övriga kostnadsslag. Du ingår i controllergruppen, rapporterar till controllerchefen, men jobbar nära chefen för Max International och våra landschefer. Du stödjer länderna med uppföljning och analys samt tillgängliggörande av rapporter genom våra BI-system Insikt och Power-BI. Din kompetens och analytiska förmåga gör dig till en viktig deltagare i den internationella ledningsgruppen, dess strategiarbete samt olika utvecklingsprojekt. Du får ett varierat arbete där du själv har möjlighet att påverka innehållet i tjänsten genom din kompetens och ditt engagemang.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har flera års erfarenhet från en liknande roll. I grunden har du examen som civilekonom eller civilingenjör. Du kan även vara utbildad statistiker med ett stort affärsintresse.

Du har en väl utvecklad analytisk förmåga, är nyfiken och vill förstå de underliggande sambanden. Du sätter dig in i detaljerna utan att tappa fokus på helheten. Att presentera komplexa slutsatser på ett enkelt sätt är naturligt för dig. Som person är du driftig, prestigelös, flexibel och har ett stort intresse för affären. I grunden är du stabil, strukturerad och duktig på att kommunicera med andra.

Då BI-systemen Insikt och Power-BI tillsammans med Excel är dina huvudsakliga analysverktyg utgår vi ifrån att du är en fena på Excel och har erfarenhet från något BI-system. Erfarenhet från Power-BI, polska språket eller arbete på den polska marknaden är meriterande.


Vad erbjuder vi?

Att jobba på Max innebär att du blir en del av ett av Sveriges mest framgångsrika snabbmatsföretag med kraftig tillväxt både i Sverige och utomlands. Vi är ett innovativt ägarlett företag som driver branschutvecklingen framåt. Företagskulturen hos oss är nytänkande och målinriktad med högt tempo och mycket goda utvecklingsmöjligheter för rätt person. 

Är du intresserad? För ytterligare information och frågor är du välkommen att kontakta:

Mattias Eriksson, Controllerchef, tel: 072 528 51 33 & mail: [email protected]

Din ansökan skickar du till [email protected]

 

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 28e mars 2021. Vi kommer att läsa ansökningar löpande.

 

Vill du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter? Gå in på www.max.se/dataskydd Visa mindre

Business Controller

Ansök    Sep 25    NCC AB    Business controller
Affärsområde NCC Industry är en nordisk organisation specialiserad på hållbara lösningar inom asfalt, stenmaterial, grundläggning och vägbeläggning. Genom kundanpassade koncept och moderna arbetsmetoder kan vi erbjuda dig ett spännande arbete i en utvecklande miljö Till NCC Asfalt Region Nord söker vi nu en erfaren och driven Business Controller! Som Business Controller på NCC Asfalt Nord kommer dina primära arbetsuppgifter att vara: • Profit- och ko... Visa mer
Affärsområde NCC Industry är en nordisk organisation specialiserad på hållbara lösningar inom asfalt, stenmaterial, grundläggning och vägbeläggning. Genom kundanpassade koncept och moderna arbetsmetoder kan vi erbjuda dig ett spännande arbete i en utvecklande miljöTill NCC Asfalt Region Nord söker vi nu en erfaren och driven Business Controller!

Som Business Controller på NCC Asfalt Nord kommer dina primära arbetsuppgifter att vara:


• Profit- och kostnadsanalyser.
• Uppföljning av utfall, återkoppling till budget, prognos och kalkyl.
• Säkra rätt bokföring inför rapportering.
• Felhantering, rimlighetsbedömning samt avstämningar och dokumentation i samband med bokslut och budget.
• Vara ett dagligt stöd och support till chefer i ekonomifrågor.

I tjänsten ingår även att hålla i/ansvara för utbildning med avseende på ekonomifrågor.

Du rapporterar till chefscontroller inom Sektor Asfalt.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som är civilekonom med 5-10 års erfarenhet som Business Controller inom större verksamheter, gärna inom bygg- eller industriell verksamhet. Vidare är det viktigt att du har intresse för affärer och på ett pedagogiskt sätt kan förklara ekonomiska styrmodeller och sätta upp relevanta KPI- värden för verksamheten. Erfarenhet av projektekonomi är meriterande.

