Lediga jobb Lulebo AB i Luleå

Se alla lediga jobb från Lulebo AB i Luleå. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Luleå som finns inom det yrket.

Kundmottagare till vårt kundcenter - sommarvikarier

Ansök    Feb 12    Lulebo AB    Receptionist, telefonist
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 750 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 325 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB.... Visa mer
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 750 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 325 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 80 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Kundcentrets organisation och roll i verksamheten

Lulebos kundcenter ingår i marknadsavdelningen och består av totalt tolv medarbetare som tillsammans arbetar med kundkontakter och administration under hela uthyrningsprocessen – från köplats/hyresgästförslag till färdigt och undertecknat hyreskontrakt - samt under hela den tid som hyresgästen bor hos Lulebo.

Kundmottagarnas arbetsuppgifter
Arbetet som kundmottagare innehåller många olika administrativa uppgifter och moment och som exempelvis

• Nyckelutlämning
• Uppsägningar
• Evakueringar
• Lägenhetsbyten
• Andrahandsuthyrning
• Överlåtelser

Kundcentret sköter också om utlåning av hyresgästlokaler och övernattningslägenheter, tar emot och svarar på frågor om det mesta som rör boendet, tar emot felanmälningar samt bistår Lulebos entreprenörer med nycklar och taggar för åtkomst till lägenheter och lokaler som behöver åtgärdas.

Målet för verksamheten är nöjda kunder

Via proaktiv kommunikation, hög tillgänglighet i olika kanaler, effektiv och korrekt handläggning av alla uthyrningsärenden och kontraktsfrågor och, inte minst, ett riktigt bra bemötande ska Lulebos kundcenter verka för att göra det enkelt och attraktivt att vara hyresgäst hos Lulebo.

Vi söker en välstrukturerad, kommunikativ och serviceinriktad kundmottagare med känsla för kvalitet

Vi söker nu sommarvikarier till kundcenterteamet. Kundcenterfunktionen och dess verksamhet är ett lagarbete vars framgång beror på de individuella kundmottagarnas samarbetsförmåga och lagkänsla liksom på deras förmåga att bemöta, förstå och hjälpa de människor som är våra hyresgäster. I rekryteringsarbetet kommer därför stor vikt att läggas vid de sökandes personliga egenskaper.

Som kundmottagare i Lulebos kundcenter förväntar vi oss att du är en serviceminded och ansvarstagande representant för Lulebo och vår verksamhet. Du kan vara rätt person om du:

• har ett genuint kundfokus och vill leverera riktigt bra service
• är kommunikativ, tydlig och strukturerad men också lyhörd och empatisk
• i dina kontakter med hyresgästerna har en god förmåga att stanna upp och se människan, lyssna aktivt, svara på frågor, visa och berätta hur det fungerar samt erbjuda antingen konkret hjälp eller förmedling av kontakt med rätt person
• är en skicklig administratör: välstrukturerad och effektiv, med känsla för kvalitet
• är en utpräglad lagspelare som kan och vill samarbeta med andra för en fortsatt utveckling av vårt kundcenter och för att göra varje dag till den bästa

Din bakgrund – utbildning och tidigare erfarenhet
Lulebo söker dig som är intresserad och vill arbeta i ett serviceyrke, där du kommer att arbeta i kundtjänst via telefon och e-post, administration samt även över disk, öga mot öga. Tidigare kunskaper och erfarenheter av kundtjänst eller administration är meriterande.

• Du behöver ha god allmän datakunskap
• Det är ett krav att du har förmåga att kommunicera obehindrat och uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Ansökan
Sista ansökningsdag för denna tjänst är den 10 mars 2024. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Ansök därför så snart som möjligt.

Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Madelene Hansson, HR-chef, via telefon 0920 - 23 67 54 eller [email protected].

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden, och tjänster kan komma att tillsättas före ansökningstidens slut. Vi tar endast emot ansökningar via ansökningsformuläret nedan.

Tjänsten avser visstidsanställning under perioden 1 juni till 31 augusti med möjlighet att arbeta under sommarperioden kommande år samt timvikariat under året.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Visa mindre

Lulebo söker ekonom med controllerfunktion

Ansök    Sep 27    Lulebo AB    Controller
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 750 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 325 finns i våra sex trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB.... Visa mer
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 750 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 325 finns i våra sex trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 80 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Lulebo vill erbjuda meningsfulla arbetsuppgifter och verka för en god arbetsmiljö där nuvarande och kommande medarbetare upplever arbets­platsen som hälsofrämjande, där vi behandlar varandra med respekt och där ledorden är tillgänglighet, ärlighet och långsiktig hållbarhet.

Målet är att Lulebo ska vara en lärande organisation med medarbetare som är engagerade och stolta ambassadörer som tar ansvar för sin egen och företagets långsiktiga utveckling. God service och hög kvalitet i våra leveranser, det tycker vi skapas genom medarbetarnas delaktighet att påverka gemen­samma arbetssätt. Jämställda och rättvisa villkor ska vara en självklarhet för oss alla.

Låter detta som en resa som du vill vara med på - välkommen in med din ansökan!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer i ditt uppdrag att medverka i budgetarbetet, med prognoser och bokslut. Som ekonom på fastighetsbolag ingår även arbete med fastighetsdeklarationer och -taxering. Du kommer även att ansvara för bolagets anläggningsregister och vissa månadsavstämningar.

Du verkar som kvalificerad stödfunktion till chefer och verksamhet. Du är också ett stöd i våra projekt och våra projektledare med planering, uppföljning och kontroll.

Din bakgrund – utbildning och tidigare erfarenhet

Lulebo söker ekonom med controllerfunktion till teamet på ekonomiavdelningen.

Du har hunnit med att jobba några år som ekonom. Du är trygg och lyhörd med god kommunikations- och samarbetsförmåga i kombination med prestigelöshet och integritet. Du kan samarbeta med många olika typer av människor då du har lätt för att skapa relationer och inger förtroende.

Du uppskattar och har förmågan att upprätthålla, men också analysera och skapa eller förbättra befintliga strukturer och arbetsmetoder som del av din stödfunktion. Att analysera och se mönster och lösningar tror vi tillhör det du gillar och är skicklig på.

Du är också bra på att arbeta självständigt och är van att ta ansvar för och prioritera ditt arbete, samtidigt som du är tillmötesgående och har en vilja och förmåga att hjälpa andra.

Vi söker dig som har:

• Relevant akademisk utbildning eller annan likvärdig utbildning inom ekonomiområdet
• Förvärvad erfarenhet vid bedömning motsvarande relevant utbildning
• Goda kunskaper inom redovisning, kanske inom fastighetsbolag?
• Du bör ha kunskap om regelverket för K3
• Erfarenhet av att förvalta och utveckla systemstöd inom ekonomi
• Erfarenhet av något systemstöd för ditt arbete som ekonom. Hos oss kommer du att arbeta bl a med Visma Control Edge och Visma IM, Insikt, Poängen Komponent och Vitec Hyra.

Vi förutsätter att du har förmåga att kommunicera obehindrat och uttrycka dig väl på svenska i både tal och i skrift.

Ansökan

Din ansökan ska vara oss tillhanda senast 2023-10-18. Urval och intervjuer kommer på att ske efter ansökningstidens utgång.

Du är välkommen med din ansökan via ansökningslänken som du hittar på Lediga tjänster (Lulebo.se). Vänligen observera att vi inte tar emot ansökningar på annat sätt.

Om du har frågor eller funderingar om tjänsten är du förstås välkommen att kontakta HR-ansvariga Lovisa Rosén 070-536 95 42 eller [email protected].

Tjänsten avser tillsvidareanställning på 100 %. Med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Visa mindre

Bovärd till Lulebo

Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 750 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 325 finns i våra sex trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB.... Visa mer
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 750 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 325 finns i våra sex trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 80 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Lulebo vill erbjuda meningsfulla arbetsuppgifter och verka för en god arbetsmiljö där nuvarande och kommande medarbetare upplever arbets­platsen som hälsofrämjande, där vi behandlar varandra med respekt och där ledorden är tillgänglighet, ärlighet och långsiktig hållbarhet.

Målet är att Lulebo ska vara en lärande organisation med medarbetare som är engagerade och stolta ambassadörer som tar ansvar för sin egen och företagets långsiktiga utveckling. God service och hög kvalitet i våra leveranser, det tycker vi skapas genom medarbetarnas delaktighet att påverka gemen­samma arbetssätt. Jämställda och rättvisa villkor ska vara en självklarhet för oss alla.

Låter detta som en resa som du vill vara med på - välkommen in med din ansökan!

Bovärd

En bovärds huvudsakliga arbetsuppgifter

Som bovärd har du ett arbete med stor variation i arbetsuppgifter. Du har möjlighet att ta initiativ för att planera och ta ansvar för ditt dagliga arbete.

Som Bovärd hos oss på Lulebo arbetar du med kundservice. Du har daglig kontakt med våra hyresgäster, men även med externa entreprenörer för beställning och uppföljning av reparationer eller andra åtgärder i våra fastigheter. I uppdraget ingår att genomföra besiktningar vid hyresgästers avflyttning samt administrativa arbetsuppgifter i ekonomi och verksamhetssystem. Du ingår i ett av fyra områdesteam där områdeschef, bovärdar och reparatörer tillsammans ansvarar för hyresgästers trivsel, trygghet och för att områdets fastigheter professionellt förvaltas och underhålls på ett långsiktigt och ekonomiskt hållbart sätt.

Teamen samverkar nära i fördelning av det dagliga arbetet. Samarbete sker även med avdelningens förvaltningsstöd, samt bolagets övriga avdelningar. Du och dina kollegors arbete utförs med fokus på att upprätthålla servicenivå och tillgänglighet med hög kvalité.

Några exempel på övergripande uppgifter:

Avflyttningsbesiktningar
Lägenhetsvisningar
Kontakt med hyresgäster, hyresgästmöten
Uppföljning av driftentreprenörer/entreprenörer
Administration i form av fakturagranskning, kontering, debitering
Ständigt förbättringsarbete och löpande effektivisering av våra dagliga processer

Din bakgrund – utbildning och tidigare erfarenhet

Vi söker dig med som lägst utbildning på gymnasienivå. Vi tror också att du har några års dokumenterad arbetslivserfarenhet. Din utbildning eller erfarenheter får gärna vara från fastighetsförvaltning eller hyresgästbemötande. Utbildning och praktisk erfarenhet av arbete med hyresjuridik är meriterande.

Du trivs med att arbeta serviceinriktat och har erfarenhet av att möta kunder, fysiska möten likväl som via telefon, e-post eller annan mediakommunikation. Arbetet innehåller administrativa moment, och därför söker vi dig som har kunskap och erfarenhet av administration och god datavana. Att du har arbetat i Vitec eller motsvarande verksamhetssystem är meriterande.

Du har goda språkkunskaper eftersom du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Bland våra hyresgäster och kunder talas all världens språk, att du själv behärskar att kommunicera på något ytterligare språk än svenska och engelska är därför meriterande.

I ditt arbete behöver du kunna förflytta dig med bil inom kommunens gränser, att ha B-körkort är därför ett krav. Alla Lulebo:s tjänstebilar är eldrivna med automatväxling.

Dina personliga egenskaper

Som bovärd är du en serviceminded och ansvarstagande representant för Lulebo och vår verksamhet. Du har en god administrativ förmåga, och du trivs med en kombination av internt administrativa arbetsuppgifter och extern kundkontakt.

Du har god social kompetens, ett förtroendeingivande sätt och är en problemlösare i dina kontakter med hyresgäster. Stora delar av dina arbetsuppgifter sker eller berör människors hem, det är av stor vikt att kunna arbeta professionellt med kundbemötandet.

Vi arbetar tillsammans för ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt och har en öppenhet inför förändringar. Stor vikt kommer att läggas vid ditt bidrag av personliga egenskaper och erfarenheter för att både du och teamet ska komplettera varandra, trivas och utvecklas tillsammans.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma.

Kontakt - ytterligare information

Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Lovisa Rosén, HR-ansvarig via telefon 070-536 95 42 samt via meddelandefunktionen i vårt rekryteringsverktyg. Du är också välkommen att kontakta rekryterande områdeschef Patrik Larsson via [email protected]

Urval och intervjuer kan komma att inledas före ansökningstidens slut. Sista dag att ansöka är den 12 november 2023. Vi tar endast emot ansökningar via ansökningsformuläret nedan.

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan! Visa mindre

Lulebo söker reparatörer som kompletterar oss!

Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB.... Visa mer
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 80 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Vi växer

Under det närmaste året bygger vi upp en utökade verksamhet och behöver därför bli fler kollegor till fastighetsförvaltningen. Just nu söker vi ytterligare en reparatör för att komplettera vårat reparatörsgäng.

Som reparatör hos oss är dina huvudsakliga arbetsuppgifter reparationer i lägenheter, gemensamma lokaler och utomhus på våra bostadsområden. Du jobbar även med förebyggande tillsyn, ronderingar och ser till att ditt ansvarsområde ser välvårdat ut. Det ingår även att ha uppföljningar av arbeten som utförts av externa entreprenörer, samt att ha en god dialog med hyresgästerna.

Din bakgrund – utbildning och tidigare erfarenhet
Din utbildning eller erfarenheter får gärna vara från teknisk/praktisk fastighetsförvaltning.

Vi söker i första hand dig med en utbildning på gymnasienivå, gärna med teknisk inriktning . Kanske har du även vidareutbildat dig inom relevant yrkesteknisk område tex VA, el, bygg eller fastigheters skötsel och drift. Men det kan också vara så att du genom några års arbetslivserfarenhet med arbetsinnehåll liknande reparatör eller motsvarande har kunskaper som passar för jobbet hos oss .

Du tycker om att arbeta effektivt och serviceinriktat, gärna med erfarenhet av att möta kunder, fysiska möten likväl som via telefon. Vi jobbar så långt det är möjligt med digitala hjälpmedel exempelvis för hantering av arbetsorder, beställningar och uppföljning av leveranser. I linje med din tekniska fallenhet tror vi att du har datavana och föredrar en digital struktur för planering av det dagliga arbetet. Att du har arbetat i Vitec eller motsvarande verksamhetssystem är meriterande.

Bland våra hyresgäster och kunder talas all världens språk, att du själv behärskar att kommunicera på något ytterligare språk än svenska och engelska är därför meriterande.

I ditt arbete behöver du kunna förflytta dig med bil inom kommunens gränser, att ha B-körkort är därför ett krav. Alla våra tjänstebilar är eldrivna med automatväxling.

Vem är du?
För att trivas som medarbetare på Lulebo jobbar du för att vara en serviceminded och ansvarstagande representant för ditt och dina kollegors arbete och vår verksamhet.

Du har god social kompetens, ett förtroendeingivande sätt och är en tekniskt kunnig problemlösare i dina kontakter med hyresgäster. Stora delar av dina arbetsuppgifter sker eller berör människors hem, det är av stor vikt att kunna arbeta professionellt med kundbemötandet.

Vi arbetar tillsammans för ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt och har en öppenhet inför förändringar. Stor vikt kommer att läggas vid ditt bidrag av personliga egenskaper och erfarenheter för att både du och teamet ska komplettera varandra, trivas och utvecklas tillsammans.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar med tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma.

Kontakt - ytterligare information

Om du har frågor om någon av tjänsterna och arbetsinnehållet är du välkommen att kontakta någon av våra rekryterande områdeschefer.

Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Lovisa Rosén, HR-chef via telefon 070-536 95 42 eller [email protected]

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden, och tjänster kan komma att tillsättas före ansökningstidens slut. Vi tar endast emot ansökningar via ansökningsformuläret nedan.

Vänta inte, Vi på Lulebo ser fram emot att ta del av din ansökan! Visa mindre

Lulebo rekryterar HR-chef med engagemang för ett stolt bostadsbolag

Ansök    Jul 12    Lulebo AB    Personalchef/HR-chef
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 850 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra sex trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB.... Visa mer
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 850 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra sex trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 80 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Lulebo vill erbjuda meningsfulla arbetsuppgifter och verka för en god arbetsmiljö där nuvarande och kommande medarbetare upplever arbets­platsen som hälsofrämjande, där vi behandlar varandra med respekt och där ledorden är tillgänglighet, ärlighet och långsiktig hållbarhet.

Målet är att Lulebo ska vara en lärande organisation med medarbetare som är engagerade och stolta ambassadörer som tar ansvar för sin egen och företagets långsiktiga utveckling. God service och hög kvalitet i våra leveranser, det tycker vi skapas genom medarbetarnas delaktighet att påverka gemen­samma arbetssätt. Jämställda och rättvisa villkor ska vara en självklarhet för oss alla.

Låter detta som en resa som du vill vara med på - välkommen in med din ansökan!