Dina egenskaper
Vi tror att Du har stor förståelse för affärer och en hög inre drivkraft. Du kan arbeta självständigt men det krävs att Du har förmågan och viljan att arbeta med linjechefer och andra controllers. Du är engagerad och har viljan att arbeta produktionsnära. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper som samarbetsförmåga, engagemang och en hög drivkraft.

Ytterligare information
Tjänsten är placerad vid något av våra kontor i Region Nord, som sträcker sig från Norrbotten ned till Värmland. Eftersom Regionen och produktionsverksamheten är utspridd över en stor geografi kan resor med övernattning ingå.

Har du frågor om tjänsten går det bra att kontakta Fredric Westling, HR Partner, på tel nr 070-721 78 72 eller Regionchef Johan Brus, på telnr 070-328 73 85. Registrera din ansökan och CV nedan. Urval sker löpande så ansök därför så snart som möjligt, dock senast 2020-11-01. Visa mindre

SSAB - Business Controller

Ansök    Dec 19    SSAB EMEA AB    Business controller
Vill du få möjlighet att utvecklas i ett kreativt och utmanande arbete i ett internationellt bolag så är detta en utmaning för dig. Sök tjänsten som Business controller. Placeringsort Luleå. Om tjänsten Som Business Controller på SSAB Europe kommer du att ansvara för att ta fram validerade siffror och analyser för att stödja SSAB verksamhet i Borlänge och Luleå. Du kommer att arbeta med kostnadsuppföljning, prognoser, månadsrapportering, kalkyler, invester... Visa mer
Vill du få möjlighet att utvecklas i ett kreativt och utmanande arbete i ett internationellt bolag så är detta en utmaning för dig. Sök tjänsten som Business controller. Placeringsort Luleå.
Om tjänsten
Som Business Controller på SSAB Europe kommer du att ansvara för att ta fram validerade siffror och analyser för att stödja SSAB verksamhet i Borlänge och Luleå. Du kommer att arbeta med kostnadsuppföljning, prognoser, månadsrapportering, kalkyler, investeringar samt delta i projekt.
Din profil
För att lyckas bör du kunna balansera att arbeta självständigt och i grupp genom bra samarbetsförmåga och stort eget driv. Du bör även ha förmågan att analysera och kommunicera numerisk data. Vi förväntar oss att du tar egna initiativ och löpande bidrar till utvecklingen av våra gemensamma processer.
Vi söker dig som har en kandidat- eller magisterexamen inom ekonomi eller erfarenhet som bedöms likvärdig. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet inom finansområdet och bakgrund inom tillverkningsindustrin är meriterande.
Du har goda kunskaper inom Microsoft Office och behärskar engelska och svenska i såväl tal som skrift. Erfarenhet av SAP och IFS är en fördel.
Vi erbjuder
Förutom de förmåner som SSAB erbjuder sina anställda så kommer du få möjligheten att arbeta i nära samarbete med vår kärnverksamhet i en roll som utmanar dig både professionellt och personligt.
Med fördel kan du påbörja din anställning så snart som möjligt. Urval- och rekryteringsprocessen sker löpande.
Sista ansökningsdag
6 januari 2020
Vid frågor om tjänsten kontakta gärna
Ulrika Kieri, Chef Business Controll Operations Sweden, 0920-926 45
Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0920-920 00.
Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.
SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på NASDAQ OMX Nordic Exchange i Stockholm och sekundärnoterat på NASDAQ OMX i Helsingfors. http://www.ssab.com/. Visa mindre

Två Business Controllers till Max Burgers AB

Brinner du för att analysera och fördjupa dig i siffror? Vill du arbeta och utvecklas i ett snabbt växande företag i en internationell miljö?  Till Max fortsatta expansion söker vi två Business Controllers till vårt huvudkontor i Luleå där vi är cirka 60 medarbetare. Som Business Controller erbjuds du ett varierat arbete där du genom din kompetens och ditt engagemang själv har möjlighet att utforma dina arbetsdagar. Du arbetar i huvudsak med uppföljnin... Visa mer
Brinner du för att analysera och fördjupa dig i siffror? Vill du arbeta och utvecklas i ett snabbt växande företag i en internationell miljö? 


Till Max fortsatta expansion söker vi två Business Controllers till vårt huvudkontor i Luleå där vi är cirka 60 medarbetare.


Som Business Controller erbjuds du ett varierat arbete där du genom din kompetens och ditt engagemang själv har möjlighet att utforma dina arbetsdagar. Du arbetar i huvudsak med uppföljning, djupgående analys, benchmarking och optimering av en affär och dess olika delar såsom försäljning, bemanning och produktivitet. Som Business Controller ansvarar du för att stötta en region och fungerar som ett pedagogiskt bollplank till regions- och distriktscheferna. Du samarbetar dessutom ofta med andra centrala enheter där din kompetens och analytiska förmåga gör dig till en viktig deltagare och initiativtagare till olika utvecklingsprojekt. Du rapporterar till Controllerchefen och ingår tillsammans med sex andra kollegor i Controllergruppen.


Vi söker dig som har god erfarenhet från en liknande roll. I grunden har du en examen som civilekonom eller civilingenjör i industriell ekonomi eller liknande. Alternativt är du utbildad statistiker med ett stort affärsintresse. Du har en väl utvecklad analytisk förmåga där din nyfikenhet leder till en förståelse av de underliggande sambanden. Du är duktig på att sätta dig in i detaljer utan att tappa fokus på helheten. Att presentera komplexa slutsatser på ett enkelt sätt är naturligt för dig. Som person är du driftig, prestigelös, flexibel och har ett stort intresse för affärer. Tack vare din goda kommunikationsförmåga och struktur bygger du upp ett stort förtroende hos andra. Då vi är inne i en internationell expansion är det viktigt att du hanterar både svenska och engelska obehindrat. BI-systemet Insikt tillsammans med Excel är dina huvudsakliga analysverktyg där vi utgår från att du är en fena på Excel och har erfarenhet från något BI-system. 


Max utgångspunkt är alla människors lika värde. För oss innebär det lika möjligheter, rättigheter och skyldigheter oavsett vem du är. Det är dina intressen, ambitioner och resultat som avgör hur långt du avancerar hos oss.


Vi erbjuder en roll där du blir en del av ett av Sveriges mest framgångsrika snabbmatsföretag med kraftig tillväxt i Sverige och utomlands. Du blir en del i ett innovativt ägarlett företag som driver branschutvecklingen framåt. Företagskulturen präglas av nytänkande och ett högt tempo med en klar målbild där vi erbjuder mycket goda utvecklingsmöjligheter för rätt person. 
 
Max Burgers AB är Sveriges äldsta burgarkedja och etablerades redan 1968. 
Max som drivs av familjen Bergfors har en omsättning på drygt tre miljarder kronor och är med sina 4.500 anställda Sveriges näst största burgarkedja. Max befinner sig för närvarande i sin största expansionsfas någonsin. I Sverige finns över hundra restauranger från Haparanda i norr till Ystad i söder. Max finns även i Norge, Danmark, Polen och Egypten. Smak, kvalitet och renlighet är värden vi aldrig tummar på. Vi lägger också mycket stor vikt och fokus på hälsa, miljö och socialt ansvar. Läs gärna mer på www.max.se  


Är du intresserad? För ytterligare information är du välkommen att kontakta:


Merja Kenttälä, rekryteringskonsult, Rätt Rekrytering & HR, tel: 076-866 22 77.


Vi tillämpar löpande urval så skicka in din ansökan snarast möjligt dock senast den 1 mars 2020 via www.rattrekrytering.se Visa mindre

Lernia söker en business controller till Vattenfall

Ansök    Okt 8    Lernia    Business controller
Om företaget Vi söker nu en business controller för kommande uppdrag hos Vattenfall i Luleå. Som bemanningskonsult hos Lernia är du anställd av oss, men jobbar hos någon av våra kunder, i det här fallet vår kund Vattenfall. Arbetsuppgifter Du kommer i första hand hantera business control-rollen för stabsenheter och övergripande för BU Hydro Nordic. Nära samarbete med Financial Control centralt inom Vattenfall och framtagande av rapporter för koncernrapp... Visa mer
Om företaget

Vi söker nu en business controller för kommande uppdrag hos Vattenfall i Luleå. Som bemanningskonsult hos Lernia är du anställd av oss, men jobbar hos någon av våra kunder, i det här fallet vår kund Vattenfall.

Arbetsuppgifter

Du kommer i första hand hantera business control-rollen för stabsenheter och övergripande för BU Hydro Nordic. Nära samarbete med Financial Control centralt inom Vattenfall och framtagande av rapporter för koncernrapportering.