HR-chefens arbetsuppgifter – attrahera och utveckla för ett stolt bostadsbolag

HR-chef på Lulebo ansvarar för det strategiska organisations- och HR-relaterade området, och ger också operativt stöd till verksamhetens chefer. Du kommer i rollen att få ett stort utrymme och eget ansvar att utforma ramarna och fylla det med innehåll. Vi ser fram emot att höra dina tankar och idéer kring hur vi kan behålla och attrahera medarbetare, och göra en bra arbetsgivare ännu bättre men också skapa förutsättningar för en verksamhet och effektiva processer.

På ditt bord hamnar arbetsrättsliga frågor och du blir involverad i allt från lönekartläggning, lönerevision, rehabiliteringsärenden och dagliga frågeställningar med koppling till medarbetarna.

Lulebo har under de senaste åren utvecklats och vuxit både sett till verksamhetens utformning och antalet medarbete (från 50 till 80). Du är därför framför allt ansvarig för fortsatt anpassning, implementering, utveckling/förbättring av våra HR-processer, organisationens utformning och relaterade frågor gällande exempelvis arbetsmiljö, rekrytering, pre-, on-och offboarding samt kompetens­utvecklingsplaner.

Det kommer i din roll även att finnas arbetsuppgifter som är mer personaladministrativa. Vår löneadministration är utlokaliserad till en extern leverantör, men samordningsansvar mot denna ligger i rollen.

Du ansvarar för att utveckla och förvalta våra olika HR-system kopplat till verksamhetens behov och där ingår också att ta fram statistik samt göra relevanta undersökningar och uppföljningar.

Du är en självklar och naturlig del av Lulebos ledningsgrupp där du bidrar till målstyrning och ditt kompetensperspektiv.

Din bakgrund – utbildning och tidigare erfarenhet

Lulebo söker dig som har ett genuint intresse för människor. Du har hunnit med att jobba några år med både operativa och strategiska HR-frågor. Du är trygg och lyhörd med god kommunikations- och samarbetsförmåga i kombination med prestigelöshet och integritet. Att du är van att hantera känsliga ärenden och arbeta under sekretess är givetvis ett krav. Du kan samarbeta med många olika typer av människor då du har lätt för att skapa relationer och inger förtroende.

Du är också bra på att arbeta självständigt och är van att prioritera ditt arbete, samtidigt som du är tillmötesgående och har en vilja och förmåga att hjälpa andra.

Vi söker dig som har:

• Relevant akademisk utbildning från personalvetarprogrammet eller annan likvärdig beteendevetenskaplig utbildning
• Gedigen erfarenhet av att ge HR-stöd och rådgivning till chefer inom hela HR-området
• Goda kunskaper inom arbetsrätt, avtalsfrågor och förhandlingar
• Erfarenhet av att ha haft eget ansvar för och drivit HR-processer
• Erfarenhet av eget chef- eller personalledaransvar
• Erfarenhet av att förvalta och utveckla systemstöd
• Erfarenhet av utbildning inom HR-området riktad till chefer och medarbetare
• Erfarenhet av personaladministrativa arbetsuppgifter

Vi förutsätter att du har förmåga att kommunicera obehindrat och uttrycka dig väl på svenska i både tal och i skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande liksom erfarenhet av arbete i mångkulturella miljöer.

Resor kan förekomma i tjänsten varför B-körkort är en förutsättning.

Ansökan
Din ansökan ska vara oss tillhanda senast 2023-08-15. Urval och intervjuer kommer på att ske efter ansökningstidens utgång.

Du är välkommen med din ansökan vi ansökningslänken som du hittar på Lediga tjänster (lulebo.se). Vänligen observera att vi inte tar emot ansökningar på annat sätt.

Om du har frågor eller funderingar om tjänsten är du förstås välkommen att kontakta nuvarande HR-ansvariga Lovisa Rosén 070-536 95 42 eller [email protected].

Tjänsten avser tillsvidareanställning på 100 %. Med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Visa mindre

Kundmottagare till vårt kundcenter

Ansök    Maj 25    Lulebo AB    Kundtjänstmedarbetare
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 400 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB.... Visa mer
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 400 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 80 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Kundcentrets organisation och roll i verksamheten

Lulebos kundcenter ingår i marknadsavdelningen och består av totalt sju medarbetare som tillsammans arbetar med kundkontakter och administration under hela uthyrningsprocessen – från köplats/hyresgästförslag till färdigt och undertecknat hyreskontrakt - samt under hela den tid som hyresgästen bor hos Lulebo.

Kundmottagarnas arbetsuppgifter
Arbetet som kundmottagare innehåller många olika administrativa uppgifter och moment och som exempelvis nyckelutlämning, uppsägningar, evakueringar, lägenhetsbyten, andrahandsuthyrning och överlåtelser. Kundcentret sköter också om utlåning av hyresgästlokaler och övernattningslägenheter, tar emot och svarar på frågor om det mesta som rör boendet, tar emot felanmälningar samt bistår Lulebos entreprenörer med nycklar och taggar för åtkomst till lägenheter och lokaler som behöver åtgärdas.

Målet för verksamheten är nöjda kunder

Via proaktiv kommunikation, hög tillgänglighet i olika kanaler, effektiv och korrekt handläggning av alla uthyrningsärenden och kontraktsfrågor och, inte minst, ett riktigt bra bemötande ska Lulebos kundcenter verka för att göra det enkelt och attraktivt att vara hyresgäst hos Lulebo.

Vi söker en välstrukturerad, kommunikativ och trevlig kundmottagare med känsla för kvalitet

En av våra kundmottagare ska byta jobb och vi söker därför en ny kollega till kundcenterteamet. Kundcenterfunktionen och dess verksamhet är ett lagarbete vars framgång beror på de individuella kundmottagarnas samarbetsförmåga och lagkänsla liksom på deras förmåga att bemöta, förstå och hjälpa de människor som är våra hyresgäster. I rekryteringsarbetet kommer därför stor vikt att läggas vid de sökandes personliga egenskaper.

Som kundmottagare i Lulebos kundcenter förväntar vi oss att du är en serviceminded och ansvarstagande representant för Lulebo och vår verksamhet. Du kan vara rätt person om du:

• har ett genuint kundfokus och vill leverera riktigt bra service.
• är kommunikativ, tydlig och strukturerad men också lyhörd och empatisk.
• i dina kontakter med hyresgästerna har en god förmåga att stanna upp och se människan, lyssna aktivt, svara på frågor, visa och berätta hur det fungerar samt erbjuda antingen konkret hjälp eller förmedling av kontakt med rätt person.
• är en skicklig administratör: välstrukturerad och effektiv, med känsla för kvalitet.
• är en utpräglad lagspelare som kan och vill samarbeta med andra för en fortsatt utveckling av vårt kundcenter och för att göra varje dag till den bästa.

Din bakgrund – utbildning och tidigare erfarenhet
Lulebo söker dig som har kunskap om och/eller några års dokumenterad erfarenhet av arbete med kundtjänst via telefon och e-post men även över disk, öga mot öga. Vi ser också gärna att du har tidigare erfarenhet av kontraktsadministration inom fastighetsbranschen. Erfarenhet av arbete med hyresjuridik är meriterande.

Du kan vara utbildad inom kundtjänst/administration, ekonomi och/eller juridik, men du kan också ha erfarenhet från fastighetsförvaltning eller annat arbete och aktiviteter som kan anses likvärdigt.

• Fullgjord utbildning på gymnasienivå samt B-körkort är minimikrav för att vara aktuell som kandidat till tjänsten.
• Du behöver också ha god allmän datakunskap. Erfarenhet av arbete i Vitec eller motsvarande verksamhetssystem är meriterande.
• Det är också ett krav att du har förmåga att kommunicera obehindrat och uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Ansökan
Sista ansökningsdag för denna tjänst är den 11 juni 2023. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Ansök därför så snart som möjligt.

Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Lovisa Rosén, HR-strateg på Lulebo via telefon 070-536 95 42 eller [email protected]

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden, och tjänster kan komma att tillsättas före ansökningstidens slut. Vi tar endast emot ansökningar via ansökningsformuläret nedan.

Tjänsten avser tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Visa mindre

Projektledare VVS till Lulebo

Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder, och 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 80 medarbetare inom många olik... Visa mer
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder, och 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 80 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Som projektledare inom Lulebo leder du projektarbete och deltar i hela byggprocessen från idéstadiet till slutprodukt. Här blir dina arbetsuppgifter bland annat att samordna olika aktörer i projektet; interna resurser, entreprenörer, leverantörer och konsulter. Du är med och styr projekten mot fastställda mål samt upprättar och följer upp tidsplaner, kvalitetsplaner och ekonomi. I tjänsten som projektledare ingår även att vara ett internt stöd/rådgivande för drifttekniker, fastighetsförvaltare, och övriga projektledare i VVS frågor.

Vi bygger ett team av kollegor
Lulebo har under de närmaste åren ett spännande uppdrag att genomföra en långsiktig underhållsplan för befintliga fastigheter, parallellt med att planera och genomföra nybyggnationer.
Avdelning Fastighetsutveckling bygger därför vidare på vårt team av projektledare för att möta vårt uppdrag att med moderna och hållbara metoder genomföra till en framsynt fastighetsutveckling.
I rekryteringsarbetet kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och dess bidrag till ett starkt och funktionellt teamet.

Dina erfarenheter
Lulebo söker förstärkning av projektledare inom fokusområde VVS.
Vi söker dig som har branscherfarenhet av projektledning, projekteringsledning eller ledning inom bygg- och fastighetsprojekt. Du har en teknisk utbildningsbakgrund och har löpande genomgått krav- och kompetensutbildningar inom branschområdet. Vi ser positivt på om du har erfarenhet av att jobba i dialog med hyresgäster.

Att arbeta hos Lulebo innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både till storlek och i karaktär. Lulebo strävar alltid efter att uppnå bästa resultat i sina uppdrag, vilket kräver samverkan, stor entusiasm och tekniskt kunnande.
Du har en god förståelse och kunskap för hur lagar, avtal och bestämmelser styr besluten för fastigheters byggande och underhåll samt hur dessa påverkar verksamheten liksom våra hyresgästers behov och efterfråga.

Krav

• Teknisk utbildning gärna från högskola/universitet eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt.
• Dokumenterad erfarenhet som projektledare, platschef, teknisk konsult eller motsvarande.
• Erfarenhet av samverkan och dialog med konsulter, samarbetspartners och övriga intressenter.
• Flytande svenska i tal och skrift.
• B-körkort.

Dina egenskaper
Du vill delta i samhällsbyggnadsprocessen från första idéstadiet till den färdiga slutprodukten och vara en del av en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till professionell utveckling.
Som person är du driven, engagerad och nyfiken och trivs med varierande arbetsuppgifter och att ta ett stort eget ansvar. Du har god kommunikativ förmåga och vill bygga och förvalta externa kundrelationer och interna nätverk.
Du inspireras av det mänskliga mötet och har självklart ett affärsmässigt kund- och serviceinriktat synsätt. För dig är det en självklarhet att skapa och vårda bra relationer med våra samarbetspartners.

Ansökan
Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 23 april 2023. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag!

Om du har frågor eller funderingar om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta oss;
Chef Fastighetsutveckling Carl-Axel Sundbaum 0920-23 67 51, [email protected] eller HR-strateg Lovisa Rosén 070-536 95 42, [email protected]

Tjänsten avser tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma. Visa mindre

Lulebo söker reparatören som kompletterar oss!

Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB.... Visa mer
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 80 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Vi växer

Under det närmaste året bygger vi upp en utökade verksamhet och behöver därför bli fler kollegor till fastighetsförvaltningen. Just nu söker vi ytterligare en reparatör för att komplettera vårat reparatörsgäng.

Som reparatör hos oss är dina huvudsakliga arbetsuppgifter reparationer i lägenheter, gemensamma lokaler och utomhus på våra bostadsområden. Du jobbar även med förebyggande tillsyn, ronderingar och ser till att ditt ansvarsområde ser välvårdat ut. Det ingår även att ha uppföljningar av arbeten som utförts av externa entreprenörer, samt att ha en god dialog med hyresgästerna.

Din bakgrund – utbildning och tidigare erfarenhet
Din utbildning eller erfarenheter får gärna vara från teknisk/praktisk fastighetsförvaltning.

Vi söker i första hand dig med en utbildning på gymnasienivå, gärna med teknisk inriktning . Kanske har du även vidareutbildat dig inom relevant yrkesteknisk område tex VA, el, bygg eller fastigheters skötsel och drift. Men det kan också vara så att du genom några års arbetslivserfarenhet med arbetsinnehåll liknande reparatör eller motsvarande har kunskaper som passar för jobbet hos oss .

Du tycker om att arbeta effektivt och serviceinriktat, gärna med erfarenhet av att möta kunder, fysiska möten likväl som via telefon. Vi jobbar så långt det är möjligt med digitala hjälpmedel exempelvis för hantering av arbetsorder, beställningar och uppföljning av leveranser. I linje med din tekniska fallenhet tror vi att du har datavana och föredrar en digital struktur för planering av det dagliga arbetet. Att du har arbetat i Vitec eller motsvarande verksamhetssystem är meriterande.

Bland våra hyresgäster och kunder talas all världens språk, att du själv behärskar att kommunicera på något ytterligare språk än svenska och engelska är därför meriterande.

I ditt arbete behöver du kunna förflytta dig med bil inom kommunens gränser, att ha B-körkort är därför ett krav. Alla våra tjänstebilar är eldrivna med automatväxling.

Vem är du?
För att trivas som medarbetare på Lulebo jobbar du för att vara en serviceminded och ansvarstagande representant för ditt och dina kollegors arbete och vår verksamhet.

Du har god social kompetens, ett förtroendeingivande sätt och är en tekniskt kunnig problemlösare i dina kontakter med hyresgäster. Stora delar av dina arbetsuppgifter sker eller berör människors hem, det är av stor vikt att kunna arbeta professionellt med kundbemötandet.

Vi arbetar tillsammans för ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt och har en öppenhet inför förändringar. Stor vikt kommer att läggas vid ditt bidrag av personliga egenskaper och erfarenheter för att både du och teamet ska komplettera varandra, trivas och utvecklas tillsammans.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar med tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma.

Kontakt - ytterligare information

Om du har frågor om någon av tjänsterna och arbetsinnehållet är du välkommen att kontakta någon av våra rekryterande områdeschefer:
[email protected]

Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Lovisa Rosén, HR-strateg via telefon 070-536 95 42 eller [email protected]

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden, och tjänster kan komma att tillsättas före ansökningstidens slut. Vi tar endast emot ansökningar via ansökningsformuläret nedan.

Vänta inte, Vi på Lulebo ser fram emot att ta del av din ansökan! Visa mindre

Bovärd med engagemang och ansvar för Hertsöområdet

Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB.... Visa mer
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 70 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Under det närmaste året utökar vi vår verksamhet och behöver därför bli fler kollegor till fastighetsförvaltningen, och söker just nu en till Bovärd med ansvarsområde Hertsön.

Hertsön är Luleås största bostadsområde sett till befolkningsmängd och Lulebo har sitt största bostadsbestånd på Hertsön. Under hösten 2021 påbörjade Lulebo de allra första aktiviteterna inom ett utvecklingsarbete som fått namnet ”Hertsöpiloten” och som handlar om att hitta, testa och utvärdera nya tankar och arbetssätt för stadsdelsutveckling. Som bovärd med fokus på Hetsön kommer du att aktivt vara en del av detta utvecklingsarbete.

https://www.lulebo.se/artikel/hertsopiloten-2

Bovärd

En bovärds huvudsakliga arbetsuppgifter
Som bovärd har du ett arbete med stor variation i arbetsuppgifter. Du har möjlighet att ta initiativ för att planera och ta ansvar för ditt dagliga arbete.

Som Bovärd hos oss på Lulebo arbetar du med kundservice. Du har daglig kontakt med våra hyresgäster, men även med externa entreprenörer för beställning och uppföljning av reparationer eller andra åtgärder i våra fastigheter. I uppdraget ingår att genomföra avflyttningsbesiktningar samt administrativa arbetsuppgifter i ekonomi och verksamhetssystem. Du ingår i ett av fyra områdesteam där områdeschef, bovärdar och reparatörer tillsammans ansvarar för hyresgästers trivsel, trygghet och för att områdets fastigheter professionellt förvaltas och underhålls på ett långsiktigt och ekonomiskt hållbart sätt.

Teamen samverkar nära i fördelning av det dagliga arbetet. Samarbete sker även med avdelningens förvaltningsstöd, samt bolagets övriga avdelningar. Du och dina kollegors arbete utförs med fokus på att upprätthålla servicenivå och tillgänglighet med hög kvalité.