Formell kompetens

Du har minst högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi samt några års erfarenhet av controllingverksamhet, helst inom större bolag/koncerner.

Meriterande

Tidigare arbete inom Vattenfall, speciellt inom controlling är mycket meriterande men inget krav

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är lösningsorienterad, flexibel och har god samarbetsförmåga.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Visstid/Heltid/Luleå

Anställningsperiod

2020-01-15 - 2020-07-15

Information

Om du är boende på annan ort vänligen ange i din ansökan huruvida du är flyttbar eller inte.

Har du frågor kring tjänsten ta kontakt med rekryterare/bemanningssamordnare Lisa Brännström, 072-254 00 88, [email protected]

Forma framtiden med oss!
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.se. Visa mindre

Business Controller till Euromaint i Luleå

Ansök    Okt 7    TNG Group AB    Business controller
Euromaint Rail AB i Luleå söker en erfaren Business Controller I rollen som Business Controller kommer du arbeta nära affärsenhetschef, produktionschefer och kontraktschef genom att bidra med ekonomiska analyser i syfte att effektivisera och utveckla affärsenheten. Du ingår också i affärsenhetens ledningsgrupp. Hos Euromaint får du arbeta i ett företag som är ledande inom spårbundet underhåll, med ett starkt varumärke och med ett tydligt mål att ta ytterl... Visa mer
Euromaint Rail AB i Luleå söker en erfaren Business Controller

I rollen som Business Controller kommer du arbeta nära affärsenhetschef, produktionschefer och kontraktschef genom att bidra med ekonomiska analyser i syfte att effektivisera och utveckla affärsenheten. Du ingår också i affärsenhetens ledningsgrupp. Hos Euromaint får du arbeta i ett företag som är ledande inom spårbundet underhåll, med ett starkt varumärke och med ett tydligt mål att ta ytterligare marknadsandelar inom området. Låter det spännande? Välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Vi erbjuder dig en utvecklande och utmanande roll där du arbetar tätt tillsammans med kompetenta kollegor i ett företag som arbetar med teknik och underhåll i framkant. Euromaint har ett positivt affärsläge och ser ljust på framtiden.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

• Vara stöd till affärsenhetschef, kontraktschef och produktionschefer inom ekonomi och verksamhetsstyrning
• Analyser av verksamheten utifrån ett affärsenhets-, kontrakts-, och verkstadsperspektiv
• Analysera och kritiskt granska affärsenhetens resultat- och balansräkningsutveckling genom att jämföra mot budget/prognos
• Ansvara för utformning, styrning, kvalitetssäkring och sammanställning avseende budget, prognoser och affärsplaner inom affärsområdet
• Upprätta ekonomiska delar av månadsrapporter och andra begärda ekonomirapporter
• Skapa förutsättningar för en enkel och förståelig verksamhetsstyrning samt utveckla och förbättra styrparametrar
• Delta i gemensamma processer, t ex budgetprocessen, samt förbättringsprojekt tillsammans med övriga Controllers inom Euromaint
• Tillsammans med bolagets redovisningsavdelning säkerställa korrekt underlag till månadsboksluten för affärsenheten
• Analysera och kritiskt granska investeringsansökningar samt verka för förbättring av investeringsunderlag
• Delta i och driva projektarbete

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du ingår som en av sex teammedlemmar i Controlling-gruppen för hela Euromaint, där företagsgemensamma processer och aktiviteter utförs. Tjänsten kräver resande cirka varannan vecka två dagar åt gången (4 dagar/mån), primärt till bolagets huvudkontor i Solna, Stockholm, där Controllerchefen är stationerad. Inledningsvis kommer det krävas mer resande för att komma in i rollen samt för att besöka alla sju verkstäder inom affärsenheten, från Landskrona till Luleå.

VEM ÄR DU?

Du har en högskole- eller universitetsexamen i ekonomi. Du har goda kunskaper inom redovisning och grundläggande kunskaper inom IT med avseende på affärssystem, BI-verktyg och databashantering samt är en mycket van användare av Excel. Vi ser att du har flerårig erfarenhet inom business controlling, gärna från industri eller producerande verksamhet.

För att trivas i rollen ser vi att du är självgående, pedagogisk, har enkelt att kommunicera och samarbeta, är prestigelös, affärsmässig, engagerad och analytisk.