Några exempel på övergripande uppgifter:

• Avflyttningsbesiktningar
• Lägenhetsvisningar
• Kontakt med hyresgäster, hyresgästmöten
• Uppföljning av driftentreprenörer/entreprenörer
• Administration i form av fakturagranskning, kontering, debitering
• Ständigt förbättringsarbete och löpande effektivisering av våra dagliga processer

Din bakgrund – utbildning och tidigare erfarenhet
Vi söker dig med som lägst utbildning på gymnasienivå. Vi tror också att du har några års dokumenterad arbetslivserfarenhet. Din utbildning eller erfarenheter får gärna vara från fastighetsförvaltning eller hyresgästbemötande. Utbildning och praktisk erfarenhet av arbete med hyresjuridik är meriterande.

Du trivs med att arbeta serviceinriktat och har erfarenhet av att möta kunder, fysiska möten likväl som via telefon, e-post eller annan mediakommunikation. Arbetet innehåller administrativa moment, och därför söker vi dig som har kunskap och erfarenhet av administration och god datavana. Att du har arbetat i Vitec eller motsvarande verksamhetssystem är meriterande.

Du har goda språkkunskaper eftersom du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Bland våra hyresgäster och kunder talas all världens språk, att du själv behärskar att kommunicera på något ytterligare språk än svenska och engelska är därför meriterande.

I ditt arbete behöver du kunna förflytta dig med bil inom kommunens gränser, att ha B-körkort är därför ett krav. Alla Lulebo:s tjänstebilar är eldrivna med automatväxling.

Dina personliga egenskaper
Som bovärd är du en serviceminded och ansvarstagande representant för Lulebo och vår verksamhet. Du har en god administrativ förmåga, och du trivs med en kombination av internt administrativa arbetsuppgifter och extern kundkontakt.

Du har god social kompetens, ett förtroendeingivande sätt och är en problemlösare i dina kontakter med hyresgäster. Stora delar av dina arbetsuppgifter sker eller berör människors hem, det är av stor vikt att kunna arbeta professionellt med kundbemötandet.

Vi arbetar tillsammans för ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt och har en öppenhet inför förändringar. Stor vikt kommer att läggas vid ditt bidrag av personliga egenskaper och erfarenheter för att både du och teamet ska komplettera varandra, trivas och utvecklas tillsammans.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma.

Kontakt - ytterligare information

Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Lovisa Rosén, HR-strateg via telefon 070-5369542 samt via meddelandefunktionen i vårt rekryteringsverktyg. Du är också välkommen att kontakta rekryterande områdeschef:
[email protected]

Urval och intervjuer kan komma att inledas före ansökningstidens slut. Sista dag att ansöka är den 19 mars 2023. Vi tar endast emot ansökningar via ansökningsformuläret nedan.

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan! Visa mindre

Är du en teknisk och händig reparatör? Då är du kanske vår nya kollega!

Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB.... Visa mer
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 65 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Vi växer

Under det närmaste året bygger vi upp en utökade verksamhet och behöver därför bli fler kollegor till fastighetsförvaltningen. Just nu söker vi efter 9 st reparatörer.

Som reparatör hos oss är dina huvudsakliga arbetsuppgifter reparationer i lägenheter, gemensamma lokaler och utomhus på våra bostadsområden. Du jobbar även med förebyggande tillsyn, ronderingar och ser till att ditt ansvarsområde ser välvårdat ut. Det ingår även att ha uppföljningar av arbeten som utförts av externa entreprenörer, samt att ha en god dialog med hyresgästerna.

Din bakgrund – utbildning och tidigare erfarenhet
Din utbildning eller erfarenheter får gärna vara från teknisk/praktisk fastighetsförvaltning.

Vi söker i första hand dig med en utbildning på gymnasienivå, gärna med teknisk inriktning . Kanske har du även vidareutbildat dig inom relevant yrkesteknisk område tex VA, el, bygg eller fastigheters skötsel och drift. Men det kan också vara så att du genom några års arbetslivserfarenhet med arbetsinnehåll liknande reparatör eller motsvarande har kunskaper som passar för jobbet hos oss .

Du tycker om att arbeta effektivt och serviceinriktat, gärna med erfarenhet av att möta kunder, fysiska möten likväl som via telefon. Vi jobbar så långt det är möjligt med digitala hjälpmedel exempelvis för hantering av arbetsorder, beställningar och uppföljning av leveranser. I linje med din tekniska fallenhet tror vi att du har datavana och föredrar en digital struktur för planering av det dagliga arbetet. Att du har arbetat i Vitec eller motsvarande verksamhetssystem är meriterande.

Bland våra hyresgäster och kunder talas all världens språk, att du själv behärskar att kommunicera på något ytterligare språk än svenska och engelska är därför meriterande.

I ditt arbete behöver du kunna förflytta dig med bil inom kommunens gränser, att ha B-körkort är därför ett krav. Alla våra tjänstebilar är eldrivna med automatväxling.

Vem är du?
För att trivas som medarbetare på Lulebo jobbar du för att vara en serviceminded och ansvarstagande representant för ditt och dina kollegors arbete och vår verksamhet.

Du har god social kompetens, ett förtroendeingivande sätt och är en tekniskt kunnig problemlösare i dina kontakter med hyresgäster. Stora delar av dina arbetsuppgifter sker eller berör människors hem, det är av stor vikt att kunna arbeta professionellt med kundbemötandet.

Vi arbetar tillsammans för ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt och har en öppenhet inför förändringar. Stor vikt kommer att läggas vid ditt bidrag av personliga egenskaper och erfarenheter för att både du och teamet ska komplettera varandra, trivas och utvecklas tillsammans.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar med tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma.

Kontakt - ytterligare information

Om du har frågor om någon av tjänsterna och arbetsinnehållet är du välkommen att kontakta någon av våra rekryterande områdeschefer:
[email protected]
[email protected]

Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Lovisa Rosén, HR-strateg via telefon 070-536 95 42 eller [email protected]

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden, och tjänster kan komma att tillsättas före ansökningstidens slut. Vi tar endast emot ansökningar via ansökningsformuläret nedan.

Vänta inte, Vi på Lulebo ser fram emot att ta del av din ansökan! Visa mindre

Lulebo söker lösningsorienterad Drifttekniker

Fastighetsförvaltningen på Lulebo söker nya kollegor Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bo... Visa mer
Fastighetsförvaltningen på Lulebo söker nya kollegor

Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 63 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Under det närmaste året utökar vi vår verksamhet och behöver därför bli fler kollegor till fastighetsförvaltningen, och söker just nu Drifttekniker. Under året kommer ytterligare kollegor att rekryteras, följ oss på webb och facebook så får du alltid den senaste uppdateringen om våra lediga tjänster.

Som Drifttekniker stöttar du förvaltningens anläggningar och fastigheter genom att utföra felsökning, drift- och underhållstekniskt arbete inom område el, kyla, styr och reglerteknik samt energieffektivisering. Det omfattar återkommande kontroller, reparationer, tillsyn och skötsel samt akutservice.

Drifttekniker

En driftteknikers huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta brett med drift- och underhållstekniskt arbete inom fastighetsteknikens område och har ansvar för att optimera den dagliga driften i våra fastigheter. Du ansvarar för Lulebos lokaler och fastigheter genom att utföra felsökning, drift- och underhållstekniskt arbete inom område kyla, brand, värme, ventilation, styr och reglerteknik samt energieffektivisering. Det omfattar återkommande kontroller, reparationer, tillsyn och skötsel samt akutservice.

Du har i det dagliga arbetet många kontakter med dina kollegor i teamet, men också många av de andra personalgrupperna inom företaget. Du träffar också dagligen hyresgäster, driftspersonal, entreprenörer, konsulter och leverantörer.

I arbetsuppgifterna ingår beställningar och uppföljningar av externa jobb, ronderingar och hyresgästkontakter. På Fastighetsförvaltningen arbetar reparatörer, bovärdar, trygghetsvärd, drifttekniker, områdeschefer och fastighetschef. Du har dagligt samarbete i ett förvaltningsteam och fördelning av arbetet sker i samråd med dina kollegor. Du kommer också att samverka med våra projektledare i planering och genomförande av både nyproduktion- och renoveringsprojekt.

I tjänsten ingår beredskap.

Din bakgrund

Vi söker dig med följande erfarenhet och kompetenser:

• Utbildning/erfarenheter som drifttekniker, fastighetsskötare eller motsvarande
• Gymnasium- eller yrkesutbildning inom relevant område för tjänsten
• Allmänna datakunskap och förmåga att i vardagen använda digitala stödsystem

• Du har goda språkkunskaper eftersom du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Bland våra hyresgäster och kunder talas all världen språk, att du själv behärskar att kommunicera på ytterligare språk är därför meriterande.

• B-körkort är ett krav då bilkörning är en förutsättning för att utföra det dagliga arbetet

Vi ser det särskilt meriterande om du har specialistkunskap i form av utbildning och/eller yrkeserfarenhet inom styr/regler, VVS eller el.

Det är även meriterande om du har erfarenhet eller intresse att arbete med implementering av modern teknik för ett mer hållbart och energibesparande boende hos Lulebo.

Dina egenskaper

För att trivas som drifttekniker på Lulebo är du en självständig initiativtagare, serviceinriktad och lösningsorienterad. Du har god förmåga att skapa förtroende i mötet med människor i olika situationer.

Du är en problemlösare som är duktig på att bedöma och välja ibland flera tänkbara lösningsalternativ. Du är bra på prioritera, men är ändå flexibel och kan i en händelsestyrd vardag omprioritera mellan dina egna och dina kollegors arbete.

Du har god social kompetens, ett förtroendeingivande sätt i dina kontakter med hyresgäster. Stora delar av dina arbetsuppgifter sker eller berör människors hem, det är av stor vikt att kunna arbeta professionellt och ha ett servicemedvetet kundbemötande.

Vi arbetar tillsammans för ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt och har en öppenhet inför förändringar. Stor vikt kommer att läggas vid ditt bidrag av personliga egenskaper och tekniskt kunnande för att både du och teamet ska komplettera varandra, trivas och utvecklas tillsammans.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma.

Kontakt - ytterligare information

Om du har frågor om någon av tjänsterna är du välkommen att kontakta John Larsson, områdeschef Driftteknik via e-post [email protected]

Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Lovisa Rosén, HR-strateg via e-post [email protected]

Urval och intervjuer kan komma att inledas före ansökningstidens slut. Sista dag att ansöka är den 16 november 2022 . Vi tar endast emot ansökningar via ansökningsformuläret nedan.

Vi på Lulebo ser fram emot att ta del av din ansökan! Visa mindre

Lulebo söker lösningsorienterad Drifttekniker

Fastighetsförvaltningen på Lulebo söker nya kollegor Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bo... Visa mer
Fastighetsförvaltningen på Lulebo söker nya kollegor

Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 63 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Under det närmaste året utökar vi vår verksamhet och behöver därför bli fler kollegor till fastighetsförvaltningen, och söker just nu Drifttekniker. Under året kommer ytterligare kollegor att rekryteras, följ oss på webb och facebook så får du alltid den senaste uppdateringen om våra lediga tjänster.

Som Drifttekniker stöttar du förvaltningens anläggningar och fastigheter genom att utföra felsökning, drift- och underhållstekniskt arbete inom område el, kyla, styr och reglerteknik samt energieffektivisering. Det omfattar återkommande kontroller, reparationer, tillsyn och skötsel samt akutservice.

Drifttekniker

En driftteknikers huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta brett med drift- och underhållstekniskt arbete inom fastighetsteknikens område och har ansvar för att optimera den dagliga driften i våra fastigheter. Du ansvarar för Lulebos lokaler och fastigheter genom att utföra felsökning, drift- och underhållstekniskt arbete inom område kyla, brand, värme, ventilation, styr och reglerteknik samt energieffektivisering. Det omfattar återkommande kontroller, reparationer, tillsyn och skötsel samt akutservice.

Du har i det dagliga arbetet många kontakter med dina kollegor i teamet, men också många av de andra personalgrupperna inom företaget. Du träffar också dagligen hyresgäster, driftspersonal, entreprenörer, konsulter och leverantörer.

I arbetsuppgifterna ingår beställningar och uppföljningar av externa jobb, ronderingar och hyresgästkontakter. På Fastighetsförvaltningen arbetar reparatörer, bovärdar, trygghetsvärd, drifttekniker, områdeschefer och fastighetschef. Du har dagligt samarbete i ett förvaltningsteam och fördelning av arbetet sker i samråd med dina kollegor. Du kommer också att samverka med våra projektledare i planering och genomförande av både nyproduktion- och renoveringsprojekt.

I tjänsten ingår beredskap.

Din bakgrund

Vi söker dig med följande erfarenhet och kompetenser:

• Utbildning/erfarenheter som drifttekniker, fastighetsskötare eller motsvarande
• Gymnasium- eller yrkesutbildning inom relevant område för tjänsten
• Allmänna datakunskap och förmåga att i vardagen använda digitala stödsystem

• Du har goda språkkunskaper eftersom du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Bland våra hyresgäster och kunder talas all världen språk, att du själv behärskar att kommunicera på ytterligare språk är därför meriterande.

• B-körkort är ett krav då bilkörning är en förutsättning för att utföra det dagliga arbetet

Vi ser det särskilt meriterande om du har specialistkunskap i form av utbildning och/eller yrkeserfarenhet inom styr/regler, VVS eller el.

Det är även meriterande om du har erfarenhet eller intresse att arbete med implementering av modern teknik för ett mer hållbart och energibesparande boende hos Lulebo.

Dina egenskaper

För att trivas som drifttekniker på Lulebo är du en självständig initiativtagare, serviceinriktad och lösningsorienterad. Du har god förmåga att skapa förtroende i mötet med människor i olika situationer.

Du är en problemlösare som är duktig på att bedöma och välja ibland flera tänkbara lösningsalternativ. Du är bra på prioritera, men är ändå flexibel och kan i en händelsestyrd vardag omprioritera mellan dina egna och dina kollegors arbete.

Du har god social kompetens, ett förtroendeingivande sätt i dina kontakter med hyresgäster. Stora delar av dina arbetsuppgifter sker eller berör människors hem, det är av stor vikt att kunna arbeta professionellt och ha ett servicemedvetet kundbemötande.

Vi arbetar tillsammans för ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt och har en öppenhet inför förändringar. Stor vikt kommer att läggas vid ditt bidrag av personliga egenskaper och tekniskt kunnande för att både du och teamet ska komplettera varandra, trivas och utvecklas tillsammans.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma.

Kontakt - ytterligare information

Om du har frågor om någon av tjänsterna är du välkommen att kontakta John Larsson, områdeschef Driftteknik via e-post [email protected]

Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Lovisa Rosén, HR-strateg via e-post [email protected]

Urval och intervjuer kan komma att inledas före ansökningstidens slut. Sista dag att ansöka är den 5 februari 2023 . Vi tar endast emot ansökningar via ansökningsformuläret nedan.

Vi på Lulebo ser fram emot att ta del av din ansökan! Visa mindre

Lulebo söker Områdeschef fastighetsförvaltning

Ansök    Jul 4    Lulebo AB    Områdesförvaltare
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB.... Visa mer
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 60 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Under det närmaste året utökar vi vår verksamhet och behöver därför bli fler kollegor till fastighetsförvaltningen, och söker just nu Drifttekniker och Områdeschef Förvaltning. Under året kommer ytterligare kollegor att rekryteras, följ oss på webb och facebooksida så får du alltid den senaste uppdateringen om våra lediga tjänster.

Dina arbetsuppgifter

Ditt ansvarsområde omfattar bostadsfastigheter och du har chefsansvar för ett team av medarbetare inom ditt område. Du leder och fördelar arbetet, och skapar tillsammans med teamet väl fungerande fastigheter med nöjda kunder och effektiv drift och skötsel. Du arbetar för att hyresgästerna ska uppleva kvalitet och trygghet i sitt boende samt säkerställer att åtgärder blir genomförda för att säkra fastighetsbeståndets goda skick, driftnetto och långsiktiga värdeutveckling.

I uppdraget som områdeschef är du kravställare vid upphandling, inköp av driftsavtal, tjänster och entreprenörer, samt ansvarar för att upphandlade avtal följs i förvaltningen och beställningar kvalitetssäkras.

Du planerar och/eller understödjer tillsyn, underhållsåtgärder, reparationer, driftoptimering, entreprenadupphandlingar, tillsyn och åtgärder som utförs inom den egna organisationen eller genom entreprenörer.

Du är delaktig i framtagande affärsplan, ansvarig för budget och resultat för tilldelade fastigheter samt delaktig i framtagande underhållsplan för fastigheterna.

Du har ansvar för det tilldelade fastighetsbeståndets ekonomi, avseende budget och resultat, samt att tillse att myndighetskrav i förvaltningen efterlevs, åtgärder utförs och följs upp.

Som områdeschef samordnar du resurser och projektleder även mindre ombyggnads-och underhållsprojekt eller samverkar med projektledare på avdelning Fastighetsutveckling vid större projekt.