INTRESSERAD?
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen! Visa mindre

Business Controller

Ansök    Okt 9    Randstad AB    Business controller
Business controller Business controller till Vattenfall arbetsbeskrivning. Till Vattenfall i Luleå söker vi nu en business controller inom stabsenheten Business Control and Asset Management (GV-F) inom BU Hydro Nordic, du kommer ingå i ett team på fyra controllers för den svenska verksamheten. Arbetsmiljön är modern och fin samt trevliga kollegor som ser fram emot att få en ny kollega till deras team. Vi på Randstad ser fram emot att få berätta mer om... Visa mer
Business controller
Business controller till Vattenfall

arbetsbeskrivning.

Till Vattenfall i Luleå söker vi nu en business controller inom stabsenheten Business Control and Asset Management (GV-F) inom BU Hydro Nordic, du kommer ingå i ett team på fyra controllers för den svenska verksamheten. Arbetsmiljön är modern och fin samt trevliga kollegor som ser fram emot att få en ny kollega till deras team. Vi på Randstad ser fram emot att få berätta mer om tjänsten så ansök redan i dag, vi börjar redan då att bygga din fortsatta karriär hos oss och våra kunder i Luleå.

Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Utöver det erbjuds du även en mängd karriärmöjligheter, får möta olika företagskulturer och erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett välfyllt CV. Tjänsten kan innebära många kontakter och då är det är viktigt med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Som person ser vi att du är drivande och van att arbeta självständigt. Söker du en arbetsgivare som erbjuder varierande uppdrag och nya kontaktnät kommer du att trivas hos oss.

ansvarsområden.

Du kommer att hantera business Control rollen för stabsenheter och övergripande för BU Hydro Nordicarbeta med bland annat bokslut, prognoser och affärsplanering. Koncernrapportering ingår också samt att vara ett stöd till i första hand chefer inom Vattenfall Vattenkraft. En del av rapporteringen sker på engelska.

omfattning.

Tjänsten är en heltidstjänst och kommer att tillsättas den 15 januari fram till 15 juli 2020.

kvalifikationer.

• Vi söker dig som har utbildning inom ekonomi från högskola / universitet samt några års erfarenhet av controllingverksamhet, helst inom större bolag / koncerner.
• Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.


För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

erfarenhet.

Tidigare arbete hos Vattenfall och i synnerhet inom controlling är meriterande. I och med att arbetet sker i team så behöver du vara bra på att samarbeta, flexibel och trivas med varierade uppgifter.

ansökan.

2019-10-27, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Moa Östlund, Konsulchef tel 070-616 72 55 [email protected]

om randstad.

Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden.

Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward. Visa mindre

Business Controller till Euromaint i Luleå

Ansök    Sep 5    TNG Group AB    Business controller
Euromaint Rail AB i Luleå söker en erfaren Business Controller I rollen som Business Controller kommer du arbeta nära affärsenhetschef, produktionschefer och kontraktschef genom att bidra med ekonomiska analyser i syfte att effektivisera och utveckla affärsenheten. Du ingår också i affärsenhetens ledningsgrupp. Hos Euromaint får du arbeta i ett företag som är ledande inom spårbundet underhåll, med ett starkt varumärke och med ett tydligt mål att ta ytterl... Visa mer
Euromaint Rail AB i Luleå söker en erfaren Business Controller

I rollen som Business Controller kommer du arbeta nära affärsenhetschef, produktionschefer och kontraktschef genom att bidra med ekonomiska analyser i syfte att effektivisera och utveckla affärsenheten. Du ingår också i affärsenhetens ledningsgrupp. Hos Euromaint får du arbeta i ett företag som är ledande inom spårbundet underhåll, med ett starkt varumärke och med ett tydligt mål att ta ytterligare marknadsandelar inom området. Låter det spännande? Välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Vi erbjuder dig en utvecklande och utmanande roll där du arbetar tätt tillsammans med kompetenta kollegor i ett företag som arbetar med teknik och underhåll i framkant. Euromaint har ett positivt affärsläge och ser ljust på framtiden.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

• Vara stöd till affärsenhetschef, kontraktschef och produktionschefer inom ekonomi och verksamhetsstyrning
• Analyser av verksamheten utifrån ett affärsenhets-, kontrakts-, och verkstadsperspektiv
• Analysera och kritiskt granska affärsenhetens resultat- och balansräkningsutveckling genom att jämföra mot budget/prognos
• Ansvara för utformning, styrning, kvalitetssäkring och sammanställning avseende budget, prognoser och affärsplaner inom affärsområdet
• Upprätta ekonomiska delar av månadsrapporter och andra begärda ekonomirapporter
• Skapa förutsättningar för en enkel och förståelig verksamhetsstyrning samt utveckla och förbättra styrparametrar
• Delta i gemensamma processer, t ex budgetprocessen, samt förbättringsprojekt tillsammans med övriga Controllers inom Euromaint
• Tillsammans med bolagets redovisningsavdelning säkerställa korrekt underlag till månadsboksluten för affärsenheten
• Analysera och kritiskt granska investeringsansökningar samt verka för förbättring av investeringsunderlag
• Delta i och driva projektarbete

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du ingår som en av sex teammedlemmar i Controlling-gruppen för hela Euromaint, där företagsgemensamma processer och aktiviteter utförs. Tjänsten kräver resande cirka varannan vecka två dagar åt gången (4 dagar/mån), primärt till bolagets huvudkontor i Solna, Stockholm, där Controllerchefen är stationerad. Inledningsvis kommer det krävas mer resande för att komma in i rollen samt för att besöka alla sju verkstäder inom affärsenheten, från Landskrona till Luleå.

VEM ÄR DU?

Du har en högskole- eller universitetsexamen i ekonomi. Du har goda kunskaper inom redovisning och grundläggande kunskaper inom IT med avseende på affärssystem, BI-verktyg och databashantering samt är en mycket van användare av Excel. Vi ser att du har flerårig erfarenhet inom business controlling, gärna från industri eller producerande verksamhet.

För att trivas i rollen ser vi att du är självgående, pedagogisk, har enkelt att kommunicera och samarbeta, är prestigelös, affärsmässig, engagerad och analytisk.

INTRESSERAD?
I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen! Visa mindre

Business Controller till Vattenfall i Luleå

Ansök    Okt 7    Poolia Umeå AB    Business controller
Till ett uppdrag på Vattenfall i Luleå söker vi nu en duktig controller som trivs med att jobba i team. Uppdraget beräknas starta under januari 2020 och fortlöpa fram till mitten av sommaren 2020. Ta chansen och sök denna spännande roll! Urval sker löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag. Om tjänsten Business controller inom stabsenheten Business Control and Asset Management (GV-F) inom BU Hydro Nordic. Controllingteamet består av fyra contr... Visa mer
Till ett uppdrag på Vattenfall i Luleå söker vi nu en duktig controller som trivs med att jobba i team. Uppdraget beräknas starta under januari 2020 och fortlöpa fram till mitten av sommaren 2020. Ta chansen och sök denna spännande roll! Urval sker löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag.

Om tjänsten
Business controller inom stabsenheten Business Control and Asset Management (GV-F) inom BU Hydro Nordic. Controllingteamet består av fyra controllers för den svenska verksamheten. Nära samarbete med Financial Control centralt inom Vattenfall och framtagande av rapporter för koncernrapportering.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Du kommer att arbeta med bland annat bokslut, prognoser och affärsplanering. Koncernrapportering ingår också liksom att vara ett stöd till i första hand chefer inom Vattenfall Vattenkraft. En del av rapporteringen sker på engelska.

Vem är du?
Vi söker dig som har utbildning inom ekonomi från högskola/universitet samt några års erfarenhet av controllingverksamhet, helst inom större bolag/koncerner. Tidigare arbete hos Vattenfall och i synnerhet inom controlling är meriterande. I och med att arbetet sker i team så behöver du vara bra på att samarbeta, flexibel och trivas med varierade uppgifter. Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.


Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se. Visa mindre

Business Controller

MAX är Sveriges äldsta burgarkedja och den enda rikstäckande burgarkedjan som bara använder svenskt kött, kyckling och bacon. Vi vill bli världens bästa burgarkedja och vägen dit är att göra världen lite godare, både genom att servera de godaste burgarna och genom att vara en god kraft i samhället. Vi har över 100 restauranger och sysselsätter cirka 5000 medarbetare. Till MAX fortsatta expansion söker vi nu en Business Controller till huvudkontoret i... Visa mer
MAX är Sveriges äldsta burgarkedja och den enda rikstäckande burgarkedjan som bara använder svenskt kött, kyckling och bacon. Vi vill bli världens bästa burgarkedja och vägen dit är att göra världen lite godare, både genom att servera de godaste burgarna och genom att vara en god kraft i samhället. Vi har över 100 restauranger och sysselsätter cirka 5000 medarbetare.
Till MAX fortsatta expansion söker vi nu en Business Controller till huvudkontoret i Luleå där vi är ca 60 personer.