Din bakgrund

Vi vill att du har utbildning och erfarenhet av fastighetsförvaltning i ekonomiskt och tekniskt hänseende, eller har annan kunskap och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du inspireras av det mänskliga mötet och har självklart ett affärsmässigt kund- och serviceinriktat synsätt. För dig är det en självklarhet att skapa bra hyresgästrelationer och att vårda dessa.

Du har en god förståelse och kunskap för hur lagar, avtal och bestämmelser styr besluten för fastighetens förvaltning samt hur dessa påverkar verksamheten.

Du är affärsmässig, driven och har förmåga till helhetssyn. Du planerar och leder arbetet mot ställda verksamhetsmål. Kanske har du en ledarskapsutbildning med i ditt CV, men framförallt har du förmåga att praktisera ett nära och motiverande ledarskap. Vi ser därför gärna att du har erfarenhet av tidigare arbete som chef eller arbetsledare.

Vi ser även positivt på att du har grundläggande avtalskunskap för både hyresavtal, entreprenadavtal samt har kunskap om LOU.

B-körkort är ett krav.

Dina egenskaper

Att vara ansvarstagande, serviceinriktad och en god problemlösare är viktiga egenskaper för att göra ett gott arbete som områdeschef. Du har en strukturerad administrativ förmåga, och du trivs med en kombination av internt administrativa arbetsuppgifter och extern kundkontakt.

Det dagliga arbetet innebär många kontakter med hyresgäster, driftspersonal, entreprenörer, konsulter och leverantörer, myndigheter samt de flesta personalgrupperna inom företaget, det är därför viktigt att du har lätt att samarbeta med människor.

Analytisk förmåga är väsentligt för att kunna bedöma vilka ekonomiska och praktiska beslut som bör fattas för att utveckla och förädla fastigheterna.

Du är bra på prioritera, men är ändå flexibel och kan i en händelsestyrd vardag omprioritera både dina egna och dina medarbetares arbete vid behov.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan

Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 14 augusti 2022. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdag pga semesterledigheter. Välkommen med din ansökan!

Om du har frågor eller funderingar om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta oss;

Fastighetschef Rickard Lindbäck [email protected]

HR-strateg Lovisa Rosén [email protected]

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma. Visa mindre

Lulebo söker Drifttekniker

Fastighetsförvaltningen på Lulebo söker nya kollegor Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bo... Visa mer
Fastighetsförvaltningen på Lulebo söker nya kollegor

Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 63 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Under det närmaste året utökar vi vår verksamhet och behöver därför bli fler kollegor till fastighetsförvaltningen, och söker just nu Drifttekniker och Områdeschef Förvaltning. Under året kommer ytterligare kollegor att rekryteras, följ oss på webb och facebook så får du alltid den senaste uppdateringen om våra lediga tjänster.

Fastighetsförvaltningens organisation

Lulebos avdelning för fastighetsförvaltning består idag av ca 30 medarbetare uppdelade på fyra team/förvaltningsområden. Varje förvaltningsområde har en förvaltare, en bovärd och ett antal reparatörer och drifttekniker som tillsammans ansvarar för att fastigheterna i området förvaltas och underhålls på ett professionellt, långsiktigt och ekonomiskt hållbart sätt.

Som Drifttekniker stöttar du förvaltningens anläggningar och fastigheter genom att utföra felsökning, drift- och underhållstekniskt arbete inom område el, kyla, styr och reglerteknik samt energieffektivisering. Det omfattar återkommande kontroller, reparationer, tillsyn och skötsel samt akutservice.

Drifttekniker

En driftteknikers huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta brett med drift- och underhållstekniskt arbete inom fastighetsteknikens område och har ansvar för att optimera den dagliga driften i våra fastigheter. Du ansvarar för Lulebos lokaler och fastigheter genom att utföra felsökning, drift- och underhållstekniskt arbete inom område kyla, brand, värme, ventilation, styr och reglerteknik samt energieffektivisering. Det omfattar återkommande kontroller, reparationer, tillsyn och skötsel samt akutservice.

Du har i det dagliga arbetet många kontakter med dina kollegor i teamet, men också många av de andra personalgrupperna inom företaget. Du träffar också dagligen hyresgäster, driftspersonal, entreprenörer, konsulter och leverantörer.

I arbetsuppgifterna ingår beställningar och uppföljningar av externa jobb, ronderingar och hyresgästkontakter. På Fastighetsförvaltningen arbetar reparatörer, bovärdar, trygghetsvärd, drifttekniker, förvaltare och fastighetschef. Du har dagligt samarbete i ett förvaltningsteam och fördelning av arbetet sker i samråd med dina kollegor. Du kommer också att samverka med våra projektledare i planering och genomförande av både nyproduktion- och renoveringsprojekt.

I tjänsten ingår beredskap.

Din bakgrund

Vi söker dig med följande erfarenhet och kompetenser:

• Utbildning/erfarenheter som drifttekniker, fastighetsskötare eller motsvarande
• Gymnasium- eller yrkesutbildning inom relevant område för tjänsten
• Allmänna datakunskap och förmåga att i vardagen använda digitala stödsystem

• Du har goda språkkunskaper eftersom du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Bland våra hyresgäster och kunder talas all världen språk, att du själv behärskar att kommunicera på ytterligare språk är därför meriterande.

• B-körkort är ett krav då bilkörning är en förutsättning för att utföra det dagliga arbetet

Vi ser det särskilt meriterande om du har specialistkunskap i form av utbildning och/eller yrkeserfarenhet inom styr/regler, VVS eller el.

Det är även meriterande om du har erfarenhet eller intresse att arbete med implementering av modern teknik för ett mer hållbart och energibesparande boende hos Lulebo.

Dina egenskaper

För att trivas som drifttekniker på Lulebo är du en självständig initiativtagare, serviceinriktad och lösningsorienterad. Du har god förmåga att skapa förtroende i mötet med människor i olika situationer.

Du är en problemlösare som är duktig på att bedöma och välja ibland flera tänkbara lösningsalternativ. Du är bra på prioritera, men är ändå flexibel och kan i en händelsestyrd vardag omprioritera mellan dina egna och dina kollegors arbete.

Du har god social kompetens, ett förtroendeingivande sätt i dina kontakter med hyresgäster. Stora delar av dina arbetsuppgifter sker eller berör människors hem, det är av stor vikt att kunna arbeta professionellt och ha ett servicemedvetet kundbemötande.

Vi arbetar tillsammans för ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt och har en öppenhet inför förändringar. Stor vikt kommer att läggas vid ditt bidrag av personliga egenskaper och tekniskt kunnande för att både du och teamet ska komplettera varandra, trivas och utvecklas tillsammans.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma.

Kontakt - ytterligare information

Om du har frågor om någon av tjänsterna är du välkommen att kontakta Rickard Lindbäck, chef Fastighetsförvaltning via e-post [email protected]

Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Lovisa Rosén, HR-strateg via e-post [email protected]

Urval och intervjuer kan komma att inledas före ansökningstidens slut. Sista dag att ansöka är den 14 augusti 2022 . Vi tar endast emot ansökningar via ansökningsformuläret nedan.

Vi på Lulebo ser fram emot att ta del av din ansökan! Visa mindre

Lulebo söker projektledare inom bygg till avdelning Fastighetsutveckling

Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 400 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder, och 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 60 medarbetare inom många olik... Visa mer
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 400 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder, och 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 60 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Vi bygger ett hem för alla

Lulebo har under de närmaste åren ett spännande uppdrag att förädla och förbättra våra fastigheter och boendemiljöer, parallellt med att planera och genomföra nybyggnationer. Avdelning Fastighetsutveckling fortsätter därför att bygga vårt projektledarteam för att på bästa sätt utföra uppdraget vi har; att tillsammans med övriga avdelningar på Lulebo och med moderna och hållbara metoder skapa och driva en framsynt fastighetsutveckling i Luleå. I rekryteringsarbetet lägger vi stor vikt vid teamet, och låter därför stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper och dess bidrag i vår fortsätta utveckling av teamet.

Vi jobbar aktivt med att skapa en lärande organisation där samverkan är ett naturligt inslag både internt mellan våra avdelningars olika kunskapsdelar, liksom med våra hyresgästers och kunder/entreprenörer.

Ansvar

Som projektledare inom Lulebo leder du projekt och deltar i hela byggprocessen från idéstadiet till slutprodukt. Ditt driv och dina initiativ kommer att påverka Lulebos boendemiljöer. Hos oss är du en samhällsbyggare varje dag. Dina arbetsuppgifter bland annat att samordna olika aktörer i projektet; interna resurser, entreprenörer, leverantörer och konsulter. Du är med och styr projekten mot fastställda mål samt upprättar och följer upp tidsplaner, kvalitetsplaner och ekonomi.

Du har möjlighet att ta egna initiativ till nya projekt och utveckla hur vi driver våra projektprocesser.

Du deltar i Lulebos interna utvecklingsarbete och arbetar som stöd inom teknikprojektfrågor för vår förvaltningsorganisation.

Din profil

Vi söker dig som har relevant utbildning och branscherfarenhet inom bygg- och fastighetsprojekt. Du har teknisk utbildning gärna från högskola/universitet eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt.

Det är meriterande om du har en bakgrund från entreprenör-, konsult – eller fastighetssektorn. Rollen förutsätter att du har en grundläggande förståelse för processen och byggnadsteknik inom ROT projekt och processen kring dem. Vi ser mycket positivt på att du har erfarenhet av att jobba i dialog med hyresgäster.

Du är lika välkommen till vårt team oavsett och du har en längre eller kortare erfarenhet som projektledare. Det viktigaste är att du har en positiv inställning till att tillsammans lära varandra, och av varandra.

Du verkar inom allmännyttan och vi är del av hyresmarknaden, kanske har även du erfarenhet av den?

Du har en god förmåga att se helhetsbilder i samhället och hur våra boendemiljöers utformning påverkar samhället i stort. Du har du ett pragmatiskt förhållningssätt där goda relationer skapar affärsvärde. Samtidigt har du ett tydligt uppdrag som beställare och kravställare, där affärsmässighet och hållbarhet i ekonomi, miljö och sociala sammanhang är a och o.

Eftersom arbetet förutsätter att du är en god och tydlig kommunikatör liksom att du behärskar lag och avtal på området krävs det att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Har du övriga språkkunskaper är det meriterande. Du kör bil i tjänsten, vilket ställer krav att du har B körkort

Ansökan

Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 20 mars 2022. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsterna kan tillsättas före sista ansökningsdag. Vi tar emot din ansökan via vår rekryteringsplattform (följ länk nedan). Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om du har frågor eller funderingar om tjänsten är du välkommen att kontakta chef för Fastighetsutveckling Carl-Axel Sundbaum 0920- 23 67 51, [email protected] eller HR-strateg Lovisa Rosén 070-536 95 42, [email protected]

Tjänsten avser tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma. Visa mindre

Lulebo rekryterar en kommunikativ hållbarhetsansvarig

Ansök    Jul 30    Lulebo AB    Administrativ utvecklare
Lulebo rekryterar en kommunikativ hållbarhetsansvarig med engagemang för människa och samhälle Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersi... Visa mer
Lulebo rekryterar en kommunikativ hållbarhetsansvarig med engagemang för människa och samhälle
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 50 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Lulebo genomför omfattande renoveringar och förbättringar ute i våra bostadsområden med fokus på hållbar utveckling enligt Agenda 2030. En samhällsomvandling i samklang med vårt syfte – att alla människor behöver en bra, trygg bostad och att få känna stolthet och glädje över just sitt bostads­område.

Därför vill vi nu förstärka vår organisation med en hållbarhetsansvarig som ska fungera som ett stöd i verksamheten gällande de uppdrag som våra ägare och ledning vill genomföra för att fortsätta Lulebos resa som klok, framsynt samhällsbyggare där fokus den närmaste tiden ligger på miljö, ekonomisk- och social hållbarhet.

Att jobba på Lulebo som hållbarhetsansvarig

Som hållbarhetsansvarig kommer du att ingå i den administrativa avdelningen hos Lulebo och rapportera till dess administrativa chef. Det är en nyinrättad stödfunktion som främst stöttar ledningsgruppen och ansvariga i vår verksamhet med de övergripande utvecklingsuppdragen som vi har framför oss. På avdelningen arbetar idag tre medarbetare med HR, IT- utveckling, administration och kontorsservice. Förändrings- och utvecklingsarbete är en stor del av vår vardag. I teamet kommer din roll att bestå av projektledning, koordinering samt samverkan med interna och externa aktörer gällande utvecklingen i våra bostadsområden. En viktig del är att få in hållbarhetsperspektivet, på kort och lång sikt, både i förvaltning och i projekt.

Hållbarhetsansvarigs arbetsuppgifter – samhällsomvandling genom samverkan

Hållbarhetsansvarig håller i projekt, med såväl mindre som mer omfattande utvecklingsarbete, där tidshorisonten kan variera mycket. I ditt arbete kommer du bland annat att samla in, sammanställa och presentera information för lednings-, styrgrupper samt till hyresgäster och andra externa intressenter. Ditt uppdrag är att sammanfatta idéer till konkreta aktiviteter. I detta arbete kommer du att arbeta nära Lulebos ledningsgrupp.

Du kommer även att leda och närvara vid workshops och andra event, för att på så vis fånga upp idéer kring social hållbarhet och andra samhällsfrågor.

I rollen ingår också att ha kontakt med hyresgäster, kommuner, myndigheter och andra samhälls­funktioner som kan bidra till utvecklingen.

Din bakgrund – utbildning och tidigare erfarenhet

Lulebo söker dig som gillar att arbeta med grupper av människor, i olika åldrar och med olika bakgrund. Du har en öppen attityd och en förmåga att lyssna och möta människor. För att lyckas tror vi att du är en ärlig och social lagspelare, som har lätt att bygga nätverk, eftersom samverkan med olika intressenter är en mycket stor del av din vardag.

Lulebo står inför ett stort förändringsarbete där hållbarhet ska vara i fokus, därför är kunskap om de övergripande målen i Agenda 2030 betydelsefull men det är din förmåga att utveckla Lulebos egna mål inom hållbarhet som är det viktigaste. Du behöver också ha erfarenhet av att leda andra och kunna driva på i förändrings- och utvecklingsarbete.

Ditt arbetssätt präglas av god kommunikation, engagemang och prestigelöshet, du förväntas också kunna arbeta självständigt och känner ett stort ansvar för leveransen i våra uppdrag.

Vi söker dig som har:

• Relevant akademisk eftergymnasialutbildning
• Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av förändrings- och/eller projektledning
• Ansvarat för event/workshops och större koordineringsuppdrag
• Flerårig erfarenhet av arbete inom kommunikation är meriterande
• Erfarenhet av hållbarhetsarbete är meriterande

Vi förutsätter att du har förmåga att kommunicera obehindrat och uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande liksom erfarenhet av arbete i mångkulturella miljöer.

Goda allmänna datakunskaper är en förutsättning för att du ska kunna dokumentera och utföra ditt arbete på ett bra sätt.

B-körkort är en förutsättning.

Ansökan
Din ansökan ska vara oss tillhanda senast 2021-08-15. Vi kommer att titta på ansökningarna löpande.

Du är välkommen med din ansökan på Lediga tjänster (lulebo.se)där du kan bifoga ditt CV och personliga brev. Vänligen observera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar på annat sätt.

Om du har frågor om tjänsten är du förstås välkommen att kontakta Anna Lundström, Administrativ chef på telefon 0920-23 67 54 eller Erik Öhrling, VD på telefon 0920-23 67 47.
Tjänsten är på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi kan komma att tillämpa provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Visa mindre

Tekniskt intresserad problemlösare till Lulebos Felanmälan

Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB.... Visa mer
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 50 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Lulebo genomför omfattande renoveringar och förbättringar ute i våra bostadsområden med fokus på hållbar utveckling enligt Agenda 2030. En samhällsomvandling i samklang med vårt syfte – att alla människor behöver en bra, trygg bostad och att få känna stolthet och glädje över just sitt bostads­område.

Att jobba på Lulebo

När du arbetar i funktion Felanmälan hos oss på Lulebo levererar du en mix av kundservice och tekniskt kunnande. Du har i ditt arbete daglig kontakt med våra hyresgäster, men även med externa entreprenörer för beställning och uppföljning av reparationer eller andra åtgärder i våra fastigheter.

Vi jobbar ständigt med att utveckla och förbättra vår organisation och våra arbetssätt i syfte att förbättra både kundservice, förvaltningen av fastigheter och boendekvalitén. I uppdraget kan du därför också arbeta med exempelvis att genomföra avflyttningsbesiktningar samt utföra administrativa arbetsuppgifter inom ekonomisystem (ex fakturagranskning och kontering) och i verksamhetssystem.