I den här rollen får du ett varierat arbete där du själv har möjlighet att påverka hur dina arbetsdagar ser ut genom din kompetens och ditt engagemang. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att jobba med uppföljning, djupgående analys, benchmarking och optimering av affärens olika delar - försäljning, bemanning & produktivitet samt övriga kostnadsslag. Som Business Controller ansvarar du för att stötta en region och fungera som pedagogiskt bollplank till regionchefen och distriktscheferna i dessa frågor. Förutom regionen ansvarar du även för andra specifika områden där du ofta samarbetar med andra centrala enheter. Din kompetens och analytiska förmåga gör dig till en viktig deltagare i, eller initiativtagare till, olika utvecklingsprojekt. Du rapporterar till controllerchefen och ingår i controllergruppen tillsammans med sex andra personer.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har flera års erfarenhet från en liknande roll. I grunden har du examen som civilekonom eller civilingenjör industriell ekonomi eller liknande alternativt så är du utbildad statistiker med ett stort affärsintresse.

 

Du har en väl utvecklad analytisk förmåga, är nyfiken och vill förstå de underliggande sambanden. Du är duktig på att sätta dig in i detaljerna utan att tappa fokus på helheten. Att presentera komplexa slutsatser på ett enkelt sätt är naturligt för dig. Som person är du driftig, prestigelös, flexibel och har ett stort intresse för affären. Vidare är du duktig på att bygga förtroende hos andra genom struktur och god kommunikation. Vi är inne i en internationell expansion så det är viktigt att du hanterar engelska obehindrat.

 

Då BI-systemet Insikt tillsammans med Excel är dina huvudsakliga analysverktyg utgår vi ifrån att du är en fena på Excel och har erfarenhet från något BI-system. Har du dessutom erfarenhet från att ha arbetet med något rent statistiksystem är det också meriterande.

 

Max utgångspunkt är alla människors lika värde. För oss innebär det lika möjligheter, rättigheter och skyldigheter oavsett vem du är. Det är dina intressen, ambitioner och resultat som avgör hur långt du avancerar hos oss.

 

Vad erbjuder vi?

Att jobba på Max innebär att du blir en del av ett av Sveriges mest framgångsrika snabbmatsföretag med kraftig tillväxt både i Sverige och utomlands. Vi är ett innovativt ägarlett företag som driver branschutvecklingen framåt. Företagskulturen hos oss är nytänkande och målinriktad med högt tempo och mycket goda utvecklingsmöjligheter för rätt person.

 

Är du intresserad? För ytterligare information är du välkommen att kontakta:

Mattias Eriksson, Controllerchef, tel: 072 528 51 33 & mail: [email protected]

 

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 9 oktober 2019.

Vill du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter? Gå in på www.max.se/dataskydd Visa mindre

Lernia söker en business controller till Vattenfall

Ansök    Jun 10    Lernia    Business controller
Om företaget Vi söker nu en business controller för kommande uppdrag hos Vattenfall i Luleå. Som bemanningskonsult hos Lernia är du anställd av oss, men jobbar hos någon av våra kunder, i det här fallet vår kund Vattenfall. Arbetsuppgifter Du kommer i första hand hantera business control-rollen för stabsenheter och övergripande för BU Hydro Nordic. Nära samarbete med Financial Control centralt inom Vattenfall och framtagande av rapporter för koncernrapp... Visa mer
Om företaget

Vi söker nu en business controller för kommande uppdrag hos Vattenfall i Luleå. Som bemanningskonsult hos Lernia är du anställd av oss, men jobbar hos någon av våra kunder, i det här fallet vår kund Vattenfall.

Arbetsuppgifter

Du kommer i första hand hantera business control-rollen för stabsenheter och övergripande för BU Hydro Nordic. Nära samarbete med Financial Control centralt inom Vattenfall och framtagande av rapporter för koncernrapportering.

Formell kompetens

Du har minst högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi samt några års erfarenhet av controllingverksamhet, helst inom större bolag/koncerner.