Bland dina kollegor på fastighetsförvaltningen finns förutom medarbetare på felanmälan, fyra team där förvaltare, bovärd, reparatörer och drifttekniker tillsammans ansvarar för ett antal fastigheter som professionellt ska förvaltas och underhållas på ett långsiktigt och ekonomiskt hållbart sätt. Inom och mellan teamen sker det i samråd en fördelning av det dagliga arbetet. Nära samarbete sker även med bolagets övriga avdelningar.

Du och dina kollegors arbete utförs med fokus på att upprätthålla en servicenivå och tillgänglighet med kvalité.

Arbetsuppgifter på Felanmälan

Lulebo söker dig som gillar att bemöta och kommunicera med människor, i olika åldrar och med olika bakgrund. Du har en lösningsfokuserad attityd och en förmåga att lyssna och möta människor. För att lyckas tror vi att du har en pedagogisk förmåga eftersom en mycket stor del av din vardag består i att hjälpa människor att själva beskriva eller lösa problem, alternativt beskriva hur vi på Lulebo nu tar ärendet vidare för åtgärdande.

Ditt arbetssätt präglas av god kommunikation, engagemang och prestigelöshet, du förväntas också kunna arbeta självständigt och känner ett stort ansvar för leveransen i våra uppdrag.

Goda allmänna datakunskaper är en förutsättning för att du ska kunna dokumentera och utföra ditt arbete på ett bra sätt. Vårt verksamhetssystem heter Vitec, och det tillsammans med telefon och e-post är ett av dina främsta arbetsredskap.

I rollen ingår förutom samverkan med kollegorna på Lulebo, att ha kontakt med hyresgäster, entreprenörer och andra samhälls­funktioner.

Din bakgrund – utbildning och tidigare erfarenhet

Vi söker dig med som lägst utbildning på gymnasienivå och minst 5 års dokumenterad arbetslivserfarenhet som bedöms relevant för uppdraget. Din utbildning/erfarenheter bör i första hand vara från fastighetsförvaltning eller inom det tekniskt/praktiska området. Utbildning och praktisk erfarenhet av arbete med felanmälan eller felavhjälpning inom branschen är meriterande.

Du trivs med att arbeta serviceinriktat och har erfarenhet av att möta kunder, fysiska möten likväl som via telefon, e-post eller annan mediakommunikation. Arbetet innehåller administrativa moment, och därför söker vi dig som har kunskap och erfarenhet av administration och god datavana. Att du har arbetat i Vitec, eller motsvarande verksamhetssystem är meriterande.

Du har goda språkkunskaper eftersom du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Bland våra hyresgäster och kunder talas all världen språk, att du själv behärskar att kommunicera på ytterligare språk är därför meriterande.

I ditt arbete behöver du ibland förflytta dig med bil inom kommunens gränser, att ha B-körkort är därför ett krav.

Dina personliga egenskaper

Vi ser dig som en tekniskt kunnig, serviceminded och ansvarstagande representant för Lulebo och vår verksamhet. I ditt arbete med hyresgästerna har du en tydlig förmåga att stanna upp och möta just den hyresgästen för att lyssna aktivt, svara på frågor, visa och berätta hur det fungerar samt om det behövs erbjuda förmedling av vidare kontakt med rätt person inom vår verksamhet. Du har en god administrativ förmåga, och du trivs med en kombination av internt administrativa arbetsuppgifter och extern kundkontakt. Du prioriterar inom ditt uppdrag och ditt ansvarsområde på ett kontrollerat och kostnadsmedvetet sätt.

Du har god social kompetens, ett förtroendeingivande sätt och är en problemlösare i dina kontakter med hyresgäster. Stora delar av dina arbetsuppgifter sker eller berör människors hem, det är av stor vikt att kunna arbeta professionellt och ha ett servicemedvetet kundbemötande.

Vi arbetar tillsammans för ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt och har en öppenhet inför förändringar. Stor vikt kommer att läggas vid ditt bidrag av personliga egenskaper och erfarenheter för att både du och teamet ska komplettera varandra, trivas och utvecklas tillsammans.

Kontakt - ytterligare information

Tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma.

Ansökan
Din ansökan ska vara oss tillhanda senast 2021-11-10. Vi kommer att titta på ansökningarna löpande.

Du är välkommen att göra din ansökan här nedan . Vänligen observera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar på annat sätt.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Fastighetschef Rikard Lindbäck [email protected] eller HR-strateg Lovisa Rosén [email protected]

Tjänsten är på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi kan komma att tillämpa provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Visa mindre

Lulebo söker Trivselvärdar till våra Trygghetsboenden

Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 400 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB.... Visa mer
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 400 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 50 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Trygghetsboenden - vanliga lägenheter för aktiva och självständiga personer som fyllt 65 år
Trygghetsboenden är en relativt ny boendeform som skapats för att göra det möjligt för människor att bo hemma så länge som möjligt. Ett trygghetsboende är inget vård-/serviceboende utan ett kategoriboende som erbjuder:

• hög boendekvalitet med viss anpassning till olika fysiska och sociala behov
• närhet till service, vård och allmänna kommunikationer
• social gemenskap och trygghet

för människor som fortfarande är aktiva och självständiga men som inte längre vill klippa gräs och skotta snö och som kanske känner sig ensamma och/eller otrygga i sitt tidigare boende. Alla hyresgäster i trygghetsboendet bor i sina egna lägenheter och sköter själva sitt hushåll och sina dagliga aktiviteter. Om vårdinsatser av olika slag behövs så är det kommunens hemtjänst som står för detta, precis som vanligt.

Vi bemannar vår trivselvärdsfunktion
Lulebo har idag, med sina fem trygghetsboenden med totalt 303 lägenheter på 1-3 rum och kök, en ledande position på den lokala marknaden när det gäller trygghetsboenden. I vår trivselvärdsfunktion ansvarar trivselvärdarna för planering och genomförande av olika hälsofrämjande sociala aktiviteter för hyresgästerna, en ”guldkant” som är väl etablerad och mycket uppskattad av hyresgästerna.

Under det senaste året har trivselvärdsverksamheten på grund av pandemin varit mycket begränsad. Till hösten hoppas vi kunna återuppta verksamheten med nya friska tag, och Lulebo söker därför tre trivselvärdar som vill bidra till den fortsatta utvecklingen av vår trivselvärdsfunktion.

Arbetsuppgifter
Trivselvärdsfunktionens kärnverksamhet går ut på att trivselvärdarna, tillsammans med varandra och i samarbete med externa partners som föreningar, frivilligorganisationer, studieförbund m fl, skapar förutsättningar för och genomför dagliga hälsofrämjande och socialt stimulerande aktiviteter för och med hyresgästerna i trygghetsboendena. Det handlar om såväl fysiska inom- och utomhusaktiviteter som mentalt utmanande aktiviteter och kulturella upplevelser. Aktivitetsutbudet ska innehålla både trygghet och spänning – en kombination som skapar förväntningar, som ger hyresgästerna något att se fram emot. Varje dag. Syftet är att expandera hyresgästernas värld, att inspirera dem och att berika deras vardag med ett innehåll som stärker dem och som bidrar till ökad meningsfullhet och livskvalitet. Arbetsuppgifterna och verksamheten utförs huvudsakligen inomhus, i trygghetsboendenas olika lokaler, eller utomhus i direkt anslutning till trygghetsboendet. Aktiviteter kan ibland också anordnas och genomföras på andra trygghetsboenden eller i andra offentliga lokaler.

Trivselvärdsfunktionen och dess verksamhet är i allra högsta grad ett kreativt lagarbete vars framgång beror på de individuella trivselvärdarnas samarbetsförmåga och lagkänsla liksom på deras förmåga att bemöta, inspirera och stärka de människor som bor i våra trygghetsboenden. I rekryteringsarbetet kommer därför stor vikt att läggas vid de sökandes personliga egenskaper.

Dina personliga egenskaper
Som trivselvärd förväntar vi oss att du är en serviceminded och ansvarstagande representant för Lulebo och vår verksamhet. I ditt arbete med hyresgästerna har du en tydlig förmåga att stanna upp och se människan samt att lyssna aktivt, svara på frågor, visa och berätta. Du är idérik och inspirerande men också lyhörd och empatisk - du fångar upp idéer från hyresgästerna och arbetar både självständigt och tillsammans med dina kollegor och externa partners för att, på ett effektivt sätt, omsätta idéer till konkreta, uppskattade och välbesökta aktiviteter som kan anpassas efter hyresgästernas funktionsnivå.

Din bakgrund
Lulebo söker dig som har kunskap om och dokumenterad erfarenhet av arbete med service, folkhälsa och/eller pedagogik. Vi ser också gärna att du har tidigare erfarenhet av att leda grupper och aktiviteter. Har du dessutom arbetat med äldre personer som målgrupp är det meriterande. Du kan till exempel vara utbildad fritidsledare, lärare, arbets- och/eller fysioterapeut eller socionom, men du kan också ha erfarenhet från pedagogiskt eller socialt arbete, en ledande arbetsroll eller andra aktiviteter som kan anses likvärdig. Fullgjord utbildning på gymnasienivå samt B-körkort är minimikrav för att vara aktuell som kandidat till tjänsterna. Du behöver också kunna hantera tekniska hjälpmedel samt kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Ytterligare språk är meriterande.

Arbetsprov
Som del av en fullständig ansökan vill vi få in ett arbetsprov där du, på ditt sätt, presenterar hur just du skulle planera, organisera och genomföra aktiviteter på våra trygghetsboenden. Mot bakgrund av den information som finns om vår trivselvärdsverksamhet på www.lulebo.se under fliken Våra bostäder/Trygghetsboenden.

Vi vill att du beskriver hur du omsätter dina praktiska och teoretiska kunskaper och erfarenheter, liksom hur dina personliga kompetenser och intresseområden kommer till uttryck och del för hyresgäster.

Ansökan
Din ansökan bestående av ditt CV och ett arbetsprov ska vara oss tillhanda senast den 12 juni 2021. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsterna kan tillsättas före sista ansökningsdag. Samtliga ansökningar görs via vår rekryteringsplattform. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Tjänsterna avser tillsvidareanställning med tillträde under hösten 2021 enligt överenskommelse. I tjänsterna ingår helgarbete enligt schema. Provanställning kan förekomma.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta oss;
Marknads- och kommunikationschef Eva Holmberg 0920-23 67 49 Eva Holmberg
HR-strateg Lovisa Rosén 070-606 67 27 Lovisa Rosén Visa mindre

Lulebo söker en Bovärd

Fastighetsförvaltningen på Lulebo söker nya kollegor Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bo... Visa mer
Fastighetsförvaltningen på Lulebo söker nya kollegor

Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 50 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

På Lulebo kommer några av våra nuvarande medarbetare att gå i pension under året, och ytterligare medarbetare planerar att vara föräldraledig en tid. Vi behöver därför flera nya kollegor till fastighetsförvaltningen, och söker drifttekniker, bovärd och trygghetsvärd.

Fastighetsförvaltningens organisation

Lulebos avdelning för fastighetsförvaltning består idag av drygt 20 medarbetare uppdelade på fyra team/förvaltningsområden. Varje förvaltningsområde har en förvaltare, en bovärd och ett antal reparatörer och drifttekniker som tillsammans ansvarar för att fastigheterna i området förvaltas och underhålls på ett professionellt, långsiktigt och ekonomiskt hållbart sätt.

Bovärden har i sitt dagliga arbete kontakt med våra hyresgäster, men även med externa entreprenörer för beställning och uppföljning av reparationer eller andra åtgärder i våra fastigheter. Bovärden sköter också avflyttningsbesiktningar samt administrativa arbetsuppgifter i ekonomi och verksamhetssystem.

Drifttekniker stöttar förvaltningens anläggningar och fastigheter genom att utföra felsökning, drift- och underhållstekniskt arbete inom område el, kyla, styr och reglerteknik samt energieffektivisering. Det omfattar återkommande kontroller, reparationer, tillsyn och skötsel samt akutservice.

Trygghetsvärden är en del av fastighetsförvaltningens organisation och fungerar som ett stöd i bostadssociala frågor, både för förvaltningsteamen och för Lulebos kundcenter som också har många kontakter med bolagets hyresgäster.

Bovärd

En bovärds huvudsakliga arbetsuppgifter
Som bovärd hos oss på Lulebo arbetar du med kundservice. Du har i ditt arbete daglig kontakt med våra hyresgäster, men även med externa entreprenörer för beställning och uppföljning av reparationer eller andra åtgärder i våra fastigheter. I uppdraget ingår att genomföra avflyttningsbesiktningar samt administrativa arbetsuppgifter i ekonomi och verksamhetssystem. Du ingår i ett av fyra team där förvaltare, bovärd, reparatörer och drifttekniker tillsammans ansvarar för ett antal fastigheter som professionellt ska förvaltas och underhållas på ett långsiktigt och ekonomiskt hållbart sätt.

Inom och mellan teamen sker det i samråd en fördelning av det dagliga arbetet. Samarbete sker även med avdelningens förvaltningsstöd, samt bolagets övriga avdelningar. Du och dina kollegors arbete utförs med fokus på att upprätthålla en servicenivå och tillgänglighet med kvalité.

Några exempel på övergripande uppgifter:

• Avflyttningsbesiktningar
• Lägenhetsvisningar
• Kontakt med hyresgäster, hyresgästmöten
• Uppföljning av driftentreprenörer/entreprenörer
• Medverka och verka i driftmöten
• Administration i form av fakturagranskning och kontering

Din bakgrund – utbildning och tidigare erfarenhet
Vi söker dig med som lägst utbildning på gymnasienivå och minst 5 års dokumenterad arbetslivserfarenhet. Din utbildning/erfarenheter får gärna vara från fastighetsförvaltning. Utbildning och praktisk erfarenhet av arbete med hyresjuridik är meriterande.

Du trivs med att arbeta serviceinriktat och har erfarenhet av att möta kunder, fysiska möten likväl som via telefon, e-post eller annan mediakommunikation. Arbetet innehåller administrativa moment, och därför söker vi dig som har kunskap och erfarenhet av administration och god datavana. Att du har arbetat i Vitec, eller motsvarande verksamhetssystem är meriterande.

Du har goda språkkunskaper eftersom du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Bland våra hyresgäster och kunder talas all världen språk, att du själv behärskar att kommunicera på ytterligare språk är därför meriterande.

I ditt arbete behöver du förflytta dig med bil inom kommunens gränser, att ha B-körkort är därför ett krav.

Dina personliga egenskaper
Som bovärd är du en serviceminded och ansvarstagande representant för Lulebo och vår verksamhet. I ditt arbete med hyresgästerna har du en tydlig förmåga att stanna upp och möta just den hyresgästen för att lyssna aktivt, svara på frågor, visa och berätta hur det fungerar att bo hos Lulebo samt om det behövs erbjuda vidareförmedling av kontakt till rätt person inom vår verksamhet. Du har en god administrativ förmåga, och du trivs med en kombination av internt administrativa arbetsuppgifter och extern kundkontakt. Du prioriterar inom ditt uppdrag och ditt ansvarsområde på ett kontrollerat och kostnadsmedvetet sätt.

Du har god social kompetens, ett förtroendeingivande sätt och är en problemlösare i dina kontakter med hyresgäster. Stora delar av dina arbetsuppgifter sker eller berör människors hem, det är av stor vikt att kunna arbeta professionellt och ha ett servicemedvetet kundbemötande.

Vi arbetar tillsammans för ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt och har en öppenhet inför förändringar. Stor vikt kommer att läggas vid ditt bidrag av personliga egenskaper och erfarenheter för att både du och teamet ska komplettera varandra, trivas och utvecklas tillsammans.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma.

Kontakt - ytterligare information

Om du har frågor om någon av tjänsterna är du välkommen att kontakta Rickard Lindbäck, chef Fastighetsförvaltning via e-post [email protected]

Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Lovisa Rosén, HR-strateg via e-post [email protected]

Urval och intervjuer kan komma att inledas före ansökningstidens slut. Sista dag att ansöka är den 25 april 2021 Vi tar endast emot ansökningar via ansökningsformuläret nedan.

Vi på Lulebo ser fram emot att ta del av din ansökan! Visa mindre

Lulebo söker projektledare inom VVS till avdelning Fastighetsutveckling

Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 400 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder, och 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 50 medarbetare inom många olik... Visa mer
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 400 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder, och 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 50 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Som projektledare inom Lulebo leder du projektarbete och deltar i hela byggprocessen från idéstadiet till slutprodukt. Här blir din arbetsuppgifter bland annat att samordna olika aktörer i projektet; interna resurser, entreprenörer, leverantörer och konsulter. Du är med och styr projekten mot fastställda mål samt upprättar och följer upp tidsplaner, kvalitetsplaner och ekonomi. I tjänsten som projektledare ingår även att vara ett internt stöd/rådgivande för drifttekniker, fastighetsförvaltare, och övriga projektledare i VVS frågor.

Vi bygger ett team
Lulebo har under de närmaste åren ett spännande uppdrag att genomföra en långsiktig underhållsplan för befintliga fastigheter, parallellt med att planera och genomföra nybyggnationer.
Avdelning Fastighetsutveckling bygger därför vidare på vårt team av projektledare för att möta vårt uppdrag att med moderna och hållbara metoder genomföra till en framsynt fastighetsutveckling.
I rekryteringsarbetet kommer därför stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper och dess bidrag i skapandet av teamet.

Dina erfarenheter
Lulebo söker förstärkning av projektledare inom område VVS.
Vi söker dig som har branscherfarenhet av projektledning, projekteringsledning eller ledning inom bygg- och fastighetsprojekt. Du har en teknisk utbildningsbakgrund och har löpande genomgått krav- och kompetensutbildningar inom branschområdet.

Att arbeta hos Lulebo innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Lulebo strävar alltid efter att uppnå bästa resultat i sina uppdrag, vilket kräver starka team och stor entusiasm, tekniskt kunnande och samarbete.
Du har en god förståelse och kunskap för hur lagar, avtal och bestämmelser styr besluten för fastigheters byggande och underhåll samt hur dessa påverkar verksamheten.

Krav

• Teknisk utbildning gärna från högskola/universitets eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt.
• Dokumenterad erfarenhet som projektledare, platschef, teknisk konsult eller motsvarande.
• Erfarenhet av samverkan och dialog med konsulter, samarbetspartners och övriga intressenter.
• Flytande svenska i tal och skrift.
• B-körkort.

Dina egenskaper
Du vill delta i samhällsbyggnadsprocessen från första idéstadiet till den färdiga slutprodukten och vara en del av en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till professionell utveckling.
Som person är du driven, engagerad och nyfiken och trivs med varierande arbetsuppgifter och att ta ett stort eget ansvar. Du har god kommunikativ förmåga och vill bygga och förvalta externa kundrelationer och interna nätverk.
Du inspireras av det mänskliga mötet och har självklart ett affärsmässigt kund- och serviceinriktat synsätt. För dig är det en självklarhet att skapa och vårda bra relationer med våra samarbetspartners.

Ansökan
Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 14 mars 2021. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsterna kan tillsättas före sista ansökningsdag. Samtliga jobbansökningar görs via vår rekryteringsplattform och vänligen observera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar på annat sätt. Välkommen med din ansökan redan idag!

Om du har frågor eller funderingar om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta oss;
Chef Fastighetsutveckling Carl-Axel Sundbaum 072-577 77 87, [email protected]
HR-strateg Lovisa Rosén 070-606 67 27, [email protected]

Tjänsten avser tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma. Visa mindre

Lulebo söker Drifttekniker

Fastighetsförvaltningen på Lulebo söker nya kollegor Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bo... Visa mer
Fastighetsförvaltningen på Lulebo söker nya kollegor

Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 50 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

På Lulebo kommer några av våra nuvarande medarbetare att gå i pension under året, och ytterligare medarbetare planerar att vara föräldralediga en tid. Vi behöver därför flera nya kollegor till fastighetsförvaltningen, och söker drifttekniker, bovärd och trygghetsvärd.

Fastighetsförvaltningens organisation

Lulebos avdelning för fastighetsförvaltning består idag av drygt 20 medarbetare uppdelade på fyra team/förvaltningsområden. Varje förvaltningsområde har en förvaltare, en bovärd och ett antal reparatörer och drifttekniker som tillsammans ansvarar för att fastigheterna i området förvaltas och underhålls på ett professionellt, långsiktigt och ekonomiskt hållbart sätt.

Bovärden har i sitt dagliga arbete kontakt med våra hyresgäster, men även med externa entreprenörer för beställning och uppföljning av reparationer eller andra åtgärder i våra fastigheter. Bovärden sköter också avflyttningsbesiktningar samt administrativa arbetsuppgifter i ekonomi och verksamhetssystem.

Drifttekniker stöttar förvaltningens anläggningar och fastigheter genom att utföra felsökning, drift- och underhållstekniskt arbete inom område el, kyla, styr och reglerteknik samt energieffektivisering. Det omfattar återkommande kontroller, reparationer, tillsyn och skötsel samt akutservice.

Trygghetsvärden är en del av fastighetsförvaltningens organisation och fungerar som ett stöd i bostadssociala frågor, både för förvaltningsteamen och för Lulebos kundcenter som också har många kontakter med bolagets hyresgäster.

Drifttekniker

En driftteknikers huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta brett med drift- och underhållstekniskt arbete inom fastighetsteknikens område och har ansvar för att optimera den dagliga driften i våra fastigheter. Du ansvarar för Lulebos lokaler och fastigheter genom att utföra felsökning, drift- och underhållstekniskt arbete inom område kyla, brand, värme, ventilation, styr och reglerteknik samt energieffektivisering. Det omfattar återkommande kontroller, reparationer, tillsyn och skötsel samt akutservice.

Du har i det dagliga arbetet många kontakter med dina kollegor i teamet, men också många av de andra personalgrupperna inom företaget. Du träffar också dagligen hyresgäster, driftspersonal, entreprenörer, konsulter och leverantörer.

I arbetsuppgifterna ingår beställningar och uppföljningar av externa jobb, ronderingar och hyresgästkontakter. På Fastighetsförvaltningen arbetar reparatörer, bovärdar, trygghetsvärd, drifttekniker, förvaltare och fastighetschef. Du har dagligt samarbete i ett förvaltningsteam och fördelning av arbetet sker i samråd med dina kollegor. Du kommer också att samverka med våra projektledare i planering och genomförande av både nyproduktion- och renoveringsprojekt.

I tjänsten ingår beredskap.

Din bakgrund

Vi söker dig med följande erfarenhet och kompetenser:

• Utbildning/erfarenheter som drifttekniker, fastighetsskötare eller motsvarande
• Gymnasium- eller yrkesutbildning inom relevant område för tjänsten
• Allmänna datakunskap och förmåga att i vardagen använda digitala stödsystem

• Du har goda språkkunskaper eftersom du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Bland våra hyresgäster och kunder talas all världen språk, att du själv behärskar att kommunicera på ytterligare språk är därför meriterande.

• B-körkort är ett krav då bilkörning är en förutsättning för att utföra det dagliga arbetet

Vi ser det särskilt meriterande om du har specialistkunskap i form av utbildning och/eller yrkeserfarenhet inom styr/regler, VVS eller el.

Det är även meriterande om du har erfarenhet eller intresse att arbete med implementering av modern teknik för ett mer hållbart och energibesparande boende hos Lulebo.

Dina egenskaper

För att trivas som drifttekniker på Lulebo är du en självständig initiativtagare, serviceinriktad och lösningsorienterad. Du har god förmåga att skapa förtroende i mötet med människor i olika situationer.

Du är en problemlösare som är duktig på att bedöma och välja ibland flera tänkbara lösningsalternativ. Du är bra på prioritera, men är ändå flexibel och kan i en händelsestyrd vardag omprioritera mellan dina egna och dina kollegors arbete.

Du har god social kompetens, ett förtroendeingivande sätt i dina kontakter med hyresgäster. Stora delar av dina arbetsuppgifter sker eller berör människors hem, det är av stor vikt att kunna arbeta professionellt och ha ett servicemedvetet kundbemötande.

Vi arbetar tillsammans för ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt och har en öppenhet inför förändringar. Stor vikt kommer att läggas vid ditt bidrag av personliga egenskaper och tekniskt kunnande för att både du och teamet ska komplettera varandra, trivas och utvecklas tillsammans.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma.

Kontakt - ytterligare information

Om du har frågor om någon av tjänsterna är du välkommen att kontakta Rickard Lindbäck, chef Fastighetsförvaltning via e-post [email protected]

Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Lovisa Rosén, HR-strateg via e-post [email protected]

Urval och intervjuer kan komma att inledas före ansökningstidens slut. Sista dag att ansöka är den 25 april 2021. Vi tar endast emot ansökningar via ansökningsformuläret nedan.

Vi på Lulebo ser fram emot att ta del av din ansökan! Visa mindre

Systemförvaltare

Ansök    Jan 20    Lulebo AB    Systemförvaltare
Lulebo rekryterar stödjande systemförvaltare med känsla för projektledning Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt ... Visa mer
Lulebo rekryterar stödjande systemförvaltare med känsla för projektledning
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 50 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Vill du bli en del av den fortsatta uppbyggnaden av Lulebos IT-funktion där du får möjlighet att koordinera och utveckla vår förvaltning av systemen?
Då är detta tjänsten för dig.

Som systemförvaltare kommer du att ha en mycket viktig roll i det fortsatta arbetet att vidareutveckla vår förvaltningsmodell för att möta kraven på kvalitet, säkerhet och tillgänglighet.

Du kommer att ha en aktiv del i Lulebos digitala förändringsarbete där du tillsammans med vår IT-strateg och övriga kollegor arbetar med att ta fram och realisera aktiviteterna för ett framtida Lulebo.

Är du rätt person erbjuds du en spännande tjänst i ett bolag som just nu har stort fokus på att utveckla våra stödsystem genom kravinsamling och kvalitetssäkring i verksamhetens alla processer.

Att jobba på Lulebo och systemförvaltarens roll hos Lulebo
Som systemförvaltare kommer du att ingå i den administrativa avdelningen hos Lulebo och rapportera till dess IT-strateg. Det är en central funktion som stöttar chefer och medarbetare i hela vår verksamhet och där arbetar idag tre medarbetare med administration, IT- utveckling och kontorsservice.

Inom IT-funktionen kommer din roll att bestå av systemförvaltning, projekt- och testledning samt kravställning och stöd gällande våra processer ur ett kvalitetsperspektiv.

Systemförvaltarens arbetsuppgifter – kvalitet i varje leverans
Systemförvaltaren leder arbetet och utvecklingen av vår systemförvaltningsmodell och driver förändringsbehovet genom att vara kravställare inför test ur ett användarperspektiv.

Du ger samtidigt stöd till systemägarna gällande budget och årsplanering för våra olika system.

Du kommer att agera som projektledare där vi går mot att arbeta med AGILA-metoder. Utbildning och erfarenhetsåterföring kommer också att vara en naturlig del av ditt arbete.

I rollen ingår också att vara kontaktpunkten mellan verksamheten, kommunens IT-avdelning samt våra systemleverantörer.

Din bakgrund – utbildning och tidigare erfarenhet
Lulebo söker dig som gillar att arbeta med systemförvaltning och projektledning. Du har hunnit med att jobba några år samt har erfarenhet av någon systemförvaltningsmodell så som PM3. Du ska ha erfarenhet av att leda andra människor och kunna driva på i förändrings- och utvecklingsarbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du förväntas kunna arbeta självständigt och därför ha förmågan att prioritera och känna ett stort ansvar för att leverera. För att lyckas tror vi att du är social och har lätt att bygga nätverk eftersom samverkan med olika intressenter är en stor del av din vardag. Du är också en god kravställare såväl internt som externt och har du erfarenhet av att utbilda andra människor är detta ett plus.

Vi söker dig som har:

• Relevant akademisk eftergymnasialutbildning eller annan likvärdig utbildning
• Dokumenterad erfarenhet av förvaltnings- och projektledning
• Erfarenhet av testverksamhet är ett krav
• God kunskap kring projektstyrningsmodeller är ett krav
• Erfarenhet av ReQtest eller andra testverktyg är meriterande
• IPMA-certifierad nivå C är meriterande
• Kunskaper inom GDPR på en generell nivå

Vi förutsätter att du har förmåga att kommunicera obehindrat och uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande liksom erfarenhet av arbete i mångkulturella miljöer.

Ansökan
Din ansökan ska vara oss tillhanda senast 2021-01-17.

Du är välkommen att göra din ansökan via länken du hittar under fliken lediga tjänster på www.lulebo.se. Vänligen observera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar på annat sätt.

Om du har frågor eller funderingar om tjänsten är du välkommen att kontakta Paul Waserbrot, IT-strateg på telefon 0920-23 67 48.
Tjänsten avser tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Visa mindre

Reparatör till vår fastighetsförvaltning

Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB.... Visa mer
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 50 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Dina arbetsuppgifter som reparatör

Med ett positivt bemötande genomför du service och reparationer i lägenheter och fastigheter, och åtgärdar snabbt felanmälningar. I arbetsuppgifterna ingår även beställningar och uppföljningar av externa jobb, ronderingar, hyresgästkontakter och lägenhetsbesiktningar. På Fastighetsförvaltningen arbetar reparatörer, bovärdar, trygghetsvärd, drifttekniker, förvaltare och fastighetschef. Du har dagligt samarbete i ett förvaltningsteam och fördelning av arbetet sker i samråd med dina kollegor. I tjänsten ingår beredskap.

Din bakgrund

• Vi söker dig med följande erfarenhet och kompetenser:
• Utbildning/erfarenheter som reparatör, fastighetsskötare, snickare eller motsvarande
• Gymnasium- eller yrkesutbildning inom relevant område för tjänsten
• Allmänna datakunskap och förmåga att i vardagen använda digitala stödsystem
• God förmåga att kommunicera på svenska och engelska.
• B-körkort är ett krav då bilkörning är en förutsättning för att utföra det dagliga arbetet

Vi ser det särskilt meriterande om du har specialistkunskap i form av utbildning och/eller yrkeserfarenhet inom VVS eller el.

Dina egenskaper

Att vara ansvarstagande, serviceinriktad och en god problemlösare är viktiga egenskaper för en reparatör hos oss.

Du har i det dagliga arbetet många kontakter med dina kollegor i teamet, men också många av de andra personalgrupperna inom företaget. Du träffar också dagligen hyresgäster, driftspersonal, entreprenörer, konsulter och leverantörer.

Du är en problemlösare som är duktig på att bedöma och välja ibland flera tänkbara lösningsalternativ. Du är bra på prioritera, men är ändå flexibel och kan i en händelsestyrd vardag omprioritera mellan dina egna och dina kollegors arbete.

Du är en självständig initiativtagare, serviceinriktad och lösningsorienterad. Du har god förmåga att skapa förtroende i mötet med människor i olika situationer. Eftersom arbetet ofta sker i andra människors hem är det viktigt att du är ansvarstagande och har ett bra bemötande med de boende.

Ansökan

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma. Om du har frågor eller funderingar om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta oss.

Fastighetschef Carl-Axel Sundbaum 072-577 77 87, [email protected]

HR-strateg Lovisa Rosén 070-606 67 27, [email protected] Visa mindre

Systemförvaltare

Ansök    Dec 23    Lulebo AB    Systemförvaltare
Lulebo rekryterar stödjande systemförvaltare med känsla för projektledning Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt ... Visa mer
Lulebo rekryterar stödjande systemförvaltare med känsla för projektledning
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 500 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 50 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Vill du bli en del av den fortsatta uppbyggnaden av Lulebos IT-funktion där du får möjlighet att koordinera och utveckla vår förvaltning av systemen?
Då är detta tjänsten för dig.

Som systemförvaltare kommer du att ha en mycket viktig roll i det fortsatta arbetet att vidareutveckla vår förvaltningsmodell för att möta kraven på kvalitet, säkerhet och tillgänglighet.

Du kommer att ha en aktiv del i Lulebos digitala förändringsarbete där du tillsammans med vår IT-strateg och övriga kollegor arbetar med att ta fram och realisera aktiviteterna för ett framtida Lulebo.

Är du rätt person erbjuds du en spännande tjänst i ett bolag som just nu har stort fokus på att utveckla våra stödsystem genom kravinsamling och kvalitetssäkring i verksamhetens alla processer.

Att jobba på Lulebo och systemförvaltarens roll hos Lulebo
Som systemförvaltare kommer du att ingå i den administrativa avdelningen hos Lulebo och rapportera till dess IT-strateg. Det är en central funktion som stöttar chefer och medarbetare i hela vår verksamhet och där arbetar idag tre medarbetare med administration, IT- utveckling och kontorsservice.

Inom IT-funktionen kommer din roll att bestå av systemförvaltning, projekt- och testledning samt kravställning och stöd gällande våra processer ur ett kvalitetsperspektiv.

Systemförvaltarens arbetsuppgifter – kvalitet i varje leverans
Systemförvaltaren leder arbetet och utvecklingen av vår systemförvaltningsmodell och driver förändringsbehovet genom att vara kravställare inför test ur ett användarperspektiv.

Du ger samtidigt stöd till systemägarna gällande budget och årsplanering för våra olika system.

Du kommer att agera som projektledare där vi går mot att arbeta med AGILA-metoder. Utbildning och erfarenhetsåterföring kommer också att vara en naturlig del av ditt arbete.

I rollen ingår också att vara kontaktpunkten mellan verksamheten, kommunens IT-avdelning samt våra systemleverantörer.