Meriterande

Tidigare arbete inom Vattenfall, speciellt inom controlling är mycket meriterande men inget krav.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är lösningsorienterad, flexibel och har god samarbetsförmåga.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Visstid/Heltid/Luleå

Anställningsperiod

2019-08-19 – 2020-06-30

Information

Om du är boende på annan ort vänligen ange i din ansökan huruvida du är flyttbar eller inte.

Har du frågor kring tjänsten ta kontakt med rekryterare/bemanningssamordnare Lisa Brännström, 072-254 00 88 alternativt rekryterare/bemanningssamordnare Zandelie Hällgren, 072-254 17 53.

Forma framtiden med oss!
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.se. Visa mindre

Buisness controller till vattenfall

Ansök    Jun 10    Poolia Umeå AB    Business controller
Vi söker nu en driven Business Controller till Vattenfall i Luleå. Vill du vara med och påverka morgondagens miljösmarta samhälle? Skicka då in din ansökan redan idag, urval sker löpande. Uppdraget startar i augusti och förväntas pågå framtill juni 2020. Dina arbetsuppgifter i huvudsak Du kommer att ha ett nära samarbete med Financial Control centralt inom Vattenfall och framtagande av rapporter för koncernrapportering. Din roll kommer inledningsvis vara ... Visa mer
Vi söker nu en driven Business Controller till Vattenfall i Luleå. Vill du vara med och påverka morgondagens miljösmarta samhälle? Skicka då in din ansökan redan idag, urval sker löpande. Uppdraget startar i augusti och förväntas pågå framtill juni 2020.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Du kommer att ha ett nära samarbete med Financial Control centralt inom Vattenfall och framtagande av rapporter för koncernrapportering. Din roll kommer inledningsvis vara fokuserat på att hantera businesscontroller-rollen för stabsenheter och övergripande för BU Hydro Nordic.

Vem är du?
Vi söker dig som har en ekonomisk universitetsutbildning eller motsvarande, samt erfarenhet från en controllertjänst gärna inom något större bolag eller koncern. Du har en god samarbetsförmåga och är flexibilel och lösningsorienterad. Har du dessutom tidigare arbetat på vattenfall är det ett stort plus i kanten.

Om verksamheten
Vi tillhör de företag i Sverige som har absolut längst erfarenhet av rekrytering och personaluthyrning inom ekonomi. Detta gör att vi kan erbjuda dig unika möjligheter oavsett om du är CFO, redovisningschef, controller eller löneadministratör - inom ekonomins hela spektra - såväl till privat som till offentlig sektor.


Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se. Visa mindre

Business Controller

Ansök    Jun 11    Randstad AB    Business controller
Business controller Business controller arbetsbeskrivning. Vi letar nu en driven Business Controller till Vattenfall i Luleå, kanske du är den vi söker? Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Utöver det erbjuds du även en mängd k... Visa mer
Business controller


Business controller

arbetsbeskrivning.

Vi letar nu en driven Business Controller till Vattenfall i Luleå, kanske du är den vi söker? Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Utöver det erbjuds du även en mängd karriärmöjligheter, får möta olika företagskulturer och erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett välfyllt CV. Tjänsten kan innebära många kontakter och då är det är viktigt med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Som person ser vi att du är drivande och van att arbeta självständigt. Söker du en arbetsgivare som erbjuder varierande uppdrag och nya kontaktnät kommer du att trivas hos oss.

ansvarsområden.

Du kommer att ha ett nära samarbete med Financial Control centralt inom Vattenfall och framtagande av rapporter för koncernrapportering. Din roll kommer inledningsvis vara fokuserat på att hantera businesscontroller-rollen för stabsenheter och övergripande för BU Hydro Nordic.omfattning.

Heltidsarbete, dagtid.kvalifikationer.

Vi söker dig som har en ekonomisk universitetsutbildning eller motsvarande.

Du har en god samarbetsförmåga och är flexibel och lösningsorienterad. Har du dessutom tidigare arbetat på vattenfall är det meriterande.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.erfarenhet.

Några års erfarenhet av controllingverksamhet, samt erfarenhet från en controllertjänst gärna inom något större bolag eller koncern. Meriterande om du tidigare arbetat inom Vattenfall och controlling.

ansökan.

2019-06-23, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Evelina Eriksson, Konsultchef. Evelina. Mail: [email protected]

om randstad.

Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden.

Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward. Visa mindre