Din bakgrund – utbildning och tidigare erfarenhet
Lulebo söker dig som gillar att arbeta med systemförvaltning och projektledning. Du har hunnit med att jobba några år samt har erfarenhet av någon systemförvaltningsmodell så som PM3. Du ska ha erfarenhet av att leda andra människor och kunna driva på i förändrings- och utvecklingsarbete.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du förväntas kunna arbeta självständigt och därför ha förmågan att prioritera och känna ett stort ansvar för att leverera. För att lyckas tror vi att du är social och har lätt att bygga nätverk eftersom samverkan med olika intressenter är en stor del av din vardag. Du är också en god kravställare såväl internt som externt och har du erfarenhet av att utbilda andra människor är detta ett plus.

Vi söker dig som har:

• Relevant akademisk eftergymnasialutbildning eller annan likvärdig utbildning
• Dokumenterad erfarenhet av förvaltnings- och projektledning
• Erfarenhet av testverksamhet är ett krav
• God kunskap kring projektstyrningsmodeller är ett krav
• Erfarenhet av ReQtest eller andra testverktyg är meriterande
• IPMA-certifierad nivå C är meriterande
• Kunskaper inom GDPR på en generell nivå

Vi förutsätter att du har förmåga att kommunicera obehindrat och uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande liksom erfarenhet av arbete i mångkulturella miljöer.

Ansökan
Din ansökan ska vara oss tillhanda senast 2021-01-17.

Du är välkommen att göra din ansökan via länken du hittar under fliken lediga tjänster på www.lulebo.se. Vänligen observera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar på annat sätt.

Om du har frågor eller funderingar om tjänsten är du välkommen att kontakta Paul Waserbrot, IT-strateg på telefon 0920-23 67 48.
Tjänsten avser tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Visa mindre

Lulebo rekryterar fastighetsförvaltare

Ansök    Jan 12    Lulebo AB    Fastighetsförvaltare
Som förvaltare har du ett helhetsperspektiv för den dagliga förvaltningen i ett av våra fastighetsbestånd. Du ansvarar för att förvaltningen sker med så god kvalitet och affärsmässighet som möjligt utifrån fastigheternas, hyresgästernas och medarbetarnas behov. Därför behöver du ha ett stort intresse av människor, boendefrågor och förvaltning. Dina arbetsuppgifter Ditt förvaltningsområde omfattar bostadsfastigheter och du är teamledare för bovärd och rep... Visa mer
Som förvaltare har du ett helhetsperspektiv för den dagliga förvaltningen i ett av våra fastighetsbestånd. Du ansvarar för att förvaltningen sker med så god kvalitet och affärsmässighet som möjligt utifrån fastigheternas, hyresgästernas och medarbetarnas behov. Därför behöver du ha ett stort intresse av människor, boendefrågor och förvaltning.

Dina arbetsuppgifter

Ditt förvaltningsområde omfattar bostadsfastigheter och du är teamledare för bovärd och reparatörer inom ditt område, vilket innebär att du leder och fördelar arbetet, och skapar tillsammans med teamet väl fungerande fastigheter med nöjda kunder och effektiv drift och skötsel. Du arbetar för att hyresgästerna upplever kvalitet och trygghet i sitt boende samt säkerställer att åtgärder blir genomförda för att säkra fastighetsbeståndets goda skick, driftnetto och långsiktiga värdeutveckling.

I uppdraget som fastighetsförvaltare är du kravställare vid upphandling, inköp av driftsavtal, tjänster och entreprenörer, samt ansvarar för att upphandlade avtal följs i förvaltningen och kvalitetssäkrar dessa beställningar.

Du planerar och/eller understödjer tillsyn, underhållsåtgärder, reparationer, driftoptimering, entreprenadupphandlingar, tillsyn och åtgärder som utförs inom den egna organisationen eller genom entreprenörer.

Du är delaktig i framtagande affärsplan, ansvarig för budget och resultat för tilldelade fastigheter samt delaktig i framtagande underhållsplan för fastigheterna.

Du har ansvar för det tilldelade fastighetsbeståndets ekonomi, avseende budget och resultat, samt att tillse att myndighetskrav i förvaltningen efterlevs, åtgärder utförs och följs upp.

Som förvaltare projektleder du även mindre projekt inom det löpande underhållet, exempelvis vattenskador. Vid större projekt sker det i samverkan med avdelning Fastighetsutveckling.

Din bakgrund

Vi vill att du har utbildning och erfarenhet av fastighetsförvaltning i ekonomiskt och tekniskt hänseende, eller har annan kunskap och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du inspireras av det mänskliga mötet och har självklart ett affärsmässigt kund- och serviceinriktat synsätt. För dig är det en självklarhet att skapa bra hyresgästrelationer och att vårda dessa.

Du har en god förståelse och kunskap för hur lagar, avtal och bestämmelser styr besluten för fastighetens förvaltning samt hur dessa påverkar verksamheten.

Du är affärsmässig, driven och har förmåga till helhetssyn. Du planerar och leder arbetet mot ställda verksamhetsmål.

Meriterande om du har erfarenhet av personalansvar eller arbetsledning. Vi ser även positivt på att du har grundläggande avtalskunskap för både hyresavtal, entreprenadavtal samt har kunskap om LOU.

B-körkort är ett krav.

Dina egenskaper

Att vara ansvarstagande, serviceinriktad och en god problemlösare är viktiga egenskaper för en fastighetsförvaltare. Du har en god administrativ förmåga, och du trivs med en kombination av internt administrativa arbetsuppgifter och extern kundkontakt.

Det dagliga arbetet innebär många kontakter med hyresgäster, driftspersonal, entreprenörer, konsulter och leverantörer, myndigheter samt de flesta personalgrupperna inom företaget, det är därför viktigt att du har lätt att samarbeta med människor.

Analytisk förmåga är väsentligt för att kunna bedöma vilka ekonomiska och praktiska beslut som bör fattas för att utveckla och förädla fastigheterna.

Du är bra på prioritera, men är ändå flexibel och kan i en händelsestyrd vardag omprioritera både dina egna och titt teams arbete vid behov.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan

Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 30 januari 2020. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsterna kan tillsättas före sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag!

Om du har frågor eller funderingar om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta oss;

Fastighetschef Carl-Axel Sundbaum 072-577 77 87, [email protected]

HR-strateg Lovisa Rosén 070-606 67 27, [email protected]

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma.

Lulebo AB är Luleås kommunala bostadsföretag med drygt 7 300 lägenheter, varav ca.1000 studentbostäder, och 125 kommersiella lokaler. Bolaget ingår i Luleå Kommunföretag AB. Våra fastigheter finns i de flesta av Luleås stadsdelar. Vi är ca 50 anställda. Visa mindre

Serviceinriktad Bovärd

Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 400 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB.... Visa mer
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 400 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 50 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

En bovärds huvudsakliga arbetsuppgifter
Som bovärd hos oss på Lulebo arbetar du med kundservice. Du har i ditt arbete daglig kontakt med våra hyresgäster, men även med externa entreprenörer för beställning och uppföljning av reparationer eller andra åtgärder i våra fastigheter. I uppdraget ingår att genomföra avflyttningsbesiktningar samt administrativa arbetsuppgifter i ekonomi och verksamhetssystem. Du ingår i ett av fyra team där förvaltare, bovärd, reparatörer och drifttekniker tillsammans ansvarar för ett antal fastigheter som professionellt ska förvaltas och underhållas på ett långsiktigt och ekonomiskt hållbart sätt.

Inom och mellan teamen sker det i samråd en fördelning av det dagliga arbetet. Samarbete sker även med avdelningens förvaltningsstöd, samt bolagets övriga avdelningar. Du och dina kollegors arbete utförs med fokus på att upprätthålla en servicenivå och tillgänglighet med kvalité.

Några exempel på övergripande uppgifter:

• Avflyttningsbesiktningar
• Lägenhetsvisningar
• Kontakt med hyresgäster, hyresgästmöten
• Uppföljning av driftentreprenörer/entreprenörer
• Medverka och verka i driftmöten
• Administration i form av fakturagranskning och konteringDin bakgrund – utbildning och tidigare erfarenhet
Vi söker dig med som lägst utbildning på gymnasienivå och minst 5 års dokumenterad arbetslivserfarenhet. Din utbildning/erfarenheter får gärna vara från fastighetsförvaltning eller inom kundservice/kundtjänst. Utbildning och praktisk erfarenhet av arbete med hyresjuridik är meriterande.

Du trivs med att arbeta serviceinriktat och har erfarenhet av att möta kunder, fysiska möten likväl som via telefon, e-post eller annan mediakommunikation. Arbetet innehåller administrativa moment, och därför söker vi dig som har kunskap och erfarenhet av administration och god datavana. Att du har arbetat i Vitec, eller motsvarande verksamhetssystem är meriterande.

Du har goda språkkunskaper eftersom du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Bland våra hyresgäster och kunder talas all världen språk, att du själv behärskar att kommunicera på ytterligare språk är därför meriterande.

I ditt arbete behöver du förflytta dig med bil inom kommunens gränser, att ha B-körkort är därför ett krav.

Dina personliga egenskaper
Som bovärd är du en serviceminded och ansvarstagande representant för Lulebo och vår verksamhet. I ditt arbete med hyresgästerna har du en tydlig förmåga att stanna upp och möta just den hyresgästen för att lyssna aktivt, svara på frågor, visa och berätta hur det fungerar samt om det behövs erbjuda förmedling av vidare kontakt med rätt person inom vår verksamhet. Du har en god administrativ förmåga, och du trivs med en kombination av internt administrativa arbetsuppgifter och extern kundkontakt. Du prioriterar inom ditt uppdrag och ditt ansvarsområde på ett kontrollerat och kostnadsmedvetet sätt.

u har god social kompetens, ett förtroendeingivande sätt och är en problemlösare i dina kontakter med hyresgäster. Stora delar av dina arbetsuppgifter sker eller berör människors hem, det är av stor vikt att kunna arbeta professionellt och ha ett servicemedvetet kundbemötande.

Vi arbetar tillsammans för ett positivt och lösningsfokuserat förhållningssätt och har en öppenhet inför förändringar. Stor vikt kommer att läggas vid ditt bidrag av personliga egenskaper och erfarenheter för att både du och teamet ska komplettera varandra, trivas och utvecklas tillsammans.

Kontakt - ytterligare information
Tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma.

Eftersom vi rekryterar mitt under pågående semesterperioder hänvisar vi frågor om tjänsten via e-post till chef Fastighetsförvaltning Carl-Axel Sundbauml [email protected]

Av samma anledning kommer urval och intervjuer att inledas efter ansökningstidens slut. Sista dag att ansöka är söndag den 1 augusti! Vi tar endast emot ansökningar via ansökningsformuläret nedan.

Vi på Lulebo önskar dig en skön sommar med mycket sol och bad och ser fram emot att ta del av din ansökan i augusti! Visa mindre

Lulebo rekryterar en trivselvärd till våra trygghetsboenden (heltid Luleå)

Ansök    Dec 20    Lulebo AB    Hälsoinformatör
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 400 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB.... Visa mer
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 400 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 50 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Trygghetsboenden - vanliga lägenheter för aktiva och självständiga personer som fyllt 65 år
Trygghetsboenden är en relativt ny boendeform som skapats för att göra det möjligt för människor att bo hemma så länge som möjligt. Ett trygghetsboende är inget vård-/serviceboende utan ett kategoriboende som erbjuder:

• hög boendekvalitet med viss anpassning till olika fysiska och sociala behov
• närhet till service, vård och allmänna kommunikationer
• social gemenskap och trygghet

för människor som fortfarande är aktiva och självständiga men som inte längre vill klippa gräs och skotta snö och som kanske känner sig ensamma och/eller otrygga i sitt tidigare boende. Alla hyresgäster i trygghetsboendet bor i sina egna lägenheter och sköter själva sitt hushåll och sina dagliga aktiviteter. Om vårdinsatser av olika slag behövs så är det kommunens hemtjänst som står för detta, precis som vanligt.

Vi förstärker och vidareutvecklar vår trivselvärdsfunktion
Lulebo har idag, med sina fem trygghetsboenden med totalt 303 lägenheter på 1-3 rum och kök, en ledande position på den lokala marknaden när det gäller trygghetsboenden. Vår trivselvärdsfunktion, med tre trivselvärdar som tillsammans ansvarar för planering och genomförande av olika hälsofrämjande sociala aktiviteter för hyresgästerna, är också både väl etablerad och mycket uppskattad av hyresgästerna.

Vi söker nu en trivselvärd som vill förstärka och bidra till den fortsatta utvecklingen av vår trivselvärdsfunktion.

Tjänsten är på heltid, med schemalagd arbetstid på fyra trygghetsboenden i centrala Luleå och i Gammelstad och där helgarbete förekommer var tredje vecka.

Trivselvärdens arbetsuppgifter
Trivselvärdsfunktionens kärnverksamhet går ut på att trivselvärdarna, tillsammans med varandra och i samarbete med externa partners som föreningar, frivilligorganisationer, studieförbund m fl, skapar förutsättningar för och genomför dagliga hälsofrämjande och socialt stimulerande aktiviteter för och med hyresgästerna i trygghetsboendena. Det handlar om såväl fysiska inom- och utomhusaktiviteter som mentalt utmanande aktiviteter och kulturella upplevelser. Aktivitetsutbudet ska innehålla både trygghet och spänning – en kombination som skapar förväntningar, som ger hyresgästerna något att se fram emot. Varje dag. Syftet är att expandera hyresgästernas värld, att inspirera dem och att berika deras vardag med ett innehåll som stärker dem och som bidrar till ökad meningsfullhet och livskvalitet. Arbetsuppgifterna och verksamheten utförs huvudsakligen inomhus, i trygghetsboendenas olika lokaler, eller utomhus i direkt anslutning till trygghetsboendet. Aktiviteter kan ibland också anordnas och genomföras på andra trygghetsboenden eller i andra offentliga lokaler.

Trivselvärdsfunktionen och dess verksamhet är i allra högsta grad ett kreativt lagarbete vars framgång beror på de individuella trivselvärdarnas samarbetsförmåga och lagkänsla liksom på deras förmåga att bemöta, inspirera och stärka de människor som bor i våra trygghetsboenden. I rekryteringsarbetet kommer därför stor vikt att läggas vid de sökandes personliga egenskaper.

Dina personliga egenskaper
Som trivselvärd i Lulebos trygghetsboenden förväntar vi oss att du är en serviceminded och ansvarstagande representant för Lulebo och vår verksamhet. I ditt arbete med hyresgästerna har du en tydlig förmåga att stanna upp och se människan samt att lyssna aktivt, svara på frågor, visa och berätta hur det fungerar samt erbjuda förmedling av kontakt med rätt person. Du är idérik och inspirerande men också lyhörd och empatisk - du fångar upp idéer från hyresgästerna och arbetar tillsammans med dina kollegor och externa partners för att, på ett effektivt sätt, omsätta idéer till konkreta, uppskattade och välbesökta aktiviteter som kan anpassas efter hyresgästernas funktionsnivå.

Din bakgrund – utbildning och tidigare erfarenhet
Lulebo söker dig som har kunskap om och dokumenterad erfarenhet av arbete med service, folkhälsa och/eller pedagogik. Vi ser också gärna att du har tidigare erfarenhet av att leda grupper och aktiviteter. Har du dessutom arbetat med äldre personer som målgrupp är det meriterande. Du kan vara utbildad till arbets- och/eller fysioterapeut eller socionom, men du kan också ha erfarenhet från socialt arbete och aktiviteter som kan anses likvärdigt. Fullgjord utbildning på gymnasienivå samt B-körkort är minimikrav för att vara aktuell som kandidat till tjänsterna. Du behöver också kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Ytterligare språk är meriterande.

Ansökan
Din ansökan ska vara oss tillhanda senast den 12 januari 2020. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsterna kan tillsättas före sista ansökningsdag. Samtliga ansökningar görs via vår rekryteringsplattform. Vänligen observera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar på annat sätt.
Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om du har frågor eller funderingar om tjänsten är du förstås välkommen att kontakta oss;
Marknads- och kommunikationschef Eva Holmberg 0920-23 67 49, [email protected]
HR-strateg Lovisa Rosén 070-606 67 27, [email protected]

Tjänsterna avser tillsvidareanställning på heltid respektive tillsvidareanställning eller timanställning på deltid, i båda fallen med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma. Visa mindre

Reparatör

Som reparatör hos Lulebo arbetar du tillsammans med kollegor i ett förvaltningsteam, där planering av arbetet sker i samverkan för att på bästa sätt lösa och fördela dagens uppdrag.På Fastighetsförvaltningen finns förutom reparatörer även bovärdar, drifttekniker, förvaltare och fastighetschef. Totalt fyra team finns för närvarande, där varje team har huvudansvar för fastigheterna inom ett antal geografiska områden. Du genomför service och reparationer i lä... Visa mer
Som reparatör hos Lulebo arbetar du tillsammans med kollegor i ett förvaltningsteam, där planering av arbetet sker i samverkan för att på bästa sätt lösa och fördela dagens uppdrag.På Fastighetsförvaltningen finns förutom reparatörer även bovärdar, drifttekniker, förvaltare och fastighetschef. Totalt fyra team finns för närvarande, där varje team har huvudansvar för fastigheterna inom ett antal geografiska områden. Du genomför service och reparationer i lägenheter och fastigheter. Vi arbetar med kunden i fokus och strävar efter att förebygga, underhålla samt att snabbt åtgärda fel då de uppstår. I arbetsuppgifterna ingår även beställningar och uppföljningar av externa jobb genomförda av våra entreprenörer, ronderingar, hyresgästkontakter och lägenhetsbesiktningar. Våra arbetsorder hanteras i verksamhetssystemet Vitec. Lulebo arbetar ständigt för att hitta moderna och digitaliserade arbetssätt. Tjänsten kräver B-körkort.Vem är du?Du är en problemlösare där både dina egna och andras kunskaper är värdefulla för att nå resultat. Du är serviceinriktad då du i det dagliga arbetet har många kontakter med dina kollegor i teamet, men också många av de andra personalgrupperna inom företaget. Du träffar också dagligen hyresgäster, driftspersonal, entreprenörer, konsulter och leverantörer. Du är en självständig initiativtagare, serviceinriktad och lösningsorienterad. Eftersom arbetet ofta sker i andra människors hem är det viktigt att du är ansvarstagande och har ett bra bemötande med de boende.AnsökanSkicka in din ansökan via e-post. Märk din ansökan med referens Reparatör 2019-10. Ansökan ska vara oss tillhanda senast 13 oktober 2019. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag!Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta Fastighetschef Carl-Axel Sundbaum, eller HR-strateg Lovisa Rosén, se kontaktinformation.PraktisktTjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma. I tjänsten ingår beredskap. Lulebo har kollektivavtal med Fastigo, och befattningen reparatör omfattas av F-avtalet.Lulebo är Luleås kommunala bostadsföretag med drygt 7450 lägenheter, varav ca. 1000 studentbostäder, och 125 kommersiella lokaler. Bolaget ingår i Luleå Kommunföretag AB. Våra fastigheter finns i de flesta av Luleås stadsdelar och vi är cirka 50 anställda. Klok, framsynt samhällsbyggare! Visa mindre

Lulebo rekryterar en trivselvärd till våra trygghetsboenden (deltid Råneå)

Ansök    Dec 20    Lulebo AB    Hälsoinformatör
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 400 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB.... Visa mer
Lulebo AB är alla Luleåbors eget bostadsföretag. Vi finns till för alla; oavsett ursprung, ålder eller inkomst, och vi arbetar för att tillhandahålla bra bostäder i de flesta delar av Luleå, där medborgarna vill bo. Vi har idag ca 7 400 hyreslägenheter, varav drygt 1 000 är studentbostäder och drygt 300 finns i våra fem trygghetsboenden. Vi har också 125 kommersiella lokaler i vårt fastighetsbestånd. Bolaget är kommunägt och ingår i Luleå Kommunföretag AB. Verksamheten utförs av ca 50 medarbetare inom många olika yrkeskategorier.

Trygghetsboenden - vanliga lägenheter för aktiva och självständiga personer som fyllt 65 år
Trygghetsboenden är en relativt ny boendeform som skapats för att göra det möjligt för människor att bo hemma så länge som möjligt. Ett trygghetsboende är inget vård-/serviceboende utan ett kategoriboende som erbjuder:

• hög boendekvalitet med viss anpassning till olika fysiska och sociala behov
• närhet till service, vård och allmänna kommunikationer
• social gemenskap och trygghet

för människor som fortfarande är aktiva och självständiga men som inte längre vill klippa gräs och skotta snö och som kanske känner sig ensamma och/eller otrygga i sitt tidigare boende. Alla hyresgäster i trygghetsboendet bor i sina egna lägenheter och sköter själva sitt hushåll och sina dagliga aktiviteter. Om vårdinsatser av olika slag behövs så är det kommunens hemtjänst som står för detta, precis som vanligt.

Vi förstärker och vidareutvecklar vår trivselvärdsfunktion
Lulebo har idag, med sina fem trygghetsboenden med totalt 303 lägenheter på 1-3 rum och kök, en ledande position på den lokala marknaden när det gäller trygghetsboenden. Vår trivselvärdsfunktion, med tre trivselvärdar som tillsammans ansvarar för planering och genomförande av olika hälsofrämjande sociala aktiviteter för hyresgästerna, är också både väl etablerad och mycket uppskattad av hyresgästerna.

Då en trivselvärd valt att gå vidare efter fem år i verksamheten samtidigt som vi snart påbörjar inflyttningen i vårt nyaste trygghetsboende i Råneå söker Lulebo nu en trivselvärd som vill förstärka och bidra till den fortsatta utvecklingen av vår trivselvärdsfunktion.

Tjänsten är på deltid, ca 15-20 timmar per vecka, med sammanhållen arbetstid fem dagar i veckan, vardagar mellan kl 8-18 på trygghetsboendet i Råneå.

Trivselvärdens arbetsuppgifter
Trivselvärdsfunktionens kärnverksamhet går ut på att trivselvärdarna, tillsammans med varandra och i samarbete med externa partners som föreningar, frivilligorganisationer, studieförbund m fl, skapar förutsättningar för och genomför dagliga hälsofrämjande och socialt stimulerande aktiviteter för och med hyresgästerna i trygghetsboendena. Det handlar om såväl fysiska inom- och utomhusaktiviteter som mentalt utmanande aktiviteter och kulturella upplevelser. Aktivitetsutbudet ska innehålla både trygghet och spänning – en kombination som skapar förväntningar, som ger hyresgästerna något att se fram emot. Varje dag. Syftet är att expandera hyresgästernas värld, att inspirera dem och att berika deras vardag med ett innehåll som stärker dem och som bidrar till ökad meningsfullhet och livskvalitet. Arbetsuppgifterna och verksamheten utförs huvudsakligen inomhus, i trygghetsboendenas olika lokaler, eller utomhus i direkt anslutning till trygghetsboendet. Aktiviteter kan ibland också anordnas och genomföras på andra trygghetsboenden eller i andra offentliga lokaler.

Trivselvärdsfunktionen och dess verksamhet är i allra högsta grad ett kreativt lagarbete vars framgång beror på de individuella trivselvärdarnas samarbetsförmåga och lagkänsla liksom på deras förmåga att bemöta, inspirera och stärka de människor som bor i våra trygghetsboenden. I rekryteringsarbetet kommer därför stor vikt att läggas vid de sökandes personliga egenskaper.

Dina personliga egenskaper
Som trivselvärd i Lulebos trygghetsboenden förväntar vi oss att du är en serviceminded och ansvarstagande representant för Lulebo och vår verksamhet. I ditt arbete med hyresgästerna har du en tydlig förmåga att stanna upp och se människan samt att lyssna aktivt, svara på frågor, visa och berätta hur det fungerar samt erbjuda förmedling av kontakt med rätt person. Du är idérik och inspirerande men också lyhörd och empatisk - du fångar upp idéer från hyresgästerna och arbetar tillsammans med dina kollegor och externa partners för att, på ett effektivt sätt, omsätta idéer till konkreta, uppskattade och välbesökta aktiviteter som kan anpassas efter hyresgästernas funktionsnivå.

Din bakgrund – utbildning och tidigare erfarenhet
Lulebo söker dig som har kunskap om och dokumenterad erfarenhet av arbete med service, folkhälsa och/eller pedagogik. Vi ser också gärna att du har tidigare erfarenhet av att leda grupper och aktiviteter. Har du dessutom arbetat med äldre personer som målgrupp är det meriterande. Du kan vara utbildad till arbets- och/eller fysioterapeut eller socionom, men du kan också ha erfarenhet från socialt arbete och aktiviteter som kan anses likvärdigt. Fullgjord utbildning på gymnasienivå samt B-körkort är minimikrav för att vara aktuell som kandidat till tjänsterna. Du behöver också kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Ytterligare språk är meriterande.

Ansökan
Din ansökan ska vara oss tillhanda senast den 12 januari 2020. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsterna kan tillsättas före sista ansökningsdag. Samtliga ansökningar görs via vår rekryteringsplattform. Vänligen observera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar på annat sätt.
Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om du har frågor eller funderingar om tjänsten är du förstås välkommen att kontakta oss;
Marknads- och kommunikationschef Eva Holmberg 0920-23 67 49, [email protected]
HR-strateg Lovisa Rosén 070-606 67 27, [email protected]

Tjänsterna avser tillsvidareanställning på heltid respektive tillsvidareanställning eller timanställning på deltid, i båda fallen med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma. Visa mindre

KUNDMOTTAGARE

Ansök    Maj 10    LULEBO AB    Kontorsreceptionist
Lulebo AB arbetar ständigt för att vara av de ledande aktörerna i utvecklingen av Luleå bland annat genom att säkerställa högsta nivå på Lulebos kundkontakter. En av våra kollegor går vidare till nya utmaningar och Lulebo rekryterar därför en serviceorienterad kundmottagare till vårt team på Marknads- och kommunikationsavdelningen.Huvudsakliga arbetsuppgifterSom kundmottagare är du en del av Lulebos servicekanal mot interna och externa kunder, samt fungera... Visa mer
Lulebo AB arbetar ständigt för att vara av de ledande aktörerna i utvecklingen av Luleå bland annat genom att säkerställa högsta nivå på Lulebos kundkontakter. En av våra kollegor går vidare till nya utmaningar och Lulebo rekryterar därför en serviceorienterad kundmottagare till vårt team på Marknads- och kommunikationsavdelningen.Huvudsakliga arbetsuppgifterSom kundmottagare är du en del av Lulebos servicekanal mot interna och externa kunder, samt fungerar som en länk till Lulebos övriga avdelningar gällande kundservicefrågor. Den största delen av din vardag består av hjälpa våra kunder via telefon och e-post. Idag är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att bemöta och hjälpa våra kunder när de kontaktar oss i teamet för att göra felanmälan.Lulebo erbjuderVi erbjuder ett intressant arbete där du får möjlighet att medverka i och påverka utvecklingen av ett allmännyttigt bostadsbolag i ständig förändring. Du kommer att vara del av en kulturresa där bolaget och dess medarbetare ska känna sig som en viktig del i utvecklingen av Luleå kommun som en attraktiv stad att leva och verka i.Vi erbjuder kompetensutveckling inom rollens krav och behov.KvalifikationerDu tycker om att ge god service och har dokumenterad erfarenhet av att möta kunder, framförallt via telefon, e-post eller andra kanaler. Vi söker dig som har kunskap om, och erfarenhet av administration samt mycket god datorvana. Du kommunicerar obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska.Du som söker har följande erfarenhet och kompetenser:• Gymnasiekompetens • Utbildning inom kundservice/kundtjänst eller vid bedömning motsvarande erfarenhet• Minst fem års erfarenhet av arbete inom kundservice/kundtjänst• Mycket god allmän datakunskap• Goda språkkunskaper i svenska och engelskaDet är meriterande om du har:• Arbetat i Vitec, eller motsvarande verksamhetssystem• Ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska, exempelvis i arabiska eller något av våra nationella minoritetsspråk• Utbildning/erfarenhet av arbete inom fastigheter/enklare fastighetsskötsel• Utbildning/erfarenhet av arbete med hyresadministration eller hyresjuridikDina egenskaper Till befattningen som kundmottagare söker vi dig som känner stort engagemang och ansvar för att hjälpa våra kunder att lösa uppgifter, såväl stora som små och har lätt att ta egna initiativ. Vi vill att du är lösningsorienterad i ditt sätt att möta problem, och ser samarbete som en självklar del av lösningen.Du har ett positivt förhållningssätt och har en öppenhet inför förändringar. Du är ansiktet utåt och arbetar professionellt för ett servicemedvetet kundbemötande. Du har lätt för att kommunicera och kan förmedla ett budskap på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.Kontakt och ansökanSkicka in din ansökan via e-post märkt ”Kundmottagare”. Ansökan ska vara oss tillhanda senast torsdag 23 maj 2019. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag!Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma. Visa mindre

FASTIGHETSFÖRVALTARE

Ansök    Maj 2    LULEBO AB    Fastighetsförvaltare
Som förvaltare har du ett helhetsperspektiv för den dagliga förvaltningen i ett av våra fastighetsbestånd. Du ansvarar för att förvaltningen sker med så god kvalitet och affärsmässighet som möjligt utifrån fastigheternas, hyresgästernas och medarbetarnas behov. Därför behöver du ha ett stort intresse av människor, boendefrågor och förvaltning.Dina arbetsuppgifterDitt förvaltningsområde omfattar bostadsfastigheter och du är teamledare för bovärd och reparat... Visa mer
Som förvaltare har du ett helhetsperspektiv för den dagliga förvaltningen i ett av våra fastighetsbestånd. Du ansvarar för att förvaltningen sker med så god kvalitet och affärsmässighet som möjligt utifrån fastigheternas, hyresgästernas och medarbetarnas behov. Därför behöver du ha ett stort intresse av människor, boendefrågor och förvaltning.Dina arbetsuppgifterDitt förvaltningsområde omfattar bostadsfastigheter och du är teamledare för bovärd och reparatörer inom ditt område, vilket innebär att du leder och fördelar arbetet, och skapar tillsammans med teamet väl fungerande fastigheter med nöjda kunder och effektiv drift och skötsel. Du arbetar för att hyresgästerna upplever kvalitet och trygghet i sitt boende samt säkerställer att åtgärder blir genomförda för att säkra fastighetsbeståndets goda skick, driftnetto och långsiktiga värdeutveckling.I uppdraget som fastighetsförvaltare är du kravställare vid upphandling, inköp av driftsavtal, tjänster och entreprenörer, samt ansvarar för att upphandlade avtal följs i förvaltningen och kvalitetssäkrar dessa beställningar.Du planerar och/eller understödjer tillsyn, underhållsåtgärder, reparationer, driftoptimering, entreprenadupphandlingar, tillsyn och åtgärder som utförs inom den egna organisationen eller genom entreprenörer.Du är delaktig i framtagande affärsplan, ansvarig för budget och resultat för tilldelade fastigheter samt delaktig i framtagande underhållsplan för fastigheterna.Du har ansvar för det tilldelade fastighetsbeståndets ekonomi, avseende budget och resultat, samt att tillse att myndighetskrav i förvaltningen efterlevs, åtgärder utförs och följs upp.Som förvaltare projektleder du även mindre projekt inom det löpande underhållet, exempelvis vattenskador. Vid större projekt sker det i samverkan med avdelning Fastighetsutveckling.Din bakgrundVi vill att du har utbildning och erfarenhet av fastighetsförvaltning i ekonomiskt och tekniskt hänseende, eller har annan kunskap och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du inspireras av det mänskliga mötet och har självklart ett affärsmässigt kund- och serviceinriktat synsätt. För dig är det en självklarhet att skapa bra hyresgästrelationer och att vårda dessa.Du har en god förståelse och kunskap för hur lagar, avtal och bestämmelser styr besluten för fastighetens förvaltning samt hur dessa påverkar verksamheten. Du är affärsmässig, driven och har förmåga till helhetssyn. Du planerar och leder arbetet mot ställda verksamhetsmål. Meriterande om du har erfarenhet av personalansvar eller arbetsledning. Vi ser även positivt på att du har grundläggande avtalskunskap för både hyresavtal, entreprenadavtal samt har kunskap om LOU. B-körkort är ett krav.Dina egenskaperAtt vara ansvarstagande, serviceinriktad och en god problemlösare är viktiga egenskaper för en fastighetsförvaltare. Du har en god administrativ förmåga, och du trivs med en kombination av internt administrativa arbetsuppgifter och extern kundkontakt. Det dagliga arbetet innebär många kontakter med hyresgäster, driftspersonal, entreprenörer, konsulter och leverantörer, myndigheter samt de flesta personalgrupperna inom företaget, det är därför viktigt att du har lätt att samarbeta med människor. Analytisk förmåga är väsentligt för att kunna bedöma vilka ekonomiska och praktiska beslut som bör fattas för att utveckla och förädla fastigheterna. Du är bra på prioritera, men är ändå flexibel och kan i en händelsestyrd vardag omprioritera både dina egna och titt teams arbete vid behov. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.AnsökanSkicka in din ansökan via e-post märkt ”Förvaltare”. Ansökan ska vara oss tillhanda senast torsdag 16 maj 2019. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag!Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde 15 augusti 2019, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan förekomma. Visa mindre